Találatok a következő kifejezésre: Kb 4 szedem (44 db)

A kérdező hozzászólása: kb másfél hónapja nem szoptatok már.
Szia! Naná, hogy lehetsz!!! A Carezette csak addig hatásos még szoptatsz ez tuti!!!! Én is így vagyok most 14 hetes a második babával. :D Bár nekünk nem gond , mert a nagy már 3 éves, õt január végéig szoptattam, február végén foganhatott a kiscsajunk.
Igen.Csak szoptatás alatt szedhetõ, és akkor sem elég megbízható(a dokim szerint), ha pedig elfelejted bevenni, úgy pláne.
Ezek a minipillek még szoptatás alatt sem annyira hihetetlenül megbízhatóak, de szoptatás nélkül meg aztán nem sokat érnek:D
Csak szoptatás alatt véd, és akkor is csak akkor ha nem kap tápszert is a babád (legalábbis nekem meg ezt mondták) A dokim azt mondta, hogy a cerazette mellett havonta járjak uh hogy nem vagyok-e terhes, mert nem túl megbízható!

Május 29 óta szedek meforált a doki javaslatára pcos-re baba ügyben. Kb 4 havonta van spontán vérzésem, júni 1-én volt utoljára, azóta semmi. Teszt negatív. Mennyi idő múlva állítja be a vérzést? Mikortól jöhet össze a baba? Már 1 éve várunk rá.

Felszívódhatnak a cisztáim a gyógyszert?l? A doki azt mondta,hogy zsúfolásig vagyok cisztával. :(

Legjobb válasz: Én a merckformint szedem November ota és az 500mgvel kezdtem aztán az 1000mg és most visszaálítottak a 750re mert 1honapig megvolt és lehet erõs volt mi is nagyon szeretnénk babát...

Én a merckformint szedem November ota és az 500mgvel kezdtem aztán az 1000mg és most visszaálítottak a 750re mert 1honapig megvolt és lehet erõs volt mi is nagyon szeretnénk babát...
Atyagatya. Én is pco-s vagyok és vékony. Nagyon-nagyon érdemes lenne mondjuk valahol a közelben szétnézni, utoljára pest. Tényleg ne hagyd rá, menj utána. Azért nem ír a háziorvos, mert úgy tudom õ nem írhat, másrészt a normál tartományon belül van a TSH értéked, vagyis nagyon sokan erre azt mondják határértéken belül van, de ez a határérték az össznépességre nézve határérték, nem a kisbabára vágyók TSH határértéke. Full cisztás petefészkekre D vitamin???? Hálát adok az égnek hogy elérhetõ közelségben találtam egy jó dokit. Tõled Tatabánya van legközelebb. Már megismerkedtem itt egy szintén problémával küzdõ leendõ anyukával aki szintén gyõri. Jól emlékszem õ Tatabányára ment magán endokrinológushoz. Azt hiszem ide: http://www.lollok.hu/index.html Bármi kérdésed van bármivel kapcs. írj nyugodtan privit!
Nem kell mindent külön kezelni???? Ezek szerint úgy gondolja a dokid, hogy majd a Meforaltól helyreáll a pajzsmirigyed?????? ÁÁÁÁÁ Bocsi, dühöngök most...... EGybe kell nézni, és együtt kezelni. MInden hat mindenre, minden befolyásol mindent!!! Azt a hétszázát......
Azért átjárhatóságit, mert nep képes felírni azt a k...va pm gyógyszert???? Lehet hogy rendbetenne az is. Magánba nem tudsz menni? Merre laksz? De igen is meg kell bolygatni, és helyre kell tenni azt a TSH-t. ÚÚÚgy felbosszant amikor ilyet látok-olvasok. Komolyan. Az ilyen orvosok miatt teszed ki magad fölösleges idõnek, várakozásnak, szenvedésnek. Tudom mirõl beszélek, én hat évet vártam, és hittem......:(:(:( Úgy mint te. Bíztam a dokiban. Figyi. Ha már van papírod a Met-rõl az endodokitól, akkor azt simán felírja neked a háziorvosod is!!! Nyugodtan mehetsz, és kérlek menj is másik orvoshoz! Elszomorít hogy ennyire nem foglalkoznak a problémáddal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Más gyógyszert nem kapok sajna, mert azt mondja a doki, hogy nem kell mindent külön kezelni. Mozgok és diétát is tartom, fogynom nem kell, vékony vagyok.A pm-re azt mondta a doki, hogy kicsit alulmûködik, de nem vészes, ezért nem akarja megbolygatni. :( Már a 4.dokihoz járok, és ez az utolsó írta most fel a meforált, a többi clostyval stimulált, meg mûteni akart, vagy épp meddõségibe küldeni... csak 1 endós van itt nálunk, az meg csak D vitamint írt fel.Úgyhogy várok, nem tudok mást tenni. :( A doki szerint majd szeptemben csinál újabb terhelést, és ha addig nem történik semmi, akkor átjárhatóságit is.
a TSH-d tényleg magas, kellene rá bogyó. A ciklus beálláshoz meg türelem! Olvasgasd a http://www.pco-szindroma.hu oldalon alul az igaz történeket! Ja meg persze diéta, mozgás is a kezelés része, nemcsak a meforal.
És a TSH-ra a doki nem adott euthyroxot? Vagy szedsz a pm-re gyógyszert? Mert tudod ugye hogy NEM jó a TSH-d!!!!!! Pm alulmûködésed van. Ez is csinálhatja a hosszú ciklusokat!!! A babához a TSH-nak 2 alatt kell lenni, de legjobb ha inkább az 1-hez közelít. Nekem 3, 6-volt a TSH kusza össze-vissza ciklusok. Kaptam gyógyszert, 1, 6-al estem teherbe. Szerintem válts orvost feltétlen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen néztek nálam ilyeneket, voltam endonál is. vércukor: 4.2 vércukor '120 : 3.9 inzulin: 11.7 inzulin '120: 46.8mU/L tesztoszteron: 121.4ng/dl Fsh:6.1mIU/ML LH: 22.3 TSH:3.38 Csak most nem tudom, hogy mit csináljak, meddig várjak még hogy megjöjjön. Peteérésem sincs, még clostyval sem volt. Mit tehetnék még, hogy valami történjen. :(
Az endodokim szerint a PCO el nem múlik soha, csak most jó állapotú a petefészek. Abbahagynád a gyógyszert, kiújulna ismét a sok cisztás petefészek. IR-t néztek nálad? Pajzsmirigy-TSH mennyi? Lehet kevés a mennyiség. Nekem nagyjából belõtte a 45napos ciklusom 32-re két hónap alatt.
Ui:.nálunk sincs jó endodoki, azt az embert, aki segített nekem a babásodásban, a pco-pm problémámom Kecskeméten magánrendel, 50km-ert vezetek oda/+vissza.... be kellett vállalni, de megérte!
A kérdező hozzászólása: Gyõrben élek! És itt csak 1 endo doki van.(nem tõle van a meforál, hanem a nõdokitól, endos doki csak D vitamin írt fel, meg diéta mozgás) Most magán nõgyógyászhoz járok, és már ez is nagy lépés hogy õ írta fel a gyógyszert, és állítólag van másik pcos-es beteg is, akinek sikerült a baba. Itt nálunk nem sokan értenek a pcos-hez, de õ igen.Lehet csak várni akar még, mert ugye nemrég kerültem hozzá.Vagy nem tudom.Próbálok keresni mást, de nem egyszerû itt.A háziorvosom látta a pm eredményeket, de mivel csak 1 *-os és nem tér el sokkal, ezért nincs gyógyszer.A régi dokim meg azt mondta, hogy nincs is pcos-em, mert nem vagyok kövér..szóval ilyenek erre felé..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Megpróbálom.

Kb 4 hete szedem a gynex cseppet létezik, hogy az zavart meg és azért nem jön meg a mensim 7 hete? , Nagyon aggódom.

Legjobb válasz: Szia! Gondolom tesztet csináltál már!Én a Mastodynon cseppet szedtem ebben a ciklusomban nem tudom mennyi idõt de nem volt 4 hét szerintem,de nem jött meg.Tettem is fel itt kérdést,hogy ha valaki használta esetleg annak zavart e be a ciklusába.Az volt a válasz,hogy nem.Amit sejtettem valós lett babás vagyok!:-)Csak gondoltam elmesélem,hogy én is a cseppemre gondoltam hírtelen,hogy kitolhatja de a megérzésem vált valóssá!Nem ismerem a gynex cseppet de miért nem csinálsz egy tesztet vagy mész el nõdokihoz? Nagyon szorítok,hogy baba legyen!!!!

Szia! Gondolom tesztet csináltál már!Én a Mastodynon cseppet szedtem ebben a ciklusomban nem tudom mennyi idõt de nem volt 4 hét szerintem, de nem jött meg.Tettem is fel itt kérdést, hogy ha valaki használta esetleg annak zavart e be a ciklusába.Az volt a válasz, hogy nem.Amit sejtettem valós lett babás vagyok!:-)Csak gondoltam elmesélem, hogy én is a cseppemre gondoltam hírtelen, hogy kitolhatja de a megérzésem vált valóssá!Nem ismerem a gynex cseppet de miért nem csinálsz egy tesztet vagy mész el nõdokihoz? Nagyon szorítok, hogy baba legyen!!!!
Lehet , hogy túl magas hormontartalmú neked.Vagy csak egyszerûen kezdi megszokni a szervezeted:)
Hát szerintem ez semmiképp sem jó, ha csak a hormontartalom miatt lenne, nem szívpanaszaid lennének... mindenképp szólj a nõdokidnak!

Tisztelt Főorvos Úr! 52 éves vagyok, kb 4 hónapja maradt el a vérzésem. A hőhullámok kezelésére Remifemin Plus gyógyszert szedek. Ismert-e olyan hatása a gyógyszernek, hogy súlygyarapodást okoz. Nekem ez nem hiányozna, így sem vagyok vékony testalkatú. Vá

Tisztelt Főorvos Úr! 52 éves vagyok, kb 4 hónapja maradt el a vérzésem. A hőhullámok kezelésére Remifemin Plus gyógyszert szedek. Ismert-e olyan hatása a gyógyszernek, hogy súlygyarapodást okoz. Nekem ez nem hiányozna, így sem vagyok vékony testalkatú. Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen mellékhatás nem szokott jelentkezni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen mellékhatás nem szokott jelentkezni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 22 éves vagyok, az alábbi problémákkal kapcsolatban kérem a segítségét. 1. Rendszertelen/hiányzó menstruáció és pattanásos panaszaim miatt kb. 4 éve szedek fogamzásgátló tablettát (Dienille). A nőgyógyász elsőre PCOS-t állapított meg n

Tisztelt Doktor Úr! 22 éves vagyok, az alábbi problémákkal kapcsolatban kérem a segítségét. 1. Rendszertelen/hiányzó menstruáció és pattanásos panaszaim miatt kb. 4 éve szedek fogamzásgátló tablettát (Dienille). A nőgyógyász elsőre PCOS-t állapított meg nálam ultrahangvizsgálat alapján, azonban endokrinológusnál is voltam, aki a vérvizsgálat eredménye alapján kizárta a PCOS-t. Tanácstalan vagyok, hogy hová forduljak, mert csak “megvonásos” menstruációm van, és nem tudom mi történik, ha abbahagyom a tablettát – valószínűleg nem fogok természetes módon menstruálni. 2. A másik panaszom, hogy az ágyékomon rendszeresen megduzzad 2-3 nyirokcsomó, amiből nyomás hatására váladék távozik. Nem begyulladt szőrtüszőről van szó, a nyirokmirigy duzzadt és váladékozik. Panaszommal felkrestem egy bőrgyógyászt, aki rendkívül megalázó módon kioktatott hogy ez nőgyógyászati probléma. Ön szerint kihez fordulhatok a panaszommal? 3. Sajnos ismét kiújultak a pattanásaim, ez talán azzal van összefüggésben hogy valamilyen gyulladás van a szervezetemben és az okozza a nyirokmirigyek duzzanatát? Ezt milyen vizsgálat mutatja ki, milyen orvoshoz fordulhatok? Köszönöm szépen

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az enyhébb, illetve közepesen súlyos pattanásos panaszokat hatékonyan rendezi az említett fogamzásgátló tabletta, függetlenül attól, hogy laborleletekkel alátámasztott-e a PCOS diagnózisa. Amennyiben mégsem szűnnek meg a pattanások, akkor lehetséges, hogy nagyobb hormontartalmú tablettára van szükség, vagy esetleg más, kiegészítő bőrgyógyászati kezelésre is. A lágyéki elváltozásokat illetően nem tudok nyilatkozni, csak vizsgálatot követően.  Üdvözlettel: …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Az enyhébb, illetve közepesen súlyos pattanásos panaszokat hatékonyan rendezi az említett fogamzásgátló tabletta, függetlenül attól, hogy laborleletekkel alátámasztott-e a PCOS diagnózisa. Amennyiben mégsem szűnnek meg a pattanások, akkor lehetséges, hogy nagyobb hormontartalmú tablettára van szükség, vagy esetleg más, kiegészítő bőrgyógyászati kezelésre is. A lágyéki elváltozásokat illetően nem tudok nyilatkozni, csak vizsgálatot követően.  Üdvözlettel: … Olvass tovább »

Tisztelt Doktor úr! Már négy éve szenvedek iszonyatos hőhullámoktól, úgy érzem, megőrülök. Remifemin pluszt szedek 2×2-t, 50 éves vagyok, a munkámban és a házaséletben is nagyon-nagyon zavar, éjszaka valeriana relax-szal alszom, de kb. 4 órát, teljesen el

Tisztelt Doktor úr! Már négy éve szenvedek iszonyatos hőhullámoktól, úgy érzem, megőrülök. Remifemin pluszt szedek 2×2-t, 50 éves vagyok, a munkámban és a házaséletben is nagyon-nagyon zavar, éjszaka valeriana relax-szal alszom, de kb. 4 órát, teljesen el vagyok keseredve, félek a nyártól, mert melegben fokozódik. Van még esetleg valami megoldás? Kérem, segítsen!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A panaszok miatt mindenképpen keressen fel egy nőgyógyászati-menopauza szakrendelést. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A panaszok miatt mindenképpen keressen fel egy nőgyógyászati-menopauza szakrendelést. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 52 éves vagyok, kb 4 hónapja maradt el a vérzésem. A hőhullámok kezelésére Remifemin Plus gyógyszert szedek. Ismert-e olyan hatása a gyógyszernek, hogy súlygyarapodást okoz. Nekem ez nem hiányozna, így sem vagyok vékony testalkatú. Vá

Tisztelt Főorvos Úr! 52 éves vagyok, kb 4 hónapja maradt el a vérzésem. A hőhullámok kezelésére Remifemin Plus gyógyszert szedek. Ismert-e olyan hatása a gyógyszernek, hogy súlygyarapodást okoz. Nekem ez nem hiányozna, így sem vagyok vékony testalkatú. Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen mellékhatás nem szokott jelentkezni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen mellékhatás nem szokott jelentkezni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Fogamzásgátló gyógyszert szedtem 3 hétig aztán nem bírtam mert idegbeteg lettem tőle és abba hagytam mert a petefészkem környékén is fájt. Kb 4 napja nem szedem és valami fekete váladék jön ha pisilek ez normális?

Legjobb válasz: hány éves vagy? kettõ? ha a hüvelyedbõl jön a fekete, nyilván jön a megvonásos vérzésed... amúgy meg irány vissza a nõgyógyászhoz!

hány éves vagy? kettõ? ha a hüvelyedbõl jön a fekete, nyilván jön a megvonásos vérzésed... amúgy meg irány vissza a nõgyógyászhoz!
Teljesen igaz. Megvonásos vérzésed van, soha nem szabad "levél közben" abbahagyni a szedését éppen ezért. Nem fonots nõgyógyászhoz rohannod, helyre fog állni a normál ciklusod, de hogy mikorra, az kérdés.

Fogamzásgátlót szedek kb 4-5 éve, ha egy szem kimaradt lehetek terhes?

Legjobb válasz: Lehetsz. Nem poénból írják bele, hogy egy hétig egyéb módszerrel is védekezni kell ilyen esetben....

Lehetsz. Nem poénból írják bele, hogy egy hétig egyéb módszerrel is védekezni kell ilyen esetben....
Lehetsz, a gyógyszer 1 nap alatt kiürül a szervezetedbõl!
Elméletileg nincs 100% biztonságot adó védekezési mód. Szerintem viszont van már annyira felhalmozódva a szervezetedben a gyógyszer, hogy nem leszel. Vagy ki tudja...Mert ha pont peteéréskor volt "történés", akkor nagyobb az esély a teherbe esésre.
Gondot jelenthet. A mai, modern fogamzásgátlók sokkal kevesebb hormont tartalmaznak, mint a régiek, így sokkal hamarabb kiürülnek a szervezetbõl, ezért míg régen ajánlatos volt várni néhány hónapot a gyógyszerszedés befejezése után a babatervezéssel, addig ma már szinte egybõl neki lehet állni. Én a helyedben kiegészítõ védekezést alkalmaznék, mert sosem lehet tudni.
Igen, lehetsz.
