Találatok a következő kifejezésre: Kb. mennyibe az (2069 db)

112-144 l-es akváriumnak mennyi lehet a súlya, kb. hány hal tartható benne? Mennyi lehet a havi költség, és kb. mennyi az kezdeti kiadás (Akvárium, szűrők, fűtés, világítás stb. )?

Legjobb válasz: A súlya kb. 130-160 kg (1l víz= 1kg +az üveg...), a kezdeti kiadás talán 100 ezerbõl kijön... Szerintem.

A súlya kb. 130-160 kg (1l víz= 1kg +az üveg...), a kezdeti kiadás talán 100 ezerbõl kijön... Szerintem.
A 144-esnél simán lehet bõ 200 kilót számolni. A havi költség nem sok, 1-2 ezerbõl kijön a villanyszámla meg a kaja, de mindig kell valami plusszba, növénytáp, gyógyszer, ilyen-olyan hülyeségek... De amúgy fenntartani nem kerül sokba. Megcsinálni meg elég nagy eltérések vannak köztük, technikától függõen, illetve hogy milyen stílusút akarsz, mennyi növény, milyenek, mekkora akvárium... Kiszámolni én is csak úgy tudom, hogy megnézem a netes boltokban az árakat, azt meg te is megtudod, te ismered az igényeidet. Jó a használt, vagy új kell, fontos e a márka, a szerviz, vagy mindegy csak mûködjön...
A súlyhoz az aljzatot is adjuk hozzá, ami ha nem égetett agyag, akkor kell vagy 20 kiló. Jó, kiszorítja a vizet, akkor legyen csak 15.
Halakat itt tudsz nézni, hogy milyet szeretnél: http://diszhal.info/ Az akvárium ára tõled függ. Nekem pl az aksi volt 11 tetõvel, szûrõk kb 10000+ 3000 a vízmelegítõ. Aljzat+fák+növények kb 20000-ból megvoltak. Halak olyan 5000(20 halam volt) Ha növényt akarsz nézni(itt rendelni is tudsz): http://www.vizinovenyonline.hu/ sok sikert
A kérdező hozzászólása: Igazából kezdõ akvarista lennék, ezért kérdezem. Egyenlõre csak tervezgetem hogy mit hogyan kéne. Még fogalmam sincs hogy konkrétan hogyan akarom berendezni, milyen halakat szeretnék belõle, de mivel élõlényekrõl van szó, elsõként alaposan körbejárnám a témát. (pl. nem lenne jó ha a szekrény nem bírná a ránehezedõ súlyt :P) Úgyhogy köszönöm szépen a tanácsokat mind kettõtöknek! Esetleg ha van kedve valakinek írni egy privát üzenetet kezdõ haltartó számára azt szívesen fogadom!
A kérdező hozzászólása: Akkor köszönet a válaszért a közben beérkezett +2 válaszolónak is! ;)
http://www.akvarista.hu/ Itt ha legörgetsz, vannak ajándék ebook-ok, azokat regisztrálás után el tudod olvasni. Hasznos, mindenképpen olvasd el õket! Nem hosszúak!
Igen. Ha mindent venni akarsz akkor úgy lehetne behatárolni hogy 30000 és plussz. Innentõl te tudod min tudsz spórolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Így hogy ennyi választ kaptam további kérdés merült fel bennem. Hogyan is kezdjünk neki? Elõször halakat válasszuk kis és igazodjunk igényeikhez, vagy elõbb a "táj" és aztán a hal? (tényleg bocs a sok kérdezgetést, de abszolút nem tudom hogy milyen irányban induljak el, olvastam már több fórumot is, de egy gyakorlott vélemény szerintem többet ér)

Szerintetek hol a legolcsóbb (holnap) fehér falfestéket venni? és kb mennyi az olcsó mennyi a drága.

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen minõségben kell. Ha oldalfalra, ahol idõnként jó lenne ezt-azt letörölni róla, akkor jobb minõségû festéket keress, barlácsáruházban lesz a legolcsóbb. Ha garázst, vagy spájzt, vagy egyszerûen, bárhol a házban egy mennyezetet akarsz lefesteni, akkor ajánlom az auchanban kapható 14 literes festéket (nem jut eszembe a neve, de más nem kapható náluk ekkora vödörben), szépen takar, gyönyörû fehér lesz, nem büdös és baromi olcsó (kb.1500 Ft a 14 liter). A házunkban minden mennyezet ezzel lett lefestve, az oldalfalak pedig dulux nagyvilág színeivel, hogy lemoshassam.

Attól függ, hogy milyen minõségben kell. Ha oldalfalra, ahol idõnként jó lenne ezt-azt letörölni róla, akkor jobb minõségû festéket keress, barlácsáruházban lesz a legolcsóbb. Ha garázst, vagy spájzt, vagy egyszerûen, bárhol a házban egy mennyezetet akarsz lefesteni, akkor ajánlom az auchanban kapható 14 literes festéket (nem jut eszembe a neve, de más nem kapható náluk ekkora vödörben), szépen takar, gyönyörû fehér lesz, nem büdös és baromi olcsó (kb.1500 Ft a 14 liter). A házunkban minden mennyezet ezzel lett lefestve, az oldalfalak pedig dulux nagyvilág színeivel, hogy lemoshassam.
helyi tüzépen
Obiban 2000 körül van egy egész jófajta nagy vödör festék. Nálunk az van a falakon, nem lemosható, de szépen fed, pedig egyikünk sem egy festõmûvész. Mivel ennyire olcsó, szerintem kétévente újra fogjuk kenni :D

Kb. mennyi az ideális ár egy (európai) haj felvarrásánál? Amikor vissza kell menni 2-3 havonta, mennyit kell fizetni érte kb?

Legjobb válasz: Barátnõmnek mikrocsomós volt, ami szörnyû volt, mert azok a csomók egyáltalán nem voltak mikrók ... Azt hiszem 60ezer volt, és utána pedig 10-15ezer, amikor meghúzták a csomókat (vagy a Te esetedben újra felvarrják), de egy idõ után a mûhajat cserélni kell mert nem sokáig marad selymes, szval akkor újra 60 rongy fele.. Nem akarlak lebeszélni róla, de látva szenvedéseit szerintem semmi értelme. Maximum a csatosnak.. Nem látszik annyira és könnyebb ápolni. Ha mûhajad van naponta meg kell mosni, hogy valahogy kinézzen.

Barátnõmnek mikrocsomós volt, ami szörnyû volt, mert azok a csomók egyáltalán nem voltak mikrók ... Azt hiszem 60ezer volt, és utána pedig 10-15ezer, amikor meghúzták a csomókat (vagy a Te esetedben újra felvarrják), de egy idõ után a mûhajat cserélni kell mert nem sokáig marad selymes, szval akkor újra 60 rongy fele.. Nem akarlak lebeszélni róla, de látva szenvedéseit szerintem semmi értelme. Maximum a csatosnak.. Nem látszik annyira és könnyebb ápolni. Ha mûhajad van naponta meg kell mosni, hogy valahogy kinézzen.

Kb.90 m2 es családi házra mennyi kõporra lenne szükség kinti szinezéshez? És kb mennyi az ára?

Legjobb válasz: és szerinted az alapterületbõl lehet megmondani a falak felületének a méretét? Leméred a falakat és megnézed egy adott kõpornak a kiadósságát

és szerinted az alapterületbõl lehet megmondani a falak felületének a méretét? Leméred a falakat és megnézed egy adott kõpornak a kiadósságát
5 kg/m2. simítva, kapartan 6.kg /m2. Árat nem tudok, régen csinálta, haladunk a korral-mûgyantás a divat-erõs színekben...
1.5-2 dörzsölt, v kapart nemesvakolattal nm 2.5-3, 3 kg/ nm
Ezt utólag teljesen felesleges megkérdezni..... Mit tudjuk mi mennyi az esély....
A megszakítás NEM alternatívája az óvszernek. Magyarul: nem védekeztetek. Ha nincs óvszer: a., veszel b., nem dugsz.
50%
Hogy fogjátok hívni a kicsit?
ha nem mentél el benne akkor biztos hogy nem terhes! nyugi:)
Holnap kell megjönnie ? Ne aggódj, most valószinû, hogy nem lett terhes a kedvesed, hiszen a peteérésén már rég túl van .De legközelebb ne kisértsétek a sorsot ! :-)
Ez nagy felelõtlenség volt. Nehogy még egyszer megpróbáljátok, ha ezt megússzátok egyáltalán!
Mi lett dolog vége? Ha szabad megkérdezni!
Szerintem nem lett terhes a leányzó... végülis egy nappal a várható menstruáció elõtt voltak együtt, az már jócskán peteérés után van.

Másfél év körüli babának kb mennyi az alvásigénye nappal? A tiéd mennyit alszik, és mikor?

Legjobb válasz: Ebéd után 2-3 óra, de minimum másfél. Az enyém ennyit alszik, már két éves, de kb. egy éves kora óta így van. (Éjjel 9-10 órát alszik)

Ebéd után 2-3 óra, de minimum másfél. Az enyém ennyit alszik, már két éves, de kb. egy éves kora óta így van. (Éjjel 9-10 órát alszik)
Enyém ilyenkor 3 órát aludt nappal (12-3). Éjjel 11 órát (8-7).
A kérdező hozzászólása: Az én lányom még nincs másfél éves, de napközben 1-1, 5órát alszik. Ha a fejem tetejére állok sem alszik többet, nem tudok vele mit csinálni. Pedig tudom hogy nem elég neki. Este 9 és fél 10 körül alszik el, de reggel 7kor már fent van.
max. másfél óra, és ebéd után szokott elaludni, olyan 1 óra körül
Kisfiam 20 hónapos, de még 2x alszik napközben. Reggel 6.30. körül ébred, ezért nem birja még délig. 9.30-10.30-ig alvás, max.11-ig engedem. Délután pedig 14.30-tól másfél óra alvás. Este legkésõbb 21.00-ra alszik. Próbáltam átállitani a napi 1x-i alvásra, de még nem megy neki.Szeret aludni.
Másfél éves a lányom, dél körül alszik el, 2-3 óra az "adagja" :)
19 hós lányom dél körül alszik el és 2-3 órát alszik.
este 9-tõl reggel 9-ig alszik. Napközben alszik 3-3, 5 órát is, de minimum 2-õt. Másfél éves. Azt hittem, sose jön el ez a pillanat:) )
Kisfiam 21 hónapos. Néhány hete alussza át az éjszakát, este 8-fél9-tõl reggel fél6-7-ig. Ebéd után, déltõl vagy egytõl (ha 7 körül kelt) alszik 45, maximum 90 percet. Én oda szoktam feküdni mellé kb. fél óra múlva, mert neki ennyi a mélyalvásos szakasza, aztán vakarózik (atópiás dermatitisze van), és gyakran felébreszti magát ezzel. Egyébként se alszik annyit, hogy érdemes lenne nekifogni valaminek, így nekem is ez a pihenõs szakaszom. Kb. másfél évesen szokott át a napi egyszeri alvásra, úgyis ennyit aludt, mikor nem aludta át az éjszakát. De még nála is elõfordul, hogy kétszer alszik egy nap, sõt olyan is megesett már, hogy nem aludt napközben (9-kor ébredt), aztán este héttõl másnap hétig folyamatosan.

Szeretném eladni levágott lábujjkörmeim tudományos célokra! Kb mennyi az értéke?

Legjobb válasz: Az enyimért kilójáért 500 forintot adtak kb. 5 évvel ezelõtt.Most nem tudom,hogy mennyi lehet,de szerintem a válság miatt nem sokat ér.

Az enyimért kilójáért 500 forintot adtak kb. 5 évvel ezelõtt.Most nem tudom, hogy mennyi lehet, de szerintem a válság miatt nem sokat ér.
Hát téged nem érintett meg a gazdasági válság szele? Eladni??? Inkább fõzzétek meg egy finom körömpörköltnek:)
Ha el tudod hitetni, akkor õröld porrá, és add el orszarvú-szarvnak. Nagyjából ugyanaz az anyag - de lehet, nem fogják neked elhinni, hogy tényleg orrszarvú. Hacsak fel nem ökleled az illetõt...
Elmebeteg.
égetõs vagyok- egyszer wuduztam és ezt tanácsolták persze nem lábkörömmel.
hallod-e, inkább Muspellheimbe add el, segíts be a Naglfar nevû, körmökbõl készülõ hajó építésébe, hogy minél hamarabb kezdõdjön a ragnarök, azaz a világvége.
égetõs! te honnan tudod? XD add el vaterán v. teszveszen! volt uzsisdoboz tavalyi almáspitével, miért pont lábköröm ne lenne? :D
Szerintem égesd el jó büdös:-))
a jó magyar körmöt külföldön aranyárban mérik!!!szerintem ott próbálkozz(ebay stb..)
ha nem túl retkes, akkor a piacon megadnak akár 40 ft-ot is 10 dkg-ért.De attól is függ, hogy mennyire vastag, az rontja az értékét.
A kérdező hozzászólása: a fene D: pedig direkt gyûjtöm
A kérdező hozzászólása: azt hiszem tényleg így lenne a legjövedelmezõbb:D
A kérdező hozzászólása: köszi a hasznos tanácsokat, bebizonyosodott m ilyen értékes a lábköröm:D

A minigarzonokba mennyi a rezsi? Két gyerek és egy felnőtt elférne könnyen egy ilyen lakásba? Kb. mennyi az albérlet?

Legjobb válasz: Mi egy 30 nm garzonban lakunk (1 felnõtt ffi + 1 felnõtt nõ), nagyon szûkösen elférünk. A rezsi nettel együtt nyáron kb 30 ezer, télen jóval több, a legutóbbi fûtésszámla 25 volt. Távfûtés van. Én személy szerint nem tudom elképzelni, hogy két gyerekkel hogy lehet ekkora helyen hosszútávon élni.

Mi egy 30 nm garzonban lakunk (1 felnõtt ffi + 1 felnõtt nõ), nagyon szûkösen elférünk. A rezsi nettel együtt nyáron kb 30 ezer, télen jóval több, a legutóbbi fûtésszámla 25 volt. Távfûtés van. Én személy szerint nem tudom elképzelni, hogy két gyerekkel hogy lehet ekkora helyen hosszútávon élni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
Egyébként mindez igény kérdése. 60 évvel ezelõtt a 30 négyzetméter egy négytagú családnak elérhetetlen luxus volt a városi munkásréteg számára. (Internetelérésrõl persze nem is álmodhattak:) . Válságidõszak van, szerintem érdemes leadni az igényekbõl. El kell kerülni a távfûtést, mert az nagyon drága. 30 négyzetméteres albérlet kb. 40 ezer forint.

Egy évre kb. mennyi az állat orvos és a patkoló kovács?

Meg próbálom kiszámolni, hogy mennyi pénzre lehet szükségem egy évben ha lovat szeretnék tartani. Ha van még valami plusz azt is írjátok le légyszi.

Legjobb válasz:
Kovács attól függ, patkoltatod-e a lovad, ha ugróban versenyez, kocsizik, kemény a talaj, vagy valamilyen pata és/vgy lábprobléma indokolja, akkor kell, egyébként nem. Sima körmölésre én eddig 3-4000 forintokat hallottam csak, ezt 6-8 hetente illik megcsinálni. Ha már patkolni kell, akkor elég eltérõ árakat hallok, 5-11 ezerig terjed a patkolás elsõ lábra felénk, attól is függ, kell-e új patkó, akkor bõ 2 ezerrel több lehet. Ha hátsóra is kell, az már 15-25 között is mozoghat. Ha patkolva van, akkor is 6-8 hetente illik ránézni. Egyes esetekben a körmölés ehet, hogy 4 hetente esedékes, vannak lovak, amiknek természetellenesen gyorsan kopik a patája... A lovat évente kétszer kell féreghajtani, a féreghajtót én magamnak szerzem be, 2500-4000 forint között mozog a féreghajtó ára kb. Oltatni ha versenyzik, évente kétszer kell, egyébként egyszer, az oltás költsége nagyjából 5-6 ezer lehet, plusz a kiszállási díj, ez már orvostól is függ azért. 3 évente egyszer (ha versenyzik, évente kell!) kötelezõ vérvétellel vizsgálni a lovat fertõzõ kevésvérûségre és takonykórra, a vérvétel és a labor kb. 4 ezer, plusz a kiszállási díj. Kell egy nyalósó, ezt addig nyalja, amíg épp kedve tartja, van, hogy gyorsan elfogy, van, hogy elég sokáig tart, de mindig legyen elõtte. Elvileg érdemes váltogatni, mikor milyet veszel neki, mert más az összetételük (ezzel együtt az áruk). Munkától függõen kellhet a lónak kiegészítõ táp, érdemes 25-30 kg-s kiszerelést venni neki, ha már kell, ez azért általában elég sokáig elég, attól függ, mekkora adagot etetsz.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kovács attól függ, patkoltatod-e a lovad, ha ugróban versenyez, kocsizik, kemény a talaj, vagy valamilyen pata és/vgy lábprobléma indokolja, akkor kell, egyébként nem. Sima körmölésre én eddig 3-4000 forintokat hallottam csak, ezt 6-8 hetente illik megcsinálni. Ha már patkolni kell, akkor elég eltérõ árakat hallok, 5-11 ezerig terjed a patkolás elsõ lábra felénk, attól is függ, kell-e új patkó, akkor bõ 2 ezerrel több lehet. Ha hátsóra is kell, az már 15-25 között is mozoghat. Ha patkolva van, akkor is 6-8 hetente illik ránézni. Egyes esetekben a körmölés ehet, hogy 4 hetente esedékes, vannak lovak, amiknek természetellenesen gyorsan kopik a patája... A lovat évente kétszer kell féreghajtani, a féreghajtót én magamnak szerzem be, 2500-4000 forint között mozog a féreghajtó ára kb. Oltatni ha versenyzik, évente kétszer kell, egyébként egyszer, az oltás költsége nagyjából 5-6 ezer lehet, plusz a kiszállási díj, ez már orvostól is függ azért. 3 évente egyszer (ha versenyzik, évente kell!) kötelezõ vérvétellel vizsgálni a lovat fertõzõ kevésvérûségre és takonykórra, a vérvétel és a labor kb. 4 ezer, plusz a kiszállási díj. Kell egy nyalósó, ezt addig nyalja, amíg épp kedve tartja, van, hogy gyorsan elfogy, van, hogy elég sokáig tart, de mindig legyen elõtte. Elvileg érdemes váltogatni, mikor milyet veszel neki, mert más az összetételük (ezzel együtt az áruk). Munkától függõen kellhet a lónak kiegészítõ táp, érdemes 25-30 kg-s kiszerelést venni neki, ha már kell, ez azért általában elég sokáig elég, attól függ, mekkora adagot etetsz.
gyógyszertár...és rá lesz írva :)
Ha nem akarsz gyógyszertárba menni rendelhetsz neten is hasonló dolgokat. Nekem a Blue dragon jött be, de ne a fekete dobozos II-est vedd, mert annak nagyon durva mellékhatásai vannak (iszonyatos fejfájás, gyomorgörcs, stb.), hanem a régi kék dobozost. Egy két napig az is hat és az ára kb. 2eft 2 szem.
Lehet kapni hamisat nem csak gyógyszertárban, de annak vagy nulla a hatása, vagy jóval kevesebb, vagy bajod lesz tõle. Az igazi viszont vényköteles, urológus felírja. Essetleg cialist lehet még az ugyanolyan jó. Persze baromi drágák. egy tabletta átlag 2 napig hat.
A bevételtõl számítva olyan 1 órán belül kezd el hatni, és elvileg olyan 6-8 óra a hatása.(bár nekem másnap reggel is hatott) Ha nincs szerencséd a mellékhatások és elérnek fejfájás, fülzúgás stb... Az elõzõ voltam.
A józsefvárosi piacon, a net-en. Kb 500Ft. A hatása Jó esetben 0, egyébként rövidebb, hosszabb kórházi kezelés.
A neten ne vegyél. Mert nem lesz hatásos. ráadásul valahol kínában hamisítják a legtöbbet, csak a jóég tudja mi van benne. Ha nagyon kell a körzeti orvos ír neked fel, nem kell túlbonyolítani azt kell mondani, hogy uj a csajod, és nem mindig sikerül. 4 és 8 szemes kiszerelésben van. a 4szemes 10e.a 8as 20e.
Na még 1 kamasz ....
Azért kíváncsi lennék hány éves vagy. Elárulom hogy a viagrát kb 40 év fölöttieknek találták fel, meg azoknak akinek merevedési gondjaik vannak, ha bármelyik is lennél a kettõ közül, nem hiszem hogy ide írogatnál. Egy fizikailag egészséges pasi ne szedjen viagrát, szánalmas. 20/L
te okostojás... ennyi eszed van??? Hol lehet viagrát kapni? Lennt a zöldségesbe... Ja várj, asszem a metróba is árulnak, kérdezz rá... pffff
Kedves Kérdezõ! Viagrát csak gyógyszertárba lehet kapni, és vény köteles! Csak orvos írhatja fel, a megfelelõ vizsgálatok után, mert súllyos mellékhatásai lehetnek! A vizsgálatokon kikell derülnie hogy nem psziés ok miatt nem áll fel a pénisz. Sajnálom, de csak ennyit tudtam segíteni, mert a hatásokat nem ismerem. Üdv: egy válaszoló
sztem lehet, hogy csak azért kell neki a viagra, mert túl kicsi a pénisze, de ha 14-15 vagy akkor meg minek még viagra?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!