Találatok a következő kifejezésre: Kb. 6 vagyok, (295 db)

Amióta szültem szabálytalan a mensim. Kb 6 vagy 7 napja késik. Mult héten teszteltem negatívat (csütörtök). Van hogy lent a petefészkemnél egyszerr jobbról egyszerr balról érzek szurkálást. Tegnap este meg elkezdtem szédülni. Lehet ez valmien jel?

Szeretnénk második babát.A h?met a kislányom kelése miatt nem tudom mérni.Kíváncsi volnék hogy ez lehet-e terhességre utaló jel?.Ja és sok a folyásom már kb egy hete.

Legjobb válasz: Tesztelj újra, hisz azóta már eltelt egy hét. Mivel nem szabályosak a ciklusaid és a "jelek" lehetnek mensis elõjelek is, csak a teszt ad neked erre pontos választ. Sok sikert!

Tesztelj újra, hisz azóta már eltelt egy hét. Mivel nem szabályosak a ciklusaid és a "jelek" lehetnek mensis elõjelek is, csak a teszt ad neked erre pontos választ. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: lassan egy éves a kislányom

Mit egyek este vacsira (6-ig) hogy éjjel ne legyek éhes? Szeretnék lefogyni kb.6 kg-t (most 57 kg és 159 cm vagyok, szülés után másfél évvel). Elkezdtem tudatosan étkezni és aerob mozgásokat csinálni kb.30 perc egy nap, és felülések, gyerek mellett.

Elég jól bírom a nappalt édesség nélkül, de éjjel kipattannak a szemeim és elkezd korogni a gyomrom és kívánok valami édeset és éhen akarok halni.

Legjobb válasz: Este egyél zöldségekböl készült salátákat, gyümölcsöt és ne ragaszkodj a 6 után nem eszek ötlethez - egyél, de csak valami könnyebb dolgot.

Este egyél zöldségekböl készült salátákat, gyümölcsöt és ne ragaszkodj a 6 után nem eszek ötlethez - egyél, de csak valami könnyebb dolgot.
Akármit eszel este hatkor, éjjelre kiürül a gyomrod, ez ellen nem tudzs mit tenni, ha fejleállsz se. Vagx tûröd éjszaka az éhséget, vagy eszel valami könnyût, ami telít. Én levesre szavaznék.
egyetértek az elõttem kommentezõkkel...könyebb ételeket lehet enni 6 után is:)
Valahol azt olvastam, hogy este a fehérjedús táplálkozás kifejzetten segít a fogysában. Egyébként ha valaki este hat után nem eszik, az vagy azt jelenti, hogy éhezteti magát, vagy pedig azt, hogy legalább addig telezabálta magát.
10.12... te most hülyéskedsz ugye? :D :D :D :D Én dietetikus vagyok... orvos... személyi edzõ. És ha egy kolléga ezt merte mondani, hogy a fagyi fogyaszt, mert a szervezetnek fel kell melegítenie emésztés elõtt, akkor azonnal mondd meg a nevét, mert visszavetetem a diplomáját! Gondolkozz már könyörgöm... a fagyit megnyalod, már a nyelveden 30 fokra melegszik, mire a gyomrodba ér, már rég testhõmérsékletû... beszélsz butaságokat :D :D :D De legalább jókat nevetünk... Bármit eszel, mire a gyomrodba ér 36 fokos... Ha jó hideg vizet iszol, mondjuk fél litert egy slukra, akkor kb. 5 mp kell mire testhõmérsékletre melegszik... Mindegy erre még a szót is kár vesztegetni...
14.37... Ennyi butaságot! "Ha lefekvés elõtt 3 órával eszel utoljára, az még belefér. De lefekvés elõtt fél órával ne egyél, mert alvás közben az anyagcsere nagyon lelassul" Az anyagcsere egyáltalán nem lassul le alvás közben! Az energiafelvétel alacsony, mivel alváskor az ember nem mozog. Éjjel a szervezet ugyanúgy mûködik, csak kevesebb energiát éget el... ezért lehet enni alacsony kalória tartalmú lassan felszívódó dolgokat! Pl. párolt zöldség, sovány túró, roston csirkemell... "És ne egyél este fõtt (meleg) ételt, mert bármibõl is van, azok hízlalnak legjobban!" Hát ez micsoda butaság :D :D :D Tehát a párolt zöldség, a roston csirkemell, egy sima csonleves tele zöldséggel... ezek nagyon hízlalnak mert melegek? :D :D :D Akkor egyen jó hideg fagyit, vagy csokit, túrórudit, zsíroskenyeret nem? Legalább gondolkodnál kicsit mielõbb leírsz ilyet :D :D :D
Nem tudom a tudatos étkezés mit jelent, de nem sok jót, ha az a buta tévhit nálad is fennáll, hogy nem eszel hat után... Nyugodtan ehet lenni még lefekvés elõtt is fél-egy órával pl. rostoncsirke mellet párolt zöldséggel... Felülésezni meg felesleges, a zsír nem csökken tõle.
Ha lefekvés elõtt 3 órával eszel utoljára, az még belefér. De lefekvés elõtt fél órával ne egyél, mert alvás közben az anyagcsere nagyon lelassul. És ne egyél este fõtt (meleg) ételt, mert bármibõl is van, azok hízlalnak legjobban!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a "pozitív" hozzászólásokat is. Odafigyelek, amennyire tudok és a pénztárcám engedi. Telj.kiö.kiflit, vagy kenyeret eszem, reggelire, vagy tojást és zöldségeket. Tízóraizom és ebédelek is, könnyût, vagy ha épp nem olyan könnyût, akkor fél adagot. Uzsonna ált. gyümi, vagy joghurt, vagy amit a gyerek meghagy. Este abonett, vagy felvágott zöldséggel, vagy az ebédbõl keveset. Tehát nem zabálom azért tele magam. Más forumokban a nagyokosok valamit orvos is mondta, hogy este 6 után ne egyek. Érdekes...mennyi vélemény. Többször keveset eszem, de azért valljuk be, hogy az egészséges táplálkozás nem szegényeknek való. Gondolok anyósomra is, aki cukros és nincs pénze egészségesen táplálkozni, sajnos rokkant nyugdíjból nem is megy...na mindegy, azért teszek valamit magamért, hogy tudjak fogyni.
Mekkora baromság...hihetetlen :D És van, aki ezt el is hiszi? Komolyan mondom, cenzúrázni kéne az összes entes fórumot, ami táplálkozással, életmóddal foglalkozik. MErt ez így nagyon veszélyes: sokan leírják a baromságaikat, amit egy csomóan elhisznek, és felvesznek mindenféle egészségtelen szokást, mert a neten azt olvasták, hogy az jó...

Ha kitágítóm a fülemet kb.6-8 mm-re akkor ha már megunom. Vagy valami az visszaforr magától, vagy összekell varratni:s?

Legjobb válasz: 6-8 mm kb észrevehetetlen, teljesen felesleges kitágítani akkorára, csak a baj van vele.

6-8 mm kb észrevehetetlen, teljesen felesleges kitágítani akkorára, csak a baj van vele.
Azzal nem tudsz mar semmit kezdeni :P
összemegy de én sem értem mi értelme, olyan mint egy nagyobb fülbevaló..
A kérdező hozzászólása: Hát mivel él lány vagyok.. ÉS nem nagyon akarok olyan 20ast.. Ezért jó lesz nekem a 8-as..
Nekem 10mm-es volt mind a két fülembe. Szerintem állatul nézet ki, a túl nagyok nekem nem is tetszenek... (ízlések és pofonok). Egyébként szépen összehúzódott, olyan mintha csak simán ki lenne szúrva. Viszont a 3mm kezdõ tágítót most már szakadás nélkül beletolom, de nem látszik hogy valaha tágítva volt....

Most vagyok kb.6 hetes terhes, és nagyon feszül a hasam. Ez normális? 2. baba

Legjobb válasz: Szia! Pont így vagyok én is, kb. 6 hetes, második baba és néha úgy érzem, hogy egy nagy szikla nõtt a hasamban:) Csütörtökön megyek dokihoz. Te mikor?

Szia! Pont így vagyok én is, kb. 6 hetes, második baba és néha úgy érzem, hogy egy nagy szikla nõtt a hasamban:) Csütörtökön megyek dokihoz. Te mikor?
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönjük jól vagyunk. Ahogy a dokinál voltam a legelsõ alkalommal, utána már nem is feszült a hasam, mindent rendben talált. Azóta csak a frontokra vagyok érzékeny + fáradékony...., mivel a kisfiam 100%-san pörög, így mindig kell egy kis pihenés napközben... És veletek mi újság? Remélem minden rendben van.
Szia! Mi újság veletek? Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Nekem a tegnapi vihar után, mintha elvágták volna, megszûnt minden feszülésem. Ma egy kicsit sokat topogtam a gyerekkel, egy kicsit érzem a hasamat. Már alig várom a holnap délutánt, hogy lásson a doki. Ezt a kálcium-magnéziumot majd megnézem én is, remélem nekem is használ.
2es vagyok. Nekem állva feszül és az egész, aljától a tetejéig. Ülve vagy fekve nem.
Én is 6 hetes vagyok, és csütörtökön megyek dokihoz!:-)) Nekem a Kalcium-magnézium együtt szokott használni! 500mg-ot is be lehet venni egy nap, dokim mondta.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak: Én is csütörtökön megyek dokihoz, bár felhívtam, azt mondta nyugodjak meg, és vegyek be egy görcsoldót. bármilyen jó. Nekem csak algoflex forte van itthon, de még mindig érzem:(
Nektek mikor feszül és hol? Álltok vagy csak fekve? Egész hasatok vagy csak az alja?
Én már a 12.hétben vagyok és még mindig nagyon feszül a hasam, az elejétõl fogva, pedig eszem a magnéziumot. Felkeléskor még nem, de onnantól kezdve egész nap. Én holnap megyek dokihoz, megemlítem neki.
Szia! Köszi, mi is jól:) Tegnap voltunk ismét dokinál, betöltöttük a 9 hetet. Az idõjárás engem is "leharcol", aludni tudnék bárhol és bármikor. De a nagyfiam nem hagyja:)

8 hetes terhes vagyok, a babóca kb. 6 hetes, ugyebár. A terheskönyvekbe ha azt írják, hogy a 8. héten 10-13 mm a baba, akkor most akkora az enyém is vagy majd csak 2 hét múva lesz akkora?

Szeretném nyomonkövetni a fejl?dését,de sose tudom,hogy kell számolni!Megzavar ez a 2hét "külömbség".

Legjobb válasz: Pedig nem kéne, hogy megzavarjon. A terhességet az utolsó menses elsõ napjától számítják, ezért vagy 8 hete. (az egy dolog, hogy tényleges fogantatás csak 6 hete történt) Te 8 hete vagy, a 8 hetes adatok vonatkoznak rád. A 6 hetet felejtsd el, csak meg fog zavarni. Mindg így fognak beszélni a terhességedrõl

Pedig nem kéne, hogy megzavarjon. A terhességet az utolsó menses elsõ napjától számítják, ezért vagy 8 hete. (az egy dolog, hogy tényleges fogantatás csak 6 hete történt) Te 8 hete vagy, a 8 hetes adatok vonatkoznak rád. A 6 hetet felejtsd el, csak meg fog zavarni. Mindg így fognak beszélni a terhességedrõl
Nem, 8 hetes adatokat kell nézni.
8 hetes vagy. Azért számolják a menszesz elsõ napjától, mert ezt tudod biztosan megmondani, ez egy fix dátum és neked is innen kell számolnod és ehhez viszonyítanod az adatokat. Azt a két hét különbséget felejtsd el!!!

6 hónapja szültem és kb.1 hete iszonyatosan fáj a derekam, csípőm. Sokszor már a könnyeim folynak. Mitől lehet? 163 cm és 61 kg vagyok, kb.6-7 kg van még rajtam.

Legjobb válasz: Rossz testtartás, ahogy görnyedsz a babával, mozgáshiány. Próbálj tornázni, mozogni. Esetleg úszni, futni. Bármi, ami jól átmozgat.

Rossz testtartás, ahogy görnyedsz a babával, mozgáshiány. Próbálj tornázni, mozogni. Esetleg úszni, futni. Bármi, ami jól átmozgat.
Ugyanez volt nálam is, minden lépésnél belenyilallt. Kerestem egy masszõrt, majd néhány alkalom után elkezdtem tornázni járni. Azóta sokkal jobb, pedig már csak havonta egyszer masszíroztatok és az elmúlt hónapokban tornázni sem tudtam menni.

Kb 6 hónapja nem jött meg a menstruációm. Még szűz vagyok de kb 3 hónapja használtam anyum vibrátorát és nem tudom hogy mikor használta utoljára lehet hogy maradt rajta sperma? Lehet hogy terhes vagyok? Kb 1 éve jött meg először

Legjobb válasz: ugyanígy vagyok, január óta nekem se jött meg :) amúgy vibrátoron hogy maradhat sperma? de hogy terhes vagy azt inkább felejtsd is el, mert a levegõn a spermák elhalnak, még akkor is 1% lenne az eséje hogy anyukád azután használta a vibrátort miután lefeküdt apukáddal. nem vagy terhes ez 100%. egyszerûen még nem állt be.

ugyanígy vagyok, január óta nekem se jött meg :) amúgy vibrátoron hogy maradhat sperma? de hogy terhes vagy azt inkább felejtsd is el, mert a levegõn a spermák elhalnak, még akkor is 1% lenne az eséje hogy anyukád azután használta a vibrátort miután lefeküdt apukáddal. nem vagy terhes ez 100%. egyszerûen még nem állt be.
Hogy került volna rá sperma???? Amúgy sem élnek csak pár órát, szerintem egyszerûen nem állt még be a mensid, de azt ajánlom, h anyud játékszereit ne használd, fertõzésveszély, meg amúgy is fúúúúj.
Ha csak anyukád használta a vibrátort, akkor nem lehetett rajta sperma.
Vagy a fiatal korod miatt nem állt be vagy PCO szindrómád van. Én sem menstruálok néha több hónapig emiatt, pedig nem vagyok terhes.
Szoptatás alatt ne fogyózz. Max majd utána, de szerintem le megy az magától is.
Szia! Ha a szoptatás alatt egészségesen táplálkozol, kerülöd ill. minimálisra csökkented az üres kalóriákat(cukros üdítõk-rostos is, nemcsak a savas!, édességek, zsíros cukros sütik, fehér kenyér, csokik, kekszek, chips-és még sok nagyon fincsi, de értéktelen kaja), akkor egész biztos, h magától rendezõdik a dolog. Sétálj jó nagyokat a babával, pár hónap múlva elkezdhetsz intenzívebben is mozogni, és nem hinném, h szükség lenne diétára.Az esti étkezésekre különösen figyelj oda, hogy addigra hagyd a legkönnyebb kajákat, joghurtot, gyümölcsöt, és ha mégis elcsábulsz, inkább napközben tedd. Különben a Norbi étkezési elvei nagyon logikusak, és nem is nehéz betartani, nála is lehet enni mindent, de a nagyon hízlaló dolgokat csak kis mennyiségben, és a délelõtti órákban.Ahhoz, h Norbizz, nem kell feltétlenül megvenni az Õ müzlijeit, joghurtjait, felvágottjait, hagyományos ételekkel is el lehet érni ugyanazt a hatást. Húst-hússal, zsírszegény fehérjét egész nap ehetsz, és ezek laktatók is. nem kell éhezni mellette, csak kis odafigyelést igényel, na meg kis önmegtartóztatást. Attól, h sovány valaki, és bármit megehet, nem jelenti azt, h neki nem ártalmas a sok üres kalória, mert az õ szervezetét is ugyanúgy roncsolják az ilyen élelmiszerekben található adalékanyagok, max. az alakján nem látszik. Tehát én mindenképp azon vagyok, h amennyire lehet, egészségesen kell táplálkozni.
Ne aggódj, rajtad nem sok plusz van. Én hat hónapja szültem, és még van rajtam 10 kilócska. Én azt javaslom, ha már kicsit nagyobb a baba (mondjuk 3 hónapos), akkor járjatok el baba-mama tornára, ezek a gyakorlatok úgy vannak összeállítva, hogy nem túl megerõltetõek a szoptatás szempontjából, viszont jól formálják az alakot és a babának is jó az a mozgás. Ezen kívül táplálkozz egészségesen, egyél kevesebb tésztát, sok levest (a folyadék amúgy is kell). Ezek mellett hamar le fog menni.
Érdekes, hogy mind azt ajánljátok, hogy ne egyen szénhidrát jellegû kajákat, pedig ahhoz, hogy jól legyen tejcsi ahhoz pont a szénhidrát a legfontosabb. Azt mondják, hogy aki szoptat általában úgyis könnyen fogy. 6 hét még nem mérvadó. Szerintem egyél nyugodtan, a baba mellett úgyis sokat és egyre többet kell mozogni, majd ha hónapok múlva is rajtad van az a 6-8 kg akkor elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy is szabadulj meg tõlük. Amúgy én nem vagyok könnyen fogyó típus, viszont hízni még szinte a levegõtõl is képes vagyok. 4 hete szültem, eszem mindent a mit szoptatás mellett lehet és elég sok kenzeret, tésztaféléket, még édeset is, mégis elég jól mennek le rólam a kilók. Szerintem még adj egy kis idõt magadnak :-)

Ha a földön kb. 6 milliárdan vagyunk és minden másodpercben meghal valaki és minden másodpercben születik valaki, akkor 6 milliárd másodperc alatt kicserélődik a föld népessége?

Legjobb válasz: Nem. Mivel a születés és elhalálozás folyamatos, ezért a kapcsolódás is folyamatos. Vagyis hatmilliárd másodperc (kb. 190 év) múlva lesz olyan, aki egymilliárd másodperce született, és lesz olyan is aki kétmilliárd másodperce, de lesz olyan is aki csak két másodperce. Ez a körforgás nem megállítható. Tehát mindig lesz átfedés, soha nem lesz "teljes csere" :)

Nem. Mivel a születés és elhalálozás folyamatos, ezért a kapcsolódás is folyamatos. Vagyis hatmilliárd másodperc (kb. 190 év) múlva lesz olyan, aki egymilliárd másodperce született, és lesz olyan is aki kétmilliárd másodperce, de lesz olyan is aki csak két másodperce. Ez a körforgás nem megállítható. Tehát mindig lesz átfedés, soha nem lesz "teljes csere" :)
Hû, banyek! "XYZA"! Elmagyaráztad rendesen! De még nálad is volt egy "tegyük fel" az elején... Micsoda kérdés! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat
És akkor az igazi válasz: Most él X aki 1928-ban született. Most él Y aki 1902-ben született. Most él Z aki 2008-ban született. És majd fog élni A aki 2010-ben fog megszületni. X 80 éves. Y 106 éves. Z 1hónapos. A még nem született meg. Tegyük fel Y 110 évesen fog meghalni, (2012végefele.) Viszont A akkor még csak 2 éves körül lesz. Ha csak ezt a két embert Y-t és A-t nézzük(!a 6milliárd emberbõl!), akkor már ez miatt a 2ember miatt nem cserélõdik le teljesen a népesség! És ugyanez igaz, hogy amikor X meghal, Z-nek megszületik a gyereke......
amikor egy ember meghal akkor pont megszületik egy de nem pont akkor amikor akarod PL: egy ember meghal pont születik három amikor pont nem hal meg több ember-1x3:3=1
Beszéltek hülyeségeket :@ mérne cserélõdne ki a teljes lakosság???? 190év múlva, nem lesz ojan ember, aki ebben a pillanatban él.
Gyakorlatilag ugyan mindig van átfedés, de ha minden 120. évben megnézzük a fld lakosságának névsorát, egyetlen ember sem fog kétszer szerepelni. Ez olyan mint hogy ha egy élõlény sejtjei közül a leglassabban elhaló-regenerálódó 7 évig él, akkor hét évente új élõlény lett gyakorlatilag.
Nem nyert az elõzõ, mert a szóközöket kiszedte :( De képzeld el úgy, hogy lefelé haladva egy kicsit késõbb születtek :)
szerintem meg egy ember öltõ alatt cserélõdik ki a lakoság teljesen :) 80-120 év annál tovább nem él senki a másod perces születés pillanatnyi adat, 20 éve még csak 4 milliárdan voltunk :)
Csak akkor, ha mindeki pontosan 6 millárd másodpercig él.
Az.

36éves srác vagyok.191cm magas, 77kg. Mitől hízhatnék kb.6-8kg-ot mondjuk félév alatt? Vagy csak a B12 vitamin az egyetlen megoldás?

Testsúlynövelés

Legjobb válasz: Eszedbe se jusson hízni! MInden valószínûség szerint aszténiás típus vagy, fölöslegesen minek akarod terhelni a testedet kilókkal? Az egész testalaktod úgy akalult ki, hogy neked a legjobb legyen. Ha most felszedsz 6-8 kg-t, akkor azt megszenvedi az egész csontrendszered, különösen az izületeid. Az volna a legjobb, ha elfogadnád magad olyannak, amilyen vagy. Ne növeld a testsúlyod - aszténiásnál egyébként is iszonyú nehéz -, inkább szálkásítsd az izmaidat! PL. úszással, futással, hegymászással.

Eszedbe se jusson hízni! MInden valószínûség szerint aszténiás típus vagy, fölöslegesen minek akarod terhelni a testedet kilókkal? Az egész testalaktod úgy akalult ki, hogy neked a legjobb legyen. Ha most felszedsz 6-8 kg-t, akkor azt megszenvedi az egész csontrendszered, különösen az izületeid. Az volna a legjobb, ha elfogadnád magad olyannak, amilyen vagy. Ne növeld a testsúlyod - aszténiásnál egyébként is iszonyú nehéz -, inkább szálkásítsd az izmaidat! PL. úszással, futással, hegymászással.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!