Találatok a következő kifejezésre: Kb egy van (2710 db)

Mennyiért nyomtatnak ki kb. egy A5-ös méretű lapot amin egy 10*13-as fénykép van?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem így külön a/5-ös méretben nem nyomtatnak...csak a/4-re, és utána neked kell kivágnod, vagy a papírboltban kivágják ha megkéred õket. Gondolom színesben szeretnéd a nyomtatást, én mostanában sok naptárat terveztem és nyomtattam, úgyhogy nagyjából tudom az árakat, amik vannak egy helyi papírboltban. Átlagosan egy a/4-es oldalt színesben 100-150Ft-ért nyomtatnak. Vékonyabb papírra (80g/m2) kb 100-120 körül, és a vastagabb, minõségibb, és "fényképnek való" lapra csinálják kb 130-150Ft-ig. Remélem tudtam segíteni! :)

Szia! Szerintem így külön a/5-ös méretben nem nyomtatnak...csak a/4-re, és utána neked kell kivágnod, vagy a papírboltban kivágják ha megkéred õket. Gondolom színesben szeretnéd a nyomtatást, én mostanában sok naptárat terveztem és nyomtattam, úgyhogy nagyjából tudom az árakat, amik vannak egy helyi papírboltban. Átlagosan egy a/4-es oldalt színesben 100-150Ft-ért nyomtatnak. Vékonyabb papírra (80g/m2) kb 100-120 körül, és a vastagabb, minõségibb, és "fényképnek való" lapra csinálják kb 130-150Ft-ig. Remélem tudtam segíteni! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!! Én is pont naptárt szeretnék készíteni.Akkor ha A5-ösbe nem nyomtatnak, teszek két hónapot egy lapra. Remélem egy ezresbõl kijön egy naptár, mert sok példányt tervezünk.
A kérdező hozzászólása: Ami nekem van naptárkészítõ az A4-es formátumba készül, de én nem szeretnék olyan nagyot. Átszerkeszteni meg nem tudom. Ha megcsinálom így akkor olyat lehet kérni, hogy egy A4-es lapra két oldalt nyomtassanak? Le tudják ott kicsinyíteni? Hú, de bonyolult vagyok.....
Szia! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok! Persze, hogy kérhetsz olyat! Ha mondod, hogy 1 lapra két hónapot tegyenek, akkor tuti meg fogják úgy csinálni. Ha esetleg még nem intézted el a dolgot, akkor ha írsz privát üzenetet, akkor szívesen segítek, hogy 2 lapot 1 lapra szerkesszek, úgy, hogy a papírboltban csak nyomtatnod kelljen. :) Amúgy a naptárszerkesztõket nem nagyon ajánlom, sokkal szebb és egyedi dolgokat lehet szerkeszteni Photoshop-ban. Minden jót!

Boxerem hátán és combján kis dudorok jelentek meg! Mitől lehetséges ez? A viselkedésén nem változott semmi! Hozzáteszem, hogy kb.2hete van rajta egy kullancs-bolha irtó nyakörv- arra gondoltM VMILYEN MELLÉKHATÁS Várom a véleményeket.

Legjobb válasz: Nekünk is így lett kb 1 hete, tele lett dudorokkal. Elvittük az állatorvoshoz, injekció és kb 2 óra múlva teljesen elmúlt. Másnap megetettem és rá vagy 1-2 órára megint kijött rajta. Megint irány a doki, megint injekció, most kb másnapra múlt el csak. Mivel etetés után nem sokkal jött ki így valószínû arra lett allergiás. A doki gondolt még pollenre is, de mióta házi kosztot kap azóta semmi baja. Édes mindegy milyen márkás, jó minõségû ilyen olyan kaját veszel neki attól még allergiás lehet rá. Javaslom hogy inkább fõzettek több kaját és a kutya is azt egye. Rizs, krumpli, tészta, zöldségek, hús (lehetõleg ne csirke!!!), a mi kutyánk szinte mindenevõ :) Egyébként azóta mizu nálatok??

Nekünk is így lett kb 1 hete, tele lett dudorokkal. Elvittük az állatorvoshoz, injekció és kb 2 óra múlva teljesen elmúlt. Másnap megetettem és rá vagy 1-2 órára megint kijött rajta. Megint irány a doki, megint injekció, most kb másnapra múlt el csak. Mivel etetés után nem sokkal jött ki így valószínû arra lett allergiás. A doki gondolt még pollenre is, de mióta házi kosztot kap azóta semmi baja. Édes mindegy milyen márkás, jó minõségû ilyen olyan kaját veszel neki attól még allergiás lehet rá. Javaslom hogy inkább fõzettek több kaját és a kutya is azt egye. Rizs, krumpli, tészta, zöldségek, hús (lehetõleg ne csirke!!!), a mi kutyánk szinte mindenevõ :) Egyébként azóta mizu nálatok??
leeht a nyakörvre érzékeny. De simán lehet rovarcsípés is.
Nekem is boxerem van, tavaly kb ilyenkor õ is tele lett pici dudorokkal, amik másnapra óriási nagyra nõttek (feldagadt az egész teste). Kiderült, hogy allergia. Calcimusc inekciót vegyél neki gyógyszertárban, és itasd meg vele, a vizébe is tehetsz. Ha javul az állapota, akkor biztos hogy allergia, de azért dokinak én mindenképpen megmutatnám.
Nincsen sok légy körülötte? Az enyémek is teli vannak ilyen dudorokkal, csípnek a legyek...
Múltkor a kutyámon dudorok voltak, pár órára rá elmúlt egy kettõ aztán tele lett a kutya dudorokkal, hajnalban ügyeletre rohantam vele, allergiás lett vmire. Szerintem mutasd meg dokinak.
Nekem is gyanús h az, amire az elõttem válaszoló gondol. De ne legyen igazunk!
Kötve hiszem, hogy ilyen mellékhatása lenne bármelyik élõsködõ elleni nyakörvnek, sosem hallottam még hasonlóról sem. Allergiáról, vakarózásról, kisebb-nagyobb szõrhullásról már igen, de dudorokról soha. Ellenben ez tipikus boxer-betegségnek tûnik így elsõre, de ne legyen igazam. Fordulj állatorvoshoz, lehetõleg minél elõbb.
de lehet, de ha nem? hanem valami fekély, erõs allergia másra? mindenképp mutasd meg dokinak.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet , hogy a bolhairtó nyakörv miatta valami mellékhatás?
Vidd állatorvoshoz, ez akár súlyos betegség jele is lehet, ez nem tréfa!

Springfield, Pull and Bear, Stradivarius, Bershka, Naracamicie, Debenhams, Pimkie üzleteiben vannak 42-es vagy Xl-es méretű rucik is? Ezek kb egy árkategóriába sorolhatók?

Gy?rben nincsenek ezek az üzletek de jöv? héten megyek Pestre és csak oda szeretnék bemenni ahova a méretem meg a pénztárcám szerint is érdemes. köszi a választ el?re is!

Legjobb válasz: igen. A P&B, Stradi és a Bershka egy árkat., ugyanannál a cégnél vannak. A Debenhams *urva drága, számíts arra, hogy egy felsõ kb 7ezertõl kezdõdhet. A Narát nem ismerem, a Springfieldet sem, de szerintem a Pimkie-vel van egy árkategóriában. A Pimkie a legolcsóbb a felsoroltak közül.

igen. A P&B, Stradi és a Bershka egy árkat., ugyanannál a cégnél vannak. A Debenhams *urva drága, számíts arra, hogy egy felsõ kb 7ezertõl kezdõdhet. A Narát nem ismerem, a Springfieldet sem, de szerintem a Pimkie-vel van egy árkategóriában. A Pimkie a legolcsóbb a felsoroltak közül.


Ti mit éreztetek babásan? A ciklusom 22. napján vagyok (28 napos amúgy) és furcsa érzéseim vannak. Pár napja néha spontán "húz" a derekam aztán kb egy óra után elmúlik.

A másik, hogy párszor enyhén megszédültem az utóbbi napokban, és a szexet sem igazán kívánom...s?t..:S Az étvágyam ellenben elég nagy lett. Szerintetek ez babás jel vagy csak valami hormon dolog? Nem voltam még állapotos, ezért érdekelne a véleményetek. Ráadásul pms tüneteim is max egy nappal a menzesz el?tt szoktak lenni.

Legjobb válasz: Ne keress tüneteket.Épp bebeszélheted vagy lehet a frontok miatt.A baba miatt semmiképp,mivel kb most kezd el beágyazódni(még kb egy hete volt peteérésed),így nincs ami tünetet okozzon. A tüneteket a növekvõ terheshormon okozza.Nekem ez pl a 7. héten jött elõ. Annyi tünetem volt elõször hogy fájt a cicim és kevesebb volt a folyásom sokkal mint az megszokott. Persze ez nem azt jelenti hogy neked hamarabb nem lehet tüneted,de most még biztosan nem a baba. Szurkolok hogy baba legyen.

Ne keress tüneteket.Épp bebeszélheted vagy lehet a frontok miatt.A baba miatt semmiképp, mivel kb most kezd el beágyazódni(még kb egy hete volt peteérésed), így nincs ami tünetet okozzon. A tüneteket a növekvõ terheshormon okozza.Nekem ez pl a 7. héten jött elõ. Annyi tünetem volt elõször hogy fájt a cicim és kevesebb volt a folyásom sokkal mint az megszokott. Persze ez nem azt jelenti hogy neked hamarabb nem lehet tüneted, de most még biztosan nem a baba. Szurkolok hogy baba legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat. Én is csak azért kérdezõsködöm, mert ilyen tüneteket még sosem észleltem magamon. Nem terveztük még a babát, de ha jön akkor természetesen örülni fogok neki.:) A hasi teltség érzés nálam is megvan, de csak annyi, hogy amúgy teljesen lapos szokott lenni a hasam felkeléskor, mostanában reggel is kicsit puffadtabbnak érzem magam. Tesztet persze még nem akarok csinálni, mert gondolom még nem sok értelme lenne.
Peteérés után rögtön pár nappal furán éreztem a méhemet, mintha tele lenne vízzel, úgy feszült, utána két héttel volt egy többnapos migrénes fejfájásom amit betudtam a frontoknak, menzesz ideje elõtt egy hétig volt a meg fog jönni érzés, a klasszikus tünetek, émelygés, mellfeszülés az um+5.héttõl jöttek, de ekkor már tudtam hogy miért. Amikor együtt voltunk, utána csak azt éreztem h zajlanak odabent a folyamatok, bár én a peteérésemet is nagyon erõsen éreztem, minden ilyen belsõ dologra nagyon érzékenyen reagál a szervezetem.
Szia! Én peteérés után 9 nappal éreztem erõs görcsöt a hasamba, rá két napra pozit teszteltem. Elötte nap gyomorégésem volt ami nekem soha nem szokott lenni. 5 hetes babás vagyok, azóta a mellfájdalmon kívül semmi tünetem. Tüneted még nem nagyon lehet, 8.dpon épp hogy elkezd beágyazódni. Várj pár napot aztán tesztelj ha gondolod. Amúgy miután abbahagytam a gyógyszert hírtelen feleszmélt a testem, elötte soha azóta mindig fájt a mellem mensi elött, elötte semmi peteérés, hasszurka, hasgörcs nem volt, gyógyszer abbahagyása után ezek mind voltak és sokat émelyegtem is. Amúgy peteérés után általában kevésbé kívánják a nõk a szexet.

Kb. egy hónappal ezelőtt megfáztam és le is zajlott egy hagyományos nátha egy-két hét alatt, amiből azonban a köhögés megmaradt és az istennek se múlik el. Az orvos azt mondta, hogyha nincs láz akkor ne törődjek vele! Nem dohányzom. Van tippetek?

Legjobb válasz: én is kb szeptember 15-e körül elkeztem köhögni és 1 hónapig ugy köhögtem majd meg fulladtam és még most is van hogy néha köhögök eggyet kettõt. még mindig váladékozik, de azért már lényegesen joban vagyok.

én is kb szeptember 15-e körül elkeztem köhögni és 1 hónapig ugy köhögtem majd meg fulladtam és még most is van hogy néha köhögök eggyet kettõt. még mindig váladékozik, de azért már lényegesen joban vagyok.
Nálam mindegy egyes náthánál így van, meggyógyulok, de még sokáig köhögök. Nem tudom mitõl lehet, az orvos azt mondja ne foglalkozzak vele, majd elmúlik.
nekem is köhögés marad utoljára. Egyszer csak elmúlik. Ha súlyosbodik menjél másik orvoshoz, vagy tüdõszûrésre. Egybként meg a szojkásos köhögés elleni cuccokat vedd a gyógyszertárban, vagy próbálj ki vmi újat. Vagy egy csomó vény nélküli cucc erre.:)
Nekem is volt ilyen, hogy legalább 1 hónapig köhögtem, de a majorannás tea segített. Nem a legjobb az íze, de attól felköhögtem és elmúlt egy hét alatt.

Kb egy hete van duzzanat a számban, ami fáj. De a fogorvoshoz csak csütörtökre kaptam időpontot. Ez valami gyulladás lehet, amit kezelni kellene?

Igazából aggódom, nehogy a babámnak bármi ártson...

Legjobb válasz: Nekem a szájpadlásomon volt nemrég kb. borsó nagyságú duzzanat, nagyon fájt, és minden nagyon csípte, kb. egy hétig. Aztán magától elmúlt. Üdv 24 hetes kismama

Nekem a szájpadlásomon volt nemrég kb. borsó nagyságú duzzanat, nagyon fájt, és minden nagyon csípte, kb. egy hétig. Aztán magától elmúlt. Üdv 24 hetes kismama
Nekem folyamatosan duzzadtak az ínyeim. Néha még a harapás is fáj. A fogaim kezeltek, teljesen épek. A fogorvosom szerint ez a terheséggel együtt jár. Ha mégis kezelni kell, akkor az elsõ trimeszterben nem szoktak érzéstelenítõt adni. 20 hetes mami

Hogyan szereljem fel ezt a tükröt? A fürdõben a csempe kb a tükör felénél ér véget, és onnan csak fal van, azaz a felsõ felétõl kb egy 1 centis hézag lenne.

Szeretnék kérni tippeket! Köszönöm

Legjobb válasz: Megméred, mekkora a rés, és vagy gumiból vagy fából vágsz "alátéteket", amik pont olyan vastagok legyenek, mint a hézag. Nálunk így van megoldva. Mást nem tudsz csinálni. Azt tudom még tanácsolni, hogy a tükör és a csempe közé bicikligumi-belsõbõl vágj egy alátétet, mert ha nem teszel, megtörténhet, hogy amikor húzod meg a facsavart, a tükör elpattan. Már jártam meg.

Megméred, mekkora a rés, és vagy gumiból vagy fából vágsz "alátéteket", amik pont olyan vastagok legyenek, mint a hézag. Nálunk így van megoldva. Mást nem tudsz csinálni. Azt tudom még tanácsolni, hogy a tükör és a csempe közé bicikligumi-belsõbõl vágj egy alátétet, mert ha nem teszel, megtörténhet, hogy amikor húzod meg a facsavart, a tükör elpattan. Már jártam meg.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ! Akkor komolyabb barkácsolás nélkül nem tudom megúszni? Én eredetileg hungarocell táblára gondoltam a tükör mögé, amin átmenne a csavar bele a falba.
A kérdező hozzászólása: Mi lenne, ha felragasztanám? Lehet kapni tekercses és tubusos tükörragasztókat. Csak nem tudom, hogy elbírná e, ha cuccokat pakolnánk a polcra.
A hungarocell tábla is megfelel, miért ne. A gond azzal, hogy azokat csak bizonyos vastagságban árulják (1, 2, 3...cm). Ha nálad a rés csak 16 mm, akkor mit csinálsz? Elkezded farigcsálni? Lehet egy éles vágóeszközzel a megfelelõ méretre tudod vágni...szóval passz. Én a ragasztást nem javasolom, mert abban nem lehet bízni, bármikor engedhet a ragasztó és több lesz a kár, mint a haszon.
Tökéletes a hungarocell, ha több mint egy centi, akkor teszel két centiset alá, és ahogy felcsavarozod azt a rögzítõ fémet, majd szépen összenyomja a hungarocellt amennyire kell, és akkor legalább be is feszül rendesen...

Fajdalmas mellfeszulesem van menzesz utan is kb. egy hetre ra, ami tart egesz ciklus alatt a kovetkezo verzesig, mitol lehet ez, kell aggodnom?

Ez a furcsasag nemreg jelentkezett, kb. ket honapja. Az a baj, hogy itt interneten nem tudtam olyan valaszt kapni ami szamomra megnyugtato lett volna, mivel a nok tobbsege a terhesseg jeleire hivatkozott, ami nalam kizart hisz meg szuz vagyok, tehat nem szedek fogamzasgatlot es semmi mas gyogyszert sem, csakis hules, megfazas eseten. Remelem tudtok segiteni, es elore is koszonom a valaszaitokat. :)

Legjobb válasz: Ez attól van,h kb. abban az idõben van peteérésed.Ilyenkor fokozódik az LH hormon termelõdése,aminek hatására a szervezet felkészül a megtermékenyített pete befogadására,a késõbbi szoptatásra(aktivizálódnak a tejmirigyek). Ennek a hormonnak a mennyisége,ha nem történik megtermékenyítés lecsökken. Ilyenkor van a menzesz.

Ez attól van, h kb. abban az idõben van peteérésed.Ilyenkor fokozódik az LH hormon termelõdése, aminek hatására a szervezet felkészül a megtermékenyített pete befogadására, a késõbbi szoptatásra(aktivizálódnak a tejmirigyek). Ennek a hormonnak a mennyisége, ha nem történik megtermékenyítés lecsökken. Ilyenkor van a menzesz.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez azt jelenti, hogy nekem 3 heten keresztul peteeresem van? Csak mert altalaban a menzesz utan ket hettel, a ciklus kozepidejeben jelentkezett ez a fajo mellfeszules, ami keves ideig tartott. Olvastam, hogy ritka, de egy ciklusban tobb peteeres is elofordulhat! Vajon nalam is ez tortenik?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszon a valaszt! :) Meg szeretnek tobb velemenyt is olvasni, kinek mi a tapasztalata vagy ki mit tud? :)
Dehogy azt jelenti. Az LH nevû hormon szintje a peteérés után fokozatosan csökken a menzeszig. Amikor egy szint alá esik, a méhnyálkahártya leválik és létrejön a menzesz. Ilyenkor elkezdõdik a folyamat elölrõl. A szervezet érzékeli, h lecsökkent a hormonszint, megkezdõdik a negatív Feedback, aminek hatására ismét elkezd termelõdni a hormon. Ez a peteérés környékén ér ismét a csúcsára. Ilyenkor kezd el fájni a melled és amíg ez a hormon "jelen van" az erre érzékenyebb embereknél fájdalmat okoz. Nem tudom sikerült-e érthetõen elmondanom, mert elég bonyolult dolog.
A kérdező hozzászólása: Nagyon is ertheto amit irtal, es tenyleg nagyon bonyolult a noi szervezet. ;)) Nalam meg remelem, hogy nem fog igy maradni ez a valtozas, es ez csak egy kis ideig fog tartani, mert elegge kellemetlen. Ismet nagyon szepen koszonom a valaszaidat! :)
Valószínûleg nem marad így. Ez leginkább fiatal korban jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaidat, nem volt okom panaszra, az a jelenség már elmult. :D

A baratnomnek peteerese van, es ma szeretkeztunk, de gumi nelkul nemsokat, kb 2x toltam be teljesen. Ez kb egy perc lehetett, lehet terhes?

Es elotte ma mar csinaltuk gumival, kb 1 ora elteltevel.

Legjobb válasz: kb 2x 1 perc alatt ?:D õrületes az iram tesó! XD

kb 2x 1 perc alatt ?:D õrületes az iram tesó! XD
neked meg nem ártana néha az agyacskádat használni, mielõtt élvezkedsz, akkor nem kéne ide jönni a hülye kérdéseiddel, amire a hülye válaszolók hülyeséget válaszolnak. szedd össze magad, oldd meg nélkülünk a súlyos problémáidat. majd a barátnõd is küldd ide h kérdezze meg "terhes lehetek?", mert ezekbõl a nagyon értelmes kérdésekbõl sose elég. ha ennyire hülye vagy a szexhez, miért csinálod?
Nem nehéz megjegyezni, ha védekezés nélkül bedugod a hímtagod a megfelelõ testnyílásba, akkor valamekkora esély van a teherbe esésre. Erre az egy kib*#@tt feladatra alakultak ki, igyekeznek is teljesíteni. Most izgulhattok, hogy ne legyen terhes. Megérte ezért kétszer betolni?
Gratulálok a gyerekhez!
Elõtte már volt egy magömlésed, bõven maradhatott rajta sperma. Kb. annyi esély van a teherbe esésre, mintha rendesen megdugtad volna. A teherbe eséshez elég egy pillanat...két perc bõven sok.
Ezt jól elkúrtad nem kicsit nagyon. Terhes...

A Betta halam furcsán viselkedik. Kb.21ete van meg, de sztem haldoklik. Mi lehet a baj? 10 literes aksim van egyedül van benne, levegőztető, melegítő van. Nem csinál semmit, mintha nem lenne ereje még úszni se és nem eszik!

Legjobb válasz: nagyon szomorú, hogy kb. ezredjére kell itt elmondanunk, hogy 30 liter alatt gerinces állat nem tartható. A bettának is minimum 30 liter kell. Legalább az akváriumod kocka alakú? Vagy gömb? Mivel eteted? Milyen gyakran? Víz értékek? Ammónia, nitrit? Nitrát?

nagyon szomorú, hogy kb. ezredjére kell itt elmondanunk, hogy 30 liter alatt gerinces állat nem tartható. A bettának is minimum 30 liter kell. Legalább az akváriumod kocka alakú? Vagy gömb? Mivel eteted? Milyen gyakran? Víz értékek? Ammónia, nitrit? Nitrát?
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a hasznos tanácsod és igyekszem megfogadni!
A kérdező hozzászólása: nah szóval. Vettem egy 28 literes akváriumot a régi 10 literes helyett (ennél nagyobb már nem férne), amiben a halaim vígan éldegélnek. Kereskedésbõl vett hallal szerintem nem érdemes foglalkozni, mert nálam csak 2 élte túl a 8ból, viszont 8at vettem akvaristától és még eddig mindegyik megmaradt. Jelenleg van 2 zebradánió, 1 szifó, 2 black molly, 2 neon, 1 platti és 2 guppi. A betta ellett felejtve, mert annak így már szerintem kicsi lenne a hely. A többiek meg jól elvannak együtt. Az egyetlen problémám, hogy nagyon algásodik a vizem a növénytõl. Tudtok vmit, hogy mit csináljak ellene? A növényt nem szeretném kidobni, mert a halik is szeretik.
nem a növénytõl algásodik a vized, hanem attól hogy ekkora helyen kb. a halak felét sem tarthatnád!!! a sok halszar és a halkaja maradékból származó ammónia táplálja az algát. Ezért algásodik!
A kérdező hozzászólása: Én nem akarok veszekedni, se konfliktust, de több akvaristával is beszéltem és ennyi hal NEM sok egy ekkora akváriumba! De amúgy kösz a válaszod.
Zebra dánió Medence: Minimum 50 literes (mert szeret úszni sokat és kell neki a mozgástér) Halnépesség: 80 literre 8 hal Szifó Medence: Minimum 50 literes Halnépesség: 100 literre 10-12 hal Black molly Medence: Minimum 90 literes Halnépesség: 100 literre 6-8 hal Neon Medence: Minimum 70 literes Halnépesség: 90 literre 10-14 hal Platti Medence: Minimum 60 literes Halnépesség: 100 literre 8 hal Guppi (abból is a legkisebb fajta) Medence: Minimum 25 literes Halnépesség: 50 literre 6-8 hal Szóval még így is minimum 50 liter kéne nekik, ha azzal nem számolunk, hogy rajhalak. 10 db halad van, ha egy fajtából lennének és csapatba összeállnának még akkor is 50 liter a minimum. Nem még akkor, amikor mindenki külön van. Arról nem is beszélve, hogy ezek a halacskák nem érzik magukat jól ilyen kis létszámban.
én sem veszekedni akarok, de ez így nem jó a halaknak sem és neked sem, mert így nagyon sok munka van vele és így is nagy az esély rá, hogy fél éven belül kihalnak a halaid. Válassz ki egy olyan fajt, amit szeretnél és egy fajtábó rakj az akváriumba egy kisebb csapatot. Mondjuk ne a neon vagy a dánió legyen, mert õk nem szeretik a zsugori akváriumokat. Ha pedig nem tetszik a kevés hal, akkor vegyél bele pár garnélát.
a 30 liter jó lenne kezdésnek, de pont a betta lett volna jó bele.. és még az endler guppy(egy ekkora akiban 7db). de ezeket nem egyszerre a bettával. az elõzõ válaszolónak igaza van, szifó és molly nem tartható csak 150 litertõl. Külömbség van aközött a 2 ember között, akinek van akváriuma, és halakat tart- és aki akvarista-. Kutyát is lehet úgy tartani, hogy kétméteres láncra kötöd egész életében és csak maradékot adsz neki, vagy lehet felelõsségteljesen. Nekem is volt egy ismerõsöm, aki halakat tatrott pár évig, talán 4-5, de persze úgy, hogy pirahnát 100 literes akváriumban, aztán le kellett passzolja az állatkertnek, mert akkorára nõtt, hogy nem volt hova tegye. És komoly gondjaid lesznek az akvarisztikával, ha nem olvasol legalább egy picit is utána megfelelõ forrásokból(itt nem nõk-lapja magazinokra gondolok, hanem akvariszikai oldalakra). És a legegyszerûbb olvasmányt már be is linkeltem neked, csak lusta voltál kinyitni. tessék mégegyszer:http://www.akvarista.hu/images/ebook/kezdeti_lepesek.pdf
A kérdező hozzászólása: Ne haragudjatok, hogy ezt mondom, de 90%-ban mindenki azt írta, hogy túl kicsi, vagyis, hogy olyan, mintha egy kutyát tartanál pórázon. Tisztázzuk: akkor mindegy, hogy hány literes az akvárium. Lehet 15, 150, 300, mivel alapba a hal be van zárva és nem szabad, mint a természetben. Tehát a halnak az a legjobb ha nem tesszük akváriumba!
azt kérdezném még meg, hogy milyen szûrésed van? Hány liter/órás?
azt még nem írtam, hogy etetés közben ki lehet húzni a szûrõt 10-15 percre, és persze a heti 30%os vízcserénél is
A kérdező hozzászólása: Tegnap vettem halakat egy guppit és egy mollyt. mareggelre mindegyik halott volt. És a halak a víz alján maradtak, nem lebegtek a tetején? Sztem a vízzel vmi nem oké. Szerintetek mi lehet? Volt benne fertõtlenítõ és víztisztító is. Nem értem. Segítsetek!
Kicsi helye van egyébkéntis A TÖRVÉNY TILTJA A +§ LITER ALATTI HAL TARTÁST
*30 LITER
ha nincs szûrõd, akkor ammóniamérgezésben fog meghalni. és a levegõzetõ nem helyettesítheti a létfontosságú szûrõt. sõt levegõzetõ nem is kell a bettának, mert labirintkopoltyús; nagyon egyszerûen le vannak írva(ovodás is megérti) az akvarisztika alapjai: http://www.akvarista.hu/images/ebook/kezdeti_lepesek.pdf
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki hozzászólását.
A kérdező hozzászólása: Ok. akkor kºrdezem úgy, hogy hány halat lehet ekkora akváriumban tartani? nem csigát vagy növényt, hanem halat. sztem 3-5 halnak nem kicsi ekkora hely... és milyen fajtát?
sajnos halat nem lehet, de Red Cherry garnélát azt igen, szûréssel. ugyanolyan gyors mozgásúak, mint a halak, a lábaikkal úsznak, nem unalmasak. 30 litertõl lehet a legkisebb nanohalakat tartani
hány centis ugyan? red cherry garnélát de az meg gyorsan szaporodik
*hány cents az akvárium hogy olyan nagynak gondolod én a 165 literesemet kicsinek tartom
Halat ebben nem lehet. Túl kicsi. Ne haragudj, de ha valaki halat akar tartani, rászánhatna annyit, hogy vesz neki egy normális akváriumot. Állattartáskor nem csak azzal kell törõdni h nekünk mi tetszik, hanem azzal is, hogy az állatnak mi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod! Külsõ szûrõm van: 3Wattos, 40 literes aksihoz és 180 liter/óra


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!