Találatok a következő kifejezésre: Kb. hány lehet (365 db)

Mi a véleményetek az olyan aktív (tehát nem nyugalmazott) egyetemi professzorokról, -docensekről, akik egyetlen világnyelven sem előadóképesek/tárgyalóképesek? Száz mai, aktív magyar prof. /docens közül kb. hány lehet ilyen?

Legjobb válasz: Ha egyébként jó a szakmájában, akkor az, hogy arra vannak a tolmácsok. És nem tudhatom, hogy miért nem beszél, tehát nem ítélem el.

Ha egyébként jó a szakmájában, akkor az, hogy arra vannak a tolmácsok. És nem tudhatom, hogy miért nem beszél, tehát nem ítélem el.
Ha csak nem elõadóképesek, akkor semmi. Ettõl még tudhat tájékozódni más nyelveken, maximum beszélni nem tud. Engem nem zavar, a lényeg, hogy magyarul tudjon elõadni, sokakról azt sem lehet elmondani.
Sok van, és szerintem pofátlanság. Hogy tájékozódik a szakmájáról, ha nem tudja elolvasni más emberek cikkeit arról? Vagy arra gondolsz, hogy beszélni nem tudnak mondjuk angolul?

Egy kistányér tojásos virslis lecsóban, kb hány kalória lehet?

kalória

Legjobb válasz: Hány virsli, hány tojás, mennyi zsiradék? (A kistányér NEM mértékegység, mert lehet rajta két falat kaja is meg lehet púposra rakva is, ezen kivül sokkal fontosabb, hogy miböl mennyi van benne, mint a tányér mérete.) Egy átlagos virsli 130 kcal, 1 tojás 80 kcal, 1 ek zsiradék kb 40 kcal.

Hány virsli, hány tojás, mennyi zsiradék? (A kistányér NEM mértékegység, mert lehet rajta két falat kaja is meg lehet púposra rakva is, ezen kivül sokkal fontosabb, hogy miböl mennyi van benne, mint a tányér mérete.) Egy átlagos virsli 130 kcal, 1 tojás 80 kcal, 1 ek zsiradék kb 40 kcal.
attól függ mekkora a kis tányér meg hogyan készíted el - nekem kb 200 szokott lenni :) )

Ez hány kcal lehet? És kb. hány gramm fehérjét tartalmaz?

Reggeli: 4dl 1,5%-os tej, csokis croissant, csokis müzli

Legjobb válasz: kcal-t nem lehet így mondani, mert nem mindegy mennyi a krumplis tészta, müzli. Fehérje kb 110g lehet, tejbõl 15g, 200g csirkemellbõl 50g, whey pro 30g, és a vacsorádbõl kb. 15g. De remélem a csirkét nyersen mérve írtad, hogy 200g, mert úgy szoktuk. Mindent nyersen mérünk és számolunk. Nem számoltam a növényi fehérjéket, mert abból is jön pár gramm, de úgysem teljes értékûek.

kcal-t nem lehet így mondani, mert nem mindegy mennyi a krumplis tészta, müzli. Fehérje kb 110g lehet, tejbõl 15g, 200g csirkemellbõl 50g, whey pro 30g, és a vacsorádbõl kb. 15g. De remélem a csirkét nyersen mérve írtad, hogy 200g, mert úgy szoktuk. Mindent nyersen mérünk és számolunk. Nem számoltam a növényi fehérjéket, mert abból is jön pár gramm, de úgysem teljes értékûek.
A kérdező hozzászólása: Persze, nyersen írtam. Nagyon köszönöm a választ!


Nem tudjátok hogy lehet e otthon tartani szurikátát? Úgy értem engedélyezett vagy tiltja valamilyen törvény vagy hasonló. És kb mennyibe kerülhet? Kb. hány centi magas? Hány kiló? Harap? Sokat kell vele törodni? Hány éves korig élnek?

Én szeretnék venni1szurikátát és már azt is tudom hogy mi lesz a neve, ha kiváncsiak vagytok válaszoljatok a kérdésemre és megtudhatjátok!Irjatok z email címemre is.

Legjobb válasz: Titva van a tartása,mivel vadon élõ állatok! A vadászgörény is cuki és azt még tartani is lehet!

sztem timonnakk nevezné el xD nem lehet venni ! sõt egyedül nem lehet tartnai sõt ez egy vadállat harap , félõs , de ha utána olvastál volnálk akkor tudnád
Nem.Ez egy vadon élõ állat, nem is bírná ki fogságban.Láttad már, hogy ezek az állatok hol élnek???Föld alatti alagutakat ásnak, és családokban, csoportokban élnek.Még ha lehetne is háznál tartani, elõ tudnád teremteni a számára szükséges környezetet?A megfelelõ méretû talajt bizonyos határokon belül, ellátás stb, stb, stb.
Titva van a tartása, mivel vadon élõ állatok! A vadászgörény is cuki és azt még tartani is lehet!
Szerinte Tö Rodnie lesz a neve :D Eltaláltam? :) Szupcsi lesz egy szuri káta!
Elsõ válaszoló! Milyen az a max hangya?Érdekelne.Naon cukkcsi lehet.
Nem lehet venni. Az elsõ válaszolónál a pont. Amúgy minden állattal sokat kell "törodni"...
Én nem hiszem el, hogy valaki tényleg így ír.
100-as iq alatt max hangyát tarthasz.
nemtucc venni sehol.
Nem tuggyuk :-))
NEM!!!!!! (jó a helyesírásod)
Ezt kaptam emailben a kérdezõtõl xD http://kephost.hu/image-9323_4BA14DAB.jpg
A kérdező hozzászólása: AmúgY ha tudni szeretnétek én nem magyar iskolába járok azért roszz a magyar hejesirásom úgyhogy ne csú ológyatok velem nektek meg nrm megy a szlovák hejesírás na akkor most énis csúfológyak veletek?mert megtehetem!
Szia! Nem lehet tartani szerencsére. Gondolj bele hol és milyen körülmények között élnek Õk. Szenvedne háziállatként, és ezt te sem akaratod:) Egyébként még ha be is lehet csempészni akkor is rettenetesen drága. Egy kifejlett állat, kétlábra állva 20cm, úgy tudom. Igen, biztosan harap, mert vadállat.

A most rokkantnyugdíjasoknak kb. hány százaléka lehet az, aki tényleg jogosan kapja, és hány százalék csak alibi-rokkant?

Legjobb válasz: A 800 ezer rokkantnyugdíjasból kb. 400 ezer korbetöltött, a maradék 400 ezerbõl kb. 200 ezer lehet valóban rokkant.

A 800 ezer rokkantnyugdíjasból kb. 400 ezer korbetöltött, a maradék 400 ezerbõl kb. 200 ezer lehet valóban rokkant.
Úgy 4-5% körülire teszem azok arányát akik ténylegesen munkaképtelenek.
20% körül lehet maximum, aki tényleg munkaképtelen, vagy jóval az alatt.
Nagyon alulbecsülitek. Legalább 20-25 % az, aki valóban valamilyen mértékben rokkant.
600 ezer fogyatékos van, és körükben 80%-os a munkanélküliség. A rokkantnyugdíjasok fele-harmada lehet valóban rokkant.
Nyilván ha errõl lenne biztos adat, akkor nem lenne kamu-roki. A többi csak találgatás.
Ha valaki ezt megközelítõleg is meg tudja mondani, övé a Kossuth-díj. Persze találgatni lehet, csak nincs értelme.
Sajnos sok. Reméljük a strukturális reformok elõrelépést hoznak.
A kérdező hozzászólása: Vajon hogyan lehetne kiszûrni, és eljutni odáig, hogy ne kaphasson valaki ilyen ellátást, ha nem szorul rá, csak fizet az orvosnak (akinek meg jól jön a pénz, mert amit közalkalmazottként kap, az talán kevés)? Szerintem sokba kerülnek nekünk az alibi-rokkantak.
A kérdező hozzászólása: Nekem pár éve egy üzletkötõ megmondta, hogy azért van rokkant kártyája (bár nem szorulna rá egészségügyileg), hogy be tudjon állni a rokkant parkolóba...
úgy számoljátok a rokkantakat h nálunk 800ezer körül vannak, még az eggyik szomszédos országban meg csk 70ezren.
Mondjuk nem baj hogy nem voltatok ilyen helyen de nem úgy mûködik hogy borítékkal betudsz menni.meg hogy megtudod venni.ez félrevezetés csak azért hogy az ilyen hiszékenyeket mint ti is... megvezessék képzeld ha te is ebbe a helyzetbe kerülsz.3 hónap után nem kapsz táppénzt....munkanélküli-segélyt, de beteg vagy.elmégy felülvizsgálatra ahol mondjuk adnak 50 százalékot.ami azt jelenti 50 százalékban munkaképes vagy.kapsz 28 000 Ft-ot jól érted.tudod hogy idáig eljuss megkel vásárolnod a háziorvost..a szakorvosokat..az üzemorvost..amikor benyújtod az igényed az illetékes ügyintézõt a nyug.ig.nál.az ottani fõorvost aki elbírálja a kérelmed aztán... aztán elküldik a felülvizsgáló orvoshoz..orvosokhoz..és ott a legnagyobb szigorúsággal vizsgálnak..majd értesítenek az eredményrõl.én 40 éves építõiparban eltöltött munkaviszony után.2xgerincmütét többszöri infarktus ..stb...után kerültem ebbe a megalázó helyzetbe.érdekes módon senki nem veszi szájára a 20-on éves olimpikont aki élete végéig 500 000ft tiszteletdíjat kap szintén az adófizetõk pénzébõl.
A kérdező hozzászólása: 130 kg kb, és ehhez 17x, x={2, 3, 4} cm magasság társul
én 92rõl lefogytam 81re, mondták már hgoy nagyon látszik hogy leadtam.
Mennyi az a 100+? 150 kilós szomszéd úgy adott le 10 kg-ot, hogy szinte senki nem vette észre, olyan 15-20-nál kezdtük látni rajta.
hát ott tényleg kell 25 kiló szerintem mert alacsony vagy
minimum 4 kgtól szerintem.
5 kiló már látszik

Ez így jó étrend? Kb. hány kcal lehet?

R.: 1 db tk. zsemle, egy szelet light sajt, egy szelet csirkemell felvágott, paprika T.: 1 db alma E.: saláta 10 dkg páolt csirkemellel U: 1 db alma V.: 1 db 0%-os joghurt, 2 szelet abonett

Legjobb válasz: 1. hány éves...kiló...magas vagy? 2. mennyit ettél eddig? 3. mióta ennéd ezt? Ezek fontos dolgok! Ha pl. vagy 90 kiló és eddig ennek a 3x-osotá etted: bele fogsz bukni. Már most mérget is iszok rá! Ez a szint szerintem nem éri el az 1000 kalóriát és a 41 kilós barátnõmnek 1200-1400 a napi kalória bevitele. Szóval ez kevés. A szervezeted éhezni fog. Lehet, hogy megindul a fogyás, de sajnos ezt vissza is fogod szedni a legapróbb kilengésre és ebben az a szörnyû, hogy nem teheted ezt életed végéig. Szerintem inkább beszélj egy szakértõvel, állítsátok össze az étrended. És arra se azonnal térj át, hanem kb. 1-2 hét átszoktatással, hogy a szervezetedet ne érje sokk.

1. hány éves...kiló...magas vagy? 2. mennyit ettél eddig? 3. mióta ennéd ezt? Ezek fontos dolgok! Ha pl. vagy 90 kiló és eddig ennek a 3x-osotá etted: bele fogsz bukni. Már most mérget is iszok rá! Ez a szint szerintem nem éri el az 1000 kalóriát és a 41 kilós barátnõmnek 1200-1400 a napi kalória bevitele. Szóval ez kevés. A szervezeted éhezni fog. Lehet, hogy megindul a fogyás, de sajnos ezt vissza is fogod szedni a legapróbb kilengésre és ebben az a szörnyû, hogy nem teheted ezt életed végéig. Szerintem inkább beszélj egy szakértõvel, állítsátok össze az étrended. És arra se azonnal térj át, hanem kb. 1-2 hét átszoktatással, hogy a szervezetedet ne érje sokk.
Ez sajnos kevés....
R.: ~180 kcal T.: ~75 kcal E.: ~200 kcal U.: ~75 kcal V.: ~110 kcal Összesen: 640 kalória, ami az éhenhaláshoz is kevés. Ha jót akarsz, azért az 1000 kalóriát legalább edd meg!
Ez kevés. Kb szinte semmi, ez nem étrend, hanem önsanyargatás...lehetne egy kis eszetek...

Fiúk-lányok! Kb. hány kiló lehet ez a csaj, és hány cm?

http://www.kepfeltoltes.hu/view/121007/tumblr_m9tai4E7Ay1qzr..

Legjobb válasz: Mivel modell, így szerintem 175 cm lehet. Ehhez viszonyítva, kb 52 kg.

Mivel modell, így szerintem 175 cm lehet. Ehhez viszonyítva, kb 52 kg.
Szerintem 172 cm magas, és 48 kg.
Ha rá akarsz hasonlítani, csak mondanám: borzalmas alakja van, a lába olyan, hogy rácsapok, eltörik, nem mellesleg formátlan. Attól, hogy valaki vékony, még lehet rossz alakja.
mondjuk ha 170 centi, akkor olyan 50-52 kiló.de mégis honnan tudjuk, milyen magas?semmi viszonyítás nincs...
Szerintem is olyan 175 cm, és 50 kg körül lehet. És szerintem nagyon is jó alakja van!!
175 cm, 55 kg. Gyönyörû alakja van!
Ti anolekszá vagytok szerintem mindenki anyi hán centi magasbol száz szerintek nem köver akkor ha 155 cent vagyok alacson de a szülem se voltak magasak is 41 kiló is 35 a talpam ez szerintek menyire normális? Akor ez a lány ehez kepest csak egy korhoz meg felö ruha is kesz
175 szerintemeg olyan 75
Utolsó, téged sem az eszedért szeretnek:D
Az kb 24 liter. Ha 6 litert eszik akkor 400km.
Pontos adatot nem tudunk írni. Kutanként más más a benzin ára, meg persze nem mindegy hogy 95 ös vagy valami extra vackot tankolsz. Aztán nem mimdegy mivel és hányan továbbá hol fogsz menni. Pl egy 1.3 mas Swift ill egy 3.0 bmw egy vagy 5 személyel autópálya, vagy fel a hegyekbe esetleg városban? De kb ahogy az egyes írta.
[link] Itt megnézed hogy a te autód a megfelelõ motorral mennyit fogyaszt átlagban, ahhoz 1 litert nyugodtan hozzáadhatsz, megnézed a kúton mennyi 1 liter benzin, így tudod hogy mennyit tankolsz és mennyit eszik 100 km-en. Innen általános iskolás matek.
minden autóba ugyan annyi benzint lehet tankolni 10e Ftért... ez kb 24 liter...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!! :)
10e forintért, hány liter lehet tankolni bele? matek X. osztály..... 10.000 Ft/a benzin ára.....

1 szem pisztácia kb hány gramm lehet? Vagy ha úgy jobb, kb hány szem pisztácia egyenlő 100 grammal?

Legjobb válasz: nem tudok jobbat, mint, hogy fogsz egy marékkal a zöldségesrésznél és az ott lévõ digitális mérlegen méregedheted:))pl tescóban is.

nem tudok jobbat, mint, hogy fogsz egy marékkal a zöldségesrésznél és az ott lévõ digitális mérlegen méregedheted:) )pl tescóban is.
Ha csomagosat veszel, az a piros kis zacskós.. azt hiszem mogyi márkájú, abban van 100 grammos is. Számold meg mennyi van benne. :) Igaz, az héjával van, de nem írtad, hogy csak maga az ehetõ mag kell, vagy úgy ahogy van. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!