Találatok a következő kifejezésre: Kb a után (1554 db)

Hány perces kb az út a 103-as busszal a Népligettől a Fehérvári útig/Hengermalom útig?

Legjobb válasz: kb. 20. de ha dugó van akkor 40 is lehet....:S

kb. 20. de ha dugó van akkor 40 is lehet....:S
A kérdező hozzászólása: Okés, köszi :)

36 hetes kismama vagyok, 54 kg-ról indultam és most vagyok 70 kg! Sok ez a 16 kg hízás? Hány kg hízás várható az utolsó hónapban? Mennyi fog lemenni kb szülés után 1 héttel?

Legjobb válasz: Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.

Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.
Általában azt mondják, hogy 9-13 kiló a "megengedett". Szerintem meg amíg sem a vérnyomásoddal, sem a cukroddal nincs baj, addig nem az számít, mennyi a plusz! Azért a 20-30 kiló már kicsit sok. :) Az változó, hogy kinek mennyi megy fel utolsó hónapban, mert van olyan, akinél újra elõjön az étvágytalanság. Szóval ez is egyénfüggõ lehet és az is persze, hogy mennyi megy le utána. Attól is függhet a leadott kiló, hogy szoptatsz-e.
Ja amúgy kiegészíteném magam: a szülés után fõleg a baba súlyával, a méhlepény súlyával és a víz súlyával leszel kevesebb, de van olyan, aki az elsõ hetekben nagyon sokat leadott.
Ne azzal foglalkozz, hogy hány kilót híztál és még mennyit fogsz. Én örültem volna ha eljutok 36.hetes korig :( Örülj inkább, hogy egészséges babád lesz és majd úgyis fogyni fogsz szülés után és szoptatás alatt. Egyébként teljesen egyénfüggõ. Van aki 35 kilót szed fel és pár hónap mulva leadja, de ismerek olyat is aki fogyott a terhessége alatt és miután megszült, meg elhízott.
Én vékony voltam szülés elõtt, terhesség alatt 21 kiló jött fel rám, mondjuk a végén már vizesedtem is. Mikor 3 hetes volt a kisfiam, akkor álltam elõször mérlegre és pont annyi voltam mint szülés elõtt. Most ismét babás vagyok, a rosszullétek miatt 3 hétig csak feküdtem, így már 10 hetes van rajtam 2-3 kiló pluszban, de nem érdekel:) Majd lemegy, ezen nem szabad idegeskedni!
Mi a 37. hétben vagyunk, és 55 kg-ról indulva ( 170cm ) most 72-nél tartok. Hát nem kevés. Az elején se volt gondom az evéssel( minimális émelygét volt csak), és most is tudok kajálni rendesen. Egyedül Anyum szólogat be néha-ami idegesít ( Õ picit engem félt emiatt ) de amúgy mindenki azzal jön hogy alig hízhattam, mert hátulról pl. szinte semmi nem látszik rajtam. Elõlrõl persze annál inkább... egy jó nagy poci :) , és nagy mellek. Hát ez van. Babóka sem kicsi mondjuk :) de azért nem indokolt hogy ennyivel több legyek. De mindegy is, a lényeg hogy egészség legyen ( Babókával minden rendben legyen ), a kilók meg majd lemennek azért valamennyire. Ahogy itt olvasgattam, teljesen egyéni hogy ki mennyit/milyen ütemben hízik, és hogy utána hogy adja le a kilókat.
Szia. Én az elsõ terhességem alatt 50kg-ról indultam és voltam 78 is...76-tal szültem. Semmmi bajunk nem volt. Most 31 hetes vagyok és ismét 50-rõl indultam (tehát lemegy) és most elhagytam a 70-et. Semmi jele a vizesedésnek vagy bárminek:D Ha jól érzed magad akkor ne izgulj a kilókon. Ja az elsõval a szüléskor pont 10 kg ment le, ebbõl 4130 volt a baba, majd hónapok alatt a többi mivel szoptattam és kellett a kaja:D További gondmentes pocakoskodást:D:D
Szia!Én 23 hetes kismama vagyok a harmadik babát várom.6kg +súllyal kezdtem a terhességet(76 kg-al)ma áltam a mérlegre, eddig 8 kg jött fel.Amúgy sem vagyok egy egyszerû alkat, mindig gondjaim voltak a súlyommal.Lányommal 30 kg-ot híztam , de most semmiképpen nem szeretnék debella lenni, most kicsit aggaszt a súlygyarapodásom, már sószegény diétáznom is kell mert be-bevizesedek.Hát ez van.Sztem ne aggódj , olyan vészesen sok már nem fog felmenni ez alatt a pár hét alatt.Kellemes babavárást kívánok!
Szia! Én ugyanennyit híztam mint te. Kb 18-20 kg jött fel rám a végére. Amikor 11. hónapos volt a kisfiam és teherbe estem a másodikkal 2 kg-val könnyebb volta mint annak elõtt. Szülés után rólam 6-7 kg-nál több nem ment le de nem is lesz idõd arra hogy ezzel foglalkozz!

Bocsi, hogy ide írom ki, de hátha itt akad valaki, aki már szült, és esetleg hasonló problémája volt.10 hónappal császáros szülés után fájhat bizonyos pozícióban lent a hasam (kb. a méhnyaknál) szex közben? Néha kisugárzik bal oldalra is.

Függetlenül attól milyen izgalmi állapotban vagyok. A párom figyelmes,megért? és vigyáz rám.

Legjobb válasz: Igen, nekem is fájt. Kb 1,5 év után lett minden profi.

Igen, nekem is fájt. Kb 1, 5 év után lett minden profi.
A kérdező hozzászólása: 1, 5 év? De jó. :/ Egyébként mitõl van? Ne haragudj hogy értetlenkedek.
Szerintem sokáig regenerálódik a vágás helye. Nekem majd 1 évvel a szülés után érzem mocorogni a hasam idõnként, szerintem az idegpályák regenerálódnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Lehetek úgy terhes, hogy a sperma az ujjamon volt és kb 1perc után tampont cseréltem? Nem éreztem, hogy még az ujjamon lenne. De kitudj. Utána még kb 5napig rendesen megvolt.1-2hete volt, de semmi tünetet nem érzek. Válaszokat köszi ;)

.

Legjobb válasz: Nem valószínû, de azért azt szabadjon megjegyeznem, hogy általában a tamponcsere vagy betétcsere, vagy úgy egyáltalán a mellékhelyiségben végzendõ cselekmények ELÕTT és UTÁN is kezet kell mosni, a fertõzések elkerülése végett!!!!

Nem valószínû, de azért azt szabadjon megjegyeznem, hogy általában a tamponcsere vagy betétcsere, vagy úgy egyáltalán a mellékhelyiségben végzendõ cselekmények ELÕTT és UTÁN is kezet kell mosni, a fertõzések elkerülése végett!!!!
Nincs rá sok esély de lehet, ha nem rég volt az eset én vennék helyedbe 72 órás tabit. F
Szerintem kevés az esélye, fõként, hogy épp menstruáltál! ma 21:25 Okos! Két hét után kínálod a 72 órás tablettával? Mint a neve is mutatja, az csak 3 napon belül hatásos!
A kérdező hozzászólása: De az esemény utáninak is az a lényege, hogy az embernek megjön tõle. Nos nekem még 5napig rendesen megvolt.
Jajj dehogy eshetsz teherbe! Ha mégis, akkor biológiai csoda lennél! Mikkel nem tudják riogatni az embereket... A 72 órás tabit pedig felejtsd el.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam :) Sajnos manapság minden mondanak, csak ne csinálják az emberek. Köszönöm

Elkezdtem szedni a tablettát, de kb a 4. szem után abbahagytam. Ez volt vasárnap, tehát hétfőtől már nem szedtem, azóta barnás folyásom van. Ez természetes?

semmiféle szexuális kapcsolatom nem volt, terhesség kizárva, a tablettát rendesen a menstruációm első napján kezdtem szedni, azóta már elmúlt, és most jelentkezett megint a barnás-véres folyás. fájdalmaim nincsenek.

Legjobb válasz: Miért hagytad abba a 4. szem után? Ez nem drazsé, hogyha akarod eszed, ha akarod nem. Kb egy hónap mire nyugodt szívvel szeretkezhetsz védekezés nélkül, ha rendesen szeded. Gondolom kicsit megborítottad a hormon háztartásod azért barnázol. Gondold meg, hogy most akarsz-e bogyót szedni vagy sem, mert nem tesz jót a szervezetednek, hogy X napig szeded x napig meg nem.

Miért hagytad abba a 4. szem után? Ez nem drazsé, hogyha akarod eszed, ha akarod nem. Kb egy hónap mire nyugodt szívvel szeretkezhetsz védekezés nélkül, ha rendesen szeded. Gondolom kicsit megborítottad a hormon háztartásod azért barnázol. Gondold meg, hogy most akarsz-e bogyót szedni vagy sem, mert nem tesz jót a szervezetednek, hogy X napig szeded x napig meg nem.
Minek kellett abbahagyni, azt hitted ez tictac? A szedése nem tetszõleges, szedd vagy ne.
Az a pár szem idegen hormon megmagyarázza, hogy most a méhnyálkahártya nem tudja merre lépjen ( nõjön-e vagy leváljon) Errõl az oldalról semmi vész, pár nap és elmúlik. De az már izgalmasabb, hogy mi célból kaptad a tablettát, mert ha antibébinek (is ) és nem csak ciklusrendezésre, akkor ÓVSZER!!!
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy nem tictac :D abbahagytam, mert szakítottunk a barátommal, végleg...gondoltam, hogy végig szedem, hogy ne legyen baj, viszont annyira kivoltam, hogy elfelejtettem már bevenni, meg ugye már nem is lesz rá szükség, ezért is gondoltam, hogy nem lesz baj...
Én akkor is szedtem amikor nem volt barátom. Egyrészt, mert nem kellett megint várni egy hónapot, míg újra hat rendesen, illetve nem terheled a szervezeted a ráállással és a leállással.
A kérdező hozzászólása: a tabletta az elsõ szemtõl hatásos, és nem kell várni, bár lehet, hogy attól is függ, hogy milyet szedsz, nekem bele van írva a tájékoztatóba is, másrészt megkérdeztem az orvost, és õ is megerõsített ebben!
Az elsõ szemtõl hatásos a tabletta, ha valaki pontosan precízen szedi, és olyan is a a tablettája aminek a tájékoztatójában ezt a cég vállalja. De aki élete elsõ tablettás hónapját éli, az jobb ha mellette óvszert is használ: nem tudhatod beleillik-e a mindennapjaidba az ugyanabban az idõben történõ bevevés, és ha eltolódott az idõ lehet-igaz kis százalék- védetlenség. Fõleg ha fiatalok vagytok be kell az óvszert is gyakorolni, hiszen lehet hányós betegséged, szedhetsz antibiotikumot stb, ne akkor kelljen azzal is ismerkedni. Tudom, ez e rész most nem aktuális, és sajnálom, hogy szakítottatok , de az igazi Rád is vár valahol: elõbb- utóbb ráakadsz. :)
A kérdező hozzászólása: nem elõször szedek már tablettát :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Beágyazódás könyékén mennyinek kell lenni kb. a hőmérsékletnek? Ovu után napokig 37, 1 volt ma ovu után 7 napon 36, 7. Alhasi fájdalmaim vannak mint mensi előtt 2 nappal. Szúrkálás is van. Ez mi lehet?

Legjobb válasz: a pé után tehát a ciklus második felében is magas a hõ, a mensi elõtt egy-két nappal esik le, jelezve, hogy megjön, ha nem esik le, akkor lehetsz babás. Drukkolok.

a pé után tehát a ciklus második felében is magas a hõ, a mensi elõtt egy-két nappal esik le, jelezve, hogy megjön, ha nem esik le, akkor lehetsz babás. Drukkolok.

A 32héttől kb milyen ütemben hízik a baba? Kb hány g-ot egy hét alatt?

Tudom hogy mindenkinél más és minden baba más ütemben hízik! de érdekelne kinek hogy volt!

Legjobb válasz: Google a barátod.....

Google a barátod.....
Kb 250-300 grammot.
A kérdező hozzászólása: *úton
A kérdező hozzászólása: ja, és EDGE hálózaton is mûködik mivel nem hiszem hogy az egész úton lesz 3G
A kérdező hozzászólása: ?

Géplakatos vagyok tudom mit jelent a gépek kenése, a fiamnak vennék egy kőzepkategoriájú montit. Kérdezném: Mennyire lehet megbizni a gyári kerékcsapágy zsirzásban? Vagy jobb az új kerékpár esetében is átzsirozni? Vagy elég kb: 1000km útán?

Legjobb válasz: ha valami normális boltban (tacskó és társai soha nem voltak azok...) veszed akkor beállítva és felkészítve kapod kézhez, gyak hozzá sem kell nyúlni. új gépnél én nem zsíroztam soha, de kb 300 kilónként rommá bontottam a gépet, és mindent átmostam, zsíroztam újra. mondjuk én nem feltétlenül csak gurultam vele, fõleg hegyrõl le, sárban mocsokban, porban... ha nagy volt a retek akkor volt hogy hamarabb szétkaptam.

ha valami normális boltban (tacskó és társai soha nem voltak azok...) veszed akkor beállítva és felkészítve kapod kézhez, gyak hozzá sem kell nyúlni. új gépnél én nem zsíroztam soha, de kb 300 kilónként rommá bontottam a gépet, és mindent átmostam, zsíroztam újra. mondjuk én nem feltétlenül csak gurultam vele, fõleg hegyrõl le, sárban mocsokban, porban... ha nagy volt a retek akkor volt hogy hamarabb szétkaptam.
Gyárilag be vannak zsírozva, 1 évig nem kell bántani õket. Vannak ipari csapágyas agyak is, ami kényelmesebb megoldás.
Ha van idõd és télleg nem bízol a gyári zsírzásban (amiben általában nem is lehet) akkor nem árt neki egy kis plusz!
ipari csapágy... ez mekkora egy parasztvakítás :DDD összvissz annyit jelent hogy egy rendes anyagból készült komplett csapágy van beépítve a tengelyhez, de semmi többet. Ez azért jó mert a biciklin nincs olyan óriási terhelés hogy hamar elkopjanak/berágódjanak a gyárban egyszer bezsírzott csapágyak. A kónuszos megoldásnál csak a nagyon jól lemunkált felületek tudnak biztosítani akadásmentes forgást, és azok valószínû hasonló üzemidõt fognak bírni mint az "ipari" csapágyas cuccok... Ha a kónuszos tengelyt frissen eltörölgetve és jól megkenve tiszta zsírral rákontrázva néhány helyen akad, akkor valamikor majd be fog rágódni valamelyik csapágyrész... Nem is értem hogy miért nem rendes csapágyakkal szerelik alapból a bicókat... sokkal többet kibírnának. Amúgy igen, párszáz kilóméter után érdemes megnézni hogy áll a csapágy zsírzásilag.
A kérdező hozzászólása: Megvásároltam a bicót, átnézegetem fõleg a tengelyek kõrnyékét. Kívülrõl néhány helyen látható zsirzás nyoma. (a kónusznál kivülrõl kevés zsir a tengelyen) Ûgy döntötem egyenlõre marad így ahogy van majd pászáz km- után átnézem. Mindenkitõl köszönöm a válaszokat!
Kár ezen rágódni (majd a csapágy fog, haha...) az újakat felesleges átberhelni. De ha a kerékagyon valódi szimering is van a porvédõ gumi mellett, akkor sokáig elfeledkezhetsz a zsírzásról. Versenykörülmények között meg határ a csillagos ég :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!