Találatok a következő kifejezésre: Kb 5 terhes vagyok és lehet (10 db)

Kb 5 hetes terhes vagyok és lehet ilyenkor kerékpározni?

A terheség el?tt is bicigliztem csak úgy de most nem tudom, hogy lehet e, nem sokat és csak nyugisan.

Legjobb válasz: Egyelõre hagyj fel ezzel. Úgy a 8-9. hétig nem ajánlott, mibel bicajozás közben a méhnyakra nehezedik a súlypont, és elkezdhet megrövidülni.

Egyelõre hagyj fel ezzel. Úgy a 8-9. hétig nem ajánlott, mibel bicajozás közben a méhnyakra nehezedik a súlypont, és elkezdhet megrövidülni.
Én is úgy tudom, hogy biciklizés nem épp várandósoknak való sport, mert a méhszáj és a méhnyak erõsen terhelve van, a rázkódás pedig szintén kerülendõ. Majd kérdezd meg errõl az orvosodat is és nézz körül, mert sok-sok egyéb sport van, amit kismamák is végezhetnek, igaz, a legtöbbet csak mértékkel.
Jah, várj, most nézem: itt majd mindenki biciGlini szokott terhesen, ahhoz én mégsem tudok hozzá szólni. Ez egészen biztosan a biciKlizés terhestornás változata... :-D
Szerintem olyan választ elég nagy felelõtlenség adni, hogy "Lehet, mert én ezt csináltam, azt csináltam, stb.", ugyanis ez nem Kis Rozika, meg Nagy Piroska terhessége, hanem a kérdezõ terhessége. Optimális esetben lehet. Elõtte viszont én a helyedben felkeresnék egy orvost, úgyis lassan aktuális lesz, ha még nem volták, szépen elmondod, hogy mit akarsz, valószínûleg megnézi majd a méhszájadat és õ majd megmondja, hogy mit tehetsz.
persze, hogy lehet, én is bicigliztem. De azért mértékkel!!!!!
Lehet, csak óvatosan
lehet, én már kettöt szültem és bicigliztem a szülésig, most várom a harmadikat és biciglizem
Dehogy lehet baj ebbol.Ez normalis, mindenkinek van mensis fajdalma foleg a terhesseg elejen.
Ha nem erös görcs, csaj olyan mintha mondjárt megjön, vagy pici szurka az nem baj mert tágul a méhed.
Szia. 16 hetes vagyok, és még most is elõjön néha ez az érzés. Nyugi, ez természetes!
Szedj magneb6-ot, én is így voltam, az orvos tanácsolta, attól jobb lett!
Igen, én is a MagneB6-ot tanácsolom! Nekem nagyon sokat segített!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!
miondenképp menj el dokihoz
Ha csak picit fáj, inkább csak kellemetlen, és nem vérzel, normális. A terhesség elején normális a mindjárt megjön érzés, fõleg ha nem hirtelen jött, hanem a nemvárt óta folyamatosan van. Ha hirtelen jött és nagyon görcsöl, esetleg vérezni kezdesz, valószínûleg el fogsz vetélni.

Kb. 5 hetes terhes vagyok és a férjem Amaflamilt és Frontint szedett az elmúlt két hónapban. Lehet valami baja a babának?

Legjobb válasz: Ne vicceljél már!Még akkor sem lenne baj,ha te szedted volna.M.o-on csak 8 db. magzatkárosító gyógyszer van forgalomban,ezek epilepszia ellenes szerek és hormonkészítmények.A többi ártalmatlan!A gyógyszercégek csak magukat védik jogilag,amikor azt írják egy gyógyszerre,hogy terhesség alatt nem javasolt!Ha nagyon félsz,akkor kérdezz meg egy genetikust,ugyanezt fogja mondani!

Ne vicceljél már!Még akkor sem lenne baj, ha te szedted volna.M.o-on csak 8 db. magzatkárosító gyógyszer van forgalomban, ezek epilepszia ellenes szerek és hormonkészítmények.A többi ártalmatlan!A gyógyszercégek csak magukat védik jogilag, amikor azt írják egy gyógyszerre, hogy terhesség alatt nem javasolt!Ha nagyon félsz, akkor kérdezz meg egy genetikust, ugyanezt fogja mondani!
Érdekes kérdés, csak tudnám honnan jött??? Mi köze ehhez a férjednek? Nem, ettõl biztosan nem lesz baja a babának!
Ne aggódj, nem lesz semmi baja a babátoknak!
Azt hiszem senki nem érti a kérdést!!!Én értem, de nem tudom a választ!Gondolom Te attól félsz, hogy a fogantatás pillanatában gyógyszert szedett a párod, és így lett a babó!Szerintem nyugodj meg, mert ha károsodtak volna a kiskatonák, akkor valószínû nem tudták volna megtermékenyíteni a petédet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat kicsit megnyugodtam

A vörösiszap katasztrófának lehet-e magzatkárosító hatása? Kb.60 km-re lakunk, 5 hetes terhes vagyok és nagyon félek.

Legjobb válasz: Nem akarlak a szükségesnél jobban elkeseríteni, de a vörösiszapnak sajnos vannak egészségkárosító hatásai. Ennek egy részét az anyai szervezeted hárítja de még most egyek vagytok elkerülhetetlen hogy veled együtt a magzatod is károsodjon, amennyiben kapcsolatba kerülsz az anyaggal... Kérdés, hogy kapcsolatba kerülsz-e. A vörösiszap katasztrófának mit hírnek annyiban van magzatkárosító hatása, hogy izgulsz a magzatod miatt, ami nem tesz jót egyikõtöknek sem... Tudsz valamit tenni ellene? Ha igen akkor tedd meg ha nem akkor nyugodj meg. Amin nem tudsz változtatni azon kár izgulni!

Nem akarlak a szükségesnél jobban elkeseríteni, de a vörösiszapnak sajnos vannak egészségkárosító hatásai. Ennek egy részét az anyai szervezeted hárítja de még most egyek vagytok elkerülhetetlen hogy veled együtt a magzatod is károsodjon, amennyiben kapcsolatba kerülsz az anyaggal... Kérdés, hogy kapcsolatba kerülsz-e. A vörösiszap katasztrófának mit hírnek annyiban van magzatkárosító hatása, hogy izgulsz a magzatod miatt, ami nem tesz jót egyikõtöknek sem... Tudsz valamit tenni ellene? Ha igen akkor tedd meg ha nem akkor nyugodj meg. Amin nem tudsz változtatni azon kár izgulni!
Egyetértek 22:25-ös elõttem szólóval, nem hiszem, hogy 60 kilométerre a helyszíntõl bármi veszélyes hatása lenne. Az átlagosan elhanyagolt út porában is vannak szennyezõanyagok, elszáradt kutyaürülék pora, TBC-s emberek köpetének beszáradt pora, eldobott szemét bomló pora stb. stb. De ehhez a szervezetünk hozzá van szokva, és ép immunrendszerrel és ép metabolizmussal kitakarítja a véletlenül bejutott oda nem illõ "dolgokat" ... Annyit korrigálnék a késõi hozzászóló kommentjébõl, hogy nyilván lenyelve nem a légcsövet, hanem a nyelõcsövet teszi tönkre a lúg, de már öreg este volt...
A vörösiszap jórészt fémoxidokból áll; alumínium-oxid, vas-oxid, titán-oxid, szval 60 km-re egy iszaptól nem sok hatása van. Probléma ott lehet, ha a levegõbe kerül (por). Bár nem vagyok szakértõ, szerintem még az a kis belélegzett mennyiség nem vészes.
semmi hatása sincs A vörös iszap tulajdonképpen vas-hhidroxid lúgos szuszpenziója. A vas nem ártalmas. Ami miatt meghaltak az emberek, az az erõsen lúgos kémhatás. Ezt ha lenyelik, teljesen szétmarja a légcsövüket stb.
Chernobylban 30km sugarú körben van lezárva a terület. Találgass, hogy elmegy-e az iszap 60km-re?!
Remélem nem, nagyon kicsi a valószínûsége. Azt gondolom, ezt most még a nagytudású szakértõk sem tudják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek! Hihetetlen, hogy így megtudtatok nyugtatni! Érdekes, pedig nem is ismerjük egymást...és mégis...olyan jó volt olvasni, amiket írtatok!Mégegyszer köszi!
Köszönöm a korrigálást:) Örülök, hogy sikerült megnyugtatni. Annak pedig mégjobban hogy nem vetted be azt a sok maszlagot amit terjesztenek.

7 hetes terhes vagyok (ez kb 5. hétnek felel meg) 5-8mm-es a petezsákom, de sajnos szívhangot még nem hallott a doki. Lehet baj?

Azt mondta hogy ha jöv? héten sem lesz akkor kaparás lesz a vége. Szerintetek igaza van a dokinak? Egy hete 4. 2-7mm-es volt. Egy aggódó kismama.

Legjobb válasz: Ez csak az én véleményem, nem orvosi diagnózis: ha a baba fejlõdik (márpedig fejlõdik!), akkor nem lehet halott! Szerintem kérd ki egy másik orvos véleményét is!

Ez csak az én véleményem, nem orvosi diagnózis: ha a baba fejlõdik (márpedig fejlõdik!), akkor nem lehet halott! Szerintem kérd ki egy másik orvos véleményét is!
Szia! Ha 5-8 mm-es a magzatod, akkor gondold el, mekkora lehet a szíve? Kb. a mákszem töredéke. Mit vártok még egy ekkora szívtõl, hogy majd zakatolni fog? Én külföldön vagyok, ahol nincs terhesgondozás. 4 hetente a háziorvos megméri a vérnyomásomat, ebben kimerül minden vizsgálat. 16 hetesen nem hallgata meg a magzat szívét, mondván, még nem biztos, hogy fog hallatszani, ne aggódjunk feleslegesen. 21 hetesen hallgattuk elõször a szívverést. Amúgy is fejlõdik a magzatod, egy hét alatt is látható a változás. Az orvosod egy hóhér, mégis mit képzel magáról? Neki egy magzattal több vagy kevesebb nem jelent semmit, de neked a saját kisgyermeked, ne bízd a jövõtöket egy ilyen könnyelmû emberre. Szerintem keress másik orvost, ne keseredj el! Jó egészséget mindkettõtöknek!
szia . szerintem is keress fel mielõbb egy másik dokit! az ilyen bunkó orvosokkal meg ne foglalkozz mert valószinü õt tényleg nem érdekli mi lesz veletek!! és ne aggódj mert azzal csak a picinek ártasz!!!
Szerintem is keress másikat. Én is ennyi idõs terhes vagyok-az elsõ orvosom azt mondta, menjek vissza 3 hét múlva, akkor talán már lehet látni, hogy dobog a szíve (márha dobog:S) Elmentem egy másikhoz és Õ rögtön megmutatta, láttam ahogy dobog a szíve-megnyugodtam, mert sajnos a gyanú már felvetõdött, hogy nem is él:(
Szia! Bár elméletileg a terhesség 5.hete végétõl (3. hét) hallani a szívhangot, de a 6.héten szinte mindig. Felelõtlen kijelentés volt az biztos, de 8hetes már tényleg kell hallani a szívhangot ultrahangon. Talán kérdezz meg egy másik orvost is! Szurkolok h minden rendben legyen! Egy 8 hetes kismama
Szia! Nem akarlak elkeseriteni, de én is hasonló helyzetben voltam. 7 hetesen a petezsákom l8-2o mm-es volt a CRL 4 mm, szivhang nem volt. Egy hét múlva visszamentem szivhang sehol és a magzat is kisebb volt. Sajnos müszeres befejezés lett a vége. Nem akartalak megijeszteni, lehet hogy Nálad nem lesz semmi baj, de azért lelkiekben készülj fel arra amit az orvos mondott.
Lehet kávét inni, csak próbáld meg minél gyengébben inni, sok tejjel. Gratula a babához!! 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.
Manapság már nagyon eltérõek a vélemények. Az erõs kávé fogyasztása nem ajánlott. Amit te iszol szerintem nem káros, meg nem is erõs. Én napi szinten inttam rendes fõzött kávét vagy instant kávét és minden rendben volt.( A kisfiam 3 hónapos és egészséges.) Igyál nyugodtan, hogyha alacsony a vérnyomásod legalább feldobja egy kicsit és nem fogsz szédelegni.
Lehet kévét inni .Ha gyengét iszol az nem árt, nekem a védõnõ mondta, hogy csak presszókávét ne igyak.Sõt akinek alacsony a vérnyomása ajánlani is szokták. Én is kávézom. Boldog baba várást.25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat, a párom óvott a kávétól attól félt, hogy ártok a kicsinek.
igyál amíg bírsz...én nem sokáig tudtam. Kb a 6.-7-héttõl rosszul voltam...:D
Nekem mondta is a védõnõ hogy igyak kávét néha kólát mert nagyon alacsony volt a vérnyomásom.Bár csak reggel ittam egy 3:1.Szerintem ha nem viszed túlzásba akkor nem lesz baj. 2 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: mindig használtam extra száraz börre való testápolót.de sajnos az sem használ:(
sztem csak száraz a bõröd. használj testápolót végig a terhesség alatt. én így elõztem meg, hogy csíkos legyen a hasam, mert amikor nyúlt a bõr, az nagyon viszketett és kentem. sajnos fenék és melltájon nem viszketett eléggé és csíkos lett.
Epe, illetve májproblémák állhatnak a háttérben, ami terhesség alatt elõfordul. Beszélj mielõbb nõgyógyásszal errõl!
Én javasolnám a babolajat. Vagy a speciális terhességi olajat is megpróbálhatod. Szerintem a védõnõ segíthet majd, tanácsot ad. (Nem tudom, bejelentkeztél-e már hozzá.)
Gondot okozhat a máj muködésének megváltozása. Ha például az epe nem tud megfeleloen ürülni, a vérkeringésbe jutó epesavak intenzív viszketést okozhatnak. Ez a terhességek 2%-ában jelentkezhet és gyógyszerrel (urzodeoxikólsavval) jól kezelheto. A kezelés veszélytelen a magzatra, ugyanakkor a kezeletlenül hagyott epeürülési zavar károsíthatja a magzatot!
Szia nekem nem mondtak semmi máj epe dolgokat, alapból száraz volt a bõröm, néhol ekcémás is-ezeket a foltokat aloeverás krémmel kezeltem, de hamar el is tûntek.A testem pedig a dm-ben kapható babylove olajjal kentem ami kimondottam terhességi csíkok ellen van
Fordulj mielõbb orvoshoz! Igaz, hogy májaddal is lehet probléma, ezért is menj minél hamarabb, vagy hívd fel! Jobb félni, mint megijedni!
Azt írta a kérdezõ, hogy 5hetes terhes, ebbõl 3 hete viszket!!!! Ez azt mutatja, semmi köze a terhességnek a viszketéséhez hisz három hete viszket, akkor volt körülbelül a peteérés , illetve fogamzás. Ilyen korán még a terhesség nem okoz ilyesfajta gondokat, teljesen más dolog állhat a háttérben. Természetesen emiatt is orvoshoz kell menni, majd õ mondja.

Kb.5 hetes terhes vagyok.2 pozitív tesztem is volt. Tegnap reggel begörcsöltem elmentem dokihoz, azt mondta petezsákot lát, magzatot és szívhangot nem. Menjek vissza 2 hét múlva. Ez most mit jelent? Lehet, hogy tegnap elvesztettem a bébim?

Legjobb válasz: Az elõttem szólókkal értek egyet. A baba ilyenkor még egy kicsi sejthalmaz nem is emberformáju..a szíve pedig most készül, tehát még nem doboghat...légy türelmes két hét múlva rendben lesz.

Az elõttem szólókkal értek egyet. A baba ilyenkor még egy kicsi sejthalmaz nem is emberformáju..a szíve pedig most készül, tehát még nem doboghat...légy türelmes két hét múlva rendben lesz.
Sok ismerõsömnek görcsölgetett a hasa az elején és semmi baj nem történt... ilyen korban még csak petezsákot lát! ne aggódj! Dia
Ne gondolj a legrosszabbra, ilyen idõs terhességnél még csak petezsákot lát a doki, és azt h méhen kívüli vagy belüli, még várj egy kicsit, kb. 2-3 hét, akkor már lesz szívhang... különben én is ugyan így vagyok!
Nem vesztetted el a bébid, még nincs ilyenkor szívhang majd a hetedik héten fogja hallani ahogy a pici szíve ver, addig is ne idegeskedj, ha minden igaz nekd már hányngered is van és már valószínû el is kezdõdtek a hányások vagy nem így van? Majd ha válaszolsz leírom miért kérdeztem! Ne izgulj nem lesz semmi baj!:) :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztató válaszokat! A 2 válaszolónak:gyakran émelyeg a gyomrom nem csak reggel hanem napközben is, de hányni nem hánytam.A melleim nagyon érzékenyek és feszülnek.

Sikerült nagyon elhíznom. Kb olyan mintha 5 hónapos terhes lennék a hasam. Máshol még elmegy, de hasam tipikus terheshasnak néz ki. Nem vagyok nagy fogyózó és sportos. Mivel lehet kezdeni?

Második gyerek után sikerült így maradni, nem voltam ilyen alkat, de most egy ideje elég zabás lettem és látszik is. Hasizmot meddig kell csinálni, hogy legyen valami eredménye? Étrendben mivel lehet kiváltani a kenyeret? Attól nem tudok megválni, a többi még okés, nem nagyon eszem zsíros kaját, csak sok érdességet, de most azzal felhagyok mától, attól meg tudok válni. Valami gyors módszer kellene. Ötletek? Ki mit csinált? Mennyit kellene elliptikus trénereznem heti szinten, hogy legyen eredménye? Nagyon kezdő vagyok, most kell először fogyóznom az életemben, így elég nulla a tudásom ilyen téren.

Legjobb válasz: A kenyér kiváltásához ötlet: http://paleoandrea.blogspot.hu/2011/02/paleo-kenyer.html

elég gusztustalan az a kulakupac a tányéron...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Majd megpróbálom. Bár a paleo étrendet nem tartom jónak, de ez a kenyér jó ötlet:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!