Találatok a következő kifejezésre: Kb 5 vagyok. Már egy (34 db)

Dehogy lehet baj ebbol.Ez normalis, mindenkinek van mensis fajdalma foleg a terhesseg elejen.
Ha nem erös görcs, csaj olyan mintha mondjárt megjön, vagy pici szurka az nem baj mert tágul a méhed.
Szia. 16 hetes vagyok, és még most is elõjön néha ez az érzés. Nyugi, ez természetes!
Szedj magneb6-ot, én is így voltam, az orvos tanácsolta, attól jobb lett!
Igen, én is a MagneB6-ot tanácsolom! Nekem nagyon sokat segített!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!

Kb 5 hetes vagyok. Már egy hete barna folyásom van, de nem sok. Aggódnom kellene?

Holnap akarok menni a dokihoz, met már nem bírom idegileg. Félek hogy elveszítem a babát. Szerintetek lehet ebb?l vetélés? Görcseim csak olyan enyhék vannak. tudom, hogy hülyén hangzik a kérdés csak jó lenne ha vki már egy kicsit megnyugtatna a doki el?tt is. :-)

Legjobb válasz: Szerintem nincs nagy gn de ez azt jelenti hogy progipotlas kell. Jo hogy mesz dokihoz holnap!

Szerintem nincs nagy gn de ez azt jelenti hogy progipotlas kell. Jo hogy mesz dokihoz holnap!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltunk a dokinál és igazából nem mondta miért van a barnázás, de annyit mondott, ha erõsödne, vagy véreeznék menjek hamarabb, mint a megbeszélt idõpont. Csinált hüvelyi uh-t de nekem semmit nem mondott. 1 hét múlva kell visszamennem. Ja és magzatvédõ vitamint kell szednem (elevitet). Remélem monden ok lesz!
Én a helyedben hamarább mentem volna. Én véreztem 13 hetesen semmi görcs nem volt és elég rossz volt. Kaptam rá gyógyszert és feküdnöm kellet sokáig. Most meg mindent túl reagálok hogyha fáj valamim. Ne idegeskedj mert az árt a babának. Majd a doki biztos megnyugtat és írj mi volt a probléma! 17 hetes kismama
a második válaszolo vagyok folyamatosan
Nekem kb. a 7. héten volt barnás folyásom, aztán a 10.-ben jelentkezett, majd a 12. hétben elkezdtem vérezni, mert lett egy haematomám (vérömleny), és egy hónapig fekhettem otthon, se dolgozni, se semmit nem tudtam, szóval szerintem nem árt idejében megnézetni, hogy mi az okozója, nekem pl. a méhlepény is levált egy részben. 22 heteske
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm szépen! Boldog babavárást! :-)
Szia. Nyugodj meg, amikor 5hetes terhes voltam véreztem egy napot és utána sokáig barnáztam, de a sok pihenés segített, ha szükséges kérd az orvosodat, hogy írjon fel neked duphaston-t, magzatmegtartó.Ne aggódj, nem lesz baj.Azóta is boldogan készülök az anyaságra!!!Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a nyugtató válaszokat! A 2. válaszolótól kérdezném, hogy folyamatosan volt a barnázás, vagy csak idõszakosan?
nekem 3honapig volt az elsovel barna folyásom, a másodikal pár hétig
Ne idegeskedj pihenj sokat és nem lesz gond az utolsó válaszoló voltam!

A legutóbbi menstruációm helyett kb.5 napig erős barna folyásom volt, hatodik nap jött meg "rendesen" a menstruációm, de a vérzés már csak egy napig tartott. Ez most rendes menstruációnak számított, vagy lehetek terhes?

A barna folyás pontosan akkor jött meg, amikor a menstruációmnak kellett, ugyanaddig is tartott és ugyanúgy fájt a hasam is.

Legjobb válasz: Szia! Én pont ilyennel voltam most orvosnál! De azt mondták,h ez nem baj és nem jelent semmit....pedig nekem már 2 hónapja így van.....és az 5 napból csak 2-2,5 napig van/volt meg.... De sztem csinálj 1 tesztet és ha akkor se nyugocc meg akkor menj el orvoshoz!

Szia! Én pont ilyennel voltam most orvosnál! De azt mondták, h ez nem baj és nem jelent semmit....pedig nekem már 2 hónapja így van.....és az 5 napból csak 2-2, 5 napig van/volt meg.... De sztem csinálj 1 tesztet és ha akkor se nyugocc meg akkor menj el orvoshoz!

Chamomillából 5 golyó per nap, vagy per egy adag? 3 hósan adhatom már a babának? Sokat nyűglődik, nyála folyik, kezét eszi. Most akkor amig ki nem nől a foga-kb 5 honap-addig adjam neki minden nap vagy csak ha fáj neki?

Legjobb válasz: Nem napi adag, hanem egyszeri. 3X lehet adni, vagy igény szerint. De talán még korai, annak idején én is utánaérdeklõdtem. Csak akkor add neki, ha fájdalmai vannak, ha csak nyálzik, eszi a kezét, akkor még ne. Inkább adj neki rágókát, vagy bármit, amit rághat. Lányom is lassan 7 hós, de még nincs foga..

Nem napi adag, hanem egyszeri. 3X lehet adni, vagy igény szerint. De talán még korai, annak idején én is utánaérdeklõdtem. Csak akkor add neki, ha fájdalmai vannak, ha csak nyálzik, eszi a kezét, akkor még ne. Inkább adj neki rágókát, vagy bármit, amit rághat. Lányom is lassan 7 hós, de még nincs foga..

20 hónapos kisfiam még csak kb 5 szót mond tudatosan. Aggódnom kéne? Picit irigylem a többi szülőt akiknek ugyanilyen korú gyereke már beszél, úgy érzem le vagyunk maradva. Egyre többet viszem gyerekek társaságába hátha ez a gond. Jó ötlet?

Legjobb válasz: Sógornõm fia júliusban volt 2 éves és csak most kezdett el beszélni, elõtte az én 1.g éves lányom több szót mondott. Aztán nem láttam 3 hétig és ez idõ alatt elkezdett beszélni (mondatokban, érthetõen) és szobatiszta lett. Nyugi semmiben nincs még lemaradva a kisfiad, az meg, hogy valakinek korábban beszél a gyereke semmit nem jelent a késõbbiekre nézve. Most persze olyan jó érzés, hogy meglepõdnek az emberek, hogy milyen kicsi és már beszél...de kb ennyi. Az öcsém olyan 9-10 éves koráig szinte zseni volt. Magától megtanult olvasni, írni (oviban) számolt, alsóban matekversenyeket nyert...aztán leállt és bevárta kortársait. Minden gyerek eltérõ ütemben fejlõdik, amíg a szakemberek nem látnak okot az aggódásra addig te sem tedd.

Sógornõm fia júliusban volt 2 éves és csak most kezdett el beszélni, elõtte az én 1.g éves lányom több szót mondott. Aztán nem láttam 3 hétig és ez idõ alatt elkezdett beszélni (mondatokban, érthetõen) és szobatiszta lett. Nyugi semmiben nincs még lemaradva a kisfiad, az meg, hogy valakinek korábban beszél a gyereke semmit nem jelent a késõbbiekre nézve. Most persze olyan jó érzés, hogy meglepõdnek az emberek, hogy milyen kicsi és már beszél...de kb ennyi. Az öcsém olyan 9-10 éves koráig szinte zseni volt. Magától megtanult olvasni, írni (oviban) számolt, alsóban matekversenyeket nyert...aztán leállt és bevárta kortársait. Minden gyerek eltérõ ütemben fejlõdik, amíg a szakemberek nem látnak okot az aggódásra addig te sem tedd.
1.g=1.5 éves :)
Az én fiam is 2 éves, és alig mond egy-két szót. Nekem is fura, mert a lányom ennyi idõsen már folyékonyan beszélt. De ha egyáltalán beszél, akkor nem kell aggódni. Akkor lenne baj, ha semmit nem mondana, akkor lehetne gyanakodni pl. arra, hogy a hallásával van gond. Remélem az én fiam is hamar beindul már, mert eléggé frusztrálja, hogy nem értjük mit akar, a dackorszak sokkal intenzívebb nála, mint a csajszinál volt. A gyermektársaság mindenképpen jó neki, de hogy ettõl beindul-e a beszéd, azt nem hinném.
Az én lányom is így volt. Aztán 21 hónapos korától naponta mondott több új szót. Azóta már mindent mond, de még nem beszél mondatokban. A társaság jó ötlet, de ne aggódj emiatt!
Olvass neki estimesét, hátha az segít. Ártani biztos nem árt..
Nincs gond, ne aggódj. Kicsit késõbb kezd el beszélni, ez van. Mondókázz neki, olvass mesét, magyarázz sokat, kommentálj mindent, amit csinálsz. Mást nem nagyon tudsz tenni. A lényeg, hogy ne erõltesd. Egyébként akkor lehet baj, ha nem beszél 3 évesen, akkor kell szakemberhez fordulni.
detto lány 19 hónapos kb 13 szót használ csak sajnos:(

Egy hónapja próbálkozunk, kb.5 nap múlva kell megjönnie, de már egy hete furán érzem magam. Fájnak a melleim, rózsaszínű folyásom van, émelygem, szúrká alul-fáj, fel is vagyok puffadva. Lehet, h terhes vagyok? Nem koraiak még a tünetek?

Legjobb válasz: Igen,lehetséges hogy terhes vagy!Vegyél egy tesztet,valószinû hogy már kimutatja ha igen!És a tünetek nekem is ilyen hamar jelentkeztek. Ha igen akkor gratula,ha még nem akkor sok szerencsét!!

Igen, lehetséges hogy terhes vagy!Vegyél egy tesztet, valószinû hogy már kimutatja ha igen!És a tünetek nekem is ilyen hamar jelentkeztek. Ha igen akkor gratula, ha még nem akkor sok szerencsét!!
A szervezetednek idõ kell, mire újra tudja indítania ciklust. Legyél türelmes. De az sem árt, ha elmész dokihoz.
Remélem a bulimíával fordultál már szakemberhez. (pszichiáter, pszichológus) Ha eddig nem tetted meg, akkor sürgõsen pótold! Még mindig nem jó a súlyod, kéne még egy pár kiló a ciklushoz.
A kérdező hozzászólása: igen, járok vele dokihoz, csak félek, hogy valami visszafordíthatatlant indítottam el :S
Menj el egy nõgyógyászhoz mert, hormonzavarod is kialakulhatott, õ pedig tud segíteni. Biztos akarsz gyereket is, így pedig nem igazán fog összejönni, idõ mire mindent visszaállítanak, ha lehetséges... jobbulást

Ha szeretkezünk a barátommal, mindig vérzek egy kicsit. Már nem vagyok szűz, kb 5-6x feküdtünk le. Lehetséges, hogy még mindig nem szakadt át a szűzhártyám?

Legjobb válasz: Ha rendesen beléd hatolt a barátod, akkor ennyi együttlét után már biztosan nem vagy szûz. Elég nedves vagy szeretkezéskor és esetleg nem lehet hámsérülés? Nem kellene, hogy vérezzél és mivel gondolom kellemetlen Neked, el kellene menni nõgyógyászhoz, aki megvizsgál és azt is megmondja, hogy a szûzhártyád ép e még és azt is meg tudja mondani, hogy mi okozhatja a vérzést.

Ha rendesen beléd hatolt a barátod, akkor ennyi együttlét után már biztosan nem vagy szûz. Elég nedves vagy szeretkezéskor és esetleg nem lehet hámsérülés? Nem kellene, hogy vérezzél és mivel gondolom kellemetlen Neked, el kellene menni nõgyógyászhoz, aki megvizsgál és azt is megmondja, hogy a szûzhártyád ép e még és azt is meg tudja mondani, hogy mi okozhatja a vérzést.
A kérdező hozzászólása: Elég nedves vagyok, sõt, magamon is meglepõdtem, mennyire:D Nem fáj, meg semmi, csak egyszerûen jön egy kis vér. Gondolom a hámsérülés fájna. :S Vagy bármilyen más sérülés...
Nagyon gyorsan keresd fel a nõgyógyászodat!!! A szex utáni vérezgetés lehet a méhnyakrák egyik jele is. Nem ijesztgetni akarlak, de sajnos saját tapasztalat!
A kérdező hozzászólása: régebben is, mikor ujjaztam magamat, akkor éreztem egy érdesebb részt a hüvelyemben elõl. és ahogy ott hozzáértem, véres volt kicsit... gondolom a méhnyakrák nem a hüvely elején van... Viszont a gumi vége néha szokott "karcolni", ott ahol fel van gyûrõdve... Lehet, hogy ez a baj?
Te tudod! Ha gondolod át is ugorhatod a problémát! Valami miatt vérzel. Nem mondtam, hogy méhnyakrákod van, hanem azt mondtam, hogy ez a méhnyakrák egyik tünete. Szakember tud erre válaszolni neked, az pedig a nõgyógyász, aki megvizsgál.

Már egy hete túrós folyásom van, zöldessárga váladékkal. Viszket, és érzékeny, ég (talán belül piros is). Kb 5 napja meg kellett volna jönnie. A gombás fertőzés késleltetheti? Vagy még változik a szervezetem?

Lent fáj,nem is a hasam,hanem még egy kicsit lejjebb,2 napja hányingerem van (ez szokott mensi el?tt). Még nem állt be ugy rendszeresre,16 leszek,van,hogy el?bb,és van,hogy kés?bb jön. A barátommal pettingeltünk. Még sz?z vagyok,sperma odabe nem kerülhetett be. Fájnak a melleim és nagyon-nagyon a lábaim. A hasfájást cvsak ritkán érzem... Mi lehet a gond? A gombás fert?zés késleltetheti?

Legjobb válasz: Egy hete ilyen rémes tünetek és nem mentél orvoshoz? Ronda egy fertõzésed van. Azt, hogy gomba vagy baktérium vagy mifene csak orvos tudja megvondani. Értem, hogy terhes nem lehetsz. Nyomás dokihoz!!

Egy hete ilyen rémes tünetek és nem mentél orvoshoz? Ronda egy fertõzésed van. Azt, hogy gomba vagy baktérium vagy mifene csak orvos tudja megvondani. Értem, hogy terhes nem lehetsz. Nyomás dokihoz!!
Nyomás a nõgyógyászatra, mert a tüneteid alapján sztem komoly gombás fertõzésed van. igen, könnyen lehet, hogy a fertõzés késlelteti. az, hogy szûz vagy, nem zárja ki, hogy ne kaphatnál el gombát vagy egyéb fertõzést. azért siess az orvoshoz, mert minél elõtt kezdik el kezelni a bajt, annál valószínûbb, hogy eredményesen ki lehet kezelni. a barátodat is kezelni kell, mert petting során õ is fertõzõdhetett a gombával, és ha õt nem kezelik, csak téged, visszafertõzhet, és abból egy ördögi kör alakul ki.
Szia! DOKI!!!! Szólj anyukádnak, meg fogja érteni. Gombát simán összeszedhetsz közös wc-ben, vagy egy kiadós antibiotikum kúra után. Ezt kezelni kell, ne csinálj ebbõl problémát (nem kell szégyelni). Jobbulást!
ORVOS, ez már nagyon durva tünetegyüttes, szóval minél elõbb.
Ez már magától nem fog elmúlni!!! Gombás fertõzésed van és talán már a méhed is gyulladásban lehet, ahogy írod, hogy hol fáj. Nem szabad az ilyen tünetekkel játszani, a késõbbiek során meddõséget is okozhat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!