Találatok a következő kifejezésre: Kb.3 naponta vagyunk a (13 db)

Kb.3 naponta együtt vagyunk a párommal, az előző menzim csak 3 napig tartott, most pedig nem jött meg! lehet baba?

nagyon szeretnénk már egy babát, de kicsit félek is t?le...2 hónapja próbálkozunk.

Legjobb válasz: Szia! Mi is 2 honapja probálkozunk nekem megjött de csak 1 napra és az is kevés volt:D! Majd most várom remélem nem fog megjönni nekem sem:DD! Tesztelj szerintem:DD! Ird ám meg hogy mi az eredmény! Drukkolok!!

Szia! Mi is 2 honapja probálkozunk nekem megjött de csak 1 napra és az is kevés volt:D! Majd most várom remélem nem fog megjönni nekem sem:DD! Tesztelj szerintem:DD! Ird ám meg hogy mi az eredmény! Drukkolok!!

Idős aszony vagyok kevés nyugdijból élek azért kérdezem. Egy nap kb:3-órát használom a LAPTOPOMAT. Menyi pénzt fzetek érte naponta?

Legjobb válasz: Itt gyakorin már feltetek sok ilyen kérdést és átlagban dupla enyi vagy még több használat mellett is 1000Ft allatti öszegek jötek ki. Szóval enyi csak nem sok?

Itt gyakorin már feltetek sok ilyen kérdést és átlagban dupla enyi vagy még több használat mellett is 1000Ft allatti öszegek jötek ki. Szóval enyi csak nem sok?
100000-150000 Körüli laptop igy havonta 500Ft alat fogyaszt áramból. kb.
Mibõl mennyit? Áram? Net forgalom?
A kérdező hozzászólása: áram és pénz

30 X 20 X 15 cm akváriumba tartok kb 2 hónapja 2 db arany halat, 2-3 naponta cserélem a vízét megfelelően vannak így tartva, vagy sem?

a halak kb 5-6 cm esek ,és amióta nálam vannak n?ttek is. Az akváriumban csakis kavics van

Legjobb válasz: Kicsi nekik a hely ajándékozd el õket szerintem.

Kicsi nekik a hely ajándékozd el õket szerintem.
Nem maradhatnak ebben, azt meg kell értened!
A kérdező hozzászólása: nem tudok mit tenni egyszerûen annyit tudok , hogy 2 szer ki cserélem naponta a vizüket meg a kádba bele rakom néha pár órára
El kell õket ajándékoznod! Azt mondod a szívedhez nõttek, akkor viszont lásd be, hogy így csak kínzod õket!
A kérdező hozzászólása: egyenlõre marad ez majd meg próbálok nagyobbat venni, addig is hogy ettesem milyen gyakran cseréljem a vizét
De a nagyobb minimum legyen 112 liter, inkább 126, ha ezeknél kisebb semmi értelme. Ja és jó szûrés is kellene, szóval nem lesz olcsó dolog, most dönts, mert ha nem fogsz venni cuccokat akkor most ajándékozd el a halakat, semmi értelme még hetekig/hónapokig kínozni õket feleslegesen.
A kérdező hozzászólása: rendeben 150 litereset veszem nekik jövõ hónapban , addig is fürdõkádba be tesszem õket pár órára minden nap
Örülök, hogy rászántad magad, addigis bátran kérdezz, és ezeket olvasd el: http://www.akvarista.hu/?oldal=1&cikk=1498 http://www.akvarista.hu/?oldal=1&cikk=1500
Már nem azért, de te nem vagy százas.
Nem szabad teljes vízcserét csinálni ....hetente 20%-os víz csere lenne jó, és szûrõ is kell.Aranyhalnak meg ahogy írták nagy akvárium kell 3-4 halnak 200 liter, ahhoz meg jó külsõ szûrõ is ami 25-30 ezer kb és hidegvízi halak szal nyáron meg hûteni is kell a vízüket mert nem bírják a 30 fokos vízet...
Dioxyde: Ha a hónapban nem szerez be angyobb akvárium normális felszereléssel úgyse érik meg a nyarat.
Dioxyde: a 20%-os vízcsere az akkor lenne jó, ha megfelelõ méretû akváriuma lenne rendes szûréssel. De így indokolt a gyakori, 100%-os vízcsere különben ammóniamérgezést kapnak. Kérdezõ: ne úsztasd õket. Így is elég megterhelõek nekik a 100%-os vízcserék, nem kéne tovább stresszelni õket azzal, hogy még a fürdõkád vízminõség is kell szokniuk aztán néhány óra múlva megint az akváriumét. Csak egy kósza gondolat, de ha találnál olyan nagy, mûanyag tárolódobozt, amibõl nem oldódik ki halakra veszélyes anyag, lehet azzal jobban járnál, ha ideiglenesen abban tartanád a halakat. Ilyesmire gondolok: http://www.kellekfarm.hu//cikkek/reszletek/pag_cikkreszletek.. Nagyobb helyen mégis csak jobban oszlik az ammónia.
Jó lesz az így, szerintem maradjanak ebben! Az ilyen "embereknek" semmilyen állat nem való, minek egy 5 literrel nagyobb akvárium? Hogy tovább szenvedjenek? Így legalább viszonylag hamar elpusztulnak. Kérdezõ! Azért a jövõben gondold meg miket irkálsz, mert ez, amit most csinálsz, az konkrétan 50.000 ft-os pénzbüntetéstõl 2 évig terjedõ szabadságvesztéssel büntethetõ! Csak hogy a jogi részét is megemlítsük a dolognak. Így is szerencséd lesz, ha ezt nem olvassa valami elszánt ráérõs állatvédõ, aki nem jár utána, ki is vagy. További kellemes perverzkedést az állatkínzáshoz.
Jaj hagyjátok már a kérdezõt. nekünk kezdetben a 30 literes akváriumban volt 2 db aranyhal 1 évig. semmi bajuk nem lett, ettek, nõttek, elfértek abban is. Utána vettünk 200 litereset és átmentek abba. Kedves kérdezõ. A tesz-veszen vagy a vaterán van olcsón nagyobb akvárium teljesen felszerelve .nézz ott szét, vagy még a jófogáson, az apródon is találsz. Merre laksz?Vegyél bele azt az olcsóbb szivacsszûrõt, vízmelegítõ annyira nem hiányzik neki, átveszi a szoba hõmérsékletét. Vannak sima üveg akváriumok is nagyok olcsón.
A kérdező hozzászólása: na azért , mert én 10 literes akváriumba tartok 2db 4 centis halat az ne hogy már valaki be aggya nekem hogy 2 év börtönnel büntethettõõõ
Akkor olvasgasd a törvényt! Nyugodtan elhiheted.
A kérdező hozzászólása: az egyik aranyhalnak el kezdett nõni a hasa valószinõleg ikrás ilyenkor mit kell csinálni?
A kérdező hozzászólása: mindegy akkor maradnak ebbe és cserélem minden nap a viziküt, milyen gyakran etesem és mennyit agyak nekik
Ne, vegyél egy 120l akváriumot, vagy ajándékozd el, és hagyd a fenébe.
A kérdező hozzászólása: néha tele vágjam nekik a fürdõ kádat, hogy ki tudják magukat úszkálni 1-2 órára
A kérdező hozzászólása: nem szeretném már a szívemhez nõttek
A kérdező hozzászólása: vegyek nekik 30 literes akváriumot, vagy az már túlzás?
Nem, aranyhalat minimum 150 literes aksiban lehet tartani (talán még nagyobb). Szerintem ajándékozd õket jó helyre, az lenne a legjobb, vagy vegyél másik akváriumot. Infók itt: http://diszhal.info/Carassius_auratus.php Ha pedig meg szeretnéd õket tartani, akkor vegyél nagy akváriumot, és kérdezz bátran az oldalon! És akkor boldog halaid lesznek.
atyaég... ugye ez most csak vicc? Komolyan 9 literben tartasz 2 aranyhalat, aminek alapjáraton minimum 150 liter kéne??? 30 liter alatt a törvény szerint sem lehet gerinces állatot tartani! Ezek a halak vagy 20 centisre megnõnek, bár nálad erre esélyük sincs, hamarosan el fognak pusztulni, ha így maradnak.
Nagyon kicsi a hely!És egy dolog még 1.most legalább ugye szûrés van?
A kérdező hozzászólása: bocsánat de 150 literes akvárium 2 db 5 cm halnak
A kérdező hozzászólása: szûrés nincs 2-3 naponta van víz csere komplett
de nagyon gyorsan nõnek, és nem kicsire, meg nem az a lényeg hogy elférjenek, hanem az is hogy jól érezzék magukat, nem?
A kérdező hozzászólása: de én nem bírtam el képzelni hogy ez kicsi lenne nekik úszkálnak benne nõnek is
pedig az. nagyon.
Most felhozom azt a példát amit naponta 1000X el van mondva: Te is élnél egy 5m2-es helyen egész életedben, de nagyon rossz lenne nem? A trágárságszûrõ miatt írtam így :/
A kérdező hozzászólása: vegyek nekik egy 35 litereset az a max ami be fér, vagy felesleges
2 aranyhalnak 120 liter a minimum, egynek 70, de egyedül nem érzi magát jól, meg neked amúgyis 2 van. Ha nem tudsz megoldani 120 litert ajándékozd el, vagy vidd vissza a boltba. Ebben az akváriumban meg max csigát tarthatsz, még garnéla tartásra se alkalmas.
Nem érted meg, hogy ezek a halak 20 centisre megnõnek??? Még ha veszel is egy 30 literes akváriumot, akkor is max. pár hónap múlva el fognak pusztulni, fõleg, ha szûrés sincs. Pedig akár 10-15 évig is élhetnének. De akkor csak kínozd õket halálra, ha ennyire a szívedhez nõttek, bele fognak fulladni a saját [email protected]úgyukba, nagyon jó lesz nekik.
felesleges 35 litereset venni
A kérdező hozzászólása: mindig szép tiszta a vízük cserélem állíndóan
Az hasvízkór lesz nem ikra...Rövidesen megdöglik. Ha nekünk nem hiszel akkor a természet fog megtanítani.
Ez az utolsó milyen nyelven van? He?
mondjuk én nem is kezdenék olyannal, aki ilyen szinten ész nélkül szórja a pénzt. lehet, h a kollégái miatt csinálja, mert ott az a menõ? ezzel ütik el a szünetben az idõt, h a büfében téblábolnak? nekem eszembe nem jutna a munkám gyümölcsét ilyenre eltolni. inkább valami értelmesebb dologra költök, ami maradandó. azért azt ne mondd, h mostanában lett csak ilyen. illetve milyen a fizuja? beletartozik abba a nagyságrendbe, h ne fájjon az erre fordított pénz hiánya? bár én és a párom olyan beállítottságúak vagyunk, hogy ha 1millát keresnénk sem szórnánk ilyenre, mert annak a pénznek a megtakarításban van a helye. no nem mondom, h aszkéta életmódot élünk, csupán van egy napi limit, amit nem lépünk át.
Ha õ fizeti, nem szólnék bele, õ keresi meg az àràt!
MIELÖTT házastás lett, nem volt ilyen!?!?!? Mert szerintem okosabb lett volna nem összeházasodni vele. Most vagy megbeszéled vele, vagy külön kasszára mentek, vagy megszokod, vagy elválsz töle.
Második vagyok. Valaki itt említette az otthoni kaját, mi is itthon csinálunk magunknak szendvicset azt visszük a munkahelyre. Próbálj rávilágítani arra, hogy egészségtelen amit csinál. http://blogs.independent.co.uk/wp-content/uploads/2011/01/Fa..
1: nem kell tenni semmit. Ilyen életmóddal 10 éven belül halott lesz. 2: Mondjuk beszélhetnél vele, vezesd a kiadásokat és tedd le elé. Lássa, hogy havi szinten mennyit költ el kajára.
Most ha meg is keresi a rávalót, akkor semmit. Miért akarsz ezzel kezdeni valamit? Vagy ez miért zavar téged? Mi nem eszünk a mekiben mert egészségtelen, meg kólát sem iszunk mert az is egészségtelen. Általában itthon sütünk, azt esszük. Fényévente egyszer megyünk mekibe, haverokkal ha ép úgy adódik (városnézõ túra stb.) Az õ fogyasztása drasztikus mértékben viszi mínuszba a családi kasszát?
Tudataban van annak, hogy szorja a penzt? Beszeltetek errol? Arrol, hogy ez nem jo? Ha igen, akkor felnott emberkent kell legyen feleoosegtudata... Probald meg ovatosan iranyitani a penzmozgast, ha megoldhato... En mindig keszitek a paromnak kajcsit, hogy ne koltson penzt.
ép = épp
Egészségtelenül éltek. A pénz a legkevesebb, ezek a szemetek szétszedik az embert. Próbáltál vele errõl beszélni? Belinkeltem egy fotót a jóelõbb, szerintem mutasd meg neki. http://www.port.hu/super_size_me/pls/w/films.film_page?i_fil.. Ezt a filmet is megnézhetnétek, meg van még egy... nem jut hirtelen az eszembe a címe...
Kíváncsiságképp - nem hízik ezektõl? Egyébként egyszer a valamelyik gyorskajáldában várni kellett a szendvicsre és a pultos ajánlgatott egy kuponfüzetet. Nézem, "akár 16.000 Ft-ot is spórolhat vele". Mondtam a srácnak, hogy ehhez mennyit kell elkölteni, hogy ennyit spóroljon valaki? Éves szinten ha 5 rugót elköltök, még sokat is mondok. Kapásból rámutatott néhány közelben ülõ családra (5 év körüli gyerekekkel!!), mondta, hogy õk a napi három étkezést például náluk bonyolítják, nekik megéri.
3. vagyok. Huuu, akkor igy meg nagyobbnak tunik a problema... Ha a felesegnek van ilyen eletvitele... Kerek perec beszelned kell vele. Mielott elindul a kapcsolatotok lavinaja... Ha mar el nem indult...
A kérdező hozzászólása: Nem terhes
tungúúúz, he
Nem lehet hogy terhes, azért olyan kívános?
Beszéd meg vele. Mondd el õszintén hogy szivem ez is ez van, rohadtul nem lesz villany meg víz mert te elköltöd a pénzt ostobaságokra.
A kérdező hozzászólása: Én a férj vok és tudok fõzni
A kérdező hozzászólása: Ó igen õ keresi de az nem érdekli hogy mibõl teszünk félre mibõl fizetjük a közös ktget. Stb stb... Furcsa!gyakorlatilag a fizuját elb...a de szerinte más is ezt csinalja tele a meki és mindenki ott kajál meg megkivanja mindig a csokikat meg a fornettot meg akármit. De minden nap??.
A kérdező hozzászólása: Vékonyabb testalkatu jár aerobikra. Lehet ezért nem hízik el mert amugy sokat eszik . Bevásárláskor is teletömi a kosarat nassol filmek sorozatok közbe még szerencse tényleg hogy nem hízik.

Nemrég születtek kis guppik kb 3 hete. Eddig szülőszobában voltak, de most mát beleraktam egy 20 literes akváriumba, ahol nincs szűrő. Elég lenne Nekik a 3 naponta friss vizet adnák vagy vegyek Nekik légpumpát?

Legjobb válasz: Nem. Totál tele lesz méreganyaggal a víz, a friss víz meg pláne nem jó. Ez a vízminõség ingadozás meg kinyírná õket. Vegyél egy kis szûrõt, vagy egy légpumpát és rá szivacsot. Az is szûr valamit. Heti 2x 20%-ot meg cserélj le, de 1 napig állott vízzel, vagy kezeld a vizet valami vízelõkészítõvel (pl. JBL Biotopol vagy Sera Aquatan, vagy Tetra Aquasafe, más márkát ne használj!). Így mehet bele a víz fél óra-óra múlva, de a hõmérsékletre figyelj, hogy nagyjából egyforma legyen.

Nem. Totál tele lesz méreganyaggal a víz, a friss víz meg pláne nem jó. Ez a vízminõség ingadozás meg kinyírná õket. Vegyél egy kis szûrõt, vagy egy légpumpát és rá szivacsot. Az is szûr valamit. Heti 2x 20%-ot meg cserélj le, de 1 napig állott vízzel, vagy kezeld a vizet valami vízelõkészítõvel (pl. JBL Biotopol vagy Sera Aquatan, vagy Tetra Aquasafe, más márkát ne használj!). Így mehet bele a víz fél óra-óra múlva, de a hõmérsékletre figyelj, hogy nagyjából egyforma legyen.
A kérdező hozzászólása: rendben és köszönöm!

Van 2 tengeri malacom a szobámban akváriumban, kb 2-3 naponta takarítjuk is. Szoval a TENGEI MALAC okozhat valamiféle asztmás vagy hurutos, tüdőgyulladássos, vagy valamilyen légzési, vagy akármilyen betegséget?

Legjobb válasz: Legtöbbször nem maga az állat vált ki allergiás/asztmás reakciót az arra hajlamosaknál, hanem az alom, vagy a széna. Persze az is elõfordulhat, hogy valaki a szõrére, a rajta élõ mikroszkopikus atkákra, vagy a vizeletükre érzékeny.

Legtöbbször nem maga az állat vált ki allergiás/asztmás reakciót az arra hajlamosaknál, hanem az alom, vagy a széna. Persze az is elõfordulhat, hogy valaki a szõrére, a rajta élõ mikroszkopikus atkákra, vagy a vizeletükre érzékeny.
Ilyenrõl még nem hallottam. 10 éve tartok malackákat, sosem volt ilyen jellegû gondom és mástól sem hallottam még. A szõrük viszont kiválthat allergiát, ennek tünetei: bõrviszketés, vörösödés, könnyezõ szem, esetleg orrfolyás. Ha ilyen probléma jelentkezett érdemes elmenni egy allergia vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: És ha én érzékeny vagyok rá, akkor milyen bajom lehet tõle? a doki azt mondta, mivel kb 3 hete beteg vagyok, és átmehet asztmába vagy tüdõgyusziba.. hogy tegyük ki a kis kedvenceket..
Milyen betegséged van? Mióta vannak meg a malacok? Ha már régebb óta megvannak, és eddig nem volt tõlük bajod, akkor egy megfázás/influenza miatt nem hiszem, hogy allergiás leszel rájuk. Legfeljebb, amíg meg nem gyógyulsz, ne te takarítsd/etesd õket, és ne nagyon babusgasd õket, hogy ne ingerelje a por a tüdõdet.
Nekem rokonomnak a tengerimalacoktól kihullott a haja! :S Nekem is a doki azt mondta, 1 évvel ezelõtt, hogy a tengerimalacoktól kaptam el valami betegséget. 3 hónapig nem jártam suliba a malacok ugyan úgy a szobámba maradtak és kiderült, hogy ismerõsömtõl kaptam el a betegséget. Örültem, hogy nem raktam ki a malacikat! :) A dokit kicsit le is osztottam.. mindent az állatra kell fogni...nem mindig azok végett lesz az ember beteg! :)
Nekem törpehörcsögöm volt , és egy hét múlva már szabályosan fulladtam tõle, úgyhogy sajnos meg kellett válnom a höritõl. Késõbb rájöttem, hogy a forgácsra vagyok allergiás (arra sajnos nincs allergia teszt), most nyuszim van, de egy percig se volt alatta forgács (õ is allergiás lehet rá), fapelletet használunk, az tökéletesen bevált. Elõször cseréld ki az almozó anyagot, lehet, hogy az váltja ki.
Szerintem kitarthat, legalábbis nekem ezt mondták. Nekem is hasonló tüneteim vannak a 34 héten.

18 éves vagyok, a barátnőm 16 éves. Április 27-én jött meg neki, általában 24 naponta.3 hónapja vagyunk együtt, én voltam neki az első, ezelőtt kb 1 hónapja. Lehet terhes?

27-én normálisan megjött neki, minden teljesen rendben volt, eddig talán egy alkalom volt, hogy gumi nélkül csináltuk, nem mentem el benne. Most, csináltuk gumi nélkül, menstruációja után kb 1 héttel, illetve tegnap. (Tegnap volt a 14. nap) Egyszer sem mentem el benne. Ma mondta, hogy fájnak a mellei, és a hasa is fájt (nem görcsölt, fájt), de megvolt fázva ezen a héten, nátha, torokfájás. Lehet terhes?

Legjobb válasz: A tünetei nem lehetnek a terhesség jelei, ha így érted. (Az túl korai lenne.)

erre találták föl a gumit, hogy ezt megelõzd. vagy ha nem dívig a gumi mert ez meg az akkor fogamzásgátló. jézusom hogy lehetnek a fiatalok ilyen idióták. minek játszotok olyat amihez még gyerekek vagytok. ha terhes akkor nagyon benéztétek. legközelebb gondolkodjatok. nem fáj.olcsóbb egy csomag gumi mint az elvetetés vagy egy gyereket felnevelni. és ne legyen ez vitatéma mert aki errõl elkezd vitázni az is ugyanolyan agyatlan mint az aki nem gondol elõre.
A tünetei nem lehetnek a terhesség jelei, ha így érted. (Az túl korai lenne.)
ha gumi nélkül csináltátok hogyne lehetne??
menstruáció után egy héttel? TI BARMOK VAGYTOK ? pont peteérés idõszakán? kicsi az isten állatkertje..
A kérdező hozzászólása: És milyet érdemes venni? Mert van olyan ugye, ami már 1 heteset is kimutat... De a mellei fájhatnak attól is, hogy megfog neki jönni, nem? Mert a lányok 85%-ának felborul a hormonháztartása az elsõ után, és ezért jöhet elõbb, vagy késõbb is.
* nagy
csináljatok 2 hét múlva terhességi tesztet
A terhesteszt gyorsabban megmondja...
A kérdező hozzászólása: De nem nagy rá az esély, nem?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Például nekem van olyan osztálytársnõm, aki nem szed se fogamzásgátlót, se kúpot nem használ, semmit, és eddig csak gumi nélkül csinálták a barátjával, akivel 1 éve vannak együtt. Mielõtt a srác elélvezne kiveszi a csajból és eddig semmi bajuk nem lett. Vagy ezt csak a szerencsének köszönhetik?

2-3 naponta kb.10 percet csuklik a babam. Normalis ez? Ez jo vagy esetleg nem? Ugy sajnalom szegenyt hogy nem tudok neki segiteni hogy elmuljon.

27+1 hetes kismami

Legjobb válasz: Ne sajnáld, hanem inkább örülj neki! Minél többet csuklik, annál jobban "dolgozik" azon, hogy érjen a tüdeje. Ugyanis a csuklást az okozza, hogy odabent légzõgyakorlatokat végeznek, lényegében belélegzik a magzatvizet. Így készül fel a tüdõ a méhen kívüli életre.

Ne sajnáld, hanem inkább örülj neki! Minél többet csuklik, annál jobban "dolgozik" azon, hogy érjen a tüdeje. Ugyanis a csuklást az okozza, hogy odabent légzõgyakorlatokat végeznek, lényegében belélegzik a magzatvizet. Így készül fel a tüdõ a méhen kívüli életre.
A kérdező hozzászólása: Koszi!Csak azert sajnalom hogy nem tudok rajta segiteni hogy elmuljon.De orulok hogy edzi a kis tudejet a draga!!!!
Elõzõ vagyok. A csuklás valószínûleg minket jobban zavar mint a babákat ( mennyit fogod ezt majd hallani a gyermekorvostól is, ha megszületik, ugyanis az újszülött is rengeteget csuklik! ) tényleg ne aggódj miatta, a kicsit nem zavarja.
Igen-igen. A magzatok és az újszülöttek számára egyáltalán nem zavaró, nem kellemtelen úgy, mint nekünk felnõtteknek. SZóval jó neki csuklással is:) ))

34. hetes vagyok, kb 3 napja naponta többször is föleg délután és esti órákban, mensi szerű fájásaim vannak, de ugyanúgy még a combombbol is kimegy az erő. És a csontjaim is iszonyúan fájnak ott lennt. Ez utalhat valamire?

Hamarabbi szülés, vagy könnyebb :), vagy nehezebb....:(

Legjobb válasz: Szia.Szerintem csak kezd beilleszkedni a baba és tágulni a medencéd felkészül a szervezet a szülésre.Kicsit korai lenne még szûlni úgy hogy pihenny sokat .Ebben a melegben elõfordulhat vaklárma de szülés is úgy hogy pihengess.

Szia.Szerintem csak kezd beilleszkedni a baba és tágulni a medencéd felkészül a szervezet a szülésre.Kicsit korai lenne még szûlni úgy hogy pihenny sokat .Ebben a melegben elõfordulhat vaklárma de szülés is úgy hogy pihengess.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!