Találatok a következő kifejezésre: Kb. Mennyi alatt van meg a (16 db)

Kb. Mennyi idő alatt van meg a terheléses cukor vizsgálat eredménye?

Legjobb válasz: Nekem aznap delutan (Janos korhaz labor)

Nekem aznap delutan (Janos korhaz labor)
Nekem másnap reggelre lett kész.

A nagymotorra levizsgázni most mennyibe kerül, és kb . mennyi idő alatt van meg, és mik szükségesek hozzá?

Legjobb válasz: pesten 80ért találsz már helyet...olyat keress ami nagy cég õk ált olcsobbak

pesten 80ért találsz már helyet...olyat keress ami nagy cég õk ált olcsobbak
Nagy motor alatt melyik jogsira gondolsz? A1, A korlátozott vagy A korlátlan?
130.000 körül. Éppen ezért a további lépéseket nem tettem meg :D Különben iskolafüggõ szerintem. De 2-3 hónap alatt illene nekik lebonyolítani.
Szerintem ha nálad ez a helyzet, akkor nincs terhesség. Valami tünetnek kéne lennie.
Szerintem lehetséges! Nekem mindig napra pontosan akkor jött meg, amikor "kellett". Amikor nem jött meg aznap mire vártam, már sejtettem, hogy baby van a háttérben! Ma már 3, 5 hónapos tündéri kisfiú! :) Nagyon sok kismamától hallottam, hogy a terhessége elején folyamatosan olyan érzése van, mintha meg akarna jönni neki. Én mondjuk ilyet nem éreztem. Szerintem csinálj egy tesztet, és majd írd meg, hogy mi lett az eredmény! Én szurkolok! :)
Én megálmodtam a terhességemet. Egy kétcsíkos teszttel álmodtam és másnap pozitívat teszteltem :)
Szia! igen én is álmodtam babával mielõtt pozi lett a tesztem :) úgy hogy meglehet érezni :) a terhesség bármikor lehetséges, még akkor is ha vérzel, persze nem bõ vérzésre gondolok, ha nem mondjuk pecsételésre, ha azért kérded mert most kéne megjönnie, akkor várj még pár napot még tesztelsz, mert mutathat tévesen negatívat. A pocin szerintem leghamarabb a 12.héten észlelhetsz valami változást, kicsit keményebb lesz alul és érzékenyebb nyomásra, de nõni nekem például csak a 15.héttõl kezdett el egy picit, egyáltalán nem látványosan csak én láttam magamon :) 20h km

Van valaki aki megkapta a honosítást (állampolgárságot)? Kb. mennyi idő alatt érkezik meg a válasz, hogy letegye az esküt?

Legjobb válasz: Ha szavazni akarsz, akkor a választásokig biztosan megkapod. Errõl gondoskodik a Nagy Vezér.

Ha szavazni akarsz, akkor a választásokig biztosan megkapod. Errõl gondoskodik a Nagy Vezér.
A beadástól számítva 4-5 hónap, mire esküre kerül a sor. Áprilisban adtam be, szeptemberben tettem esküt, aug. elején kaptam rá idõpontot. A honosítási okirat szerint júl. 16-án írták alá. Te mikor adtad be a kérelmet? Hol?
A kérdező hozzászólása: Tegnap adta be az ismerõsöm Monorierdõn de aki bejegyezte a kérvényt 1 évet mondott én is soknak tartom ezért írtam ide, ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata.
Úgy látszik, már gyorsabban megy.Júl 27.-én adtam be és szept. 26.-án megvolt az eskü

Milyen papirokra van szükségük a magyar nemzetiségű román állampolgároknak az állampolgársági kérelem benyujtásához és kb. mennyi idő alatt van meg?

Legjobb válasz: Nem, ide tartozik a kérdésed! Amúgy sajnos elég sok huza-vonával jár! Nézz utána a neten! Sok helyen foglalkoznak ezzel a kérdéssel!

Nem, ide tartozik a kérdésed! Amúgy sajnos elég sok huza-vonával jár! Nézz utána a neten! Sok helyen foglalkoznak ezzel a kérdéssel!
A kérdező hozzászólása: Bekaphatod !....
Csak ennyiben tudok neked segíteni: http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/US/hu/Konzuliinfo/allamp.. Az elsõ hozzászólónak meg üzenem, hogy egy parkó.
Most nézem, hogy ez meg USA. Bocs. De vhol azon az oldalon biztos van szó más országról is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segitõkészségedet....további szép napot neked!

Mennyi idő alatt eszik meg kb.100 ml tápszert babátok? Ha nagyobb lyuk van a cumin és így gyorsabban elfogy az baj?

Párom f?zelékes cumit vett és amíg nem volt más kipróbáltuk.Lehet baja t?le?Elég gyorsan megette.

Legjobb válasz: nem hinném, hogy baj lenne, csak büfiztessétek meg alaposan! az én babám egyszer 180 ml-t pusztított el kb. 5 perc alatt úgy, hogy elõtte sosem kapott cumisüvegbõl enni, de lerobbant a kocsim és nem értem haza idõben. a párom mire olvasztott ki neki anyatejet meg összeszerelte a cumisüveget stb. éhes volt a babám nagyon:) aztán együtt jöttek egy haverral engem menteni, a gyerekem meg 3,5 órát aludt nyikkanás nélkül a hordozóban:)

nem hinném, hogy baj lenne, csak büfiztessétek meg alaposan! az én babám egyszer 180 ml-t pusztított el kb. 5 perc alatt úgy, hogy elõtte sosem kapott cumisüvegbõl enni, de lerobbant a kocsim és nem értem haza idõben. a párom mire olvasztott ki neki anyatejet meg összeszerelte a cumisüveget stb. éhes volt a babám nagyon:) aztán együtt jöttek egy haverral engem menteni, a gyerekem meg 3, 5 órát aludt nyikkanás nélkül a hordozóban:)
Mennyi idõs a babád?
A kérdező hozzászólása: 4 és fél hós.
akkor nem gond! szerintem pár hetes babának nem lenne jó, de a 4.5 hós már szépen belejött az evésbe.

A laptopom Fujitsu-Siemens és még 1 éves sincs de kb. a felét bírja az akksija mint az elején. Van rá garancia de nem csak az akksit kell beadnom a szervizbe, az egész gépet. Kb. mennyi idő alatt kötelesek megcsinálni, van valahol erről link?

Hallottam olyat is hogy ha 1 hónapon belül nem csinálják meg ki kell cserélniük a gépet. Ez igaz? Azért kérdezem mert a barátn?m 4 hónapot várt a hajvasalójára mire kicserélték.

Legjobb válasz: nekem minimum 2 hetet mondtak.. en nem tudok semmilyen egy honapos megkotesrol :(

nekem minimum 2 hetet mondtak.. en nem tudok semmilyen egy honapos megkotesrol :(

Ha a cég felszámolás alatt áll, a végelszámolónál vannak a papírok, és holnaptól meg akarom szüntetni a munkaviszonyomat van rá lehetőség. Kb mennyi idő alatt leszek kijelentve?

Legjobb válasz: ha a végelszámoló rendelkezik kellõ meghatalmazással a tulajdonos által akkor megszüntetheted a munkaviszonyod normálisan, mint bármely más esetben, ugyanannyi ideig for tartani.

ha a végelszámoló rendelkezik kellõ meghatalmazással a tulajdonos által akkor megszüntetheted a munkaviszonyod normálisan, mint bármely más esetben, ugyanannyi ideig for tartani.
Tudod ki a felszámoló cég illetve az elérhetõségét is? Írj egy felmondást amelyben kijelented mikortól kívánod megszüntetni a munkaviszonyod. Felmondási idõ is megillet, illetve ha már több mint 3 éve vagy a cégnél akkor végkielégítés is abban az esetben ha a felszámoló mond fel neked. Kérdezz rá arra is hogy a járandóságaid mikor kapod meg, szabadság stb. Én is most mondtam fel egy hónapja.

Az arany olvadási pontja 1200 celsius fok körül van. Az lenne a kérdés hogy mennyi idõ alatt szilárdul meg 0-10 fok közötti hõmérsékleten kb 2-3 cm vastagságú bevonat egy élõlényen ami egy nagyon nagy sárkány?

Viccesnek hangzik de ezt azért kérdezem mert láttam a Hobbit 2 címû filmet és abban volt hogy leöntik folyékony arannyal a sárkányt. Kérem csak a normális nép írjon választ mert ez a válasz fontos lenne egy vita eldöntéséhez. Köszi!

Legjobb válasz: A gond az, hogy ehhez részben kellene a sárkány pikkelyeinek hõtani adatai. Azokat pedig nincs az az irodalom, ami képes lenne megadni. :) Ezek bonyolult számítások, és nagyon sok egyszerûsítést kell alkalmazni ideális esetben is, nemhogy ilyen komplex témában. Egyébként az idõbeni hõátvitel az ún. "tranziens hõátvitel", ami még rátesz egy lapáttal az egészre. Sajnos erre nem tudunk egzakt választ adni, de elhiheted, több idõ lenne szükséges mint amennyit a sárkányon volt jelen.

A gond az, hogy ehhez részben kellene a sárkány pikkelyeinek hõtani adatai. Azokat pedig nincs az az irodalom, ami képes lenne megadni. :) Ezek bonyolult számítások, és nagyon sok egyszerûsítést kell alkalmazni ideális esetben is, nemhogy ilyen komplex témában. Egyébként az idõbeni hõátvitel az ún. "tranziens hõátvitel", ami még rátesz egy lapáttal az egészre. Sajnos erre nem tudunk egzakt választ adni, de elhiheted, több idõ lenne szükséges mint amennyit a sárkányon volt jelen.
Ez kb olyan, mint ha a repülõ nyúl füleinek légellenállását akarnád kiszámolni. Csak egy felvetés: lehet, hogy a filmbéli arany nem is valódi arany, hanem csak kitalált, akkor annak nem is biztos, hogy 1200 °C-on van az olvadáspontja és lehet, hogy egészen másként viselkedik, mint a valódi. Simán belefér, hogy -4 fokon elkezd szublimálni, -50 fokon pedig pálinkává változik. A képzelet világába elég sok minden belefér és teljesen értelmetlen valós dolgokat belekeverni.
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm a válaszokat! Sajnos ettõl még kíváncsibb lettem hogy végül is mennyi idõ kellene neki ^.^
Kérdezõ, azért azt próbáld elhinni, hogy a filmeknek (különösen az ilyeneknek) semmi közük a valósághoz. Tömik a fejed fantasztikus maszlagokkal, álproblémák keletkeznek, amiket te úgy szeretnél megoldani, mintha életszerû valós lehetõségek lennének. Kezdjük ott, hogy egy sárkányt, meg bármi mást nem lehet leönteni 2-3 cm vastag arannyal. Meg semmi más folyékonnyal. Ugyanis egyszerûen lefolyik róla. Valamennyi (ami a tapadási együtthatótól, viszkozitástól, és még néhány fizikai tényezõtõl függ) marad rajta, a többi lefolyik. Ami életszerû, ha egy tepsibe 3 cm vastag folyékony aranyat (bármit) öntesz, mennyi idõ alatt szilárdul meg. Erre ideális esetben az anyag hõáramlási tényezõje és még néhány más fizikai jellemzõ ismeretében lehet válaszolni, de itt senki nem fogja egy téglalapra se kiszámolni neked, ahhoz túl sok munkát kell befektetni.
Pár plusz gondolat a kérdésedhez: vastag, forró, nehéz az az aranybevonat. Nem égne el a sárkány mielõtt megszilárdulna az arany, ill. nem roppanna össze a több/sok tonna aranytól?
OFF: nekem már kedvem sincs a Hobbit 2-höz...
A kérdező hozzászólása: Természetesen tisztában vagyok vele hogy az egész film valótlan. De ez az én fejembõl kipattan kérdés amit tudom hogy megválaszolni lehetetlen vagy rengeteg energiát és idõt venne igénybe. Jogosan tarthattok bolondnak is akár hogy ilyenre gondoltam de szerintem ilyen "lehetetlen" kérdések minden embernek a fejében megfogalmazódnak valamivel kapcsolatosan.
"Nem égne el a sárkány mielõtt megszilárdulna az arany" Nem. Ezt a sárkányt állatira nem pörkölte meg az olvadt arany. Ebbõl arra következtetek, hogy a pikkelyei kutyarossz hõvezetõk. Az arany ennyi idõ alatt nem is köthetett meg rajta. De a filmben nem tûnt nekem megszilárdult aranynak a réteg, csupán facán nedvesítette a sárkányt, az lehetett egy olvadt bevonat is, ami utána leperegve szilárdult csak meg. Persze irreális az egész, de most engedtem a mesének. :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!