Találatok a következő kifejezésre: Kb. mennyibe a közművek (3 db)

Ha egy olyan házat veszek, amiből a közművek elvitték a villanyórát, gázórát, vízórát, akkor ezeket hogyan kell kérnem, hogy hozzák vissza? Illetve fizetnem kell ezért? Ha igen kb mennyit?

Legjobb válasz: Gondolom ki kell fizetned a közmûveknek a tartozásokat, utána hozzák csak vissza az órákat. Pontos összeget nem tudok, talán majd valaki más, de nem lesz olcsó buli.

Gondolom ki kell fizetned a közmûveknek a tartozásokat, utána hozzák csak vissza az órákat. Pontos összeget nem tudok, talán majd valaki más, de nem lesz olcsó buli.
A kérdező hozzászólása: mások tartozását kell fizetnem? egy olyan házat veszek ami a bank tulajdona lett.
Elvileg új szolgáltatási szerzõdést kell veled kötniük, mint új fogyasztó. Az elõzõ tulaj tartozásához semmi közöd! Gondolom, a banktól "tehermentesen" veszed meg! Nem is ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy a szolgáltatók a bekötés elõtt kérhetik a gáz(ennél a kéményt is, ha oda gázkészülék van kötve!), villany, vízvezeték rendszer felülvizsgálatát, esetleges felújítását! Na, ez az ami esetleg -összességében- százezrekbe is kerülhet!
Már maga a visszakötés sem egy olcsó mulatság. Barátnõmék vettek egy házat, ahol nem volt villany és csak a villany visszakötése 120 ezer. Sokat változtak az elõírások és különbözõ szabványokhoz kötik a visszakapcsolást. Szerintem ezt jól gondold át számolhatsz egy fél millióval a közmûvekre.
A kérdező hozzászólása: értem köszi, az így nem semmi. de maga a mérõk járnak alanyi jogon vagy azokat is "meg kell vennem"?
Elvileg a mérõk "ingyen" járnak, max. a kiszállást/felszerelést kell fizetni.

Kb. mennyibe kerül a közművek (víz, villany) bevezetése egy telekre? Vidéken más, mint városban?

Legjobb válasz: Telektõl, önkormányzattól, vállalkozótól és infrastruktúrától is függ. Nem lehet egy az egyben kijelenteni, hogy városban olcsóbb, de tény, hogy általában a jobb közmûvesítés miatt valamivel egyszerûbb dolgod van városban. Konkrét árat nem tudok mondani, mert a fent említett faktorok határozzák meg még a hozzávetõleges árat is.

Telektõl, önkormányzattól, vállalkozótól és infrastruktúrától is függ. Nem lehet egy az egyben kijelenteni, hogy városban olcsóbb, de tény, hogy általában a jobb közmûvesítés miatt valamivel egyszerûbb dolgod van városban. Konkrét árat nem tudok mondani, mert a fent említett faktorok határozzák meg még a hozzávetõleges árat is.
4 évvel ezelõtti árakat tudok, vidék, Pest megye. Nekem akkor a víz volt 58000 mérõvel, mûanyag vízóra aknával, egy darab csappal, kiásva, beköve. A gáznál 50000 volt a közmûfejlesztési hozzájárulás, a gázcsonk már bent volt. A villany volt 140000, háromfázisú órával, bekötve, engedélyeztetve, mindennel együtt.

Kb. mennyibe kerülhet 65 nm tetőtér kialakítása különálló lakássá? A ház 8 éve készült, a tető szinte új, nem kell hozzányúlni. Külön közműveket szeretnénk külön bejáratot.

A ház 8 éve készült, a tet? szinte új, nem kell hozzányúlni.

Legjobb válasz: Ez rengeted dologtól függ! Milyen a tetõ, milyen a födém, eleve vasbeton vagy fa, ... egészen addig: milyen villanyóra van, kell-e új, bírja-e majd a rendszer a plussz megterhelést, stb... Ehhez terepen tud igazán pontos saccot adni egy hozzáértõ emberke. Gyakorlatilag amit akarsz az egy külön ház/háztartás. Ja! A tertõtérbeépítésben a szigetelés a legdrágább. Ha épülnék megint, földszintes lenne... -m-

Ez rengeted dologtól függ! Milyen a tetõ, milyen a födém, eleve vasbeton vagy fa, ... egészen addig: milyen villanyóra van, kell-e új, bírja-e majd a rendszer a plussz megterhelést, stb... Ehhez terepen tud igazán pontos saccot adni egy hozzáértõ emberke. Gyakorlatilag amit akarsz az egy külön ház/háztartás. Ja! A tertõtérbeépítésben a szigetelés a legdrágább. Ha épülnék megint, földszintes lenne... -m-


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!