Találatok a következő kifejezésre: Kb.60 cm 40 (3 db)

Kb.60 cm magas 40 cm széles kalitkába mekkora költödobozt kellene/lehet tenni?

Legjobb válasz: Szerintem kb.30 cm magas és 20 cm széels

Szerintem kb.30 cm magas és 20 cm széels
A kérdező hozzászólása: A fél kalitkát el kell foglalnia? az nem biztos, hogy menne mert ez egy olyan kalitka aminek félkör a teteje meg a mászórudak miatt se menne.Amúgy azt nem mondtam, hogy nimfáknak kell.
attól függ mit tartassz ha vmi kis papagályt akkor elég a kalitka negyede!!!

Segítség! A teknősöm beteg? Most kaptam a bébi sárgafülü ékszerteknőst berendeztem neki az aquaterráriumot ( kb 60 cm hosszu és 40 cm széles) van kis kő amire kimászhat és most raktam vízmelegitőt is neki, de nem eszik. Mi lehet a baj?

Még túl zaklatott, vagy nem szokta meg az új környezetet???Nagyon aggódom érte, mert tudom h aktívabbnak kellene lennie, de elég lassú, de amikor beleraktam a vízbe egybl az aljára ment és fúrta volna magát lefele a kavicsok alá. Nagyon félénk. Továbbá az lenne a kérdésem, hogy a vízmelegít?t lehet függ?legesen tenni? Nem rázza meg? most srégen van ( a halas akváriumól vettem ki )

Legjobb válasz: Egyébként száritott razborával kezdtem utánna lisztkukaccal ( teknõs heti menüm van) de egyáltalán nem eszik :'( 2 napja van nálam a picike

A kérdező hozzászólása: Egyébként száritott razborával kezdtem utánna lisztkukaccal ( teknõs heti menüm van) de egyáltalán nem eszik :'( 2 napja van nálam a picike
Mert még gyerek volt nagyon, nemrég kelhetett, ...ezt úgy képzeld mint embergyereknél a csontosodás...kb:) , hogy emberéknél a koponya csecsemõkorban még porcos, puha, stb., no, ha ez páncél lenne, ugyanúgy látnád a fejlõdését, mint a tekinél. Ez marha érthetõ volt:) ) Remélem haladsz vele, és sokáig boldogít téged, mint felelõs (kérdezõ) állattartót.:)
A kereskedésben feltételezem pici vízben volt, egy rakat másik teknõssel...most nem kell neki még ennyire mély víz, bõven elég akkora, mint õ maga...1x-es páncélhosszúság:) Majd ha növekszik, lehet több víz. Vízicsigától meg nem fog megijedni, ösztönszerûen ismeri, hogy az kaja...persze ne egy kifejlett méretes tányércsigát vigyél haza.:) És hagyjad. Ne szaladgálj oda nézegetni, hadd ismerje meg rendesen a helyét. A kevesebb víz fontos.
A kérdező hozzászólása: igen lisztkukac. igen van itt egy holtág ahol találhatok vízicsigákat, de annyira fél h szerintem kiugrana az akváriumból ha meglátná, de a hallal megpróbálom, meg van surimi halrudacska, abból is vágok le neki. Igen valóban a kövek alá bújik, de ennyire fél??? akkora az akvaterráriuma, hogy fél perc mire nagy nehezen megtalálom.A teknõs páncéljának a hossza kb 3 cm. Olvastam h minimum olyan mélynek kell lennie, minta páncéljának a háromszorosa ( lehet h neki kevés a víz benne, mert az elején uszni se nagyon tudott, de mostmár tud, de ha visszarakom a vizbe lesüllyed és nem lebeg)Nagyon fél, mert mindig a növények alatt van.
óó, vízicsigát is szedhetsz neki vmely patakból, ha van olyan feléd, de a heti menü csak ilyen vásárló-csábító, nem épp rendes kaja...a kukac (liszt?) is fehérje-pótló, nem sok tápértékkel, fõleg szárítva.
Esetleg megpróbálhatnál igazi (nem szárított) halból egy darabkát. Ha elõled menekül a kavics alá, akkor hagyni kéne neki egy kis teret... A vízmelegítõ teljesen mindegy hogyan van, a lényeg, hogy ellepje a víz, akár meg is csavarhatod, senkinek nem lesz semmi baja.:) Még fejjel lefelé is beteheted.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de már 5 napja nálam, van és még most sem eszik :( kukac van neki berakva, meg kishal ( szárított a heti menübõl) de egy nap után kiveszem és frissebbet rakok be, mert teljesen elázik
Az enyém 4-5 hónapos(pézsmateki), és 2 hónapja van meg.Nekem már az elsõ naptól evett, de nyugi, meg kell szoknia a helyét, majd pár nap múlva biztos fog enni:) Én is heti menüvel kezdtem etetni, de annak a többsége szárított kaja, semmi tápanyag nincs benne.Kisállat-kereskedésben van fagyasztott apróhal, persze felengedve add neki, biztos imádni fogja, és teli van vitaminnal, tápanyagokkal:) Liofilizált kaját is adhatsz neki, de szárítottat inkább ne!Élõ, fagyasztott vagy liofilizált lisztkukacot, rovarokat, szúnyoglárvát adj neki, de a legfontosabb a hal!:)
Nekem 8 éves a teknõsöm, és tisztán emlékszem rá, hogy az elsõ napokban én is kb ennyire meg voltam ijedve mint te, mert nem evett. Aztán egyik nap ( kb 3 nap múlva )észrevettem, hogy elfogyott a betett kaja. :) Szóval nyugi, csak szoknia kell a környezetet szerintem. :)
A kérdező hozzászólása: Pontosan 28 fokos a vize, megmértem
A kérdező hozzászólása: Segítség
A kérdező hozzászólása: Lehet vízszintesen rakni a halas vízmelegitõt?? mert a halaknál függõlegesen volt benne de teljesen ellepte, de félek h ha teljesen belemeríteném, akkor megrázhatná az áram, igyhát most srégen van
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!!! JAJJ ELÍRTAM!! VÍZSZINTESRE GONDOLTAM:$
az "ár" helyett "már"-t akartam írni :)
Szia! Igaz nekem ár 8-9 éves teknõseim vannak, de amikor megvettem anno akkor õk sem ettek az elsõ 1-2 napban, az új hely még szokatlan nekik, és kell nekik idõ, hogy az étvágyuk is megjõjjön. A vízmelegítõrõl meg, szerintem lehet függõlegesen, bár nekem széttörték, így halaknak valót vettem, mert az sokkal masszívabb és nekem az függõlegesen van.(Bár csak télen használom, mert egész nyáron kint vannak kertitóban).
Nem hideg a víz? akkro szoktak belassulni
A kérdező hozzászólása: Igen :) mindent köszönök. Tegnap nagyon örültem, mert elkezdett enni. A tubifex nála a nyerõ... szép kis egészséges. A hasán a kis beforradásnál én is arra gondoltam, hogy talán ott táplálkozott a tojásból. Amúgy meg egy lány teknõsét a halálból hoztam vissza, õ is bébi volt, csak az enyémnél féltem, hogy valami rosszat élt át a kereskedésben.

Le szeretnék fogyni kb 40 kg-ot. Nem is olyan rég, még 60 kg voltam, most 105-106 kg a súlyom 168 cm-hez. Nem mértéktelen "zabálással" értem el. Mivel lehetne leadni?

Nem hiszek a csodákban, nem számít ha nem tudom hónapok alatt leadni, csak ötleteket szeretnék kérni. Kérlek ne írjatok bántó megjegyzéseket (azokat kapok eleget), csak az írjon, akinek tényleg van valami jó ötlete, vagy kipróbált és bevált módszere.

Legjobb válasz: Kcal számolás, cukros, finomlisztes termékeket próbáld mellözni, és a zsíros ételeket. Sok zöldség, sok fehérje, sok folyadék, és rendszeres mozgás, de olyan, ami nem terheli meg a szervezeted, pl ekkora súllyal ne fuss.

Kcal számolás, cukros, finomlisztes termékeket próbáld mellözni, és a zsíros ételeket. Sok zöldség, sok fehérje, sok folyadék, és rendszeres mozgás, de olyan, ami nem terheli meg a szervezeted, pl ekkora súllyal ne fuss.
A kérdező hozzászólása: Szia! Jól van :D PCOS-em van, arra szedtem egy gyógyszert: Cypromix-et. Jó gyógyszer, csak néha fájt a petefészkem, most is szinte alig. Nem akartam leírni, de nincs értelme már nem leírni :D de emellett más problémák is elõjöttek ezért kell elmennem endokrinológiára :D köszi a választ.
Keress rá a PCO szindrómára, nézd meg a tüneteket. Azok szoktak ilyen szörnyen gyorsan hízni.
látod pont ebben az esetben okkal lehet erre gyanakodni.
A kérdező hozzászólása: Bár nem tudom, hogy ez mennyire lehet örökletes...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, egyébként kaptam beutalót endokrinológiára. Édesanyámnak is voltak elég komoly hormonproblémái.
Semmi gond, semmi közünk a betegségedhez. Én is szedtem a nyáron olyan gyógyszert, amitõl hopp már rám is ugrott 8 kg (persze nem a gyógyszertõl, hanem az étvágytól amit csinált). Szerencsére lecserélhettem kisebb hatóanyagúra, és komoly kalóriaszámolással és rendszeres mozgással szépen lassan mennek is lefele.
A kérdező hozzászólása: Nem fogok futni, ezt az egyik ismerõsöm is megtiltotta :) Hétvégétõl rendszeresen járni fogok úszni, találtam egy pár jó tornagyakorlatot is.
több edzés, még kevesebb étkezés. de hihetetlen hogy valami így belassítja az anyagcserét. nekem az elsõ gondolatom (amíg a gyógyszert nem olvastam) az volt, hogy orvosi kivizsgálás. ez még így is igaz, hogy említetted hogy gyógyszert szedtél. nagyon jól jöhetne egy hormon vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Szóval már változtattam az okon - abbahagytam a gyógyszert. Egyébként azonkívül, hogy ekkora lettem sok mindent köszönhetek annak a gyógyszernek. Nem bántam meg, mert egészséges vagyok, csak most nehéz lesz leadnom a kilóimat. Köszönöm a válaszaitokat.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy miért jött rám. :) Tényleg nem evéssel. Mindig is normálisan étkeztem, nem eszek este sem. Most lement már 4 kg. 110-rõl indultam. Szedtem egy gyógyszert betegsége (nem szeretném leírni, hogy mire és mit). Azonnal abba kellett hagynom. Az a legrosszabb, hogy a ruháimon éreztem, hogy híztam, de olyan gyors volt, hogy nekem ezenkívül szinte fel sem tûnt. Most már fogytam is egy keveset, pedig úgy étkeztem, mint eddig. De most nem akar megindulni, már egy hete áll a súlyom.
Azt mondod, nem ettél mértéktelenül, mégis rövid idõn belül felment rád 40 kiló. Szerintem elõször azon gondolkodj el, hog mitõl. Ha arra megtalálod a választ, az máris fél megoldás - azon kell változtatnod. Amúgy az elsõ válasz szerint.
Elözö vagyok, szerintem egészsègesen kb 1 év.
szia! én is annyit szeretnék leadni, kíváncsi vagyok te haladtál e azóta? hátha jársz még erre és olvasod :) sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!