Találatok a következő kifejezésre: Kb milyen lehet (387 db)

Ha kimegyek Írországba 9hónapra kb nulla angol nyelvtudással, 9hónapa alatt ott magamtól azért meg fogok tudni tanulni valamennyire? (kb milyen szinten lehet ennyi idõ alatt megtanulni)?

Legjobb válasz: Attól függ, milyen nyelvérzéked van. Van, aki évek után sem tud megszólalni, és érteni is alig ért meg valamit, és van aki fél év után már tûrhetõen tud kommunikálni alap dolgokról. De kortól is függ. Ha van segítséged, tehát a környezeted van olyan türelmes, hogy mindig elmagyarázza, amit nem értesz, és te is figyelsz és tanulsz, akkor 9 hónap elég lehet egy egész jó szinthez, tehát ami a hétköznapi élethez kell.

Attól függ, milyen nyelvérzéked van. Van, aki évek után sem tud megszólalni, és érteni is alig ért meg valamit, és van aki fél év után már tûrhetõen tud kommunikálni alap dolgokról. De kortól is függ. Ha van segítséged, tehát a környezeted van olyan türelmes, hogy mindig elmagyarázza, amit nem értesz, és te is figyelsz és tanulsz, akkor 9 hónap elég lehet egy egész jó szinthez, tehát ami a hétköznapi élethez kell.
Mit fogsz csinálni? Ha nyelviskolába jársz, akkor igen. Ha egy indiai étteremben fogsz mosogatni napi 12 órát, akkor nem.
Ha nyelvi iskolát is csinálsz kinn, általában 3 hónaposak szoktak lenni, akkor egész erõsen fogsz tudni angolul, de egyén függõ, h milyen az érzéked.

Lido di Jesoloból mennyi idő és kb. milyen árban van átjutni Velencébe? Ill. milyen módon lehet. Köszi.

Legjobb válasz: Van buszjárat a Piazzale Roma-hoz, menetidõ kb. 1 óra, talán kicsit több(forgalomtól függ), ára irányonként 4 euro körül van.

Van buszjárat a Piazzale Roma-hoz, menetidõ kb. 1 óra, talán kicsit több(forgalomtól függ), ára irányonként 4 euro körül van.
Mi hajóval voltunk, Jesolo világító torony felöli végén van a hajóállomás. Kb 1 óra alatt odaért a hajó. Nem emlékszem, hogy mennyibe került, de jóval drágább volt, mint a buszos megoldás. Az viszont a hajós megközelítés mellett szól, hogy a Szent Márk téren kötnek ki, így nem kell annyit gyalogolni a látnivalókért. Ha busszal mentek, és gyalog tovább, akkor kb 1 óra mire beértek a Ponte Rialto-hoz, persze ez Vaporetto-val is lehetséges, de akkor már árban kb ott vagytok, mintha hajóval indultatok volna.

Van egy kb 800-1000, literes csillém, mennyiért lehetne eladni? Kb. milyen súlyú lehet, érdemesebb a méhbe vinni?

Legjobb válasz: megméred a falvastagságát milyen lemezbõl van meg a méreteit +a kerekeket tengelyeket és kiszámolod

megméred a falvastagságát milyen lemezbõl van meg a méreteit +a kerekeket tengelyeket és kiszámolod


http://www.eujewel.com/ Itt tudsz nézelõdni, mi innen vettünk karikagyûrûket.

Kb milyen tömegű egy újszülött törpenyúl? Nyuszikám 17 nap alatt 136 gramm-ot "hízott", és szeretném kiszámolni, hogy kb hány napos terhes lehet, viszont nem érezzük a babákat a hasában, de nagyon nem is merjük nyomkodni.

Legjobb válasz: Szerinted az állatkád õse 1000 éve hetente orvoshoz szaladgált uh-ra? Nem hiszem, hogy újat tudnál mondani nyulazásban. 10 évig voltak házinyulaink. Egyszerre kb 100-150 példány. Soha nem vittük õket uh-ra, mégis mindegyik tudott gond nélkül elleni. Annyi az egész, hogy az almos nõstényt külön kell tartani a többitõl és nem szabad fogdosni a kölykeit.

Szerinted az állatkád õse 1000 éve hetente orvoshoz szaladgált uh-ra? Nem hiszem, hogy újat tudnál mondani nyulazásban. 10 évig voltak házinyulaink. Egyszerre kb 100-150 példány. Soha nem vittük õket uh-ra, mégis mindegyik tudott gond nélkül elleni. Annyi az egész, hogy az almos nõstényt külön kell tartani a többitõl és nem szabad fogdosni a kölykeit.
Figyel, azért egy jó gazdának tudni kéne hogy mikor párzik az állata. A vemhesség 30 nap kb. Ha szülni készül azt úgyis látod elõre. Amúgy meg vidd uh-ra, de most komolyan nem hiszem hogy lenne meghatározás erre, annyi féle kisméretû nyúl van.
úr isten xD nyulat ultrahangra :D így nem kehet kiszámolni a vemhesség kezdetét nézz rá naponta 3x a nyulakra és ha a nõstény tépkedni kezdi a szõrét, akkor különítsd el a többitõl egyéb különleges bánásmódot nem igényel
Ja úristen. Tudod valakinek fontos az állata. Képzeld az állatoknak is van uh. Kutyának, macskának és akármi másnak! Nem tudom mi ezen olyan vicces vagy furcsa! Az állatorvosok szolgáltatásai között ugyanúgy ott van a terhesgondozás ha van rá felszereltségük...
A kérdező hozzászólása: Egyszer már ellet, és nem tépkedte a szõrét, és nem is látszódott rajta, hogy szülni fog, fészket sem épített. Fiúval van egy ketrecben, és sosem hagyta magát (elõttünk) neki, így azt gondoltuk, hogy talán nem fogadja el, és ez így is lesz. Egyébként azóta fogyott, úgyhogy lehet, hogy csak Édesanyám etette õket túl, amikor nem voltunk itthon egy darabig :DDD

Cohiba vagy Rome y Juliet SZIVARKÁT lehet-e sima Nemzeti Dohányboltban kapni? Ha igen kb milyen árba van? Melyik a jobb?

Az is érdekelne hogy Ti milyet szívtok, és miért. Szivart/szivarkát most akarom kipróbálni.

Legjobb válasz: a szivarka az szar. amúgy olyan 4-500ft körül van. ha sokszor nem tüdõzöd le, feldagad a szád. a szivarkának ilyen jó erõs ize van. a szivar sokkal jobb.:) ami kb 1000ft egy szál. van olyan amit 45 percig lehet szívni és olyan is a mit 2óráig. keserû az íze. én szeretem:) de a sima cigi jobb:)

a szivarka az szar. amúgy olyan 4-500ft körül van. ha sokszor nem tüdõzöd le, feldagad a szád. a szivarkának ilyen jó erõs ize van. a szivar sokkal jobb.:) ami kb 1000ft egy szál. van olyan amit 45 percig lehet szívni és olyan is a mit 2óráig. keserû az íze. én szeretem:) de a sima cigi jobb:)
Cohiba és Romeo is van nemzetiben. ezek ilyen 3-4ezrek az elõttem szerintem az ilyen szofi szintû szivarkákra gondol. rendes szivart nem érdemes venni dohányboltba mert nincs jól tárolva és úgy eléggé élvezhetetlen. ha pesti vagy a Cigar Towert ajánlom. ez az erzsébet térnél a kempinszki oldalánál van de beütött google úgyis megtalálod. a rendes szivarba meg a cohiba 4100nál kezdõdik, az a siglo I kb 30perces szivar a romeok meg 1750tõl. Mindkettõ nagy kubai márka nagyon jók a szivarjaik és nagyon ajánlani tudom. ebben a kategóriában még a partagas, montecristo, upmann, hoyo de monterrey és a trinidad játszik. ha viszont valami olcsóra gondoltál 700ftért van principes maduro ami kifejezetten finom árához viszonyítva, bár ez nem kubai hanem dominikai dohányból készült.
Én ma szívtam életem legjobb szivarát:Cohiba Behike 56 SZerintem ezt mindenkinek érdemes kipróbálni:)
honnan szerezted és mennyi volt?
A szivarka, ha Cohiba is, pénzkidobás. Siglo VI-ot vagy Behike-ot kell venni.

Szakértők! Kb milyen árból lehet felépíteni egy null vagy pluszenergiás családi házat, mennyi négyzetméter ára?

passzívház,napkollektor,h?szivattyú,

Legjobb válasz: Ez kb. olyan kérdés, hogy "mennyiért lehet autót venni". Nagyban függ a ház méretétõl, az alkalmazott technológiáktól, építõanyagoktól, a beépítésre kerülõ berendezésektõl, stb. Egy alap, már valamelyest passzívnak nevezhetõ ház szerkezeti szinten integrált hõszigeteléssel, kiegészítõ héjazat-szigeteléssel, durva közelítéssel egy szimpla téglaház másfélszerese. Egy komolyabb aktív ház teljes alapterületû, két szintes pincével (az alsót elfoglalja a hõtároló), hõszivattyúval, napkollektorokkal és napelemekkel, jól méretezett hõcserélõs szellõztetõ rendszerrel, padlófûtéssel, stb. egy "egyszerû" téglaház árának a négyszeresétõl indul, és a határ a csillagos ég.

Ez kb. olyan kérdés, hogy "mennyiért lehet autót venni". Nagyban függ a ház méretétõl, az alkalmazott technológiáktól, építõanyagoktól, a beépítésre kerülõ berendezésektõl, stb. Egy alap, már valamelyest passzívnak nevezhetõ ház szerkezeti szinten integrált hõszigeteléssel, kiegészítõ héjazat-szigeteléssel, durva közelítéssel egy szimpla téglaház másfélszerese. Egy komolyabb aktív ház teljes alapterületû, két szintes pincével (az alsót elfoglalja a hõtároló), hõszivattyúval, napkollektorokkal és napelemekkel, jól méretezett hõcserélõs szellõztetõ rendszerrel, padlófûtéssel, stb. egy "egyszerû" téglaház árának a négyszeresétõl indul, és a határ a csillagos ég.
Ide szakértõk nagy valószínüséggel nem járnak, én kalorikus gépészmérnök vagyok, ennek ellenére nem mondanám magam a téma koronázatlan királyának. Négyzetméter árról jelen esetben ne beszéljünk, mert például egy hõszivattyú, vagy egy szennyvízfeldolgozó berendezés kb. ugyanannyiba kerül egy 80 nm-es házhoz, mint egy 200 nm-eshez. Elsõ közelítésben 1, 8-szeres szorzót mondanék nyugodt lelkiismerettel - természetesen az adott hely hagyományos technológiájával épített házaihoz képest.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, csak egy kb.értékre voltam kíváncsi!De így már könnyebb lesz eligazodni!
nehéz kérdés ez. napkollektorral még nem vagy null energiás, mert az hõt gyûjt, a hõszivattyúnak és a szellõzésnek meg áram kell. egy napelem rendszer, amivel jó eséllyel a éves áramfogyasztásod kihozod nullára (visszatáplálós rendszer) az olyan 3 milla. de 1 millából lehet venni olyan bioreaktort, amit kukoricatorzsával kell etetni és ellát árammal, meleg vízzel és persze fûtéssel. az sem mindegy, hogy mibõl építkezel. ha szakítasz a hagyományos, 100 évre építünk házat, mert a gyerekeink is ebben fogak lakni (nem fognak) szemlélettel és pl. SIPs-bõl építkezel, akkor rengeteg pénzt meg lehet spórolni. (pl. mert 1 hét alatt össze lehet rakni szemben a hagyományos hetekkel, hónapokkal) http://en.wikipedia.org/wiki/Structural_insulated_panel
Egy hõszivattyú rendszer alsó hangon 6 millió Ft. Ja és a szivattyúk mûködtetéséhez áram kell, nem is kevés télen. Lehet hogy maga a hõ "ingyen" van, de az áramszámlád minimum 10-15 ezerrel lesz több. Persze lehet ezt visszatáplálós napelemrendszerrel mûködtetni. A napelemes rendszerek hátránya viszont éppen a drágaságuk és mire behoznák az árukat kb. 10-15 év, lehet õket cserélni. Én azt mondanám, hogy minimum dupla, de inkább tripla költségekkel lehet számolni egy hagyományos házhoz képest.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!És ahogy nézem, ha egy száz nm-es új házat megvennék (100 nm) ára 35 milla!Tehát inkább egy ilyen null vagy plusz e-s házat építek, minthogy ugyanabból az árból megvegyek egy hagyományos felszereltségû újat vagy egy régit!(És nem budapestit)
Szia! Elõször (ha még eddig nem) lekapcsol az áram, és ellenõrizd hogy nem-e csak az izzó , vagy a foglalat lazult meg.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ! Sajnos már volt izzócsere is. Ismerõs már a foglalaton is javított, mostmár nem olyan erõteljes a villogás, de engem így is eléggé aggaszt.
Ha a foglalattal van a baj, akkor valószínûleg ki kell cserélni, persze nem biztos, látatlanban nem lehet megmondani. Hogy mennyibe kerül, az attól függ, hogy mivel van a hiba.
Sima izzó vagy valami energiatakarékos?
A kapcsoló is lehet hibás, érdemes lenne megnézni, vagy pl. szomszéd bácsival megnézetni (utóbbi esetben max. egy feles, egy sör és/vagy egy kávé a költség, kapcsoló 500 és 1000 Ft között van.

Márciusban Spanyolországba utazom. Madrid (Toledo) és Barcelona. Kb. milyen időjárásra lehet számítani?

Természetesen én is utána néztem neten, és kicsit megdöbbentem, mert h?vösebbet ír általánosságban márciusra, mint amire számítottam. Aki volt már kinn ilyenkor, az tudna segíteni, hogy milyen ruhákkal érdemes készülni?

Legjobb válasz: Madridban lakom, es hat marciusban nagyon valtozo hogy milyen ido van. Volt mar olyan hogy szinte nyar volt, rovidujjuban rohangalt mindenki, de volt pelda nagyon huvosre is. Itt eleg szeszelyes meg a marcius, jonnek-mennek a hideg-melegfrontok. Szerintem indulas elott par nappal nezd meg neten hogy milyen idot josolnak, akkor nagyjabol tudni fogod hogy mit pakolj.

Madridban lakom, es hat marciusban nagyon valtozo hogy milyen ido van. Volt mar olyan hogy szinte nyar volt, rovidujjuban rohangalt mindenki, de volt pelda nagyon huvosre is. Itt eleg szeszelyes meg a marcius, jonnek-mennek a hideg-melegfrontok. Szerintem indulas elott par nappal nezd meg neten hogy milyen idot josolnak, akkor nagyjabol tudni fogod hogy mit pakolj.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm! Ha kinn élsz, akkor tudsz esetleg még válaszolni egy kérdésemre? :) Toledóba érdemes átvonatozni egy napra?
Igazabol nem tudom, Toledoban meg sosem jartam.
A kérdező hozzászólása: Köszi azért. :) Mi lehet, hogy átvonatozunk majd, állítólag az AVE vonattal 33 perc, és nagyon szép, legalábbis egy madridi ismerõsöm szerint. (Asszem, hogy kb. 70 km Madridtól.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!