Találatok a következő kifejezésre: Kb 5 vagyok. Már (120 db)

lány vagy? ha igen, akkor nem hiszem, max 1-2 cm-t. én kb 14 éves korom óta 173 vagyok
A kérdező hozzászólása: fiú :s
Szüleim 170cm körüliek, én(L) 180cm vagyok öcsém 185cm
Öcsi 17 éves korában hagyott le, most 18

5 hetesen már látna valamit? Vagy ki tudja tapintani a doki? Alkalmassági vizsgálat céljából kell mennem több helyre is többek között nőgyógyászatra a dokimhoz. Már babaprojekten vagyunk. Ha akkor és addig nem jönne meg akkor kb 5 hetes leszek.

Legjobb válasz: Szia! Hát ultrahangon bizonyosan,mert én 5 hetesen mentem és a petezsák benne a szikhólyaggal mát tökéletesen látszódott. Ha csak kézzel vizsgál akkor szerintem annyi hogy picit megvan nagyobbodva a méhed.

Szia! Hát ultrahangon bizonyosan, mert én 5 hetesen mentem és a petezsák benne a szikhólyaggal mát tökéletesen látszódott. Ha csak kézzel vizsgál akkor szerintem annyi hogy picit megvan nagyobbodva a méhed.
Ha kézzel vizsgál akkor is ki tudja tapintani. Nekem kb. 3 hetesen a dokim is megmondta, az ultrahangon is látszott, igaz ott alig vetté észre.
u.h.-gal biztos látja, nekem 4hetesen látta. sok sikert

Kb.5 hetes terhes vagyok. Az normális, hogy a méhem görcsölget? Tegnap nem éreztem, de ma viszont már többször is!

Legjobb válasz: Szia! Gratulálok! Ne ijedj meg, ez természetes. Ha 5 hetes vagy, akkor most marad ki a menzeszed és a szervezet még nem állt át a másállapotra, ezért görcsöl. Ez 1-2 héten belül el fog múlni, de közben (és utána folyamatosan) átáll a görcs másra, ami már a méhszalagok nyúlása miatt lesz. Ez nálam is így volt, most 10 hetes múltam és már csak ritkán görcsölget. Boldog babavárást!

Szia! Gratulálok! Ne ijedj meg, ez természetes. Ha 5 hetes vagy, akkor most marad ki a menzeszed és a szervezet még nem állt át a másállapotra, ezért görcsöl. Ez 1-2 héten belül el fog múlni, de közben (és utána folyamatosan) átáll a görcs másra, ami már a méhszalagok nyúlása miatt lesz. Ez nálam is így volt, most 10 hetes múltam és már csak ritkán görcsölget. Boldog babavárást!
Gratulálok! Normális , hiszen a méhednek párhónap alatt akkorára kell nõnie, hogy beleférjen a méhlepény, a baba, meg kb 1, 5 liter magzatvíz..szóval nem lesz kicsi, így a terhesség alatt ez gyakori érzés lesz , hol erõsebb, hol gyengébb változatban..a szalagok , inak, izmok nyulnak ilyenkor, sõt még kellemetlenebb, amikor a csípõcsont köze tágul, most én a 33. hét után alig tudok emiatt aludni, mert folyton begörcsöl..
Én is 5 hetes vok, és ugyanúgy görcsölget. Ne aggódj, szerintem is normális dolog. Minden nap ólom lassan megy el Neked is? Mikor lesz már a bûvös 12. hét?! Akkor elvileg elmúlik a görcsölés, és kisebb a vetélés esélye is.
Én is 5 hetes vagyok, és nekem is görcsölget a hasam, de most már én is megnyugodtam. Gratula mind a kettõtöknek!
Az a mindjár megjön érzés az normális, nekem is volt. Ha erõsen görcsölne és/ vagy véreznél, akkor lenne baj.
Szia!Én is 5hetes vagyok, nekem is görcsöl a petefészkem sõt még a derkam is fáj!Azt mondják, ez teljesen normális, ne idegeskedj :)
Gratulalok en is. Es csak ugyanazt tudom mondani mint az elottem szolok. Teljesen normalis, alakul at es keszul fol a mehed az elkovetkezendokre. Nekem is sokat faj (Mar majdnem 7 hetes) szurkal, gorcsolget, mindjart megjon, minden van. De ez normalis. Volt egy nagyobb, negyed oras nagyon durva gorcsom, de meg igy is rendben vagyok/vagyunk. Sot a verzes sem mindig rossz, attol se ijedj meg azonnal. De mindenkepp szolj dokinak ha verzel. Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gratulációkat!! Most jöttem meg a dokitól és képzeljétek, az a kb. 5 hét, (az elõzõ menseshez számítva) az most 2 hét.Jónás-módszer ezek szerint bejött!(menses elõtt 1 nap volt a Jónás-napom, elõtte való nap voltunk együtt+meg a peteérésemkor ami a ciklusom 13. napján volt) csak a petezsák látszik, 2, 5*2, 3mm) Icuri-picuri!! Szurkoljatok, hogy ne legyen semmi gond, és 3 hét múlva még mindig ott legyen!:-))

A legutóbbi menstruációm helyett kb.5 napig erős barna folyásom volt, hatodik nap jött meg "rendesen" a menstruációm, de a vérzés már csak egy napig tartott. Ez most rendes menstruációnak számított, vagy lehetek terhes?

A barna folyás pontosan akkor jött meg, amikor a menstruációmnak kellett, ugyanaddig is tartott és ugyanúgy fájt a hasam is.

Legjobb válasz: Szia! Én pont ilyennel voltam most orvosnál! De azt mondták,h ez nem baj és nem jelent semmit....pedig nekem már 2 hónapja így van.....és az 5 napból csak 2-2,5 napig van/volt meg.... De sztem csinálj 1 tesztet és ha akkor se nyugocc meg akkor menj el orvoshoz!

Szia! Én pont ilyennel voltam most orvosnál! De azt mondták, h ez nem baj és nem jelent semmit....pedig nekem már 2 hónapja így van.....és az 5 napból csak 2-2, 5 napig van/volt meg.... De sztem csinálj 1 tesztet és ha akkor se nyugocc meg akkor menj el orvoshoz!
Dehogy lehet baj ebbol.Ez normalis, mindenkinek van mensis fajdalma foleg a terhesseg elejen.
Ha nem erös görcs, csaj olyan mintha mondjárt megjön, vagy pici szurka az nem baj mert tágul a méhed.
Szia. 16 hetes vagyok, és még most is elõjön néha ez az érzés. Nyugi, ez természetes!
Szedj magneb6-ot, én is így voltam, az orvos tanácsolta, attól jobb lett!
Igen, én is a MagneB6-ot tanácsolom! Nekem nagyon sokat segített!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!

Bűn vagy nem? Már kb.5 éve függőségem a pornográf anyagok nézése és az azutáni maszturbálás (1 héten kb 4-szer csinálom ezt) és ha eltelik is úgy 1hét hogy nem csinálok semmit akkor már szinte felrobbanok.

Legjobb válasz: Attól függ ennyi idõs vagy. Szerintem fiatalon ez abszolút elfogadható. Az Istenek nem kérnek minket arra, hogy ne tegyünk olyat, amelyben örömünket leljük, de másnak nem ártunk vele.

Attól függ ennyi idõs vagy. Szerintem fiatalon ez abszolút elfogadható. Az Istenek nem kérnek minket arra, hogy ne tegyünk olyat, amelyben örömünket leljük, de másnak nem ártunk vele.
Kedves Kérdezõ! Szerintem bûn. Úgy 1 évvel ezelõtt én is ebbe a függõségbe szenvedtem. Én is kb 5 évig szenvedtem benne, de már egy éve szabad vagyok ettõl. Egy héten kb. 3-szor csináltam, és ugyanazt éreztem, amit te. Néha addig is lesüllyedtem, hogy még a suli klotyójába is csináltam, erre nem vagyok büszke. Mindig adig adott örömet nekem, amikor kielégítettem magamat vagy, amikor pornógráf anyagokat néztem a neten, de az örömszerzések után mindig szomorú és feszült voltam. De néha az örömszerzések után ezt kérdeztem magamtól: Volt ennek értelme? Már egy éve szabad vagyok, hála az Istennek, mert megszabadított engemet ettõl a függõségemtõl is. Kedves kérdezõ érdekesség ként írom, hogy a Bibliában is van szó magömlésrõl.(Mózes 3. könyve, 15. fejezet). Ha megakarsz szabadulni ettõl a függõségtõl, akkor kérd a Mindenható Istent, hogy szabadítson meg, de ha nem akrsz akor ne. Te döntesz mert szabad akaratod van. Azt csinálsz amit akarsz.
Elvileg bûn. Bujaságnak számít.
gyakorlatilag is bûn. Van belõle szabadulás Jézus Krisztus álltal, de ahoz elõbb meg kell gyûlölnöd amit cselekszel, mert amig kedves a szívednek, nem tudod õszintén kérni Istent, hogy szabadítson meg. A Jézusba vetett hit reményt as.
Nem bûn. "Ha Isten azt akarná hogy ne rejszoljunk, akkor a kezünket rövidebbre csinálta volna." A papok is rendszeresen maszturbálnak. Isten ezért nem fog senkire haragudni, úgy teremtette az embert (és minden élõlényt), hogy az életük fontos része legyen a szex. Anélkül pl már szaporodni se lehet (pedig ha akarta volna, megteremthette volna a szexmentes szaporodást is!). Mégse tette. Amirõl meg a bibliában írnak, az nem magára a maszturbálásra vonatkozik, hanem arra az irigységre, amibõl kifolyólag Ábrám -mert így hívták a férfit- nem nemzett utódot a bátyja helyett (akinek a halála után el kellett vennie feleségül annak az asszonyát, és úgy nemzeni gyermeket, hogy az hivatalosan a bátyja gyereke lesz. Ezt nem akarta, és emiatt recskázott a sarokba gyereknemzés helyett. A bûn ebben a történetben maga az irigység). Ha másokat nem zavarsz vele, akkor Istent se zavarod. Sõt: adj Neki hálát, hogy ilyenre teremtette az embert, hogy saját magának is örömet tud szerezni, ha magányos. Gondolj csak bele: a Nõk még ennél is kiváltságosabb helyzetben vannak: Nekik csiklójuk (klitoriszuk) van, aminek bizonyítottan semmi élettani/utódnemzõ meg egyáltalán SEMMI funkciója nincsen, egyedül az, hogy örömet okozzon nekik a szex. Ezt is maga Isten teremtette. Paráználkodni viszont bûn, úgyhogy lehetõleg ne olyan nõk látványára recsizz, akiket személyesen ismersz és férjnél vannak. A pornószínésznõknek ez a munkájuk, ezzel keresik a kenyerüket, ezért õket nem zavarja, ha bámulják õket az emberek. Nekik is meg kell élni valamibõl; lehet hogy a komoly diszkrimináció miatt nem volt lehetõségük más munkát találni, ebben a mai világban soha nem lehet tudni! Ráadásul amikor Jézus lábát a hajával megmosta egy utcalány, Jézus megbocsátott neki, és többre tartotta Õt az apostoloknál! = Nem az a lényeg, hogy mit csinálsz, hanem hogy Istennel mennyire vagy õszinte! A szíved a fontos, nem az, hogy a szabadidõdet mire fordítod. Imádkozz rendszeresen, kérd meg, hogy fogadjon el Téged ilyennek amilyen vagy, és akkor elnézi Neked. Meg lehet beszélni Istennel, van megoldás. Persze azért igyekezz társaságba is járni, hogy találj Magadnak egy barátnõt! Lehet, hogy most sokan ezért le fognak pontozni, de Istennel ezt is meg lehet beszélni. Isten elfogad mindet a bûneinkkel együtt, ha imádkozunk hozzá, akkor meghallgat minket. Ha ezt leszámítva rendes, tisztességes életet élsz, akkor pont emiatt hiszem hogy kitagadna a mennybõl. Neki az az érdeke, hogy minél több lélek lehessen majd vele a Mennyekben, ilyen apróságokon nem fog problémázni. Isten nagyvonalú. Beszéld meg Vele.
gyakorlatilag is bûn. Van belõle szabadulás Jézus Krisztus álltal, de ahoz elõbb meg kell gyûlölnöd amit cselekszel, mert amig kedves a szívednek, nem tudod õszintén kérni Istent, hogy szabadítson meg. A Jézusba vetett hit reményt ad.
Igen, ez bûn.
Bûn. Még most is csinálom, pedig egyre inkább untat. Ha nem tudsz leszokni, akkor se ess kétségbe. Egy idõ után elmúlik magától. Az életben jönnek még sokkal szörnyûbb dolgok is.

Ha a mehszaj 1, 5 ujjnyira nyitva es kb 5 ujjnyira kell kitagulni, akkor szamithatok könnyebb vagy gyorsabb szülesre? 1 het alatt tagult ennyit.39+3 hetes vagyok, remelem mar nincs sok hatra.

Legjobb válasz: Én 2.5 ujjnyival mentem be 37+3 hetesen,a szülésznõm burkot repesztett,és bõ 2 óra múlva megszületett a pici.Állítólag sokan órákat vajúdnak mire kitágulnak ennyire.Szval benne van a pakliban,h gyorsan fogsz szülni!Kívánom Neked!

Én 2.5 ujjnyival mentem be 37+3 hetesen, a szülésznõm burkot repesztett, és bõ 2 óra múlva megszületett a pici.Állítólag sokan órákat vajúdnak mire kitágulnak ennyire.Szval benne van a pakliban, h gyorsan fogsz szülni!Kívánom Neked!
Én két ujjnyira voltam nyitva, amire mondta a szülésznõ, hogy szerencsém van, mert más ezért a két ujjnyiért órákat szenved.... Nekem az egész kicsi kezdeti fájásoktól elkezdve a takarításig kb 11 óra volt, amibõl az utolsó 4 óra volt inkább, amire azt mondom, na ez a szülés, vajúdás. A többi csak mensis fájás volt elõtte. Úgyhogy ha még fél ujjnyit is tágulsz, már legalább azt elmondhatod, hogy ezért nem kellett megszenvedned. Majd csak a többi 3-ért... Könnyû szülést kívánok!
nekem másfél ujjnyitól számítva volt 3 óra, amikor a babámat a kezembe tarthattam.
Relatív. Én zárt méhszájjal, magasan lévõ babával mentem be, mert elfolyt a víz, azt mondták, majd reggel megindítják, ehhez képest 3 óra múlva kint volt. A kitolás elõtt, amikor kitágultam, mondták, hogy annyira fent van a baba, hogy még minimum félóra, a következõ fájással már lent volt és el is indult kifelé, 3 perc múlva már a kezemben volt. Egy barátnõm 3 ujjnyival vészelt át egy hónapot, de végül indítani kellett és fél napig vajúdott (az sem olyan sok elsõnél).
A 2 ujjnyira voltam nyitva, 3 óra alatt lett meg a lányom.
1, 5 ujjnyi nem sok a te korodban. Teljesen normálisnak számít. Jelenthet jót is, de hallottam olyanokról akik innét nem tágultak tovább.
Szerintem örülhetsz neki. Én bõ 2 ujjnyival csavarogtam a 40. héten. A kiírás napján 3 órás otthoni vajúdás után bõ 3 ujjnyival mentem be a szülõszobába, és onnan számítva még 3 óra kellett az 5 ujjnyi táguláshoz. Sajni nem jól illeszkedett be a bubija kismanómnak, így ezt követõen 1, 5 órán keresztül pozíciókat kellett váltogatnom parancsra és vártuk, hogy tolhassak. Az kemény volt! De mikor beilleszkedett 7-8 perc alatt kitoltam a 4 kg kisfiam. Még így is, hogy a vége nagyon kimerítõ volt, azt mondom: Minden percét újra akarom élni nap, mint nap. Nem fontos az idõ, hihetetlen csodában lesz részed. :) :)

Barátnőm kismama. Tuti! Mert már vagy 4pozitív tesztet csinált. Kb 5-6-7hetes kismama. Szerdán volt dokinál és nem talált még petezsákot sem, nem hogy pár milis bébit... Tényleg méhen kívüli lenne?

Azzal riogatta hogy lehet méhen kívüli. De barátn?m semmilyen tünetet nem produkál erre.

Legjobb válasz: 9-10 hetesen már nem petezsákot mérnek, hanem szép nagy babát! Petezsák már 5 hetesen van, szívhang pedig a 6. héten már hallható!!!

9-10 hetesen már nem petezsákot mérnek, hanem szép nagy babát! Petezsák már 5 hetesen van, szívhang pedig a 6. héten már hallható!!!
Egyetértek az elöttem íróval, talán korán ment az orvoshoz, kilenc, tíz hét körûl már szépen látszik a petezsák és a szíve is ver már.
Szerintem inkább korán ment dokihoz.
Lehet, hogy nem középidõben, hanem késõbb volt peteérése. Egy-másfél hét múlva érdemes újra megnézni UH-val.
Akkor a 6 hetet már betöltötte, lassan már a szívhangot is kellene észlelni.Szerintem menjen el egy másik dokihoz! Mert az h 4 poz. teszt és nem talál semmit...
Nekem január 5 az utolsó mensi, 1 hete voltam dokinál és már volt szívhang, ezen a héten kedden pedig már 6mm volt a babóm! Vagy el van számolva, vagy valami nincs rendben nála!
A kérdező hozzászólása: jan 6.án volt meg neki utoljára, mindkét uh-t csináltak neki.
ha már van 6 hetes akkor muszaly hogy legyen petezsak, en 6+5 hetesen voltam huvelyin es akkor volt a babom 8mm, es a szivecskeje is vert.elvileg kellene hogy legyen petezsak, tehat nem ertem en sem hogy mi lehet az oka hogy nincs. 15 hetes
Mikor volt az utolsó mensije a barátnõdnek? És hány naposak a ciklusai? És hányadikán volt dokinál? Ezek alapján kicsit közelebbrõl meg lehetne határozni, hogy hány hetes is, mert amit írtál, az nagyon tág... Ja, és hüvelyi UH volt vagy hasi??
Az utolsónak van igaza!
Szia! Szerintem korán ment a dokihoz.Ha pedig méhen kívüli lenne akkor már lennének tünetei.Egy ár hét múlva menjen szerintem vissza Üdv:27+4 hetes kismami(15 hónapos kislány anyukája)
Lehet, hogy késõbb volt peteérése. Én is 8 hetes lettem volna, maikor 6 voltam, mert mensi elõtt fogant 6 nappal..., ráadásul a ciklusaim eleve 34 naposak, nem 28. Ha 1 hét múlva nincs ott, akkor gond van, de addig ne aggódjatok!

Chamomillából 5 golyó per nap, vagy per egy adag? 3 hósan adhatom már a babának? Sokat nyűglődik, nyála folyik, kezét eszi. Most akkor amig ki nem nől a foga-kb 5 honap-addig adjam neki minden nap vagy csak ha fáj neki?

Legjobb válasz: Nem napi adag, hanem egyszeri. 3X lehet adni, vagy igény szerint. De talán még korai, annak idején én is utánaérdeklõdtem. Csak akkor add neki, ha fájdalmai vannak, ha csak nyálzik, eszi a kezét, akkor még ne. Inkább adj neki rágókát, vagy bármit, amit rághat. Lányom is lassan 7 hós, de még nincs foga..

Nem napi adag, hanem egyszeri. 3X lehet adni, vagy igény szerint. De talán még korai, annak idején én is utánaérdeklõdtem. Csak akkor add neki, ha fájdalmai vannak, ha csak nyálzik, eszi a kezét, akkor még ne. Inkább adj neki rágókát, vagy bármit, amit rághat. Lányom is lassan 7 hós, de még nincs foga..

20 hónapos kisfiam még csak kb 5 szót mond tudatosan. Aggódnom kéne? Picit irigylem a többi szülőt akiknek ugyanilyen korú gyereke már beszél, úgy érzem le vagyunk maradva. Egyre többet viszem gyerekek társaságába hátha ez a gond. Jó ötlet?

Legjobb válasz: Sógornõm fia júliusban volt 2 éves és csak most kezdett el beszélni, elõtte az én 1.g éves lányom több szót mondott. Aztán nem láttam 3 hétig és ez idõ alatt elkezdett beszélni (mondatokban, érthetõen) és szobatiszta lett. Nyugi semmiben nincs még lemaradva a kisfiad, az meg, hogy valakinek korábban beszél a gyereke semmit nem jelent a késõbbiekre nézve. Most persze olyan jó érzés, hogy meglepõdnek az emberek, hogy milyen kicsi és már beszél...de kb ennyi. Az öcsém olyan 9-10 éves koráig szinte zseni volt. Magától megtanult olvasni, írni (oviban) számolt, alsóban matekversenyeket nyert...aztán leállt és bevárta kortársait. Minden gyerek eltérõ ütemben fejlõdik, amíg a szakemberek nem látnak okot az aggódásra addig te sem tedd.

Sógornõm fia júliusban volt 2 éves és csak most kezdett el beszélni, elõtte az én 1.g éves lányom több szót mondott. Aztán nem láttam 3 hétig és ez idõ alatt elkezdett beszélni (mondatokban, érthetõen) és szobatiszta lett. Nyugi semmiben nincs még lemaradva a kisfiad, az meg, hogy valakinek korábban beszél a gyereke semmit nem jelent a késõbbiekre nézve. Most persze olyan jó érzés, hogy meglepõdnek az emberek, hogy milyen kicsi és már beszél...de kb ennyi. Az öcsém olyan 9-10 éves koráig szinte zseni volt. Magától megtanult olvasni, írni (oviban) számolt, alsóban matekversenyeket nyert...aztán leállt és bevárta kortársait. Minden gyerek eltérõ ütemben fejlõdik, amíg a szakemberek nem látnak okot az aggódásra addig te sem tedd.
1.g=1.5 éves :)
Az én fiam is 2 éves, és alig mond egy-két szót. Nekem is fura, mert a lányom ennyi idõsen már folyékonyan beszélt. De ha egyáltalán beszél, akkor nem kell aggódni. Akkor lenne baj, ha semmit nem mondana, akkor lehetne gyanakodni pl. arra, hogy a hallásával van gond. Remélem az én fiam is hamar beindul már, mert eléggé frusztrálja, hogy nem értjük mit akar, a dackorszak sokkal intenzívebb nála, mint a csajszinál volt. A gyermektársaság mindenképpen jó neki, de hogy ettõl beindul-e a beszéd, azt nem hinném.
Az én lányom is így volt. Aztán 21 hónapos korától naponta mondott több új szót. Azóta már mindent mond, de még nem beszél mondatokban. A társaság jó ötlet, de ne aggódj emiatt!
Olvass neki estimesét, hátha az segít. Ártani biztos nem árt..
Nincs gond, ne aggódj. Kicsit késõbb kezd el beszélni, ez van. Mondókázz neki, olvass mesét, magyarázz sokat, kommentálj mindent, amit csinálsz. Mást nem nagyon tudsz tenni. A lényeg, hogy ne erõltesd. Egyébként akkor lehet baj, ha nem beszél 3 évesen, akkor kell szakemberhez fordulni.
detto lány 19 hónapos kb 13 szót használ csak sajnos:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!