Találatok a következő kifejezésre: Kell adóbevallást ha Gyeden (7 db)

Hogyan kell kitölteni az adóbevallását ha a volt munkáltatója febr.25. -ig adta az igazolást? A GYÁS-t, GYED-et hová kell beírni az adólapra? Kell-e utána adózni? Kap-e az Egészségbiztosítótól igazolást mennyi GYED-et kapott?

A feleségemnek megszüntették a munkaviszonyát febr.25. -ével.Febr.16. -szült és anyaságin van.

Legjobb válasz: A gyás és a gyed más bérjövedelemnek számít de errõl kell hogy kapjatok a TB-tõl igazolást.

A gyás és a gyed más bérjövedelemnek számít de errõl kell hogy kapjatok a TB-tõl igazolást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Az igazolást meddig kell elküldenie a hivatalnak, mert máig nem kaptunk tõlük semmi igazolást?

Adhatok el nagyobb értékű festményt, ha most GYed-en vagyok? Be kell vallanom az adóbevallásba, ha eseti alkalommal adok el nagy értékű festményt?

Tudom hogy a GYED mellett nem lehet más jövedelmem.Ez annak számít-e ?Mit tehetnék adjuk el a férjem nevében?Akkor neki is be kell vallania?

Legjobb válasz: Nehogymar bevalljad...Senkinek nem kell tudnia, hogy Te azt eladtad... Kerd keszpenzben a penzt, es igy a szamladon nem lesz nyoma. Ennyi erovel az alberletet kiado emberek is bevallhatnak hogy kiadjak a lakasukat, de En olyan foberlovel meg nem talalkoztam aki a berleti dijbol leadozott volna.

Nehogymar bevalljad...Senkinek nem kell tudnia, hogy Te azt eladtad... Kerd keszpenzben a penzt, es igy a szamladon nem lesz nyoma. Ennyi erovel az alberletet kiado emberek is bevallhatnak hogy kiadjak a lakasukat, de En olyan foberlovel meg nem talalkoztam aki a berleti dijbol leadozott volna.
Persze minden jövedelmet be kell vallani, ez is annak számít. De ne legyél hülye, nehogy már bevalld!!!
Miert ha mar nem leszel gyeden akkor befogod vallani? Milliokrol van szo? Akkor kerdezz meg egy ugyvedet, es ne izgulj tovabb!
Bocsi de ezt le kell írnom, az ingatlan bérbeadás adószámhoz kötött tevékenység, amibõl következik, hogy le kell adózni utánna, és akinek nincs adószáma, könnyen megütheti a bokáját. A kérdésedre válaszolva, amennyiben errõl készül papír (adás-vételi szerzõdés) akkor ugye aki veszi visszterhes vagyonszerzési illetéket fizet, te pedig bevallod az eladás értékét. Az nem számít hogy gyeden vagy. Nem tudom pontosan hogy az ingóságokra mi vonatkozik, de az is lehet hogy nem kell utánna fizetned mert nem ér el egy bizonyos összeghatárt. Az szja törvényt kéne átnézni vagy hozzáértõt megkérdezni.

Kell adóbevallást csináltatnom, ha Gyeden vagyok, szülés elött táppénzen voltam, majd pár napig álláskeresésin a munkanélküli hivatalba?

(14hónapos a fiam)

Legjobb válasz: Kell, nekem is kellett írni. De ha lett befizetve adód, akkor valószínûleg kapsz vissza pénzt.

Kell, nekem is kellett írni. De ha lett befizetve adód, akkor valószínûleg kapsz vissza pénzt.
Minden képpen kell. a GYED-rõl is, a táppénzrõl is és az álláskeresésirõl is! Igyekezz, 20.-a a határidõ!


szerintem kell
Kell, hiszen a gyedbõl fizetsz adót.
Igen, a gyed jövedelemnek számít, amely után fizetni kell adót. Így mindenképpen kell beadnod adóbevallást. Ha csak a gyesen leszel egész évben akkor nem kell.

Kell adóbevallást készítenem, ha a GYED-en kívúl nem kapok semmi más jövedelmet?

Legjobb válasz: tudtommal igen de én azt kérdezném meg a helyedben, aki csinálni szokta a bevallásodat.

tudtommal igen de én azt kérdezném meg a helyedben, aki csinálni szokta a bevallásodat.
Igen, kell, tavaly nekem is kellett.
KELL bizony! :(
Aki már egyszer küldött be bevallást, annak akkor is kell ha teljesen nullás lenne, be kell küldeni, különben 200eFt büntetést kell fizetned. Egyszerûbb, ha az abevJavat leszeded, letöltöd a 0853as bevallást, és gépen kitöltöd, mert az visít, ha valamit nem jól írsz be, vagy ha valamit rossz helyre írtál, kitöltenél felesleges mezõt. Én így csinálom, pár perc alatt megvan vele az ember. Fõlap, ABCD lapok, esetleg a családi kedvezmény, ha annyi csemetéd van.
jav 0953as bevallás:)
Természetesen kell. Gondolom megkaptad az elszámolást. A GYEDet Más bérjövedelemként kell bevallani


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!