Találatok a következő kifejezésre: Kb a héttől (34 db)

Kb. mikortól kezd el kevésbé aktívabb lenni a babád? Kb. hányadik héttől?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ babám kicsit nehezebben mozgott az utolsó két hétben. 38. hétre született. A mostani még nagyon aktív, 34 hetes vagyok.

Nekem az elsõ babám kicsit nehezebben mozgott az utolsó két hétben. 38. hétre született. A mostani még nagyon aktív, 34 hetes vagyok.

Kb. hányadik héttől érezheti az apa a pocaklakó mozgását?

Legjobb válasz: Én 17. Most vagyok 19 hetes. Akkor már egyértelmû volt, hogy bökdösõdik. :)

Én 17. Most vagyok 19 hetes. Akkor már egyértelmû volt, hogy bökdösõdik. :)
En mikor 12 hetes voltam akkor mikor az oldalamrol a hatamra fekudtem ereztem valami hullamzo mozgast. Azota is ott rugdos a pici. 21 hetes vagyok :-) nagyon szep pillanatok kovetkeznek az eletedben. Hol tartasz?
Én a 15.héten kezdtem érezni a baba mozgását, a buborékokat. Apa pedig 18 hetesen már rendesen érezhette a rugdosásokat.
2. Vagyok Elolvastam a kerdest :) Apa 18. Tol erezte ugy, h egy kicsit meg nyomkodtuk a kiscsavot mire o vissza jelzett
18 hetesen éreztem kifelé is a rúgásokat, de elég nehéz megmutatni, mert csak néhányat rúg. Mire az apja odaér, abbahagyja. De már többször sikerült elcsípni.
nálunk apa úgy a 20.hét környékén kezdte látni hogy mozog a hasam (ikrek) és kb a 23-24 héttõl mindennap oda teszi a fülét a hasamhoz és mind a kettõt meghallgatja ez az esti rutin mûvelet, volt olyan hogy még fülön is rúgták
Én is elolvastam. :D Apa 18 hetesen. Akkor már egyértelmûen. Sõt, akkor már látszódott is, ha kifelé dübögött. :D (elsõ voltam)
18-20. héttõl kb.
20. hét körül már nagy valószínûséggel érezheti õ is. Aztán meg késõbb meg is unja, amikor hozzábújsz hátulról, a baba meg közben rugdossa a derekát :D

16. hetesen kemény dudor a hasam jobb oldalán. Kb.14. héttől már érzem. Bővebben lennt. Másnak is ilyen?

16. hetes vagyok, ha hanyatt fekszem, a hasam legalsó részét?l nagyon láthatóan kidudorodik valami jobb oldalon, nagyon kemény, mintha egy nagy mugli lenne a b?röm alatt, egészen a köldököm fölé felnyúlik. Nem mindig kemény, mikor anyunak akarom megmutatni, akkor sosem. Gondolom a méhem lehet, csak érdekelne, hogy másnak is ilyen?

Legjobb válasz: Hát nekem is talán ilyenem van, én keményedésre gondolok, de kíváncsi vagyok mások mit írnak erre. Nem kellemetlen olyankor? Én nem is tudok hanyadt feküdni, mert jön "ez", így állandóan az oldalamon kell, hogy feküdjek. Szedsz magnéziumot?

Hát nekem is talán ilyenem van, én keményedésre gondolok, de kíváncsi vagyok mások mit írnak erre. Nem kellemetlen olyankor? Én nem is tudok hanyadt feküdni, mert jön "ez", így állandóan az oldalamon kell, hogy feküdjek. Szedsz magnéziumot?
A kérdező hozzászólása: Fájni nem fáj ilyenkor, csak kicsit feszül, és tényleg egy kemény muglit érzek ott. Általában fekvés után, felkeléskor érzem, aztán kis mozgás után elmúlik. Nem szedek magnéziumot, ha legközelebb megyek megemlítem a dokinak, bár az még pár hét.
Szia! Szerintem azért ne várd meg azt a pár hetet, hanem hívd fel a dokidat és mondd el neki, mit érzel. Lehet, hogy méhösszehúzódás, ami nyithatja a méhszájat. Nálam is ilyen keményedések vannak kb. a 25. héttõl. A dokim magnéziumot és sok pihenést javasolt. Jó egészséget nektek és boldog babavárást! 38 hetes km


Kb a 31 héttől vizesedek, most vagyunk a 34 hetesek és most már egyre erőteljesebb a vizesedés. Lehet inni csalánteát? Hatásos a hethesség alatt? Mennyit lehet egy nap inni belölle?

Legjobb válasz: Kb. a 33-34. héttõl vizesedtem erõteljesen, napi egy liter csalánteát ittam meg és tartottam a sómentes diétát, lényegileg csak zöldség és gyümölcs, fehérjeként néhány tojás, natúr joghurt, párizsi. A lényeg hogy a folyadékfogyasztást ne korlátozd, a két liter legyen meg minden nap. Én toxémiás voltam a végén és megindították a szülést a 38. héten, de akkor már nem is volt szinte vizeletem és napi egy kg-mal nõtt a súlyom. Papucsban vittek kórházba, mert már a férjem 44-es cipõje sem volt jó rám.

Kb. a 33-34. héttõl vizesedtem erõteljesen, napi egy liter csalánteát ittam meg és tartottam a sómentes diétát, lényegileg csak zöldség és gyümölcs, fehérjeként néhány tojás, natúr joghurt, párizsi. A lényeg hogy a folyadékfogyasztást ne korlátozd, a két liter legyen meg minden nap. Én toxémiás voltam a végén és megindították a szülést a 38. héten, de akkor már nem is volt szinte vizeletem és napi egy kg-mal nõtt a súlyom. Papucsban vittek kórházba, mert már a férjem 44-es cipõje sem volt jó rám.
Szia!Én 28 hetes vagyok, és már vizesedek.A védõnõm tanácsára kipróbáltam a zöld teát, és nekem egész jól bevált.Próbáld ki hátha segít valamennyit.Még az is jó ha egy kicsit felpócolod a lábad.remélem tudtam segíteni.Jó babavárást.

Ha új terhesség miatt elutasítja a baba a cicit, akkor kb. hányadik héttől kell erre számítani?

Legjobb válasz: Az én kisfiam akkor hagyta abba, amikor az elsõ harmad vége felé jártam.

Az én kisfiam akkor hagyta abba, amikor az elsõ harmad vége felé jártam.
Az en kisfiam azon a heten!!! hagyta abba amikor az aktus tortent. Akkor 17 honapos volt. Elobb tudta hogy jon a teso, mint mi.
Szia! A tankönyv szerint: Vagy rögtön mikor a beágyazódás megtörténik, mert megváltozik az íze.. Vagya 16-20 hét környékén, mert akkortól már a pocakbabának való tej termelõdik minden várandósságnál, és az Elõtejnek már sokkal másabb íze van ugye elõször a mennyisége is minimális!Ha kitartó szopis a gyerkõcakkor ennekamennyiségét is be tudja állítani saját kereslet kínálat szerint!De azért itt máralegtöbb gyerkõc "feladja" Nálunk folyamatos szopivolt ennek ellenére, két hónapig szopiztak tandemben a lányaim!Most júli 8-án szokott le anagyom!
A fiam (mint utólag kiderült) a beágyazódáskor nem kérte 2-3 napig. Utána végig cicizett, akkor is amikor elapadt a tejem, és még most is cicizik; õ 26, a húga 4 hónapos.

Normális, hogy kb a 18. héttől tapadnak rám a kilók?

Most 23 hetes vagyok és 4 kg van rajtam, de ebb?l a 4 kg-ból 3 az elmúlt 1 hónapban jött rám. Mit egyek, mit kerüljek? Esetleg tartsak gyümölcs vagy zöldségnapot? 4 hónapig rosszúl voltam és alig ettem, de csak 1 kg-ot fogytam.

Legjobb válasz: Érdemes LENNE...bocsi,késõ(korán?)van,és elírtam.

Érdemes LENNE...bocsi, késõ(korán?)van, és elírtam.
szerintem nem kerülnöd semmit a 4 kiló az tök normális nincs itt semmi gond. Egyél mindent amit eddig. Ha nagyon sok felszalad rád ugyis szol a doki meg a védõnõ.
Tilos terhesség alatt diétázni, ga csak nem orvos által indokolt, és dietetikussal megbeszélt a diéta! Most fejlõdik vennéd egy baba, minden tápanyagra szüksége van ahhoz hogy megnõjjön a pocakodban! A terhesség attól szól hogy hízol, van aki csak 4-5 kilót szed fel, van aki 40-et! Ez mindd függ attól mennyire hízékony, mennyivel kezdte a terhességet mennyit eszik stb. Napi 5x étkezés meglegyen, és ez tartalmazzon kenyeret húst zöldséket gyümölcsöt tejtermékeket olajakat zsírokat! Pl. Folsav Ami nagyon fontos most a babának, a fabonában mint pl. Kenyerekben és májban található meg, ezért sokat ajánlott belõle fogyasztani, spenót a vashiányra, túró tej joghurtok húsok a kalcium fedezésére! Mindd mindd fontos hogy egészséges fejlett megfelelõ súlyú babád szülessen! Ne foglalkozz a kilókkal, majd lefogysz szülés után!
Szerintem nem tapadnak(hacsak nem lett cukor, vagy pajzsmirigy problémád!), csak a szervezeted "összeszedte"magát.Ezt nem 1 hónap, hanem a terhesség egész ideje alatt kellett volna-eddig felszedned.Érdemes lene beszélned a dokiddal, vagy egy dietetikussal!
12. Hétig semmit nem híztam, utánna heti 1 kg jött föl a terhesség végéig! Nem értem ezzel mi a probléma, a terhes ember hízik! Ott a bana a magzaz víz a méhlepény zsír ami a hízás majd a vizesedés! Szülés után mikor hazajöttem 14 kg-ak voltam kevesebb, 5 nap alatt míg a kórházban voltam annyi mint le, a többi pedig miután abbahagytam a szoptatást 6 hét alatt!
nekem 18-19 hetesen még nem látszott.
attól függ, mekkora az a kis has. de vékony lányoknál 12 hét körül. talán rakj rá még egy hónapot

Kb hányadik héttől kezdve nől egy kismama hasa ha terhes? A has melyik része pontosan és milyen érzésekkel/fájdalmakkal társul?

A terhességi teszt szerint nem vagyok terhes, de mint leend? anya valamikor érdekel ez a kérdés és a neten nem találtam erre a kérdésre választ adó topikot.

Legjobb válasz: (elírás: mínusz "ha terhes")

A kérdező hozzászólása: (elírás: mínusz "ha terhes")
A kérdező hozzászólása: 18 éves vagyok s nem terhes. Voltam vizelet üledékvizsgálaton, ahol több baktériumot találtak a vpisimben mint "átlagos". lehet ettõl puffadt alhasam/hájaskásabb s lehet-e érzékeny? köszönöm!
igen ha híztál ott is látszódhat...amúgy mindenkinek máshogy s máskor kezd el a hasa nõni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Természetes dolog az, ha kihúzom magam s behúzom a hasam akkor az alhasamnál érzem az egyik szervemet (gondolom húgyhólyag)... s ha megnyomom kell pisilnem.
lehet hogy fel vagy fázva. Olyankor is egy kicsit bepuffad az alhas és érzékeny is.
a méhed a hólyag felett van, ezért ahogy nõ a baba úgy nyomja, és ettõl van a gyakori vizelési inger

8 hetes vagyok, kb hányadik héttől lehet érezni, hogy rúg, vagy mintha korogna a gyomrom?

Legjobb válasz: Elsõ babánál csak késõbb lehet érezni, általában a 16-18. hét körül. Ha korog, akkor korog! :) Én is azt hittem egy idõben, hogy azt érzem,de még nem az volt. Boldog babavárást 14 hetes kismami

Elsõ babánál csak késõbb lehet érezni, általában a 16-18. hét körül. Ha korog, akkor korog! :) Én is azt hittem egy idõben, hogy azt érzem, de még nem az volt. Boldog babavárást 14 hetes kismami
17hetes vagyok a múlt héten lefekvéskor fogta a férjem a hasam és ugy aludtam el egyszer szól hogy éreztem a babát!!!!!!de mondtam neki az csak a gyomrom volt aludj nyugodtan:) de nekünk már lasan jelentkezni kéne biztos jól érzi magát a kis nyugalmába ugyhogy ha korog azt tudod ha mocorogni fog azt is tudni fogod.)gratula

Mennyi idő után NEM mutatja már ki a terhességi teszt a terhességet? Kb. hanyadik héttől?

Legjobb válasz: nos, ez egy igen jó kérdés, mert én bizony hallottam, hogy egy idõ után már nem érdemes terhessgi tesztet csinálni, mert már nem mutatja ki a teszt. Nem tudom, hogy mikortól, de ezt biztosan állítom, hogy olvastam. Azért tudom, mert én késõn vettem ésre, hogy babás vagyok és már nem mertem emiatt tesztet csináltatni.

nos, ez egy igen jó kérdés, mert én bizony hallottam, hogy egy idõ után már nem érdemes terhessgi tesztet csinálni, mert már nem mutatja ki a teszt. Nem tudom, hogy mikortól, de ezt biztosan állítom, hogy olvastam. Azért tudom, mert én késõn vettem ésre, hogy babás vagyok és már nem mertem emiatt tesztet csináltatni.
14. héttõl. Legalábbis nekem ezt mondták nõgyógyászat gyakorlaton:D
Utolsó vagyok. Itt egyébként egy görbe a HCG szint alakulásáról: http://www.fertinet.hu/shop_ordered/8708/pic/images/terhesse.. A terhességi hét az ugye az utolsó menzesz elsõ napjától számolandó. Teszttel kb. a 4. héttõl lehet kimutatni (az ugye az aktus után két héttel van normál ciklus esetén). Ha megnézed a görbét, akkor 4. héten már magasabban van a görbe, mint a terhesség második trimeszterétõl. Szóval a 14-15. hét reális.
A hcg hormon az egész terhesség alatt termelõdik, sõt még szülés után is marad még az anyai vérben 1-2 hétig.
végig kimutatja a teszt a terhességet!..kis ideig még szülés után is lehet pozi a teszt
Ezt én is olvastam, ezért ki is próbáltam. 30+ hetes terhesen is pozitív volt a tesztem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!