Találatok a következő kifejezésre: Kb. 6 vagyok. Mi (56 db)

10 hetes kismama vagyok és a pocakom kinéz kb.6 hónaposnak. Mit tehetek hogy lassítsam?

A terhességet 78 kg-val kezdtem és 165 cm vagyok.Az elsõ 2 terhességem császármetszéssel végzõdött és elég nagy hasam maradt utána.Sokszor a terhesség elõtt is azt hitték hogy babátvárok.most pedig már zavar hogy hülyének néznek az emberek,mikor mondom,hogy csak 10 hetes vagyok.Azt hiszik nem tudok számolni...

Legjobb válasz: Ha a terhesség alatt semmivel sem nö a súlyod, akkor sem gond, mert tengeteg fölösleg van rajtad. Ha nem eszel olyasmit, ami hízlal, hanem föleg zöldségféléket, akkor ugyan a súlyod marad, de a baba a fölösleget használja fel és nem hízol tovább. Nem kell külön étkezni, csak a zsíros meg szénhidrátos élelmiszereket lehetöleg kerülni.

Ha a terhesség alatt semmivel sem nö a súlyod, akkor sem gond, mert tengeteg fölösleg van rajtad. Ha nem eszel olyasmit, ami hízlal, hanem föleg zöldségféléket, akkor ugyan a súlyod marad, de a baba a fölösleget használja fel és nem hízol tovább. Nem kell külön étkezni, csak a zsíros meg szénhidrátos élelmiszereket lehetöleg kerülni.
A kérdező hozzászólása: az a baj, hogy már híztam 3kg-ot.azért lenne jó tudnom a kalóriamennyiséget, mert ezt betudnám tartani, számláltam már és fogytam is vele, de most fogyózzak ugyan úgy?elég lenne úgy beállítanom a kalóriamennyiséget, hogy ne hízzak, met ahogy mondtad van rajtam felesleg bõven.De mennyi legyen a napi kalóriabevitelem ami nem káros a baba miatt?
Én így próbálom tartani a súlyom: zöld teát iszok, édesítõszert teszek a kávéba, teába, édességet ritkán eszek, szinte csak vizet iszok, este megvacsorázok a gyerkõcökkel 6-7 körül és legközelebb már csak reggel eszek.Egyébként mindent eszek csak keveset és inkább többször.Ha meg is kívánsz valamit próbálj meg csak mértékkel enni belõle. Boldog babavárást!
Elsõ ugye azért nem gondolod hogy mert valaki elvan hízva akkor a hájából a feleslegbõl tudja majd táplálni a testét na meg a picit?? :D Ne már jó? Gondolkozz egy picit!Kérdezõnek:Szerintem ne foglalkozz másokkal, viszont figyelj az étkezéseidre egyél változatosan amennyire tudsz és szedj kevesebbet valamivel a tányérodra mint amennyit szoktál!A kenyeret kerülheted, sózz keveset és mert kívánós vagy nem kell egybõl 6 péksütit meg 2 tábla csokit megenni!Nem kell kettõ helyett enned!Késõ esti kajázásokat kerüld maximum valami könnyût és keveset!
Kedves kérdezõ! Keress fel egy dietetikust, biztos hogy tud neked segíteni! Boldog babavárást!

Tv 72cm kb 6 éves, mi lehet a baja bekapcsolás után még be jön a kép de utána kezd halványolni is csak hang van rajta. érdemes lenne még megcsináltatni vagy nézünk 1 ujat?

tv

Legjobb válasz: bõvebb kifejtés: tv xD egyébként igen, érdemes újat keresni, 6éves tv-t ha meg is csináltatod pár hét és bedöglik megint, ráadásul annyi pénzért vehetsz újat! és valószínüleg annyi a baj,hogy 'elfáradt' a tv 8ne úgy értsd hogy kipihenheti magát, inkább úgy,hogy lemerült ,mint egy elem)

bõvebb kifejtés: tv xD egyébként igen, érdemes újat keresni, 6éves tv-t ha meg is csináltatod pár hét és bedöglik megint, ráadásul annyi pénzért vehetsz újat! és valószínüleg annyi a baj, hogy 'elfáradt' a tv 8ne úgy értsd hogy kipihenheti magát, inkább úgy, hogy lemerült , mint egy elem)
A kérdező hozzászólása: hát ment is nekünk elég rendesen éjjel nappal

Mit egyek este vacsira (6-ig) hogy éjjel ne legyek éhes? Szeretnék lefogyni kb.6 kg-t (most 57 kg és 159 cm vagyok, szülés után másfél évvel). Elkezdtem tudatosan étkezni és aerob mozgásokat csinálni kb.30 perc egy nap, és felülések, gyerek mellett.

Elég jól bírom a nappalt édesség nélkül, de éjjel kipattannak a szemeim és elkezd korogni a gyomrom és kívánok valami édeset és éhen akarok halni.

Legjobb válasz: Este egyél zöldségekböl készült salátákat, gyümölcsöt és ne ragaszkodj a 6 után nem eszek ötlethez - egyél, de csak valami könnyebb dolgot.

Este egyél zöldségekböl készült salátákat, gyümölcsöt és ne ragaszkodj a 6 után nem eszek ötlethez - egyél, de csak valami könnyebb dolgot.
Akármit eszel este hatkor, éjjelre kiürül a gyomrod, ez ellen nem tudzs mit tenni, ha fejleállsz se. Vagx tûröd éjszaka az éhséget, vagy eszel valami könnyût, ami telít. Én levesre szavaznék.
egyetértek az elõttem kommentezõkkel...könyebb ételeket lehet enni 6 után is:)
Valahol azt olvastam, hogy este a fehérjedús táplálkozás kifejzetten segít a fogysában. Egyébként ha valaki este hat után nem eszik, az vagy azt jelenti, hogy éhezteti magát, vagy pedig azt, hogy legalább addig telezabálta magát.
10.12... te most hülyéskedsz ugye? :D :D :D :D Én dietetikus vagyok... orvos... személyi edzõ. És ha egy kolléga ezt merte mondani, hogy a fagyi fogyaszt, mert a szervezetnek fel kell melegítenie emésztés elõtt, akkor azonnal mondd meg a nevét, mert visszavetetem a diplomáját! Gondolkozz már könyörgöm... a fagyit megnyalod, már a nyelveden 30 fokra melegszik, mire a gyomrodba ér, már rég testhõmérsékletû... beszélsz butaságokat :D :D :D De legalább jókat nevetünk... Bármit eszel, mire a gyomrodba ér 36 fokos... Ha jó hideg vizet iszol, mondjuk fél litert egy slukra, akkor kb. 5 mp kell mire testhõmérsékletre melegszik... Mindegy erre még a szót is kár vesztegetni...
14.37... Ennyi butaságot! "Ha lefekvés elõtt 3 órával eszel utoljára, az még belefér. De lefekvés elõtt fél órával ne egyél, mert alvás közben az anyagcsere nagyon lelassul" Az anyagcsere egyáltalán nem lassul le alvás közben! Az energiafelvétel alacsony, mivel alváskor az ember nem mozog. Éjjel a szervezet ugyanúgy mûködik, csak kevesebb energiát éget el... ezért lehet enni alacsony kalória tartalmú lassan felszívódó dolgokat! Pl. párolt zöldség, sovány túró, roston csirkemell... "És ne egyél este fõtt (meleg) ételt, mert bármibõl is van, azok hízlalnak legjobban!" Hát ez micsoda butaság :D :D :D Tehát a párolt zöldség, a roston csirkemell, egy sima csonleves tele zöldséggel... ezek nagyon hízlalnak mert melegek? :D :D :D Akkor egyen jó hideg fagyit, vagy csokit, túrórudit, zsíroskenyeret nem? Legalább gondolkodnál kicsit mielõbb leírsz ilyet :D :D :D
Nem tudom a tudatos étkezés mit jelent, de nem sok jót, ha az a buta tévhit nálad is fennáll, hogy nem eszel hat után... Nyugodtan ehet lenni még lefekvés elõtt is fél-egy órával pl. rostoncsirke mellet párolt zöldséggel... Felülésezni meg felesleges, a zsír nem csökken tõle.
Ha lefekvés elõtt 3 órával eszel utoljára, az még belefér. De lefekvés elõtt fél órával ne egyél, mert alvás közben az anyagcsere nagyon lelassul. És ne egyél este fõtt (meleg) ételt, mert bármibõl is van, azok hízlalnak legjobban!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a "pozitív" hozzászólásokat is. Odafigyelek, amennyire tudok és a pénztárcám engedi. Telj.kiö.kiflit, vagy kenyeret eszem, reggelire, vagy tojást és zöldségeket. Tízóraizom és ebédelek is, könnyût, vagy ha épp nem olyan könnyût, akkor fél adagot. Uzsonna ált. gyümi, vagy joghurt, vagy amit a gyerek meghagy. Este abonett, vagy felvágott zöldséggel, vagy az ebédbõl keveset. Tehát nem zabálom azért tele magam. Más forumokban a nagyokosok valamit orvos is mondta, hogy este 6 után ne egyek. Érdekes...mennyi vélemény. Többször keveset eszem, de azért valljuk be, hogy az egészséges táplálkozás nem szegényeknek való. Gondolok anyósomra is, aki cukros és nincs pénze egészségesen táplálkozni, sajnos rokkant nyugdíjból nem is megy...na mindegy, azért teszek valamit magamért, hogy tudjak fogyni.
Mekkora baromság...hihetetlen :D És van, aki ezt el is hiszi? Komolyan mondom, cenzúrázni kéne az összes entes fórumot, ami táplálkozással, életmóddal foglalkozik. MErt ez így nagyon veszélyes: sokan leírják a baromságaikat, amit egy csomóan elhisznek, és felvesznek mindenféle egészségtelen szokást, mert a neten azt olvasták, hogy az jó...

Mi a véleményetek a VOKK-s (Vagyonvédelmi Országos Kiképzõ Központ) személyi és vagyonõri képzésérõl? Piacképes személyi és vagyonõri (biztonsági õr) OKJ-s bizonyítványt (kb 6 hónap a képzés) ad vagy csak ilyen "nem megyek vele sokra" kategóriájút?

Legjobb válasz: Szia! Mi meg voltunk velük elégedve velük, korrektül le ment a tanfolyam és a vizsga is simán ment, bár mi a tesómmal még nem a 6 hónaposra jártunk, de már akkor mondta a tanár, hogy megváltozik az OKJ és hosszabbak valamint drágábbak lesznek az oktatások. A tesóm már dolgozik a szakmába és elég gyorsan el tudott helyezkedni én nem is akaro,k egyenlõre ebben dolgozni csak megcsináltam hogy meglegyen hátha jó lesz valamire. Amúgy mennyibe kerül most egy ilyen tanfolyam, akkor 180000 ft körül saccolták?

Szia! Mi meg voltunk velük elégedve velük, korrektül le ment a tanfolyam és a vizsga is simán ment, bár mi a tesómmal még nem a 6 hónaposra jártunk, de már akkor mondta a tanár, hogy megváltozik az OKJ és hosszabbak valamint drágábbak lesznek az oktatások. A tesóm már dolgozik a szakmába és elég gyorsan el tudott helyezkedni én nem is akaro, k egyenlõre ebben dolgozni csak megcsináltam hogy meglegyen hátha jó lesz valamire. Amúgy mennyibe kerül most egy ilyen tanfolyam, akkor 180000 ft körül saccolták?

Kb 6 hónapja nem jött meg a menstruációm. Még szűz vagyok de kb 3 hónapja használtam anyum vibrátorát és nem tudom hogy mikor használta utoljára lehet hogy maradt rajta sperma? Lehet hogy terhes vagyok? Kb 1 éve jött meg először

Legjobb válasz: ugyanígy vagyok, január óta nekem se jött meg :) amúgy vibrátoron hogy maradhat sperma? de hogy terhes vagy azt inkább felejtsd is el, mert a levegõn a spermák elhalnak, még akkor is 1% lenne az eséje hogy anyukád azután használta a vibrátort miután lefeküdt apukáddal. nem vagy terhes ez 100%. egyszerûen még nem állt be.

ugyanígy vagyok, január óta nekem se jött meg :) amúgy vibrátoron hogy maradhat sperma? de hogy terhes vagy azt inkább felejtsd is el, mert a levegõn a spermák elhalnak, még akkor is 1% lenne az eséje hogy anyukád azután használta a vibrátort miután lefeküdt apukáddal. nem vagy terhes ez 100%. egyszerûen még nem állt be.
Hogy került volna rá sperma???? Amúgy sem élnek csak pár órát, szerintem egyszerûen nem állt még be a mensid, de azt ajánlom, h anyud játékszereit ne használd, fertõzésveszély, meg amúgy is fúúúúj.
Ha csak anyukád használta a vibrátort, akkor nem lehetett rajta sperma.
Vagy a fiatal korod miatt nem állt be vagy PCO szindrómád van. Én sem menstruálok néha több hónapig emiatt, pedig nem vagyok terhes.

Vagy egy búvárpalackom, nem néztem mikor volt utoljára nyomáspróbán, de kb 6-7 évvel ezelőtt. Ha elviszem próbáztatni és ott biztonságosnak minősül akkor megadják a "pecsétet" ennyi idő után is?

Faber 15l acél

Legjobb válasz: ha normális helyen és normális vizsgáztatóval történik a teszt, akkor elõfordulhat, hogy megadják neki az engedélyt mivel ugye 6-7 évig csak állt, nem volt használva, ámbár ugye ez arra utal, hogy 6-7 évnél idõsebb, azoknál pedig már az anyag elöregedése miatt is kérdéses, hogy megadják-e...a szakértõ majd eldönti az életkora, állapota és mérési eredményei alapján, hogy biztonságos-e

ha normális helyen és normális vizsgáztatóval történik a teszt, akkor elõfordulhat, hogy megadják neki az engedélyt mivel ugye 6-7 évig csak állt, nem volt használva, ámbár ugye ez arra utal, hogy 6-7 évnél idõsebb, azoknál pedig már az anyag elöregedése miatt is kérdéses, hogy megadják-e...a szakértõ majd eldönti az életkora, állapota és mérési eredményei alapján, hogy biztonságos-e

Vitorláshal? Van egy pár vitorláshalam, 128 literben vannak, az 1ik kb.8cm az úszóival 1üt, a másik pedig kb.6-7cm? A nagy kergeti a kisebbet az baj, vagy mit jelent?

Mit jelent?

Legjobb válasz: Szerintem a vitorlások nem szokták bántani egymást, de hát te látod hogy harapja is, vagy csak megy utána, mert tetszik neki.

Szerintem a vitorlások nem szokták bántani egymást, de hát te látod hogy harapja is, vagy csak megy utána, mert tetszik neki.
Nekem is néha "összekapnak". A nagyobbik meg akarja mutatni, hogy õ a domináns de egy idõ után lenyugszik. Vagy ha nem csípkedi és úgy sejted a másik nõstény akkor nincs miért aggódni :)

Mit használjak: Active Fat Burner, Super Fat Burner, vagy elég lenne az Ultra Loss Shake? 18éves.164cm és kb 60kg vagyok. A cél 5-6 kg lenne.

heti 2-3 alkalommalfutok(60perc)tobbre nincs idom sajnos. Simán L-carnitine-t nem szeretnék szedni, mert csak edzés elott van értelme bevenni, nekem pedig olyan valami kellene ami akkor is segit ha épp nincs idom mozogni.

Legjobb válasz: Honnan veszed ezt a marhaságot, hogy az L-carnitint csak edzés elõtt van értelme bevenni? Mert ez nem így van... ez az anyag egy természetes zsírbontó, a szervezet is ezt használja csak nem képes belõle sokat termelni ezért szokták nagyobb dózisban szedni... olyan szer pedig nincs ami zsírt bont "csak úgy", ha lenne nem lenne kövér ember... nemde?

Honnan veszed ezt a marhaságot, hogy az L-carnitint csak edzés elõtt van értelme bevenni? Mert ez nem így van... ez az anyag egy természetes zsírbontó, a szervezet is ezt használja csak nem képes belõle sokat termelni ezért szokták nagyobb dózisban szedni... olyan szer pedig nincs ami zsírt bont "csak úgy", ha lenne nem lenne kövér ember... nemde?
heti két futással felesleges kidobálni a pénzt rá ezek csak edzés mellett hatnak. Az meg csak azért van ráírva a pf cuccokra hogy edzés nélkül is használ, hogy a sok hülye megvegye.
uh, az én fiam a másik véglet, 9 hós volt múlt héten és 11, 5 kiló
Az ikerlányaim 1 évesen 7, 7kilósak voltak, szintén semmi baj nem volt velük, a doki meg volt elégedve, mert harmonikusan fejlõdtek, és nem voltak betegesek.Most lassan 4 évesek, és alig 13kg mindkettõ.Szép, vékony csajszik.:)
Bocsánat, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de én meg épp az ellenkezõje miatt aggódom. Kislányom tegnap lett 6 hónapos és már 9kiló 60 deka. Mondjuk elég nagy súllyal született(4100gr Már elõre félek mekkora lesz 1 éves korára
Sziasztok! Ne aggódjatok a babák súlya miatt. Sok minden miatt alakulhat úgy a babák testtömege: genetika, jó étvágy, mozgás. Attól, hogy egy baba 6 hósan több mint 9 kiló, nem biztos, hogy 1 évesen is nagy súlyú lesz. Amikor elkezd mozogni a bájos babaháj átalakul sportos izomzattá :) Az én kismanóm most 2 hónapos 6 kg és csak anyatejes. Mindehhez kb. 60 cm. 3650 gr-al született. Helyes kis hurka-gyurka. De én nem aggódom, mert 6 hós kor után nem fejlõdik olyan ütemben a súlyúk, inkább magasságra gyúrnak.
Az enyém 11 hónapos, 7600g és 72cm. 6 hónaposan 6500g volt, 9 hónaposan 7300g.
A lányom 9 hósan 6800 gr volt és66 cm. Most 14 hós és 8300 gr és 71 cm kb. Sokan mondják hogy nem láttal még ilyen kicsi (alacsony)babát szaladni. Amikor elindult 68 cm volt. 17-es téli cipõjébe két zokni simán belemegy. Amugy makk egészséges. És mi is kicsik vagyunk aránylag. Én mondtam a gyerekorvosnak, hogy nem kicsi e, rám nézett és azt kérdezte: "Mit akar maga a 210 cm-ével?" (160 cm vagyok.) Vannak kicsi babák is , a felnõttek sem egyformák, ha kiegyensúlyozott, fejlõdik és mosolygós, minden rendben velük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Én is így fondoltam:) ))))9

Reggelre a testén (nyakán, derekán, s a hátán kb 6-7 db) a picinek olyan foltok jelentek meg, ami inkább egy pattanásra emlékeztet.Mi lehet ez? Kiütés, vagy allergiás valamire?

A közepe picit fehér,s egy kicsit kiemelkedik a b?rfelszínb?l!Nem változtattam semmin(Tejcsit eszik+bébiételt)Mit?l lehet ez?Vagy megcsípte valami?

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy milyen lehet a melegkiütés!Idáig ilyen még nem volt a kicsin.5 hónaposak vagyunk

A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy milyen lehet a melegkiütés!Idáig ilyen még nem volt a kicsin.5 hónaposak vagyunk
Éppen most akartam kiírni ezt a kérdést. Mi is ezzel a problémával küzdünk két napja, csak nekünk az arcunkon vannak ezek a furi kiütések. Kíváncsian várom a választ... 3 hetes baba
Melegkiütés?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!