Találatok a következő kifejezésre: Kb. mennyi a baba (123 db)

Akinek 5-6 hetesen kb felszivodott a baba mennyi ideig vérzett kb? nem kellett mütéti beavatkozás.

Legjobb válasz: Én pénteken vetéltem el sajna,de azért biztonság érdekében ki tísztítotak és már most nagyon minimális enyhe rózsaszínes:((.Múlóban van:((

Én pénteken vetéltem el sajna, de azért biztonság érdekében ki tísztítotak és már most nagyon minimális enyhe rózsaszínes:((.Múlóban van:((
Szia!Velem októberben történt meg sajnos.Nem sokáig véreztem, még talán rövidebb ideig és kevesebbet is kb.4 nap volt.Nem kellett mûteni, mert kiürült szépen.mikor elmult, megnéztek uh-val, teljesen kiürült a méhem. üdv. 14+3heteske
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.

38dik hétben vagyok, eddig 15 kilot hiztam ez sok? Mennyit fogok még és ebböl mennyi a baba illetve a többi, mennyi marad rajtam kb. a szülés után?

Nem eszem sokat és igyekszem kerülni az édességet bár mostnában kivánom a csokit sokszor de elötte nem voltam oda érte akkor ez most igy marad?Szoptatás alatt ehetek csokit,attol nem fáj a baba hasa vagy nem fogja a székletét?

Legjobb válasz: Az utolsó 2 héten még elképzelhetõ, hogy hízol 1-2 kilót, de szerintem nem baj. Én 16 kilót híztam a terhesség alatt, szülés után közvetlenül 8 ment le, most 6 hetes a kisfiam és még 2-3 kg van rajtam. Csokival kapcsolatban: ha nem viszed túlzásba, akkor egyél nyugodtan, néha én is szoktam.

Az utolsó 2 héten még elképzelhetõ, hogy hízol 1-2 kilót, de szerintem nem baj. Én 16 kilót híztam a terhesség alatt, szülés után közvetlenül 8 ment le, most 6 hetes a kisfiam és még 2-3 kg van rajtam. Csokival kapcsolatban: ha nem viszed túlzásba, akkor egyél nyugodtan, néha én is szoktam.
A baba még nõl naponta, tehát még lehet, hogy lesz valamennyi rajtad, de max 2-3 kg. Ne a kilókkal foglalkozz, amúgy sem sok a 15, teljesen normális. A baba kb 5-6 kg, ami a baba, a víz, a lepény és a méhed. A szoptatás alatt meg sokan még fogynak is. Ehetsz csokit nyugodtan:-))
Én 18 kg-ot híztam, 5 ment le a szüléssel, majd 5 és fél hónap alatt még híztam 1-et. De hidd el, nem ez a fontos, hanem, hogy a babád hétrõl-hétre megörvendeztessen téged, mikor leméred, hogy lám-lám megint minden tápanyagot megkapott tõled, mert gyönyörûen fejlõdik. Szülés után úgy is mindenkit már csak az õ súlya érdekel, téged nem mérnek le! Ha már a babád mást is eszik, elkezdheted korlátozni a hílaló ételek falását. Ha meg mér nem szopik, fogyózhatsz is, és belekezdhetsz rendszeres edzésekbe. Elõtted az egész élet, hogy lefogyj, de szoptatni csak néhány hónapig fogsz!!! Élvezd ki minden percét!
Szerintem már nem fogsz hízni, ilyenkor már a te súlyod stagnál, hiába hízik a baba. Minden szakkönyv azt írja, az utolsó hetekben nincs hízás, sõt, van aki fogy. Kivétel, ha nagyon vizesedsz, de az mind kimegy a szüléskor. Ne izgulj, nem olyan sok a 15kg. Ebbõl lehet, hogy csak 2-3kg marad rajtad, amit észre se veszel. Én is a 38. hétben vagyok és én stagnálok már a 32. hét óta, a babám pedig már 3kg. Könnyû szülést!
Szia! Én 25 hetesen 10 kilónál tartok. Kb annyi leszek a végén, mint te jó esetben. Én is el vagyok néha kenõdve ez miatt, de ennyi végül is nem olyan sok, a 14 kiló még teljesen normális, most az az 1-2 kilóval több már nem számít. Utána lemegy hamar remélem.
Van itt egy tök jó kis oldal, leírja mi hány kg. a terhességed alatt. NEkem 13.6 kilót hozott ki a magasságomhoz, ebbõl a baba 3.4 kg, együtt a cuccaival összesen 5. A plusz víz, zsír vér mennyisége, a mellek, a méh növekedése 8. kiló körül van összesen. A 15 kiló teljesen jó, akkor kell aggódnod ha 20 fölé mész! addig szerintem semmi gond! http://www.babycentre.co.uk/tools/weightgain?_requestid=2939..

9 kg hízás 35 hetesen soknak számít? Mennyit fogok még hízni a végéig? Ez a 9kiló hogyan oszlik el kb (mennyi a méh, baba-2200gr 32 hetesen-tudom, a cicik, víz, stb. )?

Köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem nem sok. Én 35 hetesen 6 kilónál tartottam, most 38 hetesen 7 kiló + van rajtam és a becsült súlya a babának már most 3800gr. :S Változó hogy kinek mennyi jön még fel. 1-2 kiló max szerintem. Azt hogy hogy oszlik el, hát annyit tudok mondani, hogy az elsõ babámmal +9 kilóval mentem szülni, császár volt, és mikor hazaértem a kórházból, a kezdõ súlyomnál voltam. Akkor a kislányom 3060g-mal született. Boldog babavárást!

Szerintem nem sok. Én 35 hetesen 6 kilónál tartottam, most 38 hetesen 7 kiló + van rajtam és a becsült súlya a babának már most 3800gr. :S Változó hogy kinek mennyi jön még fel. 1-2 kiló max szerintem. Azt hogy hogy oszlik el, hát annyit tudok mondani, hogy az elsõ babámmal +9 kilóval mentem szülni, császár volt, és mikor hazaértem a kórházból, a kezdõ súlyomnál voltam. Akkor a kislányom 3060g-mal született. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Érdekel, h kb. mennyi a méh súlya, a magzatvíz, az egyéb kapcsolódó dolgok, de sehol nem lehet ilyenrõl olvasni... Ha még becsült adatok, akkor sem találok ilyen oldalt.. Mindegy, akkor remélhetõleg nem sok.Doki, és a védõnõ szerint sem sok, pont jó. Jó éjszakát.
"Összességében az a szakmai álláspont, hogy a várandósság alatti testtömeg növekedés ideális esetben kb. 10-12 kg. Ebbõl a baba ~3, 4 kg, a méh 0, 9 kg, a méhlepény 0, 7 kg, a magzatburok és a magzatvíz 0, 8 kg, az anyai vérmennyiség növekedés 1, 2 kg, a folyadékvisszatartásból eredõ többlet 1, 4 kg, a zsírlerakódás 3 kg, és mell mirigyállománya 0, 45 kg."... ezen az oldalon talaltam csak kimasoltam neked a lenyeget: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Terhess..


Hallottatok a kokusz polyárol? Vett valaki? Jobb mint a hálozsák? Miert? Miskolcon hol lehet venni? Kb. mennyi? (nyári baba lesz)

Legjobb válasz: Szia Én most vettem kókuszpólyát (kb 2000tõl vannak én 3500 ért vettem) ugye könnyebb benne fogni a picit és alváshoz is nagyon jó nekünk tavasz közepén jön és így nem is vettem hálózsákot hiszen az elején abba altatom utána meg már melegek lesznek és akkor nem kell egyik se de õsszel azért tuti veszek neki egy hálózsákot

Szia Én most vettem kókuszpólyát (kb 2000tõl vannak én 3500 ért vettem) ugye könnyebb benne fogni a picit és alváshoz is nagyon jó nekünk tavasz közepén jön és így nem is vettem hálózsákot hiszen az elején abba altatom utána meg már melegek lesznek és akkor nem kell egyik se de õsszel azért tuti veszek neki egy hálózsákot
Nagyon jó a kókusz pólya! Tartja a babát ezért jobban alszik benne és sokkal könnyebb megfogni is. Célszerû a rokonoknak abban odaadni ha fel akarják venni mert biztosan lehet benne tartani.

A baba "kitolása" (szóval ha a vajúdást nem nézzük, csak azt amikor megszülöd a babát) kb mennyi idő? Nektek kb mennyi idő volt? Hány nyomással volt kint a baba?

Tudom, hogy ez mindenkinél más, de érdekelne, nektek kb mennyi id? volt,és hány nyomással volt kint a baba?. Köszi! :)

Legjobb válasz: Nehéz megmondani, mert szülés közben nem nagyon nézegeti az órát senki. Ha megvan a baba, akkor is az orvos néz meg hány óra van, mert aki szült az a babával van elfoglalva. (Legalábis nálam így volt. ) Az elsõ szülésemnél kb fél óra lehetett, a negyediknél úgy 5 perc.

Nehéz megmondani, mert szülés közben nem nagyon nézegeti az órát senki. Ha megvan a baba, akkor is az orvos néz meg hány óra van, mert aki szült az a babával van elfoglalva. (Legalábis nálam így volt. ) Az elsõ szülésemnél kb fél óra lehetett, a negyediknél úgy 5 perc.
Nem tudom pontosan, de nekem az egész vajúdás és kitolás nem tartott egy óránál tovább, ami elég érdekes, mert elsõ baba. Három fájásból lett meg a baba, mikor a szülõasztalon voltam.
Baba kitolása (amikor már minden doki ott volt és az ágyat is megemelték és beálltak oda) kb 5 perc, 4 nyomás volt. Ebbõl egy becsapós, mert úgy izgultam, hogy mondtam h jön a fájás, mindenki készenlétben majd közöltem "bocsi". A kitolási szakasz mindkettõnél ennyi volt. A vajúdás egyiknél 1, 5 óra, a másiknál fél óra. Azt az idõt nem számoltam bele amikor elfolyt a magzatvíz és az elsõ igazi fájások közt volt, mert ott kb 3 óra is eltelt, de ott nem vajúdtam, csak úgy elvoltam.
ja vajudással együtt 10 óra volt a szülés.
fiammal kb 20-30 perc volt.nyomást nem tudom, nem számolgattam, szinte folyamatosan jöttek a fájások.ahogy az egyik elmúlott jött a másik. könnyû és gyors szülést.
Az elsonel kb 25-30 perc volt, a ferjem azt mondja, en nem neztem az idot. Ez nem mind a szuloagyon tortent, hanem zuhanyzoban vajudtam es atvaltott a fajas tolofajasra. Mondtak, hogy nyugodtan nyomjak, ha ingerem van, lejjebb kerul a baba, de ne izguljak, nem fog ilyen konnyen kicsuszni. Egy olyan 10 perc utan mar fel kellett fekudni a szuloagyra es ott mar olyan igazi tolofajasok voltak. De en gatvedelemmel szultem, ezert volt hosszabb, mert az erosebb tolofajasoknal sem volt szabad vegig nyomni, csak aprankent haladhatott a baba kifele, hogy ne repedjek. A vajudassal egyutt kb 4 ora volt a szules. Masodik gyereknel 5 perc sem volt a kitolas, kaptam oxytocint nem keveset, ennek hatasara olyan gyorsan es olyan erosen jott az elso tolofajas, hogy nem birtam visszatartani es az elso tolasnal kint volt a baba feje. Az orvos is csak ekkor ert be a szobaba. Csak a szerencsen mult, hogy nem repedtem szet. Az egesz szules kb 2 ora volt.
Elsõnél 30-35 perc (vajúdással együtt 6 óra) Másodiknál kb. 3 perc (vajúdással együtt 3 óra) Harmadiknál 20 perc (vajúdással együtt 4 óra)
Szia!Nálunk 50 perc volt!Ez nagyon hosszúnak számít!
nekem kb 30 perc volt azt, hogy hányat nyomtam nem számoltam:)
Elsõ baba és nekem 10 perc volt.Vajúdással mindennel együtt (beöntés, ...) 4, 5 óra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és hogy ilyen részletesek voltatok!! :) Persze jöhetnek még! Egyébként köszi a jókívánságokat is, de nem vagyok várandós, de majd egyszer szeretnék lenni. Azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom pontosan hogy mûködik a szülés, vagyis inkább úgy mondanám hogy nem tudom az ilyen részleteket pl. mint ez. Már elõre félek, nagyon nem bírom a fájdalmat... :D
Kb 10 perc lehetett vagy annyi sem. Úgy 4-5 tolófájás volt.
10 perc alatt bújt ki a kislányom, 4. fájásra.egy fájás alatt 3-at kellett nyomni.elsõ baba.vajúdással együtt 12, 5 óra.
Idõben nem tudom, de 3X3 nyomásra kint volt a fiam.
1. babánál 18 perc volt pontosan, de nekem nem voltak fájásaim, csak a doki mondta, hogy mikor nyomjak, de volt, hogy nyomni sem tudtam, hanem õ és a szülésznõ húzta-nyomta. 2.babánál 13 perc, de õ azért tartott ennyi ideig, mert nagyon magasan volt, még le sem szállt, csak a tolófájások kezdetén. De azalatt a 13 perc alatt 3 nyomással kint volt.
Nekem 10 perc az elsõ két tolófájásnál azt hittem megõrülök mert a fájás már jött de még vissza kellett tartanom mert nem tûnt el a méhszáj, aztán utána egy nyomásra kibújt a babám.
Mind a 3x 1 tolófájás, 2nyomás. Az alig volt 1 perc (Köszönöm hogy feltetted a kérdést, nagyon jó volt vissza emlékezni az érzésre!!!) Könnyû szülést és egészséges kisbabát!!!
Hát én végig az órát lestem, mert amikor reggel 8-kor bementem a szülõszobára, azt mondta a szülésznõ, 10-re meglesz a baba. A kitolás nálam 4 fájásból megvolt, azzal együtt, hogy a harmadik fájást el kellett engedni, ellihegni, a gátvédelem érdekében. 10.10-kor született meg a legény.
17 órát vajúdtam, kb 30-40 perc volt a kitolás, és hány nyomás??? jó kérdés, nagyon sok. Elsõ baba volt, nagy súllyal 4kg, fájásgyengeséggel, nehezen tágultam, plussz idõ elõtti magzatvíz folyás.
Maga a kitolás idõben nem tudom mennyi, de az 5. nyomásra megszületett. elsõ baba, tök átlagos méretek
Nekem 2. tolófájásra lett meg, ha jól emlékszem 3-at nyomtam.kb. 10-15 perc alatt.
12 óra alatt lett meg a babám. A kitolási szak kb: 20 perc volt, hogy mennyit nyomtam nem számoltam... :D

Ha eddig kg-ot hiztam kb. a 30. hétben járunk mennyi lehet a baba a magzatvíz stb ebből csak viszonyítási alapként?

Legjobb válasz: szia! Baba: kb. 1500 g Méhlepény + magzatvíz: 1,5 kg És ott van még a megnövekedett méhed, ami normál körülmények között 50 g, a terhesség végére pedig kb. 1 kg (mondjuk nálad legyen 700-800 g), valamint a plusz 1,5-2 liter vér, amit ilyenkor keringet a szervezeted. Az összesen kb. 5200g.

szia! Baba: kb. 1500 g Méhlepény + magzatvíz: 1, 5 kg És ott van még a megnövekedett méhed, ami normál körülmények között 50 g, a terhesség végére pedig kb. 1 kg (mondjuk nálad legyen 700-800 g), valamint a plusz 1, 5-2 liter vér, amit ilyenkor keringet a szervezeted. Az összesen kb. 5200g.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a segítséget, most sokat segítettél ebben nekem. boldog baabvárást, sok egészséget!

Hogyan alakul a baba igenye a szopasra? Marmint eleinte kb 3orankent aztan mennyi idosen ritkulnak a szopasok?

Legjobb válasz: hát...lányom óránként kért 3 honapos korára 3 óránként kb de van hogy 4 ór a vagy 2 igy nem lehet pontosan leirni minden baba más

hát...lányom óránként kért 3 honapos korára 3 óránként kb de van hogy 4 ór a vagy 2 igy nem lehet pontosan leirni minden baba más
azt kell mondjam nincs pontos recept...kislányom 4honapos csak anyatejes és még most is 2-3szor szopizik éjjel, nappal meg 1-2-3 óránként...az elsõ kislányom 3hetesn végig aludta az éjszakát szopi nélkül...
A lányom sosem szopott 3 óránként. Volt, hogy fél óra után megint mellre tettem, volt, hogy csak 2 óra múlva. Szinte sosem vártam meg a 3 órát, max. akkor, ha nem voltunk otthon és nem volt lehetõség szoptatni. Most 6 hónapos, még mindig 1-2 óránként mellre teszem. Az éjszakát viszont már egész szépen végigalussza, 1-2 alkalommal kel.
A fiam végig óramûpontosan 3 óránként szopizott, kb. hat hetes korára állt be. Kettõ és négy hónapos kora között az éjszakát is átaludta, utána kelt éjjel is, mert kevés volt a tejem. Hat hónapos koráig csak anyatejet kapott. A lányom jelenleg majdnem 5 hónapos, napközben 3 óránként eszik, ötször, éjjel nem kel fel. De elõfordul, hogy 2 óra múlva megéhezik, mint pl. ma, mert a bátyja nem hagyta enni és éhes maradt. De van olyan is, hogy nappal is nagyobb szünetet tart. Vagy mert õ nem éhes, vagy mert úgy jön ki a lépés.

A babám kb 3kg-os, és a terhességem alatt 16kg-ot szedtem fel. (80-96-ra) mennyi súly megy le a szüléssel ha vizesedtem is közben+baba+víz+lepény. Stb. meg minden ilyesmi? Kb mennyit adnak le ilyenkor a kismamák (anyukák)?

Legjobb válasz: Szia! Én 7 hónapja szültem, én is 16 kg-t szedtem fel és nagyon vizes voltam. A szülés alatt 11 kg-t adtam le és a kórházi 3 nap alatt még 3-at. De ez egyénenként változó, kb 8-10 kg ami lemegy abban a gyönyörû pár órában. Szerintem nem híztál sokat biztos könnyen le megy majd! A babád gondoskodik róla!:) Könnyû szülést, jó babázást!:)

Szia! Én 7 hónapja szültem, én is 16 kg-t szedtem fel és nagyon vizes voltam. A szülés alatt 11 kg-t adtam le és a kórházi 3 nap alatt még 3-at. De ez egyénenként változó, kb 8-10 kg ami lemegy abban a gyönyörû pár órában. Szerintem nem híztál sokat biztos könnyen le megy majd! A babád gondoskodik róla!:) Könnyû szülést, jó babázást!:)
Szia!Én 8 kilót szedtem fel, a babám 3 kilósan született, és a kórházból hazaérve, minusz 1 kilóval könnyebb voltam, mint elõtte.Rajtam is volt víz, de le is ment 2 nap múlva.
Szia! Én is vizesedtem, felszedtem majdnem egy 20-ast, 3, 8kg volt a babám. Nem tudom, mennyi ment le pontosan a szüléskor, mert nem mértem, de 1 hónappal szülés után egyetlen gramm felesleg se volt rajtam. A felszedett kilók kb. fele lement a szülés utáni néhány napon belül, mert a víz is azonnal ürült kifelé.
Szia. Nem híztál sokat. Én vizesedés nélkül híztam 22 kilót. Mikor megmértem magam a kórházban akkor 4.5 kilóval voltam csak kevesebb, ebbõl 3460 gramm volt a baba. Most 3 hónapos, még van rajtam 9 kiló. Neked biztos több megy le, mert a víz is sokat nyom.
Szia! Én 83mal kezdtem és 96tal mentem szülni 4 hete. Kislányom 3, 4 kgmal született, én nem voltam vizes. Jelenleg 84 kg vagyok, szoptatok, úgyhogy eszek is rendesen. Szerintem nem marad rajtad sem sok :)

Aki babakocsiban altat, mennyi idő kb. , amíg elalszik a baba?

Mennyi id?s?

Legjobb válasz: kb. 3 kör a kertben, kb. 3 perc. 6 hós.

kb. 3 kör a kertben, kb. 3 perc. 6 hós.
Van, hogy 10perc, de van hogy fél óra. 1 éves.
Attól függ, mennyire fáradt...általában 5-20 perc. 4hós
Kb 8-9 hónaposig aludt el a babakocsiban, utána már nem. Ahogy egyre idõsödött, egyre több lett az idõ is. Elõször pár perc, utána már fél órát is kellett tolnom mire elaludt. Ekkor szoktam le a babakocsis altatásról, mert itthon meg a sötétben, csendben elaludt 2 perc alatt.
Ha álmos, akkor egybõl elalszik. Van, amikor már öltöztetés közben, de van, hogy "csak" akkor, mikor áttolom a küszöbön. :) De volt olyan idõszaka, 6, 5-7 hónaposan, mikor juszt sem akart elaludni, örökké felült, felállt a babakocsiban is (akkor épp nem örültem, hogy milyen ügyes, mozgékony babám van :)
Ja, most 8 hónapos (utolsó voltam)
5 hónapos. Ált.ban 10-15 perc, de ma pl. legalább 45 percig tologattam.

A 32. héttől kb mennyit hízik a baba?

Tudom h ez csak egy intervallum,de 32 hetes Uh-n a doki 1600 grammra saccolta a kisfickót.Kiváncsi lennék h most (34 hetesen) hány kg-ot nyomhat a drágám.Majd csak 36 hetesen megyek uh-ra.

Legjobb válasz: Az utolso honapban heti 250 grammot, elötte kevesebbet, de azt nem nagyon lehet megsaccolni mert akkor meg nö a hossza is, viszont a hossznövekedes az utolso honapban mar nem szamottevö es akkor csak hizik, hogy idekinnt ne fazzon es az elsö napokra legyen tartaleka. Azaz saccra kb 150-200 grammokat hizhat, 34 heten saccra olyan 2 kg felett kell lennie valamivel.Es most meg a 36ik hetig összeszed egy kicsit kevesebb mint fel kilot tehat saccra most 2,15kg ehhez hozzajön meg a 36ik hetig 0,35 kg, es az uccso honapban meg 1 kg= 3,5 kg-s baba. Csak nem mindenki atlagos :D

Az utolso honapban heti 250 grammot, elötte kevesebbet, de azt nem nagyon lehet megsaccolni mert akkor meg nö a hossza is, viszont a hossznövekedes az utolso honapban mar nem szamottevö es akkor csak hizik, hogy idekinnt ne fazzon es az elsö napokra legyen tartaleka. Azaz saccra kb 150-200 grammokat hizhat, 34 heten saccra olyan 2 kg felett kell lennie valamivel.Es most meg a 36ik hetig összeszed egy kicsit kevesebb mint fel kilot tehat saccra most 2, 15kg ehhez hozzajön meg a 36ik hetig 0, 35 kg, es az uccso honapban meg 1 kg= 3, 5 kg-s baba. Csak nem mindenki atlagos :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!