Találatok a következő kifejezésre: Kb.2 hete fejem (18 db)

14 hetes terhes vagyok és kb.2 hete minden nap fáj a fejem. Szerintetek ez normális? Van esetleg olyan köztetek, akinek szintén sokat fájt a feje a terhesség alatt? Elmúlhat ez valamikor?

Legjobb válasz: nekem állandó tompa fejfájásom volt az 5. héttõl kb a 28. hétig. terhességi tünet ez is, tehát ilyen értelemben normális, elõfordul, de ettõl még korántsem kellemes. amikor nõgyógyásznak, védõnõnek említettem,a kkor csak a a gyógyszeres csillapításra adtak javaslatokat (panadolt, magát az okot nem tudták, így megszüntetni se nagyon lehet, csak elnyomni). nem volt kibírhatatlanul erõs, ezért sosem vettem be gyógyszert rá. röpke 5 hónap után magától elmúlt :-).

nekem állandó tompa fejfájásom volt az 5. héttõl kb a 28. hétig. terhességi tünet ez is, tehát ilyen értelemben normális, elõfordul, de ettõl még korántsem kellemes. amikor nõgyógyásznak, védõnõnek említettem, a kkor csak a a gyógyszeres csillapításra adtak javaslatokat (panadolt, magát az okot nem tudták, így megszüntetni se nagyon lehet, csak elnyomni). nem volt kibírhatatlanul erõs, ezért sosem vettem be gyógyszert rá. röpke 5 hónap után magától elmúlt :-).
nekem kb. havonta 2 napig fáj, de akkor rettenetesen, olyan migrén-szerûen, most vagyok a 18. hétben. Terhesség elõtt szinte soha nem fájt a fejem, szóval ez egy tünetnek nevezhetõ (más úgyse nagyon volt) Doki, védõnõ nekem is csak a gyógyszert tudta ajánlani, okot nem nagyon.
Nekem eddig nem fájt, de ma már kénytelen voltam bevenni a 3. panadolt hajnal óta. Nem tudom idõ, vagy mi az oka, de fáj folyamatosan. Vérnyomást megmértem, az rendben van. 18 hkm
Nekem sokat a fájt a fejem, majd elmúlt, másnap elvetéltem...
ugyan így voltam sajnos. De utána kiderült hogy nem ittam eleget és amiatt volt.Ha napi 3-4 l folyadék lement akkor nem fájt a fejem.próbáld ki te is.
Én is 14 hetes vagyok, és mostanában nekem is szinte minden nap fáj a fejem.. :) Mondjuk én nem arra gondoltam, hogy a baba miatt, hanem inkább az idõjárás és a folyadékbevitel miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat.

Miért üti a fejét? Kisfiam 1, 5 éves és kb.2 hete kezdte, hogy ha rászólunk, ha valami rosszat csinál, akkor el kezdi ütni a saját fejét és sír.

Mi a férjemmel soha nem ütöttük fejen, (néha csaptunk a kezére, ha valami veszélyes dolgot csinált, pl: süt? ajtót akarta kinyitni, amikor sütöttünk, de akkor is el?tte már sokszor rászóltunk). Amúgy bölcsis, lehet, hogy ott látta más gyerekt?l, nem tudom, csak kiváncsi vagyok, hogy más gyerekénél el?fordult e ilyesmi.

Legjobb válasz: Szia! Az én Kisfiam is ezt csinálja. Ilyenkor megsimogatom a kis fejét, mondom neki, hogy csak simogatni kell. Akkor megsimogatja a buksiját. :) Meg engem is. Üdv.: O.

Szia! Az én Kisfiam is ezt csinálja. Ilyenkor megsimogatom a kis fejét, mondom neki, hogy csak simogatni kell. Akkor megsimogatja a buksiját. :) Meg engem is. Üdv.: O.
Mivel odaírtad a kérdésbe, hogy ha rászólsz vagy rosszat csinál akkor csinálja. Ez a BÜNTUDAT. Tudja hogy valamit rosszul csinált és így bünteti magát. Elmúlik.
Ez sokszor önnyugtató dolog, általában kinövik a gyerekek.Van aki pl elalváskor négykézláb ringatja magát, vagy a fejét ütögeti a rácsba.Én próbálnám felvenni, megölelni és úgy megnyugtatni. (Ez ugyan nem a témához tartozik, de ha ráütsz, lényegtelen, h hova.Megütötted, teljesen mindegy, h hol, attól nem fogja jobban érezni magát, h nem fejbe vágtad, hanem a kezére ütöttél.Ki lehet kerülni az ilyen agresszív nevelési módokat.De ez tényleg nem ide tartozik, csak eszembe jutott annak alapján amit írtál.)
Valószínû, hogy ott látta. A bölcsiben gondolom sok a gyerkõc, és egyik lát a másiktól valamit és egybõl "lemásolja", vagy nem hiszem, hogy a dadusok fejbe vágnák a gyerekeket. Egyébként hogy viseli a babátok a bölcsit? Hamar beszokott?
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat. A masodik valaszolonak irom: igen, hamar beszokott, nagyon szereti a bolcsit es mindenkinek tudja mar a nevet. :)
Igy vezeti le a feszültséget, még elõszokott fordulni "elterelõ" hadmûveletként. Ha túl álmos fáradt, és elege van mindenbõl. Felhívja magára a figyelmet, Anya nekem ez igy baromira nem jó, csinálj valamit. És tényleg, ahogy irták elõttem, vedd fel simogattasd meg a buksiját... stb. Én elõször veszekedtem vele, ennek örömére nekem jött (15 hós), annyira feszült volt. Aztán sírva fakadt és a karomban kettõ perc alatt elaludt. Bölcsibe nem jár, nem láthatott ilyet senkitõl.

2 és fél hónaposak vagyunk. Kb.2 hete nem fejem le a tejcsit. Azóta folyamatosan puhul a mellem. Ha puha a cici és nem feszes, akkor is van elegendő tej?

Ma 3 óra helyett 1-2 óránként evett a babám,de én ezt a melegnek tudtam be.

Legjobb válasz: SZIA!!! Szerintem ha sokáig akarsz szoptatni akkor (tudom hogy nem nagy felüdülés)de fejjél tovább.Lehet,hogy annak ellenére elég lenne a tejed hogy kevesebbnek érzed,az is lehet,hogy esetleg kevesebbet ittál mint eddig!!!De az biztos,hogy ami fogy ahellyett ugyanannyi vagy még több is termelõdik,nem biztos hogy a babád teljesen kiüríti!!!!Az viszont magáért beszél,hogy a babócád többször rákéreckedik a cicire!Légy kitartó,megéri:egy anya akit tápszerrel engedtek ki a kórházból és 4hónap allatt sikerült(a kitartásnak és a babájának köszönhetõen)ráálni a csak anyatejes táplálásnak!Lehet hogy nálad is picit hosszabb idõ mire beáll a rendes termelõdés.Szorítok

SZIA!!! Szerintem ha sokáig akarsz szoptatni akkor (tudom hogy nem nagy felüdülés)de fejjél tovább.Lehet, hogy annak ellenére elég lenne a tejed hogy kevesebbnek érzed, az is lehet, hogy esetleg kevesebbet ittál mint eddig!!!De az biztos, hogy ami fogy ahellyett ugyanannyi vagy még több is termelõdik, nem biztos hogy a babád teljesen kiüríti!!!!Az viszont magáért beszél, hogy a babócád többször rákéreckedik a cicire!Légy kitartó, megéri:egy anya akit tápszerrel engedtek ki a kórházból és 4hónap allatt sikerült(a kitartásnak és a babájának köszönhetõen)ráálni a csak anyatejes táplálásnak!Lehet hogy nálad is picit hosszabb idõ mire beáll a rendes termelõdés.Szorítok
Nekem is ugyan így van most, sztem kicsit többet is ízzadunk, ne izgasd magad, nekem most nagyon be van durranva a mellem, pedig kb 1 hete nem volt.Fejjed mert kell az még.De az is lehet hogy beállt a kereslet kínálat.Ne izgasd magad, én ma volt hogy 1.5 órár etettem, mert kérte.Ez nem jelenti azt hogy kevés a tejem, mert most 3 órája hogy evett, és alzik mint a bunda.Meleg van, és ilyenkor kicsit többetkell etetni, itatni õket.Kitartás. 2 hónapos baba anyukája.
Szia! Egy idõ után mikor beáll a kereslet kinálat, akkor már nem lesz olyan kemény a cici, mint az elején. 2 gyermekem van, mindkettõ 1 éves koráig szopizott(6 hónapo korukig csak anytejesek voltak) sose fejtem, és rengeteg tejem volt. Ugyhogy ne aggódj, biztos van elég tejcsid. üdv 36 hetes kismama
Nem kell már fejni! Beáll a kereslet, kínálat! Annyi tejed lesz ami a picinek kell! (Lehet 1-2 nap amikor egy szopi alatt a másik mellre is rá kell tenni, de ettõl nem kell megijedni!) A eü. kiskönyv is írja (baba könyve), hogy elsõ 6 héten kell fejni! Adrimami
Szia Nem kell fejni, mert be áll a kereslet-kinálat ahogy azt már mások is írták. Ha puha a melled a feszesség után annak a jele, hogy jól kiszívta a babád a tejet és van elegendõ tejed. A szívás serkenti az agyban a több tejtermelõdést.
Szerintem inkább a peteérést jelzi, úgyhogy most legyetek együtt!
Ovulációs vérzés.
A kérdező hozzászólása: De a termékeny napokon együttvoltunk, és ez utána pár nappal volt, és nálam sose szokott ilyen lenni peteéréskor, szóval akkor nem beágyazódási vérzés volt :(

Kb 2 hete szedem a yasminelle fogamzásgátló tablettát és azóta fáj a fejem. Forduljak orvoshoz? (többi lent)

A fejfájás nem erős, viszont van h egész nap fáj tompán, van h csak a gyógyszer bevétele után, valamint a mellem is feszül tőle egy kicsit. egyik se elviselhetetlen igazából. más panaszom nincs. szerintetek ez csak azért van, mert a szervezetemnek hozzá kell szoknia a gyógyszerhez, vagy forduljak orvoshoz? 20/L

Legjobb válasz: sztem várj a 2. levélig, az elsõ alatt mindig gondok vannak...ha akkor sem szûnik akkor doki nekem egyébként menses elõtt 2 nappal szokott iszonyatos fejfájásom lenni a gyógyszertõl, pedig én már 4 éve szedem... de azt a havi 1-2 napot kibírom

sztem várj a 2. levélig, az elsõ alatt mindig gondok vannak...ha akkor sem szûnik akkor doki nekem egyébként menses elõtt 2 nappal szokott iszonyatos fejfájásom lenni a gyógyszertõl, pedig én már 4 éve szedem... de azt a havi 1-2 napot kibírom
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) am én is arra gondoltam h beszedem ezt a levelet , és ha a másodiknál is jelentkezik akkor visszamegyek a dokihoz
Általában a elgtõbb nõnél migrénes fejfájást okoz(nak) hosszú távon, persze lehetnek kivételek akiknek azonnal is jelentkezhet. Sok mellékhatása van és lehet ( egyén függõ!).Pl: elhízás, májkárosodás..stb fontos, hogy hosszútávon akkor se szedd, ha javasolják!

Mitol lehet ez? Ugy gondoltam hogy az elozo menszim elott teherbe estem mert azota mar vagy 5 het telt el es kb.2 hete terhessegre utal jeleim vannak:fej fajas, derek fajas, hanyinger....

Penteken nem kellene megjonne viszont most du. pisiles utan halvany rozsaszines volt a papir.Sose szokott megjonni hamarabb.Olyan 28-30 napra szokott megjonni.Most miert jon meg 3 nappal hamarabb?Maskor meg elotte 1-2 napig barnazok most semmi ilyen!!!Lehet baba?

Legjobb válasz: Csinálj reggel tesztet.

Csinálj reggel tesztet.
ne legyél szomorú, de nekem a barna az van hogy rózsaszín. És akkor meg pont idõben vagy... :-( szorítok hogy nálad másképp legyen!
nekem is rózsaszín, vagy néha barna szokott lenni mensi elõtt 2-3 nappal.szerintem meg fog jönni.:-( de azért tesztelj egyet, hátha!már ki kell akkor mutatnia.

Már kb.2 hete minden nap fáj a fejem. Szerintetek mitől van?

Igazából nem folyamatosan fáj egész nap hanem így 10-15 másodpercre belenyilal deakkor nagyon fáj.:|

Legjobb válasz: énis igy voltam aztán elmentünk egy kivizsgálásra és szemüveg kellett. Lehet h veled is ez lesz!

énis igy voltam aztán elmentünk egy kivizsgálásra és szemüveg kellett. Lehet h veled is ez lesz!

Remélem megtudtok nyugtatni! Kb 2 hete fáj a fejem! A fájdalom nem erős és nem folyamatos! Reggel sosem fáj! Sportoláskor szinte nem is érzem! Kezdem azthinni, hogy agydaganat! Lehet az? 17

Legjobb válasz: nekem is fájt, elmentem az orvoshoz onnan elküldtek szívritmusvizsgálatra, pszihológushoz. De semmi nem volt.

nekem is fájt, elmentem az orvoshoz onnan elküldtek szívritmusvizsgálatra, pszihológushoz. De semmi nem volt.
Két hete nincs olyan nap hogy valamilyen front ne legyen, különbözõ napszakokban. Az is lehet frontérzékenységed van és vérnyomás ingadozást okoz nálad.

39 hetes terhes vagyok, es kb.2 hete van hanyingerem, szeldulok, faj a fejem. Azt szeretnem kerdezni, hogy ez normalis? Eddig nem voltak ilyen tunetek Andrea 29

Legjobb válasz: Orvosadat nem kérdezted hogy mitöl lehet? Szerintem nem kellene igy lennie! Minden jót 37km

Orvosadat nem kérdezted hogy mitöl lehet? Szerintem nem kellene igy lennie! Minden jót 37km
A kérdező hozzászólása: Igen, kerdeztem, azert voltam a 37 hetes vizsgalaton, azt mondta , a hanyinger belefer, de meg en sem hallottam ehez hasonlo tuneteket, es nagyon zavar. Koszonom a valaszt.
Szia! Én is 39 hetes vagyok, de semmi ilyen tünetem nincs. Látogasd meg a védõnõdet, lehet hogy a vérnyomásod rendetlenkedik! Már nem sok van hátra, kitartás :)
Ezek a tüntetek lehetnek stressztõl, szorongástól is.Nem félsz a szüléstõl vagy nem szorongasz valami miatt?Ha szedtél nagyobb adag magnéziumot a keményedésekre és abbahagytad a 36. héten, akkor lehet attól is, mert a magnézium természetes stresszoldó, vérnyomáscsökkentõ és karban tartja a keringést is, ezért az abbahagyása járhat ilyen tünetekkel, de szülés után el fog múlni, addig kitartás!Ha orvos látott és nem találta okát a tüneteidnek, akkor nyugodj meg, biztosan valami hasonlóról van szó, mint amiket írtam.Próbálj meg minél többet pihenni és lazítani!
sZIA! Én 34 hetes vagyok de pár napja ezt érzem én is, pont voltam védõnõnél és 96/50 valmennyi volt a vérnyomásom.Amikor szédelgek, meg hányingerem van megmérem és mindig alacsony.Próbáld megmérni te is lehet "csak" ez a gond!
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon szepen koszonom a valaszokat, mar megremultem!!Egyebkent tenyleg, szorongok is, es szedtem a Magne B6-ot 36 hetig napi 2 drb-ot. Andrea

Kb. 2. hete késik, nagyon fáj a derekam, a fejem is fáj, néha szúró fájdalmat érzek a hasam alján, gyakran járok pisilni. Mi lehet velem? Terhesség jele? A teszt miért nem mutatja ki?

Teszteltem, de neg.lett. 1x volt egy nagyon halvány alig látható vonal.

Legjobb válasz: milyen volt az a nagyon halvány vonal?

milyen volt az a nagyon halvány vonal?
Esetleg gyulladásra is gondoltál?? Azért a teszt ennyi idõ után mutatná, de menj el egy dokihoz, majd õ segít.
A kérdező hozzászólása: Látszott a vonal, de halvány volt és vékony.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!