Találatok a következő kifejezésre: Kb most le a (80 db)

Pff. jó sokat kértek érte...nekem háromezerbõl megvolt. :S
A kérdező hozzászólása: 2 festés (szívás + ráfestés) mosás-szárítás vágás kencék ez így mind 3ezerbõl?

Van egy simson s51 motorom, az a baj vele, hogy már 2 napja észrevettem, hogy ha már kb.5 percet motorozok, akkor 50km/h fölött elkezd lassítani és furcsa hangokat ad. Ma is ezt történt és most le is állt, és most már el sem indul. Mi lehet a baj?

Ha rugdosom kb. minden 10.-re pukkan egyet a kipufogóban és fekete füstje van. A gyertya, száraz pedig be kéne, hogy köpje ha sokat rugdosom, a karburátort kitisztítottam. Betolásra sem indul. Mi lehet a baja? Gyújtás? Vagy nem kap elég benzint, mivel száraz a gyertya ezért gondolom?

Legjobb válasz: A dugóval nincs baj, nem volt csattanás. Most az a probléma, mint ahogy írtam is, hogy be sem indul.

A kérdező hozzászólása: A dugóval nincs baj, nem volt csattanás. Most az a probléma, mint ahogy írtam is, hogy be sem indul.
A kérdező hozzászólása: 2t olajat használok 3 literhez, 1dl.
Nem mindegy hogy milyen 2t lehet használni a legótvarabb arol 2t-tét is de az annyira nem jó mint mondjuk egy repsol szintetikus olaj, vagy akármi más a lényeg hogy szintetikus legyen és ne ásványi(ezzel csak jobban jársz-nem kormolja akipufogót, nem köpi a gyertyát és nem rágódik be a dugó.) Amit tanácsolok:Próbáld ki másik gyertyával, aztán lehet tovább nézegetni hogy mi baja van.Szal ha nem gyertya akkor benzin gond ami vagy a karbi vagy a benzincsap esetleg eltömõdött a benzinsapkádon a lyuk is.Ha rendben minden akkor lehet tovább menni, megnézni hogy jó helyen kap e gyújtást, ha ezek után sem akkor szét kell kapni annyira hogy megnézd a szimeringeket.
Amikor lehûlt a motor akkor sem indult el?
A kérdező hozzászólása: Eddig ment, amikor lehûlt de most már úgysem indul.
Ha tiris a gyújtás, akkor megadta magát a jeladó. De érdemes a gyújtótekercset is leellenõrizni. Nekem egymás után mentek tönkre.
A kérdező hozzászólása: A gyújtással nincsen baj.
A kérdező hozzászólása: Ha érdekel valakit akkor a lenkerék ék kopott el benne.
Nem elõtte kellett volna utánanézni?
[link] Parancsolj. Amúgy 180e körül lenne a regadója + rendszám, forgalmi, miegymás.
Pár szál még nem hajhullás. Teljesen normális, fõleg hajmosás után.
Azért hullik a hajd tõle, mert a ricinus.olaj elõször eltávolítja a gyenge hajszálakat, ez kb. 6 használatig tart. (Ha csak a hajvégeidre kened, akkor nem fog gyorsabban nõni hajad) Ha túl töménynek érzed higítsd olivaolajjal vagy tojássárgájával.
A kérdező hozzászólása: de ilyen sok nem szokott :/
Van akinek hullik tõle...
Nem attól van szerintem, de lehet, hogy nem, de az se baj, mert még csak most ilyen . idõvel szebb lesz.
A ricinus olajat sose kend a fejbõrre, csak a hajvégekre. Ha töredezett hajra kell bõven elég a végére kenni. Úgy biztos hogy nem hullhat tõle.
Én is használom és én is azt vettem észre h hullott!

Most adták le a táppénzes papíromat az oep-nek, kb mennyi idő amíg megérkezik az első? Tényleg lehet, hogy már csak jövőre kapok táppénzt? Bruttó 110-re mennyire számíthatok?

Nincs itt véletlenül olyan ember aki tud segíteni a tgyás és a gyed kiszámolásában?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ 20 munkanap alatt érkezett meg, utána hetente utalták. De pl. anyukámnak valamiért nagyon elhúzódott, majdnem két hónap volt, pedig nem kellett semmit sem pótolnia...

Nekem az elsõ 20 munkanap alatt érkezett meg, utána hetente utalták. De pl. anyukámnak valamiért nagyon elhúzódott, majdnem két hónap volt, pedig nem kellett semmit sem pótolnia...
Elõzõ vagyok: én négy hónapja nem dolgozom és még csak egy havit kaptam...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nagyon köszönöm a válaszodat!
szia én okt 5 óta vagyok tápénzen és én eddig kaptam okt 29 és nov negyedikén azóta nem de kéthetente adom le a tb.-nek a papirt mert nekem is azt tanácsolták hogy inkább én adjam le igy általában két hetente utalni fognak !nekem 103000.-ft brutóra 58000.-ft a tápénz a tgyás kicsit több lessz álitólag a gyed meg kb ugyanennyi!legalábbis ezt monták a tb.-nél de pontosat ott se mondanak !
A kérdező hozzászólása: Köszi, sajnos okt elejétõl vagyok betegállományban, de még csak most adták le talán a papírokat... Hihetetlen, a többit én fogom bevinni.
Kb. 57-60 ezerre számolj havonta.
20 munkanap.Kb.Gondolom kéthetente viszed a dokitól a munkáltatódnak.Nekem volt, hogy egy hétig is ült rajta a fõnököm.Az a biztosabb, ha a dokitól egybõl az OEP-nek viszed.Kb. egy perc ügyintézés.Kapsz róla egy átvételi elismervényt, amit beadsz a fõnöködnek, õ meg továbbítja a könyvelõjének.Mert így biztos, hogy 2 hetente utalják.
de én össze gyûjtöttem 2 rózsaszín papírt hogy 1 havi pénzt küldjenek ne 2 hetit
kb 50 ezer körül lesz. nekem kb 1 hónap múlva küldték
Én április 16.-tól vagyok táppénzen veszélyeztetett terhesség miatt. Az elsõre sokat kell várni, igaz én havonta vittem be a táppénzes papírt. Amúgy 22 munkanapjuk van rá, hogy utaljanak. Én a 21. napon kaptam meg, de ha csak 1 napot is késtek volna, biztos felnyomtam volna õket, mert nagyon bunkók voltak.

Kb most feküdtem le a barátommal 7 v.8. alkalommal. A szűzhártyám már rég átszakadt, de még mindig érzek néha ott belül olyan érzést, minthas "repedne" vmi. Az mi lehet? Följebb érzem, mint ahol a szűzhártya elhelyezkedik.

Lehet, h még mindig "tágítgat" azért érzem, mintha "repedezne"? Viszont eléggé fájdalmas, ha éppen er?sebbet lök a barátom vagy tövid benyomja.

Legjobb válasz: Igen, úgy tûnik még most szokja a tested azt hogy van benned "valami". Ehhez kell egy pár alkalom mire nem érzed majd ezt az érzést, csakis élvezetet. Eleinte ezen átesik mindenki.

Igen, úgy tûnik még most szokja a tested azt hogy van benned "valami". Ehhez kell egy pár alkalom mire nem érzed majd ezt az érzést, csakis élvezetet. Eleinte ezen átesik mindenki.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm. De várom a többi hasznos választ is :)
Hát nem tudom. Nekem nem szakadt, nem is vérzett, nem is fájt, valószínûleg a hártya alakja miatt. Ha tövig benyomja, és fönt érzed, akkor azért lehet, mert a pénisze eléri a méhszájat, ez fõleg a ciklus közepén kellemetlen. Ebben az esetben érezhetsz fájdalmat. Nem hiszem, hogy a szûzhártyád lenne, esetleg valamiért idegeskedsz (rátok nyitnak, teherbe esel, stb), és ezért begörcsölsz.
A kérdező hozzászólása: nem igazán görcsölök mert eltudom engedni magam rendesen, és a szûzhártyám is már átszakadt ebben biztos vagyok. De éreztem, hogy az aktus végén kezd egyre kellemesebb lenni. Jaah és kutya pózban csináltuk és miután kicsit felegyenesedtem vagyis térdre álltam nem fájt annyira. Lehet, h nem abban a pózban kéne próbálkozni addig amig nem vagyok normálisa tág?:S
velem is így volt, az elsõ pár alkalom fájt. de ez pasi függõ is.Lehet tapasztalatlan. én miután lefeküdtema z elsõ pasimmal minden egyes alkalommal ezt éreztem v 2 hónapig, aztán elhagytam ( nem emiatt) összejöttem mással és vele meg semmi, pedig rettegtem a szextõl vele, pont emiatt.
ja a kutyapózban hatol be a legjobban, még nem azt kéne erõltetni, lehet h a hüvelyed vége még nincs annyira kitágulva
sajna akkor megfog jönni nekem pl másnapra jött meg a multkor de volt hogy 34 napra is
A kérdező hozzászólása: :(( Jaj ha megjön én azt már nem bírom ki lelkileg! Nem is tudom, hogy mit csináljak akkor már. Kérjek egy teljes kivizsgálást az orvosnál? Vagy mennyi idõ után lehet ilyet kérni? 4 hónapja próbálkozunk.
Terhes voltam, kezdetben a hõm, 37fellett volt végig.Én inkább az elkeseredésedre reagálnék.Talán ha nem akarnád annyira görcsösen.A fejben sok minden eldöl.Én ugy álltam neki, hogy biztos sikerül, megsem fordult a fejemben, hogy nem.Elsöre sikerült.Sajnos a harmadik hónapban elhalt a magzat, át estem egy mütéten.Eszembe sem jut elkeseredni, a természet tudja a dolgát.Ahogy lehet megprobáljuk ujra.Pedig hidd el én is nagyon szeretnék babát.Eljön az ideje.Meglátod mikor már egy kicsit is nem akarod annyira, görcsösen.Mennyi energiádba kerül, folyton ezen töprengeni.Sok sikert kivánpk.
Együtt érzek veled, hasonló cipõben járok. Mi is minden egyes hónapban újabb és újabb dolgokkal kerülünk szembe, ami miatt nem jött még össze a babókánk. Ha legyûrûnk egy akadályt jön egy újabb. Szerintem mindenki "görcsöl" csak nem vallja be. Nem hiszem el, hogy könnyedén tovább lehet lépni egy-egy sikertelen hónapon. Én most már ott tartok, hogy azt eszem, azt iszom ami jólesik, mérem a hõmet, ovu tesztezek, teázok, tehát mindent megteszek, ami tõlem telik, ennél többet egyikünk sem tehet, és leginkább remélek. Aztán mensi után kezdõdik minden elõrõl és persze mindenkitõl azt hallom, hogy majd jön a baba, ha jönni akar és ne "gölcsöljek" rajta. Szóval én nem adok neked ilyen tanácsot, de kívánok magunknak mihamarább egy egészséges babókát!
A kérdező hozzászólása: Szerintem mind a kettõben van valami kis igaz. A reményt nem szabad feladni, de mégis nagyon nehéz. Olyan nincs, hogy ne görcsölj, mert annyira szeretné az ember, hogy nem tud, nem lehet nem erre gondolni. Ha már többszöri próbálkozás után még mindig sikertelen, akkor még jobban ez van az emberben, és csak kicsi idõre tudja isten igazán elterelni a figyelmét. Mást nem tudunk csinálni csak újból és újból próbálkozni. Sajnos leesett a hõm reggel 36, 3-ra, így már "várom", hogy mikor jön meg. Kitartást kívánok neked is, és mindenkinek, aki hasonló cipõben jár!
Sajnos akkor megjon en egy eve ebbe szenvedek mindig esik 37-rol naprol napra lefele.
A kérdező hozzászólása: Hát igazatok volt. Megjött ma reggel :(((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!