Találatok a következő kifejezésre: Kb. Az héttől (7 db)

Kb. hányadik héttől érezheti az apa a pocaklakó mozgását?

Legjobb válasz: Én 17. Most vagyok 19 hetes. Akkor már egyértelmû volt, hogy bökdösõdik. :)

Én 17. Most vagyok 19 hetes. Akkor már egyértelmû volt, hogy bökdösõdik. :)
En mikor 12 hetes voltam akkor mikor az oldalamrol a hatamra fekudtem ereztem valami hullamzo mozgast. Azota is ott rugdos a pici. 21 hetes vagyok :-) nagyon szep pillanatok kovetkeznek az eletedben. Hol tartasz?
Én a 15.héten kezdtem érezni a baba mozgását, a buborékokat. Apa pedig 18 hetesen már rendesen érezhette a rugdosásokat.
2. Vagyok Elolvastam a kerdest :) Apa 18. Tol erezte ugy, h egy kicsit meg nyomkodtuk a kiscsavot mire o vissza jelzett
18 hetesen éreztem kifelé is a rúgásokat, de elég nehéz megmutatni, mert csak néhányat rúg. Mire az apja odaér, abbahagyja. De már többször sikerült elcsípni.
nálunk apa úgy a 20.hét környékén kezdte látni hogy mozog a hasam (ikrek) és kb a 23-24 héttõl mindennap oda teszi a fülét a hasamhoz és mind a kettõt meghallgatja ez az esti rutin mûvelet, volt olyan hogy még fülön is rúgták
Én is elolvastam. :D Apa 18 hetesen. Akkor már egyértelmûen. Sõt, akkor már látszódott is, ha kifelé dübögött. :D (elsõ voltam)
18-20. héttõl kb.
20. hét körül már nagy valószínûséggel érezheti õ is. Aztán meg késõbb meg is unja, amikor hozzábújsz hátulról, a baba meg közben rugdossa a derekát :D

Kb. Az 5. héttől folyamatosan Elevitet szedtem . Tanácsolták a Hipp Natal étrend kiegészítőt! Mióta a Hippet iszom nem vagyok felfúvódva egy kis evés után sem! Létezik, hogy az Elevittől volt jóval nagyobb a hasam? Most a 11. hétben vagyok!

Legjobb válasz: 14 hetes vagyok es en is elevitet szedek.semmi bajom vele bar igaz hogy nagy hasam szokott lenni de sajnos csak a kajatol,reggel viszont ugy kelek hogy semmi hasam nincs..lehet akkor az elevittol volt neked is nagyobb hasad.

14 hetes vagyok es en is elevitet szedek.semmi bajom vele bar igaz hogy nagy hasam szokott lenni de sajnos csak a kajatol, reggel viszont ugy kelek hogy semmi hasam nincs..lehet akkor az elevittol volt neked is nagyobb hasad.
A kérdező hozzászólása: Reggel nekem is kisebb volt a hasam , de estére úgy néztem ki mint egy lufi , pedig nem ettem többet mint most ! Volt , hogy levegõt is alig kaptam annyira feszült a hasam ! Most meg semmi ilyen problémám nincs:) Köszönöm válaszod ! Neked is Boldog Babavárást kívánok !
Szia! Én 21 hetes vagyok. Az elején én is Elevitet szedtem, rohamosan jöttek rám a kilók. Aztán áttértem a Hipp Natalra, igaz húzós az ára, de egyáltalán nem fújódtam fel tõle.

Az orvos hányadik héttől végez méhszáj ellenőrzést? És milyen gyakorisággal fog ezután? Én 28 hetes vagyok, de eddig még kb csak 1-2-szer vizsgált meg a dokim korábban (legutóbb kb másfél hónapja).

Legjobb válasz: Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.

Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.
Szia! A dokinak havonta kellene megvizsgálni. Nem értem, hogy a dokik miért nem végzik el ezt havonta, peddig fontos, hogy mennyire nyitott a méhszáj. 28 heteske
Nekem már az 5. héttõl kezdve nézi, ahányszor csak megyek hozzá (kb. 2-3-4 hetente). Ez orvos függõ szerintem. Engem mindenesetre megnyugtat, hogy zárt a mszáj. Szintén 28 heteske
nekem is havonta vizsgál meg, hogy minden rendben van-e.
Nekem havonta amikor megyek, mindig megnézi, de csak azért, mert nagyon keményedik a hasam és ez ugyebár a méhszáj kinyílásához vezethet. Ha nem lenne panaszom, akkor nekem sem ellenõrizgetné állandóan. Mondjuk az én dokim azt mondta, hogy kb. félidõsen mindig ellenõrzi, de utána csak néha. Hát tényleg orvosa válogatja... :) Minden jót!!
Nem kéne havonta vizsgálnia, ez butaság! Tényleg dokitól függõ, hogy mikor és hányszor vizsgál meg. Ha nincs semmi gond és nincs panaszod (folyás vagy valami más)akkor majd csak a 32. héten néz meg elõször, de ha téged nyugtalanít, akkor szólj a dokinak.
Szia! Én ezen aggódtam egész terhességem alatt. Én 1x kértem, hogy nézze meg, 24 hetesen. Aztán 1x rákérdeztem, hogy aggódjak -e a kinyílás miatt, mert itt sokszor plvastam, hogy havonta ellenõrzik. A dokim azt mondta, nem jó gyakran nézegetni. (Neves prof. az orvosom.) Abszolút igaz, hogy orvosa válogatja. 6 hetes kisbaba anyukája
En a 30. hetben vagyok, eddig egyszer sem neztek. Holnap megyek ismet, akkor viszont kerni fogom, mert kismama vizitornara jarok, es tudni akarom, hogy zart-e a mehszaj.
A kérdező hozzászólása: Én aggódom kicsit emiatt hogy nem túl gyakran találkozunk (mivel ismerõs, telefonon szoktunk egyeztetni), de nehogy már én mondjam neki hogy vizsgáljon meg...
Szia! Ez elég orvosfüggõ. Az én orvoson minden találkozás alkalmával megvizsgál betapintással is. Eddig havonta szeretett volna velem találkozni (úgy 5-6 hetente találkoztunk is:) , a 32. héttõl két hetente, a 37. héttõl hetente tervezi a találkozásokat. Hát majd meglátjuk...
bocs elírtam nem nekem, hanem engem:) !

Az érdekelne hogy a tabletták kb. hányadik naptól/héttől/hónaptól védnek úgy általánosságban és hogy minden esetben a vérzés 1. napjától kell elkezdeni szedni az első szemet?

Legjobb válasz: Betegtájékoztató. Teljes biztonsággal, csak a 3.hónaptól véd,ha panaszmentes vagy, pl nincs közti vérzés stb.

Betegtájékoztató. Teljes biztonsággal, csak a 3.hónaptól véd, ha panaszmentes vagy, pl nincs közti vérzés stb.
A kérdező hozzászólása: még nem váltottam ki gyogyszert. még csak most készülök orvoshoz...és sok helyen olvastam hogy az elsõ naptól véd, meg két hét után és kiváncsi voltam hogy tényleg igy van e..
hát nem. Fõleg mivel nem tudod, mi van ha a 3. hónapban lesz pecsételõ vérzésed..ez azt jelenti, hogy gyenge a gyógyszer és akkor mi lesz?
A 3 hónap az az idõ, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted hozzászokjon teljesen a gyógyszerhez, nem a védelmi idõ kezdete..a betegtájékozatókra általában azt írják, hogy ha a menstruáció 1. napjától kezdve szeded, akkor az elsõ bogyótól hat, de én a helyedben várnék 2-3 hetet, hogy ne kelljen aggódni:D Szokták még ajánlani dokik az 5. napot, de akkor nem véd az elsõ tabletta még, pár hétig kell a gumi. Egyébként minden orvos mást mond, az enyém pl. a 10. tabitól kezdve mondja a védettséget:D
De sok pecsételõ vérzéskor valóban menj dokihoz, mert akkor valami hiba van a gyógyszerrel
A kérdező hozzászólása: mindenképpen védekeznénk gumival is a tabletta csak ilyen plusz biztonságot adó dolog lenne... és köszönöm a válaszokat :D
már 1 hónap után véd...

22 hetes terhes vagyok, kb. a 8. héttől felirta a doki napi 3 db utrogestant mert picit vérezni szedtem. Az ota szedem. Egyszer sem véreztem az óta. Egy honapja lecsökkentettem napi 2 db-ra. Lehet ebből baj, vagy ha végleg abba hagynám?

Legjobb válasz: Az orvosoddal beszéld meg, nekem a 6. héttõl kellett szednem vérzés miatt, de a 13. hétre abba kellett hagynom. Amúgy a betegtájékoztatóban is az van hogy nem szabad tovább szedni, ezért mindenképp beszélj az orvosoddal.

Az orvosoddal beszéld meg, nekem a 6. héttõl kellett szednem vérzés miatt, de a 13. hétre abba kellett hagynom. Amúgy a betegtájékoztatóban is az van hogy nem szabad tovább szedni, ezért mindenképp beszélj az orvosoddal.
Én is csak a 12.hétig szedtem, aztán mondta a doki fokozatosan csökkentsem.De hívd fel az orvost és kérdezd meg!!!Nem szabad olyan sokáig szedni.
Igazuk van ez elõttem szóloknak. Nekem is csak a 12. hétig adta a doki, azt mondta utána már csak placebó hatása lenne. De valóban nem szabad egyik napról a másikra abbahagyni.
Az ilyen gyógyszereket nem szabad megvonni a szervezettõl egyik napról a másikra mivel olyan típusú hormonokat pótolnak amik segítenek a terhességet megtartani.Én a duphastont szedem és tõlünk a doki elõször csökkenteni egyre kisebb adagokra fogja és csak utána megszüntetni a terápiát az a javaslatom beszéld meg a dokidal hogy meddig kell ezt neked szedni de magadtól semmi képen ne hagyd abba ha a szervezeted nem termel elég sárgatest hormont akkor igen lehet belõle akár baj is én azt mondom örüljünk hogy olyan világban élünk ahol ilyen gyógyszerek segítségével egészséges babákat szülhetünk további szép bab várást és ne aggódj bármi komoly problémád van itt csak tanácsokat kaphatsz de az orvosod a fõ éldöntõje mindennek
Nahát... Miért nem kérdeztél rá elõbb a dokinál? Az elsõ 12 hétben szokták csak szedetni az Utrot, max a 16. hétig. Én a 16.-ig szedtem. Addigra végleg kialakul a méhlepény, és már nincs szükség plussz progeszteronra. Ilyenkor már inkább a májnak árt ez a bogyó, mintsem használ. Ma meg holnap már csökkentsd le napi 1-re, esténként, és holnaputántól hagyd abba. Semmi értelme szedni már! 25 hetes km
Te nem szoktál szóban kommunikálni az orvosoddal, hogy ezt tõlünk kérdezed meg??? Egyébként az Utrogestant nem kell szedni a 12. hét után, mert innentõl a méhlepény termeli a progeszteront. Szóval légy szíves felemelni a telefonkagylót és megkérdezni a nõgyógyászodat, hogy mi a fenéért szeded még mindig ezt a gyógyszert.

Az igaz h kb a 28. héttől egyre inkább inaktivabbak lesznek a babák?

olvastam valahol(már nem is tudom merre, mert mindig a témában kutakodom:D) hogy kb a 28 hétt?l egyre inkább "bepunnyadnak" a babák, h már nem rendeznek olyan házibulikat odabent h a pocakunkhoz kapunk :) ez összefügg gondolom a hely szükülésével ahogy n?nek. én 27 hetes vagyok, eddig nagyona aktiv volt a kisfiam, és nagyon élveztük apával együtt, ahogy mocorog, és nagyokat rug-kapál. innent?l kicsit tényleg csendesedni fog?

Legjobb válasz: szia! Inkább csak a végefelé, úgy a 36 héttõl lassulnak. Bár ez babafüggõ. Az enyém sose volt nagy mókás, viszont a mozgolódásait még a szülõágyon is éreztem. Egy ismim meg ijedten rohant 37 hetesen dokihoz, hogy 2 napja alig mozog a babája. Semmi baj nem volt, csak a baba "készült" és pihengetett.

szia! Inkább csak a végefelé, úgy a 36 héttõl lassulnak. Bár ez babafüggõ. Az enyém sose volt nagy mókás, viszont a mozgolódásait még a szülõágyon is éreztem. Egy ismim meg ijedten rohant 37 hetesen dokihoz, hogy 2 napja alig mozog a babája. Semmi baj nem volt, csak a baba "készült" és pihengetett.
Én is észrevettem u.ezt, hiányzik is a nagy rúgása a picimnek. 27km
Valóban így van, de ez nem elõírás. Több dologtól is függ, például attól, hogy mekkora a babuci, mennyire lustácska, stb. Ne izgulj ha egy kicsit csendben van, elõbb utóbb újra focizni fog a pocakodban.:) )
Szia! Én jövõ hétfõre vagyok kiírva, de még mindig akkora buli van odabent esténként, hogy muszáj lefeküdnöm a bal oldalamra, csak így tudom elviselni a nagy rugdosást. Szóval lehetnek kivételek :)
36 hetes vagyok, de folyamatosan mocorog a baba, még éjszaka is, sõt minnél nagyobb annál jobban hullámzik a hasam. szerintem ez babafüggõ.

Ultrahangon még nem voltam, csak egy vizsgálaton nogyogy, aki azt mondta h minden rendben van! De én nagyon félek h ne legyen méhen kivüli'Most kb 6 hetes vagyok'Hányadik héttől lehet érezni a méhen kivüli terheséget? Milyen tünetek vannak?

Legjobb válasz: szia! miért képzelsz be dolgokat? Ha voltál nõgyinél aki azt mondta, hogy minden okés, akkor mi a gond? Vagy nem bízol az orvosodban? Akkor menj el másikhoz! Ha beképzeled ezeket azzal többet ártasz a magzatnak, inkább örülj, hogy kismami vagy:)))Ha méhen kívüli terhes lennél, akkor görcsölnél, véreznél és stb. Ne gondolj rosszra!!!

szia! miért képzelsz be dolgokat? Ha voltál nõgyinél aki azt mondta, hogy minden okés, akkor mi a gond? Vagy nem bízol az orvosodban? Akkor menj el másikhoz! Ha beképzeled ezeket azzal többet ártasz a magzatnak, inkább örülj, hogy kismami vagy:) ))Ha méhen kívüli terhes lennél, akkor görcsölnél, véreznél és stb. Ne gondolj rosszra!!!
A méhen kívüli terhesség azt jelenti, hogy a petevezetõben ragadt a megtermékenyített petesejt, tehát az ultrahangon a méh üres, a teszt meg pozitív, plusz görcsölsz, és iszonyúan vérzel. Ha ez nincs, akkor kizárt, hogy méhen kívüli terhes vagy!Ha méhen kívüli lennél, akkor már nagyon-nagyon véreznél és görcsölnél, és az életeddel játszanál. HIDD EL, HOGY NEM VAGY AZ!!!!!! Nyugi és örülj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!