Találatok a következő kifejezésre: Kb. mennyi kell egy (317 db)

Egy 23 napos babának kb. mennyit kell egy nap enni? Hány grammot?

Tudom,hogy nem mindíg esznek ugyanannyit,de mégis mihez lehet viszonyítani??

Legjobb válasz: A "nagykönyv szerint" 120g/testtömeg kg/nap a minimun. Tehát pl. ha a babád 4 kg, akkor 120x4=480g naponta. De szerintem nem érdemes számolgatni, csak idegesíted magad vele, én már azt is megbántam, hogy vettünk mérleget :)

A "nagykönyv szerint" 120g/testtömeg kg/nap a minimun. Tehát pl. ha a babád 4 kg, akkor 120x4=480g naponta. De szerintem nem érdemes számolgatni, csak idegesíted magad vele, én már azt is megbántam, hogy vettünk mérleget :)
Én is az elsõ hozzászólóval értek egyet. Ne idegesítsd magad ilyesmikkel. Az én lányom az átlag alatt teljesített, 4 óránként evett, egyszer kelt fel éjjel, holott mondták ébresztgessem. Na hogyne!! Aztán kialakította magának a kis életritmusát. És ugyanúgy fejlõdik, ahogy kell. Õ tudja mi a jó neki. MInden gyerek más és nem mindegyik úgy viselkedik, ahogy az orvos vagy a védõnõ akarja. Az én lányomnak 12-szer kellett volna ennie a norma szerint és õ 7szer evett. Aztán 8szor kellett volna és õ 6szor evett, vagy 5ször. Mikor mennyit igényelt. Az orvos persze elõször ki volt akadva és adta az okos tanácsokat. És aztán úgy döntöttem sok gyötrés után, hogy elég volt, a lányom tudja mi kell neki és ne általánosítsák, ha õ nem általános baba. Mikor orvoshoz mentünk mindig azt mondtam, amit hallani akart. Ennek ellenére szépen fejlõdik és semmi baja. A babához igazodj, ne az elõírásokhoz! Sok sikert Erika

Kb. mennyibe kerül egy elektromos cigaretta? Mennyi ideig használható, és milyen gyakran kell tölteni?

Legjobb válasz: Munkatársam használta. Õ netrõl rendelte, kb. 20e Ft volt, de láttam már a Spáros reklámújságban is, 10e Ft körül. Azt ugyan nem tudom mennyi idõnként kell tölteni, de azt tudom mondani, hogy a munkatársam kb. 1 hónapig azt szívta, s már egy ideje feltûnt, hogy nem pöfékel. Megkérdeztem, s azt mondta, hogy már nem függõ, és eszében sincs. Szóval csak támogatni tudom az ötleted! :D

Munkatársam használta. Õ netrõl rendelte, kb. 20e Ft volt, de láttam már a Spáros reklámújságban is, 10e Ft körül. Azt ugyan nem tudom mennyi idõnként kell tölteni, de azt tudom mondani, hogy a munkatársam kb. 1 hónapig azt szívta, s már egy ideje feltûnt, hogy nem pöfékel. Megkérdeztem, s azt mondta, hogy már nem függõ, és eszében sincs. Szóval csak támogatni tudom az ötleted! :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!:)

Kb. mi kell egy kezdő szállítmányozói vállalkozáshoz? Kb. mennyi pénz elindulni? A fuvarbörzéből meg lehet élni?

Gondolom, mondjuk az online fuvarbörze elérhetőségéhez kell egy nagyobb pénzt befektetni. Kell némi idegennyelv-tudás is... Saját autó mindenképp kell, vagy jól meg lehet abból élni, ha mások autójára szervez az ember fuvart...? Kb. mennyibe kerülne elindítani egy ilyen szállítmányozói vállalkozást? Lehet, hogy bejönne? Tulaj: szállítmányozó, logisztikus a szakmája (OKJ-s) kezdő, de ő adja a pénzt. Felvenne 1-2 min. 3 év tapasztalattal rendelkező fuvarszervezőt. Így szerintetek mekkora az esély arra, hogy befut a cég és megmarad? (Iroda költségekkel most ne számoljunk, csak a humán erőforrás, az adók, bérek és max. a szoftver árával.)

Legjobb válasz: Nekünk fuvarozó cégünk van, szervezéssel nem nagyon foglalkozunk, csak leírom amit gondolok. Ami munkát eddig kaptunk azt vagy mi magunk kerestük neten és közvetlenül hívtuk fel a céget, vagy más fuvarozó vállalkozóktól hallottuk, vagy úgy kerestek meg. Egyszer beszéltünk egy fuvarszervezõvel õ azt mondta ebbõl nem lehet megélni, neki is csak a másodállása. Fuvarozásból már inkább meg lehet élni, na milliomos nem leszel de a számlákra telik, de ahhoz sok pénz kell, egy használ eu2es kamion 1,5-2milla, ahhoz gumi, szerelõ szerszámok, vizsgák, meg még vagy 500.0000-1000000 Ft mert ha el is indul a kamion 30-60-90 napra fizetnek, addig meg te állod az útdíjjat elõre(hála Orbán nagyúrnak) a gázolaj ,a gumizás havona, a sofõrt is fizetni kell és egy sofõr nem fog megelégedni a minimálbérrel. Ha meg külföldön szállít, az jobban fizet de ahhoz nem elég egy kis mezei eu2es.

Nekünk fuvarozó cégünk van, szervezéssel nem nagyon foglalkozunk, csak leírom amit gondolok. Ami munkát eddig kaptunk azt vagy mi magunk kerestük neten és közvetlenül hívtuk fel a céget, vagy más fuvarozó vállalkozóktól hallottuk, vagy úgy kerestek meg. Egyszer beszéltünk egy fuvarszervezõvel õ azt mondta ebbõl nem lehet megélni, neki is csak a másodállása. Fuvarozásból már inkább meg lehet élni, na milliomos nem leszel de a számlákra telik, de ahhoz sok pénz kell, egy használ eu2es kamion 1, 5-2milla, ahhoz gumi, szerelõ szerszámok, vizsgák, meg még vagy 500.0000-1000000 Ft mert ha el is indul a kamion 30-60-90 napra fizetnek, addig meg te állod az útdíjjat elõre(hála Orbán nagyúrnak) a gázolaj , a gumizás havona, a sofõrt is fizetni kell és egy sofõr nem fog megelégedni a minimálbérrel. Ha meg külföldön szállít, az jobban fizet de ahhoz nem elég egy kis mezei eu2es.
Ha ennyit tudsz róla ami ebbõl a kérdésbõl kiderül, akkor csak bukhatsz.


Kb. mennyi kell ennie egy anyatejes 5 hónapos babának egy alkalommal?

Nem szoktam mérni a kisbabámat, csak havonta egyszer, nagyon szépen fejl?dik. Viszont kiváncsi vagyok kb. mennyit ehet. Várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Ez súlytól függ. Ha a babád 6 kg (pl) akkor testsúlykilogrammonként kell neki 120-150grammnyit ennie, tehát napi 720-900grammot (ezt kell elolasztanni annyival ahányszor eszik). Amúgy pedig azt mondják, hogy 6 hós korukra kell kb. megduplázniuk a születési súlyukat (tehát havi 0,5kg hízás normális) és utána pedig havi 0,4kg-t. Ha ennél kevesebbet eszik természetesen nem kell megijedni, csak ha tartósan nem eszik eleget és fogyni kezd... További jó fejlõdést :)

Ez súlytól függ. Ha a babád 6 kg (pl) akkor testsúlykilogrammonként kell neki 120-150grammnyit ennie, tehát napi 720-900grammot (ezt kell elolasztanni annyival ahányszor eszik). Amúgy pedig azt mondják, hogy 6 hós korukra kell kb. megduplázniuk a születési súlyukat (tehát havi 0, 5kg hízás normális) és utána pedig havi 0, 4kg-t. Ha ennél kevesebbet eszik természetesen nem kell megijedni, csak ha tartósan nem eszik eleget és fogyni kezd... További jó fejlõdést :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :-) Attól nem kell félnem, hogy túl keveset hízna, inkább fordítva...már 8, 5 kg a fiam :-) Igazából attól félek, hogy hamarosan nem lesz neki elég a tejem, hiszen kiszámoltam, és kb. 180 - 200 g jön ki egy alkalomra...ember legyen a talpán, aki ezt kitermeli naponta 6 x :-) (még egyelõre megy, de ki tudja meddig? )

Mennyibe kerül egy átlagos ló? Havonta kb. mennyit kell költeni rá?

Legjobb válasz: attól függ, hogy otthon tartod, vagy bértartásban, bár sok esetben otthon sem olcsóbb, mert pl a takarmány kis mennyiségben sokkal drágább. én bértartásban tartom, az 35.000 ehhez hozzá jönnek még az egyéb költségek, a benzin a kijáráshoz, állatorvos, kovács, felszerelések újítása, répa-alma és egyéb cuccok, kenõcsök, miegymás, szóval összességében szerintem kb. 45.000-et költök rá havonta. de mondjuk az enyém el is van kényeztetve, ellenben ez egy nagyon olcsó bértartás.

attól függ, hogy otthon tartod, vagy bértartásban, bár sok esetben otthon sem olcsóbb, mert pl a takarmány kis mennyiségben sokkal drágább. én bértartásban tartom, az 35.000 ehhez hozzá jönnek még az egyéb költségek, a benzin a kijáráshoz, állatorvos, kovács, felszerelések újítása, répa-alma és egyéb cuccok, kenõcsök, miegymás, szóval összességében szerintem kb. 45.000-et költök rá havonta. de mondjuk az enyém el is van kényeztetve, ellenben ez egy nagyon olcsó bértartás.
Otthon tartva kb 20-30 ezer/hó (ez egy átlag összeg, mert ideális esetben érdemes az egész évre való szénát és zabot nyáron beszerezni, mert télen megdrágul a takarmány, szóval egyszerre lesznek nagyobb költségeid, azt oszd le hónapokra). Ebbe már benn van a kovács és az oltások is. Bértartásban 30-40 ezer/hó az induló ár, de van ahol akár 70 ezret is elkérnek. Erre még rájön a kovács 2 havonta kell vasaltatni 4 új vassal 10-15 ezer, viszont ha nem kopik el, akkor még egyszer fel lehet ütni a vasakat, így olcsóbb. Ha nem patkoltatsz, akkor havonta érdemes körmöltetni 2-5000 kovácstól függõen. + állatorvos. Maga a ló ára meg 200 ezertõl a csillagos égig mehet. Egy tisztavérû rendesen papírozott ló 300-400ezertõl indul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Modell szeretnék lenni, az az álmom. Nem gondolom magamról hogy csúnya vagyok, se tökéletes, azt szeretném hogy mi kell ahhoz hogy modell legyek, mi az előnye? Hátránya? (nem kifutó) kb. mennyibe kerül egy modelliskola 3hónapos kijárása?

Legjobb válasz: Megsúgok valamit. Nem a modelliskolától leszel modell. Jobb helyeken el sem várják hogy ilyet végezz bõven elég ha jól nézel ki. Sétálni megtud tanítani a többi modell kivonulás elõtt, nem egy nagy wasistdas. Ha már fizetned kell ahhoz hogy foglalkoztassanak az szintén rég rossz. Egy portfólióra szükséged van az elindulás elsõ lépése... Ez általában 80-150 ezer között mozog ha tényleg profi csinálja. Nem árt ha beszélsz nyelveket mert ha csak Magyarországon akarod csinálni meggazdagodni nem fogsz belõle. A szövegbõl ítélve nincs valami sok önbizalmad ami szintén nem túl jó, kell hogy legyen vér a pucádban ha már mutogatni akarod magad. Hátránya hogy azt csinálnak veled amit akarnak. Ha le kell fogynod le kell fogynod ha híznod kell híznod ha most tüsi vörös haj kell tüsi vörös hajad lesz.

Megsúgok valamit. Nem a modelliskolától leszel modell. Jobb helyeken el sem várják hogy ilyet végezz bõven elég ha jól nézel ki. Sétálni megtud tanítani a többi modell kivonulás elõtt, nem egy nagy wasistdas. Ha már fizetned kell ahhoz hogy foglalkoztassanak az szintén rég rossz. Egy portfólióra szükséged van az elindulás elsõ lépése... Ez általában 80-150 ezer között mozog ha tényleg profi csinálja. Nem árt ha beszélsz nyelveket mert ha csak Magyarországon akarod csinálni meggazdagodni nem fogsz belõle. A szövegbõl ítélve nincs valami sok önbizalmad ami szintén nem túl jó, kell hogy legyen vér a pucádban ha már mutogatni akarod magad. Hátránya hogy azt csinálnak veled amit akarnak. Ha le kell fogynod le kell fogynod ha híznod kell híznod ha most tüsi vörös haj kell tüsi vörös hajad lesz.
Tele van ezzel az internet, itt nem fogják tudni megmondani neked a tutit, csak baromságokat, igaz, az elõzõ válaszoló nagyjából összegezte a lényegeket. Én csak annyit tennék hozzá hogy ha nem vagy különlegesen szép, és nem felelsz meg a szabványméreteknek, nem áll szóba vele egy normális ügynökség se.
A kérdező hozzászólása: mindenbe van valami!önbizalmam az van bõven!..csak az elindulás a legnehezebb...nem vagyok anorexiás sovány, el se vagyok hizva nem gondolom azt hogy a külsõmmel lenne probléma, .a nyelveket azt tanulom, nem az a fontos számomra hogy 1000képet csináljanak rólam és retusáljanak ki meg hogy mindenhol én legyek a középpontba, hanem hogy én ezt akarom csinálni, minden álmom ez...és eléggé szomorú..hogy vannak olyanok akik a modellek szépségét úgymond megrongálják....és egyetértek hogy ezzel van tele az internet...

Kb mennyibe kerül egy 16 m2-es szoba kifestése, ha a tapétát is le kell szedni?

Legjobb válasz: Az teljesen mindegy festésnél hogy hány m2 a szoba hiszen a falakat kell számolni. És az sem mindegy hogy magadnak csinálod vagy festetsz. Ha magadnak csinálod akkor az olcsóbbik verzióban 3-5000 ft egy szoba kifestése-de felsõ határ bármennyi lehet igénytõl függõen. Ha festõt hívsz akkor rájön az õ munkadíja ami kb. 10000 Ft-nál kezdõdik.

Az teljesen mindegy festésnél hogy hány m2 a szoba hiszen a falakat kell számolni. És az sem mindegy hogy magadnak csinálod vagy festetsz. Ha magadnak csinálod akkor az olcsóbbik verzióban 3-5000 ft egy szoba kifestése-de felsõ határ bármennyi lehet igénytõl függõen. Ha festõt hívsz akkor rájön az õ munkadíja ami kb. 10000 Ft-nál kezdõdik.
0 Ft, ha te csinálod.

Egy két honapos babának hányszor és kb mennyit kell ennie egy nap?

Legjobb válasz: Szoptatsz? kb 130 ml-t kell ennie,de ez nagyon változó.

Szoptatsz? kb 130 ml-t kell ennie, de ez nagyon változó.
Ha a súlyát kg-ban mérve beszorzod 130-ml-rel, akkor ez az úgymond minimum, amit ennie kell. Az én kislámyom kb súly*155-öt eszik.
Szia! Annyit és annyiszor, ahányszor a baba igényli. Minden baba más és más.

Egy 3 hónapos babának, ha minden rendben van és rendesen fejlődik, akkor kb. mennyinek kell lennie a súlyának?

14 hetes a kisbabám, de 3-4 hete nagyon keveset eszik,és nem hízik. Most egy 3 napja kezdett el eszegetni jobban, és talán most n?tt is egy kicsit a súlya. Így most kopaszon 4,92kg. Ez szerintetek elég? 3,62kg-mal született.

Legjobb válasz: Szerintem pont annyit hízott, amennyit kell kb., nincs vele semmi gond. :-)A doki mit mond? Én úgy tudom, hogy havi 40dkg jó ha megvan, és ezt Ti "teljesítettétek". :-) Amúgy az enyém is azt csinálta, hogy 1 hónapban sokat hízott, aztán a kövben keveset, tiszta ideg voltam. De a lényeg az, hogy 6 hó körülre duplázza meg a súlyát... De ha tápszert kap, akkor csináld azt, hogy néha kicsit több port teszel a vízbe, de ne sokkal, csak mondjuk 90 ml víz+4 adagolókanál tápszer.

Szerintem pont annyit hízott, amennyit kell kb., nincs vele semmi gond. :-)A doki mit mond? Én úgy tudom, hogy havi 40dkg jó ha megvan, és ezt Ti "teljesítettétek". :-) Amúgy az enyém is azt csinálta, hogy 1 hónapban sokat hízott, aztán a kövben keveset, tiszta ideg voltam. De a lényeg az, hogy 6 hó körülre duplázza meg a súlyát... De ha tápszert kap, akkor csináld azt, hogy néha kicsit több port teszel a vízbe, de ne sokkal, csak mondjuk 90 ml víz+4 adagolókanál tápszer.
A kérdező hozzászólása: Ebben a hónapban nem érte el a 40dkg hízást, csak 22dkg-ot hízott. A védõnõ is azt mondta, hogy kevés, de azt tanácsolta, hogy még várjunk a tápszerrel, és most el is kezdett jobban enni. Remélem most már nem lesz gond!
Én úgy tudom, hogy a 3. hónapra szokták megduplázni a születési súlyukat. Heti 150-250 gr gyarapodás az ideális (a védõnõm szerint).
Heti 100-150 grammot kell min. híznia!
A mi fiúnk is most lesz 14 hetes. 3400grammal született, s e hét kedden mérték. 5480 gramm volt a tiszta súlya. Csak anyatejes baba. A mi védõnõnk szerint heti 100-150 g között kell híznia, s én úgy olvastam, hogy a 6. hónapra kell megdupláznia a születési súlyát.
Nagyon szívesen, máskor is!

Tudtok olyan oldalt, ahol nem eladó kutyák vannak, hanem le van írva, hogy kb. mennyibe kerül egy adott fajta? Úgy értem, hogy kb. mi a reális ára pl. : egy beagle-nek és nem hirdetés kell, hogy ár megegyezés szerint!

Tudom gazditól függ, de vmi minimum-maximum csak van. Nagyon fontos lenne, mert ez is egy döntő szempontja annak, hogy milyen kutyát szeretnék!:)

Legjobb válasz: A magyar fajták kivételével minden más fajtatiszta kutya 80-100 ezertõl kezdõdik plusz egy 30-80 ezret lehet számolni a kezdeti egyéb kiadásokra. Ritkább fajták vagy óriástestûk esetében 200.000 feletti kezdõárra lehet számítani.

A magyar fajták kivételével minden más fajtatiszta kutya 80-100 ezertõl kezdõdik plusz egy 30-80 ezret lehet számolni a kezdeti egyéb kiadásokra. Ritkább fajták vagy óriástestûk esetében 200.000 feletti kezdõárra lehet számítani.
Nincs ilyen oldal. Amúgy mi az, hogy reális ár? Megette a fene, ha neked az ár a kutya fajtájának kiválasztásában a döntõ szempont.
Tudtommal ilyen oldal nem létezik, de itt szívesen segítünk legjobb tudásunk alapján. Ha kíváncsi vagy egy bizonyos fajta árára, írj ki egy kérdést róla.
Abszolút egyetértek a másodikkal. Ne ár alapján válassz kutyát, amúgy is kb ugyanannyi minden törzskönyves kutya. Ha nincs pénz: 1, nem kötelezõ kutyát tartani. Ha nincs pénz a kutya árára, mibõl fizeteted az orvosi kezeléseket, ha pl valami baja lesz? 2, menhely.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az 1. és a 3. komizónak a normális választ a 2. és 4. emberkével pedig közlöm, hogy semmi köze hozzá, hogy mi alapján választok kutyát, csak szeretném, hogy jó helye legyen nálam és ha túl drága, akkor igen, nem maradna pénz pl. a dokira. Ez a kérdés azért lett kiírva, mert segítségre volt szükségem, nem azért, hogy leszólj, mert esetleg nem a Te szempontjaid fontosak nekem! Köszönöm
Ahogy gondolod, de remélem tisztában vagy vele, hogy egy kutya tartása nagyon sok költséggel jár, és itt korántsem a kezdeti vételárra gondolok. A flegma majd-én-jobban-tudom stílusod alapján viszont semmilyen kutya nem való a kezedbe, mert az anyagiak mellett elkötelezettség, alázat, és tanulni vágyás is elengedhetetlen a kutyázáshoz. Enélkül csak egy újabb kezelhetetlen kutya fog utcára/menhelyre kerülni a te felelõtlenséged miatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!