Találatok a következő kifejezésre: Kell a naponta fürdetni (3 db)

Kell a babákat naponta fürdetni?

Legjobb válasz: Tényleg hülye kérdésnek tûnik, de én is olvastam, valami okos szakértõ írta, hogy ne fürdessük a babát naponta. Én most várom az elsõ babámat, de minden ismerõsöm fürdeti a babát naponta, ezért én is fogom.

én is olvastam egy erre szakosodott magazinban hogy nem célszerû a babákat mindennap fürdetni mivel nem lesznek olyan piszkosak és irritálhatja a bõrüket.
Tényleg hülye kérdésnek tûnik, de én is olvastam, valami okos szakértõ írta, hogy ne fürdessük a babát naponta. Én most várom az elsõ babámat, de minden ismerõsöm fürdeti a babát naponta, ezért én is fogom.
Mit botránkoztok meg ennyire? Kébzeljétek el, hogy elég sokan 2 naponta fürdetik a babájukat pont azért, mert érzékeny a bõrük. Sok szakkönyv meg orvos is azt javasolja, és az nap mikor nem fürdik elég csak áttörölni meg a kis hurkáinál bekenni.És ne ahhoz hasonlítsd, hogy te is fürdesz, mert az teljesen más!!!!!! Sokkal több mindenhez érsz mint a baba!!!!!!
Én minden nap meg fogom fürdetni a gyerekemet egyszer. Nem többször, mert az szerintem sem olyan jó... Olyanról én is halllottam, meg családban is volt, hogy a gyerek totál ki volt "ütve", és bealudt a fürdetésre, és az aznapi kimaradt. Ha ilyen elõfordul, nem kapok azért majd szívrohamot, de azért én a napi egy fürdést célszerûnek tartanám... Persze olyanról is hallottam/láttam, hogy nem volt lehetõség megfürdetni a picit ezért-azért, és csak nedves vattakoronggal megtörölték MINDENÜTT!
A babának is kell a konfort érzet, úgy mint neked!Nekem volt egy ismerõsöm aki azt vallotta, hogy nem egészséges a babát minden nap fürdetni(nem értettem mért csin., de semmi közöm nem volt beleszólni..), mert gyengíted a bõr védekezését-na egészen addig csin. ezt még pont tanúja voltam, hogy a pici hóna alatt begyúlladt, már majdnem sebes lett neki....gondolhatod , majdnem én sírtam mikor megláttam...nos ezért kell minden nap fürdetni!
Hát német keresztanyám mondta, hogy náluk kétnaponta fürdetnek. Én kétnaponta szoktam, mivel még nem mászik a gyerek, nem lesz koszos. A kis ráncait olajos vattával áttörlöm minden nap, de fürdetni kétnaponta szoktam, és semmi baja nincs, három hónapos és szereti a pancsit, de nem zavarja az sem, ha nem macerálom ilyesmivel este, mert a vetkõztetést például marhára utálja. Majd ha már kúszik mászik mindenfelé, biztosan meg fogom fürdetni naponta, fõleg mert kutyánk van, de most még elvan a játszószõnyegen, amirõl tudom, hogy tiszta.
Tejó ég!Persze hogy kell!Fõleg ebben a melegben többször is!Akár 2-3 alkalommal is!Reggel, délbn , este=)
Mivel a babának nagyon kényes a bõre ezért mindíg fürdesd meg egy nap legalább egyszer!!!!! Ilyenkor felfrissül és a kis ráncai (nyak, térdhajlat, combtõ stb...)megtisztul és a babának jobb lesz a közérzete!!!
Bár a kérdést most írták ki, nem szerepelt benne, hogy nyárra gondol a kérdés kiírója, úgyhogy azért gondoljunk a hidegebbekre is. Mi nem minden áldott nap fürdettük babánkat, amíg pici volt, volt, hogy kimaradt egy-két nap - mert mondjuk bealudt fürdés helyett. Szerintem ezzel nincs semmi baj. Kétnaponta egyszer legalább biztosan meg kell fürdetni a babákat.
Persze. Hiszen neked is jól esik a melegben a fürdés. Neki úgy gondolod, hogy nem? Egyébként tiszta ruhát is fürdés után vesz fel az ember. Én legalábbis.
Miért? Te nem naponta fürdesz?
Én sem fürdetem kicsi lányomat, aki még nem mászik, naponta. Eleinte igen, de száraz lett a bõre. Megszokta a heti 3 alkalmas fürdést, amelyek után napraforgó olajjal finoman megmasszírozom a kis testét. Nagyon szereti. Bõre szép, sehol nem pirosodik, egészséges. A hajlatokat és a fül mögött napjában többször, pelenkázásnál megnézem, nem gyûlt-e össze esetleg egy kis izzadtsággal szöszmösz. Ha igen, popsitörlõ kendõvel vagy leheletnyi vékonyan olajozott kendõvel letörlöm.

Minden sértés és provokáció nélkül kérdezem, hogy hogy gondolja néhány anyuka hogy nem kell naponta fürdetni és átöltöztetni a gyereket? !

Legjobb válasz: Rám is többen csodálkoztak már azért, mert én még a pizsamát is minden nap cserélem. Lányom pizsirugiban alszik születése óta, alatta egy rövid ujjú bodyval, reggel mindkettõt kidobom szennyesbe. Vettem kb 10-14 váltást, így jut bõven.( mielõtt még megszólnának olcsón 70%-os leértékelésen veszem a pizsiket a Tescoban, a bodykat pedig turizom) Természetesen minden este fürdik és reggel is tiszta ruhát kap. Nálunk ez alap tisztálkodás, amihez hozzátartozik az esti fésülködés, fogmosás is. Persze reggel ugyanez. Én így tanultam és így adom tovább is.

Mi minden este fürdünk, a szüleim gyerekkoromban is így szoktattak, én is erre szoktatom a gyerekeimet. Ha valaki lustaságból ezt elmulasztja, az tényleg elég gáz. Viszont manapság egyre többen vannak, akiknél sajnos gondot jelent a vízszámla, mosópor stb. kifizetése. Szerintem az még bõven belefér, ha nem fürdik mindennap, hanem csak megmosakszik a csapnál, és ha még viszonylag tiszta a ruha, akkor másnap is ugyanazt felveszi a gyerek. Óvónõ ismerõsöm mondta, hogy a csoportjába jár egy kislány, akinél otthon kézzel, sima csapvízzel mossák a ruhát, mert annyira nincs pénzük. Itt tart sajnos ez az ország. Ismétlem, ha lustaságból rendszeresen nem fürdeti meg a szülõ a gyereket, arról megvan a véleményem, de nem tudhatjuk, mi áll a háttérben, ezért nem kell rögtön elítélni azt, aki kijelenti, hogy nem fürdeti meg mindennap.
Rám is többen csodálkoztak már azért, mert én még a pizsamát is minden nap cserélem. Lányom pizsirugiban alszik születése óta, alatta egy rövid ujjú bodyval, reggel mindkettõt kidobom szennyesbe. Vettem kb 10-14 váltást, így jut bõven.( mielõtt még megszólnának olcsón 70%-os leértékelésen veszem a pizsiket a Tescoban, a bodykat pedig turizom) Természetesen minden este fürdik és reggel is tiszta ruhát kap. Nálunk ez alap tisztálkodás, amihez hozzátartozik az esti fésülködés, fogmosás is. Persze reggel ugyanez. Én így tanultam és így adom tovább is.
Elõre bocsájtom, hogy én naponta fürdetem, és ha kell, naponta többször is tiszta ruhába öltöztetem a Babámat, de hidd el, még manapság is vannak olyan (fõleg vidéki) részek, ahol nincs vezetékes víz, nem megfelelõ a fûtés, stb. Illetve tudom, hogy sok helyen javasolják, hogy a pici babákat nem kell minden nap teljesen megfürdetni, mert ugye nem koszolódnak, a popsijuk úgyis le van ápolva és a bõrüket kíméli, ha nincs minden nap vízbe "áztatva". Sõt, fiatal, teljesen "modern" anyuka ismerõsöm is van, aki a picijét nem fürdeti naponta. Ez is egy újfajta "divatirányzat", mint kb. az, hogy szülés után nem kell lefürdetni az újszülöttet. Nekem meg ez furcsa...
Én télen csak minden másnap fürdetek, ennek egyetlen oka van iszonyat ekcémás a lányom, és így nagyon jól fent tudom tartani a normális állapotot .Pizsit is csak minden másnap kap tisztát.Viszont ruhát, van hogy egy nap 3 adagot is elhasználunk.
Ja és persze nem arról írtam, hogy kimarad egy nap ritkán, mert elalszanak a gyerekek stb, ilyen elõfordul. hanem ha valaki rendszeresen elnapolja afürdetést.
Nálunk ez természetes, de nem lehet azt elítélni aki otthon másként látta, tanulta. Nem is bírnánk ki ha nem tisztálkodhatnánk napi rendszerességgel.
Akinek nincs rá pénze, hogy mindennap megfürdessen egy csecsemõt kb 5 liter vízben, az ne szüljön gyereket.Nem kell luxusra várni a családtervezéssel, na de a ló másik oldalára sem kell átesni, azért mert valakiben feléled az anyai ösztön.Inkább elvenném a saját számtól a falatot, mitnhogy a gyerekre ne jusson meleg/kaja/víz ..ezek alapvetõ szükségletek Aki lustaságból nem fürdeti, vagy "jóvanaz úgy, nem lesz koszos" , az valószinüleg õ sem fürdik minden nap. Igénytelenségnek tartom flenõtt embereknél, én hazajövök amunkából, lemosom tonikkal az arcom és tömény mocsok jön le a bõrömrõl, pedig nem trágyát lapátolok, csak simán végigmegyek a városon. Fõleg akisebb babák még evés közben is leizzadnak..biztos vagyok benne, hogy nekik is komfortosabb ha minden nap meg vannak fürdetve, ha "koszosak" lesznek, ha nem.Én egyetértek veled kérdezõ, de tudod ki mit hoz otthonról.
Kisfiam 4 hónapos. Minden este fürdetem ez nem kérdés hiszen nem lehet úgy napi rutint kialakítani ha egyszer így- egyszer úgy csinálom. De nem adok rá minden nap tiszta ruhát, pláne nem naponta többször. Nem is értem miért kellene de szívesen veszem ha valaki megindokolja! Hiszen ha a hõmérsékletnek megfelelõen van öltöztetve akkor nem fog izzadni, még nem jön a foga tehát nem nyáladzik, büfizéshez pelust rakok elé. Csak akkor szoktam napközben átöltöztetni ha kifolyik véletlenül a pelusból valami de ez ritka. Fürdés után tiszta bodyt meg zoknit kap de a hálózsákot akár 4-5 napig is hordja. Aztán reggel hálózsák le, rugi föl, de ha nem koszos akkor akár a tegnapit is nyugodt szívvel ráadom...
Nem értem minek kell kiírni egy ilyen oldalra nem naponta fürdeti a gyerekét?Hogy utána pampogjon hogy mi köze van hozzá?Ha senkinek semmi köze hozzá akkor miért osztja meg ezt meg mással?
Tudom, hogy ez a GYK, csak nem értem miért zavar más higiéniás szokása.
A kérdező hozzászólása: mert ez a GYK, az a köze:)
Nem értem, kinek mi köze ahhoz, hogy a másik ember mikor és milyen gyakran fürdeti a gyerekét?
A rádióban hallottam, hogy Németországban a szülõket arra tanítják, hogy a babájukat ne fürdessék, csak zuhanyozzák le és azt sem kell mindennap, mivel a klóros víz kihozza az ekcémát és még három bõrbetegséget soroltak fel. Nekem nincs babám, amúgy.
A kérdező hozzászólása: Nálunk a fürdés mindenképpen tisztálkodást is jelent!
A kérdező hozzászólása: Milyen törlés?!Mirõl beszéltek?Nekem semmi közöm ezekhez!Se lepontozni se töröltetni nem szoktam, nem azért járok ide!!! A véleményem tartom még akkor is ha ez sokaknak nem tettszik:)
nincs fürdõszobánk, de mindkét gyermekem (23 hós és 2 hetes) minden nap fürdik kiskádban. Anyám mondta, hogy már nem kéne a nagyot minden nap fürdetni, de én igényesnek tartom magunkat (a körülmények ellenére) és csak akkor marad ki a fürdés, ha pl. nagyon késõn érünk haza valahonnan (az elmúlt 2 évben kb. 5 alkalommal), pedig elhihetitek, hogy nem olyan egyszerû, mint beállítani a gyereket a kádba és lefürdetni. A pici naponta kap tiszta váltást, a nagy kétnaponta (body, zokni mindíg tiszta). Ez a nemfürdés sosem szólt arról, hogy valakinek nincs 5 l vize fürdetésre, hanem arról, hogy mennyire igényes a gyermekeivel szemben és egyáltalán mit hoz otthonról.
Amúgy tényleg elég undorító hogy egy pici babát vagy akár egy 3 éves gyereket nem naponta fürdetik fõleg hogy a pici még pelenkás ha nem is izzadt meg akkor is a popsiját és a fütyijét vagy a punciját meg kell mosni, ez alap .De a 3 éves kicsit vesszük akkor ugye ö már csak ugrál megizzad ha kint volt ha nem.Ez nem annak a függvénye hogy kint volt a kicsi akkor megfürdetem ha nem volt kint akkor elég csak reggel.Én rosszul érzem magam ha 1 estét kihagyok .Az más hogy1 x -szer 2 -szer elõfordul hogy nem este fürdetem meg hanem másnap. Az ekcémás kicsi fürdetése az más eset.
nekem a 3 hónapost ha öregasszonyok potyognak az égbõl akkor is pontban este hétkor megfürdetem, nem azért mert olyan koszos lenne, de neki ez a napirend nagyon fontos része, és tudja is már mert elõtte már nagyon nyûgös, amint meghallja a víz csobogását felderül, pancsi után cici és alvás, általában reggelig. A nagyfiam 5 éves nála elõfordul fõleg hétvégén mikor nincs ovi hogy este nem fürdik de akkor másnap reggel muszáj neki.Ruhából nem igazán sikerül nekik tisztán tartani semmit úgyhogy az naponta csere, a kicsinek naponta többször is, mert vannak balesetek. Õ minden este új alvós rucit kap, a nagy pedig csak trikóban és bugyiban hajlandó aludni a trikót 2-3 napig hordja.
Utolsó, én nem pontozlak semerre, de hidd el, hogy mi naponta fürdettük és maximálisan ápoltuk a kislányunkat, mégis, még 2 éves korában is erõsen koszmós volt ... Ez is alkati kérdés.
Nekem most eszembe jutott valami errõl a 2-3 naponta fürdetésrõl.Én már írtam korábban hogy én mindennap fürdetem a kislányomat, nyáron 2-szer is.Én mindennap mostam a kislányom haját is ahogy hazavittük a kórházból, nem is volt koszmós a feje.De most aki 2-3 naponta fürdeti a gyerekét, azoknál a gyerekeknél szerintem gyakrabban elõfordul hogy koszmós a fejbõrük.Nem akartam senkit megbántani, de úgyis le leszek pontozva.
Kedves Utolsó, teljesen igazat adok Neked, egyetértek veled mindenben, én a kérdezõ és egyes válaszolók modorát tartom kritikán alulinak. (azt hiszem, utolsó elõtti)
Szerintem a pici babáknál nem is a fürdés a lényeg, hanem, hogy tudja mire számíthat. Bár azért a popsit és tájékát nem árt tisztán tartani. Szóval, mint aki már itt korábban írta, a napi rutin miatt van erre szükség. Nem kell subickolni a babát, sokszor elég, ha csak sima vízzel lefürdetjük, a lényeg, hogy tudja, õ most fürdik. Nekem például szükségem van arra is, hogy "nagy" wc-zés után kimossam magam alulról, így érzem jól magam. Ennyi. Nem vagyunk egyformák.
basszus valamilyen szinten azért igazat kell adjak azoknak akik azt mondják, ha nincs pénz vízre ne legyen gyerek sem. a spórolás más, a kétnaponta fürdés az más, mert ezekben van némi rendszeresség. De ahol már vízre sem telik ott sok minden másra sem, és ha én lennék ilyen helyzetben akkor kétszer is meggondolnám, hiába akarok én magamnak gyereket, ha nem tudom megfelelõ körülményeket biztosítani akkor nem hiszem hogy jó a gyereknek. Tudom milyen világban élünk nem dobozban élek én sem, természetesen más az ha utólag kerül az ember ilyen helyzetbe akkor azt valahogy túl kell élni meg kell oldani. De ha ez a dolog elõre látható akkor inkább várni kell a gyerekvállalással.
Minden nap fürdés, tiszta ruha, éjszakára tiszta pizsi a csecsemõnek, a nagyobbnak 3-4 naponta. Volt olyan, hogy nem fürödtek este, de ez csak kivételes esetben volt, pl. nyáron, vagy idõ hiányában, stb. Olyankor reggel fürödtek. Van bõven ruhájuk, a mosógép amúgy is minden nap megy, és én se vennék fel izzadt, foltos cuccot. Nekem se fáradtság az a 2-3 plusz ruhadarab.:) Nem olvastam el a válaszokat, de biztos vagyok benne, hogy sokan besértõdtek.
Én minden nap fürdetem és tiszta ruhát adok rájuk. Nekem ez nem fáradtság. :)
9 hónapos a lányom, és bizony volt olyan, hogy nem fürdött este, mert nem értünk haza idõben, de természetesen minden nap fürdik, tényleg nagyon ritka, ha kimarad egy fürdés. Egyrészt mert imádja, másrészt meg sajnálom, hogy egész nap aszalódik a pelusban. Tesómnak van 3 gyereke, és nála is néha kimarad a fürdés, ha este nem érnek haza idõben, de nagyon ritka. Mikor gyerek voltam 30 éve, nem volt fürdõszobánk, minden 3. nap fürödtünk csak meg, mégis élek, és nincs semmi bajom. Kedves Kérdezõ! Nyugodtan pontozz le, de elég csúnya dolog volt írni, hogy ha nincs pénzed 5l vízre naponta, akkor ne vállalj gyereket. Barátnõmék szépen éltek, vállaltak 2 gyereket. Jó munkahely, kertes ház, autó, stb... Aztán apukának balesete volt, rokkant nyugdíjas lett 34 évesen. Most ott tartanak, hogy árulják a házat, mert nem tudják fenntartani, barátnõm 3 mûszakban dolgozik. Szinte egyik napról a másikra élnek, a szüleik segítenek, ahol tudnak. Nappal nem fûtenek, inkább vastagabban öltöznek, csak estére gyújtanak be. 2 naponta fürdenek, ezzel is tudnak spórolni. A gyerekek szépen tisztán járnak iskolába, nem látszik rajtuk, hogy rosszul megy nekik. Akkor most mi legyen? Dugják intézetbe õket, vagy rakják a kamrába, hátha jobbra fordul az életük? Ilyen [email protected] világot élünk sajnos, hogy sokszor a napi fürdéssel is spórolnia kell az embernek.
6.válaszoló vagyok.... ez a lepontozás vicc :) Elmondom akkor, hogy senkinek nem kívánom, amikor a kisgyermekén eleven sebek vannak és egy hete nem aludt, mert viszket a bõre, egész nap ordít és mondja, hogy anya, fáj...mert sajnos egy durva ekcéma ilyen:( Pedig elhihetitek, hogy igen nagy gondot fordítok a tisztálkodásra és a bõrápolásra(mesterkozmetikus vagyok), de igenis 2 naponta fürdetem télen a gyereket, mert NEKI EZ A JÓ! Ezt a pár sort annak írtam, aki lepontozott!!!!
Mielõtt fröcsögve betalálnál azzal a válaszolóval karöltve, aki igen modortalanul írogat, igen, én is naponta fürdetem a picit! Csak tudod, egyik szavad üti a másikat, gondolkodj! Szép estét!
Minden sértés és provokáció nélkül....így kezdõdött a kérdésed, ehhez képest, azzal jössz, hogy minek szült. Na te is szép vagy kérdezõ, mondhatom. :) )))))
Sziasztok!mikor megszületett a lányom, el sem tudtam volna képzelni, hogy ne fürdessem minden nap.most 21 hónapos, és töredelmesen bevallom, k 5X elõfordult a 21 hónap alatt, jobbára azóta, mióta a férjem reggeltõl estig gályázik, semmiben nem tud segíteni itthon, én pedig estére nagyon elfáradok, mivel 7 hónapos babás vagyok.a lányom pedig egy igazi kis rosszcsont, totál leszív agyilag, és fizikailag egyaránt.természetesen csak akkor engedem meg ezt a "luxust"(mármint a nemfürdést)este, ha nem voltunk kint játszani.természetesen minden nap tiszta ruha-rendszerint több váltás:) és ilyenkor is alapos mosdás, csak a 3/4 órás pancsi marad ki.ez a "hippi nap"és ismétlem nagyon ritka!!!
Én minden nap fürdetem a kislányomat.Sõt nyáron mikor nagyon meleg volt kétszer is megszoktam fürdetni.Délelõtt zuhany este pedig rendes fürdés.Mi is minden nap fürdünk.
az ekcémás gyerekekrõl pedig szándékosan nem írtam, mivel arról nincsen tapasztalatom, egyik gyerekem sem ekcémás így direkt nem is szóltam hozzá a témához. csak arról irtam le a véleményem, aki azért nem fürdeti meg a gyereket, mert nincs rá pénz, vagy mert lusta és igénytelen .
A kérdező hozzászólása: Egyet kell értsek pl.a 9-es válasszal is. Aki tudja hogy nem telik(vagy bizonytalan hogy fog-e telni) 5 l vízre az miért vállal gyereket?! Ha tényleg akkora [email protected] lennék akkor inkább nem eszem, nem iszok de a gyerekemnek mindent megadok és igenis alapvetõ a napi tisztálkodás é a tiszta ruha. Nekünk sem biztos alapokra jött a baba sajnos de már 2 éves és mindennap fürdik és tiszta ruha van rajta, nem altatom el [email protected] pelusban és nem spórolok ilyen módon a pelenkán sem! A másik a lustaság miatti nem fürdetés az meg mindennek a teteje, ha valaki lusta még tisztálkodni is akkor sejtem miért nehezek az anyagi körülményei:(
És fürdeni nincs pénz? Ne viccelj már, a nagyanyáméknál kútról hordtuk a vizet mégis KÖTELEZÕ volt minden nap tisztálkodni, nekünk, gyerekeknek is. Az igénytelenség nem a pénzhiányból fakad, nekem elhiheted.ha valakinek nincs pénze egy babát fürdetni, honnan vesz neki ruhákat, ha kell tápszert, pelenkát? Ez már mélyszegénység, ha ezeket nem kapja meg a gyerek, vagy fûtetlen házban van , és igen az ilyen ne szüljön sõt (témától már nagyon eltérve) ez a gyerek veszélyeztetésének minõsül és el is vehetik a gyereket az ilyentõl (mégegyszer hangsúlyozom ez NEM A TÉMÁHOZ KAPCSOLÓDIK) . Aki annyira szegény, hogy nincs pénz napi tisztálkodásra, az ne szüljön a nyomorba gyereket, igy is van már elég ilyen szerencsétlen sorsú ember
Régen sem halt ki az emberiség, pedig nagyanyáink idejében nem volt fürdõszoba meg vezetékes víz, nyilván nem is fürödtek naponta. Azért az egy kicsit erõs, hogy aki nem fürdet naponta egy kicsi babát, az inkább ne is szült volna. És igen, például ekcémás babáknál kifejezetten javasolják a fürdetések ritkítását. Semmi baja nem lesz tõle, attól még lehet tiszta és ápolt.
Ismerek olyan családot, ahol az apuka egyik napról a másikra lett munkanélküli, két kicsi gyerekkel. Nem nagyon voltak tartalékaik, rengeteg mindenen spórolniuk kellett. Két éven át tengõdtek, mire lett másik állás. Az ilyen szülõk mit tegyenek akkor a gyerekekkel, adják intézetbe, ott jobb nekik? Honnan tudhatták volna, hogy ez lesz velük? Még hogy ne vállaljon gyereket, megáll az eszem. Csak az vállaljon gyereket, akinek milliói vannak félretéve?
Naponta fürdetem haját is megmosom, de lehet, hogy a hajmosást lehetne már ritkábban is, de élvezi ahogy lefolyik az arcáról a víz. Fürdés után tiszta rucit kap, amit másnap evés után cserélem le pl. ha fõzit kap vagy gyümit és akkor cserélem a rucit még ha pisis lesz vagy ha kakis.
A férjem unokatesója Németországban él, és ott õt nézték szimpla idiótának, mert naponta fürdeti a gyerekeit. Ott az az ideális, ha heti egyszer-kétszer fürdetik a csecsemõt, kis gyereket. Na, akkor most mi van? Ott nagy gazdagság van és nincs igénytelenség és mégis így csinálják.
Jómódú Barátnõmnek 2 kislány van 1 év korkülönbséggel, és õ csak akkor fürdeti mindkettõt, ha segítsége is van, mert egyedül nem mer belevágni ... Ha egyedül van velük, csak a nagy fürdik. Szóval ez nem pénzkérdés és nem is igénytelenség.
Most látom, hogy nem biztosan jól értelmezhetõ. A többi, még három gyerekem naponta fürdik.
Ekcémás gyermekem minden másnap fürdik (õ a legkisebb). A többi három naponta.
22-es válaszolóra gondoltam. (26.)
a napi egyszeri fürdés az túlzásba vitt tisztálkodás?:D
Ha a gyerek igényesen néz ki, nem büdös, nem beteges, akkor senkinek semmi köze hozzá, milyen gyakran fürdetik. Az ovinkban is van olyan gyerek, akirõl meg nem mondanám, hogy csak 2-3 naponta fürdik (a gyerek mondta), és akad olyan is, akit hiába fürdetnek naponta, mindig tiszta kosz. a, és a túlzásba vitt tisztálkodás legalább ugyanolyan káros, mint ha nem tisztálkodik.
Mi kulfoldkon elunk es itt amikor megszuletik a pici nem furdetik meg , SOT javasoljak az elso heten nem megfurdetni es JAVASOLJAK csak minden masnap furdetni a kisgyermeket, mindenfele furdetok nelkul simma vizbe. Ja es nem halnak meg ettol csecsemok, sot nagyon egeszsegesek, ritkabb az ekcema es borallergia!!!
Az a baj, hogyha valaki igy él, õt is igy nevelték, nem fogja megérteni miért kéne minden nap fürdetni a gyereket, ha õ sem fürdik minden nap mondhatod neki..mint itt is látszik.Max letagadja, hogy õ nem szokott tisztálkodni csak 2-3 naponta, vagy ne adj isten még ritkábban.Igénytelenség magára, a környezetére, a gyerekeire (természetesen nem arra gondolok, akiknek a bõre miatt nem lehet minden nap fürdeni)
Nekem konkrétan a védõnõ javasolta, hogy ne fürdessem minden nap az ekcémás gyerekemet. Pedig a mi védõnõnk maga a tisztaság és a rend megszállotja.
Hát ezt én sem értem. Mindennap fürdetem a babómat, ez az esti rituálé része, kellemesen ellazul, eszik és már alszik is. Nem tudom hogy fogadná, ha nem lenne fürdés, mindig várja, nagyon szeret fürödni. Persze hallottam már olyat, hogy anyuka csak 2-3 naponta fürdet...

A tengerimalacról: Mennyi idős kortól lehet fürdetni/körmét vágni a malackának? Mennyit kell neki enni adni naponta?

Ha az én tengerimalacom kap enni, akkor addig rágcsálja, amíg el nem fogy. Ez normális? Nemrég tettem be neki egy kis dobozkát. Állandóan abba van. Alig szokott kijönni. A kajáját is beviszi a dobozba. Ha takarítom a ketrecét, akkor egy nagyobb dobozba teszem bele. Abból meg állandóan kiugrik, és elszalad. Szerintem utál engem.:(

Legjobb válasz: A karmát akkor kell levágni, amikor túlnõ. Ez nem életkorfüggõ. Fürdetni csak akkor kell ha szennyezõdik a szõre. De inkább olyan fél éves kor után, és fél évenként fér bele egy fürdetés. Ennivaló naponta: széna bõségesen, 2-3evõkanál táp, napi kétszer zöldség gyümölcs(mondjuk egy negyed alma, fél répa ilyenek). Dobozt szerintem csak akkor tegyél be neki, mikor már jobban megszokott nálad. Mert így sokáig félõs lesz. Olyan dobozba tedd amibõl nem tud kiugrani. Az enyémek mondjuk egyátalán nem szökõsek, de amíg meg nem szeret téged, addig jobb a biztonság. Legjobb az lenne ha lenne társa(vele egynemû, fiatal) akkor nem lenne ilyen félõs, és vidámabb élete lenne.

A karmát akkor kell levágni, amikor túlnõ. Ez nem életkorfüggõ. Fürdetni csak akkor kell ha szennyezõdik a szõre. De inkább olyan fél éves kor után, és fél évenként fér bele egy fürdetés. Ennivaló naponta: széna bõségesen, 2-3evõkanál táp, napi kétszer zöldség gyümölcs(mondjuk egy negyed alma, fél répa ilyenek). Dobozt szerintem csak akkor tegyél be neki, mikor már jobban megszokott nálad. Mert így sokáig félõs lesz. Olyan dobozba tedd amibõl nem tud kiugrani. Az enyémek mondjuk egyátalán nem szökõsek, de amíg meg nem szeret téged, addig jobb a biztonság. Legjobb az lenne ha lenne társa(vele egynemû, fiatal) akkor nem lenne ilyen félõs, és vidámabb élete lenne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!