Találatok a következő kifejezésre: Kb. mennyibe egy ház-terv (2 db)

Kb. mennyibe kerül egy ház-terv?

Legjobb válasz: Egy jól tervezett,igényesen megrajzolt terv kb. 50.000 forint. De ez csak ugy kb. ez cégtõl,minõségtõl is függ.

Egy jól tervezett, igényesen megrajzolt terv kb. 50.000 forint. De ez csak ugy kb. ez cégtõl, minõségtõl is függ.

Mennyi idő alatt készülhet el egy kb.100 nm-es családi ház a terv elkészítésétől, engedélyeztetésétől a kulcsrakész átadásig?

Szeretnénk eladni jelenlegi otthonunkat és belevágni egy építkezésbe. Mivel pénzünk csak az eladásból lenne, nem tudunk el?re "készülni" és nem tudunk ideiglenesen sem máshová költözni.

Legjobb válasz: a tervezést leszámítva, el lehet építeni tavasztól õszig, de sietni kell, mert használatba vételi engedélyt kell szerezni még az õsszel, hogy át tudjatok jelentkezni és a régit így el tudjátok adni. A készház nem tákolmány, én is azt hittem, de itt a környékünkön is építettek egy kétszintes készházat pincével, nem tudnád megmondani hogy az nem is rendes ház. a másik meg hogy a készháznak már a tervezéskor megmondják mennyi lesz a rezsije meg afenntartása

a tervezést leszámítva, el lehet építeni tavasztól õszig, de sietni kell, mert használatba vételi engedélyt kell szerezni még az õsszel, hogy át tudjatok jelentkezni és a régit így el tudjátok adni. A készház nem tákolmány, én is azt hittem, de itt a környékünkön is építettek egy kétszintes készházat pincével, nem tudnád megmondani hogy az nem is rendes ház. a másik meg hogy a készháznak már a tervezéskor megmondják mennyi lesz a rezsije meg afenntartása
Ha hagyományos módon építkeztek, akkor 2 évvel számolhatsz. 1. év terv, engedélyek (ha minden gond nélkül megy) szerkezetkész ház. 2. év szakipari munkák, villany, gépészet.
Hát ez általában pénz kérdése. Ahol van, ott haladósabb. Nálunk szerencsére meg volt a pénz, és így lett kész 10 hónap alatt. Az egyik barátnõmék a hitel miatt csúsztak kb. fél évet. Tényleg sok mindentõl függ. Van-e ismeretséged pl. az adott önkormányzatnál (aki meg tudja gyorsítani a papírokat) stb.
Ha saját magad építed, és odafigyelsz a munkálatokra akkor nem nagyon vernek át. Én nem vagyok a készházak híve, itt nálunk 10-bõl 8 ember rosszat mondd róla. Penészesedik, omlik a vakolat stb. Meg oké, hogy olcsóbb, de ha már pluszba kérsz egy konektort olyan felárat számítanak érte fel, hogy csak na. A mi házunkhoz kerestünk egy elismert kõmûvest. Elég sokat ott voltam, néztem, hogy csinálják, tényleg belerakják-e az anyagot. Õk annyira nem örültek neki, de [email protected] én le, az én pénzem múlik rajta. A ház nagyon jó lett, és nálunk nem voltak elõre nem tervezett több százezres költségek. Max. egy 50-60 ezer volt, ami késõbb ugrott be, és nem volt beletervezve. A lényeg, hogy nem kell kapkodni. Hónapokig kell keresni a megfelelõ mestereket. Mindegyikkel anyagkészletet kell íratni, aztán összehasonlítani. Ha hagytok idõt átgondolni, hogy milyen költségek lehetnek, megkérdeztek minél több embert, akkor olyan nagy pénzek nem csúszhatnak be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!