Találatok a következő kifejezésre: Kell a visszavágni (8 db)

Kell a leandert visszavágni?

Az egyik leanderem nem jól t?rte a pincében való telelést, a levelei zöldek ugyan, de összesodródtak és kemény "csörg?sek". Kb 90 cm. Felhoztam a lakásba. Visszametszem, hogy újra kihajtson, vagy majd eldobálja a régi leveleit és hoz újakat helyette?

Legjobb válasz: Nem kell visszavágni, víz kell neki és helyrejön.

Nem kell visszavágni, víz kell neki és helyrejön.
de igen kell visszavágni minden évben hogy dusuljon . amugy vagy megfaygott vagy szomjas
a száradt leveleket vágd le. fény és víz kell a növénynek , és növénytáp.
ha 1 picit visszavágod, az jót tesz neki.

A mocsári hibiszkusszal kell valamit csinálni így ősszel? Már csak néhány levele van. Nem szokták a tövéig visszavágni? Vagy csak hagyjam ahogy van és kész?

Legjobb válasz: Tövig visszavágni és kész. Ennyi. Sokan mondják, hogy fel kell szedni, stb.. nem igaz, nem kell , nekünk ebbõl sövény van a ház körül már 20 éve a földben vannak.

Tövig visszavágni és kész. Ennyi. Sokan mondják, hogy fel kell szedni, stb.. nem igaz, nem kell , nekünk ebbõl sövény van a ház körül már 20 éve a földben vannak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

A balkonon lévő örökzöld növényeket mikor kell visszavágni? Õsszel vagy tavasszal?

Legjobb válasz: Inkább tavasszal, mert télen sokszor visszafagyanak valamennyire, és ezért tavasszal mindenképpen kell.

Inkább tavasszal, mert télen sokszor visszafagyanak valamennyire, és ezért tavasszal mindenképpen kell.


Mikor kell visszavágni a levendulát?

Legjobb válasz: keddenként félháromkor

keddenként félháromkor
virágzás után...
Nem kell, csak érdemes.
A kérdező hozzászólása: Miért kell haszontalan válaszokat adni? A többit meg köszönöm. Vissza kell már vágnom mert hatalmas.
hello! 2-es vagyok...megkérdezhetném , hogy merre lakik, mert amit visszavágna a leveduláról az nekem jó lenne dugványnak, mert nekem sajna egyenlõre nincs...

Mekkorára kell visszavágni a csodasövényt most tavasszal?

Tavaly márciusban ültettem, azaz most egy évesek. Õsszel visszavágtam őket max. 80 centisre. Kérdés: most tavasszal is vágjam őket vissza, mielőtt elkezdenek hajtani? Mennyire?

Legjobb válasz: Mi most hétvégén ültetjük el õket...de jól utána olvastunk a dolgoknak. Elsõ tavasszal 10-15 cm-re kell lemetszeni õket. Szerintem most tavasszal vágd õket vissza úgy fél méteresre ,hogy tovább sûrûsödjön, és akkor idén már el fogja érni a 1,5-2 métert is, és így talán még sûrûbb lesz. Tápoldatot ha vettetek hozzá az látványosan segítette a növekedését?

Mi most hétvégén ültetjük el õket...de jól utána olvastunk a dolgoknak. Elsõ tavasszal 10-15 cm-re kell lemetszeni õket. Szerintem most tavasszal vágd õket vissza úgy fél méteresre , hogy tovább sûrûsödjön, és akkor idén már el fogja érni a 1, 5-2 métert is, és így talán még sûrûbb lesz. Tápoldatot ha vettetek hozzá az látványosan segítette a növekedését?
A kérdező hozzászólása: Nem vettem hozzá. Egyrészt jó minõségû a földünk, másrészt ez szinte dudva, nem egy igényes fajta. Szerintem felesleges arra költeni.
Ne siess vele megéri. 2 évig légy türelemmel. Kiültetted, 30 cmt. Egy évben 2x vágd vissza. Tehát kiültetted, 40cm re visszavágod. Hat hónap múlva 50 cm. Hat hónap múlva 60 cm. Hat hónap múlva 70 cm és 80 cm. Most már hagyd békén. Én sorba ültettem, 30 cm távolságokra. Mostanra erõs karvastagságú, 6 m magas, sûrû, Por, zajfogó. 40 m hosszan ültettem bem a mostani szélessége 3 méter, beláthatatlan. Nagy gondban vagyok Vissza kellene nyesni 6 m-rõl 3 m magasra. fogalmam sincs, hogy fogjak hozzá.

Van 17 csirkénk. Nagyon szeretjük őket csak a helyük nem fedett felül ezért kirepülnek. Szeretnénk elkerülni azt hogy átrepüljenek a szomszédba és széttépjék a kutyák. Hogyan kell visszavágni a szárnyukat?

Legjobb válasz: Nem tudom miért lettünk lepontozva de szerintem aki így pontozgat az még csirkét se látott!Akkor ennyi erõvel az egész kertet be kell fedni ami kb. 500négyzetméter mivel néha ki szoktuk õket engedni oda is.Mindig leszoktuk vágni a szárnyuknak a végét.Most is van 60db csirkénk.Kb ez idáig tartottunk 1000db-ot és még soha nem lett bajuk attól hogy a le lett vágva a szárnyuknak a végébõl egy pici.

Nem tudom miért lettünk lepontozva de szerintem aki így pontozgat az még csirkét se látott!Akkor ennyi erõvel az egész kertet be kell fedni ami kb. 500négyzetméter mivel néha ki szoktuk õket engedni oda is.Mindig leszoktuk vágni a szárnyuknak a végét.Most is van 60db csirkénk.Kb ez idáig tartottunk 1000db-ot és még soha nem lett bajuk attól hogy a le lett vágva a szárnyuknak a végébõl egy pici.
Nekem is van kb 100 tyúkom, csirkém és a gyengébbek kedvéért a szárnyvágás alatt a szárnyevezõ tollak levágását kell érteni és nem a szárny ( mint mellsõ végtag )csonkolását, bár a díszrécéknél az is megszokott mûvelet. Nyugottan vágd le, csak ha növésben van a toll akkor kell vigyázni, h csak azt a rész távolítsd el ami már kinõtt a tokból..
Itt van némi félreértés, gondolom azért írták barbár módszernek a szárnyvágást.( hiszen értelemszerûen a visszavágott szárny sokszor a szabadabb tartást is lehetõvé teszi, hiszen szabadon kószálhatnak a területen annak a veszélye nélkül, hogy pl. kirebbenjenek az utcára, autók közé, stb.) A "vágd vissza a szárnyukat" nem más, mint a tollak visszavágása, semmilyen érzõ részt nem érint(het). A technika pedig valóban az, mint az elõttem szólók leírták.
Vagy ha lehet fedd be. Az is jó 5let.
Szia! A 20:06osnak igaza van mi is így csináljuk!Csak tényleg vigyázz nehogy belevágj, de úgyis látni fogod hogy honnantól vághatsz.
állatorvos. de én inkább a fedõt ajánlom, olcsón meg lehet úszni, akár házilag is lehet készíteni, parafából ideiglenesen, télen meg gondolom más helyük van. ha mégsem akkor is ajánlatos egy tetõt csinálni, mert nem csak õk repülhetnek ki, egy galamb is berepülhet és szét tépheti õket, vagy bevihet valami fertõzést is.... remélem segítettem. Sk.
Nyugodtan vágd le a szárnyukat, ez nekik nem fáj, olyan, mintha neked a hajad vagy a körmöd vágják. Nyisd szét legyezõszerûen a szárnyukat, a fejét tedd a hónod alá, hogy biztonságban érezze magát, meg beszélj hozzá kedvesen. A szárnyánál nézd meg hol kezdõdik a hús, és attól néhány centire vágd le. MInt írtam, ez nekik nem fáj. Nekünk bevált, mi is így védtük meg õket a kutyától/szomszédtól. Ha széttépi egy kutya nem a legszebb halál.:( Próbáld ki nyugodtan, keríts egy éles ollót, és vigyázz, bele ne vágj a húsba. Sok sikert!:)
Inkább fedd be a helyüket, egy hálót felrakni nem tart semeddig se. A szárnyvagdosás barbár módszer.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a tanácsokat de szerintem a szárnyvisszavágást használom.

A nyusziknak éppenhogy csak a körmük végét kell visszavágni?

Legjobb válasz: igen. nem szabad nagyon levágni, mert akkor belevágsz a vérágába. és az nagyon fáj nekik :S ha nem mered megcsinálni, akkor vidd el állatorvoshoz.

igen. nem szabad nagyon levágni, mert akkor belevágsz a vérágába. és az nagyon fáj nekik :S ha nem mered megcsinálni, akkor vidd el állatorvoshoz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszod.:)

Kaptam a barátnőmtől egy bonsai hajtást, be is ültettem. Most mi a teendőm? Mikor kell visszavágni?

Legjobb válasz: egy ideig hagyd õt békében növekedni. mikor már magasra nõtt (bár eztígy nehéz mondani, mivel nemtudjuk mekkora a hajtás, meg konkrétan nemtudom megmondani h mit jelent az h magasra)...namindegy, szóval mostmág ne bántsd, hagyd õt erõsödni kicsit, szokni a környezetét...ésamikor már mondhatni sokat nõtt, és szerteágazóbbá vált, akkor vághatod õt, a régi hajtásait mindenképpen, fentrõl....az oldalhajtásokat ne vágd le, bonsainak épp ez a lényege, hogy ne magas legyen, ha sûrû inkább. oldalsókat mindig hagyd nõni, és amikor az általad gondfolt magasságot elérte, akkor a tetejét lehet lemetszeni.

egy ideig hagyd õt békében növekedni. mikor már magasra nõtt (bár eztígy nehéz mondani, mivel nemtudjuk mekkora a hajtás, meg konkrétan nemtudom megmondani h mit jelent az h magasra)...namindegy, szóval mostmág ne bántsd, hagyd õt erõsödni kicsit, szokni a környezetét...ésamikor már mondhatni sokat nõtt, és szerteágazóbbá vált, akkor vághatod õt, a régi hajtásait mindenképpen, fentrõl....az oldalhajtásokat ne vágd le, bonsainak épp ez a lényege, hogy ne magas legyen, ha sûrû inkább. oldalsókat mindig hagyd nõni, és amikor az általad gondfolt magasságot elérte, akkor a tetejét lehet lemetszeni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!