Találatok a következő kifejezésre: Kb. milyen érdemes kimenni külfödre (1 db)

Kb. milyen nyelvtudással érdemes kimenni külfödre (főleg Anglia érdekel) dolgozni, tanulni?

elég jó vagyok a nyelvb?l, de kétségeim támadtak h. vajon biztos megállnám-e kint a helyem.

Legjobb válasz: Hát, még a következõ 1-2 hónapban fogok jelentkezni a sulira. Nem is az a felkészítés, hanem a suli itt nem maga a rendes egyetem, hanem vannak itt különbözõ, 1-2 éves szakképzések. És ha ezt elvégezted, akkor kapsz papírt róla, és mehetsz tovább egyetemre. Ezért is jobb ebbõl a szempontból, mint az egyetem, mert ez az 1-2 év nem olyan nehéz, mint az egyetemen ( szóval ez nemzetközi suli, sok a külföldi diák ahol figyelembe veszik h nem az anyanyelveden folyik a tanítás), és kapsz papírt róla, ha elvégzed. Én tavaly érettségiztem, és angol tanárnõm szólt a college-ról. Csak sajna én akkor elhalasztottam. De barátnõm meg pár napja ment ki. :) De most azt olvastam, h 18. év után kisebb tandíj van, de ez a magyar tandíjakhoz képest alacsonynak számít.

Hát, még a következõ 1-2 hónapban fogok jelentkezni a sulira. Nem is az a felkészítés, hanem a suli itt nem maga a rendes egyetem, hanem vannak itt különbözõ, 1-2 éves szakképzések. És ha ezt elvégezted, akkor kapsz papírt róla, és mehetsz tovább egyetemre. Ezért is jobb ebbõl a szempontból, mint az egyetem, mert ez az 1-2 év nem olyan nehéz, mint az egyetemen ( szóval ez nemzetközi suli, sok a külföldi diák ahol figyelembe veszik h nem az anyanyelveden folyik a tanítás), és kapsz papírt róla, ha elvégzed. Én tavaly érettségiztem, és angol tanárnõm szólt a college-ról. Csak sajna én akkor elhalasztottam. De barátnõm meg pár napja ment ki. :) De most azt olvastam, h 18. év után kisebb tandíj van, de ez a magyar tandíjakhoz képest alacsonynak számít.
Attol függ mit akarsz dolgozni. Au-pair-nek csak eppen tudnod kell komunikálni(beszélni folyékonyan ha nem is helyesen és megérteni). Kisegít´ö munkára sem kell sokkal több, de ha irodába akarsz menni elég magas szinten kell tudnod. Jó munka jó nyelvtudás. Németországab viszont csak kiváló Német nyelvtudással tudsz munkát találni, vagy valami extra tudással. A cégeknek meg kell indokolniuk miért vagty jobb mint egy német munkaer´ö.
Szia! Én ha minden igaz, tehát felvesznek, akkor jövõ évben Nagy Britanniában fogok tanulni. Igaz, elõször még nem az a rendes fõiskola, hanem 1-2 év "elõképzés" után jöhet az is. Nekem középszintû tudásom van, nyelvvizsgám nincs, szal saccra a középszint alsó határában vagyok. Amúgy az aupairkedés erre a legjobb, ugródeszkának, h felmérd a tudásod, mellette járhatsz nyelviskolába is, van ahol a család fizeti. Au-pairnek nem feltétel a magas angoltudás, csak tudd magad kifejezni, és azért megérteni az alapokat.
A kérdező hozzászólása: szia!milyen felkészítõre mész most?amúgy köszi a választ.) én jelenleg 2.éves fõsulis vagyok, ezt mindenképp befejezném, de aztán mennék külföldre is, erõsen gyúrok a nyelvre.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van rá lehetőség, hogy egy külföldi gimnáziumba tanuljak egy évet?

Jelenleg 16 éves vagyok, egy évet szeretnék egy angliai/amerikai középiskolába tanulni, nem csak nyelvet, ugyan azt, amit a helyiek. Nem ott szeretném befejezni a gimit, csak kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lehet egy külföldi suliban. Próbálta már valaki? Hogy lehetne elintézni? Tapasztalatok?

7

Hogyan tudok továbbtanulni németországban?

van estetleg valaki aki szintén németországba szeretne tanuni/élni érettségi után?
Ennek mi a menete?
Jelentleg egyetemre járok első éves GTK kereskedelem marketing szakos hallgató vagyok és kint szeretnék szeptembertől tanulni.
Németből középfoku goethe nyelvvizsgám van,jol beszélek.

21/L

1

Lehetseges-e külföldön (Anglia) befejeznem a mar elkezdett jogosítvány tanfolyamot, ha a kresz, elsosegely es 12 ora vezetes megvan? Ha igen mit kell tennem? Le kell e fordító irodával fordittatni a meglevő okmányokat?

1

Az iskolán keresztül ki lehetne menni tanulni néhány hónapra, de igazságtalanul választották ki az embereket, mi tehetünk valamit?

Úgy volt hogy nyert az iskola egy projektet, hogy ki lehessen menni 3-6 hónapra tanulni külföldre. Aztán lemondták, mert elvileg valamilyen felsőbb "hatalom" nem engedte meg. Néhány tanuló szülei bementek és elintézték, hogy mégis megtartsák ezt a programot. Aztán azt mondták, hogy olyanokat fognak kiküldeni, akiknek az anyagi helyzete soha nem engedné, hogy kimehessenek.
Csináltak szóbeli elbeszélgetést, meg kértek motivációs leveleket, hogy "megkönnyítsék" a választást, 6ig a suliba ültünk étlen-szomjan, mert nem szóltak előre, hogy addig tart.
Aztán persze azokat választották ki, akiknek a szülei intézkedtek, ill. olyan gazdagok hogy a fél várost megvásárolhatnák.
Akiknek meg jó a nyelvérzékük, nem olyan jó az anyagi helyzetük, és a szüleik nem ugrálják körbe a tanárokat, azok még a tartalékba sem kerültek bele. Még az egyértelműen legbutább lány is belekerült a tartalékba, de mi, akik a legjobb vizsgákat írják, még oda sem.
Gondolom nem sok mindent tudunk csinálni, de meghallgatnék pár véleményt, vagy tanácsot.

1

Az AFS kiválasztásán mire lehet számítani?

Élmények, tapasztalatok? Milyenek a feladatok?

0

Rezidensi program külföldön hogyan is működik?

Olaszországba szeretném a rezidensit végezni. Hogyan működne az eljárás?

0

Tanult mar valaki ugy Anglia barmely egyetemen, h nem kellett tandijat v csak minimalis tandijat kellett fizetnie?

1

22-23 évesen milyen érettségi lehetőségek vannak Angliába?

19 éves vagyok és idén érettségizek. Vélhetően nem lesznek túl fényesek az eredményeim. Júliusban dolgozni megyek. Munka mellett elvégzek egy szakmát és jövőre kiszeretnék menni Angliába. 3-4 év után pedig szeretnék majd elkezdeni kint egy egyetemet viszont szeretnék majd újra érettségizni, de majd kint. Milyen lehetőségek vannak?

0

Ti melyik egyetemet választanátok? Erasmusszal mennék ki egy évre.

1. Belgium, Liege: Universite de Liege
2. Olaszország, 2.1. Ancona: Universita Politecnica delle Marche
2.2. Bari: Universita degli Studi di Bari
2.3. Sassari: Universita degli Studi di Sassari
3. Spanyolország, 3.1 Cadiz: Universidad de Cazid
3.2. Zaragoza: Universidad de Zaragoza

8

Bécsben FH vagy WU?

Sziasztok! Most vagyok végzős és Bécsben szeretnék tovább tanulni. Az angolt jobban preferálom ezért választanám inkább az FH-t, viszont nem tudom hogy ott mennyire elvárt a nyelvtudás.(nincs felsőfokú nyelvvizsgám kb. most B2-C1 szinten vagyok, muszáj?) illetve az angol nyelvű szak az FH-n fizetős? Ha igen mennyi/ semester?. Németből Ösd középfokú nyelvvizsgám van. Meg tudom azzal állni a helyem a WU-n? Ti melyiket ajánljátok? Ha kint tanultok akkor a tapasztalataitokra is kiváncsi vagyok.:)

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!