Találatok a következő kifejezésre: Kb.8 hetes minek (14 db)

Kb 8 hetes terhes vagyok. Víz szerű folyásom van, vagy nem tudom mi ez. A bugyimon látom csak. Mi lehet ez? Baj van? Orvos csak kedden néz meg.

Legjobb válasz: Én 17 hetes terhes vagyok és a mostani és az elsõ terhességemnél végig vízszerû folyásom volt, ami nem csípett, meg semmi, csak délutánra már olyan volt a bugyim, mintha bepisiltem volna. Ezért vagy betétet tettem be, vagy többször cseréltem bugyit, illetve gyakrabban fürödtem. Szerintem, ha nem sárgás-zöldes és kellemetlen szúrós szagú, akkor nem kell bajra gondolni, ez a terhesség velejárója. Azért legközelebb ha mész dokihoz, mondd el neki ezt!

Én 17 hetes terhes vagyok és a mostani és az elsõ terhességemnél végig vízszerû folyásom volt, ami nem csípett, meg semmi, csak délutánra már olyan volt a bugyim, mintha bepisiltem volna. Ezért vagy betétet tettem be, vagy többször cseréltem bugyit, illetve gyakrabban fürödtem. Szerintem, ha nem sárgás-zöldes és kellemetlen szúrós szagú, akkor nem kell bajra gondolni, ez a terhesség velejárója. Azért legközelebb ha mész dokihoz, mondd el neki ezt!
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm szépen!

Meg tudná mondani egy őzgida tartó, hogy kb.8 hetes korában mit adjak még neki enni a tej mellé? Köszönöm Judit

Legjobb válasz: Kedves Judit! Honnan szereztél te õzet?! Azt ne mondd, hogy az anyja elhagyta! Árva gidákhoz nem szabad hozzányúlni, mert akkor tényleg árvák lesznek, mert az anyjuk csak elrejti õket nappal

Kedves Judit! Honnan szereztél te õzet?! Azt ne mondd, hogy az anyja elhagyta! Árva gidákhoz nem szabad hozzányúlni, mert akkor tényleg árvák lesznek, mert az anyjuk csak elrejti õket nappal
Olyan nincs, hogy elárvult gida! Amíg az anyja táplálkozik, addig magára hagyja a kicsit, de szél alatt van, maximum pár száz méterre, így megérzi, ha valami gond van a kicsi körül, mivel az bizonyos mirigyein keresztül szagokat bocsájt ki, és ha veszélyben érzi magát, akkor bezárja ezeket a nyílásokat, és teljesen szagtalan lesz, így a ragadozók nem veszik észre, és a suta is tudja, hogy gond van. Aki ilyen kis "elárvult" õzgidát hazavisz, az jelenleg bûncselekményt követ el! Ráadásul az erdészetet, vagy a vadásztársaságot is megkárosítja valamint az államtól lop! Ezek mellett szegény õzgidát is fölösleges stresszhelyzetbe hozza és kiszakítja az élõhelyérõl. Visszavadítani nagyon nehéz, és gyakorlatilag halálra van ítélve, mert az anyja nem tudta megtanítani a legfontosabb dolgokra. Örülök, hogy vannak állatvédõk, de ésszel kell mûvelni, és csak akkor, ha eléggé ismerjük a környezetet, anélkül a jó szándék is károkozáshoz vezet!!
Azt mondják a citromfû tea segít.
Szia! Én 8-9 hetes vagyok, nekem már elmúlt a folyamatos rosszúllétem, már csak az erõs szagoktól leszek rosszul, de én citromot ettem magában amikor rosszul lettem és az segített. Meg sosem szabad, hogy üres legyen a gyomrod, ez is fontos szerintem. Amikor elõször hánytam akkor például nem is tudom mi jött ki belõlem, mert nem ettem semmit..... Sok sikert! Boldog babavárást!
Szia! Én is ezzel a problémával küzdöttem már az elejétõl (most 18 hetes vagyok), és elég nehéz volt mellette elvégezni a munkát is, sõt voltak kifejezetten rossz napok is, amikor mindegy volt, ettem-e vagy sem. Egyébként én sem kívántam semmit, sõt, de erõltettem, és a sokszor keveset általában bejött. Egy "zabálógép" lettem, hogy sose legyen üres a gyomrom, mert 2 óra eltelte után végem volt. Most már szerencsére sokkal jobb általában, de - talán az idõváltozások hatására - néha vannak nagyon rossz napjaim. Nagy kólafogyasztó voltam, sztem függõ is, de a 12.héti rá se tudtam nézni, vagy ha meg is próbáltam inni, égett tõle a gyomrom, meg a többi szénsavas italtól is.
Nekem is kb. 13-14 hétig, de a 12. után picit enyhült aztán észrevétlenül eltünt.
Nekem 14 hétig tartott. Dia
A kérdező hozzászólása: Hány hetes korig tart?
Szia. Kb. egy idõs babásak vagyunk. Sajnos nekem is egész naposak az émelygéseim. Eddig semmi nem nagyon használt, talán az, hogy ha nem is esett jól mindig ettem valami keveset. Egyszereûen semmi étvágyam nem volt az elején, sõt még ha az ételre néztem is rosszul voltam. Mióta keveset eszet többször, azóta kicsit jobb a helyzet. Én édes dolgokat egyáltalán meg sem tudok enni. Jobbulást és örömteli babavárást kívánok.
Nekem teljesen mindegy volt, hogy mit ettem, a lényeg az volt, hogy sose volt üres a gyomrom. Folyamatosan ettem amit éppen kívántam. Bár igazából semmit se kívántam, de erõltettem. Max. egy órát bírtam ki evés nélkül. Amúgy a kóla tényleg segít, de azt nem szabad túlzásba vinni.
Én zöld almát ettem. Szerintem nagyon tuti, nekem más émelygéskor is bejött.
Én 11/12 hetes vagyok és most még erõsebb az émelygés, mint eddig, ráadásul egész nap tart. De legálább nem hányok, csak reggel öklenedezem. Arra jöttem rá, hogy a legerõsebb émelygést, amikor végképp mindentõl undorodom, az evés csillapítja. Szinte mindegy hogy mit. Jó még pár korty szénsavas üdítõ, mert az megbüfiztet és megkönnyebülök kicsit, mondják a gyömbéres kekszet, gyömbérteát, vagy felkelés elõtt a háztartási kekszet. Ami még biztosan beválik az a séta a friss levegõn. A Magne B6 nekem nem használ.


Kb.8 hetes terhességnél minek kell látszódnia az ultrahangon?

Múlt héten voltam orvosnál, akkor voltam 6 hetes, még csak egy 12 mm-es petezsákot látott és jöv? hétre hívott vissza. Mire számíthatok? Kinek mit láttak 8 hetesen?

Legjobb válasz: Szia. Sokkal többet nem fog látni még most se, de szívhangnak már lenni kell. A méretekkel kapcsolatban pedig ha a doki azt mondta jó, akkor nem kell aggódnod.

Szia. Sokkal többet nem fog látni még most se, de szívhangnak már lenni kell. A méretekkel kapcsolatban pedig ha a doki azt mondta jó, akkor nem kell aggódnod.
szia szívhang már valószínû lesz. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. ezeken az oldalakon tudod követni a méreteket. 30hetes kismama, boldog babavárást
Nekem 7 hét 6 naposan volt 14 mm a baba és volt szívhangja.
Szia En 9 hetesen mentem vissza, es akkor mar szivhang volt, sot az uh-n latszott a picike kezdetleges kezecske, labacska, persze ha az orvos nem mondja, h mit kell nezni vszinu En nem tudtam vna, h az, de ahogy mutogatta tenyleg teljesen kiveheto volt. Boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama
szivhangot fog hallani, éS egy "csepp" formäju kis alakot fog lätni a monitoron.azon az oldalt ami a nagyobb része ott fog kialakulni a buksi:) .mondjuk én ezt is 4d-n néztem ott többet lätni, de valoszinüleg te is fogod.jo babavàRàSt!de jo neked!:) komoylannnnnn.nekem most a kisfiam 7 honapos, éS oylan jo volt terhesnek lenni.istenem:) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek, már nagyon várom a jövõ hét csütörtököt. Az a helyzet, hogy tüneteteim nemigen vannak, csak a melleim fájnak, kicsit megnõttek, meg beeresedtek nagyon durván. Na nem mintha hiányozna a hányinger meg egyebek :) ) Remélem minden rendben lesz, mindenkinek boldog babavárást kívánok!

24 hetes vagyok, két napja zsibbad a bal oldalam a mellem alatt kb.7-8 centivel. Mi lehet ez? Éjjel is éreztem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a bal oldalon van ugyanez, a mellem alatt közvetlnül nagyon tud zsibbadni. Éjjel nem is tudok ezen az oldalon aludni ha éppen belejön. Én azt gondoltam, hogy a babám nyom valamit. Boldog babavárást: 34 hetes kismama

Szia! Nekem a bal oldalon van ugyanez, a mellem alatt közvetlnül nagyon tud zsibbadni. Éjjel nem is tudok ezen az oldalon aludni ha éppen belejön. Én azt gondoltam, hogy a babám nyom valamit. Boldog babavárást: 34 hetes kismama
Szia! Nekem is volt ilyen és elég sokáig tartott. A méhed növekszik, ez okozza. Nyúlik a bõröd is. Nekem az is nagyon fájt a mellem alatt. Ne izgulj, nincs baj. 33. hetes kismama
Szia! Nekem is pont ilyenkor kezdõdött ez az érzés. Nem kell megijedned nincs semmi probléma.A gyomornak már egyre kevesebb helye lesz a növekvõ méh miatt, ezért egyre feljebb kerül a gyomor. Sajnos nekem csak egyre rosszabb lett. Ami segíthet egy picit, hogyha nem hajolgatsz túl gyakran és amennyire csak tudsz figyelj a testtartásodra, hogy húzd ki magad.Ne görnyedj sem ülve sem állva. Szülés után el fog múlni. Kitartást!
Én is érzem, a 38. hétben vagyok, a huszas hetek végén kezdõdött és egyre rosszabb. Nekem jobb oldalon fáj, de inkább oldalt kicsit, nem közvetlenül a mellem alatt. És akkor jön elõ elsõsorban, amikor járkálok, vagy többet állok. Nagyon kellemetlen, egy idõ után már tartanom kell azt a részt a kezemmel, illetve kicsit jobbra dõlni, hogy elviselhetõ legyen. Szerintem a pocak mérete, a méh és a baba súlya húzza le a bõrt és az izmokat, legalábbis én erre gondolok. Nekem a babám az elejétõl kezdve a jobb oldalon van, most már befordult, de még mindig a jobb oldalra helyezi a popsiját és a testének nagyobbik részét, szerintem azért fáj nekem ez az oldal, mert a gravitáció miatt jobban van terhelve, mint a másik. De lehet, hogy összefüggésben van azzal is, hogy van egy kis gerincferdülésem és esetleg rosszul tartom magam pocakosan.

Kb 8-9 hetes terhes vagyok, nagyon fájnak a cicijeim, de általában csak este elalvás előtt érzem nagyon, mivel hason szeretk aludni. Ez normális dolog?

Legjobb válasz: Persze,hogy normális.Bizony lesz még egy csomó dolog ami elég kellemetlen,de simán ki lehet bírni,hiszen tudjuk,hogy azért a picikéért csináljuk akinek már nagyon várjuk az érkezését.Sok boldogságot!28 hetes kismami

Persze, hogy normális.Bizony lesz még egy csomó dolog ami elég kellemetlen, de simán ki lehet bírni, hiszen tudjuk, hogy azért a picikéért csináljuk akinek már nagyon várjuk az érkezését.Sok boldogságot!28 hetes kismami
igen, normális. de néhány hét múlva - amikor kifejlõdik a méhlepény - valószínûleg enyhülni fognak a kezdeti tünetek.
Igen ez normális.Csak irigykedni tudok hogy Te még tudsz hason aludni!Élvezd ki!Nekem ez már nem megy a pocakom miatt! :)

Egy hónap múlva kapok egy 8 hetes keverék kiskutyát. Miket kell neki venni? Milyen oltások kellenek neki és kb mennyibe kerülnek az oltások?

Legjobb válasz: A pontos oltási programot az állatorvosodnak kell összeállítani,nekünk 20 ezer ft körül volt,mire mindent megkapott. Ajánlott a chip,a kutya esetleges eltûnésekor fontos és egyre több helyen lesz kötelezõ. Jobb minõségû kölyöktáp(vitamin,kálcium stb.nem kell mellé,persze nem a Pedigree és társai szintû "tápra"gondolok)a kiskutya felnõtt kori méretének megfelelõen,egy 15 kilós zsák 11 és 16 ezer ft körül van,napi 3x kell a kicsit etetni a zsákon lévõ táblázat alapján.Olcsóbban jössz ki,mintha fõznél neki+vitaminok,kiegészítõk stb. Puha kis nyakörv,olcsó,mert hamar kinövi,póráz(flexi nem praktikus),játékok.

A pontos oltási programot az állatorvosodnak kell összeállítani, nekünk 20 ezer ft körül volt, mire mindent megkapott. Ajánlott a chip, a kutya esetleges eltûnésekor fontos és egyre több helyen lesz kötelezõ. Jobb minõségû kölyöktáp(vitamin, kálcium stb.nem kell mellé, persze nem a Pedigree és társai szintû "tápra"gondolok)a kiskutya felnõtt kori méretének megfelelõen, egy 15 kilós zsák 11 és 16 ezer ft körül van, napi 3x kell a kicsit etetni a zsákon lévõ táblázat alapján.Olcsóbban jössz ki, mintha fõznél neki+vitaminok, kiegészítõk stb. Puha kis nyakörv, olcsó, mert hamar kinövi, póráz(flexi nem praktikus), játékok.
ha szuka, akkor mindenképpen ivartalaníttasd még az ivarérés elõtt lehetõleg. a mûtét A zöld zebra akció keretén belül 10e forint.
Az Acana táp nagyon jó és jó árban is van
ja mert olyan jót tesz akutyának, ha élete végig hormoninjekciókkal nyomják tele..egy idõ után el is rékosodik tõle.. az ivartalaníytásnak csak elõnye van!!rengeteg halálos betegséggel szemben megvédjük a kutyát és tovább is él.. kedves elõzõ ajánlom, hogy olvasd el a http://www.olcsokutya.uw.hu-t híres tenyésztõk, állatvédõk, fajatemtõsök csinálták.. egyébként az állatorvosi kamara is állást foglalt az ivartalanítás mellet már.. a mûtét hozzá tartozik a kultúr állatartáshoz, nyugaton ez már alap, sajnos itthon nem.. a kutya személyisége nem változik meg tõle, semmit sem érez a mûtét után..

8 hetes a kisbabám. Szopi után kb 5 percet van el nyugiban. Azon kívül csak sír. Miért? Mi lehet a baj?

3. gyermekünk. De totál tanácstalan vagyok. Kicsit félek, nehogy valami baj legyen az oka. Szépen fejlődik. Nő a súlya. Éjjel egyszer kel, azon kívül alszik. Mi lehet az oka a nappali nyugtalanságnak? Ha hasfájás lenne, akkor éjjel sem lenne nyugodt, nem? Másnak volt így? Ugye nincs nagy baj?

Legjobb válasz: Éjjel csak egyszer kel? Nem kevés az? Ha nem írtad volna, hogy szépen fejlõdik, arra gondolnék, éhes. Büfi után nem szokott még "kérni"? Esetleg hangzavar van nappal? Hõvel, széklettel rendben minden?

Éjjel csak egyszer kel? Nem kevés az? Ha nem írtad volna, hogy szépen fejlõdik, arra gondolnék, éhes. Büfi után nem szokott még "kérni"? Esetleg hangzavar van nappal? Hõvel, széklettel rendben minden?
A kérdező hozzászólása: Igen igen, tudom. Van kendõm és Mei-tai-om is. Utóbbit csak 3 hónapos kor után használtam.
Mei tai-ba nem rakhat 8 hetes babát, csak a kendõ a megoldás hordozás szempontjából!
Szerintem elõször próbáld ki a gyakori borogatást, h ne legyen olyan melege. Emellé egy jó kis mei taiban kösd fel magadra. Ha így sem nyugszik meg, akkor viszont orvos, mert lehetnek neurológiai/pszichológiai/fejlõdéslélektani gondok is.
A hangzavar nem fogja érdekelni a babát, ugyanis már pocakban is hallotta. :-) Nálunk ugyanígy van a korkülönbség, a legnagyobb még nem volt 4 éves, a középsõ meg kettõ, amikor a kicsi született. Szerintem egyszerû testközelséghiány, kösd magadra kendõben és nem lesz tovább semmi gondotok. Ha netán tényleg fájna a pocija, a kendõ arra is megoldás lesz. Gondolom, harmadik babóként, két tesó mellett ha meggebedsz, se jut rá non-stop figyelem, ezt zokon szokták venni a kisbabák. Erre jó a kendõ. A kezed szabad marad, bármit csinálhatsz, a pici meg remekül érzi magát.
nekem is volt hasonló... elõször 5 hetesen volt egy bõ hét, míg kiderült, hogy a hasfájás, mi homeos kúpot kaptunk rá, és csak nappal jött ki, én se értettem, h éjjel meg se nyikkan egyszer pedig a szájpenésze kapcsán volt hasonló
Ha 3-4 napja áll fenn ez a helyzet, akkor a meleg... Azóta az én egyébként Buddha-stílusú öthónaposom is megzavarodott...
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõsen jött ki rajta? És mitõl volt? Mit kaptatok rá?
Az én lányom azért csinálta, mert mint kiderült jött ki rajta az ekcéma, és szegény állandóan viszketett, csak nem tudta megvakarni :(....
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem kevés, hogy egyszer kel éjjel. De csak szerintem. A nagyok is így voltak 2 hónapos korukra. Csak egyszer keltek fel éjjel enni. Böfi után néha adok neki még enni. Hangzavar tényleg van nappal. Mégpedig nem kevés. Mert a két "nagy" is otthon vannak - nem túl nagyok, így aztán csinálnak zajt rendesen (4 és 2 évesek). Lehet, hogy most már melege is van. És széklete sincs minden nap. Kb 2-3 naponta. De ezen meg azért nem aggódtam, mert a második gyermekünknek sem volt minden nap. Ha jól emlékszem 5-7 naponta volt neki. De ebbõl nem volt gond. Tanácstalan vagyok... De köszi a szempontokat, mert azt hiszem, valahogy pl nyugodtabb körülményeket kellene neki teremtenem. Azt még nem tudom, hogyan, de kellene. Bár, most az is aggaszt kicsit, hogy tegnap aludt 10-tõl 1-ig 3 órát nappal, aztán este 6-ig nem tudott elaludni... Az nagyon hosszú idõ egy ilyen kicsi babának.
A kérdező hozzászólása: Ja, igen! A 7-es válasza biztató. Ezek szerint más is megcsinálta már ilyen korkülönbséggel. Nekem igazából most az a nehézség, hogy nem nagyon van segítségem. Férjem hétvégén volt csak itthon az utóbbi idõben, nagyszülõk pedig több órás autóútra laknak tõlünk... Most egy kis ideig több segítségem volt, és a Pici is nyugodtabb lett. Lehet, hogy az pihentségi szintem egyenes arányban van az õ nyugodtsági szintjével. A kendõt nagyon szereti - bár az utóbbi héten nem használtam a nagy meleg miatt, meg azért sem, mert a gerincem is elkezdett kicsit fájni.

Mit csináljak a 8 hetes kutyámmal, h az éjszakát vegig aludja? 9 után jövünk be a sétából. Kb. meddig esélyes az éjszakázás?

Legjobb válasz: még egy darabig... az én legifjabb kutyám most fél éves, de még reggel korán felébreszt. az esti legutolsó sétája is közvetlenül lefekvés elõtt van (pontosabban nem séta, mert csak kiengedem az udvarba). a nagyon kistestû kutyáknak (nem tudom neked milyen van) meg amúgy is többször kell kimenniük, az extrém letörpített testük miatt gyakrabban ürítenek, mint a normál méretû kutyák (ezt csivavákról szóló újságcikkben olvastam és a csivis ismerõseim is alátámasztották).

még egy darabig... az én legifjabb kutyám most fél éves, de még reggel korán felébreszt. az esti legutolsó sétája is közvetlenül lefekvés elõtt van (pontosabban nem séta, mert csak kiengedem az udvarba). a nagyon kistestû kutyáknak (nem tudom neked milyen van) meg amúgy is többször kell kimenniük, az extrém letörpített testük miatt gyakrabban ürítenek, mint a normál méretû kutyák (ezt csivavákról szóló újságcikkben olvastam és a csivis ismerõseim is alátámasztották).
A kérdező hozzászólása: Labrador retriver
8 hetesen miért sétál?
A kérdező hozzászólása: A kertben...azért, h szokja a pórázt!
Ja, az más:) csak a 9 után jövünk be a sétából nekem az jött le, hogy kint vagytok vele az utcán.

Van egy 7-8 hetes kiskutyánk és most vettünk a hasán észre egy csomót, kb cseresznye nagyságú, kicsit kisebb. Mit javasoltok. Nem lehet simán csak köldök maradvány?

Azt hittük, hogy köldök csonk, de neten rákeresve mindenki azt írja, h sérv. Írták azt is h 4hónapot kell várni, h elt?nhet, megh a sérv nem okoz gondot. De h az orvosok javasolják a m?tétet, csak a pénz miatt, vagy tényleg jobb? . Sokan írják, h csak szépséghiba.

Legjobb válasz: Én is javaslom a mûtétet,mert ha a sérvkapu szûk bármikor kizáródhat a sérv és az a kutya életébe kerülhet.Én nem nevezném szépséghibának....

Én is javaslom a mûtétet, mert ha a sérvkapu szûk bármikor kizáródhat a sérv és az a kutya életébe kerülhet.Én nem nevezném szépséghibának....
Utolsónak: Már magzati korban "kialakul" rá a hajlam: "A köldöksérv mindjárt a köldökcsonk leválása után jelentkezik. Oka a köldökgyûrû elégtelen záródása a magzati életkorban." Valamint nem túl reprezentatív a mintád :oP
11:24-es ezt ugye te sem gondolod komolyan?!A sérvnek nincs semmi köze ahhoz hogy honnan való a kutya!Az enyém tenyésztõtõl való, 8 hetes, sérves és ha mûtétre kerülne sor akkor a beavatkozás árát õ állja!
Az már inkább gáz h valaki amikor ez kiderül nem akar vele foglalkozni és annyit mond csak rá h szépséghiba...
11.24: a sérv olyan dolog ami bárhol elõfordulhat.
Tekintve h a sérveknél fennáll a kizáródás veszélye, így veszélytelennek azért nem lehet mondani. Ha köldöksérve - és nem lágyéksérve - van, az magától elmúlhat - mivel ennek oka a köldökgyûrû elégtelen záródása a magzati életkorban -, de ha késõbbiekben is megmarad 4-5 hónapos korban, akkor már indokolt a mûtét.
Igen, sérv lehet és elmúlhat, azaz bezárul a hasfal és nem dudorodik ki tovább (jobbik eset). Egykori kutyámnak 'elmúlt'. Kövesd mindig a pénzt, érdeket és meglátod a valós szándékot.
mIT MONDJAK? HOGY EZÉRT NEM KELL SZAPORÍTÓTÓL VENNI?
Tapasztalatból mondtam. Nekünk 2 tk-s kutyánk van és mind2 nek gyönyörû a köldöke, mert normálisan lett elvágva. Ellentétben anyummal aki a vizsláját egy nénitõl vette, és sérve van a kutyának. Eddig nem láttam tk-s kutyát sérvvel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Mindenképpen orvos lesz. Csak reméltem, hogy el lehet elkerülni. De az egészsége mindennél fontosabb.Csak ugye pár hetes és az altatás kis korban komplikált. S egyébként ha "körbe masszírozom a csomót, mi az a jel , ami arra utal h nyitva van? tehát vmi nyitott seb? vagy micsoda? elnézést ha buta kérdés volt, de fogalmam sincs. köszönettel
Ne neten kérdezd, VIDD EL, hogy lássa a doki saját szemével, és vizsgálja meg, mit lehet vele kezdeni. Ha mûteni kell, akkor most, míg nincs nagyobb baj, ha meg nem kell, mert nem indokolt, akkor azt is megmondja. Neten nem lehet reális választ kapni semmilyen orvostól.
El felejtettem írni neked ! Ha a kicsinek ott a "bibinél" egyhelyben körbe -körbe maszírozod , akkor érezni fogod , hogy nyitva van e a sérvkapu , ha igen akkor sérves , de lehet hogy csak a köldökcsonk leesésénél maradt ott egy nagyobb darab bõr , és az lóg ott , amire te azt hiszed hogy sérv. De persze minden képpen nézzesd meg egy Állatorvossal ! :)
Attól függ, mekkora. És persze a kutya méretéhez képest. Szerintem több orvosnak mutasd meg, több véleményt tudsz, ha az egyikben nem bízol. Mint már írtam, a mi orvosunk azt mondta, hogy annyira picike, hogy ne nyúljunk hozzá, nem fog tovább nõni. Közepes testû kutya és akkora, mint a kisujjam utolsó percének vége. Nem lett sem kisebb sem nagyobb. Majd az ivartalanításkor eltûnik ez is.
A kérdező hozzászólása: hát én már nem tudom, h eltûnhet, nem tûnhet. egy másik fórumon egy másik állatorvos azt írta, h elmúlhat. :S ill egy oldalon ezt találtam : Az állatorvosok gyakran javasolják a kutya tulajdonosainak, hogy a sérveket operáltassák meg mihamarabb, de a "várj, majd meglátod" stratégia gyakran megment a mûtéttõl. Nah most?!!
Azért ez ilyen egzaktul nem igaz. Örökítheti! Láttam már köldöksérves szukát, igaz, olyan pici volt neki, hogy nem is mûtötték meg. A vemhességkor pedig el is tûnt. És két alomból egyetlen utódjának sem lett.
Tenyésztõnél is születhet sérves kölyök ! Nekem csak tk-s , tenyészszemlés, kiváló minõségû kutyáim vannak , akik közül nem egyet külföldrõl hoztam nem kevés pénzért, ha így jobban tetszeik akkor egy fél vagyonért ! A kutyák betegségektõl mentesek (amirõl papír is van ) ! Kiállításon szinte rendszerint gyõzünk velük ! Mi más kell ? Mégis ha van alom , mert ugye felesleges almot nem hozunk le , csak ha megvan egy bizonyos "létszám"(min. 1, 5-2 évente) akkor is volt hogy született sérves kölyök! Õt csak hobbi célra , ivartalanítási szerzõdéssel adom oda, és persze 5 hónapos korban a mûtét árát megtérítem a leendõ gazdinak! Tehát tenyésztõnél is születhet sérves kölyök! De mindegy ..... hmm .
sok minden okozhat köldöksérvet. Nálunk pl. azt mondta az orvos, hogy túl dagi volt a kölyök, azért nem záródott rendesen. Két ilyen kutyám is volt. Az egyiknek megmûtötték, a másiknak azt mondta az orvos, hogy felesleges, mert olyan kicsi. Nézesd meg orvossal a következõ oltás alkalmával. Ha meg is mûti, az is csak egy 10 perces kis varrás, még el sem altatja, csak kicsit bódítja hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Hát ha tényleg nem múlik el 4hónapos korára akkor mindenképpen orvos, nem lenne jó, ha ezen múlna az egészsége.
Egy jukat érzel ! Ami azt jelenti a sérv nyitva van ! Üdv


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!