Találatok a következő kifejezésre: Kb. most a 4 (177 db)

Kb.1 hónapja kaptam egy sárkányfát ajándékba. Eddig nagyon jól megvolt, de most a 4 elágazása közül az egyiknek a középsõ, azaz friss levele megrothadt és büdös. Kiszedtem onnan. Mi lehet a baja?

Északi fekvésû szobám van, szóval tûzõ fényt nem kap, eddig 2 hetente öntöztem, hogy száradjon meg a földje felsõ rétege és minden második nap megpermetezem.

IPhone 5-ök kb 1-1, 5 éves korukban olyan áron lesznek mint most a 4?

Használtan gondolom, 60 000-ért vettem 4-et, az lenne a kérdésen, hogy kb 1-1,5 év múlva lehet-e majd ennyiért venni 5-öt?

Legjobb válasz: nem, mert nem indokolja semmi. a legolcsóbb esetben is 80-90 körül mennek. még a 4S-t is épp, hogy megkapod 60ért, de inkább 75 az alja...és attól felfelé. 16 gigás i5 meg még mindig 100 felett.

nem, mert nem indokolja semmi. a legolcsóbb esetben is 80-90 körül mennek. még a 4S-t is épp, hogy megkapod 60ért, de inkább 75 az alja...és attól felfelé. 16 gigás i5 meg még mindig 100 felett.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Kb. most tarthatok a 4. héten és folyamatosan érzek görcsölést, a mai napon már rózsaszínes folyásom is volt. Ez normális lehet a beágyazódás időszakában, vagy én már azon túl lehetek és ez probléma?

Legjobb válasz: Egy 28 napos ciklus esetében (optimálisan) 12-14. napon van peteérés és ha sikerül azt megtermékenyíteni, akkor elindul a méh felé és kb hét nappal késõbb kezd el beágyazódni, innentõl kezdve termelõdik hcg. A terhességet viszont a menstruáció elsõ napjától számítjuk, ez annyit tesz, hogy a 28. napon, tehát az elsõ elmaradt mensi napján már 4 hetes a terhesség. Te így gondoltad, hogy kb a 4. héten vagy? Ha igen, akkor már egy hete megtörtént a beágyazódás és nem azt érzed, hanem valószínûleg a méh növekedését. Teljesen normális dolog, elég gyakran elõfordul a terhesség során, különösen az elsõ trimeszterben, de az is lehet, hogy az egészet végig kíséri. Sok sikert!

Egy 28 napos ciklus esetében (optimálisan) 12-14. napon van peteérés és ha sikerül azt megtermékenyíteni, akkor elindul a méh felé és kb hét nappal késõbb kezd el beágyazódni, innentõl kezdve termelõdik hcg. A terhességet viszont a menstruáció elsõ napjától számítjuk, ez annyit tesz, hogy a 28. napon, tehát az elsõ elmaradt mensi napján már 4 hetes a terhesség. Te így gondoltad, hogy kb a 4. héten vagy? Ha igen, akkor már egy hete megtörtént a beágyazódás és nem azt érzed, hanem valószínûleg a méh növekedését. Teljesen normális dolog, elég gyakran elõfordul a terhesség során, különösen az elsõ trimeszterben, de az is lehet, hogy az egészet végig kíséri. Sok sikert!
Szia! Nekem az 5. héten volt rózsszínes folyásom, én elmentem a dokihoz. Õ megállapította a terhességet, s mondta, hogy figyeljem magam, van-e pecsételõ vérzés, bármilyen, s akkor menjek vissza. Két nap múlva újra ott voltam nála, mert reggelre volt egy csepp vérem. Írt fel Utrogestan tablettát, s azóta jól vagyunk. Ez a gyógyszer segíti a baba megtapadását.
Az, hogy fájdogál a hasad, szerintem teljesen normális is lehet, mint ahogyan a rózsaszínes folyás is belefér. Ha olyan érzésed van, mintha meg akarna jönni, de nem jön meg, akkor nagy eséllyel babás vagy. Én drukkolok, hogy így legyen!
szia.nem akarlak ilyesztgetni de nekem is rózsaszines folyással kezdõdött hogy a 12 héten meghalt a baba

Eddig 2-szer kelt a 4 hós fiam de most kb.5- ször és éjjel arra kelünk hogy a kezét eszi olyan hangosan cuppog ő sem pihen rendesen ezért persze nappal nyűgi miért van ez és mikor oldódik meg?

1,5 hónapja nyáladzik,eszi a kezét de a doktornéni szerint ez még nem a foga

Legjobb válasz: Nálunk is 4 hónaposan kezdõdtek az ébredések. Most már elmúlt 5 hónapos és a hétvégén bújt ki a foga. Elõtte való napon nagyon szenvedett. Nem csak éjszaka nappal is. Vagy aludt vagy sírt. Most, hogy kibújt jobban alszik, csak 2X kel fel. És nappal is kétszer 1,5 órát alszik, amit elõtte nem. Kitartás!!!

Nálunk is 4 hónaposan kezdõdtek az ébredések. Most már elmúlt 5 hónapos és a hétvégén bújt ki a foga. Elõtte való napon nagyon szenvedett. Nem csak éjszaka nappal is. Vagy aludt vagy sírt. Most, hogy kibújt jobban alszik, csak 2X kel fel. És nappal is kétszer 1, 5 órát alszik, amit elõtte nem. Kitartás!!!
nekünk 3 honaposan jött az elsö foga az elsö gyermekemnél... hallottam a borostyánláncrol, állitolag jo."www. borostyánlánc.hu" enyhiti a fájást, jobb lesz a közérzete.
A kérdező hozzászólása: Vagy csak feleslegesen stresszelek? 16/L
A kérdező hozzászólása: Tudatlak, hogy mindennap 2tojásfehérje+1halkonzerv+1natúr zs.szegény (ezért írtam majdnemhogy-ot az elõzõekben )joghurt-et fixen megeszem. Ezekhez járul hozzá a rengeteg zöldség gyümölcs, és mértékkel a dió. Jobb napokon csirkét, vagy friss halat eszem sokat, és gombát. Szerinted ez abnormális?
igen
A kérdező hozzászólása: Aztán miben, ha szabad megérdeklõdnöm?
"Am az olyan volt, h naponta megettem kb 1-2 gyümölcsöt+1szendvics." Nem ettél semmi fehérjét, de lefogytál kb. 8 kilót 3-4 hét alatt. Tudod mi történt? Izom nem maradt rajtad egy deka sem, mivel elõször szépen azt bontotta le a szervezeted, utána nyúlt csak a zsírhoz. Tényleg jó alakod lehet...csont+egy kis zsír. Amennyi fehérjét most eszel, még az is lófitty, lehet durván egy 40 g. A sok gyümölcsnek hála, meg szénhidrátból fedezed a napi energiamennyiséged túlnyomó részét. Plusz zsírból, ha a halkonzerv olajos. Gomba helyett meg egy kis túlzással, de nyugodtan ehetnél fûrészport is, mert kb. annyira hasznos.
Kedves kérdezõ! A lányoknak sem kell állandóan szenvedni a súlyuk miatt. Nyugodtan ehetnek, ihatnak mindent amire a szervezetüknek szüksége van, hogy kifejlõdhessenek. Ha meg nem tetszenek maguknak, akkor sportoljanak. Azt nem lehet túlzásba vinni, és remek alakot csinál. Persze tudom kényelmesebb a Tv elõtt láblógázni, és depresszióst játszani, mint valóban tenni magunkért.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó két válaszoló! Bizonyára meg fog lepni benneteket, de mégis szükségét érzem annak leírásának, hogy én csupán csak annyit ülök, amennyit kell, azaz hétköznap átlagosan 6 órát, a suliban. Nem nézek tévét, vagy hasonló. Am most is telefonról írok, azaz majdnemhogy technofób vagyok. Azaz: a tanulás, vagy pedig étkezés miatt ülök. Különben állok/mozgok. Nem zsír meg csont vagyok: mert sokat mozgok egy nap, és 2 naponta csinálok alakformáló gyakorlatokat. Míg meleg volt futni is mentem.
A kérdező hozzászólása: Ja, és saját lében lévõ halról van szó. Egy ilyen konzerv nettó tömege igen magas+diót, hüvelyeseket is eszem, amiknek szintén van fehérje tartalmuk.
A kérdező hozzászólása: A hülyeségem októberben annyira nem volt haszontalan, mert elõtte túl izmos lábaim voltak a sprintek miatt. Most is kicsit gladiátoros szerintem, ezért majdha meleg lesz megyek hosszútávú futásokra. Am ha még érdekes lehet az is, hogy a bmi&testzsír mérés szerint sportos alkatú vagyok.
"A lábam is sokkal jobb, meg szerintem a fenekem is, mert néha napján aerobicozom." Így lesz a néhanapján sportból 2 naponta alakformálás. :D Amúgy nekem tök mindegy, hogy mit csinálsz, a te tested, de ha 3 hétig tényleg napi pár gyümölcsöt+1 szendvicset ettél, akkor nem maradt semmi izmod, az száz. Meg az is, hogy a mostani étrendet mellett pedig nem épül rád izom. A dióban és hüvelyesekben pedig önmagukhoz képest van sok fehérje, de annyi diót meg hüvelyest úgysem eszel, hogy számottevõ legyen fehérjebevitel szempontjából. Mellesleg a dióban többszöröse a zsír mennyisége, a fehérjéhez képest, a hüvelyesekben pedig a szénhidráthoz képest elenyészõ a fehérje. Ja, azt meg most látom, hogy már nem is az a gond, hogy zsíros voltál, hanem hogy túl izmos. :DDD OK :)
A kérdező hozzászólása: Nem. A probléma az volt, hogy NAGY volt a lábam, nem az számított, hogy zsír vagy háj, de most KISEBB, MAJDNEM olyan, amilyet szeretnék. Az aerobic pedig nem egyenlõ feltétlenül az alakformálással. ;) Az, hogy kétnaponta csinálok fenék gyakorlatokat szerintem nem nevezhetõ edzésnek, szóval edzeni valóban néhanapján edzek. S a kajálásról annyit, hogy nem szeretnék még több izmot építeni, szóval elég: ha stagnál, és a maradék optikailag elõnytelen részt idõvel teljesen megszüntetem.
Akkor sok sikert! :) Csak a menstruációdat ne várd ilyen életmód mellett egy darabig. :D
A kérdező hozzászólása: Én, a hülye? Ember, látom a szövegértésed elég csekély... pobnt azt írtam, hogy MÁR RENDESEN ESZEM! Mit nehéz ezen felfogni?
Ja, és ezek után ne csodálkozz, hogy nem menstruálsz. Amíg ennyi a súlyod, esélyes, hogy meg se jön.
Istenem, te de hülye vagy! Ha ennyire nem voltál elégedett magaddal, akkor 165/56-tal nem koplalni kellett volna, hanem sportolni. Mellesleg kizárt, hogy akkor hájkupacok voltak rajtad, mint amiket leírtál. És a paleo se arról szól, hogy megeszek egy nap 3 gyümölcsöt, meg egy szendvicset (a szendvics alapból kizárt ott).
Az is lehet, hogy csak nagyon megbolygattad a szerveteredet és ezért kimaradt/késik. Viszont, ha október óta nem jött meg, akkor érdemes lenne felkeresned egy orvost!! Lehet, hogy nincs semmi komoly bajod (szóval ne parázz!!!), de sajnos nem nevezhetõ normálisnak sem ennyi, ha ennyit késik/kimarad. A lényeg, hogy semmiképp ne paráztasd magad emiatt, minél hamarabb keress fel egy nõgyógyászt!!!
Igen létezik, hogy a drasztikus fogyókúrátol nem menstruálsz. A szervezeted a létfenntartásra törekszik és ez természetes hogy így reagál. Majd helyre fog állni, de az egészségednek nem teszel ezzel jót.
A kérdező hozzászólása: Már normálisan eszem!!! De nagyon félek... :(
A drasztikus fogyókúra=koplalás? Hány kg-ot fogytál?
Semmi bajod sem lesz, rendbe jössz. De azért ne ismételgesd ezt a barom fogyókúrát. Ugye te nõ vagy?
Egyáltalán szükséged volt fogyókúrára? Hány centi vagy, és hány kiló voltál a fogyókúra elõtt?
A kérdező hozzászólása: 165 vagyok, és 56 kg voltam, akkor lement kb 6-7 kg. Azóta sem szedtem vissza, sõt.. érdekes módon úgy vettem észre, hogy manapság elég sokat eszem, mégis csökkent a súlyom. Múlt héten 48 voltam, ma pedig valamiért 46.. nem értem. Habár az igaz, h nem eszem továbbra sem lisztes/cukros/olajos ételeket, azaz paleózom majdnemhogy. :)
Elõzõ vagyok. Hülyeséget csináltál ezzel a fogyókúrával, mert 165 centihez nagyon is jó volt az 56 kiló!
A kérdező hozzászólása: És igen: nõ. Am az olyan volt, h naponta megettem kb 1-2 gyümölcsöt+1szendvics. Hülye voltam tudom, de nagyon rossz lelkiállapotban voltam.
A kérdező hozzászólása: Rajtam nem arányosan oszlott el az 56, szóval a lábaim gusztustalanok voltak a sok ülés miatt.
A kérdező hozzászólása: Most a derekam keskeny, lapos hasam, vékony karjaim vannak. A lábam is sokkal jobb, meg szerintem a fenekem is, mert néha napján aerobicozom. Jó, a mellem nem nagy, de nem bánom. Szerintem nem vált ilyen szempontból hátrányossá az elmúlt pár hónap. Végülis a 38-as nadrágból már 34/36-os lett. :)
Maga a stressz is késlelteti a menstruációdat.

13 éves vagyok és az lenne a kérdés hogy kb hány hónapba telne elérni hogy izmos legyen a karom és a vállam? Most jelenleg 4 kilót tudok kinyomni jobb bal kézzel napi kb 150-szer szóval mennyi idő lenne? (úgy hogy most eggyáltalán nem vagyok izmos).

ja és ha valaki ismer vagy csak látott olyan videót ahol könny? és hatékony gyakorlatok vannak akkor azt kérem limkelje ki nekem(ha teljesen felpakolom a sújzót akkor van 10 kiló)

Legjobb válasz: 13 évesen még saját testsúlyos edzés kellene, ráérsz pár év múlva súlyzózni, de akkor sem így kell, hogy írtad, hanem akkora súllyal amivel éppen megy a 8-12 ismétlés szabályosan. Tehát nem pici súlyt kell 150-szer nyomkodni, mert abból nem lesz izom. És kellene tömegnövelõ étrend majd. Ezt meg olvasd el:http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=561 alul van tovább gomb.:)

13 évesen még saját testsúlyos edzés kellene, ráérsz pár év múlva súlyzózni, de akkor sem így kell, hogy írtad, hanem akkora súllyal amivel éppen megy a 8-12 ismétlés szabályosan. Tehát nem pici súlyt kell 150-szer nyomkodni, mert abból nem lesz izom. És kellene tömegnövelõ étrend majd. Ezt meg olvasd el:http://body.builder.hu/cikkek.htm4?id=561 alul van tovább gomb.:)
Fegyencedzés..:) Amúgy milyen gyakorlatot végzel 150szer?
fekvõtámasz, húzódzkodás(alsó és felsõ fogással is), tolódzkodás, felülés, guggolás, lábemelés, stb saját testsúlyos gyakorlatok, a súlyzós edzésre meg Montez válaszolt
intenzív heti 3-4 edzéssel 4-5 hónap

Ha most a kisbabám 4 hónapos és 66 cm és 7, 5 kg akkor kb nyárra mekkora ruhaméret kelhet neki?

Legjobb válasz: kb.74-es,de ez baba függõ,ahogy látom szép nagy babád van,és gyorsan is nõ/hízik!

kb.74-es, de ez baba függõ, ahogy látom szép nagy babád van, és gyorsan is nõ/hízik!
Az én babám 3, 5 hós 65-68cm és valahol 7-7, 5 kiló között mozog. Most hordunk zömében 74-es ruhákat, a bodyk általában 6-9 vagy 9-12 hósak... Szóval ez egy jó kérdés, de én nem mernék 80-as méret alatti rucit venni nyárra.
A kérdező hozzászólása: nos mi most hordjuk a 68-as méreteket, aztán majd elválik végül is úgy vagyok vele hogy már vettem néhány 74-es rucit, s azok ha ruhának nem is felsõnek tunikának jók lesznek neki a nyárra.

Dzsungáriai törpehörcsögöm van. Kb olyan 3/4 éves lehet, és a szemén azt vettem észre, hogy ilyen fehérebb kör van. Tehát ott, ahol azelőtt neki fekete volt, most ilyen világos szürkés. Mindkét szemén van, de az egyiken nagyobb. Ez mi? Mi baja lehet?

Legjobb válasz: Szerintem hályog lehet, az öregebb példányoknál ez általában gyakoribb. De ne nagyon számits gyógyulásra, sem további évekre, mivel a hörcsögök általában legfeljebb 4 évig élnek.:(

Szerintem hályog lehet, az öregebb példányoknál ez általában gyakoribb. De ne nagyon számits gyógyulásra, sem további évekre, mivel a hörcsögök általában legfeljebb 4 évig élnek.:(
egyébként két egy nemû hörcsögöt szigorúan nem szabad egybe tartani, és két különbözõt is csak akkor, ha még kis korban. szal ha nem akarod hogy veszekedjenek, szedd szét õket...
Biztos, hogy nem veszett!!...(hacsak nem habzik a szája és rágja a rácsot, nem viselkedik furcsán)...Nekem is volt dzsungáriaim, de ilyenje nem volt. Volt mondjuk egy kicsi fehér pont a szemén..De azt hittem a tiédé hályog, bocsi, akkor tévedtem, persze lehet, hogy még nincs kifejlõdve teljesen.
mármint a hályog...
Pedig hályog lesz valószínûleg. Este azért volt nagyobb, mert kitágult a pupillája. Nem lehet vele semmit csinálni, de eléldegélhet vele még egy darabig, nem életveszélyes dolog.
ez hülyeség, több idejig is elér a dzsungi
A kérdező hozzászólása: A kisebb a lánya a nagyobbnak. Soha nem voltak szétválasztva, a születése óta.
A kérdező hozzászólása: Hát ami fura lehet, az az volt, hogy elõzõ napokban éjszaka nagyon megtépte a gyerekét (aki mellesleg már felnõtt) de úgy, hogy szegény fenekénél jó véres lett, meg a hasánál is. Szõrt is kitéphetett belõle egy jó adagot. Rácuppant, alig lehetett õket elválasztani. De a szája nem habzott. Amúgy köszönöm a válaszokat, némileg megnyugtattatok :)
Itt írta valaki, hogy a hörcsögök3-4 évig élnek.A dzsungáriai csak 1-2 évig, sajnos.
A kérdező hozzászólása: Anyám azzal ijesztget itt engem, hogy megveszett. Bár õ nem szereti az állatokat (és szerintem nem is ért hozzájuk)
A kérdező hozzászólása: Pár nappal (kb 3) ezelõtt veszekedett a másik hörimmel. Ugyan mind2 lány. Próbáltam azt is, hogy lát-e. Látott... Akkor most még nem olyan szörnyû neki, vagy mi? Tegnap este pl nagyobb volt a kör a szemén mint most.
Miért nem választod már szét õket? -.- Te jó istenem -.-....
Vidd el orvoshoz, ultrahanggal megmondja, hogy menyi kölyök lesz (ha lesz egyáltalán), és az esetleges rendellenességet is megtudhatod.
Nemrég írtak egy eféle problémával, hogy késõbb kezdett duzzadni az emlõje, egyszóval nem vagy egyedül a problémával. Én is azt tanácsolom, hogy vigyétek el vizsgálatra. Hogyha csak egy kölyök van, ott tutira meg tudják mondani. Sok sikert!

Hogyan tudnám összeszoktatni a kb 1 éves cicámat a most kapott 4 hetes cicával?

próbáltam a nagynak megmutatni a kicsit de nagyon fújt rá,utánna 1 helységbe tettem ?ket persze én is ott voltam h a nagy nehogy bántsa a kicsit,de a nagy elfordult,nem is nézett a kicsire,és fújtatott.

Legjobb válasz: Elõször is nagyon sajnálom a kiscicádat, hogy alig 4 hetes korában elvették a mamától! De lehet más oka is az elválasztásnak, ez igaz. Nagyon sok türelemmel meg lehet szoktatni, de szerintem semmiképp nem szabad erõszakolni, nekem ez a tapasztalatom. Van egy 4 éves cicám és 2 lánya, akik rendszeresen szülnek, és mindig nehéz az összeszoktatás velük. Általában úgy viselkedik a "nagyi cica", ahogy leírtad. Idõnként finoman meglegyintem a "Nagyi" fejét, ha ráfúj a kicsire, azzal a kijelentéssel, hogy: Mit csináltál?! De egyformán simogatom az egyiket és a másikat is, hogy lássa hozzánk tartozik. Egy biztos türelem kell hozzá.

Elõször is nagyon sajnálom a kiscicádat, hogy alig 4 hetes korában elvették a mamától! De lehet más oka is az elválasztásnak, ez igaz. Nagyon sok türelemmel meg lehet szoktatni, de szerintem semmiképp nem szabad erõszakolni, nekem ez a tapasztalatom. Van egy 4 éves cicám és 2 lánya, akik rendszeresen szülnek, és mindig nehéz az összeszoktatás velük. Általában úgy viselkedik a "nagyi cica", ahogy leírtad. Idõnként finoman meglegyintem a "Nagyi" fejét, ha ráfúj a kicsire, azzal a kijelentéssel, hogy: Mit csináltál?! De egyformán simogatom az egyiket és a másikat is, hogy lássa hozzánk tartozik. Egy biztos türelem kell hozzá.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!