Találatok a következő kifejezésre: Kb a után hány napra (35 db)

Ha valaki dohányos, túlsúlyos és magas a vérnyomása, lehet babája? Valamint még annyit, hogy kezdő próbálkozók vagyunk. Mikor érdemes próbálkozni? Kb menzesz után hány nappal lehet peteérés?

Legjobb válasz: Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.

Ha babát szeretnétek, akkor elször is szokj le a cigirõl, hiszen ha terhes leszel, úgyis le kell szokni róla. És a dohányzás csökkentheti az esélyt a teherbeesésre. Szóval jobb elõbb leszokni. A túlsúly õszintén szólva nem lehet nagy akadály, de jobb lenne, ha diétáznál, hogy ne terhelje meg nagyon a szervezetedet a terhesség. A magas vérnyomásról nem tudok mit mondani, de orvosi felügyelet mellett hiszem, hogy komoly gond lehet.
lehet babátok, de ha az embernek semmilyen panasza nincs, akkor is érdemes életmódot választani a pár mindkét tagjának: sok zöldség, gyümölcs fogyasztás, folsav szedésének elkezdése, esetleg elõtte 2-3 hónappal méregtelenítés, testmozgás bevezetése, káros szenvedélyek felfüggesztése. Érdemes felkeresni a nõdokidat is, hogy mit tud nektek javasolni a családtervezéshez.
elõsször is . ha én babát akarok. és azt is akarom hogy egészséges legyen akkor elõször leszokom a dohányzásrol. lehet babád de menj orvoshoz hogy a magas vérnyomáshoz ö mitszol. a tulsúllyal kapcsolatban. más is lett már igyterhes.
Mindeképpen az lenne a jó, ha leszoknál a cigirõl, nekem magamtól sikerült, 10 év után, napi 1 dobozról... De segít ebben is és a másik kettõben is a háziorvosod. Viszont az, hogy nem lesz agya vagy végtagjai???! Hát azért ez kicsit meredek! Igen, nõ a kockázat, de hány nõ szült már egészséges babát dohányzás mellett? Azt olvastam, hogy sokkal jobban árt a magzatnak az, ha vki terhesen próbál meg leszokni a dohányzásról és közben emiatt elvonási tünetei vannak, mint ha dohányzik a terhesség alatt. Persze nekem sem tetszik, amikor egy kismami szájából lóg a cigi! Sztem ha igazán gyereket akartok, igazán megéri akár gyógyszeres segítséggel is megpróbálni leszokni, nem csak a baba miatt, hanem miattad is!!! Sok szerencsét!
Hmmm... Lehet baba - de az már nem garantált, hogy keze vagy agya is lesz neki. Egy nagyon komoly (orvos által felügyelt) diéta, vérnyomás beállítása és felügyelete, és ezalatt a dohányzásról leszokás is kell a normális babához. Nem lesz könnyû.

Császáros szülés után hány nappal tudtad egyedül (minimális segítséggel) ellátni a dolgaidat, ha volt egy kb. két évesed is otthon?

A fiamat császárral szültem, különböz? okok miatt 2 hétig vegetáltam, ki voltam szolgálva (anyámnál laktam). Most progis császár lesz dec. 19-én, karácsonyra jön a baba, a doki azt mondta, ha nincs gond, 4 nap után hazaenged, hogy otthon ünnepeljünk. A férjem velünk lesz az els? napokban. Arra vagyok kíváncsi, hogy hány nappal/héttel szülés után tudom majd ellátni szinte maradéktalanul a dolgomat (két gyerek ellátása, ill. háztartás, a többi még várhat). Az els? császárt nagyon jól viseltem.

Legjobb válasz: Engem császár után 5 nappal engedtek haza, teljesen egyedül voltam, így minden feladatot el "kellett" látnom. Szerencsére nem volt gond, nagyon jól viseltem. Ha a férjed tud az elején segíteni - sajnos az enyém nem tudott - az sokat jelent. Szerintem 1-2 hét és nem lesz gond, de amíg van segítséged, pihenj sokat!!!

Engem császár után 5 nappal engedtek haza, teljesen egyedül voltam, így minden feladatot el "kellett" látnom. Szerencsére nem volt gond, nagyon jól viseltem. Ha a férjed tud az elején segíteni - sajnos az enyém nem tudott - az sokat jelent. Szerintem 1-2 hét és nem lesz gond, de amíg van segítséged, pihenj sokat!!!
A kérdező hozzászólása: a férjem jobbára otthon tud lenni, de nem kizárt, hogy pár órára el kell menjen. Ezért lesz jó, ha karácsonyra jön a pici, ilyenkor kevesebb a munka.
3. nap engedtek haza, akkor már fõztem ebédet. De szerencsés voltam mert jól viseltem.
2 császárom volt az elsõ után 4nappal mehettem haza de más másnap rohangáltam a kórházban :-) szal mire hazamehettem már nem volt gond a napi rutin persze azért nem teljese erõbedobással mivel õ a második gyerek volt így 2gyerek volt otthon akit el kellet látni a 2ik császár után 1, 5 napot voltam bent és mehettem haza ugyan úgy a mûtét utáni másnap már mentem ide oda akkor ár 3 gyerek volt de ha lassan is de mindent meg tudtam csinálni volt olyan aki 4ik nap még a lábát is alig tette ki a ágyból szal egyéb függõ ki mit bír
Szia.Szombat este csaszaroztak, vasarnap reggel mar setaltam.Hetfo delutan pedig hazaengedtek minket.A ferjem segitett a gyerekkel de a haztartast egyedul "vezettem".Nem voltam olyan gyors mint most de megcsinaltam mindent. Ha az elso csaszart is jol viselted nem hiszem hogy most baj lenne.Tudod miket szabad/nem szabad csinalni tudod mennyit birsz el.Semmikepp se eroltesd meg magad.A gyerekek az elsok a tobbi varhat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Igen, nálunk 1. nap nem volt szabad felkelni, másnap vették ki csak a katétert is, akkor már sétáltam a folyósón, mert tudtam, hogy így hamarabb lehet gyógyulni. A dokim is ki volt akadva, mert akárhányszor jött vizitelni, sosem talált:) A gondom az volt, hogy 1 hétig ültem kórházban, utána 1 hétig anyámnál, mert a lakás nem volt kész, szóval ki voltam kímélve, és igazából nem is tudom, mit tudtam volna megcsinálni egyedül. Anyámnál kínomban már odaálltam rántott husit sütni, mert untam magam. Hazajõve áttakarítottam a lakást újra, ez volt a 3. héten. De azért szerintem ég és föld a különbség a 2, 5 hét és a 4 nap között, fõleg, ha ráadásul már van egy csemetéd otthon. Igazából lelkileg próbálok felkészülni rá, mert fizikailag nem tudom, most mit tehetnék, így, szülés elõtt.

Aktus után hány nappal történik kb a beágyazódás?

Nem tudom mikor volt ovum, ma barna folyásom volt. Lehet attól is?

Legjobb válasz: 5-7 nap alatt ér a méhbe, ott három nap alatt fúrja be magát.

5-7 nap alatt ér a méhbe, ott három nap alatt fúrja be magát.
Kb 1 héttel lehet számolni az ovu és a beágyazódás között. A barnázás sokmindentõl lehet, akár ettl is de ezt senki nem fogja tudni neked megmondani.
Ez változó, de kb. 5-7 nap múlva ágyazódik be. Barnázás lehet a beágyazódástól, de ez nem biztos. Nekem volt egy kevés, de nem mindenkinek attól van...


Szia. Én úgy tudom, hogy 4-10 napra. :)
3 napra semmikepp sem. Min 4 nap, de akar 12-13 napig is eltarthat.
Így van, 7-12 nap, de akár többet is igénybe vehet egy kicsivel!

Az integrált teszt véreredményeit kb. mennyi idővel lehet megtudni az uh. után? Hány nap múlva veszik le a második vért?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ vérvétel a 12 hét elõtt volt + UH, a második a 16 hét elõtt. A végeredményt kb 1,5 hét múlva tudják megmondani.

Nekem az elsõ vérvétel a 12 hét elõtt volt + UH, a második a 16 hét elõtt. A végeredményt kb 1, 5 hét múlva tudják megmondani.
Én idõsebb vagyok, nekem már az elsõ eredményt is értékelték.De csak külön kérésre teszik.Aztán értékelték együtt a kettõ, ultrahanggal együtt a három eredményt.
én kb egy hét utan kaptam a kodot sms-ben, amivel be tudtam lepni a weboldalra. a dokinom valamennyivel kesobb azt hiszem, de o papiron kapta tolem egyszer vettek vert az integralt teszthez
A kérdező hozzászólása: Az elsõ vérvétel is értékelhetõ eredmény, vagy csak a kettõ együtt+ az uh.?

Mikor van PÉM? Most jött meg elöször szülés óta, de nem tudom hogy müködik ez a PÉ dolog mikor kell kb lennie mensi utan hány nappal vagy hogyan?

Legjobb válasz: a szulés után szerintem változo lehet, ahogy a mensi is. nálam is így volt, tobb honapig volt nagyon rendszertelen mensim, vagyis a ciklus, így a pé is, míg visszaállt a 28 napos. a számolásos védekezés addig meg sem fordult a fejemben. elvileg ugyanugy a ciklus kozepén kellene lennie, de amig az rendszertelen, addig bizonytalan az is.

a szulés után szerintem változo lehet, ahogy a mensi is. nálam is így volt, tobb honapig volt nagyon rendszertelen mensim, vagyis a ciklus, így a pé is, míg visszaállt a 28 napos. a számolásos védekezés addig meg sem fordult a fejemben. elvileg ugyanugy a ciklus kozepén kellene lennie, de amig az rendszertelen, addig bizonytalan az is.
SMS-ben TERHES szó a 1799-re
Vegyél elõ egy biológia könyvet, és rájössz majd magadtól is, hogy 2 hétnél elõbb egyik sem mutatja ki. Ne égesd már magad ilyen hülye kérdésekkel! Különben is, ha ennyit sem tudsz a nõi testrõl, minek szexelsz? És hogy a kérdésre is válaszoljak: bármelyik kimutatja 2 hét után, és ha azt mondod a patikusnak, hogy a legolcsóbbat adja, akkor valószínûleg 900-1000 ft-os tesztet ad.
2 hét után bármelyik kimutatja.
A kérdező hozzászólása: Van olyan ami elöbb kimutatja?
/Meik/ Gratulálok te sem vagy több 16-nál :@
Nincs olyan, mert nincs mit kimutatni. A megtermékenyített petesejt kb. 10 nappal a megtermékenyítés után ágyazódik be a méhbe, akkor kezd el HCG-hormont termelni, amit a teszt kimutat. Tehát ennél korábban - amíg a petesejt csak vándorol - nincs mit kimutatni! A legérzékenyebb tesztek is csak 10-11 nappal a fogantatás után mutatnak ki bármit, de azon a pár napon már igazán semmi nem múlik...

A sex után (ami 03.11-én volt) hány napra mutatható ki, hogy van valami? Kb hány napra tudom megcsinálni az első tesztet?

Nagyon szeretnék babát!!23 éves vagyok,már 7 éve vagyok együtt a barátommal.3 éve élünk együtt,mindenünk megvan.Most már csak a baba hiányzik.

Legjobb válasz: A tesztet nem a sex dátuma szerint tudjuk,hogy kb.mikor csináljuk meg.Azt kéne tudnod mikor volt az utolsó menses elsõ napja.A legvalószinübb tehetbe esés ideje a 9-13 nap között van amit a mensestõl számolunk.Ha akkor sexeltetek nagy eséjed lehet rá,de sajna vannak más problémák is.Én elötte elmentem dokihoz,hogy egyálltalán lehet-e babám mert nagyon sokat voltam beteg/sokat voltam felfázva,meg gomba/.Van egy honlap nézd meg ott kiszámolja a köv. hónapban a ciklusod és mikor valószinû a teherbe esés.www.ciklus.hu

A tesztet nem a sex dátuma szerint tudjuk, hogy kb.mikor csináljuk meg.Azt kéne tudnod mikor volt az utolsó menses elsõ napja.A legvalószinübb tehetbe esés ideje a 9-13 nap között van amit a mensestõl számolunk.Ha akkor sexeltetek nagy eséjed lehet rá, de sajna vannak más problémák is.Én elötte elmentem dokihoz, hogy egyálltalán lehet-e babám mert nagyon sokat voltam beteg/sokat voltam felfázva, meg gomba/.Van egy honlap nézd meg ott kiszámolja a köv. hónapban a ciklusod és mikor valószinû a teherbe esés.www.ciklus.hu
A kérdező hozzászólása: 03.02-én volt volt utolsó mensim elsõ napja.A legközelebbi 03.29-30 között kell, hogy jöjjön.Ami remélem nem fog jönni.És most egy kicsit megilyesztettél, mert én is nagyon hama felfázok és volt már gombám is.Hú remélem azért ez nagyon nem befolyásolja?!
Szia! Azt irtad, hogy 29-én kell legközelebb megjönnie. Ha késik a mensid, rá egy-két napra már tesztelhetsz. Nekem a nem várt mensi napján már kimutatta a teszt a terhességet. Én február elején voltam felfázva, március 02-án kellett volna megjönnie, akkor csináltam a tesztet.
Kb.a várt menzes elmaradása után 5 nappal tesztelj mert akkor már biztos h kimutatja!Én szoritok neked! üdv:15 hetes kismami
Szia! Ha most nem jön össze a baba akkor szerintem menny el egy vizsgálatra a dokidhoz.De azért drukkolok. Én is a várt menses után 3. nap csináltam tesztet és pozitív lett.Sok sikert a kis jövevényhez!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon-Nagyon szépen köszönöm, hogy drukkoltok, nagyon jól esik.Köszönöm a válaszokat.Mindenkinek a legjobbakat kívánom.És remélem nekem is össze fog jönni.

Átlagosan kb. hány nap kemény zabálás és nem mozgás után híznak el a mai (kb.30 éves) nők?

Kíváncsi vagyok, hogy mennyi zabálós (csoki, cukor, liszt stb.) nap után híznak meg kilókat az emberek? Karácsony ideje alatt hány kiló tud feljönni (hány jött fel nektek?) illetve mennyi idő alatt lehet ezt leadni? Egy sportember, aki viszonylag normálisan eszik és mozog az mennyi idő alatt áll vissza a rendes súlyára egy ilyen karácsonyi dömping után? Írjatok tapasztalatokat! Köszi!

Legjobb válasz: Az elhizáshoz NEM kellenek zabálós napok, elég naponta csak 50 kcal plusszt megenni. Már egy év alatt látványos "eredményt" lehet elérni vele. Németországban van egy mondás, hogy nem karácsony és újév között hizik meg valaki, hanem újév és karácsony között.

Az elhizáshoz NEM kellenek zabálós napok, elég naponta csak 50 kcal plusszt megenni. Már egy év alatt látványos "eredményt" lehet elérni vele. Németországban van egy mondás, hogy nem karácsony és újév között hizik meg valaki, hanem újév és karácsony között.
Egyetértek az elõttem szólóval.Én a teától szedtem fel például pár kilót.Nem is gondoltam volna, de napi ~1 liter tea cukrozva 2 kilót is eredményezhet 1 hónap alatt, érdemes az ilyen apróságokra odafigyelni épp ezért.Elõtte ásványvizet ittam csak anyagi megfontolásból váltottam teára, de hamar vissza is vettem az ízesítésébõl:) A csapvízre lenne a legideálisabb ráállni, ha nem nyomnák tele klórral, fluorral meg hasonló "hasznos" kiegészítõkkel. A rendes súlyra való visszaállás legalább 2 hónap komoly edzés ára, attól függõen persze hogy mennyi felesleg jött fel azt megelõzõen.28/f

Két gyermek után a GYES lejártával hány nap szabadság gyűlik össze kb?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is most járt le, így kb tudom. Nekem azt mondta a munkaügyis, hogy a tgyás idejére jár (tehát 2* fél évre) plusz 1 évre. Én most 29 éves vagyok, így jött ki 56 nap. (Most járok 50-nél, mert már 6 napot kivettem :-))

Szia! Nekem is most járt le, így kb tudom. Nekem azt mondta a munkaügyis, hogy a tgyás idejére jár (tehát 2* fél évre) plusz 1 évre. Én most 29 éves vagyok, így jött ki 56 nap. (Most járok 50-nél, mert már 6 napot kivettem :-))
Leirtam, csak el kell olvasni. "Fél év táppénz (bennmaradt, de ez elõtt is maradhatott benn még) + csaknem fél év TGYÁS + 1 év GYED, ez után jár szabi az elsõ gyerekkel, majd a másodikkal csaknem fél év TGYÁS és 1 év gyed. "
Ha nem ment vissza dolgozni közben akkor mire fel járna neki 3, 5év szabi?
"Akkor másfél évnyi szabadság jár neked plusz a bennmaradtak" Ez hogy jött ki neked??? Fél év táppénz (bennmaradt, de ez elõtt is maradhatott benn még) + csaknem fél év TGYÁS + 1 év GYED, ez után jár szabi az elsõ gyerekkel, majd a másodikkal csaknem fél év TGYÁS és 1 év gyed. Ez szerény számitások szerint is csaknem 3, 5 évnyi szabadság.
A kérdező hozzászólása: 2007 és 2009-ben születtek, ez lemaradt.
A kérdező hozzászólása: 2 gyerekem van, szabadnapokat apa vette igénybe, 35 leszek, mire lejár majd a GYES is. Rég óta dolgoztam a cégnek, de én adtam számlát. Amikor kiderült, hogy jön az elsõ baba, õk rendesek voltak, és állományba vettek, mert nekik mindegy volt, ha a járulékok egy részét én fizettem magam után. Tulajdonképpen ezért is érdekel ennyire, mert a "szabik" ideje alatt nekem kell majd fizetnem nekik, és szeretném tudni, hogy mennyit, mert arra spórolnunk kéne, úgy érzem...
Az attól függ, hogy: - mennyi volt a bentmaradt szabi? - hány éves vagy? - hány gyereked van? - ki vette idáig igénybe a gyerek(ek) után járó pótnapokat? - mikor születtek a gyerekek? Nálunk pont 1, 5 év van a gyerekek között, ha áprilisban visszamegyek dolgozni, akkor 90 nap szabim lesz.
Akkor másfél évnyi szabadság jár neked plusz a bennmaradtak.És 4+nap a két gyermekre.
A kérdező hozzászólása: Sajnos fogalmam sincs. Már ígérgetik egy ideje, hogy majd a könyvelõ kiszámolja, de egyelõre nem sikerült, engem meg érdekelne. De úgy tûnik, ez akkor általánosságban kiszámolhatatlan... Ez egy kis cég...
A kérdező hozzászólása: Kb. fél év táppénzen voltam, majd TGYÁs, majd GYED, és alatta már született is a pici. (23 hónap korkülönbség van), vele szintén TGYÁS, most GYEDen vagyok, hamarosan jön a GYES. Csak már elõre gondolkodom...
TGYÁS idejére + utána egy évig jár (GYED elsõ éve alapesetben). Két gyerekkel, ha egymás után jöttek, akkor ebbõl következõen 3 évnyi szabadság gyûlt össze. Azt emg te tudod, eg évre hány nap szabi jár neked...
Nem az a lényeg h hány gyermek, hanem hogy mennyit voltál otthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, közben megérkezett a könyvelõi számítás, eddig 116 napnál járok. (Nem tudom, ez hány év :o) Azt esetleg tudjátok, hogy egy napra mekkora összeget fizet utánam a munkáltató? (135000-el voltam bejelentve anno)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!