Találatok a következő kifejezésre: Kell az cicámnak (93 db)

Miért van az, hogy egyszer kell a cicim a babának máskor meg nem?

4hetes a fiam és van amikor nagyon szépen eszik a cicib?l,de van mikor megse akarja szívni és csak sír útána.Ez miért lehet?És ilyenkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Szia. Lehet, hogy ilyenkor éhesebb a drága. Fej ki egy kevés tejet, add neki kanálból, vagy pohárból, aztán kínáld meg a cicivel. Ilyen nálunk is elõfordult, hogy annyira türelmetlen volt, hogy nem fogadta el a cicimet, és ez a módszer bevállt. Egy próbát megér. Sok sikert!

Szia. Lehet, hogy ilyenkor éhesebb a drága. Fej ki egy kevés tejet, add neki kanálból, vagy pohárból, aztán kínáld meg a cicivel. Ilyen nálunk is elõfordult, hogy annyira türelmetlen volt, hogy nem fogadta el a cicimet, és ez a módszer bevállt. Egy próbát megér. Sok sikert!

Kell az ivartalanitott cicámnak hormontablettát adni?

Legjobb válasz: Dehogy kell!!! Nem kell neki semmi extra, csak amit egy nem ivartalanított cicának adnál!

Dehogy kell!!! Nem kell neki semmi extra, csak amit egy nem ivartalanított cicának adnál!
Nem, de sok vizet adhatsz!...Tisztát!!!!
eszedbe ne jusson...

Kell az alom a cicának?

Kaptunk egy kiscicát ajándékba.Eddig házba volt és rálett szoktatva az alomra nálunk viszont kint lesz a cica.Azt vettem észre h a vczésnél folyamatosan nyávog nem tudja hova végezze a dolgát.Megfogja szokni a a hagyományos módon kell majd vagy mostmár csak alomba fogja csinálni?

Legjobb válasz: Szerintem ne vegyetek fölöslegesen almot neki, ha kinti cica lesz!:) Elõbb vagy utóbb csak rájön, hogy hova végezze a dolgát! Nem kell félteni, fel fogja találni magát!;)

Szerintem ne vegyetek fölöslegesen almot neki, ha kinti cica lesz!:) Elõbb vagy utóbb csak rájön, hogy hova végezze a dolgát! Nem kell félteni, fel fogja találni magát!;)
Önts egy eldugott helyre homokot és mutasd meg neki, hogy ott tud kaparni.
Mármint az udvaron!


Macskát sehogy.
Meglehet õket tanítani. Az enyém is tudja, hogy ül, pacsi, fekszik. És pórázon is sétáltatom. A macskát is meglehet tanítani bármire jutalomfalattal. Csak foglalkozni kell vele.
A kérdező hozzászólása: Már tudja is!
Cicuka is ilyen volt, három hónaposan sétált pórázon. Nagyon gyorsan megtanulta.
A mi cirmosunk magától bukfencelt kölyök korában.Ilyenkor megdícsértük. Könnyen meg lehetett tanítani, hogy a "bukfi" kérésre megcsinálja. Kicsit gondolkodik elõtte, de aztán mindíg "elvégzi a mutatványt".
az én cicám tudja az ül parancs szavat:) kis korától kezdve mikor enni adtam neki mindig mondtam neki hogy ül, és egy kis jutifalatot emeltem a feje mögöt, de ezt a parancs szavat csak etetésnél adom ki mikor teszem le neki a tálat.de csak azért hogy ne mászon bele!amugy nem mondom neki mert ugyse ülne le csak a ételért csinálja meg ugyhogy nem olyan mint egy kutya de meg lehet tanitani neki.de a macska nem kutya ezért nem fogja frofin teljesíteni!amugy az én cicámal szerencsés a helyzet mivel kis kóra óta kutya természetû :D xD sok sikert
Ez nem kutya! A kutyát könnyû a macskát szinte lehetetlen!
A kérdező hozzászólása: Nekem sikerült.
Én megtudtam tanítani : D Szerintem étellel mindent el lehet érni én a dm-be szoktam ilyen olcsóbb macskarudat venni(jutalomfalat) fogok egy kis darabot és mondom neki "ülj" vagy "kérjed". Ilyenkor leül vagy 2 mancsra emelkedik és elveszi a jutalomfalatot*-* iszonyatédes :D Próbáld meg hátha beválik ^^
Én mondjuk nem értem a kérdést.... A link amit berakott a kedves kérdezõ, válaszol a kérdésre.Akkor mirõl beszélünk?
Inkább vegyél egy kutyát, a macska nem arra van hogy csesztesd.
Meg lehet a macskákat is mindenre tanítani, akár az ül, vagy gyere ide feladatokra is.Nem kell messzire menni a cirkuszokban is vannak olyan mutatványok amiknek a sztárja macskák(nem oroszlánokra gondoltam) De a macska még ha tudja is azt amire megtanították, csak akkor csinálja ha neki kedve van, vagy éppen tudja, hogy ha elvégzi akkor kap cserébe valamit..A kutya ellenben a macskával játéknak fogja fel, és bármikor örömmel teljesíti a feladatokat mert játszik... A macska csak önérdekbõl teszi amit tesz... Tanítsd ha akarod de sok-sok év és türelem kell hozzá..
Nem tudod, mert azokban nincs falkaösztön, mint a kutyákban, náluk van vezér hierarchia, aki parancsol a többieknek. Ilyen lenne pl az Ember-kutya viszony.
Cica az cica. A kutya meg kutya. Cica mondja miáú. Kutya mondja vaú. Kutya tanítható. Cica nem tanítható. Szeretem mindegyiket.
A kérdező hozzászólása: http://www.cicc.gportal.hu/gindex.php?pg=22278058
Nem lehet megtanítani. A macska öntörvényû állat. (én ezért szeretem õket)
Nekem régen volt olyan cicám (ezüstcirmos), amelyik tudta az ül, áll, feküdj szavakat és csinálta is, már ha éppen akarta. És pórázon lehetett sétáltatni. Egész pici korától én neveltem, nagyon kötõdött hozzám. Sajnos nyolc évesen rákban meghalt, nagyon megsirattam. Cicuka volt a neve.
Halljátok, ha nem lehet semmire sem megtanítani, akkor egy filmben mondjuk hogy érik el azt, hogy azt csinálják, ami kell a forgatáshoz? (Pl. Apádra ütök)
Biztos meglehet, bár nemtom, hogy és szerintem eléggé sokáig is tart.
Sokkal nehezebb megtanítani egy macskát bármire is, de NEM LEHETETLEN! Nekem is volt egy rettentõen okos cicám, tanítható volt, és nagyon ragaszkodó is, folyton velem volt, olyan volt már mint egy kutya:D Sajnos egyik napról a másikra eltûnt, szerintem megmérgezték, mert magától soha nem ment el hosszú idõre:( Azóta nem is volt macskám és soha többé nem is lesz.
klikkerrel nekem sikerült, de csak akkor ül le ha õ is akarja. Meg lehet tanítani hogy tudja mit jelent, de átgondolja hogy megéri e megcsinálnia(pl. ha éhes és sajt van a kezemben), de ha nem akarja semmivel nem veszed rá h megtegye.Ilyenek a macskák.
meg lehet tanítani õket... de már az anyától elválasztás elött ''1 picivel'' elkel kezdeni mondogatni neki a szavakat és rájuk ''erõltetni'' (ne durván!!) a mozdulatot... 1-2 év után ELMÉLETILEG meg tanulja!!!...

Tegnap ivartalanították a cicámat. A sebre egy gézlap van ragasztva mivel folyton nyalogatja valószínûleg le fogja szedni. Ha leszedi akkor szólni kell az orvosnak?

Legjobb válasz: Nem. Ha nem javasolt a doki nyakörvet/ "vödröt" a fejére, hogy ne érjen a sebhez. Ha nem váladékozik a seb, akkor hadd nyalogassa. A nyálának, és a mozdulatsornak is gyógyító hatása van.Üdve vala Természet anya!-Majd esetleg varratszedéshez kell a doki, de ezt én otthon is megoldottam egy éles kisollóval.(mínusz 2000Ft) :P

Nem. Ha nem javasolt a doki nyakörvet/ "vödröt" a fejére, hogy ne érjen a sebhez. Ha nem váladékozik a seb, akkor hadd nyalogassa. A nyálának, és a mozdulatsornak is gyógyító hatása van.Üdve vala Természet anya!-Majd esetleg varratszedéshez kell a doki, de ezt én otthon is megoldottam egy éles kisollóval.(mínusz 2000Ft) :P
Ha leszedi a gézlapot, az nem probléma, az a probléma, ha a sebet elkezdi nyalni, ekkor gallért kell kérni az orvostól. A nyálnak meg nem gyógyító, hanem fertõzõ hatása van, tele van baktériummal. A varratszedés meg a legtöbb rendelõben benne van a mûtét árában, úgyhogy inkább az orvos szedje ki, legalább látja azt is, hogy szépen, fertõzésmentesen gyógyult-e a seb.
Te ki herélted a macskádat?????!! :O Képzeld el ha veled tennék ugyanezt! (már ha fiú vagy)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Akkor odafigyelek hogy a sebet ne nyalogassa mert a gézlapot mostanra sikerült leszednie! :) Egyébként nem nem herélték ki a cicát mert kislány :)
#3 Remélem akkor te befogadod az összes kiscicát, aki azért született, mert így gondolkodnak, mint te. Bár gondolom az már nem érdekel mi lesz a sorsa a sok feleslegesen született kiscicának. Egy macska nem élvezetbõl közösül, hanem a fajfenntartás miatt. Csak az emberek ruházzák fel ilyen emberi tulajdonságokkal, hogy egy kandúr cica is biztos elveszti a férfiasságát, ha kiherélik, holott pont így fog õ is hosszabb és boldogabb életet élni. De nem hiszem el, hogy ezt még mindig nem tudják felfogni az emberek.
én más véleményen vagyok a macskanyálról! Nekem van herélt kandurom aki köszöni szépen jól van! Visszatérve a nyálra! A nyáron az egyik cicám elkapta a szomszéd kutya! A bal hátsó lába eltörött és felcsúszott, teljesen! Ott libegett neki! Csak lefényképezni tudtuk(szeret minket de elfutott-tudta mit akarunk) a doki azt mondta, le kell vágni.. Gennyes volt! Amikor nem vérzett gennyedzett, õ rágta ki, és nyalta, napoztatta.. Egy hónap múlva azt vettük észre hogy egyre lejebb ér a lába, majd elérte a földet:) teljesen egészséges! A macskák 9 élete a nyáluk!! Amit elérnek a nyelvükkel azt meggyógyítják maguknak! Ez az én véleményem! Géz nem kell macskára..
Na, hagyd, hogy nyalja! Nem a nyál miatt veszélyes, hanem hogy folyamatosan irritálja a sebet, kiszedi a varratokat. Nem egy kutyát, macskát hallottam, hogy kibelezte saját magát. Szerencsére túlélték, de tényleg csak a szerencsén múlott.

Miért kell a cicáknak külön helyere rakni az ételt és a vizet? Ez valami pszihés dolog? Akkor miért van olyan itatószökőkút, aminek van olyan része, ahova a kaját kell rakni?

Legjobb válasz: Állítólag van olyan macska, amelyik hogy jobban szereti úgy, ha messzebb vannak egymástól. Szerintem a szag miatt lehet, meg hát a macskák amúgy nem igazán szeretik a vizet, talán zavarja õket, hogy ott van az a félelmetes valami, amibe nem lenne jó belelépni. :)

Állítólag van olyan macska, amelyik hogy jobban szereti úgy, ha messzebb vannak egymástól. Szerintem a szag miatt lehet, meg hát a macskák amúgy nem igazán szeretik a vizet, talán zavarja õket, hogy ott van az a félelmetes valami, amibe nem lenne jó belelépni. :)
Nekünk két tálba volt egymás mellett:/ Én nem halottam még arról, hogy két fele kéne rakni:/ Szerintem nem befolyásol semmit:)
Én sem hallottam még hogy külön kell a vizet és a kaját tenni. Nekem egymás mellett van, és nincs vele gond..
A kérdező hozzászólása: Ehh, köszi :)
Ilyet én sem hallottam még! Az alomtól kell messze rakni, mert ahol eszik ott nem fogja elvégezni a dolgát!
Én sem hallottam... Igen, az alomtól kell messze rakni. Egyébként érdemes a lakásban 2 kajástálat, és 2 vizestálat kirakni. Viccen kívül, többször jut eszébe enni.
A kérdező hozzászólása: Hát jó :DD Köszi mindenkinek!
Mivel a macska a természetben eredetileg a zsákmányból veszi fel a szükséges nedvességet, és így keveset/alig iszik- az egérre nem iszik...- ezért ajánlják, hogy ne közel legyen a kajás és az itatótál. Nálam pl azóta, hogy messze vannak egymástól, (több is), azóta többet hallom és látom õket lefetyelni. De biztos van olyan cica, akinek ez mindegy.. Ha a tiéd nem iszik eleget, akkor a konzervet is fel lehet vízzel higítani egy kicsit pl. Én biztos olyan itatókutat nem vennék, de mindenre van vevõ!!
Ezt a jelenséget én is megfigyeltem. Az én kiscicáimnak a kajája a pincében van, a vizük pedig a konyha ajtóban. Érdekes, hogy amíg a pincében volt a vizük a kajájuk mellett nem ittak, de most h a vizük egy szintel feljebb került így már isznak.

Nőstény cica ivartalanítás után mindenképpen kell az a gallér?

Ma ivartalanították, de mióta kezd magához térni, már végig kúszta a szoba minden zugát és láthatóan nem viseli rózsásan a gallért. Volt olyan gazdi, akinek a cicája nem kapott? Esetleg lehet rá ruhát adni a gallér helyett? Vagy akkor nem szellőzik a seb? Mi lenne a jó megoldás?

Legjobb válasz: Az enyémnek nem volt gallérja. Azt mondta a dokibácsi, hogy ha nagyon piszkálja a sebet, akkor menjek le hozzá és ad, különben csak idegesítené, nem tudna tõle rendesen enni, aludni. Én leszedném róla a helyedben.

Az enyémnek nem volt gallérja. Azt mondta a dokibácsi, hogy ha nagyon piszkálja a sebet, akkor menjek le hozzá és ad, különben csak idegesítené, nem tudna tõle rendesen enni, aludni. Én leszedném róla a helyedben.
Az enyémnek tegnap volt a varratszedése. Kettõt ivartalaníttatunk egyszerre, egyikõjüknek sem volt gallérja. Azt mondta az állatorvos, hogy, ha piszkálja a sebet szóljak, de nem kellett. Szerintem leveheted, ha tépkedné a varratot, akkor tedd rá vissza.
Ne aggódj, persze, hogy szarul van még, komoly hasi mûtét ez. Az enyém nem is evett 3 napig, csak feküdt. 1 hét múlva kezdett rendbe jönni.
Persze, hogy aggódtam, másnap este már zokogtam, amiért nem hajlandó enni. Annyira kivoltam emiatt, hogy cukros tojássárgájával etettem pipettával. De aztán szépen fokozatosan helyrejött. Nyugalmat biztosíts neki, az a legjobb, ha békén hagyod.
Írtam már, én vagyok aki a 2 cicát egyszerre ivartalaníttatta. Nekem is csúnya volt az egyikõjük sebe, olyan volt, mintha gennyes lenne. Kihívtam a dokit, azt mondta, erõs a szervezete, már dobja ki a varratot, kiszedte, azóta nagyon szépen begyógyult. Nyugi. :)
A kérdező hozzászólása: Nem is tudom, hogy tudtad átvészelni a két cica ivartalanítását. :)
Elõször én is pánikba voltam esve. Mindenre azt hittem, hogy nem normális. Aztán ahogy telt az idõ, megnyugodtam. :)
A kérdező hozzászólása: Most ment el a doki, kiszedte a varratokat, azt mondta nem csúnya a seb, picit gyulladt csak az egyik külsõ öltés. Sajnos elkábította, mert nem engedte, hogy megnézze a hasiját. Kapott egy gyulladáscsökkentõ szurit is. Remélem pár hét múlva, már egyikünk sem emlékszik erre a pár napra. Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszát, nagy segítség volt nekem:)
Hú, végre valaki aki részletesen mesélt..Az én cicám 16.-án lett mûtve, ma egy hete.Azt mondta a doki, hogy gallér nem kell, nem piszkálják a macskák.De már az elsõ nap tépte a varratot.Mondom én nem nézem végig ahogy szétnyílik a seb, így gyorsan vettem egy gallért.Persze nem tetszik neki, de már megszokta.El van benne.Külföldön élek, így a varratokat nekem kell majd kiszednem.Azt mondta a doki egy hét, de szerintem várok még pár napot vele.A tiednek hány nap után szedték ki??A másik, hogy én is feltettem egy kérdést, amiben valaki írta, hogy nem normális ha sebes a hasa.Nem értem ezt a feltételezést..hiszen felvágták a hasát, természetes, hogy sebes lett neki.Tiednek is az volt?!Remélem még nézed a kérdést és tudsz válaszolni nekem..:) Elõre is köszi!
A kérdező hozzászólása: Szia! Mi már szerencsére elfelejtettük az esetet! A miénknek 10. napon szedte ki a varratot, utána kb 2 alkalommal én lekentem neki betadine-nal, de nagyon nem erõltettem, mert nyalta akkor még inkább. Sebes volt a heg környéke is, hiszen, amikor nyalogatta, akkor a kis érdes nyelvével a kopasz bõrt nyalta. De ahogy kezdett nõni a szõr, úgy tûntek el neki a foltok és ahogy gyógyult a seb, úgy hagyta abba a túlzott tisztogatást. Magát a varratot is maximum csak nyalogatta, tépni nem tépte.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nem elesett és játékos is. Eszik, iszik, alszik :) Próbáltam jobban megvizsgálni ( már amennyire engedi) képet is csináltam, azon nem tûnik gennyesnek. Jaj, nem tudom. Mindenesetre holnap kihívom a dokit. Köszönöm a válaszokat :)
Nem biztos, hogy amit te gennynek látsz, tényleg az! Ha nedvedzik a seb és elesett a cica, akkor van baj. Holnap a helyedben elvinném azért az állatorvoshoz. A gallérral kapcsolatban azt tanácsolom, hogy hagyd békén, mert meg fog utálni. Arra próbálj figyelni, hogy a sebet ne nagyon piszkálja!
Tök jó cicagazdi lehetsz :-) Lelkiismeretes :-) Mi még ezután fogunk túlesni rajta, hiszen még picurka, csupán 8 hetes, de amit leírtál...hááát...szegénykémre nagy kaland vár...
ne aggódj ennyire, minden rendben : ) persze én is nagyon ideges voltam, akárhányszor a sebe környékén nyalogatta magát. a miénknek nem is volt gallérja, folyton figyeltem, h. ne piszkálja a sebet. hát, piszkálta, ki is húzott pár varratot, de nem volt semmi gond! mire kellett vinni a varratszedésre, már egy sem volt bennt, neki, úgyh csak ellenõrizték a sebét, de szép volt! úgyh nem kell félni, nem lesz semmi gond, nem cukorból vannak ezek a macskák : )
A kérdező hozzászólása: Ma 5. napja, hogy a cica ivartalanítva van. Gallér nincs, viszont a kis hasiján a seb körül mosdatja magát, és olyan mintha ki lenne sebesedve.( Mint amikor mi emberek a parkettán felégetjük csúszáskor a bõrünket.) Ez viszont gyakoribb mosdatásra sarkallja a cicát. Gallér felejtõs továbbra is, ma megpróbáltam feltenni rá, kb negyed óra alatt egy idegroncs lett, verte a kis fejét az asztal lábába, próbálta manccsal lekaparni magáról, szóval nem tudom megvárni azt az idõt, míg megszokja. Viszonylag jól van, igaz sokat alszik, de maga a varrat nem csúnya, nem levedzik. Eszik, iszik, minden reggel van piszka is. Ha teheti, kimegy az erkélyre, ott napozik, nyújtózkodni is tud, tehát azt gondolom maga a seb szépen gyógyul.
A kérdező hozzászólása: Gallér visszakerült, mert elkezdte magának piszkálni a sebet. Pár idegrohamon túl vagyunk, aludni még nem aludtunk. :(
A kérdező hozzászólása: azért te is aggódtál, ugye? :) Levettem a gallért, nem bírtam tovább nézni a szenvedést. Bebújt az ágyamba és annyira akadályozta a mozgását, hogy bepisilt. Most mosok mindent. Közben egyszer már hányt is. Kába még a szentem. Elõbb hívtam dokit, gondoltam csak rákérdezek, adhatok-e vmi kaját neki, hát úgy két falatot elnyammogott. Most vagy azért mert zsibbadt még a nyelve is, vagy mert egyúttal leszedték neki a fogkövet is. Jaj, csak telne már el az éjszaka....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még valami. Létezik, hogy csuklik? Hideg neki "keze-lába", próbáljuk takargatni, de akkor sem melegszik egyhamar, gondolom a kábítás miatt, akkor alacsony a vérnyomás. És olyan, mintha csuklana. Vagy nem tudom mi ez. Magamból indulok ki, mikor csuklok összerándulok. És õ most pont ilyen.
Nekünk egy hónapos kinlódást okozott az, hogy NEM TETTÜK FEL A GALLÉRT. Kb. 3-4 napig volt a kb. 6-7 hónapos cicalány gallér nélkül, ez alatt többször nyalogatta a sebet. (Ezzel fertõtleníti, mondtuk.) A seb hátsó részén kinyalogatott 1 varratot - újra állatorvos, antibiotikum, utána: gallér állandóan. Ennek ellenére még kiestek varratok a fiatal, puha bõrébõl, 1 hónapig kellett gallért hordania, mire begyógyult teljesen a seb. És nem is lett szép a sebhely! Nem egyformák a cicák. Kevésbbé zavarta a cicát a gallér, amikor a nyakához érõ szegélyt körben leragasztottuk, két rétegben, textil sebtapasszal.
igen, valószínû, hogy a hasa fáj, tornáztasd
nem amiatt van szerintem.Inkább büfi probléma lehet.Az enyém mindig akkor lilul, mikor félrenyeli a büfit, és olyankor kegyetlenül ordít.
Bizony lehet. A paprikát nagyon nehezen emésztjük. Én nem terhesen/szoptatva is ritkán eszek paprikát, pont emiatt. Tornáztasd, hordozd hasfájós tartásba (nem tudom mi a neve pontosan). Nekünk a simogatás, babamasszázs, "biciklizés" jött be.
A kérdező hozzászólása: Mindent próbáltam, elpilledt. Aztán hapcizott, erre felébredt, enni kért. Most megint szenved szegény. Azt hiszem lefejem mindkét mellem és kiöntöm a tejet. Nem merem neki odaadni. Mikor termelõdik friss tej? Úgy értem mennyi idõ míg kiürül belõle a paprika?
A paprika szokott gondoz okozni :(
Nekem a laktoherb tea okozott iszonyú görcsöket annak idején a babának, másfél nap múlva mertem újra adni neki. DE! Ne öntsd ki a tejed, tedd a fagyasztóba, pár hónap múlva meg tudja már inni szerintem. 3 hónapig simán eláll a fagyasztóban, és addigra õ sem lesz ilyen érzékeny. Én biztosan nem önteném ki a helyedben!
A kérdező hozzászólása: Sajnos már kiöntöttem. Na mindegy. 6 órája kínlódik szegény. Most apától kapott tápit, ez lesz egész éjjel neki. Reggelre remélem friss, egészséges tejcsim lesz! Köszönöm a válaszokat! Megyek babusgatni, hátha elalszik!

Van három nőstény cicám, akiket ivartalaníttatni szerettem volna, de az orvos azt mondta, hogy meg kell várni egy szülést. Gond lesz-e a szülés után?

Most már közel van a szülés mindháromnál, de mivel nem tudok már több cicát megtartani, nem tudom, hogy mi lesz az anyákkal, ha nem tartok meg nekik kicsit. Hallottam azt is, hogy ha nem kezdenek el szopni a kicsik, akkor nem lesz baj, de olyat is hallottam, hogy már szopás nélkül is baja lehet az anyának. Kérlek segítetek, mert nagyon szeretem ?ket, és nem szeretném, hogy valami bajuk essen. Lehet esetleg valami szurit kapniuk a szülés után, ami megakadályozza a gondokat? Jó lenne sikeresen és egészséggel átvészelni nekik a szülést, és akkor végre ivartalaníttatni lehetne ?ket. Segítségeteket köszönöm.

Legjobb válasz: Hát.. elég jól átvágott a doki. TÉVHIT az, hogy kutyának/cicának ivartalanítás elõtt fialnia kell. Csak a pénzt akarja behajtani a kicsiken is. Most már viszont nem tudsz mit csinálni... én a helyedben az ivartalanítást is másik orvossal végeztetném. Szegény cicák. A szülés igen megfogja viselni õket és jellembeli változás is lesz majd. A cicáknak viszont jó lenne gazdát szerezni. Ha nem szívják le a tejet, akkor nagy az esélye az emlõdaganatnak.

Hát.. elég jól átvágott a doki. TÉVHIT az, hogy kutyának/cicának ivartalanítás elõtt fialnia kell. Csak a pénzt akarja behajtani a kicsiken is. Most már viszont nem tudsz mit csinálni... én a helyedben az ivartalanítást is másik orvossal végeztetném. Szegény cicák. A szülés igen megfogja viselni õket és jellembeli változás is lesz majd. A cicáknak viszont jó lenne gazdát szerezni. Ha nem szívják le a tejet, akkor nagy az esélye az emlõdaganatnak.
Az a doki egy jó nagy... Már elnézést. Az én macskámban 7(!) kölyök volt és szinte az utolsó pillanatban mûtötték meg. Az égvilágon semmi baja nem lett. Viszont a tejjel tényleg kezdeni kell valamit. Szerintem keress egy másik orvost sürgõsen! Azért is egy rakás pénzt fog legombolni tõled ez a mostani, hogy szülés után elaltatja a piciket és még neked is egy nagy adag lelkiismeret-furdalásod lenne. Terhesen sem szép dolog, de minek kell végigszenvedtetni szegényeket a szüléssel, ha nem muszáj?
ez az orvos egy lelketlen állat, nem nevezném állatorvosnak.igaza volt aki azt mondta hogy nem kell várni hogy szüljön ivartalanitás elött a cica, ezt a mütétet már az elsö ivarzás elött is el lehet végezni.keress másik orvost, felháborito az egész hozzá állása a szakmájához, /egy ilyen lelketlen nem is tudja mi az hogy hivatás tudat/
Mindenképp másik orvost keress, mert aki ilyen tájékozatlan, arra én nem bíznám a cicáim ivartalanítását. Már most sok kárt okozott egészségileg a cicáknak, mert mindenképp szülés elõtt ideális ivartalanítani õket.
nagyon sajnálom a cicusokat nem tudok mit hozzáfüzni mert teljesen egyet értek az elöttem szolokal viszont ebböl több dolgot is tanulhattál ha a doki leközelebb azt mondja h ivartalanitás elött szüljön vagy hülye vagy pénz éhes kell 1 másik és ebe röktön benne van a másik tanulság is hogy az állatoknak nem kell szülni ivartalanitás elött!
Elsõ vagyok. Már most kezdheted kérdezgetni az ismerõsöket, vagy hírdetni, hogy kinek kell kiscica. Minimum 2 hétig egyébként hagyni kell, hogy szopjanak. És ezután amilyikeknek nem találtál gazdit, el kellene altatni. Igaz ez nagyon nehéz lehet.. nem tudom nekem lenne-e szívem hozzá. Vagy ha úgy könnyebb, hogy rögtön miután megszülettek elaltatni, akkor mindegyiknek csak hagyj 1et. Annak a 3nak meg valahogy csak találsz gazdit. Sok szerencsét a továbbiakban!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Megfogadom a tanácsaitokat, és keresek másik orvost. Remélem minden rendben lesz.

Cicámnak vizelet savasító pasztát kéne vennem. Hol lehet ilyet venni? Mennyi az ára ennek? És hogyan kell használni?

Aki használ ilyet annak bevált? Így tud rendesen pisilni a macsek? Ezt élete végéig kell neki adni?

Legjobb válasz: Uropet paszta a neve és nagyon jó!3-4000 ezer Ft között van az ára és állatpatikába tudod megvenni,azt hiszem vényköteles is.Naponta 2x egy teáskanálnyit kell adni a cicának.Nálunk 5 napos kúra után jól volt a cica.

Uropet paszta a neve és nagyon jó!3-4000 ezer Ft között van az ára és állatpatikába tudod megvenni, azt hiszem vényköteles is.Naponta 2x egy teáskanálnyit kell adni a cicának.Nálunk 5 napos kúra után jól volt a cica.
Van gyógytáp is húgyúti problémára, az én cicám már 4 éve azt eszi, így tünetmentes.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. amúgy milyen ételek vannak, vagy mivel lehet savasítani még a vizeletet? tápon kivül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!