Találatok a következő kifejezésre: Kb. mennyi kell egy nap (26 db)

Egy 23 napos babának kb. mennyit kell egy nap enni? Hány grammot?

Tudom,hogy nem mindíg esznek ugyanannyit,de mégis mihez lehet viszonyítani??

Legjobb válasz: A "nagykönyv szerint" 120g/testtömeg kg/nap a minimun. Tehát pl. ha a babád 4 kg, akkor 120x4=480g naponta. De szerintem nem érdemes számolgatni, csak idegesíted magad vele, én már azt is megbántam, hogy vettünk mérleget :)

A "nagykönyv szerint" 120g/testtömeg kg/nap a minimun. Tehát pl. ha a babád 4 kg, akkor 120x4=480g naponta. De szerintem nem érdemes számolgatni, csak idegesíted magad vele, én már azt is megbántam, hogy vettünk mérleget :)
Én is az elsõ hozzászólóval értek egyet. Ne idegesítsd magad ilyesmikkel. Az én lányom az átlag alatt teljesített, 4 óránként evett, egyszer kelt fel éjjel, holott mondták ébresztgessem. Na hogyne!! Aztán kialakította magának a kis életritmusát. És ugyanúgy fejlõdik, ahogy kell. Õ tudja mi a jó neki. MInden gyerek más és nem mindegyik úgy viselkedik, ahogy az orvos vagy a védõnõ akarja. Az én lányomnak 12-szer kellett volna ennie a norma szerint és õ 7szer evett. Aztán 8szor kellett volna és õ 6szor evett, vagy 5ször. Mikor mennyit igényelt. Az orvos persze elõször ki volt akadva és adta az okos tanácsokat. És aztán úgy döntöttem sok gyötrés után, hogy elég volt, a lányom tudja mi kell neki és ne általánosítsák, ha õ nem általános baba. Mikor orvoshoz mentünk mindig azt mondtam, amit hallani akart. Ennek ellenére szépen fejlõdik és semmi baja. A babához igazodj, ne az elõírásokhoz! Sok sikert Erika

Egy két honapos babának hányszor és kb mennyit kell ennie egy nap?

Legjobb válasz: Szoptatsz? kb 130 ml-t kell ennie,de ez nagyon változó.

Szoptatsz? kb 130 ml-t kell ennie, de ez nagyon változó.
Ha a súlyát kg-ban mérve beszorzod 130-ml-rel, akkor ez az úgymond minimum, amit ennie kell. Az én kislámyom kb súly*155-öt eszik.
Szia! Annyit és annyiszor, ahányszor a baba igényli. Minden baba más és más.

Kb. mennyi kalóriát kell egy nap alatt bevigyen az ember a szervezetébe ahhoz, hogy fogyjon?

Legjobb válasz: http://www.orvosaneten.hu/wrap.php?file=dcc.html Itt ki tudod kalkulálni nemre, súlyra, életkorra, életmódra és magasságra vonatkozóan, neked pontosan mennyi kell.

http://www.orvosaneten.hu/wrap.php?file=dcc.html Itt ki tudod kalkulálni nemre, súlyra, életkorra, életmódra és magasságra vonatkozóan, neked pontosan mennyi kell.
A klasszikus fogyasztó diéta 1000 kalória/nap.
Szerintem 600ból is ki lehet jönni egy nap
Kevesebbet mint amit elégetsz.A hatszász kalória nagyon kevés, ezért beindul a szervezet stopp reakciója és mindent raktározni fog , tehát nem fogsz fogyni 1 kg sem.1 ülõ munkát végzõ nõ napi kalória szükséglete 1200-1400 kcal/azaz ha nem csinálsz semmit akkor ennyit használ a szervezet 1 nap alatt/ ha még tornászol is mondjuk fél óra elliptikus abtrainer azzal 400-500 kcal égetsz el az aerobick-al még többet .Éhezni nem szabad !mert azzal elvágod a fogyás fele vezetõ utad/600 kcal/Minél izmosabb vagy annál több kalóriát égetsz el, az izom szó szerint megeszi a kalóriákat.Szerintem nem annyira a bevitt kalóriákat kell számolni, inkább a szénhidrátot drasztikusan csökkenteni, fõleg du 4 után.Bejön!
ez relatív, a röhej, hogy a legtöbb sportoló nem számol kalóriával, a szénhidrát, zsír és fehérje arány a lényeg, diéta, testsúlykilónként 2g szénhidrát /ezt be kell lõni, ha egy héten a fogyás 0, 5-1 kg között van akkor jó, ha ennél kevesebb, akkor kicsit növelni kell a szénhidrátot/ 3-4 g fehérje / testsúlykilógramm zsír pedig az össz energia 15-20 % kell legyen, na ilyenkor kell max szmáolni kalóriát, hogy ebbõl mennyit tesz ki a zsír, , bõvebb infó http://body.builder.hu/bbcomment_post.htm4?id=45 sok sikert


Egyik nap egy bevásárlóközpont parkolójában parkoltam! . Kaptam egy "tiltott helyen parkol ezért felelentem " cédulát Mi a teendő? Mi fog történni? és mennyi idő múlva? Kb mennyit kell fizetni? Tapasztalatokat várok.

Nem álltam mozgássérült jelen!

Legjobb válasz: Én ezt nem értem. Bevásárlóközpont parkolójában hol voltál te tiltott helyen? és ki írta a cetlit?

Én ezt nem értem. Bevásárlóközpont parkolójában hol voltál te tiltott helyen? és ki írta a cetlit?
A kérdező hozzászólása: a mellettem lévõ autón is volt egy ugyan olyan. kis cetli. valami hiatalos pecsét volt rajta. az autóm dolgai voltak még rajta. meg hogy feljelentem. és telefonáltunk pár helyre és azt mondták sokan hogy az a cetli rendõr osztogatja, és fényképez mellé
Én az Auchan parkolójában kaptam ilyet, megállni és várakozni tilos tábla van rejte színessel, és kicsit kisebb, mint egy A/5-ös méretû papír. Nem közterületfenntartós, hanem rendõrségi, és nekem is annyi volt rajta, hogy tiltott helyen parkol ezért feljelentettem. Sajnos, tényleg rossz helyen álltam, szánom bánom. Azóta is várom a büntetést. Kicsivel több, mint 2 éve... Mellesleg az én családomban is van tolókocsis, de az életben én annyi mozgássérültet még nem láttam a boltban egyszerre, hogy minden egyes sor elején az elsõ 3-4 hely nekik legyen lefoglalva. Non-sense. Egy egyedülálló fiatal nõ meg kutyagoljon csak hátra a végtelen fenébe a sötétben, ahol, ha nem adom oda a bevásárlókocsit "szegény szerencsétlen" kéregetõnek, hogy visszatolhassa, akkor a "rák egye a nyakad" és hasonlókat kapok... Én miért is nem állhatok meg a bejárathoz közel?
Valószínûleg fogsz kapni egy levelet, hogy ez miatt megindítják az eljárást. Ott rajta lesz, ki, hol, mikor? Lehet fellebezni. Egy ismerõsömet ugyanígy akartak megbüntetni, amikor azt állították, a 10 m-es tábla után beljebb állt. Fellebbezett és ejtették az egészet.
Ha csekk sem volt, akkor mi volt? Rendõrségi papír, amire rá volt írva, hogy feljelentést tettek? És mi igazolta, hogy a rendõrségé a papír? Szerintem valaki szórakozott.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó íroknak írnám: táblával jelezve volt, hogy árurakodás és mozgássérültek állhatnak oda.ez a tábla viszont félig takarva volt, amit le is fényképeztem utólag. a cetlin pecsét is volt rajta, csak kicsit mosódott volt. elérhetõség nem, sem csekk.és nem volt felfestve mozgássérült jel ahová én áltam.
A táblát le kellett volna fényképezned, vagy valami, mert ha valóban nem volt jól látható a tábla, akkor lehetett volna kérvényezni a bünti elengedését. Nem csak nekik lehet igazuk.
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy nem. ez rendõrségi papír volt. volt egy félig látható tábla amit kimenetelkor láttam meg, hogy áruszállítás és mozgássérült csak. de felfestve semmi sem volt. csak egy az egy tábla.
A bevásárlóközpontok parkolói nem tiltott helyek!!! A közterületfenntartók egy jellegzetes kis "csomagot" hagynak a tiltott helyen parkolók autóin, ebben csekk és mindenféle információ (telefonszám, stb) megtalálható, nem csak egy figyelmeztetõ mondat! Ha a cédulán sem telefonszám, sem aláírás, sem semmi más információ nem szerepelt, akkor nyugodtan dobd el, valaki csak szórakozott veled.
Milyen cetli volt? Firkált, vagy rendes nyomtatvány? Lehet, hogy csak valami jóakaród meg akart tréfálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, ez jó hír.remélem nekem is hasonló lesz. teljesen igazad van.

Egy 13 éves fiú embernek egy nap mennyit egészséges innia? Kb. mennyit kell innia?

Legjobb válasz: nyáron 3 l :) de télen 2l is elég :)

nyáron 3 l :) de télen 2l is elég :)
elsõ válaszoló...L/13
2 liter folyadékot mondanak, de eröltetni nem kell, amennyi jól esik.Mikor több, mikor kevesebb.
ez amúgy baromság h mennyit kell....a szervezeted jelzi, ha nem elég, és aztis jelzi ha túlsok. és ez egyénfüggõ h kinek mennyi a napi szükséglete

7 hónapos babának egy nap hányszor és kb mennyit kell ennie, akkor ha este fél 8tól reggel 7 ig alszik?

Jelenleg reggel este 240 ml táp, tízórai 10kor gyümi, 1kor f?zelék, 4kor tejpép.

Legjobb válasz: ez jó és egy étkezésre legalább 250-300ml ételt egyen... én babám is 7 hós és igy eszik ahogy a tied:)

ez jó és egy étkezésre legalább 250-300ml ételt egyen... én babám is 7 hós és igy eszik ahogy a tied:)
mi pont így alszunk, nálunk ez van: reggel 260 táp (220 lenne, csak higítom, mert keveset iszik napközben), tízórai gyümi+kekszpor (150 ml körül lehet), vagy joghurt, délben 250 fõzelék, uzsonára 250 tejpép, vacsira megint 250 fõzelék és este 8-9 fele 200 táp, ez is higítva, 160-ról. Szóval összesen ml-re ami tápanyag, az kb 1300. Nekünk ez vált be, és így se hízik 20 dekánál többet havonta mostmár. 8, 25 deka, 11 hónapos. 7 hónaposan ugyanígy kajált, csak tápszer helyett reggel és este szopizott, fogalmam sincs, mennyit.
Amiket írtok grammok, vagy milik? Bocsi, hogy belekérdezek, de az én 9 hónapos lányom még életében nem evett 200 g- nál több kaját egy evésre és ötször eszik egy nap. Amúgy mis így ettünk hét hónaposan és még most is. Szinte percre pontosan ezek a hami idõink. Jó babázást mindenkinek
milik

Kb. mennyit kell fent lennie a 7 hetes babámnak egy nap? Próbálkozzak rögtön evés után letenni, vagy fárasszam egy kicsit?

Csak azért kérdem, mert van, hogy már annyira elfárad, hogy azért nem bír elaludni és a végén teljesen behergeli magát és órákig csak sír :(((

Legjobb válasz: Minden baba más. Mi letesszük aludni, mert õ is átesik a holtponton és nem alszik. Figyeld a jelzéseit, hátha õ is segít dönteni. 5 hós mama

Minden baba más. Mi letesszük aludni, mert õ is átesik a holtponton és nem alszik. Figyeld a jelzéseit, hátha õ is segít dönteni. 5 hós mama

Kb mennyinek kell lennie egy 10 hetes, kistestű kutyus napi kaja adagjának?

3x eszik egy nap, de nem igazán tudom pontosan mennyit adjak neki. Van hogy megeszik mindent, van hogy alig akar valamit. Van erre valami viszonyítási mód? (pl: 1 marék kutyakaja, vagy ilyesmi).

Legjobb válasz: * jaa, és õ is 10 hetes volt, Border Collie.

* jaa, és õ is 10 hetes volt, Border Collie.
1 tonna XD
Nekünk a tenyésztõ 130 dkgot javasolt, 3 részre osztva.
Nekem a Beagle kiskutyám 100G-ot kapott, szintén három részre osztva.
jaa elirtam... grammm lett volna... Border collies )

Tescoban dolgozók! Egy átlagos héten mennyit kell ott dolgozni? Napi 8 óra alap azt gondolom, de H-V-ig? És nem lehet hogy csak egy műszakot vállaljon valaki? Kb mennyit kerestek és milyen jutattások vannak? (étkezés? BKV? )

Legjobb válasz: Nem napi, hanem heti vagy havi munkaidõkeret van megadva-pl 40/hét, ami ugye napi 8 órának felelne meg, de lehet hogy épp 3 napra bosztanak 12 órázni, a negyediken 4 órás leszel és a héten a többi napod szabad. Bármelyik napon dolgoztathatnak, heti két szabadnappal, amibõl havi egy vasárnap kell hogy szabad legyen. Egy mûszakos munkarend nincs-max az állandó éjszakásoknak. A minimálbér a fizetés, étkezési jegy a próbaidõ után semmi más.

Nem napi, hanem heti vagy havi munkaidõkeret van megadva-pl 40/hét, ami ugye napi 8 órának felelne meg, de lehet hogy épp 3 napra bosztanak 12 órázni, a negyediken 4 órás leszel és a héten a többi napod szabad. Bármelyik napon dolgoztathatnak, heti két szabadnappal, amibõl havi egy vasárnap kell hogy szabad legyen. Egy mûszakos munkarend nincs-max az állandó éjszakásoknak. A minimálbér a fizetés, étkezési jegy a próbaidõ után semmi más.
A kérdező hozzászólása: hát elég siralmas hogy mindent megcsináltatnak és alig fizetnek. de már lassan jobb megoldást nem látok... a bankokban nincs felvétel...vagy gyakorlatom nincs...
Mit csináltál eddig, milyen végzettséged van?
A kérdező hozzászólása: banki ügyintézõit végeztem, de a banknak vagy nem vesznek fel nyelvvizsga nélkül, vagy pedig mert pályakezdõ vagyok és nincs tapasztalatom...

Mennyi kajat kell adni a goriknek? Grammban ti kb mennyit adtok egyszeri etetesnel es azt hanyszor egy nap?

Szoval van egy 3 honapos gorim es azt olvastam a neten , hogy amig meg picik addig 4-5 szor kell eteni mig a nagyot eleg 2szer. Hat mikortolkezdodik az a nagy kor? Es oke 4-5 szor etetem a kis rosszcsontomat de ha igy folytatom akkor lb 2 honapon belul olyan dagadt lesz , hogy meg sem fog tudni mozdulni . :/ :D meg nem dagadt de 1hete van nalam es mar joskan nott a pocakja . Sokat mozog reggel mielott epmegyek dogozni kint van 30-60 percet munka utan 3-4 tol kint van 2 orat es mielott lefekszen kintvan 1-1, 5 orat es futkarozik ossze vissza . ( setalni meg nem viszem mivel oltast meg nem kaptunk ) Szoval mennyi szaraz tapot adtok neki egy napra , es mennyi hust? Milyen surunk kaphat gyumolcsot es zoldseget ( tudom miket szabad csak azt nem , hogy mennyit ) ed persze ha valaki megtudna tenni akkor ezt leirni egy kis gorenyre es egy nagy gorenyre vonatkozoan Elore is koszi :)

Legjobb válasz: Kb egy-másfél éves korig etettük többször a göriket. Grammra sosem mértük ki, hanem szemre.. úgy is kitapasztalod, hogy mennyit eszik meg egyszerre. Míg kicsik voltak, mi is 4x adtunk enni egy nap.

Kb egy-másfél éves korig etettük többször a göriket. Grammra sosem mértük ki, hanem szemre.. úgy is kitapasztalod, hogy mennyit eszik meg egyszerre. Míg kicsik voltak, mi is 4x adtunk enni egy nap.
Nem fogja túlenni magát, ha nem éhes, nem eszik. A mienk is iszonyú nagy és "dagadt", pedig kezdünk átállni a napi kétszeri etetésre (eddig napi háromszor kapott). Súlyra mi sem mérjük, szemre, amennyit elpusztít. De embertelen mennyiséget megeszik. Mi leginkább húst adunk, száraztápot csak a meleg miatt hagyunk elõtte (ha végképp éhes), jutalomfalatokat csak akkor kap, ha nagyon jó gyerek volt. Gyümölcs, zöldség semmi. (Sétálni mi sem visszük, egyszerûen megõrül a hámtól és addig akrobatikázik, amíg ki nem szabadul belõle. A legkisebb méretbõl is. Esély sincs megszerettetni vele.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!