Találatok a következő kifejezésre: Kell adóbevallást ha Gyeden vagyok, (4 db)

Kell adóbevallást csináltatnom, ha Gyeden vagyok, szülés elött táppénzen voltam, majd pár napig álláskeresésin a munkanélküli hivatalba?

(14hónapos a fiam)

Legjobb válasz: Kell, nekem is kellett írni. De ha lett befizetve adód, akkor valószínûleg kapsz vissza pénzt.

Kell, nekem is kellett írni. De ha lett befizetve adód, akkor valószínûleg kapsz vissza pénzt.
Minden képpen kell. a GYED-rõl is, a táppénzrõl is és az álláskeresésirõl is! Igyekezz, 20.-a a határidõ!

Adhatok el nagyobb értékű festményt, ha most GYed-en vagyok? Be kell vallanom az adóbevallásba, ha eseti alkalommal adok el nagy értékű festményt?

Tudom hogy a GYED mellett nem lehet más jövedelmem.Ez annak számít-e ?Mit tehetnék adjuk el a férjem nevében?Akkor neki is be kell vallania?

Legjobb válasz: Nehogymar bevalljad...Senkinek nem kell tudnia, hogy Te azt eladtad... Kerd keszpenzben a penzt, es igy a szamladon nem lesz nyoma. Ennyi erovel az alberletet kiado emberek is bevallhatnak hogy kiadjak a lakasukat, de En olyan foberlovel meg nem talalkoztam aki a berleti dijbol leadozott volna.

Nehogymar bevalljad...Senkinek nem kell tudnia, hogy Te azt eladtad... Kerd keszpenzben a penzt, es igy a szamladon nem lesz nyoma. Ennyi erovel az alberletet kiado emberek is bevallhatnak hogy kiadjak a lakasukat, de En olyan foberlovel meg nem talalkoztam aki a berleti dijbol leadozott volna.
Persze minden jövedelmet be kell vallani, ez is annak számít. De ne legyél hülye, nehogy már bevalld!!!
Miert ha mar nem leszel gyeden akkor befogod vallani? Milliokrol van szo? Akkor kerdezz meg egy ugyvedet, es ne izgulj tovabb!
Bocsi de ezt le kell írnom, az ingatlan bérbeadás adószámhoz kötött tevékenység, amibõl következik, hogy le kell adózni utánna, és akinek nincs adószáma, könnyen megütheti a bokáját. A kérdésedre válaszolva, amennyiben errõl készül papír (adás-vételi szerzõdés) akkor ugye aki veszi visszterhes vagyonszerzési illetéket fizet, te pedig bevallod az eladás értékét. Az nem számít hogy gyeden vagy. Nem tudom pontosan hogy az ingóságokra mi vonatkozik, de az is lehet hogy nem kell utánna fizetned mert nem ér el egy bizonyos összeghatárt. Az szja törvényt kéne átnézni vagy hozzáértõt megkérdezni.


szerintem kell
Kell, hiszen a gyedbõl fizetsz adót.
Igen, a gyed jövedelemnek számít, amely után fizetni kell adót. Így mindenképpen kell beadnod adóbevallást. Ha csak a gyesen leszel egész évben akkor nem kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!