Találatok a következő kifejezésre: Kb mennyibe egy 4 (96 db)

Van egy kb.3-4 éves Sony Vaio laptopom. Azt írja ki hogy cseréljek telepet. Ehez kb. mennyi egy? Illetve ennyi év használás után reális ez a csere?

Legjobb válasz: Minek cserénéd ha nincs rá szükséged vagy ha még bírja. Ha meg nem bírja már akkor normális,hisz minél többször lemeríted annál kevésbé bírja.

Minek cserénéd ha nincs rá szükséged vagy ha még bírja. Ha meg nem bírja már akkor normális, hisz minél többször lemeríted annál kevésbé bírja.
A kérdező hozzászólása: Tök vicces nekem mindig is azt tanították hogy kell hogy minél jobban lemerüljön. De köszönöm a választ.Kb. mennyi bele egy telep?
Rosszul figyeltél: a nikkel-metál-hibrid aksiknál volt az a mondás, hogy le kell meríteni és utána feltölteni. A litiomos (polimer, ion) aksiknál már nem szabad, sõt tilos teljesen lemeríteni, mert tönkremegy. Persze valamiért a legtöbb telefonos szaküzletben, laptop boltban még a nikkel aksikra vonatkozó állítást mondják. Sony Vaio latoptól kapásból 6-ot találtam, kétlem, hogy mindegyikbe azonos árú akku megy, szóval egy típust kénytelen leszel elárulni.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok biztos benne hogy ezaz de hátha: VPCEA3L1E/P
Szerintem az aksid életkora már meg érett egy cserére!!

Kb mennyibe kerülne 4 fő részére (2 felnőtt 2 gyerek) egy olaszországi nyaralás tengerparton 3 éjszaka apartmanban vagy magánháznál?

Legjobb válasz: 3 éjszakára nehéz szállást találni apartmanban. Nézz itt körül: http://www.bibione.com/hu/index.aspx?utm_source=nl-en&utm_me..

3 éjszakára nehéz szállást találni apartmanban. Nézz itt körül: http://www.bibione.com/hu/index.aspx?utm_source=nl-en&utm_me..
attol függ.... csak a szállás ár kell vagy repülõvel együtt? mik legyenek az egyéb feltételek és milyen igényeitek vannak? Mindegy a helyszin csak tenger legyen?

4, 5 hónapos babám jól elvan magában 30-40 percet két kajcsi között. Hagyjam, hogy szórakoztassa magát vagy inkább olyankor is beszélgessek Vele? Nem tudom mennyire lehet magára hagyni egy ekkora babcit. Ti egy nap kb. mennyi időt játszotok csak Vele?

Legjobb válasz: Inkább örülj neki, hogy elvan egyedül is!!! Meg kell tanulnia egyedül is játszani, szerintem ez tök jó! Nálunk is így volt kb. 4 hónapos korától, a szõnyegén elvolt akár fél órát is egyedül, amikor megunta, akkor mentem oda és vittem új helyszínre vagy játszottam vele. Persze magára hagyni nem kell, ha ott vagy mellette és figyelsz rá, azt szerintem érzi, talán azért is van jól el egyedül. Hidd el, más összetenné két kezét, ha ilyen lenne a babája, sok babát ringatni, cipelni kell, nincs el egyedül pár percet se, ügyi a babád, ne aggódj! 6 hós babó anyuja

Inkább örülj neki, hogy elvan egyedül is!!! Meg kell tanulnia egyedül is játszani, szerintem ez tök jó! Nálunk is így volt kb. 4 hónapos korától, a szõnyegén elvolt akár fél órát is egyedül, amikor megunta, akkor mentem oda és vittem új helyszínre vagy játszottam vele. Persze magára hagyni nem kell, ha ott vagy mellette és figyelsz rá, azt szerintem érzi, talán azért is van jól el egyedül. Hidd el, más összetenné két kezét, ha ilyen lenne a babája, sok babát ringatni, cipelni kell, nincs el egyedül pár percet se, ügyi a babád, ne aggódj! 6 hós babó anyuja
Ha elvan akkor hagydd, hagy játszon el magában. Így legalább Te is tudsz csinálni addig valamit. Meg akkor megtanulja, hogy egyedül is el lehet játszani és késõbb is el lesz egyedül, így Neked is könnyebb.
Az enyém is ennyi idõs. Hidd el, kell, h magában is tudjon játszani, hagyd, olyankor foglalja le magát! Nem kell mindig körülötte lebzselni, mert egy idõ után nem fog eljátszani egyedül! Én szoktam hagyni az enyémet, akkor játszunk, amikor már nem bír egyedül lenni (hisztizik, kiabál). Amíg elvan magában, addig csinálom a házimunkát, vagy leülök a géphez 10-15 percekre. H mennyi idõt játszunk, azt nem tudom, nem mérem. Tõle függ, h mennyire igényli a társaságomat. Vannak napok, amikor egész nap kellek neki, máskor meg a délelõttök szinte kimaradnak (talán fél órát játszunk de). Du viszont mindig többet kell vele foglalkoznom, olyankor "beszélgetünk", játszunk, tornázunk.
Szerintem örülj neki, hogy elvan egyedül is. Az enyém soha nem játszott egyedül és ma is utálja ha nem vele foglalkozom. Szerintem jól csinálod, azért mindíg menj oda hozzá néhány percre és énekelj, beszélj neki, ebbõl nagyon sokat tanulnak. Neked legalább van idõd megcsinálni ezt, azt, míg nekem szinte semmi, és este fõzök éjjel takarítok.
Az én babám pont ennyi idõs, és õ is elvan magában kb. 30 percig! Szerintem ez jó, hiszen magadra is kell némi idõ, használd ki, írj meg egy mailt, vagy ilyesmi. Persze fél szemmel gondolom ránézel. Én se hagyom ssem egyedül.


Kb Mennyi ideig tart egy embernek kifesteni egy 102 nm-es lakást, ahol tapéta van? (A tapéta régi, le kell szedni, kb 4 helységben van tapéta, a többi simán festhető. )

Eddig még csak sima festésben (meszelésben) vettem részt, tapasztalat nélkül kb mennyi a tapétával való vacakolás?

Legjobb válasz: 1 embernek tapéta leszedéssel, 2x-i gletteléssel + csiszolás, alapozás és 2x-i festéssel (keretezéssel) kb 2 hét, 12-14 nap. Ha csak festeni kéne akkor 4 nap.

1 embernek tapéta leszedéssel, 2x-i gletteléssel + csiszolás, alapozás és 2x-i festéssel (keretezéssel) kb 2 hét, 12-14 nap. Ha csak festeni kéne akkor 4 nap.

Kb mennyi az ideális súlya egy 4 éves, ivartalanított lánymacskának így nyáron?

nem szobacicára gondolok

Legjobb válasz: fajtától is függ, mert egy maine coon-ra 8 kilót mondanék, de egy átlag macskának kb 3,5-4 között, ha nem feltûnõen kicsi már magasságra is

fajtától is függ, mert egy maine coon-ra 8 kilót mondanék, de egy átlag macskának kb 3, 5-4 között, ha nem feltûnõen kicsi már magasságra is
Kinti így én 3-4-et mondanék. Nekem pl a benti kandúrom 6 kiló, pedig még egy éves sincs...mi lesz itt! (nem kövér, hatalmas :D)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Egy 4-5 napos utazás görögország valamelyik szigetére 2 fő részére repülővel mennyibe kerül kb. ha mindent beleszámolunk?

Legjobb válasz: 4 v 5 napra nem érdemes menni, mivel ilyenkor csak a szálloda jöhet szóba, mivel az apartmanokat csak 1hétre lehet kibérelni. Illetve repülõjáratot sem biztos, hogy találnál ami 4, 5 nap múlva jön visszafelé. Elég nehéz behatárolni az árat, mivel Korfu pl jóval olcsóbb mint Santorini, de a legtöbb sziget már eleve ki van lõve, mivel oda csak charter járatok mennek, azok is hetente. De hogy válaszoljak is a kérdésedre, szerintem semmivel sem lenne olcsóbb, mint azoknak akik egy hétre befizetnek valamelyik irodánál, szigettõl függõen olyan 200ezertõl..

4 v 5 napra nem érdemes menni, mivel ilyenkor csak a szálloda jöhet szóba, mivel az apartmanokat csak 1hétre lehet kibérelni. Illetve repülõjáratot sem biztos, hogy találnál ami 4, 5 nap múlva jön visszafelé. Elég nehéz behatárolni az árat, mivel Korfu pl jóval olcsóbb mint Santorini, de a legtöbb sziget már eleve ki van lõve, mivel oda csak charter járatok mennek, azok is hetente. De hogy válaszoljak is a kérdésedre, szerintem semmivel sem lenne olcsóbb, mint azoknak akik egy hétre befizetnek valamelyik irodánál, szigettõl függõen olyan 200ezertõl..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, tudod ezt a 4-5- napot csak úgy megközelitöleg írtam szóval lehet 1 hét is végülis. De akkor olyan 200ezerért már lehet menni.:D szia
Tavaly nyáron mi Kefalónia szigetére mentünk a párommal, apartmanban szálltunk meg. Kaja nem volt az árban, csak a szállás, de nem vészes, mi vittünk sok tésztát, ilyesmit, mert konyha az volt minden szobában. Ha jól rémlik 70 000 volt /per kopf. Igaz, ez last minute-os út volt, 2 nappal leõtte tudtuk meg, hogy lehet menni. :)

Egy 4 hós baba átlagban kb mennyit alszik napközben? És mennyi időre lehet lekötni a figyelmét?

3 hós kora körül olyan szépen elvolt az ágyikójában a forgóval s a földön a játszóhíd alatt. Napok óta viszont alig alig tudom ?t lekötni etetés után... Hamar elálmosodik. Normális ez?

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy normális -e de az enyém is többet alszik mostanába napközbe(4 hónapos). Talán többet rugiznak meg mocorognak és jobban kifárad. Ja és az én babám rengeteget eszik attól is elfáradhat....

Nem tudom, hogy normális -e de az enyém is többet alszik mostanába napközbe(4 hónapos). Talán többet rugiznak meg mocorognak és jobban kifárad. Ja és az én babám rengeteget eszik attól is elfáradhat....
A kérdező hozzászólása: Mennyi az a rengeteg?

Van egy 1.3 Suzuki Swift-em új aksi van benne ( 4 hónapos ) h ha a szivargyújtóról megy a zene kb bírja az aksi 13.14 v mellett kb 2-3 órahosszát. De ha csak simán cd-s rádióról üzemelne akkor kb mennyit szólhat? .5-6 órahossza?

Mert volt már egy párszor tologatva ez miatt.. ja és miért nem lehet ~ 13.20tól jobban feltölteni az aksit ? ..Feszültségmérővel már játszadozok rajta :D..

Legjobb válasz: hát azért az elég gyenge teljesítmény. Az ignisünkben 9 órán keresztül hallgattam szivargyújtóról, és még utána is pöccre indult. Van beszerelve erõsítõ, mélyláda, több hangszóró, vagy csak az alap?

hát azért az elég gyenge teljesítmény. Az ignisünkben 9 órán keresztül hallgattam szivargyújtóról, és még utána is pöccre indult. Van beszerelve erõsítõ, mélyláda, több hangszóró, vagy csak az alap?
Nevárj csodákat egy 35 Ah-s akksitól. Talán kibír 5-6 órát is, de ha nem mész a kocsival, legközelebb csak 2-t.
A kérdező hozzászólása: Igen 35-ös volt benne most 40-est vettem bele.. de gondolom ha kapna egy 50-55-öst akkor meg a generátor nem bírna tölteni mivel az már sok lenne neki nem?
Akkumulátoros gyújtásnál 0, 6-0, 7 mm, lendkerekesnél 0, 4 mm.
A kérdező hozzászólása: milyen is a lendkerekes ???? A berugos?
A lendkerekes az, ahol a gyújtórendszer a feszültséget nem az akkumulátorból, hanem közvetlenül a lendkerékmágnesrõl/generátorról kapja.

Mennyi idő kb. belovagolni egy hobbiterepre használt 3-4 éves csikót, hogy biztonságosan végig tudjon menni egy két-három órás terepen nem profik alatt is?

Legjobb válasz: Aktívan kb 1 év, de alapvetõen a személyisége dönt, lehet, hogy még 20 évesen se lesz biztonságos iskolaló belõle.

Aktívan kb 1 év, de alapvetõen a személyisége dönt, lehet, hogy még 20 évesen se lesz biztonságos iskolaló belõle.
Ez attól függ, mit értünk nem profi alatt, ugyanis abszolút kezdõt ugye eleve nem viszünk terepre, 3-4 órásra meg fõleg nem. Ami még számít, hogy a csikót is fel kell készíteni egy ilyen terepre. Fontos a terep típusa, hogy a ló mennyire ijedezõs, vagy mennyire menõs, mekkora lovaskontrollt igényel, hogy el lehessen rajta lovagolni (hiszen teljesen már minden ló terepen, mint iskolázás közben egy négyszögben, pl). Aztán ott van a ló természete is, ami azért nem elhanyagolható. Én az egy évet kicsit soknak érzem, de mivel sok minden belejátszik, így akár az is reális lehet. Az meg baromság, hogy ha hobbi, akkor nem kell mindent tudnia... Pont, hogy mindent kell, mert csak az a ló tud jól kiszolgálni, amelyikben van kellõ tudás hozzá...
A kérdező hozzászólása: Az elsõ nyergeléskor ráült valaki futószáron pár párcre, nem volt gond. Alig két hét után engem felkaktak rá egy csoportos terepezés alkalmával (régóta lovagoltam ott, de nem voltam profi, a többiek viszont még annyira sem.) Elsõ alkalommal hibátlanul vitt végig két órás terepen, alig akartam elhinni, legközelebb viszont már kétszer lerepültem róla. Abba is hagytam a lovaglást, elveszett belõlem a biztonségérzet. Tudom, nem a ló volt a hibás, kérdés, én vagy a vezetõ??
Egyértelmûen annak a hibája, aki a csikóra felültetett. Egyébként ez sok helyen így mûködik, ahol a tulajdonos nem hajlandó belovaglóra költeni. Alapvetõen 3 hónapra vállalnak belovaglást, de hogy a ló kezdõk alatt is szépen fog-e menni az leginkább a természetétõl és a tapasztalataitól függ. Ha eleinte jól is megy, gyenge lovas alatt hamar rájön, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy megszabaduljon a munkától. Én azt mondom, 4 évesen nem való még kezdõk alá, még ha maga a szentlélek, akkor sem, mert el kell mélyíteni a tudást, amit a belovaglás alatt megszerzett.
A vezetõ a hibás. Ahol így lovagoltatnak, azt a lovardát felejtsd el. Keress olyat, ahol a kezdõket futószárra ültetik tapasztalt iskolalovakon, és addig le sem veszik, amíg nem stabil az ülése, és a segítségei, és még ez után sem rohannak vele terepre, csak akkor, ha már biztosak benne, hogy képesek egyben hazahozni is...
Sokat befolyásol a ló jelleme, van olyan amire soha nem lehet biztonsággal felültetni egy kezdõt, mert mondjuk túl menõs, ijedõs, makrancos (csak az alatt megy akin érzi hogy rendbeszedi a fejét ha kell), de általában fiatal lóra (ha még a jellemi adottságai meg is vannak) nem szoktak kezdõket tenni, mert mint a gyerek még könnyebben elkalandozik, és hirtelen megijed, kevés a tapasztalata stb. Az hogy egy adott lovat mennyi idõ belovagolni, az sokban függ, nemigazán lehet nap, hét pontossággal megálapítani, mert nem mindegy, hogy hetente, vagy naponta dolgoztok vele (ki, milyen a tudása), milyen idõtartamban, satöbbi...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!