Találatok a következő kifejezésre: Kb 2 kiscicám nagyon (2 db)

Kb 2 hónapos kiscicám nagyon büdöset kakil, egyszerűen elviselhetetlen a szaga. Benti cicáról van szó. Mitől lehet? Mikor hazahoztam 1 hete még nem volt semmi szaga, csak pár napja.

Legjobb válasz: Szia.Ez valószinûleg kajától lehet.Evett vagy eszik olyat amit egy héttel ezelõtt nem? Konzerv vagy valami?? Sztem ott a bibi a kajánál.

Szia.Ez valószinûleg kajától lehet.Evett vagy eszik olyat amit egy héttel ezelõtt nem? Konzerv vagy valami?? Sztem ott a bibi a kajánál.
ha macska tápot eszik szárazat, vagy aszpikosat akkor nem lenne szabad elviselhetetlenül büdösnek lennie. ha tejes ételeket eszik akkor bizony elég büdös szerintem ez lehet az oka.
Szia! Ha hasmenéssel, illetve hurutos/sárga esetleg véres/fekete széklettel párosul, feltétlenül mutasd meg állatorvosnak! Ha a széklet normál színû és állagú, akkor sem szabad a problémát elhanyagolni! Ha még nem volt, akkor szükséges egy féregtelenítõ kezelés, amihez paszta állagú féregtelenítõt ajánlok (adagolása a mellékelt tájékoztató szerint). Egy idõre mindenképpen mellõzd a tejes ételeket, ha megissza akkor lehet adni pici kamillateát (1 filter/2 dl, 3 percig áztatva), de ezt csak módjával, mert dehidratál (kiszárít), viszont esetleges gyulladásra jótékonyan hat. A háttérben egyéb más fertõzés is állhat, ami komoly veszélyt jelenthet a kiscicára, így látatlanban azonban ez csak találgatás, biztosat csak állatorvos mondhat (pl. a nyers sertéshús, fertõzést hordozó, de tünetmentes másik cica - ez esetben mindkettõ cicát kezelni kell). Azért egy próbát az is megér, ha megkérdezed, hogy elõtte mivel etették, és igyekszel ugyanazt az étrendet biztosítani, vagy prémium minõségû Junior-típusú táppal próbálkozni. Kis odafigyeléssel amúgy az étrendváltozás nem szokott gondot okozni! Üdv: Tomi

SOS! Miért nem akarnak enni? Ma reggelre eltűnt az anyjuk a 2hetes kiscicáinknak. Vettünk nekik tejpótló tápszert mivel az nagyon hasonlít a macskatejhez.2 óránként etejük őket, akkor is kb 5 ml-t esznek meg. Most pedig nem esznek.

Legjobb válasz: Masszírozzátok, simogatjátok a pocijukat? Hátha az a gond, hogy nem tudnak pisilni. Amúgy szerintem nem nagy gond, ha egyszer nem esznek, hisz mikor az anyacica megy szopni, van, hogy csak alszanak a picik vagy csak egy eszik. Hagy aludjanak picit és utána próbáljátok meg. Ha éhesek, akkor úgyis nyávognak. :)

Masszírozzátok, simogatjátok a pocijukat? Hátha az a gond, hogy nem tudnak pisilni. Amúgy szerintem nem nagy gond, ha egyszer nem esznek, hisz mikor az anyacica megy szopni, van, hogy csak alszanak a picik vagy csak egy eszik. Hagy aludjanak picit és utána próbáljátok meg. Ha éhesek, akkor úgyis nyávognak. :)
A kérdező hozzászólása: Nem akarnak most enni, pedig látszik rajtuk hogy éhesek..mert egymáson keresik a cicit...Mit csináljak? :(
A kérdező hozzászólása: Megnéztük a tejpótló tápszer cimkéjét. tökéletes!:) azzal nem lesz gond. Köszönöm mégegyszer!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!:) Hál'Istennek már esznek normálisan, ugyhogy úgy gondolom nem lesz semmi probléma velük:) Igaz, néha erõszakolni kell, viszont amikor a szájukban van már a fecskendõ és a tápszert is megízlelték, akkor rendesen esznek:) ennek nagyon örülök:) :)
Egyet mindenképp javaslok: nézzétek meg a tejpornak a cimkéjét. Volt egyszer hogy barátnõmék kiscicákat nveltek és rossz tejpótlót adtak oda nekik és minden kiscica meghalt mert felfújódtak tõle.
Én egy 2 hetes kiscicát neveltem fel ugyanígy, hogy eltûnt az anyjuk. A fecskendõ jó ötlet, de van számukra rendes cumi is, de azt hamar lerágják. Ha eteted õket, akkor ki kell nyitni a szájukat, és egy pici tejet nyomni, hadd ízleljék meg. Ha utána sem akar enni, akkor erõltetni kell és mindig a szájába erõltetni mert ha nem esznek meghalhatnak. Nyílván nem megszokott nekik a fecskendõ, ezért eleinte egyik sem szereti.
Csak odatartjátok a szájukhoz vagy bele is rakjátok a szájukba? Lehet nem jön be nekik a tápszer és azért nem akarnak enni. Rakjátok bele a szájukba és nyomjatok bele nekik egy kicsit. Óvatosan ne sokat nehogy félremenjen nekik. Reflexbõl nagy valószínûséggel lenyelik. Tavaly a mi cicáink anyja elpusztult. mi dajkaságba tudtuk szerencsére adni õket. Ahova vittük ott már egész nagyon voltak a cicák de mégis elfogadta õket. Vittünk macskakaját és cserébe ott lehettek. A pótmamát is jól "fel kell túrbózni" mert ilyenkor két alomnyi gyereke van. Dajkaságra nincs lehetõség? Próbáljatok meg hirdetést feladni.
Értem. Ha odarakjátok a szájukhoz, akkor elfordítják a fejüket? Ha betejezitek a szájukat, akkor nem nyalják le? Nem lehet, hogy csak azért dúródnak egymáshoz, mert fáznak vagy, hogy elhelyezkedjenek?
A kérdező hozzászólása: Egyebként köszönöm:)
A kérdező hozzászólása: Szoktuk masszírozni a pocijukat, meg ma már pisiltek is...nem ezzel van igazából a gond..hanem hogy nem esznek. Már tettünk a fecskendõ elejére gumit is hátha így jobban esznek majd, de semmi..:( tanácstalan vagyok...nem szeretném h éhen haljanak. Eddig olyan szépen fejlõdtek, gyönyörûek. Ajhh..SEgítsééég!!!!
Jaj, de jó! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!