Találatok a következő kifejezésre: Kb. mikortól hogy (22 db)

Kb. mikortól járnak biztosabban és beszélnek, illetve mikortól tudják hogy mit szabad és mit nem? Attól függetlenül, hogy az ember egész életén át csinál olyat, amit nem szabad!

Legjobb válasz: Hogy mikortól járnak biztosan, az nagyon változó, átlagosan 12-15 hónaposan indulnak el, de 9-18 hónap között szórhat, az elsõ lépések után, gondolom, pár hét. Hogy tudják-e, mit szabad mit nem? Azt nem tudom, az tuti, hogy a 13 hónaposom érti, hogy nem, csak épp nem érdekli. Ha rászólok, huncut arcot vág. :) Azt nem hiszem, hogy elõre tudná még.

Hogy mikortól járnak biztosan, az nagyon változó, átlagosan 12-15 hónaposan indulnak el, de 9-18 hónap között szórhat, az elsõ lépések után, gondolom, pár hét. Hogy tudják-e, mit szabad mit nem? Azt nem tudom, az tuti, hogy a 13 hónaposom érti, hogy nem, csak épp nem érdekli. Ha rászólok, huncut arcot vág. :) Azt nem hiszem, hogy elõre tudná még.

Kb mikortol lehet elkezdeni egyfajta napirendre terni, szokni, a pici babaknal? Mi 4 hetesek vagyunk, korai lenne meg? Es mikortol varhato hogy ataludja az eszakat, ertem ezalatt, hogy tobbet mint 3 ora?

Legjobb válasz: Az a baj a napirendel ilyen kicsi korban, hogy gyorsan változik. Nekünk 6 hetesen volt elõször, de csak 1-2 hétig tartott. Akkor jó tartani, ha huzamosabb ideje már ugyanabban az idõben ébred, mert akkor tudsz mihez viszonyítani. Nálunk a miatt változtak, hogy nappal milyeneket aludt, mert áttértünk elõször az 5x evésre, most meg a 4x evésre. De ugyanakkor kel, ugyanakkor fekszik. Csak tovább bírja a kajával. Az, meg hogy mikor alussza át az éjszakát, sose lehet tuddni. Nekem már a kórházban is aludt 4-5 órát éjjel, örültem neki. Aztán napról napra kicsit többet, már 2 hónapja ugyanaz a napirendünk, és este 10-fél 10-ig alszik. 4 hónapos

Az a baj a napirendel ilyen kicsi korban, hogy gyorsan változik. Nekünk 6 hetesen volt elõször, de csak 1-2 hétig tartott. Akkor jó tartani, ha huzamosabb ideje már ugyanabban az idõben ébred, mert akkor tudsz mihez viszonyítani. Nálunk a miatt változtak, hogy nappal milyeneket aludt, mert áttértünk elõször az 5x evésre, most meg a 4x evésre. De ugyanakkor kel, ugyanakkor fekszik. Csak tovább bírja a kajával. Az, meg hogy mikor alussza át az éjszakát, sose lehet tuddni. Nekem már a kórházban is aludt 4-5 órát éjjel, örültem neki. Aztán napról napra kicsit többet, már 2 hónapja ugyanaz a napirendünk, és este 10-fél 10-ig alszik. 4 hónapos
Anyatejes vagy tápis? A tápis babák hamarabb kezdik átaludni az éjszakát. Az én lányom 2 hetes korától tápis is volt, de 3 hós koráig még volt cici is. 6 hetes kora óta alussza át az éjszakát mai napig(most 6 hós), de 2 hós koráig még hasfájós volt. De az utána megszünt. Így nekünk 2 hós korától állt be a napirend.
A kérdező hozzászólása: Tapis az en babam is, mert sajna nem indult be a tejem. Minden reggel kb masfel hete reggel 6.30-7 korul kel utanna mar nem alszik vissza, es este 9 korul fekszik le, es 2x kel enni ejjel ekozott az ido kozott, ugyhogy az ejszakak kb egyformak, csak van amikor jobban faj a hasa, akkor nagyon sokat felsir es simizni kell a pocijat. Napkozben meg van mikor alig alszik egesz nap csak ilyen fel orakat, van mikor meg orakat alszik evesek utan.
Én kezdettõl fogva egy könyvbõl nevelek és próbálom úgy csinálni ahogy le van írva.Eddig minden rendben ment.Nappal egyáltalán nem alszik de a könyv erre is írt megoldásokat 2 és fél óránként eszik ilyenkor a köztes idõben játék és dajkálás van de többet van az ágyában.Éjjel viszont 1* ébred fel mindig ugyanabban az idõpontban.Nekem így jó és szerintem neki is.Most 2 hónapos.
Az én kisfiam 4 hetesen aludta át elõször az éjszakát, de soha nem kelt fel elõtte sem 1nél többször. 7 hetes kora óta kap minimális tápszeres pótlást(napi 180ml), de ez nem változtatott az éjszakáin. Nálunk szerintem ez alkati kérdés volt a kisfiamnál, nem rajtam múlt. Kb 2 hónapos volt, mikor azt lehet mondani, h kezdett kiszámítható napirendje lenni, persze mindig attól függ, h mikor ébred, mennyire fárasztó a játék, meg mindentõl, ami egy felnõttet is befolyásol(idõjárás, hangulat). A fürdési idõ elejétõl fogva közel azonos idõben történt, a séta lehetõség szerint szintén, mióta kanalasat eszik, az is ad egy fix pontot. Én magam se vagyok egy szigorú napirend szerint élõ egyén, a gyerekem is szeretném, ha rugalmas lenne, ez jelenleg még úgy látszik nála is mûködik, mondjuk, mindent elmondok neki elõre, ha valami szokatlan dolog várható, hiába lehet h nem érti.

Pont ma 4 hete, hogy szívleállás miatt elvették a babámat 9 hetes voltam. Tudom, hogy egyénfüggő, de kb. mikortól várható a menszesz megjövetele?

Néha görcsölget a hasam de aztán semmi.

Legjobb válasz: nekem vasárnap lesz 3 hete,hogy missed.ab spontán vetélésem volt mûvi befejezéssel.azt mondják,hogy 4-6 hét múlva kell újra menstruállni. Drukkolok neked is meg magamnak is,hogy jöjjön még az a gólya:-)

nekem vasárnap lesz 3 hete, hogy missed.ab spontán vetélésem volt mûvi befejezéssel.azt mondják, hogy 4-6 hét múlva kell újra menstruállni. Drukkolok neked is meg magamnak is, hogy jöjjön még az a gólya:-)
Szia! Nálam rendesen a 28. napon jelentkezett, de a dokim azt mondta hogy az is normális ha csak a 6. héten jelentkezik a mensi. Ha a 6. hét után sem jönne meg akkor keresd fel az orvosod.
Szia, pontosan úgy kell megjönnie, mintha nem maradt volna ki egy mesid sem! Fel a fejjel! Szurkolok, hogy minél elõbb sikerüljön! :)

Kb. mikortól érti meg a kicsi, hogy "ezt nem szabad"? Hogyan tudtok fegyelmezni?

Kislányom fél éves múlt, kúszik mindenhová, kész káosz van a lakásban, mindent ide-oda pakolok, hogy ne érje el. Persze mindig talál valamit a kis hamis, amit nem szabadna. Fegyelmezni még nem tudom, egyrészt, mert inkább mosolygok rajta, annyira édes, másrészt pedig úgy látom, nem is érti, hiába mondom pl., hogy "ne tépd le a virág levelét, nem szabad, fáj neki..." A távirányítót is hagyom, hagy vegye kezelésbe, s?t, az órával is babrálhat, persze ha látom, az már a tárgy rovására megy, kiveszem a kezéb?l. De félek, kiesik a kezemb?l az irányítás, ha mindent megengedek. Ti hogyan csináljátok?

Legjobb válasz: Igazatok van, csak a következetességgel érek el eredményt, és a betartható szabályozással. Ez a Hûûû, juuuj nagyon tetszik!!! :) Megpróbálok ügyes lenni.

A kérdező hozzászólása: Igazatok van, csak a következetességgel érek el eredményt, és a betartható szabályozással. Ez a Hûûû, juuuj nagyon tetszik!!! :) Megpróbálok ügyes lenni.
próbálj mindíg ugyanazzal a hangszínnel és hangsorral reagálni a "nem szabad" dolgokra. nálumnk a hangosabb "Hûûûû!! Jujjujj!" jött be. egy idõ után mindig rámnézett, mikor mondtam, és akkor intettem az ujjammal is, és mondtam, hogy "nem szabad". most 10 hós, és mikor közeledik pl. a konnektorhoz, szólok neki, hogy "Hûûûû!! Jujjujj!" és már tudja, hogy azt nem szabad. Még a kis fejét is rázza vigyorogva, hogy nem-nem :) . remélem tudtam segíteni. talán nálatok is beválik. a lényeg szerintem, hogy mindig ugyanaz legyen a jel, hogy tudja mihez kötni a rossz dolgokat.
Bocsi, de szerintem nem jól csinálod. Legalábbis nálunk a kezdetektõl nem játszhatott távirányítóval, telefonnal, órával stb. Az ilyen dolgokat mindig magasan tároltam, ahol nem éri el. Ez csak szokás és odafigyelés kérdése, hogy ilyesmik ne maradjanak elõtte. HA véletleül elöl maradt, akkor gyorsan eltettem, kivettem a kezébõl. Volt hogy sírt érte, de nem sokáig. Megszokta, hogy azt neki nem szabad, és azt is elég jól megszokta, hogy ha anya azt mondja, hogy nem szabad, akkor hiába csinál akármit, nem engedi meg. Ez nagyon fontos!!!!!! Következetesség!!!! Abban igazad van, hogy még nem igazán érti meg, hogy mit miért nem szabad, és egy jó ideig még nem is fog szót fogadni. Kb. másfél éves kora körül már számíthatsz rá. Addig ha megérti is majd, nem fogja azt csinálni, amit mondasz neki. Nagyon sok türelem és kitartás kell hozzá, de mindig következetesen be kell vele tartatni a szabályokat, ha azt akarod, hogy késõbb számítson neki a szavad és ne nõjön a fejedre... Persze nem kell túl szigorú szabályokat felállítani, de azok stabilak legyenek, és olyanok, amik számodra is egyértelmûek. Ne azért tilts meg neki valamit, mert a köztudatban az helytelen, hanem azért, mert neked is fontos, hogy az úgy legyen. Pl. nálunk lehet a nappalibanis enni, morzsázni, gyurmázni, mert engem ez nem zavar. Összesöpröm, vagy felporszívózom és kész. Tudom, hogy másnak az az elve, hogy csak az asztalnál szabad enni, nálunk ez nem fontos. Nem kell minden apróságot ok nélkül tiltani. De ha egyszer kimodod valamire, hogy nem szabad, abból ne engedj, bármit is csinál. Így tanulja meg a gyerek a szabályokat, amikre szüksége van ahhoz, hogy biztonságban érezze magát. Nem azt szereti jobban a gyerek, aki mindent megenged neki, hanem akivel tudja, hol a határ. Bocs, ha okoskodónak tûntem, csak a saját tapasztalataimat írtam le. Az én lányom 2 éves 4 hónapos most. Dackorszakban vagyunk, de fenti dolgokat most is próbálom betartani. Elég jól megy. Kitartás!!!!!!
Nyolc hónapos a lányom.Õ már kapaszkodva áll.Ugyan így próbálkozom.:) Állítólag egy éves kora körül érti már a tiltás.Az más kérdés, hogy hallgat-e rá...:)
Az elõttem szólokhoz csatlakoznék én is. Én is próbálok határokat húzzni. De írtad hogy mosolyogsz.... na ezt NE tedd soha ha fegyelmezel, mert nem fog komolyan venni. Néha én is alig birom ki hogy ne nevessek, nehéz mert nagy édesek, de muszály hogy felnézzen rád.

Honnan jött az az ételre vonatkozó kifejezés, hogy "kaja"? És kb. mikortól használja a magyar nyelv?

Legjobb válasz: A cigány nyelvbõl származik. http://ciganynyelv.uw.hu/nyelvtanulasrol/nyelvtanulasrol.htm Szerintem újkeletûen átvett szó, mert a klasszikus irodalomban nem emlékszem, hogy szerepelne. Ott sem, ahol helye lenne akkor, ha már bevett szó lett volna. De nem vagyok nyelvtörténész. Csak tippelek.

A cigány nyelvbõl származik. http://ciganynyelv.uw.hu/nyelvtanulasrol/nyelvtanulasrol.htm Szerintem újkeletûen átvett szó, mert a klasszikus irodalomban nem emlékszem, hogy szerepelne. Ott sem, ahol helye lenne akkor, ha már bevett szó lett volna. De nem vagyok nyelvtörténész. Csak tippelek.
Igen, cigány eredetû jövevényszó, és talán 30 éve szerepel a magyar nyelvben is, eleinte csakis a fiatalok szlengje volt, aztán késõbb már egy teljesen elfogadott és hétköznapi szó lett.
A kérdező hozzászólása: helyek sorrendjére gondoltam
Valamikor júliusban talán, elglaábbis eddig így volt.
Majd a dokumentumpótlási idõszakban lehet módosítani, de csakis egyetlen egyszer! (Viszont új helyet már nem lehet felvenni, csak sorrendet módosítani. Illetve a jelentkezési helyeken, felvehetõ a másik finanszírozási forma is, de új szak nem jelölhetõ meg) Tavaly a dokumentumpótlási idõszak valamikor májustól tartott július 10-ig, gondolom most is hasonlóra lehet számítani.

Kb mikortól lehet rászoktatni a babákat hogy éjjel aludjon? Melyik az a leghamarabbi időpont?

Legjobb válasz: 2-3 hónapos kortól már átaludták az éjszakákat.Nem kell õket eteni,legfeljebb ha nagyon nyûgös,teáztatni.És nem kell felvenni az ágyából,csak megsímogatni,és halkan beszélni hozzá,míg elnem alszi.

2-3 hónapos kortól már átaludták az éjszakákat.Nem kell õket eteni, legfeljebb ha nagyon nyûgös, teáztatni.És nem kell felvenni az ágyából, csak megsímogatni, és halkan beszélni hozzá, míg elnem alszi.
Nekünk bejött hogy lefeküdtem magamra tettem hasra, és paskoltam a popsiját.Jól betakarózva persze.Ez ment kb 3 hétig, aztán szépen beszokott az ágyba.Nehéz megnyugtatni Õket, mert hihetetlen fel tudják magukat spanolni.Próbáld ki, aztán ha nem megy írj.2 fiúcska anyukája.
ne hagyd sírni! durva lenne, ha sokkot kapna, ezt azért nem szabad hagyni! ennyi idõs baba nem hisztizik, biztos valami nem jó neki! Vágyik a közelségedre, próbáld meg, hogy ha veled alszik, sikerül-e megnyugtatni, nincs túl meleg/hideg, biztos van-e tejed. Tessék próbálkozni, tudom nehéz, én bébim 1 hónapos, még mindig gyakori, hogy éjjel 3 órát kell rázni, de akkor fáj a pocakja!
A kérdező hozzászólása: Az oké hogy nem alussza át az éjszakát mert ugye sürün kell ennie 2-3 oránként! Csak azt nem értem hogy evés után miért nem nyugszik meg? Este csend van meg semmi fény de ha nem veszem fel a kisányából nem hadja abba a bömbölést és ha sokáig sír a baba sokkos állapotba is kerülhet! Igy kénytelen vagyok rázni a seggét de az közben is 2 percig csendbe van utána fél perc rinya utána megint csend.. Nem értem:P de azért szeretjük!
1 hetes babát ne akarj irányítani!és fõleg ne várd, hogy átalussza az éjszakát, még nagyon pici a gyomra. viszont ne kapcsolj lámpát, ne pelusozd át és ne hanoskodj, nappal pedig csináj mindent úgy ahogy kell és rá fog érezni.de tényleg ne várj csodát, még sokáig fogtok virrasztani, legalább a gyermekágyból nõjjetek ki
szia, szerintem nem zene kell neki, hanem tudatosítani kell benne, hogy éjszaka van. éjszaka senki nem hallgat zenét. alig legyen fény, ne beszélj hozzá, csak akkor pelenkázd át, ha nagyon szükséges. az enyém 6 hetes kora óta alussza át az éjszakát. az elsõ hat hétben 2x keltem hozzá szoptatni. aztán egyik napról a másikra mindkettõt elhagyta. ne ringasd, egyszerûen rakd vissza, és nézd meg a reakciót.
A kérdező hozzászólása: Esetleg valami nyugtató zene?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csak az a baj hogy éjjel hiába etetem meg utána kb a következõ etetésig patáliázik pedig tiszta a pelus meg sztem a hasa se fáj ezért nem értem! Enne oszt aludna tovább!1 hetes a baba!
szerintem ez úgy van hogy ha magától átalussza akár már pár hetesen is az tökjó akkor nincs teendõd:) ha utána is ébred ugyanugy akkor nyilván éhes vagy szomjas vagy akármi én addig tuti nem erõltetném hogy leszoktassam az éjjeli kelésrõl. Meg nem is erõltetem. A fiam 5 hósan hagyta el az éjjeli szopit, a lányom 2 hós még bõszen szopizik éjjel. Szerintem várd meg mig spontánul átalussza. Ha nem éhes, nem szomjas nem fog kelni. Ha meg éjjel ébred ugyan (már 6 hónapos kora után is) de nem kér se inni se szopizni nem akar akkor jöhetnek csak szerintem az altatós trükkök.
Az én fiam 1-2 hónaposan kelt éjjel enni, aztán csak kelt, de nem evett hanem visszaaludt, majd már fel se kelt. 5 hónaposan pedig ismét elkezdett kelni éjjel, hogy õ éhes. Szóval úgyis úgy lesz ahogyan õ akarja :-) Ha magától nem ébred fel enni, akkor ne is keltsd fel! BUÉK!
Ez babafüggõ. A kislányom 6 hetes kora óta átalussza az éjjelt, nagyon ritka ha felkel. Nem szoktattam rá, magától teszi. De szerintem amíg éjjel felkel mert éhes, akkor szoptasd meg vagy adj tápszert (attól függ mit eszik), és ne teát. De ez csak az én véleményem. Minden jót! 3 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Az biztos pillanat alatt fehuzza magát! Ha nem kap idöben enni ilyenek! De fájt a pocija neki azert sirt de megoldottam! Most nyugodtabban aludt! kösz a válaszokat!

Kb. mikortól várható, hogy elkezd nőni a pocim?

Most 11 hetes vagyok és olyan büszkén mutogatnám már a nagyvilágnak!!!

Legjobb válasz: Nekem csak félidõsen kezdett látszódni valami... de ha keskenyebb a csípõd, akkor hamarabb is kidudorodik majd :)

Nekem csak félidõsen kezdett látszódni valami... de ha keskenyebb a csípõd, akkor hamarabb is kidudorodik majd :)
Elhiszem, én 12. héttõl láttam magamon, de más leginkább(idegenek) a 16. héttõl, de ez valóban testalkattól is függ.Boldog babavárást!
Alkattól függ a legjobban. Nekem egyébként is volt egy kis felesleg a pocimon (1-2cm). 16.héttõl már látszódott, hogy nem újabb kiló, hanem a bébi van odabent. Most a 24.hétben vagyok és már nagyon kerek. :-) Vigyázz magadra, hamar elmegy az a pár hét neked is.
Szia Nekem mar az elejetol latszodott, de bevallom, ugy a 10-12 hetig meg csak a puffadas miatt. Mostmar le sem tudnam tagadni a pocakot, es tenyleg ugy repul az ido, h rovod idon belul mar buszken mutogathatod a pocidat. Nagyon boldog babavarast kivanok 18 hetes kismama
Terhes vagy már egyáltalán?
fél évet kell dolgozni legalább, szóval akár már most is jöhet...
A kérdező hozzászólása: Nem, csak elgondolkoztunk rajta.Persze lehet h. nem sikerül, csak 2 gyerek mellett már nem mindegy mennyit kapnék.

Mikortól (kb) érezzük, és honnan tudjuk, hogy mocorog a baba?

Legjobb válasz: Én a 17. héten kezdtem érezni, apró buborékszerû érzések voltak. Van aki elõbb, van aki késõbb kezdi érezni. Kb a 20. héttõl már a férjem is érezte a kezével. 25 hetes kismami

Én a 17. héten kezdtem érezni, apró buborékszerû érzések voltak. Van aki elõbb, van aki késõbb kezdi érezni. Kb a 20. héttõl már a férjem is érezte a kezével. 25 hetes kismami
Az elsõ babánál nem kell megijedni, ha a 20.hét után érzed, én is így voltam vele.Az elején nem is igazán érzésnek nevezhetõ, inkább sejtésnek, én is sokszor azt hittem, h csak beképzelem, amikor meg már egyértelmû, az semmivel nem téveszthetõ össze. Sokan mondják, h eleinte bélmozgás-szerû, bugyborékolás, vagy mintha rebegtetné valaki a hasfaladat belülrõl.
Tenyleg nagyon valtozo, de ha figyelsz a testedre erezheted. Olyan kis buborekolo erzes eloszor, aztan kesobb biztosan egyertelmu rugassa vallik. En nemreg a 13heten ereztem eloszor ezt a kis buborekolast, es azt mondtak, hogy igen ez a baba, ugyhogy vard figyelmesen, de a 20.hetig nem keso. Kellemes babavarast, es sok egeszseget nektek! 14hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!