Találatok a következő kifejezésre: Kb. mennyi kell (882 db)

A babám 2 hetes. Kb. mennyit kell ennyi idősen szopizniuk a babáknak?

Legjobb válasz: Nem kórtól függ, hanem súlytól, legalább is a mi dokink azt mondja, minden 1 kg-ra 150 grammot kell számolni. Az én kislányom most kb 3,6 kg(4 hetes) így az õ adagja kb. 530 g egész napra, naponta 7-szer szopizik, ha elosztom akkor kb 70-80 g az egyszeri adagja. Remélem érthetõ voltam!

Nem kórtól függ, hanem súlytól, legalább is a mi dokink azt mondja, minden 1 kg-ra 150 grammot kell számolni. Az én kislányom most kb 3, 6 kg(4 hetes) így az õ adagja kb. 530 g egész napra, naponta 7-szer szopizik, ha elosztom akkor kb 70-80 g az egyszeri adagja. Remélem érthetõ voltam!
Ahogy az elõzõ írta. Annyit tennék hozzá, hogy 5 kg felett 120 ml-vel kell számolni. És még azt, hogy ez csak átlag! Lehet a te babád kicsivel többet vagy kevesebbet eszik, az nem probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Csinált valaki mostanában fegyvervizsgát? Sima vagyonőri igazolványom van, milyen vizsgákat kell ahhoz tennem, hogy el tudjak menni pl. bankba? Mennyibe kerül ez kb? Mennyit kell tanulni?

Legjobb válasz: Szia az én apám fegyveres vagyonõr és õ a vagyonõr vizsgára tanult eleget a fegyver vizsga pedig pesten volt vagy 3 4 éve. azt hiszem kell egy pszichológiai alkalmassági vizsga és csak azután mehetsz fegyvervizsgára.Most hogy mennyibe kerülhet nem tudom.Majd még írok.

Szia az én apám fegyveres vagyonõr és õ a vagyonõr vizsgára tanult eleget a fegyver vizsga pedig pesten volt vagy 3 4 éve. azt hiszem kell egy pszichológiai alkalmassági vizsga és csak azután mehetsz fegyvervizsgára.Most hogy mennyibe kerülhet nem tudom.Majd még írok.

Kb. mennyi kell ennie egy anyatejes 5 hónapos babának egy alkalommal?

Nem szoktam mérni a kisbabámat, csak havonta egyszer, nagyon szépen fejl?dik. Viszont kiváncsi vagyok kb. mennyit ehet. Várom a tapasztalatokat!

Legjobb válasz: Ez súlytól függ. Ha a babád 6 kg (pl) akkor testsúlykilogrammonként kell neki 120-150grammnyit ennie, tehát napi 720-900grammot (ezt kell elolasztanni annyival ahányszor eszik). Amúgy pedig azt mondják, hogy 6 hós korukra kell kb. megduplázniuk a születési súlyukat (tehát havi 0,5kg hízás normális) és utána pedig havi 0,4kg-t. Ha ennél kevesebbet eszik természetesen nem kell megijedni, csak ha tartósan nem eszik eleget és fogyni kezd... További jó fejlõdést :)

Ez súlytól függ. Ha a babád 6 kg (pl) akkor testsúlykilogrammonként kell neki 120-150grammnyit ennie, tehát napi 720-900grammot (ezt kell elolasztanni annyival ahányszor eszik). Amúgy pedig azt mondják, hogy 6 hós korukra kell kb. megduplázniuk a születési súlyukat (tehát havi 0, 5kg hízás normális) és utána pedig havi 0, 4kg-t. Ha ennél kevesebbet eszik természetesen nem kell megijedni, csak ha tartósan nem eszik eleget és fogyni kezd... További jó fejlõdést :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :-) Attól nem kell félnem, hogy túl keveset hízna, inkább fordítva...már 8, 5 kg a fiam :-) Igazából attól félek, hogy hamarosan nem lesz neki elég a tejem, hiszen kiszámoltam, és kb. 180 - 200 g jön ki egy alkalomra...ember legyen a talpán, aki ezt kitermeli naponta 6 x :-) (még egyelõre megy, de ki tudja meddig? )


Ha nappali tagozatos diákként szeretnék saját vállalkozást, kb mennyit kell havonta befizetnem?

Még egy kérdés: könyvel?t muszáj fogadnom?

Legjobb válasz: Nem, nem kell könyvelõt fogadnod, ha meg tudod csinálni a könyvelést, de ha azt kérdezed mennyit kell fizetned,a kkor gondolom nem nagyon vagy tisztában az adózással. A lényeg, hogy ha nappalis vagy akkor csak a tényleges bevételed után kell (vállalkozói kivét) adózni és járulékot is kevesebbet kell fizetned.

Nem, nem kell könyvelõt fogadnod, ha meg tudod csinálni a könyvelést, de ha azt kérdezed mennyit kell fizetned, a kkor gondolom nem nagyon vagy tisztában az adózással. A lényeg, hogy ha nappalis vagy akkor csak a tényleges bevételed után kell (vállalkozói kivét) adózni és járulékot is kevesebbet kell fizetned.
Igen, ilyen hozzáértéssel muszály könyvelõt fogadnod. És a bevételeidbõl levonod a költségeidet, és a maradék után adózol.
Szerintem egyértelmû volt! Én nem járok ebben a cipõben, de barátom igen. Õ EV-ként havonta kb. 2 ezer forintot fizet. Asszem EHO-t. Amugy a vállalkozóit kiváltani nem sok, 10 ezer forint. Egyébként jó könyvelõvel nem sokat kell adóznod. Szinte semmit. EV-ként könnyen mennek ezek a dolgok. Azt javaslom, hogy csináld! Nappalis diákként nagyon olcsó dolog, nem vesztesz semmit és jó, ha most megtanulod. Jó játék! Nem nagy dolog! Csináld csak! Sok szerencsét. :-D
A kérdező hozzászólása: Bocsi, lehet rosszul tettem fel a kérdést. Tudom, hogy a "haszon" után kell adóznom, de havonta mennyit kell fizetnem ami fix, ha van bevételem, ha nincs? Ezt nem tudom pontosan!

Mennyibe kerül egy átlagos ló? Havonta kb. mennyit kell költeni rá?

Legjobb válasz: attól függ, hogy otthon tartod, vagy bértartásban, bár sok esetben otthon sem olcsóbb, mert pl a takarmány kis mennyiségben sokkal drágább. én bértartásban tartom, az 35.000 ehhez hozzá jönnek még az egyéb költségek, a benzin a kijáráshoz, állatorvos, kovács, felszerelések újítása, répa-alma és egyéb cuccok, kenõcsök, miegymás, szóval összességében szerintem kb. 45.000-et költök rá havonta. de mondjuk az enyém el is van kényeztetve, ellenben ez egy nagyon olcsó bértartás.

attól függ, hogy otthon tartod, vagy bértartásban, bár sok esetben otthon sem olcsóbb, mert pl a takarmány kis mennyiségben sokkal drágább. én bértartásban tartom, az 35.000 ehhez hozzá jönnek még az egyéb költségek, a benzin a kijáráshoz, állatorvos, kovács, felszerelések újítása, répa-alma és egyéb cuccok, kenõcsök, miegymás, szóval összességében szerintem kb. 45.000-et költök rá havonta. de mondjuk az enyém el is van kényeztetve, ellenben ez egy nagyon olcsó bértartás.
Otthon tartva kb 20-30 ezer/hó (ez egy átlag összeg, mert ideális esetben érdemes az egész évre való szénát és zabot nyáron beszerezni, mert télen megdrágul a takarmány, szóval egyszerre lesznek nagyobb költségeid, azt oszd le hónapokra). Ebbe már benn van a kovács és az oltások is. Bértartásban 30-40 ezer/hó az induló ár, de van ahol akár 70 ezret is elkérnek. Erre még rájön a kovács 2 havonta kell vasaltatni 4 új vassal 10-15 ezer, viszont ha nem kopik el, akkor még egyszer fel lehet ütni a vasakat, így olcsóbb. Ha nem patkoltatsz, akkor havonta érdemes körmöltetni 2-5000 kovácstól függõen. + állatorvos. Maga a ló ára meg 200 ezertõl a csillagos égig mehet. Egy tisztavérû rendesen papírozott ló 300-400ezertõl indul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Az ebayen ha ezt rendelem a 3500 Ft-on kívül kb mennyit kell még fizetnem? (bővebben lent)

ez a gatya lenne az :

Legjobb válasz: Nem vagyok gatyazseni, ezért nem tudom, hogy mi nevezhetõ jutányos árnak, de azt látom, hogy a szállítási díj 2.99 angol fontban van megadva. Ha ennyi van kiírva, akkor ennyi is lesz. Valamint ha a termék ára és a szállítási költség együttesen nem haladja meg a 22 eurót (kb 18 font), akkor nem kell további díjaktól (vám, áfa) tartani.

Nem vagyok gatyazseni, ezért nem tudom, hogy mi nevezhetõ jutányos árnak, de azt látom, hogy a szállítási díj 2.99 angol fontban van megadva. Ha ennyi van kiírva, akkor ennyi is lesz. Valamint ha a termék ára és a szállítási költség együttesen nem haladja meg a 22 eurót (kb 18 font), akkor nem kell további díjaktól (vám, áfa) tartani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)

Hővédő spray (Syoss), amit vizes hajra kell fújni, kb. mennyit kell ráfujnom a hajamara?

Legjobb válasz: Én vastagszálú válligérõ hajjal rendelkezem. Kb 5 fújás elég,a több már nekem zsírosítja.

Én vastagszálú válligérõ hajjal rendelkezem. Kb 5 fújás elég, a több már nekem zsírosítja.

Egy 3 hónapos babának, ha minden rendben van és rendesen fejlődik, akkor kb. mennyinek kell lennie a súlyának?

14 hetes a kisbabám, de 3-4 hete nagyon keveset eszik,és nem hízik. Most egy 3 napja kezdett el eszegetni jobban, és talán most n?tt is egy kicsit a súlya. Így most kopaszon 4,92kg. Ez szerintetek elég? 3,62kg-mal született.

Legjobb válasz: Szerintem pont annyit hízott, amennyit kell kb., nincs vele semmi gond. :-)A doki mit mond? Én úgy tudom, hogy havi 40dkg jó ha megvan, és ezt Ti "teljesítettétek". :-) Amúgy az enyém is azt csinálta, hogy 1 hónapban sokat hízott, aztán a kövben keveset, tiszta ideg voltam. De a lényeg az, hogy 6 hó körülre duplázza meg a súlyát... De ha tápszert kap, akkor csináld azt, hogy néha kicsit több port teszel a vízbe, de ne sokkal, csak mondjuk 90 ml víz+4 adagolókanál tápszer.

Szerintem pont annyit hízott, amennyit kell kb., nincs vele semmi gond. :-)A doki mit mond? Én úgy tudom, hogy havi 40dkg jó ha megvan, és ezt Ti "teljesítettétek". :-) Amúgy az enyém is azt csinálta, hogy 1 hónapban sokat hízott, aztán a kövben keveset, tiszta ideg voltam. De a lényeg az, hogy 6 hó körülre duplázza meg a súlyát... De ha tápszert kap, akkor csináld azt, hogy néha kicsit több port teszel a vízbe, de ne sokkal, csak mondjuk 90 ml víz+4 adagolókanál tápszer.
A kérdező hozzászólása: Ebben a hónapban nem érte el a 40dkg hízást, csak 22dkg-ot hízott. A védõnõ is azt mondta, hogy kevés, de azt tanácsolta, hogy még várjunk a tápszerrel, és most el is kezdett jobban enni. Remélem most már nem lesz gond!
Én úgy tudom, hogy a 3. hónapra szokták megduplázni a születési súlyukat. Heti 150-250 gr gyarapodás az ideális (a védõnõm szerint).
Heti 100-150 grammot kell min. híznia!
A mi fiúnk is most lesz 14 hetes. 3400grammal született, s e hét kedden mérték. 5480 gramm volt a tiszta súlya. Csak anyatejes baba. A mi védõnõnk szerint heti 100-150 g között kell híznia, s én úgy olvastam, hogy a 6. hónapra kell megdupláznia a születési súlyát.
Nagyon szívesen, máskor is!

Ha diákként Mcdonald's-os munkát szeretnék végezni, ahhoz szükséges valamilyen előképzettség? Kb. mennyit kell dolgozni, és milyen órabérben?

Legjobb válasz: Nem kell elõképzettség, hivatalosan 6 óránál többet nem dolgozhatsz és kb. 450-500 Ft az órabér.

Nem kell elõképzettség, hivatalosan 6 óránál többet nem dolgozhatsz és kb. 450-500 Ft az órabér.

Egy két honapos babának hányszor és kb mennyit kell ennie egy nap?

Legjobb válasz: Szoptatsz? kb 130 ml-t kell ennie,de ez nagyon változó.

Szoptatsz? kb 130 ml-t kell ennie, de ez nagyon változó.
Ha a súlyát kg-ban mérve beszorzod 130-ml-rel, akkor ez az úgymond minimum, amit ennie kell. Az én kislámyom kb súly*155-öt eszik.
Szia! Annyit és annyiszor, ahányszor a baba igényli. Minden baba más és más.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!