Találatok a következő kifejezésre: Kell adni annak (30 db)

Telezöld. Ha balra kanyarodok, elsőbbséget kell adnom annak, aki szemből egyenesen jön. De ha egyenesen megyek?

Telezöld. Ha balra kanyarodok, elsőbbséget kell adnom annak, aki szemből egyenesen jön. De ha egyenesen mennék tovább, akkor elsőbbséget kell adnom annak, aki szemből balra kanyarodna? (azaz keresztez engem?)

Legjobb válasz: Igen, itt a balra kanyarodók mindig megvárják szépen, amíg egyenesen nem halad senki és akkor be tudnak kanyarodni balra. A két balra kanyarodó meg egymástól ugye elfér...

Igen, itt a balra kanyarodók mindig megvárják szépen, amíg egyenesen nem halad senki és akkor be tudnak kanyarodni balra. A két balra kanyarodó meg egymástól ugye elfér...
Nem érzed, kérdezõ, hogy kicsit paradox, amit kérdezel...?
Mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak a közlekedésben. Ha ennyibõl nem jössz rá a válaszra, akkor vissza kellene menni általános iskola elsõ oyztályába, és megtnaulni olvasni, szöveget értelmezni.
Az egyenesen haladónak mindig elsõbbsége van a kanyarodóval szemben - hacsak hatósági jelzés másképp nem rendelkezik.
bugos a rajzod. a balra kanyarodók elmennek egymás mellett
Egy picit tegyünk félre minden egyebet, csak a mozgási iránnyal foglalkozzunk. Ez az alap „erõsorrend”: 1. egyenesen haladó 2. jobbra, kis ívben kanyarodó 3. balra, nagy ívben kanyarodó 4. hátramenetben haladó Tehát annak, aki egyenesen megy, mindenki máshoz képest elsõbbsége van. A tolatónak mindenki másnak elsõbbséget kell adni. A rajzod nem jó, mert ott a balra kanyarodók összeütköznek. De ez valójában nincs így. Kétféle megoldás van a KRESZ-ben. A régebbi, de még élõ mód: bemégy egyenesen az útkeresztezõdés közepéig. Majd egy képzeletbeli középpontot megkerülve kanyarodsz balra. Ha a szembe jövõ is balra kanyarodik, akkor baloldalatokkal elmentek egymás mellett, majd kanyarodtok. Az új szabály szerint, ha van elegendõ tér, akkor egymás útját nem keresztezve, a kanyart „levágva” is kanyarodni lehet. Ez esetben jobboldalatokkal haladtok el egymás mellett, az utatok nem keresztezõdik. Ha középre helyezett villamos ketté osztja az utat, akkor elõbb azon egyenesen át kell hajtani, s csak az után szabad kanyarodni.
A kérdező hozzászólása: OK. Így akkor már kb. tudom, mit várjak egy ilyen keresztezõdéstõl. Köszi szépen!
A kérdező hozzászólása: Én erre gondoltam. Téveszmék nem kizártak. http://kepfeltoltes.hu/130630/WP_000747_www.kepfeltoltes.hu_..
A kérdező hozzászólása: OK. Ennyit akartam tudni. Köszönöm :)
" Én ezt nem tudom elképzelni, mindenki a keresztezõdés közepén várna a másikra..." Rajzold már le ezt a szituációt légyszi, szerintem elég nagy téveszmék vannak a fejedben...
Pedig a dolog pofon egyszerû: te magad is leírtad, hogy az egyenesen haladónak van elsõbbsége. Ennyi. Mindegy, hogy hogy hívják, milyen színû autója van vagy hány éves: ha egyenesen halad (az adott szituációban) akkor elsõbbsége van, ha keresztezi az egyenesen haladót, elsõbbséget kell adnia. És igen, ott fog állni minden balra kanyarodó mindaddig, amíg az összes egyenesen haladó el nem ment. Nincs ebben semmi kaotikus.
A kérdező hozzászólása: Nyugi, srácok, csak most tanulom a dolgot. Persze, mondhatom magamnak azt, hogy logikus, hogy ha egyenesen megyek, akkor nekem van elsõbbségem, de én a SZABÁLYT akarom tudni, és nem meggyõzni magam valamirõl, ami szerintem logikus, aztán vagy igaz, vagy nem. Jól akarok közlekedni. Szabályosan. Semmi tapasztalatom nincs. A segítséget ehhez megköszönöm, a fikázásból nem kérek. A bizonytalanságom azért van, mert ahogy elképzelem magam elõtt a dolgot, szerintem elég kaotikus lenne, hogy a balra kanyarodók megvárják az egyenesen jövõket, DE a szembõl balra kanyarodók pedig megvárják az én irányomból egyenesen jövõket. Én ezt nem tudom elképzelni, mindenki a keresztezõdés közepén várna a másikra...
*osztályába, *megtanulni
A kérdező hozzászólása: Igen, azt én is úgy gondoltam, hogy a balra kanyarodók valamilyen módon elmennek egymás mellett, csak a rajz nem volt annyira pontos. 13:03: köszi a kis plusz infót a középen lévõ villamosvonallal!
Amikor már teljes adag fõzeléket eszik, nem kell többé a K-vitamin. Nálunk legalábbis így van.
Nekünk azt mondták, addig adjam, amig el nem fogynak a dobozból, ez 4 hósan lesz.
Mi anyatejesek vagyunk azt mondták, hogy az 5 hónapos volt az utolsó, most 6 hónaposak, már nem kapnak. Még csak szopnak.
Nekem azt mondta a doki, hogy addig kell adni a K-vitamint, amíg a baba étrendjének legalább a felét az anyatej adja ki.
5 hósak vagyunk, úgyhogy 6 hó körül kezdem a kostólgatást.Nekünk azt mondta dokinénink, hogy már nem kell több.Ma adtam be neki.

Kell borravalót adni annak aki kiszállítja amit netről rendeltem? És ha igen mennyit?

18e. értékben vásároltam

Legjobb válasz: Borravalót nem kell soha adni. Legfeljebb saját megitélésed szerint amennyiben az illetö a szolgáltatáson felül teljesített és van neked felesleges forintod ilyesmire. Ö ( mindenki)kapja a fizetését, amit ö aláirt a munkaszerzödésében, azzal egyetértve.

Borravalót nem kell soha adni. Legfeljebb saját megitélésed szerint amennyiben az illetö a szolgáltatáson felül teljesített és van neked felesleges forintod ilyesmire. Ö ( mindenki)kapja a fizetését, amit ö aláirt a munkaszerzödésében, azzal egyetértve.
Nem kell.
Az egyik haverom ilyen futárszolgálatnál dolgozik. Azt mondta általában ilyen 200-300 ft borravalót szoktak neki adni, az 500 már nagyon soknak számít. (Teljesen függetlenül a kiszállított áru értékétõl.) Van ahol semmit sem adnak neki, de azt mondta ezért nem szokott megharagudni, mert így is úgy is megkapja érte a fizetést. Egy esetben haragudott meg, amikor vitt ki valamit egy nõnek, de a nõ nem volt otthon, ezért felhívta, és azt mondta neki, hogy 5 perc múlva ott lesz. Várt rá vagy 25 percet, ami azért ilyen munkánál rohadt sok idõ. És a nõ semmi bocsánat vagy valami, borravaló meg pláne nem. Bár mondjuk ezen minden normális ember megsértõdött volna. Szerintem pár száz forintot adjál neki, többet nem kell.
A kérdező hozzászólása: igen persze... de a pl a pizzafutároknak "kell" ez amolyan illem. Utesóm pizza futár és tudom h kva kevés fizut kapnak mert h ott bv. De azt is tudom h nem jókedvébõl dolgozik ott, hanem egyszerûen nem talált másik állást. Így van ez a termék futárokkal is? Nem tudom más szokott e nekik adni...
Én attól függõen adok, hogy mennyit kérnek szállításért, és milyen értékben van. Pl. amikor a tv-t szállították, ott hozzádobtunk egy ezrest, mivel egy ezresért kihozták a baromi nagy tv-t. Pizzafutárnál felfele kerekítek, plusz egy százas általában. De pl. T-mobilosok el se fogadták a borravalót O.o mondták, hogy nem kell.
Nem kell, csak ha szeretnél. Én sose szoktam. Én se kapok borravalót azért, mert ülök az irodában és elvégzem a munkám.


A MEGAUPLOAD letöltő: 1. Ez az oldal ugye nem átverés csak hogy kicsalják a kártyaszámod? 2. annál a résznél ahol meg kell adnod a kártyád adataid van egy ien kitöltendő panel: cím 1. sora . Ide mit kell írni mert sajnos nem tudom :S?

Azok segytségét kérem akiknek már volt dolguk ezzel a oldalal...

Legjobb válasz: ***** én nem adnám meg egy ilyen szaron a kártyaadataim * Automatikusan eltávolított tartalom.

***** én nem adnám meg egy ilyen szaron a kártyaadataim* Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: hát nem tom de a lényeges kérdés inkább a 2. ...
A kérdező hozzászólása: és mégegyszer hangsúlyozom : azok segytségét kérem akiknek már voltdolguk az oldalal...

Igaz-e az, ha valaki vért ad, akkor megnő annak a kockázata, hogy magas vérnyomása legyen és ezáltal állandó jelleggel vért kell adnia, hogy ne legyen komoly baj?

Legjobb válasz: Nem. A vérnyomást a szervezeted állítja be, nem sok köze van annak hozzá hogy vért adsz vagy nem.

Nem. A vérnyomást a szervezeted állítja be, nem sok köze van annak hozzá hogy vért adsz vagy nem.
Honnan szednek az emberek ilyen hülyeségeket?!?!?!?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Csak egy idióta megijesztett, ezért kérdeztem...

Hogy zajlik egy válóper? Leírná ezt nekem valaki lépésről lépésre? Mit kell írni, mit kell belefoglalni, azt hova kell vinni, mennyibe kerül? Kell -e pénzt adni annak aki elválaszt minket?

közös megegyezés így nem lesz ügyvéd.ja és tudom,hogy az illeték 12000 ft.a legfontosabb kérdésem a levél lenne,hogy abba mit írjak és utána azzal hova menjek.

Legjobb válasz: Nálunk ez úgy történt, hogy a bíróságon van panasznap. Ekkor elmentem, és közöltem, hogy el szeretnék válni. (aug.) Felvették az adatokat, illeték stb. Ennyi. Aztán kaptuk az idézést a férjemmel, hogy mikor kell bemenni a bíróságra. (szept.) Majd okt. végén újabb tárgyalás volt, akkor megbeszéltük a részleteket, lakás, gyerektartás stb. és már vége is volt.

Nálunk ez úgy történt, hogy a bíróságon van panasznap. Ekkor elmentem, és közöltem, hogy el szeretnék válni. (aug.) Felvették az adatokat, illeték stb. Ennyi. Aztán kaptuk az idézést a férjemmel, hogy mikor kell bemenni a bíróságra. (szept.) Majd okt. végén újabb tárgyalás volt, akkor megbeszéltük a részleteket, lakás, gyerektartás stb. és már vége is volt.
Én csak a saját tapasztalatomat tudom megírni, mivel mindenkinél másképp zajlik. Mi is ügyvéd nélkül, közös megegyezéssel váltunk el.Volt egy vidéki házunk vagyis ingó és ingatlan vagyonunk(közös) és a közös gyermekünk akkor volt 8 éves. A válópert én indítottam el mint felperes.Írtam egy levelet amiben megírtam, hogy mindketten úgy döntöttünk, hogy közös megegyezéssel elválunk, mert nem látunk semmi esélyt arra, hogy újra egy család lehetnénk.beleírtam, hogy az ingó és ingatlan vagyonunkat közösen elosztjuk/elosztottuk.A gyermek gyámsági jogát én mint édesanyja kérem, és nem szándékozom késõbbiek folyamán az édesapa, és a gyermek rendszeres találkozását megakadályozni(vagyis függetlenül, hogy a bíró mit mond az apja akkor láthatja a fiát amikor akarja) A gyerektartás összegét a bíróra bízzuk, vagyis nincsenek extra kívánságaim.Mivel mindketten közösen döntöttünk mindenben, így én is, és a volt férjem is aláírta a papírt. (mindkettõnk aláírása, személyi igazolványszámát is rögzítve) + hozzárakva a házassági anyakönyvi kivonatot + a gyermek születési anyakönyvi kivonatát + az illeték bélyeget.ezeket elküldtem a Nagykátai bírósághoz.Mivel én anno annak idején farmoson mentem férjhez, így a válópert is a hozzá kapcsolódó Bíróságnál tudtuk megtenni...Az pedig a Nagykátai bíróság. Utána vártunk..Májusba adtam be a papírokat, és pár hét múlva kaptunk egy levelet amiben értesítettek minket, hogy szeptemberben jelenjünk meg a bíróságon.A kiírt napon mindketten elmentünk, és a bíróval együtt hárman egy teremben voltunk kábé 20 percig.A bíró felolvasta a levelet amit közösen írtunk, és megkérdezte külön-külön , hogy saját döntésünk, és még most is így gondoljuk-e, hogy a házasságunk menthetetlen.?A válaszunk az volt, hogy továbbra is válni szeretnénk mindketten. Ezért a bíró kijelentette, hogy õ sem lát esélyt a békülésre, és mivel mi megegyeztünk a gyermek elhelyezésében, így ebben sem lát semmi okot, hogy ne így legyen..A törvénynek megfelelõen kihirdette a gyerektartás összegét(az apa fizetésének 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a)és a törvény szerint kihirdette a apa láthatási jogát(le van rögzítve, hogy melyik héten láthatja a gyereket, és a nyár is hogy van elosztva, de mi evvel sosem foglalkoztunk, mert bármikor vihette/láthatta) Az egész eljárás 20 perces volt, és a bíró minden beszélgetést magnóra rögzített. 3 héttel késõbb megkaptunk a válóperi papírokat, és elvált emberek lettünk.. Szóval nálunk így zajlott.Mi csak egyszer voltunk, többször nem, mert nem is volt rá szükség... csak megjegyzem, hogy lassan 8 éve váltam el, és a mai napig baráti kapcsolatban vagyok a fiam apjával..Pedig azóta mindketten újra házasodtunk:)
A kérdező hozzászólása: 13.55 nek nagyon szépen köszönöm, hogy ennyi energiát fektettél bele a válaszba.
Én is farmosi származású vagyok:-D.Jelenleg Gyõrben élek.

A nászmenetkor a az autókon csak az egyik visszapillantón szokott szalag lógni vagy mindkettőre kell rakni? És mi van azzal aki az antennára rakja, annak csak egyet kell adni?

Legjobb válasz: Ez már annyira részletkérdés. Mindenki oda rakja ahová neki tetszik, és annyit amennyit akar, nem kell ebbõl is ügyet csinálni:)

Ez már annyira részletkérdés. Mindenki oda rakja ahová neki tetszik, és annyit amennyit akar, nem kell ebbõl is ügyet csinálni:)
Ha nincs az autón az sem gond, ha mindkét tükrön az is rendben. A legrondább amit láttam, hogy a menyasszonyi autón elöl egy óriási csokor és egy rettenetes mûanyag baba és a menet minden kocsiján annak a babának a kicsinyített változata. Ahova jólesik odarakod. Én az antennára szoktam, de csak egyet.
Tegnap olyat láttam hogy a felni között is rengeteg rózsa volt, nagyon jól nézett ki
Hogyan szeretnétek? Tiétek a dõntés!
Semmi sem "kell". Mindent úgy csinálsz, ahogy akarod. Ha akarod semmit nem raksz a kocsikra, ha akarod kidekorálod, mintha a virágkarneválon indulna. A te esküvõd.

Febr.16-án az OKJ-s képzésekre is be kell adni jelentkezési lapot a gimiben, vagy azokra személyesen/ telefonon kell?

Legjobb válasz: Az OKJ nem azonos a fõiskolával egyetemmel. Ezekre a tanfolyamokra az azokat meghirdetõ intézményben kell jelentkezni az intézmény által kiadott jelentkezési lapon. Mindig érdeklõdj az adott oktatást szervezõnél.

Az OKJ nem azonos a fõiskolával egyetemmel. Ezekre a tanfolyamokra az azokat meghirdetõ intézményben kell jelentkezni az intézmény által kiadott jelentkezési lapon. Mindig érdeklõdj az adott oktatást szervezõnél.
Ha FSZ-re gondolsz, akkor igen.

Annak, aki meskán árulja a dolgait tényleg számlát kell adnia minden egyes eladott darabról?

(annak, aki nem ismerné : www.meska.hu) Egy fórumon olvastam, hogy egy apehes próbavásárolt egy meskán áruló n?t?l és a n? nem adott számlát, erre az apeh megbüntette asszem 30 000 Ft-ra. Írták még a fórumon, hogy többen utánanéztek ennek, megkérdeztek hozzáért? embereket és eltér? információkat kaptak. Elolvastam a meska szabályzatát és sehol egy szó sincs arról, hogy az eladóknak számlát kéne adniuk. Ez azért fontos nekem, mert 18 éves vagyok, gimnáziumba járok, szerintem érthet? ha nem tudok számlát kiállítani (nincs cégem stb). Kérdem én, akkor hol adjam el a munkáimat? Vásárok csak bizonyos helyeken és id?kben vannak, ha az iskolában kezdeném el árulni, akkor megbüntethetnek (úgy tudom ilyen oktatási intézményben nem lehet csinálni, de ha lehetne, akkor se hordanám be minden nap a cuccaimat), igazából népszer?síteni se nagyon tudom magamat (faluban élek), csak a neten való eladás lenne jó. Próbáltam már azt is, hogy egy üzletbe beadtam, hogy árulják (persze feketén), az árakról is megegyeztünk, de nem sült ki semmi jó bel?le. Más is van ilyen helyzetben, mint én? Szerintem nem vagyok egyedül a problémával.

Legjobb válasz: Itt arról van szó, hogy ha a meskán,ebay-en,veterán eladsz egy-két dolgot, az nem kereskedelem. De ha folyamatosan fent vannak áruid és folyamatosan árulsz,akkor az. A befolyó pénz pedig jövedelem. És a jövedelem után pedig adózni kell.

Itt arról van szó, hogy ha a meskán, ebay-en, veterán eladsz egy-két dolgot, az nem kereskedelem. De ha folyamatosan fent vannak áruid és folyamatosan árulsz, akkor az. A befolyó pénz pedig jövedelem. És a jövedelem után pedig adózni kell.
egyetértek az elõttem szólóval, és nem a meska szabályzatában, hanem az ADÓTÖRVÉNYEKBEN VAN EZ leirva. Ha rendszeresen árulsz az üzletszerû, és kereskedelem. Tekintve hogy a meskán elvileg saját készítésû ÚJ dolgokat adsz el, elvileg már az elsõ darab is adóköteles lenne... Idõ kérdése, mindig vannak az apehnál slágertémák ez az egyik kedvencem várok még egy kettõt és sztem tömegesen be fog indulni a bírságolás
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) ezek szerint mostanában rászálltak az ilyen oldalakra mint pl meska vatera stb? inkább meg se próbáljak számla nélkül eladni?
Megérzésem szerint mostanában fognak....
Magánszemélyként nyugodtan árulhatsz (évi 800e ft-ig adómentes)amennyiben vállalkozóként vagy jelen(internetes kereskedelem)akkor valóban minden eladott darab számlaköteles.Röviden ennyi.

Lehet, hogy nem a fogadott orvosomnál fogok szülni. Ilyenkor is kell adni valamenyi apanázst? És ha igen annak is akinél szültem?

Aug. 12-re vagyok kiírva, a dokim 10-ig külföldön lesz. Ha elöbb jön a manócska akkor ügyeletes szülésznél fogok szülni.Ilyenkor mind akett?nek kell fizetni, vagy csak akinél szültem, vagy esetleg egyiknek se?Vagy ha végül másnál szülök neki csak valami ajándékot adjunk??? Mit?l függ ez?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem, ha nem a fogadott orvosodnál szülsz, neki nem kell fizetned. Ha az ügyeletes orvossal meg vagy elégedve, neki ajándékot adj. Könnyû szülést!

Szia! Szerintem, ha nem a fogadott orvosodnál szülsz, neki nem kell fizetned. Ha az ügyeletes orvossal meg vagy elégedve, neki ajándékot adj. Könnyû szülést!
Miért alakult ki ez a "fizessünk-kényszer" Magyarországon?? Nem költenéd azt a rengeteg pénzt a gyermekedre inkább? Adj valami jó piát, akár mindkettõnek. Nem akarlak bántani, csak én már megõrülök ettõl a hozzáállástól. Miért ettõl függne a baba egészsége és a szülõ nõ ellátottsága? Fizetünk TB-t, ez a dolguk...
Sziasztok! Én sem vagyok ennek a fizetésnek híve, ellenben az én fogadott orvosom (aki egyébként egy tündér, nagyon kedves) is megmondta, hogy mennyiért szokott vállalni egy szülést! És ennyi! Ha nem akar fizetni az ember, nem muszály fogadott orvosnak lennie, de ha fogadtál, akkor ne várd el, hogy ne mondjon egy összeget a szülésre, mert fog mondani! És persze igaz, hogy ez a munkája, de a mai világ sajnos ilyen! Én, ha nem lenne ott a fogadott orvosom, neki biztos nem adnék pénzt. Akinél szülsz, neki adhatsz szerintem, mert akármennyire is elkeserítõ de ez a "szokás". (Vidéken, egyik ismerõsömék így jártak. Fogadott orvos 40 ezret mondott, hogy annyiért vállalja, végül nem tudott jönni. Más orvosnál szültek, neki így 20 ezret adtak)
Szia! Én sem fogadott dokinál szültem.Nem is volt fogadott orvosom, mert nem engedhetjük meg magunknak.Alapvetõen úgy álltunk a dologhoz a párommal, hogy nem adunk pénzt egy dokinak sem.Aztán beleszültem egy doki szabadság elõtti utolsó ügyeletébe.Simán megtehette volna, hogy lepasszol egy másik dokinak a bent töltött három napban, de minden nap bejött hozzám, és õ szedte ki a varratokat is, pedig szabin volt.Ezért kapott egy üveg finom bort.De pénzt semmiképpen sem adtam volna neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!