Találatok a következő kifejezésre: Kb. Egy terhes vagyok kb (105 db)

24 hetes terhes vagyok. Kb. egy hete borzalmas érzéssel kell együtt élnem. Mit tudnék tenni ellene?

sosem volt túl jó az emésztésem, pedig rendesen, változatosan étkezem. De hétfö óta napi rendszerességgel utcán elkap a hasmenés, akár nem kellett még elötte itthon mennem, akár voltam elözöleg. És 3 napja olyan mintha valami nyomná a végbelem, olyan ingerem van egyfolytában mintha nagydologra kellene mennem. Nem merek már elmenni itthonról mert sosem tudom, hogy ez csak az inger vagy kell is. És nincs mindig kéznél pláza hogy el tudjak oda menni, föleg ha jármüvön utazom. Segítsetek! Tudok ez ellen tenni valamit? Ez normális? Arra is gondoltam, hogy egész nap inkább nem eszem csak ezt ne kelljen!

Legjobb válasz: Szia.Hasonló volt a helyzet velem is.Engem a nõgyógyászom terhes tornára küldött el, ahol egy nagyon kedves hölgyel tudtam beszélni errõl a problémáról.Jó kis torna gyakorlatokkal pár hét alatt valamennyit javult a helyzet, de nem mondhatnám hogy így a szülés után jaj de jó,mert arany erem lett...röhejes tudom, de néhányunkat így is meg tud viselni a terhesség.

Szia.Hasonló volt a helyzet velem is.Engem a nõgyógyászom terhes tornára küldött el, ahol egy nagyon kedves hölgyel tudtam beszélni errõl a problémáról.Jó kis torna gyakorlatokkal pár hét alatt valamennyit javult a helyzet, de nem mondhatnám hogy így a szülés után jaj de jó, mert arany erem lett...röhejes tudom, de néhányunkat így is meg tud viselni a terhesség.
Butaság nem enni, attól csak rosszul leszel, és a babádnak is szüksége van a tápanyagra.Igaz nekem nem volt ilyen a terhesség alatt, a helyedben megkérdezném az orvost, hogy megnyugtasson vagy esetleg tegyen ellene.Biztos kellemetlen lehet, de a terhesség kellemetlenségekkel jár.Talán ez csak átmeneti állapot.Jobbulást kívánok, kitartást!!! Konzultálj az orvosoddal !!!
Szia!Nekem se volt még ilyen, de lehet, hogy teljesen ártalmatlan oka van.Pl. a baba nyomja azt a részt, rajta fekszik a beleiden.Nem tudom, csak találgatok.De mivel ez a te életedet megnehezíti, mindenképp menj el egy orvoshoz.Így mondd el, ahogy leírtad.Ne hagyd, hogy ez a dolog beárnyékolja a napjaidat.Fõleg, mert egy hete tart.Nem csak egy múló dologról van szó.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) mindenképp akkor szólok az orvosomnak, hátha nekem is csak gyógytorna kell mert ez már tényleg nagyon nem jó...

25 hetes terhes vagyok. Kb. 2 hete egy kicsit meg van dagadva az ínyem. Mit tegyek? Milyen gyógyszert vehetek be rá?

Legjobb válasz: Ez mind a vérbõség miatt van és a terhesség után elmúlik. Szájvízet ajánlanak rá fertõtlenítés céljából,meg olyan fogkrémet ami védi a fogínyt. Ezeket a nagyobb drogériákban,vagy gyógyszertárban tudod megvenni. Irigyellek,hogy neked csak megdagadt az inyad! Én 19 hetes vagyok,de kb. a 10-ik héttõl kezdõdõen,minden fogmosásnál ömlik a vér a fogínyamból,meg ha almát vagy zsemlét eszem akkor is. Borzalmas és idegesítõ és persze a szerek sem használtak túlzottan,de azt mondták ez vele jár,csak embere válogatja,hogy kinek milyen formába. Azért a dagadásra szerintem a szájvíz segíteni fog. Gratulálok a babához!

Ez mind a vérbõség miatt van és a terhesség után elmúlik. Szájvízet ajánlanak rá fertõtlenítés céljából, meg olyan fogkrémet ami védi a fogínyt. Ezeket a nagyobb drogériákban, vagy gyógyszertárban tudod megvenni. Irigyellek, hogy neked csak megdagadt az inyad! Én 19 hetes vagyok, de kb. a 10-ik héttõl kezdõdõen, minden fogmosásnál ömlik a vér a fogínyamból, meg ha almát vagy zsemlét eszem akkor is. Borzalmas és idegesítõ és persze a szerek sem használtak túlzottan, de azt mondták ez vele jár, csak embere válogatja, hogy kinek milyen formába. Azért a dagadásra szerintem a szájvíz segíteni fog. Gratulálok a babához!
Szia. Keresd fel a fogorvosod, és megmondja, hogy mit hastnálj.sza´jöblítöt minden féleképpen. nekem olyan fokú ínygyulladásom lett, hogy majd nem a fogamat kellett kihúzni.3xkaptam íny alá antibiotikumot, így a fogam megmaradt, de az ínnyem durván néz ki.nagyon duzzadt, és vérzik mindentöl.Szóval minnél elöbb keresd fel a fogorvosodat. 39hetes kismama.
Szia !Nekem az elsõ perctõl, hogy tudom , hogy terhes vagyok fogíny gyulladásom van, ez a terhesség miatt van.használhatsz szájöblítõt de sztem abból is csak a jobb minõségût vedd meg, elmex vagy oral-b.esetleg sós vízzel öblögess, mert az is fertõtlenítõ hatású.Gyógszert ne vegyél be rá, ha nagyon elviselhetetlen, akkor menj el orvoshoz.És mindig tisztítsd alaposan fogselyemmel vagy superfluxxal, pl.dm-be vehetsz, mert ha a kaja nem megy be a fogközökbe nem is gyullad annyira be.Hidd el szakma beli vagyok ezért mondom.Gratula a babához, egy 14hetes kismama
Nekem is csak a 12. héten lett pozitív. Úgyhogy még lehetsz terhes.

8 hetes terhes vagyok. Kb menyi kávét lehet meginni egy nap? És tatárbifsteket lehet e fogyasztani?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem kávét naponta egyet, max. kettõt (én legalábbis ittam, és nem lett tõle semmi bajunk) nyugodtan megihatsz , ha jól esik. Bár azért ne túl erõset. Viszont a tatárbifstekrõl most le kell mondanod, nyers húst semmiképp ne fogyassz a terhesség alatt, az nagyon veszélyes lehet. (Már én is ki vagyok rá éhezve, mert nagyon szeretem!) Boldog babavárást! 36 hetes kismami

Szia! Szerintem kávét naponta egyet, max. kettõt (én legalábbis ittam, és nem lett tõle semmi bajunk) nyugodtan megihatsz , ha jól esik. Bár azért ne túl erõset. Viszont a tatárbifstekrõl most le kell mondanod, nyers húst semmiképp ne fogyassz a terhesség alatt, az nagyon veszélyes lehet. (Már én is ki vagyok rá éhezve, mert nagyon szeretem!) Boldog babavárást! 36 hetes kismami
Tatárbeafsteakre vágyom én is, de a nyers tojás és a nyers hús miatt kerülendõ...Kávé 1 max 2.
Kávét 2õt lehet, de nyers húst, nyers tojást, penészes és lágy sajtot nem lehet!
Én ittam kv.-t, koffeinmenteset, gyengét, max.2szer egy nap. És tatárt is ettem. Semmi bajom, a babának sem, szerintem nem kell ennyire felfújni a dolgokat. Csak NAGYON friss legyen a hús! Én szóltam a boltban, hogy terhes vagyok. És nagyon kedvesek voltak, frisset adtak... De te tudod
Szia! Én szilveszterkor ettem tatárbifszteket, de miután rákentem a píritósra, én még píritottam azután is. Nem teljessen olyan , de fincsi így is. 20 hetes kismami
A tatárbifsztek-téma: nem "szólás" kérdése, azt az eladó nem tudhatja, hogy van-e az adott adag nyers húsban lisztéria vagy szalmonella, avagy nincs. Ez olyan dolog, hogy mondjuk ötvenbõl negyvenkilenc megússza, az ötvenedik meg elvetél/ súlyosan károsodik a gyereke. Ezen kell elgondolkozni, hogy ér-e neked ennyit, hogy kockáztasd a gyereked életét és egészségét egy tál nyers húsért.
Szia! Én a helyedben kerülném a nyers húst mindenképpen. Áltaálban nincs baj, de mi van ha mégis lesz? Nem ér annyit az egész. A kávéval szintén ez a helyzet. Gyenge kávéból naponta max 1 szerintem. De én nagyon szeretem a tejeskávét, ezért vettem koffeinmenteset, és abból szoktam inni hetente 1-2-õt vagy 3-at. Egyébként megfigyelték 4D Uh-va, hogy az anyák kávé fogyasztása után a gyerek fintorog (nem nevet:) ). Persze nem fog belehalni ha iszol 1 vagy 2 kávét, de én inkább kihagyom.

16 hetes terhes vagyok kb. egy hónapja aranyerem van milyen kenõcsöt lehetne használlni?

Legjobb válasz: Reparon vagy Sperti biztos. De gyógyszertárban lehet, hogy még tudnak többfélét ajánlani.

Reparon vagy Sperti biztos. De gyógyszertárban lehet, hogy még tudnak többfélét ajánlani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Én is Reparont használok, nekem bevált.
Én Reparont és Proktis-M-et használtam.

Most derült ki hogy terhes vagyok (kb.4 hetes), aminek nagyon örültünk a párommal, de évek óta vannak miómáim. Az egyik 11x6 cm-es a másik 3x2 cm. Mekkora veszélyt jelent ez a terhességemre? Kriszti

Legjobb válasz: Egyik ismerõsömnek volt, tojás nagyságú. A terhességgel együtt nõtt, de nem jelentett problémát. Figyelemmel követte az orvos. Sima szülés volt. Szerintem ne aggódj, a doki majd segít. Gratulálok a picihez.

Egyik ismerõsömnek volt, tojás nagyságú. A terhességgel együtt nõtt, de nem jelentett problémát. Figyelemmel követte az orvos. Sima szülés volt. Szerintem ne aggódj, a doki majd segít. Gratulálok a picihez.
Szia, nekem tudtommal terhesség elõtt nem volt. Meddõségibe jártunk elég sokat uh-tak. Aztán spontán összejött, az elsõ uh-n a meddõségiben mondták, hogy van 1 miómám, de nem jelent veszélyt. Azóta az sztk-ban egyszer nem említették, voltunk 4D-n, ott az orvos már 2 talált! Azt mondta nem gond, majd szülés után nézzünk rá, hogy visszahúzódott-e.
De tán egy terhességi tesztre csak van idõd, nem?
Lehet, hogy ideges vagy a vizsgák miatt, ami okozhatja, hogy késik.De azért csinálj egy tesztet hátha az megnyugtat.Ha az is negatív, mint az elõzõek várj egy pár napot hátha megjön, de ha akkor se keress fel egy dokit mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: 2 darab tesztet is csináltam!! Mind a kettõ(2) negatív. Azért aggaszt ennyire a dolog, mert a stressz épp az ellenkezõjét szokta nálam kiváltani.

22 hetes terhes vagyok, kb. a 8. héttől felirta a doki napi 3 db utrogestant mert picit vérezni szedtem. Az ota szedem. Egyszer sem véreztem az óta. Egy honapja lecsökkentettem napi 2 db-ra. Lehet ebből baj, vagy ha végleg abba hagynám?

Legjobb válasz: Az orvosoddal beszéld meg, nekem a 6. héttõl kellett szednem vérzés miatt, de a 13. hétre abba kellett hagynom. Amúgy a betegtájékoztatóban is az van hogy nem szabad tovább szedni, ezért mindenképp beszélj az orvosoddal.

Az orvosoddal beszéld meg, nekem a 6. héttõl kellett szednem vérzés miatt, de a 13. hétre abba kellett hagynom. Amúgy a betegtájékoztatóban is az van hogy nem szabad tovább szedni, ezért mindenképp beszélj az orvosoddal.
Én is csak a 12.hétig szedtem, aztán mondta a doki fokozatosan csökkentsem.De hívd fel az orvost és kérdezd meg!!!Nem szabad olyan sokáig szedni.
Igazuk van ez elõttem szóloknak. Nekem is csak a 12. hétig adta a doki, azt mondta utána már csak placebó hatása lenne. De valóban nem szabad egyik napról a másikra abbahagyni.
Az ilyen gyógyszereket nem szabad megvonni a szervezettõl egyik napról a másikra mivel olyan típusú hormonokat pótolnak amik segítenek a terhességet megtartani.Én a duphastont szedem és tõlünk a doki elõször csökkenteni egyre kisebb adagokra fogja és csak utána megszüntetni a terápiát az a javaslatom beszéld meg a dokidal hogy meddig kell ezt neked szedni de magadtól semmi képen ne hagyd abba ha a szervezeted nem termel elég sárgatest hormont akkor igen lehet belõle akár baj is én azt mondom örüljünk hogy olyan világban élünk ahol ilyen gyógyszerek segítségével egészséges babákat szülhetünk további szép bab várást és ne aggódj bármi komoly problémád van itt csak tanácsokat kaphatsz de az orvosod a fõ éldöntõje mindennek
Nahát... Miért nem kérdeztél rá elõbb a dokinál? Az elsõ 12 hétben szokták csak szedetni az Utrot, max a 16. hétig. Én a 16.-ig szedtem. Addigra végleg kialakul a méhlepény, és már nincs szükség plussz progeszteronra. Ilyenkor már inkább a májnak árt ez a bogyó, mintsem használ. Ma meg holnap már csökkentsd le napi 1-re, esténként, és holnaputántól hagyd abba. Semmi értelme szedni már! 25 hetes km
Te nem szoktál szóban kommunikálni az orvosoddal, hogy ezt tõlünk kérdezed meg??? Egyébként az Utrogestant nem kell szedni a 12. hét után, mert innentõl a méhlepény termeli a progeszteront. Szóval légy szíves felemelni a telefonkagylót és megkérdezni a nõgyógyászodat, hogy mi a fenéért szeded még mindig ezt a gyógyszert.

6hetes iker terhes vagyok kb. már inkább 7, és az egyik baba szikhólyagja 8mm az ő mérete 9mm és 24mm petezsák. Baj ha ilyen nagy a szikhólyag? Mivel jár?

Legjobb válasz: Szia. Pontosat én sem tudok mondani mert nem vagyok orvos, de szerintem ha gond lenne azzal hogy a szikhólyag nagy, az orvosod BIZTOS mondta volna. Ne aggódj, lehet azért van mert ikrek! Gratulálok a picikhez és tényleg ne aggódj. Ha baj van az orvos szól!

Szia. Pontosat én sem tudok mondani mert nem vagyok orvos, de szerintem ha gond lenne azzal hogy a szikhólyag nagy, az orvosod BIZTOS mondta volna. Ne aggódj, lehet azért van mert ikrek! Gratulálok a picikhez és tényleg ne aggódj. Ha baj van az orvos szól!
Ikreknél lehet másképp van minden, nekem a dokim azt mondta 3-5 mm között jó a szikhólyag. De nekem 1 babám van.
Mi is ikreket várunk (most 15. hét), a mi babáink 6 hét 6 naposan 8 mm-esek voltak. Úgyhogy az a méret rendben. Szikhólyagot és petezsákot nem mért, de így elnézve a képet, a 24 mm-es petezsák is reálisnak tûnik. A szikhólyag eleinte nagyobb, hiszen ez táplálja ez embriót (esetünkben embriókat). Aztán egyre kisebb lesz, a babák pedig egyre nagyobbak, majd a 12.hétre teljesen elsorvad, szerepét átveszi a lepény. Szerintem, ne aggódj! Bár én is tudom, nem könnyû.
Szia!Megkérdezhetem, hogy mivel neked ikerterhességed van, a fájdalmaid amibõl kiderült h terhes vagy esetleg erõsebbek voltak, vagy volt vmi jel, h ikerterhesség?Vagy csak az uh mutatta meg õket!Egyébként Gratula!:)

3 pozitív teszt igazolja, hogy terhes vagyok. Kb.2 hetes lehetek. Az egyik barátom azt mondta, ne menjek egyből nőgyógyihoz, ne piszkáljon meg, hadd tudjon megtapadni. Ez igaz?

Vagy mikor kell elmenni orvoshoz el?ször? Valamintaz alhasi szurkálás, görcsölgetés, olyan érzés, hogy mindjárt megjön, normális-e? Nem mindig van, de mindennap jelentkezik töbször.

Legjobb válasz: 2 hetes terhességet még nem fog látni a doki! Szerintem még bõven van idõd dokihoz menni!Ezt úgy értem, hogy bõven, hopgy álatlában 5-6 hetesen szoktak menni a kismamák mert akkor már látszik a petezsák, jobb esetben az embrió, és van akinél ilyenkor már szívhang is van! Légy türelemmel és vigyázz magadra! A mindjárt megjön érzés pedig teljesen normális, de ha vérezni kezdenél vagy erõsõdnének a görcseid akkor viszont orvos! Gratulálokl és jó egészséget! 34 hetes kismama

2 hetes terhességet még nem fog látni a doki! Szerintem még bõven van idõd dokihoz menni!Ezt úgy értem, hogy bõven, hopgy álatlában 5-6 hetesen szoktak menni a kismamák mert akkor már látszik a petezsák, jobb esetben az embrió, és van akinél ilyenkor már szívhang is van! Légy türelemmel és vigyázz magadra! A mindjárt megjön érzés pedig teljesen normális, de ha vérezni kezdenél vagy erõsõdnének a görcseid akkor viszont orvos! Gratulálokl és jó egészséget! 34 hetes kismama
Szia! A leírt tünetek normálisak! Én a kimaradt vérzés után a harmadik héten mentem el az elsõ uh-ra (nehéz volt eddig várni), de lényeg, hogy ott volt a petezsákban az embrió és dobogott a kis szíve:-) Gratuálok, boldog babavárást:-) 7 hetes kismama
Biztos, hogy babás vagy és a tüneteid is ezt támasztják alá, mindegyik teljesen normális. :) úgyhogy gratulálok! Elõször dokihoz pedig 2 hetes mensis késénél van értelme menni.
Szia! Én csak 7-8 hetesen mennék, addig csak úgyis a terhesség meglétét tudja a doki megállapítani, de nem történik semmi. Ha szívhang sincs, akkor szintén vissza fog hívni és akkor csak addig aggódsz. Viszont ha késõbb mész picit, akkor már jelentkezhetsz a védõnõnél is, kapsz terhesgondozási könyvet. Addig vigyázz magadra, ha vérzel, görcsölsz irány az ügyelet. Gratulálok!
Ha már kimaradt ráadásul okt22-én akkor nem két hetes hanem kb 5 hetes terhes vagy, mert mindig az utolsó menszitõl számolják! Szerintem várj még 1-2 hetet és utána menj dokihoz! Most is elmehetsz ha gondolod lehet hogy már látszódik a petezsák, de az is lehet, hogy még csak annyi látszik, hogy megvastagodott a méhnyálkahártyád! Minden esetre gratulálok és vigyázz magadra! 34 hetes kismama(1. és 2. válaszoló)
szia! ha okt. 22-én maradt ki akkor már majnem 5 hetes terhes vagy. az utolsó menstruációtól számolják! még várj 2 hetet és akkor menj dokihoz. egyébként gratulálok! 9 hetes kismami
Így van, a mindjárt megjön érzés teljesen normális. És igaza van az elõttem szólónak, akkor érdemes menni, ha az utolsó mensi óta eltelt 5-6 hét. Elõtte nem érdemes, mert nem lát semmit, visszarendel késõbbi idõpontban. Jó egészséget!
Olyan hogy két hetes nincs. A terhességet az utolsó mensi elsõ napjától kell számolni. Ha a meg nem jött mensi óta telt el két hét akkor már hat hetes vagy nyugodtan elmehetsz orvoshoz.
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor kéne megjönnie?
A kérdező hozzászólása: Október 22.-én maradt ki. Köszi a válaszokat.:)
Szia:) Nekem is 22-én kellett volna megjönnie... Nem jött... 23-án negatív teszttel zártam... Az említett érzések nálam is jelentkeznek továbbra is :) Hátha

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!