Találatok a következő kifejezésre: Kb. Mennyi egy vizsgálat (21 db)

Miből áll egy kutyánál a vesék vizsgálata, és kb. mennyibe kerül a vizsgálat?

% éves Yorkim anyja most halt meg súlyos, gyors lefolyású vesebetegségben. 9 éves volt. Szeretnék megbizonyosodni, hogy a kölyke mennyire tartozhat a rizikócsoportba.A kutyusom idén tölti be az 5. évét.Azaz, van-e ok aggodalomra.

Legjobb válasz: Az ultrahang mellett még egy laborvizsgálat hasznos lenne, lehet nézni vesefunkciót vérbõl, ill. a kutya vizeletét is meg lehet vizsgáltatni. Ennek költsége szerintem olyan 10-15ezer között lehet valahol. Ha ez a három (ultrahang+laborban vér+ pisi vizsgálat) rendben van akkor szerintem nincs mitõl félni. Szerintem beszélj az állatorvosotokkal, mondd el neki, hogy a kutyusod anyja miben halt meg és azt is, hogy aggódsz. Õ meg tudja majd mondani, hogy egy vesebetegség mennyire lehet örökletes, mennyi az esélye, hogy a tiédnek is lehet valami baja, szóval kell e egyáltalán vizsgálgatni.

Az ultrahang mellett még egy laborvizsgálat hasznos lenne, lehet nézni vesefunkciót vérbõl, ill. a kutya vizeletét is meg lehet vizsgáltatni. Ennek költsége szerintem olyan 10-15ezer között lehet valahol. Ha ez a három (ultrahang+laborban vér+ pisi vizsgálat) rendben van akkor szerintem nincs mitõl félni. Szerintem beszélj az állatorvosotokkal, mondd el neki, hogy a kutyusod anyja miben halt meg és azt is, hogy aggódsz. Õ meg tudja majd mondani, hogy egy vesebetegség mennyire lehet örökletes, mennyi az esélye, hogy a tiédnek is lehet valami baja, szóval kell e egyáltalán vizsgálgatni.
A kérdező hozzászólása: 5 éves, csak rossz gombot nyomtam.
Egy kicsit többet kéne tudni arról, hogy milyen vesebetegségben halt meg. Ultrahang nem árthat, 5000.- ft körül lehet csináltatni.
Max negyed óra- húsz perc. Fizikális vizsgálat, és ultrahang. Eredmény azonnal lesz.
Ha rák, azt azonnal nem tudja megmondani. Ahhoz kellenek további vizsgálatok. De hogy egyáltalán lehet-e rák, azt azért igen.

Kb. mennyibe kerül egy állat orvosi vizsgálat?

Legjobb válasz: Attól függ, mit szeretnél, mi a betegség. Sima általános vizsgálat kb. 2ezer Ft, ehhez jön hozzá a többi költség pl. gyógyszer.

Attól függ, mit szeretnél, mi a betegség. Sima általános vizsgálat kb. 2ezer Ft, ehhez jön hozzá a többi költség pl. gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: szerencsére még nem betegedett meg a hörim csak kíváncsi voltam
Nálunk pl. egy fillért sem kell fizetni, amíg legalább egy receptet nem írnak fel, de van, ahol 3-4ezer csak az, hogy ránéznek az állatra. Kérdezd meg helyben, az a biztos.


Kb. mennyibe kerül egy fülészeti vizsgálat magánrendelőben?

Legjobb válasz: Budapesten a Vitalorg rendelõben pl. 7000 Ft egy vizsgálat, de én fülészetre nem megyek magánorvoshoz. Tök rendes fül-orr-gégészeket fogtam ki eddig az SZTK-ban is, maximálisan meg voltam elégedve velük. Az egyikük dr. Velich Attila volt (IV. ker., neki azt hiszem van magánrendelése is), a másik pedig dr. Thuma Judit volt (I. ker.). Minden vizsgálatot korrekt módon megcsináltak, figyeltek rám, minden kérdésemre válaszoltak. Az egyetlen fül-orr-gégész, akivel problémám volt az dr. Zombory Mária volt (V. ker.).

Budapesten a Vitalorg rendelõben pl. 7000 Ft egy vizsgálat, de én fülészetre nem megyek magánorvoshoz. Tök rendes fül-orr-gégészeket fogtam ki eddig az SZTK-ban is, maximálisan meg voltam elégedve velük. Az egyikük dr. Velich Attila volt (IV. ker., neki azt hiszem van magánrendelése is), a másik pedig dr. Thuma Judit volt (I. ker.). Minden vizsgálatot korrekt módon megcsináltak, figyeltek rám, minden kérdésemre válaszoltak. Az egyetlen fül-orr-gégész, akivel problémám volt az dr. Zombory Mária volt (V. ker.).

Kb mennyibe kerül egy vizsgálat Dr. Fülöp István nógyógyász Tátra utcai rendelőjében?

Feleségem a Róbert Károly Klinikára járt hozzá, de oda nagyon hosszú a várakozási lista, mivel úgy néz ki, hogy terhes és csak ide kapott id?pontot. Szóval valami ilyesmi vizsgálat ára érdekelne.

Legjobb válasz: Szia! Engem most operált Fulop doktor a Róbert Károlyban endometriózis és PCOS miatt. A Róbert Károlyban és a magánrendelésén is voltam már. Múlt héten hívtam fel az asszisztensét,és azt mondta,hogy legelobb október elso hetére tud idopontot adni a magánrendelésére és az RK-ba is. A magánrendelésén is 15 000ft egy vizsgálat ultrahanggal egyutt.

Szia! Engem most operált Fulop doktor a Róbert Károlyban endometriózis és PCOS miatt. A Róbert Károlyban és a magánrendelésén is voltam már. Múlt héten hívtam fel az asszisztensét, és azt mondta, hogy legelobb október elso hetére tud idopontot adni a magánrendelésére és az RK-ba is. A magánrendelésén is 15 000ft egy vizsgálat ultrahanggal egyutt.
A kérdező hozzászólása: Kb 1 éve nincs biztosításom, és munkahelyre kellene tüdõszûrõs igazolás!!! Am köszi a válaszokat!! :)
Azt nem tudom, egy tüdõszûrõ mennyibe kerül, de biztos nem ott helyben kell fizetned. Mióta nincs biztosításod? Régóta? Mert ha pár hónapja csak, akkor megérné befizetni az elmaradásokat!
Nekem sincs régóta. (És nem vagyok hajlandó fizetni, mert eddig ha volt is, és orvoshoz mentem szökõévente, azok sose foglalkoztak velem rendesen. Ezért fizessek? Mindegy, ez már magánügyem, remélem nagy baj nem következik be... vagy addigra lesz munkám.) Amiket tapasztaltam: -Tüdõszûrés: Nálunk most volt évi rendes tüdõszûrés. Jött értesítõ, elmentem, átszûrtek, pecsételtek. De a TB kártya érvényességét ott nem ellenõrizték... Viszont sok éve, mikor volt biztosításom, és új munkahelyre kellett kivételes tüdõszûrés, akkor elmentem kölün. Na azért kellett fizetnem, hiába voltam biztosítva. (2008-ban volt). Olyan 600-1500 körüli összegek voltak írva a falon, ez rémlik, de hogy nekem mennyi volt, nem tudom. -Orvosi igazolás: Egy sportversenyen való részvételhez kellett háziorvosi igazolás. Mondta a doki, hogy megírja ezzel nincs gond. Viszont látja a gépben, hogy nincs rendben a TB-m... Mondtam, mert munkanélküli vagyok. Erre mondta, hogy igen, de magamnak befizethetem, illetve kötelezõ is lenne... Mondtam majd intézem, ha találtam állást. Nem kukacoskodott többet, az igazolást meg megírta, hisz beteg nem vagyok.
Ja beugrott! Attól függött, hogy ki mennyit fizet, hogy kért e részletesebb igazolást arról, hogy tüdõgümõkórban szenved-e, vagy megelégedett azzal, hogy értesítik, ha baj van. És még többet fizetett az, aki ott helyben megvárta a papír elkészültét. Árakról passz. De mondom, ha szimpla évi szûrésre mész, oda senkinek nem kell fizetni.

Kutyámnak be van gyulladva a szeme (westie) ma vettem észre mert letört volt és neki megy mindennek. Holnap visszük ügyletre (Lehel út) kb mennyire kerül a vizsgálat? Sajnos egyedül vagyok itthon és csak 10ezrem van

Legjobb válasz: Rem hamar rendbe jön a szeme! 10 000 biztos elég. valószínûleg megvizsgálja a doki, és felír szemcseppet neki a legegyszerûbb esetben. Gyógyszerrel együtt sem lesz sztem 10 000. A váróban amúgy ki szokott lenni írva mi mennyibe kerül rendelõben. Ha nincs, kérdezz rá a dokitól és kész.

Rem hamar rendbe jön a szeme! 10 000 biztos elég. valószínûleg megvizsgálja a doki, és felír szemcseppet neki a legegyszerûbb esetben. Gyógyszerrel együtt sem lesz sztem 10 000. A váróban amúgy ki szokott lenni írva mi mennyibe kerül rendelõben. Ha nincs, kérdezz rá a dokitól és kész.
A kérdező hozzászólása: Köszi!! :) Hát remélem is hogy elég, mert senkitõl nem tudok kérni apámék soká jönnek haza...
A kérdező hozzászólása: itt lattem hagyva 15ezer forinttal, abból már 5 elment kajára, és akkor a maradék egmy a kutyura, mert inkább éhezek mint hogy neki baja legyen :((

Magánfogorvosoknál kb. mennyibe kerül egy egyszerű vizsgálat és mondjuk egy tömés?

Nem konkrét árakra gondolok persze, csak úgy nagyjából, hogy milyen értékek között mozognak ezek a dolgok?

Legjobb válasz: Vas megyében 8000 egy tömés,4000 a fogkõ leszedés 4000 gyökérkezelés de persze egy tömés is lehet több féle nekem most 10000 be van és még a felületi tömés nincs csak gyökér!Persze biztos mindenhol más de szerintem ez az átlag!

Vas megyében 8000 egy tömés, 4000 a fogkõ leszedés 4000 gyökérkezelés de persze egy tömés is lehet több féle nekem most 10000 be van és még a felületi tömés nincs csak gyökér!Persze biztos mindenhol más de szerintem ez az átlag!
Elõzetes vizsgálat: Lehet ingyenes, de lehet 2-3 ezer forint is. Általában elküld egy panorámaröntgenre, ami 2-3 ezer szintén. Egy tömés 8 és 15 között.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Egyébként gyõri vagyok, esetleg tudna valaki jó magánfogorvost ajánlani nekem a környékrõl?
Türelem.Az ingyen van.Majd ha 1 év után nem jön össze akkor kezdj el gondolkodni-
A 6 hónap tényleg nem sok. Várjatok még, és próbáljatok ne görcsölni!
Én egy pár hónap után felkerestem a dokimat, hogy "essünk" neki a vizsgálatoknak. Nem akartam hónapokat vagy akár éveket próbálkozással tölteni, mivel 34 éves vagyok. Egyébként még a 6 hónap valóban nem olyan sok idõ. Kértem, hogy ajánljon olyan orvost, akinek ez a szakterülete, át is irányított, és vérvétellel kezdõdött. Hormonokat, peteérést néztek vérbõl, majd átjárhatósági vizsgálat volt. Közben a férjem is elment andrológiára. Aztán 6 inszemináció és következett volna a lombik, mikor természetes úton megfogant. Hát én ezért nem vártam éveket!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!