Találatok a következő kifejezésre: Kb. Mennyibe a (4641 db)

Mondja meg nekem valaki, mennyit kereshet egy kb 25 éve a szakmában dolgozó, általános iskolai tanár, felső tagozatos, és osztályfőnök is volt indig. Ez mondjuk nem tudom, kell-e hozzá, de kb mennyi a fizetése? Pest megyében, nagyvárosban.

Legjobb válasz: Állami suliban mindenhol ugyanennyi, egy közalkalmazott ugyanannyit kap pesten, mint egy kis faluban. abban lehet különbség, hogy van-e a sulinak pénzre étkezési jegyre (nálunk havi 5000) , tankönyvpénzre, ruhanpénzre, bár ezekre nagyon kevés helyen van. érdekes, én még gazdag tanárt nem láttam, max. ha feketén otthon magánórákat ad. Ha szerinted a bértábla kamu, akkor oldd meg magad a kérdést, ha szerinted ez nem igaz, akkor nem tudunk segíteni. Mit akarsz bizonyítani? Gondolom kb. 15 éves vagy és utálod az ofõdet, kb. ezek jönnek le a stílusodtból.

Állami suliban mindenhol ugyanennyi, egy közalkalmazott ugyanannyit kap pesten, mint egy kis faluban. abban lehet különbség, hogy van-e a sulinak pénzre étkezési jegyre (nálunk havi 5000) , tankönyvpénzre, ruhanpénzre, bár ezekre nagyon kevés helyen van. érdekes, én még gazdag tanárt nem láttam, max. ha feketén otthon magánórákat ad. Ha szerinted a bértábla kamu, akkor oldd meg magad a kérdést, ha szerinted ez nem igaz, akkor nem tudunk segíteni. Mit akarsz bizonyítani? Gondolom kb. 15 éves vagy és utálod az ofõdet, kb. ezek jönnek le a stílusodtból.
Én 29 éves tanítónõ vagyok, 6 éves gyakorlattal, osztályfõnöki pótlékkal nettó 90 ezerért! Ebben benne van az adójóváírás is:(( Más meg nincs! (ruhapénz, üdülési csekk, utazási hozzájárulás, kajajegy....stb. SEMMIT NEM KAPUNK!) Ja, és nincs saját házam, albérletben élek!!!
A közalkalmazotti bértáblát megtalálod a neten, abban benne van az alapbér. Ez már majdnem a lefelsõ kategória, ha egyetemei diplomája van. Ehhez jön az osztályfõnöki pótlék, ami nálunk 3000 ft/hó és a túlóra, szakkörök díja. Kb. 180 ezer forint körül kap kézhez, de ha pontosan érdekel keress rá a közalkalmazotti bértáblára. Én 100 körül kapok kézhez 2 egyetemi diplomával, ofõként, 5 éve tanítok.
A kérdező hozzászólása: és ez mindenhol ennyi az országban???komolyan kérdezem, nagyon fontos lenne...minden tanárnak, ennyi év után ennyit kell kapnia?????
A kérdező hozzászólása: ugyanmár...ez a kalkulátor egy nagy kamu.....érdekes, hogy mindig sírnak a tanárok(is), hogy kicsi a pénz....de a qrva életbe...még sosem láttam egy csóró tanarat sem!mindnek ollllan a vityilója, hogy...na....
A kérdező hozzászólása: na jó, köszi a válaszokat...
"300-500 ezer Ftot visznek haza minden szuper juttatással" Add meg a suli címét kérlek, itt akarok tanítani!!!!:) )))) "Nem beszélve a dolgozat-pénzrõl. Egy tanár kb 500ft/dolgozat áron dolgozik." Akkor ma este 10.000 forintot kerestem? Érdekes, de soha nem kaptam külön pénzt javításért, pedig jó lenne, amennyi baromságot el kell olvasnom:( Ilyen, hogy 5000 ft/ dolgozat egyetemen, fõiskolán van a szakdolgozatnál, de ott egy konzulens hónapokon keresztül segít egy hallgatót, utána el kell olvasni és kijavítani a sokszor 50-60 oldalas dolgozatot és értékelést írni. Te vagy valami csodaiskolában tanulsz vagy egyszerûen álmodtad ezeket. vagy szemét vagy és rágalmazod a tanárokat, hogy hû, de jól megy nekik. Gondolom akkor ott tolonganak a tanárok, hogy ott akarnak tanítani...

26+1 hetes kismama vagyok. Ilyenkor kb mennyi a magzat+lepény+magzatvíz súlya összesen?

Legjobb válasz: Ezt így nehéz megmondani, hiszen eleve a magzat súlya is eltérõ lehet, illetve nem tudni, hogy mennyi a magzatvized. Egy átlagos gyerkõc ilyenkor 7-800 gramm körül mozog, a magzatvíz kb. fél liternyi lehet, azaz kb. fél kilónyi. A terhesség végére kb. fél kilónyi a méhlepény is, de ennek súlyát terhesség közben nem mérik. (Ha a súlygyarapodásod kapcsán az érdeklõdés, akkor fontos, hogy nem csak ezek együttesen okozzák a súly növekedését. Megnövekszik a mellek, és a méh súlya, a szervezeted vizet raktároz el, illetve a plusz vérmennyiség is súlytöbbletet okoz. Ez utóbbi kettõ a terhesség végére 3-4 kg pluszt is jelenthet, de aki vizesedik, annak jóval többet is.) 35 hkm

Ezt így nehéz megmondani, hiszen eleve a magzat súlya is eltérõ lehet, illetve nem tudni, hogy mennyi a magzatvized. Egy átlagos gyerkõc ilyenkor 7-800 gramm körül mozog, a magzatvíz kb. fél liternyi lehet, azaz kb. fél kilónyi. A terhesség végére kb. fél kilónyi a méhlepény is, de ennek súlyát terhesség közben nem mérik. (Ha a súlygyarapodásod kapcsán az érdeklõdés, akkor fontos, hogy nem csak ezek együttesen okozzák a súly növekedését. Megnövekszik a mellek, és a méh súlya, a szervezeted vizet raktároz el, illetve a plusz vérmennyiség is súlytöbbletet okoz. Ez utóbbi kettõ a terhesség végére 3-4 kg pluszt is jelenthet, de aki vizesedik, annak jóval többet is.) 35 hkm

Egy 3 fős családnak kb. mennyi a havi rezsije, kajával együtt, 2-en dohányoznak a ház kb.80nm-es, fa tüzeléses?

Legjobb válasz: Mi 3-an vagyunk (két felnõtt egy gyerek) 90 négyzetméteres lakás. Havi rezsink kb. 60 ezer (víz, gáz, közös költség, telefon, net). Lakástörlesztõ 30 ezer. Autóra havi kb. 20 ezer (biztosítás+benzin). Ez eddig 110.000 + kaja kb. 80-90 ezer. Tehát nálunk havi 200 ezer.. Fúú, még sose adtam így össze.. durva. És nem is élünk nagy lábon! Dohányzás és fa tüzelés ügyben sajna nem tudok adatot mondani (illetve szerencsére nem tudok).

Mi 3-an vagyunk (két felnõtt egy gyerek) 90 négyzetméteres lakás. Havi rezsink kb. 60 ezer (víz, gáz, közös költség, telefon, net). Lakástörlesztõ 30 ezer. Autóra havi kb. 20 ezer (biztosítás+benzin). Ez eddig 110.000 + kaja kb. 80-90 ezer. Tehát nálunk havi 200 ezer.. Fúú, még sose adtam így össze.. durva. És nem is élünk nagy lábon! Dohányzás és fa tüzelés ügyben sajna nem tudok adatot mondani (illetve szerencsére nem tudok).
Ha ketten bagóznak, arra 30 ezret rászámolhatsz. Napi egy doboz cigi ~500 Ft, az két személyre 1000, havonta 30ezer.


Ausztriában és Németorszgában kb. mennyi a fizetése egy irodai munkásnak? Pl. Titkárnőnek vagy manager-nek? Mennyi a minimálbér?

Legjobb válasz: Szia! En eltem Nemetorszagban es Ausztriaban! Egyik orszagban sincs minimalber de en azt tudom mondani neked hogy egy atlagember keres minimum 1000 eurot ami ft ra atszamolva kb 270 300 000 ft

Szia! En eltem Nemetorszagban es Ausztriaban! Egyik orszagban sincs minimalber de en azt tudom mondani neked hogy egy atlagember keres minimum 1000 eurot ami ft ra atszamolva kb 270 300 000 ft
Bocs a 270 es a 300 000 ft koze kotojelet akartam irni igy: 270 - 300 000 ft

Candy alul fagyasztós, felül hűtős hűtőszekrényünk felső része leállt, egyáltalán nem hűt, az alsó fagyasztós működik. Mi lehet a baj, érdemes-e megjavíttatni és kb mennyi a javítás?

Legjobb válasz: Nekünk egy kétkompresszoros Zanussit, ami hasonló hibát produkált 5000ért javítottak vidéki városban kapcsolócserével. Lehet az is, hogy a gáz szökött el belõle. Szerintem egy-két hívást megér, a szerelõk lehet csuklóból rávágják mi lehet a baja, és kb mennyi a javítás.

Nekünk egy kétkompresszoros Zanussit, ami hasonló hibát produkált 5000ért javítottak vidéki városban kapcsolócserével. Lehet az is, hogy a gáz szökött el belõle. Szerintem egy-két hívást megér, a szerelõk lehet csuklóból rávágják mi lehet a baja, és kb mennyi a javítás.

Kb. mennyi a súlya 1 m3 fának? (bármilyen fa, kb. értéket kérek! )?

Köszönöm:)

Legjobb válasz: Persze az sem elhanyagolandó szempont, hogy ki hogy méri az 1 m3-t... Aki tûzifát ad el, könnyen lehet, hogy úgy, hogy akác+levegõ "keveréke" egy képzeletbeli 1 m3-es kockában. Magyarán nem mindegy, hogy egymásra van hányva, vagy pedig 1mm rés sincs az egymásra rakott hasábfák között. Szerintem sokkal korrektebb ügy Ft/tömegben megadni az árat, mint térfogatra, mégis gyakran erõltetik az utóbbit is.

Persze az sem elhanyagolandó szempont, hogy ki hogy méri az 1 m3-t... Aki tûzifát ad el, könnyen lehet, hogy úgy, hogy akác+levegõ "keveréke" egy képzeletbeli 1 m3-es kockában. Magyarán nem mindegy, hogy egymásra van hányva, vagy pedig 1mm rés sincs az egymásra rakott hasábfák között. Szerintem sokkal korrektebb ügy Ft/tömegben megadni az árat, mint térfogatra, mégis gyakran erõltetik az utóbbit is.
Akác 740kg. Ha nagyon vizes, egy kicsit több, de nem annyira.
Szerintem meg épp hogy a köbméter véd meg az átveréstõl. Mert régi trükk a fát locsolni majdnem hogy áztatni. Ha köbméterre veszed akkor tudod azt hogy a megvett fa mennyi és mennyire elég ha elég. :)
600 kg körül, de nagyon változó. A balza fa 130, vannak külenlges kemény fa fajták amelyek a víznél is nehezebbek. Például ében fa 1200 kg.
1 köbméter akácfa, kb.10-12mázsa közt van. (attól függ mennyire vizes a fa)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek:) remélem nem kell levegõt vennem:) ))
A kérdező hozzászólása: utolsó, köszi, nagyon tisztességes ember, aki hozza nekünk a fát:) és száraz is szokott lenni.

5 hos babának kb mennyi a fözelék adagja?

Tápszerb?l 200-akat eszik fözelékböl kb mennyivel lakik jól?

Legjobb válasz: Én kb. akkora adagokat szoktam a tányérjára pakolni, mint amennyi az ilyen bébiételes üvegekben is van. Ha valami nem éppen a "fogára való", akkor hagy belõle, de ha szereti, akkor elfogy az egész, és még repetát is eszik. Vagy azt is szoktam csinálni, hogy ha megeszi az egészet, akkor utána kap gyümölcsöt vagy tejpépet, hiszen ezek végülis desszertek. De akkor nem egy egész, csak egy fél adagot, annyival jól is lakik. De szerintem adj neki annyit, amennyit szívesen megeszik, hiszen ezek a fõzelékek nem hízlalóka, nincs bennük zsír. A babák meg tudják, mennyi energiára van szükségük, õk még nem esznek unalmukban.

Én kb. akkora adagokat szoktam a tányérjára pakolni, mint amennyi az ilyen bébiételes üvegekben is van. Ha valami nem éppen a "fogára való", akkor hagy belõle, de ha szereti, akkor elfogy az egész, és még repetát is eszik. Vagy azt is szoktam csinálni, hogy ha megeszi az egészet, akkor utána kap gyümölcsöt vagy tejpépet, hiszen ezek végülis desszertek. De akkor nem egy egész, csak egy fél adagot, annyival jól is lakik. De szerintem adj neki annyit, amennyit szívesen megeszik, hiszen ezek a fõzelékek nem hízlalóka, nincs bennük zsír. A babák meg tudják, mennyi energiára van szükségük, õk még nem esznek unalmukban.
:) én addig etetném, amíg jól nem lekik. Mi 7 hónaposan kezdtük a fõzelékeket, addig csak gyümölcsök voltak, meg tej. De hát gondoj a boltan kapható elõre porciózott bébiételekre azok kb 200g-osak. ez naggyából az adagjuk. aztn késõbb jön amikor hirtelen kezdenek nõni, hogy kérnek még, és akkor (8-10 hónapos koruk körül) akár 3-4 decit is megsznek fõzelékbõl már feltéttel (husival/hallal) aztán megint valahol 1, 5-2, 5 deci lesz az adag 1-másfél év között.. De ez változó, mert függ attól is, hogy milyen az étvágya, milyen tápértékû a tápszer amit eszik, milyen kedve van, és mennyire izlik neki a fõzelék. Sok sikert a kísérletezéshez. Észre fogod venni, ha éhes maradt!!! :D
Szerintem is kb ugyanannyi fõzelék kell majd neki, mint tápi, bár nálunk attól is függ, mennyire ízlik neki :) A kedvencébõl sokkal többet megeszik. Ha marad, nyugodtan elteheted hûtõben másnapra, ha sok marad, le is lehet fagyasztani.
szia ha most kezded szoktatni a kajákhoz akkor elõször 1-2 kanállal adj, és ha ízlik neki akkor amennyit kér.Erõltetni ne erõltesd, mert a plusz úgy is kijön.

Renault Clio I.1.6-rol, hogy kb. mennyi a fogyasztása, milyen hibái vannak, és mennyire szerviz igényes az autó?

Renault Clio 1.6, 1998/12, 172 000km, 90Lóerõ, 985kg, 1598cm³, esetleg a véleményetek is érdekelne, vételnél még mire kell figyelni mit kell alaposan megnézni rajta?

Hasmenős vírusnak kb. mennyi a lappangási ideje 17 hónapos babánál? Mennyi idő után okoz tüneteket?

Félek, hogy a babám elkapta, mikor nyugodhatok meg?

Legjobb válasz: 3-4nap volt nálunk és ismerõseimnél is.

3-4nap volt nálunk és ismerõseimnél is.

Fogzáskor hány napig van hasmenés és egy nap kb mennyi a kakis pelus?

Ha áttöri az ínyt a fog, akkor sz?nik meg a hasmenés is? vagy hogy "szokott" ez lenni?

Legjobb válasz: Nálunk úgy van, eddig úgy volt, hogy kb 3-4 napig tart a hasmenés, és ha áttörte utána már hamar megoldódik a probléma. Nem azonnal, de kb fél-1 nap múlva. A hasmenés alatt akár napi 6-8 kakis pelus is van (amúgy 2 max. 3 szokott lenni, de van, hogy csak 1)

Nálunk úgy van, eddig úgy volt, hogy kb 3-4 napig tart a hasmenés, és ha áttörte utána már hamar megoldódik a probléma. Nem azonnal, de kb fél-1 nap múlva. A hasmenés alatt akár napi 6-8 kakis pelus is van (amúgy 2 max. 3 szokott lenni, de van, hogy csak 1)
A kérdező hozzászólása: Köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!