Találatok a következő kifejezésre: Kb.5 hetes vagyok, (123 db)

Kb.5 hetes vagyok, tegnap voltam uh-n és az orvos nem látott semmit? Ettől még lehetek terhes?

Van két pozitív tesztem és az uh-n megvastagodott nyálkahártyát már látott. Ma elküldött vérvételre és most azon stresszelek, hogy a vércsoport eredményét kiküldik a központi vérellátóba (vagy hová). Ez a véd?n?t jelenti? Mert akkor egyb?l kiderül, hogy terhes vagyok, pedig még én sem tudom. Vagy el lehet ennek az eredményét kérni, hogy ne küldjék ki? És ha kiküldik, akkor ráírják a papírra, hogy mi miatt kellett megnézni?

Legjobb válasz: Persze. Én is igy voltam. Várj 2-3 hetet. Én most 7 hetes vagyok. Ne aggodj. Minden jót!

Persze. Én is igy voltam. Várj 2-3 hetet. Én most 7 hetes vagyok. Ne aggodj. Minden jót!
Szia.Azért mert még nem látott az orvos semmit, lehetsz még terhes.Én is így voltam, megvettem a tesztett, mégsem láttak semmit. Aztán jött a vérvétel mert azzal biztossan meglehetett állapítani, hogy terhes vagy...Arról, én nem tudok, hogy a vércsoport eredményedet kiküldik, sõt arról sem, hogy a véreredményedet, azt mindig az orvos kapja elöször a kezébe, és te tõle kapod meg.A védõnõ pedig nem jelent, és nem küld ki semmit ameddig te nem voltál nála, ill az orvos nem utasított hozzá.
ott is a baba csak pici a petezsák. Egy -két hét és látszódni fog. Remélem visszarandelt a doki. A vércsoport eredményt akkor szokták vérellátóba küldeni, ha vért kell kapnod vagy adnod, vagy fennál a lehetõsége..azon a papíron véletlenül sem szerepel, hogy terhes vagy . Most még valószínü kis felritkult területet vehetett észre a doki, ahol majd a beágyazodás lesz, vagy volt. A védõnõ pedig csak tõled tudhatja meg , neki nem küldenek semmilyen papírt rólad.
én tegnap töltötem a 6hetet ma voltam ultrahangon a petezsák látszodik de szivhang még nincs, ne aggodj, mikor volt meg utoljára?nekem május 7.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kicsit megnyugodtam. Igen, visszarendelt a doki. Két-három hét múlva akar ultrahangot, addig vérvétellel hcg-t akar nézni. Utolsó válaszolónak: május 13-án volt utoljára.

Csináltam terhességi tesztet, ami pozitiv lett. Ma voltam dokinál, aki azt mondta, hogy valószinű, hogy terhes vagyok, de még biztosat nem tud mondani. Normális ez? (Azt mondta kb. 5 hetes vagyok.)

Legjobb válasz: Igen, ez teljesen normális. Elõvigyázatosságból nem lelkesít, hiszen sok terhesség 1-2-3, pár héten belül "elhal" és kilökõdik, nagy a százalékos kockázata ennek. Olyan 6-7 hetes kor körül már lényegesen nagyobb esély van az örömre! Egyébként azt mondják, hogy egy nõ életében többször terhes, mint ahányszor tud róla... Kitartást, és vigyázz magatokra! =o)

Igen, ez teljesen normális. Elõvigyázatosságból nem lelkesít, hiszen sok terhesség 1-2-3, pár héten belül "elhal" és kilökõdik, nagy a százalékos kockázata ennek. Olyan 6-7 hetes kor körül már lényegesen nagyobb esély van az örömre! Egyébként azt mondják, hogy egy nõ életében többször terhes, mint ahányszor tud róla... Kitartást, és vigyázz magatokra! =o)
Szerintem fura...csak gondolj bele manapság már a terhességi teszt akár a 3 napos terhességet kimutatja, akkor fõleg ha már 5 hetes vagy 1 orvosnak ezt tudnia kellene...
Szerintem nem normális. Keress másik orvost. Nekem a 2 hetes terhességet megmondták. Vagy miért nem küldött el ultrahangra?
Tök normális! Engem csak 7 hetesen vett fel terhesgondozásba, amikortól elkezdett nozogni a szíve. Azért nem mondanak rá biztosat, hogy nehogy méhen kívüli legyen, és tényleg elõfordul, hogy elhal! Az elõttem szólónak csak annyit, hogy két hetes terhességet nem tudom, hogy mondtak meg neki, mivel a számítás szerint a fogantatáskor már 2 hetes terhes vagy! Tehát a te 5 heted, valójában csak három hetes!
Ez teljesen normális , addig a pontig nem mond semmit a doki amig az ultrahangon ami kb 7hetes korodban csinálnak nem dobog a kicsi szive, addig nem mond semmit se :)

Normális dolog? Kb 5 hetes vagyok és minden nap fájdogál a pocakom, olyan mindjárt megjön érzés, és szinte minden nap fel vagyok puffadva. Eddig nem puffadtam soha.

Legjobb válasz: Szia! A puffadás természetes, sõt az esetleges hasmenés vagy székrekedés is. A hasfájdogálás minden nap már más dolog. Doki javaslatára nem szedsz magnéziumot?

Szia! A puffadás természetes, sõt az esetleges hasmenés vagy székrekedés is. A hasfájdogálás minden nap már más dolog. Doki javaslatára nem szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: Nem voltam még dokinál, nem akartam túl korán menni.
Pedig lassan lehetne, ha "ilyen" tüneted van, mint a pocifájás. Ez nem ijesztgetés, az esetek többségében csupán arról van szó, hogy nõ a méh, de nézze meg hogy jó helyen van-e, minden oké? stb.
Szerintem normális, nekem is sokáig volt megjön érzésem, és a puffadás valóban a terhesség velejárója az elején. Nekem kb. a 10. hétig puffadt, után elmúlt, nem is látszódott a pocim sokáig. A megjön érzés pedig még a 4.-5. terhességi hónapban is volt egy kicsit, amikor amúgy meg kellett volna jönnie! Persze nem olyan intenzíven, mint az elsõ hetekben. 29 hetes kismama
31 hétbe lépek de a mai napig van mindjárt megjön érzésem és poci fájdogálásom.MagneB6 és sok pihi.Nekem ez bevált eddíg:) A puffadás a pozitív teszttõl a 12 hétig tartott.

Ma pozitivat teszteltem de délelőtt nagyon éleseket hasogatott az lahasamba mitől lehet? Kb 5 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Nålam így kezdõdött. És pàr nap szenvedés utàn,Duphaston mellett elvetéltem

Nålam így kezdõdött. És pàr nap szenvedés utàn, Duphaston mellett elvetéltem
A kérdező hozzászólása: ma megyek dokihoz majd irok!
Nekem nagyon fájt a derekam és menziszerû görcseim voltak, véreztem is mikor elment. De a rendes terhességemnél nekem is volt ilyen éles szúrkálás kb. a 8. hétig néha-néha. De semmi baj nem volt.
A kérdező hozzászólása: köszönök mindenkinek mindent!
Szia!Nekem mai napig szurkál a hasamba élesen, épp ma kérdeztem a dokit, hogy nem baj e, de kora terheségnél normális.Úgyhogy nyugodj meg, nekem ezen kivül semmi tünetem nem volt, csak még 7 hetesen elkezdett fájni a mellem.Orvoshoz szerintem 6 hét után menjél.11hetes km.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! nekem nincs se vérzés se barnázás csak a szúrkálás és a görcsölés volt délelõtt ennyi akkor várok és 1-2 hét múlva megyek dokihoz!
Elõször is gratulálok a babádhoz. Nem kell másik teszt. 1-2 hét múlva menj orvoshoz, akkor már lez szívhang is. Ha görcsölsz, vérzel, barnázol, akkor viszont azonnal. Ha kell este, éjszaka az ügyeletre. Ha nincs gond, egy kis szúrkálódás belefér. Vigyázz magatokra! Boldog babavárást:-))
2. vagyok Szerintem ne tesztelj újra. Én 5 hetesen mentem orvoshoz, de nem "önszántamból" hanem mert barnáztam, és akkor még csak petezsákot láttak uh-n. 6 hetes+3 naposan viszont már volt szívhang is. Szerintem várj egy hetet, aztán menj dokihoz. A terhesség során normálisnak mondható a hasszurkálás, mert ahogy nõ a méh, húzódik a méhszalag, és ez okozhat ilyen érzést. Én most 14 hetes vagyok, de még most is szoktam érezni.
A kérdező hozzászólása: azóta elmúlt délelõtt volt és azóta semmi akkor még akár meg is maradhat? mikor érdemes orvoshoz fordulni? pár nap múlva teszteljek még?
Szerintem nem feltétlenül kell aggódnod. Ha vérzés, és erõs görcs nincsen, akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Azóta elmúlt ez az érzés?
na mit mondott a doki? Remélem minden oké

Kb 5 hetes vagyok, annyira szúr a jobb oldalon a petefészkem 3 napja, hogy aludni is alig tudtam. Ez normális?

Dokihoz csak egy hét múlva megyek.

Legjobb válasz: Nekem az elsõ terhességnél volt ilyen, én is késõbb tudtam csak orvoshoz menni, de nyugi, semmi baj nem volt. Most már (negydik terhesség) csak kicsi szúrásokat érzek, de csak az egyik oldalon. Azért mond el az orvosnak, hogy kizárhassa a méhen kívüli terhességet.

Nekem az elsõ terhességnél volt ilyen, én is késõbb tudtam csak orvoshoz menni, de nyugi, semmi baj nem volt. Most már (negydik terhesség) csak kicsi szúrásokat érzek, de csak az egyik oldalon. Azért mond el az orvosnak, hogy kizárhassa a méhen kívüli terhességet.
Az elsõ terhességem 18.hetében járok és az elején én is küzdöttem ezzel a kérdéssel! Valyon mi szúr normális-e stb.. A doki mindíg nospát ajánlott amit én soha nem vettem be :) Mostanra azt is tudom, hogy ezek a szurogatások döntõ hányada azért van , mert nõ a méhem és nyúlnak a szallagok, magyarán alakul minden ! Kérdezd a dokid és akkor nyugodt lezsel ! Boldog babavárást !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Képzeljétek, a fájdalom egyik napról a másikra teljesen elmúlt! Ez ugye nem jelent rosszat? Ugye nincsen semmi gond?? Se nyomás érzés, se feszülés, se szurkálás, semmi.... Most emiatt aggódom..
Ne aggódj, majd visszajön még!!! Lesznek napok, amikor jobban fogod érezni, lesz amikor kevésbé. Nekem a tüsszentés megy viccesen - már elõre görnyedek és az orrom helyett a hasamhoz kapok :D - A magnézium nagyon jó, a terhesség alatt is fogják majd ajánlani neked. Én most azt szedem minden reggel, ha pedig jobban fájdogál akkor esetleg napközben is! Boldog babavárást!

Épphogy kiderült, hogy babát várok (szóval kb 5 hetes vagyok), de a fejem majd szétrobban. Ti mit tettetek ez ellen?

Egész délután vizesruházom a kobakom, de nem múlik...Annyira fáj, hogy aludni sem tudok, pedig talán az segíthetne.Várom a tanácsokat!

Legjobb válasz: Algopyrint nyugodtan szedhetsz bármikor, terhesen is.

Algopyrint nyugodtan szedhetsz bármikor, terhesen is.
http://www.babanet.hu/faq/terpat06.php Nyugodtan bevehetõ 1-1 Algopyrin akár a terhesség elsõ harmadában is: inkább a tabletta, mint a kínzó fejfájás.
Szia!Nekem egy ismerõs a Paramax rapid-ot ajánlotta. A betegtájékoztatón rajta van, hogy terhesség és szoptatás alatt is szedhetõ.De ha nem akarsz gyógyszert bevenni, kérj a gyógyszertárban menta olajat(üvegre azt írják: Aeth.mentha) és masszírozd a halántékodba.Nekem bevált. Még jó szerintem a kis kerek dobozos vietnami balzsam is, azt is sok helyen lehet venni. Még esetleg a gyógyszertárban ajánlhatnak valami homeós bogyót is. Remélem segítettem. 19 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, gyógyszert nem merek, maradok a természetes gyógymódnál.Köszönöm mégegyszer!

Kb 5 hetes vagyok, lehet még vetélés, ha az orvos mindent rendbenn talált?

aggódom mert,néha napokig semmi aztán egy nap többször is szurkálódik,néha kicsiket görcsöl,aztán megint semmi.vagy ez normális ahogy alakul ott bent a baba ez azért lehet?

Legjobb válasz: Sajnos lehet vetélés még sokkal késõbb is.De ne aggódj ugy kell felfogni,hogy minden rendben lessz.

Sajnos lehet vetélés még sokkal késõbb is.De ne aggódj ugy kell felfogni, hogy minden rendben lessz.
Ha úgy kérdezed, hogy a táppénz alapja-e a TGYÁS-nak, vagy a GYED-nek, akkor a válaszom nem. Csak az egészségbiztosítási járulék alapját képezõ jövedelem számít bele. Jó babavárást!
Ha vérzésed, barnázásod lenne, azonnal menj dokihoz, sajnos saját tapasztalat. Nem akarlak ijesztgetni, több szerencsét neked! Szép baba várást!
Szia! Nekem is az elsõ 12 hetet mondja minden alkalommal az orvos. Mivel én a legelejétõl barnázom (elég durván) minden héten megnéz, de eddig (kop-kop-kop) még minden rendben a babóval. 8 hetes kismami ( és én is széjjel aggódom magam)
sajnos eleg sokaig fennal a veteles veszelye, esely mindig van ra a terhesseg soran, az elejen pedig az elsö 12 hetben pedig nagyobb a valoszinüsege kesöbb ez csökken.en is nagyon feltem amikor megtudtam.6hetes voltam, annyira feltem hogy levegöt is alig mertem venni.most 10 hetes vagyok mar nyugodtabb, mostmar belemrögzödött a gondolat, maskepp gondolom, eddig en hala istennek jol vagyok, a hasfajas amolyan görcsre hasonlit, nekem is elöjött napjaban sokszor, en is feltem de tudom mar miert van ez termeszetes, ha tüsszentek akkor peldaul belenyilal valami szuro erzes a hasamba, vagy amikor dolgozom, fajdogal, de azt mondjak amig nincs vezes addig nincs baj. csak nyugodtan fogd fel a dolgot ne aggodj, nekem is hiaba valo volt eddig
Az elsõ 12. hét a vízelválaztó, utána már ritkább a vetélés. A szurkálódást azért érezheted, mert lassan nõ a méhed és nyúlnak a szalagok. Nekem is szúrkált, volt, hogy egész nap. Ne izgulj! Örülj a Manónak felhõtlenül, minden rendben! Boldog babavárást!
A szurkálás miatt nem aggódj, az teljesen normális!!Vetélés pedig sajnos a 12. hétig elõfordulhat, utánna már kisebb a valószínûsége, de akkor sincs kizárva!!De meg kell próbálni nem aggódni ez miatt!!Buiztos nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm, mert sajnos nincs nagyon kivel megosztanom ezeket a kérdéseket mert még nem mertem elmondani senkinek, csak a szûk család tudja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm 8.50-es, akkor még van idõ amit ki kell várni, de remélem minden rendben lesz.azt tudod vagy tudja valaki, hogy a táppénz is beleszámit a az utolsó hat hónap keresetébe?
vezes helyett verzes-t akartam irni

Kb 5 hetes vagyok. Már egy hete barna folyásom van, de nem sok. Aggódnom kellene?

Holnap akarok menni a dokihoz, met már nem bírom idegileg. Félek hogy elveszítem a babát. Szerintetek lehet ebb?l vetélés? Görcseim csak olyan enyhék vannak. tudom, hogy hülyén hangzik a kérdés csak jó lenne ha vki már egy kicsit megnyugtatna a doki el?tt is. :-)

Legjobb válasz: Szerintem nincs nagy gn de ez azt jelenti hogy progipotlas kell. Jo hogy mesz dokihoz holnap!

Szerintem nincs nagy gn de ez azt jelenti hogy progipotlas kell. Jo hogy mesz dokihoz holnap!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltunk a dokinál és igazából nem mondta miért van a barnázás, de annyit mondott, ha erõsödne, vagy véreeznék menjek hamarabb, mint a megbeszélt idõpont. Csinált hüvelyi uh-t de nekem semmit nem mondott. 1 hét múlva kell visszamennem. Ja és magzatvédõ vitamint kell szednem (elevitet). Remélem monden ok lesz!
Én a helyedben hamarább mentem volna. Én véreztem 13 hetesen semmi görcs nem volt és elég rossz volt. Kaptam rá gyógyszert és feküdnöm kellet sokáig. Most meg mindent túl reagálok hogyha fáj valamim. Ne idegeskedj mert az árt a babának. Majd a doki biztos megnyugtat és írj mi volt a probléma! 17 hetes kismama
a második válaszolo vagyok folyamatosan
Nekem kb. a 7. héten volt barnás folyásom, aztán a 10.-ben jelentkezett, majd a 12. hétben elkezdtem vérezni, mert lett egy haematomám (vérömleny), és egy hónapig fekhettem otthon, se dolgozni, se semmit nem tudtam, szóval szerintem nem árt idejében megnézetni, hogy mi az okozója, nekem pl. a méhlepény is levált egy részben. 22 heteske
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm szépen! Boldog babavárást! :-)
Szia. Nyugodj meg, amikor 5hetes terhes voltam véreztem egy napot és utána sokáig barnáztam, de a sok pihenés segített, ha szükséges kérd az orvosodat, hogy írjon fel neked duphaston-t, magzatmegtartó.Ne aggódj, nem lesz baj.Azóta is boldogan készülök az anyaságra!!!Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a nyugtató válaszokat! A 2. válaszolótól kérdezném, hogy folyamatosan volt a barnázás, vagy csak idõszakosan?
nekem 3honapig volt az elsovel barna folyásom, a másodikal pár hétig
Ne idegeskedj pihenj sokat és nem lesz gond az utolsó válaszoló voltam!

Kb 5 hetes terhességnél előfordulhat néha görcsölés (mintha megjönni akarna) és csipp-csöpp barna vagy rózsaszín folyás?

Legjobb válasz: Szia! Én kb. 4 hetes voltam, amikor elõször rózsaszínes, majd világos barnás folyásom volt. Rögtön elmentem az orvosomhoz, mert azt hallottam én is, hogy ez rosszat jelent. Azt mondta az orvosom, hogy nem ír fel gyógyszert, de nagyon sokat pihenjek és no szex. Kb. 1 hétig tartott a barnázás, utána teljesen elmúlt. Most 12 hetes kismami vagyok. Vigyázz magatokra, sok boldogságot kívánok!

Szia! Én kb. 4 hetes voltam, amikor elõször rózsaszínes, majd világos barnás folyásom volt. Rögtön elmentem az orvosomhoz, mert azt hallottam én is, hogy ez rosszat jelent. Azt mondta az orvosom, hogy nem ír fel gyógyszert, de nagyon sokat pihenjek és no szex. Kb. 1 hétig tartott a barnázás, utána teljesen elmúlt. Most 12 hetes kismami vagyok. Vigyázz magatokra, sok boldogságot kívánok!
Igen, de nem jelent túl jót...én elmennék dokihoz!
A kérdező hozzászólása: Jaj ne illyeszdgess!!!!:(Csak nem vetélés készül?Abba belehalok.
Amíg nem vérzés, csak foltozgatás, addig nincsen baj. A méhed tisztul. Az apró görcs is a méh átalakulását jelzi! Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!!!Remélem tényleg nem lesz gáz.
Apró görcs normális, a barnázást meg kell mutatni az orvosnak, most vagy holnap, de minnél hamarabb.Nem feltétlenül jelent bajt, de lehet vetélés elõjele is, úgyhogy ne halgass csak erre:MUTASD MEG MAGAD VALAKINEK MINNÉL ELÕBB!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippet.Azért ellátogatok a dokihoz.Arra mi is gondoltunk a párommal, h a sexet kicsit hanyagolni kellene.

5 hetesen már látna valamit? Vagy ki tudja tapintani a doki? Alkalmassági vizsgálat céljából kell mennem több helyre is többek között nőgyógyászatra a dokimhoz. Már babaprojekten vagyunk. Ha akkor és addig nem jönne meg akkor kb 5 hetes leszek.

Legjobb válasz: Szia! Hát ultrahangon bizonyosan,mert én 5 hetesen mentem és a petezsák benne a szikhólyaggal mát tökéletesen látszódott. Ha csak kézzel vizsgál akkor szerintem annyi hogy picit megvan nagyobbodva a méhed.

Szia! Hát ultrahangon bizonyosan, mert én 5 hetesen mentem és a petezsák benne a szikhólyaggal mát tökéletesen látszódott. Ha csak kézzel vizsgál akkor szerintem annyi hogy picit megvan nagyobbodva a méhed.
Ha kézzel vizsgál akkor is ki tudja tapintani. Nekem kb. 3 hetesen a dokim is megmondta, az ultrahangon is látszott, igaz ott alig vetté észre.
u.h.-gal biztos látja, nekem 4hetesen látta. sok sikert

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!