Találatok a következő kifejezésre: Kb. Mennyi alatt van (73 db)

MIKRO! Mennyi a fogyásztatás egy családon belül adott időszak alatt? Ez kb mennyibe kerül? Van-e mód takarékoskodásra?

házi dolgozatot kell írnom a mikrohullámú süt?r?l és ide szeretnék segítséget kérni:)

Legjobb válasz: 1 órás folyamatos járás alatt (ami nyilván nem folyamatos, hanem részletekbõl tevõdik össze) fogyaszt ca. 50Ft.-ot. Pl. ha valamit másnap a fagyasztóból fõzöl, elõtte este tedd a normál térbe, felolvadása alatt hût (kevesebbet jár a kompresszor) és nem kell másnap a kiolvasztó funkcióban járatni a mikrót...

1 órás folyamatos járás alatt (ami nyilván nem folyamatos, hanem részletekbõl tevõdik össze) fogyaszt ca. 50Ft.-ot. Pl. ha valamit másnap a fagyasztóból fõzöl, elõtte este tedd a normál térbe, felolvadása alatt hût (kevesebbet jár a kompresszor) és nem kell másnap a kiolvasztó funkcióban járatni a mikrót...
Amikor végleg számûztük a lakásból, akkor kb. 1500Ft-ot esett a villanyszámla.
Az igazság az, mivel a mikrot szakaszosan (sokszor 5-10) percekre használjuk, és változó, hogy hányszor, nem lehet pontosan megállapítani mennyivel növekszik a fogyasztás. Ez vonatkozik még a hûtõre, bojlerre, mosógépre és még a többi szakaszos üzemû gépre.
Ehetsz müzlit :D A dinnyében meg csak víz van nagyrészt :D
a görögdinnyében kevés a kalória müzlit ne egyél vacsira, kalóriadús
dinnye?viccelsz?dehogy.sok benne a víz, így nyugodtan eheted.mûzli...hááát.egyszeletet igen xD
nézd meg a zacskón mennyi a kalóriatartalma, a müzli reggelire való
A cerbona almás müzlijével az a baj, hogy lisztes cuccból van a pehely, sok cukorral. Nem épp fogyókúrás és egészséges.

A vajúdás a szülőszobában történik? Kb mennyi idő? Vajúdás alatt ki lehet menni Wc-re? A kitolási idő milyen hosszú? És ha nekem akkor kell wc-re mennem akkor mi van?

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.

Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.
Ahol én szültem ott vajúdni nem csak a szülõszobában lehetett. Nyugodtan sétálhattam a folyóson, ha pihenni szerettem volna egy kicsit akkor bementem a szülõszobába. Ott leülhettem, vagy le is feküdhettem volna. Én 8-kor mentem be este és éjfél elõtt feküdtem csak a szülõágyra amikor burkot repesztettek, addig sétáltam, illetve kaptam közben beöntés akkor a budin ültem, utána lezuhanyoztam. Burokrepesztés után pedig már nem kellhettem fel, mert nem sokra rá éjfél után pár perccel megszületett a lányom. Én ittam közben így nem kellett katéterezni, mert spontán volt vizeletem szülés után, és infusiót sem kaptam. Kitolási idõ alatt nem kell wc-re menned, csak úgy érzed, hogy majd be tojsz, de ezek a tolófájások. Nekem kb 10-15 perc volt. Ez fáj a legjobban, de már alig várja az ember, mert tudod, hogy nemsoká a kezedben tarthatod a babád. Mindenkinél más és más az idõ. Vannak szerencsésebbek akik hamar megszülnek és van bizony aki sokáig szenved. De ne izgulj el fogod felejteni az egészet és csak a szépre fogsz emlékezni. 7 hetes kislány anyukája
És még valami (az elsõ vagyok): Nekem személy szerint az az elsõ babánál a tolófájások egyáltalán nem fájtak, de tényleg, csak néztem, ahogy a hasam mozog le-fel, és csodálkoztam, hogy nem fáj. Viszont ahogy a baba kijött, az nagyon-nagyon fájt. A másodiknál a tolófájásokat is megéreztem, bár hírül sem fájt annyira, mint a vajúdás, de a baba megszületése nem volt olyan fájdalmas, mint az elsõnél. Úgy tudom, a legtöbb nõnél a kitolási szakasz már megkönnyebbülést jelent.
Én a sima kórházi ágyon vajúdtam, és nagy nehezen, mikor már majdnem összeestem a wc-én beöntés után majdnem fél órával akkor engedtek be a szülõszobába:(! Kórház válogatja, ki hogy szülhet és vajúdhat:) Nekem péntek reggel kezdõdött a tágulás amikor bementem a kórházba, mert véreztem is, akkor még csak 1 ujjnyira voltam kiengedtek! Szombatra visszarendeltek kontrollra, de akkor is haza küldtek! Vasárnap fél négy fele, mentem vissza 5 percesekkel, és nagy nehezen fél hatkor ténylegesen elhitték hogy nem csak bebeszélem magamnak a dolgokat és befektettek! Éjfélkor elfolyt a magzatvíz és 2:20 percre megszületett a lányom! Nem érzed a kitolási idõszakban, hogy wc-re kell menned, mert a szülésznõ, azt fogja mondani, hogy amikor fájásod van csinálj úgy mintha kakilnál és akkor nem csak a baba jön, hanem minden ami még bent volt, nem szégyen az! Remélem tudtam segíteni! 3 hónapos kislány anyukája
szia én alternativ szobában szültem, igy nem kaptam beöntést sem, volt zuhanyzós wc-je, oda járkálhattam wc-re, én elég sokszor mentem pisilni, mert nekem engedték h igyak, kb 1.1, 5liter vizet meg is ittam...nekem maga a vajudás 10 óra volt..vajudás alatt azt csinálhattam amit akartam, párom is bent volt, sétáltunk, labdán üldögéltem, mindent kiprobáltam még amivel fel volt szerelve a szoba, , , kitolási rész, kb 15-20 perc volt, de hozzá teszem, én akkor már 36 órája fent voltam, és naon fáradt voltam...szülés után 2 órát még feküdnöd kell, nem kelhetsz fel..mikor a kitolási rész volt, olyan érzésem volt, h nagy wc-re kell mennem, amit közöltem is a dokival, h nekem kakilnom kell, de õ csak nevetett és azt mondta akkor nyomjon, persze nem wc-nem kellett, hanem a babóca jött...ja és mikor még a szülöcsatornába van, de már a lábad között a baba feje naon fog fesziteni, fájdalmas lesz, de legalább hamarabb kinyomod onnan:-)) könnyû és gyors szülést


Szoptatás alatt ne fogyózz. Max majd utána, de szerintem le megy az magától is.
Szia! Ha a szoptatás alatt egészségesen táplálkozol, kerülöd ill. minimálisra csökkented az üres kalóriákat(cukros üdítõk-rostos is, nemcsak a savas!, édességek, zsíros cukros sütik, fehér kenyér, csokik, kekszek, chips-és még sok nagyon fincsi, de értéktelen kaja), akkor egész biztos, h magától rendezõdik a dolog. Sétálj jó nagyokat a babával, pár hónap múlva elkezdhetsz intenzívebben is mozogni, és nem hinném, h szükség lenne diétára.Az esti étkezésekre különösen figyelj oda, hogy addigra hagyd a legkönnyebb kajákat, joghurtot, gyümölcsöt, és ha mégis elcsábulsz, inkább napközben tedd. Különben a Norbi étkezési elvei nagyon logikusak, és nem is nehéz betartani, nála is lehet enni mindent, de a nagyon hízlaló dolgokat csak kis mennyiségben, és a délelõtti órákban.Ahhoz, h Norbizz, nem kell feltétlenül megvenni az Õ müzlijeit, joghurtjait, felvágottjait, hagyományos ételekkel is el lehet érni ugyanazt a hatást. Húst-hússal, zsírszegény fehérjét egész nap ehetsz, és ezek laktatók is. nem kell éhezni mellette, csak kis odafigyelést igényel, na meg kis önmegtartóztatást. Attól, h sovány valaki, és bármit megehet, nem jelenti azt, h neki nem ártalmas a sok üres kalória, mert az õ szervezetét is ugyanúgy roncsolják az ilyen élelmiszerekben található adalékanyagok, max. az alakján nem látszik. Tehát én mindenképp azon vagyok, h amennyire lehet, egészségesen kell táplálkozni.
Ne aggódj, rajtad nem sok plusz van. Én hat hónapja szültem, és még van rajtam 10 kilócska. Én azt javaslom, ha már kicsit nagyobb a baba (mondjuk 3 hónapos), akkor járjatok el baba-mama tornára, ezek a gyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy nem túl megerõltetõek a szoptatás szempontjából, viszont jól formálják az alakot és a babának is jó az a mozgás. Ezen kívül táplálkozz egészségesen, egyél kevesebb tésztát, sok levest (a folyadék amúgy is kell). Ezek mellett hamar le fog menni.
Érdekes, hogy mind azt ajánljátok, hogy ne egyen szénhidrát jellegû kajákat, pedig ahhoz, hogy jól legyen tejcsi ahhoz pont a szénhidrát a legfontosabb. Azt mondják, hogy aki szoptat általában úgyis könnyen fogy. 6 hét még nem mérvadó. Szerintem egyél nyugodtan, a baba mellett úgyis sokat és egyre többet kell mozogni, majd ha hónapok múlva is rajtad van az a 6-8 kg akkor elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy is szabadulj meg tõlük. Amúgy én nem vagyok könnyen fogyó típus, viszont hízni még szinte a levegõtõl is képes vagyok. 4 hete szültem, eszem mindent a mit szoptatás mellett lehet és elég sok kenzeret, tésztaféléket, még édeset is, mégis elég jól mennek le rólam a kilók. Szerintem még adj egy kis idõt magadnak :-)

Hogyan tudnék ilyen alakot szerezni, ami Dukai Reginának van ebben a videóban? És kb Mennyi idő alatt? Milyen fogyókúrával + sporttal?

http://www.youtube.com/watch?v=0OBNEdu_mFY&feature=related

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy valaki megtudja nagyából saccolni, mennyi idõ alatt, ahhoz tudnunk kéne, hogy 60 vagy 160 kiló vagy...

Ahhoz, hogy valaki megtudja nagyából saccolni, mennyi idõ alatt, ahhoz tudnunk kéne, hogy 60 vagy 160 kiló vagy...
A kérdező hozzászólása: 170 cm vagyok és 65kg kb. :)
Akkor neked már nem fogyásra van szükséged, hanem plasztikai mûtétre.. Hogy kicsit magasabb legyél úgy 10-15cm-rel. és akkor megvan a kívánt eredmény:D

1 év alatt kb. mennyit nő a haj? Persze időnként a végéből kicsit vágva van, hogy ne töredezzen! Van valami természetes szer, amivel segíthetném a haj növekedését?

Most kb. a lapockámig ér a hajam, de lépcs?zetes, így a hajam fels? része kb. a fülem aljáig ér. Már unom, hogy ilyen a hajam, szeretnék váltani. Ennél még csak rövidebb hajam volt és most szeretnék szép hosszú hajat. A tervem az, hogy megnövesztem, majd utána úgy akarom levágatni, hogy ne lépcs?zetes legyen, csak simán ritkított és persze maradjon legalább félhosszú a hajam. Már t?kön ülve várom, hogy mikor lesz szép hosszú a hajam, szinte minden hajmosás után nézem, hogy mekkora. Szárítani nem szoktam, mert nem lehet rendesen beszárítani, ezért hajmosás után átvasalom a hajam (mármint egy tincset egyszer, és legközelebb a következ? hajmosás után vasalom ki). Tudom, hogy káros, de valamit muszáj csinálni, mert ha nem vasalom ki úgy nézek ki, mint egy oroszlán. Ráadásul eddig még egy fodrász sem tudta normálisan beszárítani, szóval nem én vagyok a béna. Pakolást, spray-s balzsamot és hajvégápolót is használok. A kérdésem, hogy milyen gyorsan n? kb. a haj? És tehetek-e valamit azért, hogy gyorsabban n?jön a hajam? 16/L

Legjobb válasz: a haj havonta kb. 1 cm-t nõ, ha töredezik a hajvéged akkor az az 1 cm le is fog törni a végébõl. sokféle szépségvitamin van amik a hajnövekedést serkentik. pl :Biovanne, Revalid, Hair Clinic ... és a ricinusolaj. olvass utána

a haj havonta kb. 1 cm-t nõ, ha töredezik a hajvéged akkor az az 1 cm le is fog törni a végébõl. sokféle szépségvitamin van amik a hajnövekedést serkentik. pl :Biovanne, Revalid, Hair Clinic ... és a ricinusolaj. olvass utána
Azért már az kicsit beteges hogy minden hajmosás után nézed nõtt-e a hajad:D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Tudom, hogy nem teljesen normális, ráadásul hajmosás után nem is a valódi hosszát látom, mert ilyenkor kicsit göndör, kicsit kócos, olyan torzonborz. De hát ez van, akkor is úgy érzem, hogy meg kell néznem mekkora a hajam.. :D
Nekem a fodrászom vágta le borzalmasan rövidre, és most szenvedek. A nap 12 órájában, amikor nem a szobámban vagyok akkor sapka van rajtam :| Engem is érdekelnének ezek a dolgok :D Fõleg ami elõsegíti a növekedését..
A kérdező hozzászólása: Én most bánfi hajszeszt használok, mert ez gyógynövényes készítmény, tehát biztos, hogy jó és serkenti a hajhagymák vérellátását, ezáltal hozzájárul a haj növekedéséhez és csökkenti a hajhullás mértékét. Elvileg 3-4 hónap után látható, hogy mennyit nõ a haj tõle, ezért errõl nem tudok még véleményt alkotni, mert csak 1 hónapja használom. Viszont azt már észrevettem, hogy sokkal több a babahajam. Régen is volt babahajam, ami nagyon idegesített, ha kontyot csináltam magamnak, de a múlt héten, amikor megláttam a konty elkészítése után, hogy mennyi babahajam van, kivételesen örültem neki. Pedig szanaszét állt, de hullámcsatokkal elcsatoltam és kész. Szóval ha több babahajam lett tõle, gondolom a növekedésére is pozitív hatással lesz. :D
Szia!:) Milyen most a hajad??:)
A kérdező hozzászólása: Röviiid. :) Elég sokáig kitartottam a hajnövesztés mellett és nem is bántam meg. Amikor használtam a bánfit sokat nõtt a hajam és dús volt, de drasztikus változásra vágytam és levágattam a hajam tarkómig. :D
Húh és nem bántad meg?
Ha az étkezésedre is odafigyelsz 4-5 kilót.
Ígyvan! Ha lecsökkented a szénhidrátbevitelt minimálisra és minden nap futópadozol, akkor simán meg lesz az a -4-5 kg ;)
A mozgás jó, szükséges, de nem fogyaszt. Étrend kell.

Németül kb mennyi idő alatt lehet megtanulni és hol van ilyen internetes oldal?

Régen tanultam németet általánosban meg szakiskolába de annak már 5 éve és elég sokat felejtettem .kb mennyi idö alatt lehet ugymond alapszintü nyelvtudást elérni ha pl mindennap tanulnám ?És tudnátok mondani ilyen oldalakat ?

Legjobb válasz: http://de.uw.hu/ ez egy hasznos oldal, szerintem csinálj meg régi érettségi feladatsorokat, azok kb alapszintem (vagy kicsit magasabb szinten) vannak, azoknak megvan a megoldása is, szóval le tudod ellenõrizni. Az ismeretlen szavakat szótárazd ki, írd ki egy füzetbe, és tanulgasd. Nézz német adókat, vagy németül nézz dvd-t magyar felirattal. Sok sikert!

http://de.uw.hu/ ez egy hasznos oldal, szerintem csinálj meg régi érettségi feladatsorokat, azok kb alapszintem (vagy kicsit magasabb szinten) vannak, azoknak megvan a megoldása is, szóval le tudod ellenõrizni. Az ismeretlen szavakat szótárazd ki, írd ki egy füzetbe, és tanulgasd. Nézz német adókat, vagy németül nézz dvd-t magyar felirattal. Sok sikert!
http://www.eduverzum.hu Itt konkrét leckék vannak feladatokkal, nyelvtani magyarázatokkal és szószedetekkel, és tanároktól is lehet kérdezni.

Ha a cég felszámolás alatt áll, a végelszámolónál vannak a papírok, és holnaptól meg akarom szüntetni a munkaviszonyomat van rá lehetőség. Kb mennyi idő alatt leszek kijelentve?

Legjobb válasz: ha a végelszámoló rendelkezik kellõ meghatalmazással a tulajdonos által akkor megszüntetheted a munkaviszonyod normálisan, mint bármely más esetben, ugyanannyi ideig for tartani.

ha a végelszámoló rendelkezik kellõ meghatalmazással a tulajdonos által akkor megszüntetheted a munkaviszonyod normálisan, mint bármely más esetben, ugyanannyi ideig for tartani.
Tudod ki a felszámoló cég illetve az elérhetõségét is? Írj egy felmondást amelyben kijelented mikortól kívánod megszüntetni a munkaviszonyod. Felmondási idõ is megillet, illetve ha már több mint 3 éve vagy a cégnél akkor végkielégítés is abban az esetben ha a felszámoló mond fel neked. Kérdezz rá arra is hogy a járandóságaid mikor kapod meg, szabadság stb. Én is most mondtam fel egy hónapja.

A laptopom Fujitsu-Siemens és még 1 éves sincs de kb. a felét bírja az akksija mint az elején. Van rá garancia de nem csak az akksit kell beadnom a szervizbe, az egész gépet. Kb. mennyi idő alatt kötelesek megcsinálni, van valahol erről link?

Hallottam olyat is hogy ha 1 hónapon belül nem csinálják meg ki kell cserélniük a gépet. Ez igaz? Azért kérdezem mert a barátn?m 4 hónapot várt a hajvasalójára mire kicserélték.

Legjobb válasz: nekem minimum 2 hetet mondtak.. en nem tudok semmilyen egy honapos megkotesrol :(

nekem minimum 2 hetet mondtak.. en nem tudok semmilyen egy honapos megkotesrol :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!