Találatok a következő kifejezésre: Kb 6hetes vagyok (8 db)

A doki szerint kb 6hetes vagyok. Ultrahang jövőhéten. De még mindig mensi előtti alhasi fájdalmam van, és melegséget érzek az alhasamnál. Ez normáis? Kinek van hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Nekem 4 hetesen volt ilyen érzésem még nem tudtam, akkor hogy terhes vagyok, és azt hittem, hogy meg fog jönni csak késik/ mindig késett/, és még gyógyszert is vettem be. Akkor elmúlt a görcs és 3 nap mulva kiderült, hogy terhes vagyok. Utána Folyamatosan azt éreztem, hogy görcsölök. Már hat hónapos a Nagylányom!:) Pusy

Nekem 4 hetesen volt ilyen érzésem még nem tudtam, akkor hogy terhes vagyok, és azt hittem, hogy meg fog jönni csak késik/ mindig késett/, és még gyógyszert is vettem be. Akkor elmúlt a görcs és 3 nap mulva kiderült, hogy terhes vagyok. Utána Folyamatosan azt éreztem, hogy görcsölök. Már hat hónapos a Nagylányom!:) Pusy
Nekem van hasonló. És ez teljesen természetes. Most 2 lesz 2 hete hogy tudom babát várok, és most kezdek megnyugodni, hogy nem is fog megjönni. A forróságot érzem a hasamban.

Még csak kb 6hetes vagyok, lehet, hogy már enyhén barnul a mell bimbóm vagy csak be képzelem?

Legjobb válasz: Elképzelhetõnek tartom, az enyém is úgy tûnt, de elehet, hogy én is csak beképzeltem :) 10+6 kismami

Elképzelhetõnek tartom, az enyém is úgy tûnt, de elehet, hogy én is csak beképzeltem :) 10+6 kismami
Ez teljesen normális, nekem is elkezdett barnulni már az elején, ez is a várandósság egyik jele, Boldog babavárást, 31 hetes kismama:)
Szia simán barnulhat, nekem is kb akkor kezdõdött. Azt hittem, a linea negrám is jó erõs lesz, de az szerencsére rövidke és nagyon halvány. Viszont a bimbóm jó fekete lett... remélem, majd kivilágosodik. Minden jót neked!

Kb 6hetes terhes vagyok! Nem tudom mit tegyek abortusz vagy sem? !

2hete derült ki és a párom egyértelm?en nem szeretné, mert se helyünk se pénzünk 1 picire. 16 hónapja szültem ikreket. Még ?k is picik. Nem tudom mit tegyek :(

Legjobb válasz: én megtartanám. Ruhája lenne bõven, 2 évesek elmúlnának mire megszületne a kicsi. én biztos nem vetetném el még ha így is állnék mint ti, akkor sem. Õ is a ti gyereketek. Megcsinálni megtudta a férjed de vállalni már nem? Jó Isten.....védekezni nem akart? ne vetesd el, késõbb megbánnád. Õ is ajándék és ha eldobod, akkor lehet többet nem kapsz!!!! egy 26 hónapos és egy 9 hónapos kisfiúk anyuja.

én megtartanám. Ruhája lenne bõven, 2 évesek elmúlnának mire megszületne a kicsi. én biztos nem vetetném el még ha így is állnék mint ti, akkor sem. Õ is a ti gyereketek. Megcsinálni megtudta a férjed de vállalni már nem? Jó Isten.....védekezni nem akart? ne vetesd el, késõbb megbánnád. Õ is ajándék és ha eldobod, akkor lehet többet nem kapsz!!!! egy 26 hónapos és egy 9 hónapos kisfiúk anyuja.
Szia! Igaza van az elõttem "szólónak". Ne vetsed el, mert megbánnád, tutira! Nekünk is 3 gyermekünk van, az elõzõ akkor "kopogtatott", mikor méég se házunk, se semmink nem volt, és minden megoldódott szépen lassan, csak akartat kérdése az egész. Ne vetesd el, kérlek! Ha az a baba élni akar, akkor hagyd õt megszületni is, és meglátod, a férjed is fog neki örülni, amikor a karjába veheti majd, és hálás lesz, hogy megtartottad Õt!
megtartanám, de lehet, hogy most nem tudok neked objektíven válaszolni, mert én is épp 6 hetes vagyok. pár napja hallottam elõször dobogni a szívét... de ha most a tényeket nézzük: az elsõ 2 babát bevállaltátok. most egy újabb kisbaba nem kerül lényegesen több költségbe. ahol jut 4, nek, ott 5-nek is fog. vagy, hogy szokták mondani? :) persze egy gyerekre jutó költségek az évek múltával növekedni fognak. de bízzatok benne és tegyetek érte, hogy akkor se legyen anyagi gondotok.
Nehéz döntés, de csak a tietek... nektek kell mérlegelni, idegenként mit mondjak? Én sem tudom, mit tennék a helyedben...bár, nekem a párom véleménye nagyon fontos lenne, hiszen éppúgy az õ felelõssége is.
elsõ vagyok megint: nekem is kicsi volt az elsõ kisfiunk amikor terhes lettem, bár mi terveztük. de mondjuk mi megállunk 2 gyereknél, de ha netán jönne a harmadik hát jönne. Jól gondold át. Minden jót.
Nem te leszel az egyetlen, aki elveteti.De ahol elfér 2, ott 3 is, bár ikrekkel különösen nehéz lehet.Ezt neked kell eldöntened, méghozzá minél hamarabb.Jól fogsz dönteni!
Arról nem írtál, hogy Te szeretnéd-e vagy sem. Egyébként ha ennyire rosszak a körülmények, lehet, hogy jobb lenne, ha megszakíttatnád a terhességet. :( Miért nem lehet jobban vigyázni, elég felnõttek vagytok már pedig.
Ezt nektek kell eldöntenetek a párodal, hogy mi legyen. De ha valóban nem tudjátok eltartani akkor nem érdemes megszülni.Gondoljátok át és ti döntsetek, mert itt majd jönnek az abortusz ellenesek és megpróbálnak rábeszélni, hogy ha éhen haltok akkor is meg kell szülni. Ne halgass rájuk!Ha nem tudjátok megteremteni neki a feltételeket akkor vetesd el. Kitartást és jó egészséget nektek!
NE vetesd el, én nem tudnék azzal a tudattal élni, és tényleg, ahol lehet 2 , lehet 3 is, és a 2-nek is kicsi lesz a hely, majd úgyis kell a külön szoba, stb, de ez jópár év múlva, addigra meg biztosan megoldjátok. a Gyerek a legnagyobb motiváció!!! És lehet, hogy valóban nem lehet utána gyermeked, ha abortuszra mész. Szerintem, ha így alakult, annak oka van, neveljétek fel, szeressétek a gyerekeiteket... Nem véletlen ment az a kis lelkecske Hozzátok!!! Úgy érzem a hszólásaidon, hogy nem akarod elvetetni, így viszont egy életen át gyötörne, ha megtennéd.
már elnézést de miért is vagyok én álszent? sosem voltam olyan hülye, hogy a megszakítást védekezési módnak tekintsem és ha lecsúszna a gumi akkor bevennék 72 órás tablettát.
mindenki hibázik, bocsásd már meg neki. mi pl. mindig védekeztünk, (vagy óvszer, vagy tabletta) de egyetlen egyszer volt egy olyan, hogy 2-3 húzás gumi nélkül. (a nagy hévben)és nem vettem be utána 72 órásat. ha akkor becsúszott volna, akkor most engem is szidnál? lehet, hogy veled soha nem fordult elõ semmi ilyesmi, akkor örülj magadnak, tökéletes vagy. (legalábbis ebbõl a szempontból. más szempontból már kérdéses)
A legfontosabb, hogy te mit szeretnél. Aztán ülj le beszélni a férjeddel, és tisztázzátok, hogy mi legyen. Hasonló helyzetben voltam, mint te, nekem is becsúszott egy 3. baba, most 15 hetes vagyok vele. Bár nem terveztük, ugyanúgy tudjuk majd szeretni, mint az elsõ kettõt. De ez a te döntésed, érezni fogod, neked mi a legjobb. Egyébként 3 gyerekesként sok kedvezményre jogosultak lennétek (pl. családi adókedvezmény, kedvezményes étkeztetés bölcsiben, oviban, ingyenes tankönyv, stb.). Úgyhogy a pénz ne legyen akadály. Egy csöpp baba pedig nem foglal túl sok helyet... Bárhogy döntessz, sok erõt kívánok hozzá.
igen téged is szidnálak, ha ilyen állati ösztöneid vannak hogy nem tudsz gondolkodni a hévtõl tökéletes védekezési mód a fogamzásgáló tabletta. ajánlom figyelmedbe és akkor nem kell az óvszerrel vacakolni.hihetetlen hogy a mai világban már nagy szó az ha valaki normálisan védekezik.
szerintem ne vetesed el nálunk is hamar jön a kistesó de nem tudom elvetetni! fõleg hogy már tudom hogy milyen érzés élete adni egy pici csöppségnek
17.15 HMMMM, ha hiszed, ha nem, én tabletta mellett lettem terhes, pedig rendesen szedtem. semmi baj, sajnos elõfordul, hogy lecsúszik a gumi, és nem a te bajod, hanem az övé, és szerintem nem a kérdésére válaszolsz, hanem minõsítgeted, aminek itt semmi helye, biztosan elég nagy a baja anélkül is, hogy kioktasd. na szia
Nem mondom, hogy nem hatódtam meg a legutóbbi történeten. Igen, lehet, hogy az a baba, akit a férjed most nem szeretne, õ lesz az õ szeme fénye! Tartsd meg!
12:03 ne kezdjük most ilyen vitába. elég álszent vagy, ha most õt kezded el alázni ezért, amikor sorba olvasom itt, hogy megszíktásosan védekeztünk... és utána meg el akarja vetetni. na õket már inkább szidhatnád, az jogos lenne
és amikor észrevetted hogy lecsúszott a gumi miért nem tettél valamit? remélted hogy nem leszel terhes? ilyen egy felnõtt ember?
sajnálom. de gondolom egy percig sem bánod, hogy az elsõ babátok van nektek. csak biztos nehezebb vele az élet és sok mindenrõl le kell mondanotok. az elõbb a sajnálaton azt értettem, hogy Õt sajnálnám. mert ebben a világban még az egészségeseknek is nehéz boldogulni, annyi az elõítélet. hét még ha fizikailag, vagy szellemileg sérült valaki. szomorú, de ez van. (megdöbbentem egyébként, hogy ilyen késõn derült csak ki. biztos valami ritka betegség lehet)
A kérdező hozzászólása: Védekeztünk, de a gumi lecsúszott és meglett az eredménye. Ez az egy alkalom volt. Én nem tudom mit akarok. Szeretném is meg nem is. Megölni nem lennék képes. Nem tudom hogyan tudnám feldolgozni. Annyira nem rossz az anyagi helyzet inkább a lakás a kicsi. Így is alig férünk. Nagyobbat nem tudunk venni éés semmilyen szülõi segítségünk nincs.
az elsõ még az elõbb az elõttem szóló volt :D
Nekünk sajnos nincs semmilyen szülõi segítségünk, van egy pici, 2 szobás kis házikónk, és 3 kisfiúnk! Ne vetesd el!!! Mindent magunknak kellett elérnünk, amink van, mégsem panaszkodunk! Ha már megdfogant, szeressétek õt!
Én tettem fel anno egy olyan kérdést, hogy sérült gyermek mellé bevállalnátok-e még egyet.Nem egyforma a helyzet, de én az abortusz mellett döntöttem. Sokat eszembe van, de túl vagyok rajta.Valamiért így kellett döntenem.Te is tudsz majd dönteni, és megnyugszol, ha eldöntötted mi legyen.
11:27 kérdezhetek? tudtad, hogy betegen fog születni és megtartottad? bevallom én nem biztos, hogy így tennék, ha ilyen helyzetbe kerülnék. valamilyen szinten az önzõség és a sajnálatom kerekedne fölül rajtam, azt hiszem.
Szerintem ne vetesd el! Soha nem fogod megbánni, hogy megtartottátok!
Már 38 hetes terhes voltam amikor mondták, hogy sérült lesz, nem is kicsit:(( Szétbõgtük magunkat, de álltunk elébe. Utána mondták a dokik, hogy ha lesz másik, akkor nagy eséllyel õ is sérült lesz, úgyhogy védekezzünk.Sajna besikerült, és ekkor tettem fel a kérdést, hogy tudok-e 2 sérült gyermekkel élni, vagy mi lesz?Elvetettem, és nehezen , de túlestem rajta.Már nem bõgök mindig.Röviden ennyi. 11.27
Csak a saját példáimból tudok kiindulni. 1. Másodszülött voltam a családunkban, van egy bátyám. Egy szobában nõttünk fel, a szüleink nem kerestek sokat, de elvoltunk. Jött volna egy harmadik tesó... akit helyhiány és pénz miatt (könyörgöm, van olyan, aki úgy érzi, elég a pénze??? az emberek többsége kevesli) elvetettek... A bátyám és én megosztottuk volna vele a szobánkat, ruháinkat, játékainkat, mindent. A gyerekek nem olyan önzõek, mint a felnõttek. Utána mi közelebb kerültünk egymáshoz, a szüleinktõl meg távolabb... Ma már jócskán felnõttek vagyunk, tele szeretettel és megbocsátással, de nehéz évek voltak a család mögött, egyetlen rossz döntés miatt... 2. Mi is meglepõdve tudtuk meg, hogy ikreink lesznek. A hely nagyon kevés, egy babának is az lenne. De nem érdekel. Azt írod, nem olyan rossz az anyagi helyzet, és nem bírnád megölni. Hát akkor? Már megszületett benned a válasz, miért vársz idegen emberektõl bólogatást, hogy élhessen a gyermeked? Menni fog! A párod is megenyhülhet!
Én is csak azt tanácsolhatom, hogy tartsd meg. Nem csak a pici babádnak (aki egyébként élni szeretne) ártanál az abortusszal, hanem életre szóló lelki sebeket kapnál. Én is annak idején "becsúszott" gyermekként jöttem a világra, és hálát adok a jó Istennek, hogy szüleimnek soha eszükbe sem jutott, hogy elvetessenek, pedig õk akkor egyetlen szobában éltek öten. Nekik sem volt könnyû. Hidd el minden megoldódik, csak a szívedre hallgass! A pénz nem minden!!
Teljesen normális. A II. trimesztertõl minden rendezõdni szokott.
Azt hittem, hogy ezzel csak én vagyok így. Teljesen normális. Nekem mind a két terhességem ilyen volt. Most vagyok 17 hetes a második babával. Már 4 kg-t fogytam ezáltal. De a baba egészséges mint a makk. Egy javaslatom van, azt egyél, ami jól esik. Nekem ez jött be.
Nekem nem rendezõdött egyik trimeszterben sem. Sõt a harmadikban még kevesebbet is ettem, mint addig, mert nem ment több. Egyél sokszor keveset és azt ami jól esik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :D

Kb 6hetes terhes vagyok, és nagyon sokat fáj a derekam. Milyen fájdaolmcsillaitót szedhetek?

Legjobb válasz: semmilyen fajdalom csillapitot nem vehetsz be! masziroztassad!

semmilyen fajdalom csillapitot nem vehetsz be! masziroztassad!
Nekem is borzasztóan fájt alig tudtam ülve maradni. Én levendulaoljjal kentem be. Pár csepp (ne sokat) olajat összekeversz testápolóval. Este kend be. Napról napra jobb lesz, de csak egy kicsit. A szervezed alakul át, természetes a fájdalom. Jó babavárást! 4 hónapos kislány anyukája
Szia! Semmilyen fájdalomcsillapítót nem szedhetsz a 12. hét betöltéséig, és gyógyszer tartalmú krémeket sem szabad használni. A baba idegrendszerének és szerveinek fejlõdése folyamatban van, és hatással lehetnek rá a gyógyszerek. Segíthet az olajos masszázs, gyógytorna. Kérd szakember segítségét!
"Motto-tapasz" - szerintem ez a legjobb!Nem gyogyszertartalmu, izomlazito.Rengeteget hasznaltam es szerintem szuper.Itt a reszletes leirasa : http://www.bioszallito.hu/Motto-tapasz-kek?termek-45547.

Kb 6hetes terhes vagyok. néha valami beleszokott nyilalni a fenekembe. olyasmi mint a méhösszehuzodás. mitöl lehet?

volt valakinek hasonlo?normális dolog ez?

Legjobb válasz: Nem valami olyasmire gondolsz, hogy a végbélzáróizmod görcsöl?

Nem valami olyasmire gondolsz, hogy a végbélzáróizmod görcsöl?
szia elõszõr is gratulálok én is éreztem/érzek is hasonlót, de ilyet már a terhesség elött is éreztem.hogy mitõl, mi ez?nemtudom. bocs hogy csak ennyit tudtam. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.az elsö válaszolonak üzenem, de valami hasonlot érzek.mitöl lehet?
Ilyen jellegû görcseim nekem is voltak már terhesség elõtt is, bár szerencsére már ritkább mostanában. Volt, h meg sem bírtam moccanni annyira fájt. Nekem azt mondták nincs vele teendõ. Bár tény, h nagyon kellemetlen. Az elsõ válaszoló vagyok.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.akkor én sem törödöm vele.
Azért ha legközelebb mégy dokihoz kérdezd meg. Biztos jobban megnyugtat az õ válasza mint itt az imeretleneké...

6hetes iker terhes vagyok kb. már inkább 7, és az egyik baba szikhólyagja 8mm az ő mérete 9mm és 24mm petezsák. Baj ha ilyen nagy a szikhólyag? Mivel jár?

Legjobb válasz: Szia. Pontosat én sem tudok mondani mert nem vagyok orvos, de szerintem ha gond lenne azzal hogy a szikhólyag nagy, az orvosod BIZTOS mondta volna. Ne aggódj, lehet azért van mert ikrek! Gratulálok a picikhez és tényleg ne aggódj. Ha baj van az orvos szól!

Szia. Pontosat én sem tudok mondani mert nem vagyok orvos, de szerintem ha gond lenne azzal hogy a szikhólyag nagy, az orvosod BIZTOS mondta volna. Ne aggódj, lehet azért van mert ikrek! Gratulálok a picikhez és tényleg ne aggódj. Ha baj van az orvos szól!
Ikreknél lehet másképp van minden, nekem a dokim azt mondta 3-5 mm között jó a szikhólyag. De nekem 1 babám van.
Mi is ikreket várunk (most 15. hét), a mi babáink 6 hét 6 naposan 8 mm-esek voltak. Úgyhogy az a méret rendben. Szikhólyagot és petezsákot nem mért, de így elnézve a képet, a 24 mm-es petezsák is reálisnak tûnik. A szikhólyag eleinte nagyobb, hiszen ez táplálja ez embriót (esetünkben embriókat). Aztán egyre kisebb lesz, a babák pedig egyre nagyobbak, majd a 12.hétre teljesen elsorvad, szerepét átveszi a lepény. Szerintem, ne aggódj! Bár én is tudom, nem könnyû.
Szia!Megkérdezhetem, hogy mivel neked ikerterhességed van, a fájdalmaid amibõl kiderült h terhes vagy esetleg erõsebbek voltak, vagy volt vmi jel, h ikerterhesség?Vagy csak az uh mutatta meg õket!Egyébként Gratula!:)

Kb 5-6hetes terhes vagyok, normális hogy fájdogál, szurkál a köldököm körül a hasam? Infok lejebb

ma kezdetem érezni,és mindkét oldalon néha-néha beleszur,fájdogál....nem gond ez ????

Legjobb válasz: Nem gond, ezek tipikus kora terhességi tünetek. Ha nincs görcsölés és vérzés, akkor minden a legnagyobb rendben! Jó babavárást!

Nem gond, ezek tipikus kora terhességi tünetek. Ha nincs görcsölés és vérzés, akkor minden a legnagyobb rendben! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: ooohhh, köszönöm se görcs se vérzés.csak ez már a harmadik babám lesz, de még soha nem fájdogált a köldökömnél!!!!köszönöm a választ:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!