Találatok a következő kifejezésre: Kb. mennyibe az a (1149 db)

Az alábbi nyelvek közül kb. mennyi az a jól megválasztott szómennyiség illetve aktív tanulási óra, ami egy átlagos diáknál hétköznapi társalgási szinthez kell?

Német, angol, japán, spanyol, orosz, kínai, hindi

Legjobb válasz: Szia!Véleményem szerint angolnak,spanyolnak,orosznak napi egy óra kéne,hogy haladni tudj,mivel ezek könnyebb nyelvek. Némethez mondjuk szintén 1,vagy napi 2 óra szerintem. Többit nem tudom.Gondolom hindi,kínai,japán több.

Szia!Véleményem szerint angolnak, spanyolnak, orosznak napi egy óra kéne, hogy haladni tudj, mivel ezek könnyebb nyelvek. Némethez mondjuk szintén 1, vagy napi 2 óra szerintem. Többit nem tudom.Gondolom hindi, kínai, japán több.

Kb mennyi az a 30 g műzli?

Fura kérdés tudom, de minden reggel Nesquik vagy valami mézes műzlit eszem.. néztem a dobozon, hogy 30 g 118 kalória + tej 178 O.o Nos így mennyi lehet a 30 g kb? Én két maroknyit szoktam rakni, ráadásul, hogy ne egyem túl magam csak kis savanyuságos tálkából eszem... ez most nem sok ugye?

Legjobb válasz: nem értem a kérdést:S "30 g 118 kalória + tej 178" ezt írod, akkor mit kérdezel?:S

nem értem a kérdést:S "30 g 118 kalória + tej 178" ezt írod, akkor mit kérdezel?:S
Biztos van otthon konyhai mérlegetek, önts ki arra 30 g-ot. De gyanítom nagyon kevés, mert én a cerbona müzlikbõl meg tudok enni fél zacskóval :D
Hát, egy evõkanál liszt 20 gr....a liszt nehezebb... sztem 4-5 evõkanál sacc a 30 gr
Zabpehelybõl kb 3 evõkanál a 30g.

Kb. mennyi az a fogkrémmennyiség, amit a gyomorba juttatva már tünetek észlelhetők?

Mennyi az a mennyiség, amitől már gyomorgörcs, mennyitől komolyodik a helyzet, és mi az a mennyiség amitől már meghalhat az ember?

Legjobb válasz: Az orosz katonák kenyérre kenték és megnyerték a háborút.

Az orosz katonák kenyérre kenték és megnyerték a háborút.
Hát ez meg milyen kérdés A fogkrém összetételétõl is függ
Mondjuk nem szabad sokat lenyelni belõle
Egyébként meg "véletlenül" nem lehet annyit lenyelni-

A sperma biztosan életképes lehet 72 óráig? Másrészt meg az összes sperma életképes amikor a fiu belénk élvez? És kb. mennyi az a szám amennyi sperma belénk kerül egy akcionál?

Legjobb válasz: Nem az összes, és nem is mind 72 óráig. Van amelyik hímivarsejt tovább, van amelyik kevesebb ideig. Egy átlagos, egészséges ember esetében egy ejakulátum 30-40 millió hímivarsejtet tartalmaz.

Nem az összes, és nem is mind 72 óráig. Van amelyik hímivarsejt tovább, van amelyik kevesebb ideig. Egy átlagos, egészséges ember esetében egy ejakulátum 30-40 millió hímivarsejtet tartalmaz.
Nekem így lett lányom feltehetõen az utolsó órák valamelyikében foganhatott elsõre.

Kb. mennyi az a baba súly ami felett nem rizikóztatnak a dokik és császároznak?

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ. pl én vékony lakat vagyok és azt mondta a dokim ha 4kg fölé ment volna a baba császároz. Szóval ez elõször is tõled is függ: milyen alkat vagy, miylen széles a csípód, elsõ baba vagy második. Ham ásodik mekkora volt az elsõ és hogyan születet. De ált 4,5 -5 kg körül már szoktak császározni. De pl unoka nõvérem mindkét gyerekeét rendesen szülte meg. A kislány 4,6kg volt a kisfiú 5,1kg. Szóval sok mindentõl függ. Hanyadik héten vagy? Úgy érzed nagy baba lesz? Én éreztem,hogy nagy lesz a picikém, második baba. S "rendes" volt mert megszületett a 38. héten még 4kg alatt. Itt kint híta a többit.:)))

Ez sok mindentõl függ. pl én vékony lakat vagyok és azt mondta a dokim ha 4kg fölé ment volna a baba császároz. Szóval ez elõször is tõled is függ: milyen alkat vagy, miylen széles a csípód, elsõ baba vagy második. Ham ásodik mekkora volt az elsõ és hogyan születet. De ált 4, 5 -5 kg körül már szoktak császározni. De pl unoka nõvérem mindkét gyerekeét rendesen szülte meg. A kislány 4, 6kg volt a kisfiú 5, 1kg. Szóval sok mindentõl függ. Hanyadik héten vagy? Úgy érzed nagy baba lesz? Én éreztem, hogy nagy lesz a picikém, második baba. S "rendes" volt mert megszületett a 38. héten még 4kg alatt. Itt kint híta a többit.:) ))
A kérdező hozzászólása: Szia! A29héten járunk a 28hetes uh volt majdnem 2kg és ráadásul terhességi cukrom van azért gondolom hogy jó nagy lesz "már mehet az iskolába" õ a második bébim az elsõ korababa volt a 36.héten született de azon is rekord 3500g -mal és ezért is gondolom hogy a második még nagyobb lesz. Hát nem vagyok egy vékony alkat:) masszív családból származom az elsõ fiamat leszámítva nincs a családba újszülött 4kg alatt. Az elsõ császáros volt remélem megcsászároznak félek nehogy baja legyen ha esetleg nagyon nagy lesz szerintem lesz 5kg körül. Köszi a válaszodat. Egyébként az elsõ is császáros volt mert 12 óra alatt semmit sem tágultam.
Nem a sulya miatt lesz csaszarod, hanem az elozo csaszarok es a cukorbaj osszetett rizikoja miatt.
Szia! A mi családunk is ilyen. Csak nagy babák születtek. Én sem számítottam kicsire. Nem is lett. Utolsó héten még csinéltak egy uh-ot, ahol azt mondták több, mint 4 kg. Ezután a doki kérdezte meg, hogy mit szeretnék és mivel õ azt mondta, hogy jobb mindkettõnknek a császár, végül a mellett döntöttünk. A babus 4180 g-mal született. Utólag a doki azt mondta ma sem ajánlana mást, pedig elõtte még azt mondta, hogy nem vagyok kicsi és gyenge a nagy babához! Én örülök, hogy így alakult. Sok sikert!
Hú hallod szerintem akkor biztos nagy baba lesz. Kb. 32.-33.héten szoktak 2kilosak lenni. menj 4Dre majd késõbb és ott szerintem kiderül kb. mekkora, ennek alapján döntenek majd felõletek. De szerintem császár lesz.

Kb. mennyi idő alatt áll be a szoptatás rendszeressége? Mennyi az a mennyiség kb. amit egy evés alatt eszik ml-ben? Tudom ez változó, de kb? (nem egész nap, csak egy evéskor)

Van hogy 3-4 órát alszik, és kb. 20-30 percig eszik, de van, hogy órákat tudna cicin lenni.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babás? Ha 1-2-3 hónapos, akkor ne lepõdj meg, ilyenkor még nem feltétlen van "rendszerük" a babáknak. Nem is esznek egyformán egy evésre (mint ahogy mi sem). Idõ kellett míg beállt a rend a babámnál. Pár hónap elteltével már teljesen kiszámítható volt, hogy mikor, mennyi ideig eszik. Addig pedig türelmesen figyeltem, hogy néha kevesebb, néha több ideig lógott rajtam, hol kevesebbet, hol többet evett. Az elsõ hetekben nagyon keveset evett, 20-30 ml-t, aztán az adagok egyre nagyobbak lettek, kb. 4 hónaposan ért el oda, hogy egy evésre 90-100 ml-t evett. De egyes babák ennél jóval többet esznek, mások kevesebbet.

Mennyi idõs a babás? Ha 1-2-3 hónapos, akkor ne lepõdj meg, ilyenkor még nem feltétlen van "rendszerük" a babáknak. Nem is esznek egyformán egy evésre (mint ahogy mi sem). Idõ kellett míg beállt a rend a babámnál. Pár hónap elteltével már teljesen kiszámítható volt, hogy mikor, mennyi ideig eszik. Addig pedig türelmesen figyeltem, hogy néha kevesebb, néha több ideig lógott rajtam, hol kevesebbet, hol többet evett. Az elsõ hetekben nagyon keveset evett, 20-30 ml-t, aztán az adagok egyre nagyobbak lettek, kb. 4 hónaposan ért el oda, hogy egy evésre 90-100 ml-t evett. De egyes babák ennél jóval többet esznek, mások kevesebbet.
Az én babám is 4 és fél hós és még mindig nincs igazi rendszer benne.Van amikor többet eszik(90-120 ml)délelõtt, délután meg kevesebbet de többször.Van hogy délután 4 után estig szinte fel le teszem a cicirõl.Próbáltam üvegbõl lefejt tejet adni de úgy fáj a pocija ha többet adok 1x-re.

112-144 l-es akváriumnak mennyi lehet a súlya, kb. hány hal tartható benne? Mennyi lehet a havi költség, és kb. mennyi az kezdeti kiadás (Akvárium, szűrők, fűtés, világítás stb. )?

Legjobb válasz: A súlya kb. 130-160 kg (1l víz= 1kg +az üveg...), a kezdeti kiadás talán 100 ezerbõl kijön... Szerintem.

A súlya kb. 130-160 kg (1l víz= 1kg +az üveg...), a kezdeti kiadás talán 100 ezerbõl kijön... Szerintem.
A 144-esnél simán lehet bõ 200 kilót számolni. A havi költség nem sok, 1-2 ezerbõl kijön a villanyszámla meg a kaja, de mindig kell valami plusszba, növénytáp, gyógyszer, ilyen-olyan hülyeségek... De amúgy fenntartani nem kerül sokba. Megcsinálni meg elég nagy eltérések vannak köztük, technikától függõen, illetve hogy milyen stílusút akarsz, mennyi növény, milyenek, mekkora akvárium... Kiszámolni én is csak úgy tudom, hogy megnézem a netes boltokban az árakat, azt meg te is megtudod, te ismered az igényeidet. Jó a használt, vagy új kell, fontos e a márka, a szerviz, vagy mindegy csak mûködjön...
A súlyhoz az aljzatot is adjuk hozzá, ami ha nem égetett agyag, akkor kell vagy 20 kiló. Jó, kiszorítja a vizet, akkor legyen csak 15.
Halakat itt tudsz nézni, hogy milyet szeretnél: http://diszhal.info/ Az akvárium ára tõled függ. Nekem pl az aksi volt 11 tetõvel, szûrõk kb 10000+ 3000 a vízmelegítõ. Aljzat+fák+növények kb 20000-ból megvoltak. Halak olyan 5000(20 halam volt) Ha növényt akarsz nézni(itt rendelni is tudsz): http://www.vizinovenyonline.hu/ sok sikert
A kérdező hozzászólása: Igazából kezdõ akvarista lennék, ezért kérdezem. Egyenlõre csak tervezgetem hogy mit hogyan kéne. Még fogalmam sincs hogy konkrétan hogyan akarom berendezni, milyen halakat szeretnék belõle, de mivel élõlényekrõl van szó, elsõként alaposan körbejárnám a témát. (pl. nem lenne jó ha a szekrény nem bírná a ránehezedõ súlyt :P) Úgyhogy köszönöm szépen a tanácsokat mind kettõtöknek! Esetleg ha van kedve valakinek írni egy privát üzenetet kezdõ haltartó számára azt szívesen fogadom!
A kérdező hozzászólása: Akkor köszönet a válaszért a közben beérkezett +2 válaszolónak is! ;)
http://www.akvarista.hu/ Itt ha legörgetsz, vannak ajándék ebook-ok, azokat regisztrálás után el tudod olvasni. Hasznos, mindenképpen olvasd el õket! Nem hosszúak!
Igen. Ha mindent venni akarsz akkor úgy lehetne behatárolni hogy 30000 és plussz. Innentõl te tudod min tudsz spórolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Így hogy ennyi választ kaptam további kérdés merült fel bennem. Hogyan is kezdjünk neki? Elõször halakat válasszuk kis és igazodjunk igényeikhez, vagy elõbb a "táj" és aztán a hal? (tényleg bocs a sok kérdezgetést, de abszolút nem tudom hogy milyen irányban induljak el, olvastam már több fórumot is, de egy gyakorlott vélemény szerintem többet ér)

Másfél év körüli babának kb mennyi az alvásigénye nappal? A tiéd mennyit alszik, és mikor?

Legjobb válasz: Ebéd után 2-3 óra, de minimum másfél. Az enyém ennyit alszik, már két éves, de kb. egy éves kora óta így van. (Éjjel 9-10 órát alszik)

Ebéd után 2-3 óra, de minimum másfél. Az enyém ennyit alszik, már két éves, de kb. egy éves kora óta így van. (Éjjel 9-10 órát alszik)
Enyém ilyenkor 3 órát aludt nappal (12-3). Éjjel 11 órát (8-7).
A kérdező hozzászólása: Az én lányom még nincs másfél éves, de napközben 1-1, 5órát alszik. Ha a fejem tetejére állok sem alszik többet, nem tudok vele mit csinálni. Pedig tudom hogy nem elég neki. Este 9 és fél 10 körül alszik el, de reggel 7kor már fent van.
max. másfél óra, és ebéd után szokott elaludni, olyan 1 óra körül
Kisfiam 20 hónapos, de még 2x alszik napközben. Reggel 6.30. körül ébred, ezért nem birja még délig. 9.30-10.30-ig alvás, max.11-ig engedem. Délután pedig 14.30-tól másfél óra alvás. Este legkésõbb 21.00-ra alszik. Próbáltam átállitani a napi 1x-i alvásra, de még nem megy neki.Szeret aludni.
Másfél éves a lányom, dél körül alszik el, 2-3 óra az "adagja" :)
19 hós lányom dél körül alszik el és 2-3 órát alszik.
este 9-tõl reggel 9-ig alszik. Napközben alszik 3-3, 5 órát is, de minimum 2-õt. Másfél éves. Azt hittem, sose jön el ez a pillanat:) )
Kisfiam 21 hónapos. Néhány hete alussza át az éjszakát, este 8-fél9-tõl reggel fél6-7-ig. Ebéd után, déltõl vagy egytõl (ha 7 körül kelt) alszik 45, maximum 90 percet. Én oda szoktam feküdni mellé kb. fél óra múlva, mert neki ennyi a mélyalvásos szakasza, aztán vakarózik (atópiás dermatitisze van), és gyakran felébreszti magát ezzel. Egyébként se alszik annyit, hogy érdemes lenne nekifogni valaminek, így nekem is ez a pihenõs szakaszom. Kb. másfél évesen szokott át a napi egyszeri alvásra, úgyis ennyit aludt, mikor nem aludta át az éjszakát. De még nála is elõfordul, hogy kétszer alszik egy nap, sõt olyan is megesett már, hogy nem aludt napközben (9-kor ébredt), aztán este héttõl másnap hétig folyamatosan.
A10 5800K 100W FX 8350 125W különbség=25W
A kérdező hozzászólása: figyi csak már egy kicsit nagyon unom hogy mindenki i5 i5 én nekem az amd jön be az ára miatt az intelek mindíg is piszok drágák voltak és több ismerõsöm is az AMD-t javasolja
arra esetleg gondoltál, hogy lehet nem véletlen ajánlják? :OOOO Ennyivel az öcsém is az intelt ajánlja, igaz, hogy azt se tudja, hogy mi az.. És mégis mi alapján szereted annyira az AMD-t? Sorolj már fel nekem pár indokot. A 8320 jó lenne (igaz, hogy annál feljebb már nem nagyon van) de ahhoz venned kell hûtõt is, akkor meg már ott vagy, hogy tudsz venni egy i5-öt, ami erõsebb, kevesebbet fogyaszt, és nem kell neki másik hûtõ.. Minden igényednek megfelel. Ja és ami a legjobb: H97-es lappal fejleszthetõ a következõ generációra. Parancsolj, nekem itt vannak az indokaim. (több ismerõsöm is az amd-t ajánlja... tipikus.... és itt nem az amd-n van a hangsúly, mert más márkáknál is elõjönnek a nagyon okos ismerõsök.. )
az 8320-at akkor érné meg megvenni, ha olyan alkalmazásokat használsz (és nem csak hétvégi hobbi szinten) amik ki tudják használni a sok szálat.
A kérdező hozzászólása: az 1ik ismerõsöm aki ajánlja az pl egy játéktesztelõ fx8350 van a gépébe és gtx titán és õ aztán nagyon igényes gyerek fps stb nemnézi hogy valami is akadjon és õ a procira ha aztmondja hogy jó akkor elhiszem neki mivel 22éves
elhiszem neki, mert 22 éves XDDDDDD Kész.. itt végem van!!44!!4! (gtx titán is szép :D ) fúúúú te... Kitalálom, 14 éves vagy, és a ballagási pénzedbõl akarsz gépet venni :DDDDDD
A kérdező hozzászólása: nem nemtaláltad el:) 18 leszek novemberben és már dolgozok :)
akkor már egy igazi nagyfiúval van dolgunk :DD már csak fejben kéne felnõnie..
Az fx 8320 és az fx 8350 alapfeszültsége ugyan annyi, ergó a fogyadztás is ugyan akkora. Ugye az fx 8350 4GHz, azfx 8320 meg 3.5 GHz alapórajelû, az fx 8320 pedig alapfeszen megy 4GHz -t kikapcsolt turbóval, ami ugyan az mint egy alap fx 8350. Fogyasztásban +50-80 huf - ra tippelek /hónap. Egyébként alaplap minimum Gigabyte 970a ud3p, mint ahogy elõttem is írták, vagy asus m5 a97 evo r2.0 kell a processzor tápellátása miatt, nem egyébért. Olcsóbb lapban terhelésen a tápkörr túlmelegedése miatt visszavehet a proci az órajelbõl, ami teljesítménycsökkenést eredményez, amit senki sem akar. Abban is egyetértünk, hogy a gyári hûtõ hangos, az is cserés [link] Itt már kiszámoltam, pénz beszél, kutya... Az I5 jobb játszani, fx procik már 3 évesek és még mindig nincs normálisszoftveres támogatottságuk. Egyedül a BF3, BF4 és a Watch Dogs használ 6-8 magot, máshol meg a 4mag kihasználása is ritkának számít. Nem vagyon Intel fan, de a tények mellette szólnak. Vehetsz egyébként I5 4440 + h97 lap kombót és ebbe belemegy a skylake is, vahy I5 4590 + h97 lap kombót, amibe szintén belemegy. 15k - ért ne vehyel fx alá lapot, mert te fogod megbánni és szidni az egészet, inkább vegyél intelt akkor, ott kevésbé érzékenyek az alaplapokra, mert kevesebbet fogyasztanak
szerintem hiába magyarázod neki, nem fogja megérteni. Látod, én is próbáltam neki elmagyarázni, DE HÁT VAN NEKI EGY 22 ÉVES (!!!!!!) HAVERJA, aki azt mondta, hogy jobb az AMD... azért ez elég nyomós érv az AMD mellett, az ilyet tényleg nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ilyen helyzetben én is instant rendelném a 8350-et, max 15 ezres lappal XDDDDDD
a 8350 egy húzott 8320... Intel fanboyok... szépvagy. Nem vagyok intel fanboy, ha az amd lenne a jobb, akkor azt ajánlanám.. De akkor hajrá, segíts magadon.. Lapot is akkor már nehogy 15-ért vegyél, lehet, hogy van ott 12-ért is... Mindened a fogyasztás, de azért AMD-t akarsz.. gratulálok.. Kb csak hardverek témakörben szoktam válaszolni, azt hiszem az a 81% azt takarja, hogy otthon vagyok a témában, de akkor menj a saját fejed után, és ne itt kérj tanácsot, segítséget. A tápról is írni akartam, de te úgy is jobban tudod..
A kérdező hozzászólása: a 8320as felhúzása 8350re még többet fogyaszt és INTELFANBOY-ok nekem ne adjanak választ mert még a kérdésben sem említettem hogy intelt akarok AMD-röl van szó
Havi költséget nem tudok neked számolni, de az Fx TDP-je 25W-tal több.Ez a gyakorlatban lehet akár 50-nel is több terhelés alatt, mint az A-10-é.De a lényeg az, hogy ilyen vga mellé fx-8350-et vegyél!
Nem lehet így kiszámolni. Alacsony terhelés mellett minden modern processzor nagyon keveset fogyaszt.
[link]
A kérdező hozzászólása: kedves válaszoló a fent említettre tudsz válaszolni még ? FX 8350-hez milyen alaplapot tudnál ajánlani az adott oldalon ? a lényeg annyi hogy 4ramfoglalatos legyen
Tisztelt kérdezõ ha az FX 8350-et választod, akkor fogadd meg a tanácsomat és ne válasz 15k alaplapot. Ide egy jó 8+2 fázisú GIGABYTE GA-970A-UD3P a jó választás. Inkább spórolj még egy keveset. [link]
A kérdező hozzászólása: 8+2 fázisú ? neharagudj de ezt nemértem van rá pénzem am de nemakarok drága alaplapot ami most van ezis kb annyiba került nemtöbbe ha joltudom és nekem 1 alaplapon csak annyi a lényeg hogy legyen rajta sata3 a cuccaimhoz és 4slot a ramoknak mivel 2x4gigám van és a közeljövõben biztos hogy kellessz bõvíteni mert már a mai játékok egyre többet esznek
Rendben, ahogy gondolod. Én egy tunungos FX 8350 mellé a 8+2 fázisú GIGABYTE GA-970A-UD3P alaplapot venném. De a te pénzed, te döntesz.
Ha fontos a fogyasztás akkor miért nem Intelt veszel? Ráadásul ebben az árkategóriában még a teljesítményük is jobb... és úgy vehetsz olcsóbb lapot is...
megveheted a 15k-s lapot, max utána majd csodálkozol, hogy valami nem jó. Volt már itt olyan ember, aki ilyen árban vett FX-ez lapot, és a porcesszor nem tudott teljes órajelen menni. Amit az elõttem válaszoló írt lapot, egy olyat minimum venni kell hozzá. Ja és kalkuláld bele, hogy venned kell hûtõt is, mert a gyári iszonyatosan hangos, és a teljesítménye sem az igazi. Akkor meg már ott vagy, hogy tudsz venni egy i5 4440-et, ami fele annyit fogyaszt, és erõsebb, és H97-es lappal még tudod fejleszteni a következõ generációra is. (az am3+ már mondhatni halott platform, nem jön már rá több proci, és az általad kinézett 8350 az utolsó vállalható cpu rajta. A 9000-res szériának semmi értelme). Ja és ha mindenáron AMD-t akarsz, akkor 8320-at vegyél, ahhoz is kell hûtõ, és biosban pár másodperc alatt 8350-et csinálsz belõle.
amúgy én adtam egy zöldet, mert nem sok ilyen ember van itt, aki tényleg képben van a dolgokkal, és próbál segíteni az elvakult embereknek, akik tanácsot kérnek, és ha nem azt kapják, amit õk akarnak kapni, akkor nem hajlandók belenyugodni, abba, hogy nincs igazuk, és kiállnak továbbra is a saját hülyeségük mellett, és nem engednek belõle. Respekt :DD
Ezt utólag teljesen felesleges megkérdezni..... Mit tudjuk mi mennyi az esély....
A megszakítás NEM alternatívája az óvszernek. Magyarul: nem védekeztetek. Ha nincs óvszer: a., veszel b., nem dugsz.
50%
Hogy fogjátok hívni a kicsit?
ha nem mentél el benne akkor biztos hogy nem terhes! nyugi:)
Holnap kell megjönnie ? Ne aggódj, most valószinû, hogy nem lett terhes a kedvesed, hiszen a peteérésén már rég túl van .De legközelebb ne kisértsétek a sorsot ! :-)
Ez nagy felelõtlenség volt. Nehogy még egyszer megpróbáljátok, ha ezt megússzátok egyáltalán!
Mi lett dolog vége? Ha szabad megkérdezni!
Szerintem nem lett terhes a leányzó... végülis egy nappal a várható menstruáció elõtt voltak együtt, az már jócskán peteérés után van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!