Találatok a következő kifejezésre: Kb a után hány napra (36 db)

Ha valaki dohányos, túlsúlyos és magas a vérnyomása, lehet babája? Valamint még annyit, hogy kezdő próbálkozók vagyunk. Mikor érdemes próbálkozni? Kb menzesz után hány nappal lehet peteérés?

Legjobb válasz: Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.

Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.
lehet babátok, de ha az embernek semmilyen panasza nincs, akkor is érdemes életmódot választani a pár mindkét tagjának: sok zöldség, gyümölcs fogyasztás, folsav szedésének elkezdése, esetleg elõtte 2-3 hónappal méregtelenítés, testmozgás bevezetése, káros szenvedélyek felfüggesztése. Érdemes felkeresni a nõdokidat is, hogy mit tud nektek javasolni a családtervezéshez.
elõsször is . ha én babát akarok. és azt is akarom hogy egészséges legyen akkor elõször leszokom a dohányzásrol. lehet babád de menj orvoshoz hogy a magas vérnyomáshoz ö mitszol. a tulsúllyal kapcsolatban. más is lett már igyterhes.
Mindeképpen az lenne a jó, ha leszoknál a cigirõl, nekem magamtól sikerült, 10 év után, napi 1 dobozról... De segít ebben is és a másik kettõben is a háziorvosod. Viszont az, hogy nem lesz agya vagy végtagjai???! Hát azért ez kicsit meredek! Igen, nõ a kockázat, de hány nõ szült már egészséges babát dohányzás mellett? Azt olvastam, hogy sokkal jobban árt a magzatnak az, ha vki terhesen próbál meg leszokni a dohányzásról és közben emiatt elvonási tünetei vannak, mint ha dohányzik a terhesség alatt. Persze nekem sem tetszik, amikor egy kismami szájából lóg a cigi! Sztem ha igazán gyereket akartok, igazán megéri akár gyógyszeres segítséggel is megpróbálni leszokni, nem csak a baba miatt, hanem miattad is!!! Sok szerencsét!
Hmmm... Lehet baba - de az már nem garantált, hogy keze vagy agya is lesz neki. Egy nagyon komoly (orvos által felügyelt) diéta, vérnyomás beállítása és felügyelete, és ezalatt a dohányzásról leszokás is kell a normális babához. Nem lesz könnyû.

Császáros szülés után hány nappal tudtad egyedül (minimális segítséggel) ellátni a dolgaidat, ha volt egy kb. két évesed is otthon?

A fiamat császárral szültem, különböz? okok miatt 2 hétig vegetáltam, ki voltam szolgálva (anyámnál laktam). Most progis császár lesz dec. 19-én, karácsonyra jön a baba, a doki azt mondta, ha nincs gond, 4 nap után hazaenged, hogy otthon ünnepeljünk. A férjem velünk lesz az els? napokban. Arra vagyok kíváncsi, hogy hány nappal/héttel szülés után tudom majd ellátni szinte maradéktalanul a dolgomat (két gyerek ellátása, ill. háztartás, a többi még várhat). Az els? császárt nagyon jól viseltem.

Legjobb válasz: Engem császár után 5 nappal engedtek haza, teljesen egyedül voltam, így minden feladatot el "kellett" látnom. Szerencsére nem volt gond, nagyon jól viseltem. Ha a férjed tud az elején segíteni - sajnos az enyém nem tudott - az sokat jelent. Szerintem 1-2 hét és nem lesz gond, de amíg van segítséged, pihenj sokat!!!

Engem császár után 5 nappal engedtek haza, teljesen egyedül voltam, így minden feladatot el "kellett" látnom. Szerencsére nem volt gond, nagyon jól viseltem. Ha a férjed tud az elején segíteni - sajnos az enyém nem tudott - az sokat jelent. Szerintem 1-2 hét és nem lesz gond, de amíg van segítséged, pihenj sokat!!!
A kérdező hozzászólása: a férjem jobbára otthon tud lenni, de nem kizárt, hogy pár órára el kell menjen. Ezért lesz jó, ha karácsonyra jön a pici, ilyenkor kevesebb a munka.
3. nap engedtek haza, akkor már fõztem ebédet. De szerencsés voltam mert jól viseltem.
2 császárom volt az elsõ után 4nappal mehettem haza de más másnap rohangáltam a kórházban :-) szal mire hazamehettem már nem volt gond a napi rutin persze azért nem teljese erõbedobással mivel õ a második gyerek volt így 2gyerek volt otthon akit el kellet látni a 2ik császár után 1, 5 napot voltam bent és mehettem haza ugyan úgy a mûtét utáni másnap már mentem ide oda akkor ár 3 gyerek volt de ha lassan is de mindent meg tudtam csinálni volt olyan aki 4ik nap még a lábát is alig tette ki a ágyból szal egyéb függõ ki mit bír
Szia.Szombat este csaszaroztak, vasarnap reggel mar setaltam.Hetfo delutan pedig hazaengedtek minket.A ferjem segitett a gyerekkel de a haztartast egyedul "vezettem".Nem voltam olyan gyors mint most de megcsinaltam mindent. Ha az elso csaszart is jol viselted nem hiszem hogy most baj lenne.Tudod miket szabad/nem szabad csinalni tudod mennyit birsz el.Semmikepp se eroltesd meg magad.A gyerekek az elsok a tobbi varhat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Igen, nálunk 1. nap nem volt szabad felkelni, másnap vették ki csak a katétert is, akkor már sétáltam a folyósón, mert tudtam, hogy így hamarabb lehet gyógyulni. A dokim is ki volt akadva, mert akárhányszor jött vizitelni, sosem talált:) A gondom az volt, hogy 1 hétig ültem kórházban, utána 1 hétig anyámnál, mert a lakás nem volt kész, szóval ki voltam kímélve, és igazából nem is tudom, mit tudtam volna megcsinálni egyedül. Anyámnál kínomban már odaálltam rántott husit sütni, mert untam magam. Hazajõve áttakarítottam a lakást újra, ez volt a 3. héten. De azért szerintem ég és föld a különbség a 2, 5 hét és a 4 nap között, fõleg, ha ráadásul már van egy csemetéd otthon. Igazából lelkileg próbálok felkészülni rá, mert fizikailag nem tudom, most mit tehetnék, így, szülés elõtt.

Aktus után hány nappal történik kb a beágyazódás?

Nem tudom mikor volt ovum, ma barna folyásom volt. Lehet attól is?

Legjobb válasz: 5-7 nap alatt ér a méhbe, ott három nap alatt fúrja be magát.

5-7 nap alatt ér a méhbe, ott három nap alatt fúrja be magát.
Kb 1 héttel lehet számolni az ovu és a beágyazódás között. A barnázás sokmindentõl lehet, akár ettl is de ezt senki nem fogja tudni neked megmondani.
Ez változó, de kb. 5-7 nap múlva ágyazódik be. Barnázás lehet a beágyazódástól, de ez nem biztos. Nekem volt egy kevés, de nem mindenkinek attól van...


Szia. Én úgy tudom, hogy 4-10 napra. :)
3 napra semmikepp sem. Min 4 nap, de akar 12-13 napig is eltarthat.
Így van, 7-12 nap, de akár többet is igénybe vehet egy kicsivel!

Az integrált teszt véreredményeit kb. mennyi idővel lehet megtudni az uh. után? Hány nap múlva veszik le a második vért?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ vérvétel a 12 hét elõtt volt + UH, a második a 16 hét elõtt. A végeredményt kb 1,5 hét múlva tudják megmondani.

Nekem az elsõ vérvétel a 12 hét elõtt volt + UH, a második a 16 hét elõtt. A végeredményt kb 1, 5 hét múlva tudják megmondani.
Én idõsebb vagyok, nekem már az elsõ eredményt is értékelték.De csak külön kérésre teszik.Aztán értékelték együtt a kettõ, ultrahanggal együtt a három eredményt.
én kb egy hét utan kaptam a kodot sms-ben, amivel be tudtam lepni a weboldalra. a dokinom valamennyivel kesobb azt hiszem, de o papiron kapta tolem egyszer vettek vert az integralt teszthez
A kérdező hozzászólása: Az elsõ vérvétel is értékelhetõ eredmény, vagy csak a kettõ együtt+ az uh.?

Mikor van PÉM? Most jött meg elöször szülés óta, de nem tudom hogy müködik ez a PÉ dolog mikor kell kb lennie mensi utan hány nappal vagy hogyan?

Legjobb válasz: a szulés után szerintem változo lehet, ahogy a mensi is. nálam is így volt, tobb honapig volt nagyon rendszertelen mensim, vagyis a ciklus, így a pé is, míg visszaállt a 28 napos. a számolásos védekezés addig meg sem fordult a fejemben. elvileg ugyanugy a ciklus kozepén kellene lennie, de amig az rendszertelen, addig bizonytalan az is.

a szulés után szerintem változo lehet, ahogy a mensi is. nálam is így volt, tobb honapig volt nagyon rendszertelen mensim, vagyis a ciklus, így a pé is, míg visszaállt a 28 napos. a számolásos védekezés addig meg sem fordult a fejemben. elvileg ugyanugy a ciklus kozepén kellene lennie, de amig az rendszertelen, addig bizonytalan az is.
SMS-ben TERHES szó a 1799-re
Vegyél elõ egy biológia könyvet, és rájössz majd magadtól is, hogy 2 hétnél elõbb egyik sem mutatja ki. Ne égesd már magad ilyen hülye kérdésekkel! Különben is, ha ennyit sem tudsz a nõi testrõl, minek szexelsz? És hogy a kérdésre is válaszoljak: bármelyik kimutatja 2 hét után, és ha azt mondod a patikusnak, hogy a legolcsóbbat adja, akkor valószínûleg 900-1000 ft-os tesztet ad.
2 hét után bármelyik kimutatja.
A kérdező hozzászólása: Van olyan ami elöbb kimutatja?
/Meik/ Gratulálok te sem vagy több 16-nál :@
Nincs olyan, mert nincs mit kimutatni. A megtermékenyített petesejt kb. 10 nappal a megtermékenyítés után ágyazódik be a méhbe, akkor kezd el HCG-hormont termelni, amit a teszt kimutat. Tehát ennél korábban - amíg a petesejt csak vándorol - nincs mit kimutatni! A legérzékenyebb tesztek is csak 10-11 nappal a fogantatás után mutatnak ki bármit, de azon a pár napon már igazán semmi nem múlik...

A sex után (ami 03.11-én volt) hány napra mutatható ki, hogy van valami? Kb hány napra tudom megcsinálni az első tesztet?

Nagyon szeretnék babát!!23 éves vagyok,már 7 éve vagyok együtt a barátommal.3 éve élünk együtt,mindenünk megvan.Most már csak a baba hiányzik.

Legjobb válasz: A tesztet nem a sex dátuma szerint tudjuk,hogy kb.mikor csináljuk meg.Azt kéne tudnod mikor volt az utolsó menses elsõ napja.A legvalószinübb tehetbe esés ideje a 9-13 nap között van amit a mensestõl számolunk.Ha akkor sexeltetek nagy eséjed lehet rá,de sajna vannak más problémák is.Én elötte elmentem dokihoz,hogy egyálltalán lehet-e babám mert nagyon sokat voltam beteg/sokat voltam felfázva,meg gomba/.Van egy honlap nézd meg ott kiszámolja a köv. hónapban a ciklusod és mikor valószinû a teherbe esés.www.ciklus.hu

A tesztet nem a sex dátuma szerint tudjuk, hogy kb.mikor csináljuk meg.Azt kéne tudnod mikor volt az utolsó menses elsõ napja.A legvalószinübb tehetbe esés ideje a 9-13 nap között van amit a mensestõl számolunk.Ha akkor sexeltetek nagy eséjed lehet rá, de sajna vannak más problémák is.Én elötte elmentem dokihoz, hogy egyálltalán lehet-e babám mert nagyon sokat voltam beteg/sokat voltam felfázva, meg gomba/.Van egy honlap nézd meg ott kiszámolja a köv. hónapban a ciklusod és mikor valószinû a teherbe esés.www.ciklus.hu
A kérdező hozzászólása: 03.02-én volt volt utolsó mensim elsõ napja.A legközelebbi 03.29-30 között kell, hogy jöjjön.Ami remélem nem fog jönni.És most egy kicsit megilyesztettél, mert én is nagyon hama felfázok és volt már gombám is.Hú remélem azért ez nagyon nem befolyásolja?!
Szia! Azt irtad, hogy 29-én kell legközelebb megjönnie. Ha késik a mensid, rá egy-két napra már tesztelhetsz. Nekem a nem várt mensi napján már kimutatta a teszt a terhességet. Én február elején voltam felfázva, március 02-án kellett volna megjönnie, akkor csináltam a tesztet.
Kb.a várt menzes elmaradása után 5 nappal tesztelj mert akkor már biztos h kimutatja!Én szoritok neked! üdv:15 hetes kismami
Szia! Ha most nem jön össze a baba akkor szerintem menny el egy vizsgálatra a dokidhoz.De azért drukkolok. Én is a várt menses után 3. nap csináltam tesztet és pozitív lett.Sok sikert a kis jövevényhez!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon-Nagyon szépen köszönöm, hogy drukkoltok, nagyon jól esik.Köszönöm a válaszokat.Mindenkinek a legjobbakat kívánom.És remélem nekem is össze fog jönni.

Hány napig kell bent lenni a kórházban szülés után kb. , ha nincs komplikáció?

Még soha nem aludtam kórházban, annyira félek ettõl!

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott természetes szülés után 3 nap, császármetszésnél 7 nap. De ez kórházanként eltérõ lehet. De ha simán szülsz, 2 napot mindenképpen rá kell számolni. És ne arra gondolj, hogy soha nem feküdtél kórházba, jaj, mi lesz, hanem gondolj arra, hogy azért vagy ott, hogy utána se történjen semmi gond, megfigyelnek, a babát is megfigyelik és ha minden rendben lesz, akkor irány haza! Én rengeteget feküdtem már kórházban az életem során, viszont a legtöbbet a terhességem végén és szülés után. Konkrétan 3 hetet töltöttem egyhuzamban kórházban. És kibírtam.

Ahol én szültem, ott természetes szülés után 3 nap, császármetszésnél 7 nap. De ez kórházanként eltérõ lehet. De ha simán szülsz, 2 napot mindenképpen rá kell számolni. És ne arra gondolj, hogy soha nem feküdtél kórházba, jaj, mi lesz, hanem gondolj arra, hogy azért vagy ott, hogy utána se történjen semmi gond, megfigyelnek, a babát is megfigyelik és ha minden rendben lesz, akkor irány haza! Én rengeteget feküdtem már kórházban az életem során, viszont a legtöbbet a terhességem végén és szülés után. Konkrétan 3 hetet töltöttem egyhuzamban kórházban. És kibírtam.
én is kórházfóbiás vagyok eléggé, de hidd el, a szülés után én szinte örültem annak, hogy bent kellett maradnunk, és páróránként ránk néztek, hogy minden rendben van-e. Magamért is aggódtam kicsit (császárom volt, és mindenféle hülye tüneteim voltak), de elsõsorban a babámmal kapcsolatban érdekelt minden olyan, amirõl addig nem hallottam (például, hogy miért bukott kajcsi után mindig, elõtte azt sem tudtam, hogy létezik ilyen jelenség). Egyébként 3, 5 napot voltam bent, teljesen kibírható volt.
Uzsokiban 4 nap.
Székesfehérváron természetes szülésnél 3 éjszakát, császárnál 5 éjszakát kell bent lenni, ha minden rendben van.
Szerintem meg egyáltalán nem más. Nagyon féltem a kórháztól ez szülés után is megmaradt. Borzalom volt az a 3 nap. Meg is fogadtam, hogy soha többet az életemben nem szülök, ha bent kell maradni.
Én is féltem ettõl, mert azelõtt sosem voltam kórházban, csak kb. 3 éves koromban. Szülésnél/után teljesen más! Végül 3 helyett 5 napig kellett bent lennem, mert a kisfiamnak antibiotikum kellett, de még egy picit "örültem" is ennek, mert nagy biztonságérzetet adott, hogy bármikor bármivel lehet menni a csecsemõsökhöz, amit otthon már nem lehet. Pl. nehezen indult meg a tejem, és csak pont az 5. nap volt az elsõ, amikor már nem kellett pótlás. Otthon biztosan frászban lettem volna, hogy sír a baba mert éhes. Szóval ezt szerintem teljesen másképpen éli meg az ember, mintha mondjuk valami betegség miatt kell bent lenni.
Másképp fogod látni! Arra gondolsz majd, h minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Hát pedig én is hazamennék szívem szerint. :)
A kórház nem börtön, saját felelõsségre bármikor haza lehet menni. Sok országban be se viszik szülni a nõt, pl Hollandia, hanem csak kiküldik hozzá az ápolót 3 napra. Sok nõt ismerek, aki még aznap hazament. Araboknál, cigányoknál ez természetes, a fehér ember kicsit puhányabb fajta...
A kérdező hozzászólása: Én még nem vagyok terhes, csak elgondolkoztam ezen a témán. :) Lehet, hogy ha az lennék, másképp látnám a dolgot.
korházfüggõ. Én császárral szültem, 3és fél napos babával már otthon voltunk. Engem befektettek pár nappal elõtte. "szörnyû" volt, nem bírom a kórház gondolatát sem, de hidd el ki lehet bírni, és ha már megvan a baba akkor úgyis vele foglalkozol.
Ez a legnagyobb bajod, hogy bent kell aludni életed legcsodálatosabb élménye után????? Néha elgondolkoztatnak egyes emberek. Mennyi mindent nem éltek még át.
Debrecenben 4ik napon engednek haza ha minden ok!(spontán szülés, problémamentes)

Átlagosan kb. hány nap kemény zabálás és nem mozgás után híznak el a mai (kb.30 éves) nők?

Kíváncsi vagyok, hogy mennyi zabálós (csoki, cukor, liszt stb.) nap után híznak meg kilókat az emberek? Karácsony ideje alatt hány kiló tud feljönni (hány jött fel nektek?) illetve mennyi idő alatt lehet ezt leadni? Egy sportember, aki viszonylag normálisan eszik és mozog az mennyi idő alatt áll vissza a rendes súlyára egy ilyen karácsonyi dömping után? Írjatok tapasztalatokat! Köszi!

Legjobb válasz: Az elhizáshoz NEM kellenek zabálós napok, elég naponta csak 50 kcal plusszt megenni. Már egy év alatt látványos "eredményt" lehet elérni vele. Németországban van egy mondás, hogy nem karácsony és újév között hizik meg valaki, hanem újév és karácsony között.

Az elhizáshoz NEM kellenek zabálós napok, elég naponta csak 50 kcal plusszt megenni. Már egy év alatt látványos "eredményt" lehet elérni vele. Németországban van egy mondás, hogy nem karácsony és újév között hizik meg valaki, hanem újév és karácsony között.
Egyetértek az elõttem szólóval.Én a teától szedtem fel például pár kilót.Nem is gondoltam volna, de napi ~1 liter tea cukrozva 2 kilót is eredményezhet 1 hónap alatt, érdemes az ilyen apróságokra odafigyelni épp ezért.Elõtte ásványvizet ittam csak anyagi megfontolásból váltottam teára, de hamar vissza is vettem az ízesítésébõl:) A csapvízre lenne a legideálisabb ráállni, ha nem nyomnák tele klórral, fluorral meg hasonló "hasznos" kiegészítõkkel. A rendes súlyra való visszaállás legalább 2 hónap komoly edzés ára, attól függõen persze hogy mennyi felesleg jött fel azt megelõzõen.28/f


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!