Találatok a következő kifejezésre: Kb. 5 a falon (5 db)

Konyhába építenénk be, a mosógépet, de a csaptól kb.5 méterre lenne a mosógép. Lehetséges olyan hosszú vezetéken, hogy kinyomja a vizet? A gépnek a tetején van a kivezetője, a falba meg kb.45 cm-en. Valaki segítsen!

Legjobb válasz: Egyszerû! A fali lefolyó csatlakozásába beillesztesz egy 32mm-es pvc csövet amit egy hozzávaló idom segítségével a gép irányába fordítasz és megfelelõ méretre vágod majd két-három darab falon kívüli bilincs-el rögzíted(rögzítéskor egy kis lejtéssel vezesd hogy lefollyon a víz-a gép csövét amúgy is 60 cm magasan kell csatlakoztatni).A csõ végébe berakod a mosógép lefolyó szifont arra pedig rádugod a gép csövét. Ha a falon kívüli megoldás nem férne el vésd be a falba és kész a többi munkafolyamat ugyanaz marad.

Egyszerû! A fali lefolyó csatlakozásába beillesztesz egy 32mm-es pvc csövet amit egy hozzávaló idom segítségével a gép irányába fordítasz és megfelelõ méretre vágod majd két-három darab falon kívüli bilincs-el rögzíted(rögzítéskor egy kis lejtéssel vezesd hogy lefollyon a víz-a gép csövét amúgy is 60 cm magasan kell csatlakoztatni).A csõ végébe berakod a mosógép lefolyó szifont arra pedig rádugod a gép csövét. Ha a falon kívüli megoldás nem férne el vésd be a falba és kész a többi munkafolyamat ugyanaz marad.

30 centis vasbeton födémet át lehet vágni a fal mellett lépcsõfeljáró céljából kb 0, 8x 1, 5 m részen?

Úgy gondolom, hogy egy felfalazással talán ki lehetne váltani L alakban, csak az a gond, hogy még így is egy 1 méteres rész alátámasztás nélkül lenne. Ez statikailag elfogadható?

Legjobb válasz: Statikus mit mondott rá? Mert ettõl függ az egész.

Statikus mit mondott rá? Mert ettõl függ az egész.
Át, ha I- vagy L alakban, ahogy írtad, aláfalazol. Legalább 20 centi vastag falazattal érdemes ilyenkor aládolgozni. Ja és ez a tanács csak úgy állja meg a helyét, ha alapvetõen jó minõségben, igényesen kivitelezték a födémzetet, és a fõfalakat.
A kérdező hozzászólása: Ez amolyan korai tálcás kivitel, vagyis az alsó felén egy téglasor van kirakva. Tulajdonképpen ezek helyére meg áthidalót is tudnék tenni plusszba, így nem csak L alakban menne a fal, hanem a fallal alátámasztatlan helyen egy áthidaló is tarthatná. Statikust kéne hívni, de a kérdés egyelõre csak elvi, mert inkább egy kis 2 szobás tetõteret csinálnék ha jön a baba. Nem szeretném összekötni az eddig különálló melléképületet (mûhelyt) a házzal, mert az így most elég hangulatos kapcsolattal rendelkezik sok elõnnyel. A padlás meg elég magas, 30-35 nm hasznos alapterületet ki tudnék hozni.
Mível a tetõtérben lakható részt szeretnél kivitelezni, mindenképpen megkel terveztetned, ép.hatóságnak jóváhagyni! Ez a fõszempont! Ne is akarj ép.engedély nélkül, mert jól +büntetnek, és helyre kell állítanod!Csak jogerõre emelkedett engedéllyel a kezedben kezdhetsz hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszi, tudom. A kérdés pusztán annyi volt, hogy statikailag és gyakorlatilag lehetséges az ilyesmi, mert ha nem, akkor más megoldást kell találni a bõvítéshez. Mivel ablak kerülne a tetõre, az elve engedélyhez kötött és kész lebukás. Ha a padlást leszigetelem és lámpával világítok és a régi feljárót használom, akkor nem kell engedély, de úgy nem sok értelme lenne.
Gyakorlatilag megoldható, statikailag a tervezõd lesz felelõs, tehát valószínûleg lesz statikai szakvéleményed (esetleg statikai terved is) a tervhez.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor a statikusra hárul a feladat.

Kb. 5 éves a falon lévő tapétám. Hogyan tudnám frissíteni?

dohányzók vagyunk. /Amúgy semmi baja.

Legjobb válasz: Ha egyszínû, esetleg egyszerû fûrészporos tapéta, át lehet kenni sima diszperzites festékkel. Ha kell, több rétegben. Nagyon szép fehér (vagy friss színû) lesz.

Ha egyszínû, esetleg egyszerû fûrészporos tapéta, át lehet kenni sima diszperzites festékkel. Ha kell, több rétegben. Nagyon szép fehér (vagy friss színû) lesz.
Ha mosható, akkor vizes, mosószeres szivaccsal. Én már radíroztam is...no nem az egészet.. az pl. foltoknál beválik :) Sok szerencsét!
A TV-ben láttam, tegyél rá borotvahabot, dörzsöld bele a falba, és töröld le... A tévében mûködött, énmég nem próbáltam... De ezt nem lehet az egész falon...
5x6 át lehet festeni a tapétákat. Ha nagyon gáz, akkor csere. Tedy hengerrel kendbe lájtosan vizzel és 10p múlva le lehet tépni.


Melyik a jobb penész ellen ha kevésbé vagy ha jobban fütünk? 63-70% os páratartalom 19 fok van a szekrények mögött valamint a plafon alatt kb 5 centis csikba megjelent a penész a falon?

illetve a 2 sarokban közülük az 1 ik sarokban szó szerint viz cseppek lognak a sarokba mitõl lehet 20 éves szigeteletlen ház most volt fel újitva 2 éve elötte pont az volt a gond hogy tul száraz volt rend szeressen szelöztetünk a felujittás alatt: ujra járolapozva,csempézve,+ ujra tapétázva + 2 ablak cseréje történt

Legjobb válasz: itt egy táblázat. http://bolthely.hu/paramentesito/hohid ablak csere miatt nics légjárás. tegyetek rá párafüggõ szellõzõt.

itt egy táblázat. http://bolthely.hu/paramentesito/hohid ablak csere miatt nics légjárás. tegyetek rá párafüggõ szellõzõt.
Jobban fûtsetek, ez egyértelmû. A falfelület hõmérséklete ne menjen a harmatpont alá.
A kérdező hozzászólása: értem köszi kb menyire kéne fûteni hány fokra? és mit értesz az alatt hogy" A falfelület hõmérséklete ne menjen a harmatpont alá." digitális hõmérõ szerint amikor a lakásban 19 fok van a leghidegebb sarokban csak 14-fok van
A kérdező hozzászólása: már értem köszönöm szépen elolvastam a elsõ által linkelt táblázatot akkor szerintetek egy 21c az jó nem ?

Az eggyik hullamos papagajom minden oraba kb 4szer 5 szor be falja a labat tehat a csorehez emeli es be falja de miert_?

Legjobb válasz: Ha a lábát befalja, akkor nincs neki, tehát nem tudja minden órában befalni... Mellesleg a lábát csipkedi esetleg, ez lehetséges.

Ha a lábát befalja, akkor nincs neki, tehát nem tudja minden órában befalni... Mellesleg a lábát csipkedi esetleg, ez lehetséges.
Mit??? A lábát?
mi az, hogy befalja?????? bele se fér a csõrébe
Takarítgatja magát, a lábát is. De azért hasonlítsd össze a két madár lábát, nem látod e ezét másmilyennek. Ha igen, akkor nem ártana egy doki látogatást tenni vele.
Kis helyesírási tréning sem ártana, na meg persze egy papagáj szakkönyv, ha már tartasz, de gõzöd nincs hozzájuk.
Az óránkénti 4-5 alkalom szerintem már nem tisztogatás. Van atkairtó a kalitkában? Jó lenne ha felhívnál egy madarakhoz is értõ orvost.
Ez a pikkejes neked most mit jelent? A saját madarunkat most nem fogom fotóval háborgatni, mert játszik éppen. Próbálok keresni a neten normális hullámos papagáj lábat. Sajnos nem nagyon látni õket, de hasonlítsd akkor össze ezekkel: http://www.kalkulus.hu/media/Image/blog/432a.jpg http://ujsag.allatvilag.net/wp-content/uploads/2010/03/hulla.. Ez egész jó: http://www.haziallat.hu/gondozas/a-10-leggyakoribb-hullamosp.. Ez tudom nem hullámos, de a lába jól látszik: http://images.dpchallenge.com/images_challenge/0-999/490/800..
Sejtettem:)
A kérdező hozzászólása: igen:D
A kérdező hozzászólása: es olyan pikkelyes a laba
A kérdező hozzászólása: hat csipi es miert?
de jót röhögtem:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!