Találatok a következő kifejezésre: Kb. 6 terhes vagyok (53 db)

Kb 6 hetes vagyok. Neked ilyen idős terhesen mekkora volt a babátok vagy a petezsák? Egyáltalán látszódott már?

Annyira félek,hogy üres marad a petezsák,mert a doki még nem látta a babát.

Legjobb válasz: Ja, hasi vagy hüvelyi UH-val vizsgáltak Titeket ennyi idõs terhesen?

A kérdező hozzászólása: Ja, hasi vagy hüvelyi UH-val vizsgáltak Titeket ennyi idõs terhesen?
Én ma vagyok 6 hetes voltam dokinál elküldött uh-ra ahol annyit írtak a papírra hogy szabályos petezsák átlagos átmérõje 15mm-es, amely 6 hetes terhességnek felel meg. Kontrollra viszont 6 hét múlva kell mennem!!!!!! Na ezt nem értem se szívhang, se szikhólyagot nem írtak a papírra mégis 6 hét múlva kell mennem?????? Furák ezek a körzeti nõdokik... Én is elmegyek jövõhét végén a magándokimhoz, mert amit a TB-s rendelésen mûvelnek katasztrófa!
nekem 7 hetesen volt 10 mm, szívhanggal és nekem az orvosom azt mondta 12 hetes korig hüvelyi ultrahang, utána végig hasi. Ez így is volt. (most 4 hónapos kisördög a kiságyában csucsul:D) Lehet, csak errefelé ez a szokás, de 12 elõtt csak hüvelyit néznek.
Ne izgulj már ilyen borzasztóan, ilyenkor még teljesen rendben van ez, fõleg hasi uh-val. Nyugalom!!!!
Nekem hasi Uh volt, elõször egy szabályos 15mm petezsákot láttak és ennyi, de nyugodt maradtam, aztán rá 2hetére a 8 hetes UH már egy 16 mm es embrió szívhanggal és olyan édes pofival h csak na!:) :) most 12 hetesen pedig már 6 cm es a baba és ha minden igaz fiú!:) és olyan eleven h csak na! egy szó mint száz!!nyugodj meg, minden rendben van! 2 hét múlva szívmûködéssel látni fogod a babid! Boldog baba várást!:)
A kérdező hozzászólása: Nekem hasi UH volt. Utolsó mensi szerint 7 hetes lennék, de lehet késõbb volt ovum. A UH-s papírra azt írták, hogy 6 hetes. Az utrusban szabályos 16x16mm petezsák. Ennyit írtak a papírra. 19-én kell visszamennem.
Én ma vagyok 6 hetes, szombaton megyek dokihoz. Amikor hívtam, annyit mondott nem kell elkapkodni az elsõ találkozást!!!:) De az elsõ babámnál 6+1 naposan már látta és szívhang is volt. Viszont azt ne felejtsd el, hogy nem vagyunk egyformák, sok helyen olvastam, hogy 6 hetesen csak petezsákot látott!!
szia! Gratulálok! Én elõször 5+5 hetesen voltam, mert korábban volt két vetélésem. Akkor szabályos petezsák, és benne 4 mm-es emriót látott, szívcsõ pulzálással. Majd 7+5 hetesen 16 mm-es embriót láttunk és heves szívdobogást. Mindkettõt hüvelyi ultrahanggal csinálta. Legközelebb is két hét múlva megyek az elõzmények miatt. Miért írtad, hogy kb 6 hetes vagy? Nem egyértelmû a korábbi menses kezdete? Lehet, hogy késõbb fogant! Én tudom, hogy mikor fogant, egybõl egy volt, és a peteérést is éreztem, 3 nappal korábban volt, mint a félidõ. Mit mondott a doki? Hogyhogy nem látta? Embriót nem látott? Petezsák volt? Szabályos?
Szia! 6 hetesen Nekem is üres volt a petezsák és nagyon féltem, hogy az is marad, de rá 2 hétre már szívhang is volt! Nyugodj meg, mert minden rendben lesz és ne idegeskedj mert azzal árthatsz igazán a babádnak!! Gratulálok és boldog babavárást!!!
petezsák látszódott egy pöttyel(trónörökös), szívhang még nem volt

Mit tegyek? Fogamzásgátló mellett terhes lettem. Pedig rendszeresen szedtem. Ma kb.6 hetes vagyok. Viszont, úgy érzem nincs jelenleg elég erőm, ahhoz, hogy végigcsináljam. Nem érzem azt, hogy anyuka szeretnék lenni.

7 éve élünk együtt a párrommal. Kb.8 éve fogamzásgátlót szedek, megszakítás nélkül.2éve terhes lettem, de a baba meghalt így el kellett venni. Nagyon megrázott. Ma voltam ultrahangon és 6 hetes terhes vagyok, viszont jelenleg nem érzem úgy, hogy végig tudnám csinálni, vagyis nem érzem azt, hogy szeretnék anyuka lenni. Azonban a 2 évvel ezel?tti történések mélyen bennem élnek.! Fogalmam sincs, hogy van e egy ilyen helyzetben jó döntés. Pláne annak tekintetében, hogy évek óta mekkora mennyiség? hormon termel?dött a szervezetemben és a gyermek is jó adagot kapott bel?le. Hogy lehet ilyenkor jó döntést hozni!?

Legjobb válasz: De akkor te 2 évvel ezelõtt is gyógyszer mellett estél teherbe? Ha tényleg szabályosan szedted, nem hánytad ki, nem volt hasmenésed, nem szedtél olyan gyógyszert, ami gyengíti, akkor 1 terhesség után hogy voltál képes megbízni a tablettában?? Mármint ha én teherbe esnék tabi mellett, és tudnám magamról, hogy 100%-ig helyesen alkalmaztam, akkor úgy gondolnám, hogy nekem vmi miatt nem hat a tabletta, és inkább mást használnék. Egyébként a te életed. Én személy szerint 28 évesen, 7 év együttélés után ha a párom is támogatna, akkor bevállalnám a babát. Nem kockáztatnám, hogy esetleg sohasem lehet gyermekem...

De akkor te 2 évvel ezelõtt is gyógyszer mellett estél teherbe? Ha tényleg szabályosan szedted, nem hánytad ki, nem volt hasmenésed, nem szedtél olyan gyógyszert, ami gyengíti, akkor 1 terhesség után hogy voltál képes megbízni a tablettában?? Mármint ha én teherbe esnék tabi mellett, és tudnám magamról, hogy 100%-ig helyesen alkalmaztam, akkor úgy gondolnám, hogy nekem vmi miatt nem hat a tabletta, és inkább mást használnék. Egyébként a te életed. Én személy szerint 28 évesen, 7 év együttélés után ha a párom is támogatna, akkor bevállalnám a babát. Nem kockáztatnám, hogy esetleg sohasem lehet gyermekem...
"Ezek már újgenerációs szerek, amik bizonyítottan nincsenek semmiféle káros hatással a magzatra" Ez nem igaz, lehet nem károsak a magzatra, de igenis hatással vannak rá. Ezért tanácsolják, hogy mielõtt babát válalsz kb 1 évig ne foamzásgátlóval védekezzetek, mert így kitisztul a szervezeted. Sajnos a kérdezõnek nem tudok én se mást mondani csak azt hogy az orvossal beszélje meg.
A kérdező hozzászólása: Nos. A mai nap döbbenete, hogy a Neo Citran nevû, vény nélkül kapható, meghûlés és nátha kezelésére javallt készítmény, amit én nagy "szeretettel" fogyasztok, mert mindig jobban letem tõle, adagonként/ tasakonként 500 mg paracetamolt tartalmaz. és sem a dobozon, sem a tájékoztatón nincsen feltüntetve, hogy csökkenti a fogamzásgátló hatását, de már többen írtátok, hogy így van. Úgyhogy szinte 100%, hogy ennek köszönhetem, hogy teherbe estem. A terhességet pedig borzasztóan egyszerûen lehet észlelni, legalábbis nálam. Nem jelentkezõ, menstruáció, duzzadó mellek, vérzõ fogíny, hányinger. Jelenleg 39 fokos lázzal fekszem itthon, borzasztóan görcsöl a hasam és kénytelen vagyok antibiotikumot és lázcsillapítót szedni.... Frankó! gondolom ez is "jót " tesz a babának. :(
Megkérdezhetem, hgy vetted észre, hogy terhes vagy? Nem jött meg a megvonásos? Teszt mikor lett pozitív?
A paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítók gyengítik a tabletta hatását. A Saridonnak pl benne van a betegtájékoztatójában is, hogy csökkenti a tabletta hatását. Amúgy én is Meliane-t szedtem hat évig és soha nem volt belõle probléma, de ez olyan, mint a Lindy20, nagyon alacsony a hormontartalma, tehát különösen figyelni kell a helyes szedésre és a mellékhatásokra. Nem tudom én mit tennék, de nem hiszem, hogy be merném vállalni a másodszori abortuszt is...mi lesz ha emiatt soha nem lehet gyereked?
A kérdező hozzászólása: Fájdalomcsillapítót menstruáció elõtt és közben szoktam szedni, mert mindig nagyon erõs fájdalmaim vannak.ezt a gyógyszert szedem több, mint 7 éve.elõtte novinettet szedtem, de attól pedig vérzékenység alakult ki. mikor terhes lettem két éve a gyógyszer mellett, én felvetettem az orvosnak, hogy váltanék, mert nekem is megfordult a fejemben, hogy ez nem túl megbízható, de azt mondta, hogy ez egy jó készítmény és õ nem erõltetné a váltást. Õ már azt is furcsállotta, hogy "probléma nélkül" beágyazódott a petesejt. de véletlenek vannak.Ennyit mondott.Néhány cikket és kutatást illetve orvos véleményt azért még be fogok gyûjteni.....csak tudnám mitõl van sokszorez az éles fájdalom a hasamban? ez normális?nem vagyok egy kényes típus, de borzasztóan utálok szenvedni!
Ezért tanácsolják, hogy mielõtt babát válalsz kb 1 évig ne foamzásgátlóval védekezzetek, mert így kitisztul a szervezeted. Könyörgöm, a fogamzásgátló hatóanyaga nem nehézfém, hanem mesterséges hormon, ami pár hét alatt TELJESEN kiürül! Szerinted véletlen, hogy minden egyes nap újat kell bevenni? Olyan gyors a lebomlási ideje, hogyha 12 órán belül nem pótolja valaki az adott szemet, már teherbe lehet esni! Úgyhogy hülyeségeket se írjunk már!
Beszélj az orvossal, hogy a sok hormon milyen hatással lehetett a magzatra. Talán segít a döntésben.
Én nem azt szedem... Én elhiszem, hogy rendesen szedted, de nem volt mostanában valami betegséged, amikor ment a hasad vagy hánytál? Nem szedtél antibiotikumot, nyugtatókat, paracetamol fájdalomcsillapítót, orbáncfüves készítményt? Ugyanis ezek csökkenthetik a hatását? Én biztos erre gondolnék a helyedben, olyan nincsen, hogy egyszer csak kihagy a tabletta hatása és teherbe esik valaki, valaminek történnie kellett a felszívódással!
A kérdező hozzászólása: Meliane a gyógyszer neve! Persze, hallottam már én is errõl, hogy nincs hátránya, de jelenleg annyi a génbeteg, genetikai hibás gyermek, épp az ismerõseim kisbabája is ebben szenved, aki 6 hónapos és nem tudni még, hogy az õssejtkezelés végrehajtható lesz e és, ha igen akkor meddig élhet.Jelenleg pedig borzalmas fájdalmai vannak. Nos, ha egészségügyileg, lelkileg maximálisan felkészült fiataloknál ez elõ fordulhat, amire jelenleg az orvosok sem tudják a választ, csak találgatnak, akkor nekem, aki 8 éve szedi a hormonokat mi várható, mert biztosat senki nem merne állítani. Hallani hallottam már én is sokmindent, de majdnem ugyanannyi jót, mit rosszat.
Csak az, hogy gyógyszer mellett estél teherbe nem indokolja, hogy megszakíttasd a terhességed. Ezek már újgenerációs szerek, amik bizonyítottan nincsenek semmiféle káros hatással a magzatra, ha véletlenül teherbe esik valaki. De persze kérdezd meg errõl az orvost is, de õ is ezt fogja mondani, hogy csak mert terhesség mellett szedted rövid ideig a gyógyszert, a terhességmegszakítás kontraindikált. Azt, hogy megtartsd-e, nem tudjuk, ez neked kell érezned, nem mi vagyunk a te helyzetedben. Annyit tanácsolhatok, hogy nagyon jól gondold meg, fõleg ha az abortusz mellett döntesz, mert vissza nem csinálhatod! Egyébként megijesztettél, mert engem is nagyon rosszul érintene, ha teherbe esnék még legalább 1 évig, amíg be nem fejezem az egyetemet, fõleg mert tanár leszek és tanítási gyakorlatokra nem járkálhatok nagy hassal, rengeteg vonaton, buszon való zötykölõdéssel jár, hóban-fagyban mennem kell majd Isten háta mögötti kistelepülésekre. Melyik fajtát szedted, mi a neve? 25 N
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy már válaszoltatok! 26 éves vagyok.Az eddigi orvosom 2 megyével messzebb lett osztályvezetõ fõorvos, akinél pedig most voltam, egy tünemény és õ is oszt. vezetõ. Konkrétan nem kérdeztem meg, hogy mit tegyek, viszont õ azt mondta, hogy elõ fordul az ilyen és, szedjek Elevitet vagy D vitamint. Voltak már páran, akik így estek teherbe. Ennyi. Én elhiszem, hogy õk sokmindent láttak már, de azért rettentõen aggasztó. és, ha véletlen majd 6hónaposan derül ki bármi!? akkor?mi lesz?!arról nem is beszélve, hogy már terhes voltam mikor még szedtem gyógyszert.Most persze abbahagytam, dehát?!Amúgy pedig sokszor éles fájdalmat érzek a hasamban, ami szintén nem hiszem, hogy normális, bár lehet. Még nem szültem. A párom egy tünemény. Maximálisan mellettem áll és megért, hogy aggódom.én is elítélem, ha fiatal lányok össze-vissza lesznek terhesek, utána meg mennek abortuszra.Most pedig én kerültem egy igen dilemmás helyzetbe! Valahogy úgy gondolom, hogy a gyerekvállalás teljes szellemi, lelki, mentális, egészségügyi felkészüléssel csodálatos dolog, viszont jelenleg nem tudom, hogy mi a helyes út :(
Mindenképp beszélj dokival!
Hány éves vagy?
Szia! Most olvastam soraidat. Végül hogy döntöttél? :) Jól vagy?

Kb 6 hónapja nem jött meg a menstruációm. Még szűz vagyok de kb 3 hónapja használtam anyum vibrátorát és nem tudom hogy mikor használta utoljára lehet hogy maradt rajta sperma? Lehet hogy terhes vagyok? Kb 1 éve jött meg először

Legjobb válasz: ugyanígy vagyok, január óta nekem se jött meg :) amúgy vibrátoron hogy maradhat sperma? de hogy terhes vagy azt inkább felejtsd is el, mert a levegõn a spermák elhalnak, még akkor is 1% lenne az eséje hogy anyukád azután használta a vibrátort miután lefeküdt apukáddal. nem vagy terhes ez 100%. egyszerûen még nem állt be.

ugyanígy vagyok, január óta nekem se jött meg :) amúgy vibrátoron hogy maradhat sperma? de hogy terhes vagy azt inkább felejtsd is el, mert a levegõn a spermák elhalnak, még akkor is 1% lenne az eséje hogy anyukád azután használta a vibrátort miután lefeküdt apukáddal. nem vagy terhes ez 100%. egyszerûen még nem állt be.
Hogy került volna rá sperma???? Amúgy sem élnek csak pár órát, szerintem egyszerûen nem állt még be a mensid, de azt ajánlom, h anyud játékszereit ne használd, fertõzésveszély, meg amúgy is fúúúúj.
Ha csak anyukád használta a vibrátort, akkor nem lehetett rajta sperma.
Vagy a fiatal korod miatt nem állt be vagy PCO szindrómád van. Én sem menstruálok néha több hónapig emiatt, pedig nem vagyok terhes.

Most vagyok kb.6 hetes terhes, és nagyon feszül a hasam. Ez normális? 2. baba

Legjobb válasz: Szia! Pont így vagyok én is, kb. 6 hetes, második baba és néha úgy érzem, hogy egy nagy szikla nõtt a hasamban:) Csütörtökön megyek dokihoz. Te mikor?

Szia! Pont így vagyok én is, kb. 6 hetes, második baba és néha úgy érzem, hogy egy nagy szikla nõtt a hasamban:) Csütörtökön megyek dokihoz. Te mikor?
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönjük jól vagyunk. Ahogy a dokinál voltam a legelsõ alkalommal, utána már nem is feszült a hasam, mindent rendben talált. Azóta csak a frontokra vagyok érzékeny + fáradékony...., mivel a kisfiam 100%-san pörög, így mindig kell egy kis pihenés napközben... És veletek mi újság? Remélem minden rendben van.
Szia! Mi újság veletek? Elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Nekem a tegnapi vihar után, mintha elvágták volna, megszûnt minden feszülésem. Ma egy kicsit sokat topogtam a gyerekkel, egy kicsit érzem a hasamat. Már alig várom a holnap délutánt, hogy lásson a doki. Ezt a kálcium-magnéziumot majd megnézem én is, remélem nekem is használ.
2es vagyok. Nekem állva feszül és az egész, aljától a tetejéig. Ülve vagy fekve nem.
Én is 6 hetes vagyok, és csütörtökön megyek dokihoz!:-)) Nekem a Kalcium-magnézium együtt szokott használni! 500mg-ot is be lehet venni egy nap, dokim mondta.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak: Én is csütörtökön megyek dokihoz, bár felhívtam, azt mondta nyugodjak meg, és vegyek be egy görcsoldót. bármilyen jó. Nekem csak algoflex forte van itthon, de még mindig érzem:(
Nektek mikor feszül és hol? Álltok vagy csak fekve? Egész hasatok vagy csak az alja?
Én már a 12.hétben vagyok és még mindig nagyon feszül a hasam, az elejétõl fogva, pedig eszem a magnéziumot. Felkeléskor még nem, de onnantól kezdve egész nap. Én holnap megyek dokihoz, megemlítem neki.
Szia! Köszi, mi is jól:) Tegnap voltunk ismét dokinál, betöltöttük a 9 hetet. Az idõjárás engem is "leharcol", aludni tudnék bárhol és bármikor. De a nagyfiam nem hagyja:)

8 hetes terhes vagyok, a babóca kb. 6 hetes, ugyebár. A terheskönyvekbe ha azt írják, hogy a 8. héten 10-13 mm a baba, akkor most akkora az enyém is vagy majd csak 2 hét múva lesz akkora?

Szeretném nyomonkövetni a fejl?dését,de sose tudom,hogy kell számolni!Megzavar ez a 2hét "külömbség".

Legjobb válasz: Pedig nem kéne, hogy megzavarjon. A terhességet az utolsó menses elsõ napjától számítják, ezért vagy 8 hete. (az egy dolog, hogy tényleges fogantatás csak 6 hete történt) Te 8 hete vagy, a 8 hetes adatok vonatkoznak rád. A 6 hetet felejtsd el, csak meg fog zavarni. Mindg így fognak beszélni a terhességedrõl

Pedig nem kéne, hogy megzavarjon. A terhességet az utolsó menses elsõ napjától számítják, ezért vagy 8 hete. (az egy dolog, hogy tényleges fogantatás csak 6 hete történt) Te 8 hete vagy, a 8 hetes adatok vonatkoznak rád. A 6 hetet felejtsd el, csak meg fog zavarni. Mindg így fognak beszélni a terhességedrõl
Nem, 8 hetes adatokat kell nézni.
8 hetes vagy. Azért számolják a menszesz elsõ napjától, mert ezt tudod biztosan megmondani, ez egy fix dátum és neked is innen kell számolnod és ehhez viszonyítanod az adatokat. Azt a két hét különbséget felejtsd el!!!

Kb. 5-6 hetes terhes vagyok (nem tudom, mert kedden megyek első uh-ra). Mióta terhes vagyok nem alszom éjjel rendesen 2 óránként pisi, ég, fáj a gyomrom. Ez normális?

Nem tudom ez természetes?Vajon meddig tart?Jó lenne már aludni egy jót:)

Legjobb válasz: Nem vagyok orvos,de sztem a baba miatt vagy kicsit feszültebb.Ha meglesz az uh valószínüleg megnyugszol.Igyál este 1 dl vörös bort.Az segít.Jobb mint a nem alvás....Én is zoktam ,az orvosom javasolta mert elég feszült vagyok.Sok sikert a babához. Egy 18 hetes kismama

Nem vagyok orvos, de sztem a baba miatt vagy kicsit feszültebb.Ha meglesz az uh valószínüleg megnyugszol.Igyál este 1 dl vörös bort.Az segít.Jobb mint a nem alvás....Én is zoktam , az orvosom javasolta mert elég feszült vagyok.Sok sikert a babához. Egy 18 hetes kismama
Én is nagyon rosszul alszom. 7 hetes vagyok, és minden éjjel többször pisi, aztán sokszor már 4-kor vissza sem tudok aludni. Ez az esti pohár vörös bor tetszene, mert kívánom is, de nem árthat a babának?
Igen, a hormonok és a szorongás okozza, meg az alhasi változások. Próbálj meg lazítani, és nem bort, hanem egy pohár langyos mézes tejet javaslok. Pisilni végig fogsz járkálni, sajnos... lesz nyugodtabb idõszak, középidõben biztos! Jó babavárást!
A terhesség velejárója a nem jól alvás, de majd változni fog, türelem. Néha visszavisszatér, de ki lehet bírni. A pisi majd pár hét mulva csökken, de a gyomorégés akár végig megmaradhat. Mindenki más. A bort higítva olvastam, hogy lehet, ha megkívánja a kismama, de nem sokat és nem sûrûn.
A kérdező hozzászólása: reggeli rosszul létek sem vészesek, nem feszül a mellem
Elso terhességemnél 6 hetesen mentem el. Azt mondta, hogy nem nagyon érez nagy változást, de ha a teszt pozitív, akkor biztosan terhes vagyok. 4 hét mulva hívott vissza, akkor csinált 1. UH-t. Végulis a lányom 40+4 hetesen szuletett 4490 g-mal, úgyhogy szerintem nem jelent semmit. Most már csak a 8. héten mentem eloszor dokihoz, azonnal megállapította a terhességet. 30 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem nálunk is minden rendbe

Lehet -e baj? 6 hetes terhes vagyok, s az első pár hétben Panadolt szedtem, ill. Strepsils torokcukorkát szopogattam (kb.10-et) - utólag tudtam meg, hogy nem lett volna szabad.

4 hétig beteg voltam folyamatosan. Aztán a kislányom kórházba került, és is mentem vele és ott is végig stresszeltem, nem aludtam szinte semmit 1,5 hétig. Kialakuhat -e szerintetek ett?l valamiféle fejl?dési rendellenesség? Egy kis megnyugtatásra vágyom.

Legjobb válasz: Szia! szerintem ne aggódj.Én ezektõl sokkal komolyabb erõsebb gyógyszereket szedtem,és nem lett semmi baja a babámnak. Persze amikor kiderült,hogy terhes vagyok és is aggódva kérdeztem az orvosra, de azt mondta, ha ártott volna neki, akkor elsorvad.Engem emellett többször röntgeneztek is. Szóval szerintem nem lett a babádnak semmi baja.

Szia! szerintem ne aggódj.Én ezektõl sokkal komolyabb erõsebb gyógyszereket szedtem, és nem lett semmi baja a babámnak. Persze amikor kiderült, hogy terhes vagyok és is aggódva kérdeztem az orvosra, de azt mondta, ha ártott volna neki, akkor elsorvad.Engem emellett többször röntgeneztek is. Szóval szerintem nem lett a babádnak semmi baja.
Ne aggódj, felesleges.Egyik sem olyan erõs gyógyszer.Amikor nem tudtam, hogy terhes vagyok, én is szedtem megfázásra is, alvásproblémámra is, sõt, gomba ellen is.A háziorvosom megnyugtatott.Azt mondta, gyakorlatilag 3 gyógyszercsoport van, ami tud rendellenességet okozni:pajzsmirigy gyógyszer, pszichiátriai gyógyszerek (skizofrénia kezelése) és még valami.Mi is már 16 hetesek vagyunk, az összes eredményünk eddig ideális.Pedig én is aggódtam az elején emiatt.
Hát igen sajnos, ez egy eléggé kritikus idõszak (még akkor is ha az elsõ 2 hetet a beágyazódás miatt nem számolom). Nagyon remélem, hogy nem lett semmi baja a babának. Én mindenképpen konzultálnék egy orvossal.
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon köszönöm, hogy írtatok, most egy kicsit megnyugodtam. Persze, elmondom az orvosomnak is, de oda csak jövõ héten megyek, így elõre kellett egy-két jó szó a tapasztalt kismamáktól, anyukáktól (elsõsorban).KÖSZÖNÖM!
Ne aggódj, nem lesz baj. Kb 3000 különféle gyógyszer van, ezei k9zül csak 41 okoz magzati károsodást. Ahogy az egyik elõzõ váûlaszoló is leírta, három csoportba sorolhatók ezek a gyógyszerek. A PÕanadol épp nincs köztük, sem a lázcsillapítók, fájdalomcsillapítók, sem a6z antibiotikumok (ezektõl szoktak parázni a kismamák.) Itt vannak felsorolva a magzati ártalmat okozó gyógyszerek: http://www.vitalitas.hu/konyvek/genetika/gen11-1a.htm nemigen találsz köztük olyat, amivel egy átlagos, hétköznapi ember a mindennapokban találkozna, pláne nem vény nélkül. Nyugi!!! 2 hetes kisfiú anyukája

Kb.5-6 hetes terhes vagyok, és égő, viszkető érzésem van odalent. Valószínűleg gombás fertőzés. Használhatok rá Canesten krémet? Csak hétfőn megyek dokihoz, az még 6 nap.

Legjobb válasz: Terhesség és szoptatás Mielõtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény rendeltetésszerû alkalmazása esetén a hatóanyagnak igen kis mennyisége szívódik fel, így nem valószínûsíthetõ az ártalmassága. Ennek ellenére a terhesség elsõ három hónapjában és a szoptatás idõszakában csak a kezelõorvossal történt megbeszélés alapján alkalmazható. Ez áll a leírásban. Valószínûleg használhatod, nekem nem használt sajna semmit. Az orvos biztos ír fel valamit. Esetleg hívd fel telefonon, vagy sms? (Én azt szoktam, ha sürgõs valami...) Jobbulást!

Terhesség és szoptatás Mielõtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. A készítmény rendeltetésszerû alkalmazása esetén a hatóanyagnak igen kis mennyisége szívódik fel, így nem valószínûsíthetõ az ártalmassága. Ennek ellenére a terhesség elsõ három hónapjában és a szoptatás idõszakában csak a kezelõorvossal történt megbeszélés alapján alkalmazható. Ez áll a leírásban. Valószínûleg használhatod, nekem nem használt sajna semmit. Az orvos biztos ír fel valamit. Esetleg hívd fel telefonon, vagy sms? (Én azt szoktam, ha sürgõs valami...) Jobbulást!
Szia, nekem 5 hetesen volt gombás fertõzésem és dokim a Canesten kúpot javasolta, azt mondta, hogy az nem árt. Nekem elég volt a 3 napos kezelés. Rá van írva, a betegtájékoztatóra, hogy terhesség ideje alatt aplikátor nélkül használható. Jobbulást, 25 hetes. kismama
Én is ilyen idõs vagyok és a nemvárt elõtt pár nappal nekem is elkezdett viszketni. Elkezdtem kenni Canestennel, nem sokat javult a helyzet, így most hétfõn, majdnem 5 hetesen elmentem dokihoz, aki megvizsgált, és azt mondta, hogy a folyásom teljesen normális így, terhességnél és hogy semmilyen fertõzésem nincs. Azt mondta, hogy elõfordul ilyen, mivel a terhesség miatt a hüvely sav-bázis egyensúlya felborul, emiatt viszkethet. Így a Canestennek sincs semmi értelme, majd elmúlik. De az a biztos, ha neked is doki állapítja meg, hogy nem gomba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Ma elkezdtem kenni, nem tudom, ettõl-e, vagy sem, de mintha kicsit javult volna a helyzet. Az elsõ terhességemnél ilyesmi nem volt, ezért kicsit megijedtem. Mindenkinek jó babavárást!

Kb.6 hetes terhes vagyok. Ma gyenge barnás váladékolásom volt, illetve van. A doki szerint ez előfordul. Nem görcsölök, de nagyon félek. Ez lehet vetélés, vagy elhalt "magzat" jele?

Legjobb válasz: Nálam is 6 hetesen volt,de nyugodj meg,elõfordul.Szedj Magne B6-ot és folsavat,igyál sok folyadékot és pihenj amennyit csak tudsz.17 hetesek vagyunk és semmi bajunk:D

Nálam is 6 hetesen volt, de nyugodj meg, elõfordul.Szedj Magne B6-ot és folsavat, igyál sok folyadékot és pihenj amennyit csak tudsz.17 hetesek vagyunk és semmi bajunk:D
A terhesség elején a hormomváltozások miatt fellép barnázás. Ez nem jelnt elhalást, egyszerûen csak a hormonok változása miatt van. Az elhalás, vetélés jele a vérzés, és a görcsök.
Nem akarlak megijeszteni de nem biztos, hogy görcsölsz vagy bármi tünete van az elhalt magzatnak.Nekem egyetlen tünetem volt az pedig a barna folyás.A barátnõmnek ugy szintén.Elõfordulhat 1szer, de nem több napig.Reméljük nállad semmi baj sincs.
Az elõzõ vagyok.Ha elhal a magzat az fájdalommal jár és vérzéssel, úgyhogy semmi baj.
Szia! Ne ijedj meg.Nekem a terhesség 5 hete körül volt eleinte barnázás, majd egy kevés vérezgetés, több napig.Nekem csak a méhszájtól jött a vér.Volt egy kis görcsöm is.Kaptam rá utrogestant, ami progeszteront tartalmaz.Ez be is vált elált tõle a vérzésem.Igaz feküdnöm kell, de megéri.Ha a babád egészséges és vigyázol magatokra akkor megmarad.Az én kis pocaklakóm is megmaradt, és azon leszek hogy továbbra is szépen fejlõdjön és minden rendben legyen.
Az elõrehaladott vetélésnek a jele a vérzés és a görcsök. Nekem két hete fejezõdött be a vetélésem. Két napig picike barnás folyásom volt. Nagyon halvány, csak fehér színû fehérnemûn látszódott, hogy barna. Azután három napig semmi. Utána két napig gyenge vérzés, harmadik napon erõs vérzés és görcs. Még aznap este ahogy beértünk a kórházba, missed ab mûtétet végeztek. De ne gondolj feltétlenül vetélésre, az elsõ 12 hétben sûrûn elõfordul a barnázás, vérezgetés. Ahogy pirossá válik, menj vissza a dokihoz, hogy uh-on megnézze a babát, minden rendben van-e. Ha rendben van, valószínû kapsz gyógyszert, ami megtartja a babát. Ha baj van a kicsivel, akkor úgyis elmegy.
Az utolsó hozzászóló vagyok: a kórházban kiderült, hogy nem volt szívhang és a baba is sorvadt, ezért volt a mûtét. ha a baba rendben lett volna, akkor csak gyógyszert adtak volna, azt mondta a doki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!