Találatok a következő kifejezésre: Kb 2 kiscicám (22 db)

Mit csináljak hogy megbékéljen egy kb.1 éves cica és egy kb.2-3 hónapos kiscica?

Az 1 éves cica fújt a másikra, de viszont a másik meg akarna vele játszani. Mit csináljak hogy megbékéljenek?

Legjobb válasz: Mióta van ez? A macskáknak kell kb. 2 hét, mire megszoknak egy másik állatot. Májusban lett cicám, elõtte már itt volt a kutya. A kutya barátkozott volna, a macska meg egybõl fújt... elsõ nap ki se jött a helyérõl a cica. Eltelt 4 nap és egyszer már együtt is aludtak. 2 hét után teljesen megszûnt az ellenségeskedés.

Mióta van ez? A macskáknak kell kb. 2 hét, mire megszoknak egy másik állatot. Májusban lett cicám, elõtte már itt volt a kutya. A kutya barátkozott volna, a macska meg egybõl fújt... elsõ nap ki se jött a helyérõl a cica. Eltelt 4 nap és egyszer már együtt is aludtak. 2 hét után teljesen megszûnt az ellenségeskedés.

Van két kiscicám találtam őket kb 2-3 hete most a súlyuk 1-nek :84, 5 dkg 2-nak :90, 0 dkg Kb 2 hónaposak szerintetek?

Legjobb válasz: A súlyból nem lehet a korukat megsaccolni sem. Ha kóbor cicák voltak, nyilván nem ettek normális és elegendõ ételt.

A súlyból nem lehet a korukat megsaccolni sem. Ha kóbor cicák voltak, nyilván nem ettek normális és elegendõ ételt.
Az elõzõ válaszoló jól írja, talált cicáknak általában nem volt túl jó soruk, tehát nem nagyon érdemes hasonlítgatni. De nálad már jól kapnak enni, igaz? Azért viszonyításképp: az én 2 nap híján 2 hónapos kiscicám ma este (vagyis már tegnap, azaz 20-án este) 1296 grammot nyomott. Persze a mamája is jól eszik, és már a kicsi is kb. egy hónapja eszi a konzervet és a száraztápot is (és mellette szopik is). A kicsi 42 naposan volt 85 deka és 2 nappal késõbb 91 deka.
A kiscicáknál méret, súly alapján nem lehet megmondani. Én is láttam 2 ugyanolyan idõs macskát, az egyik feleakkora volt, mint a másik. Van olyan 2 hónapos cica, amelyik elfér a tenyeredben, valamelyik már nem. Nálam most van 2 beteg 2, 5 hónapos cicó, csontsoványak voltak, így hátránnyal indultak. Most vannak õk is 80-90 dkg körül, a normális testtömeg ebben a korban kétszer ennyi lenne. Ha már megeszik a kölyök száraz tápot, rohangálnak, nem bizonytalanok a járásban, elõbújtak a tejfogacskáik, akkor mondhatod, hogy kb. 2 hónaposak lehetnek.
Az én kiscicámnak már 3 és fél hetes korában elõbújtak a szemfogai (bár csak a hegyük), és ette a száraztápot is. 5 hetesen pedig a hátrébb lévõk is. Szerintem még a fogak növését is nagyon befolyásolja, milyen jól vannak táplálva. Régebben utánaolvastam, és a fogváltást is 1-2 hónapos intervallumban adják meg az állatorvosok. De hogy válaszolja a kérdésre, a kérdezõ cicáinál elég jó becslés lehet a 2 hónapos kor. De csak becslés.
A kérdező hozzászólása: 3 mas akk igen kb 2 hete eszik a puha macska konzervet , és már elõ bújtak a szemfogaik :DD amit imádnak használni mindig harabdálnak :DD *-*
K. 5-6 hetesek lehetnek.
Szia! Nagyon örülnék, ha legalább az egyiket nekem adnád, szeretnék egy kiscicát.

Állandóan sír egy talált kb 2 hetes kiscica. Mi lehet a baja?

Tegnap találtam a padláson egy kiscicát, visított akkor is, ezért hallottam meg. A szeme ki van nyitva, meg mászik el?re, vagyis próbálkozik. Etetni próbálom,eszik is, meg van egy másik anyamacskánk, az is megszoptatta kétszer, de fúj és morog rá,már nem is foglalkozik vele.Kakiltattam is kétszer,de a visítást nem hagyja abba, egy percre sem, kínszenvedés vele az éjjel. Lehet hogy többet kéne kakiltatni? Mert szegényke a hasánál nagyon büdi...De mit csináljak még a meleg vizes vattás törölgetésen kívül? Lécci segítsetek, mert imádom a macskákat, de ez így idegtép?:(

Legjobb válasz: egy dokumentum filmben mondták, hogy ha az anya macska magára hagyja a kiscicát annak legtöbbször olyan oka van, hogy érzi rajta hogy életképtelen pl betegség

egy dokumentum filmben mondták, hogy ha az anya macska magára hagyja a kiscicát annak legtöbbször olyan oka van, hogy érzi rajta hogy életképtelen pl betegség
Állatorvosnál voltál már vele?
Etesd kb. két-három óránként feles tejjel, illetve a fekhelye legyen puha, meleg, lehetõleg valamilyen plüssel, amihez hozzá tud bújni. Neki még az anyja mellett lenne a helye, próbálj olyan körülményeket kialakítani számára.
lehet, hogy tényleg csak szorulása van, vagy férges. de ez a büdösség elég furcsa :S ha megteheted, vidd el szegénykét orvoshoz
A kérdező hozzászólása: seb nincsen rajta szerencsére..
A kérdező hozzászólása: Igazándiból, tudtam, hogy fent van, de nem akartam piszkálni hátha akkor elhagyja az anyukája, bár a mamám elmondása szerint nem is járt fel hozzá. És amikor meghallottam a visítást gondoltam megnézem mi történt. És beesett végülis egy pici helyre, ahol az anyja nem fért hozzá...gondolom ezért hagyta el. Levittem és oda akartam tenni mellé, de jobban fújt rá, mint az idegen másik anyacica....szóval most mindent bevetve próbálom megmenteni és felnevelni. Van mellette egy 8hetes másik cicám is, vele semmi baj nincs, azért valamennyire értek a macskákhoz....nem zavar a sírás, de a visítása nem csak szív-, hanem idegtépõ is sajnos:( én nagyon kakilásproblémára gyanakszom...ki tudja mióta volt úgy fent az anyja nélkül, hogy nem ürített szegényem:( háát ebbõl állatorvos lesz..:(
"Mert szegényke a hasánál nagyon büdi..." Megmostad a cicát? nincs seb a hasán? Az hogy büdös a cica hasa, semmiképpen nem normális. Szerintem állatorvos.
Utolsó. Nekünk most vannak kiscicáink. Volt 8pici :) Elvitt 3at egy kandúr. És mivel az anyamacska féltette a többit, széthordta õket különbözõ helyekre. Ez is benne lehet a pakliban. Kérdezõ, lehet a kiscicát ott kellett volna hagynod. De hát én sem birtam volna ki a helyedben szerintem, h ott hagyjam.
A kérdező hozzászólása: még nem hívtam ki az állatorvost, de legkésõbb holnap megteszem, ha ez így folytatódik:( elhiszem, hogy hiányzik az anyukája, mert végülis amikor a másik anyacica volt vele, akkor egy hangja nem volt...de rákényszeríteni nem tudom, mert nem akarom, hogy bántsa...:/
Szerintem nagyon hiányzik az anyukája. :((
A kaki annyira talán még nem fontos, hanem a pisi... Minden evés után (két-három óránként kell etetni) simogasd a hasiját és a pisilóját egy papírtörlõvel csikizd meg. Mi a kiscicánknak a combja hátsó felét masszíroztuk gyengéden egy kiszuperált puha sörtéjû fogkefével, akkor kakilt. Nálunk etetésre a macskatej vált be, orrcseppes üvegbõl adva (patikából beszerezhetõ). Sokkal jobb, mint a fecskendõ, mert nem sérti fel a száját, de kb hetente cseréltük, elég rossz elmosni.


Hogyan szoktassam össze tacskó kutyámat 2 kb.2-3 hónapos kiscicámmal?

A kutyám tacskókeverék,3 éves múlt áprilisban.Nemrég hoztunk 2 kiscicát,kb 1-2 hónapja.Amikor elengedjük a kutyumat,akkor odamegy a cicáimhoz és megszagolja,utána pedig megugatja ?ket.Mikor megszagolja az egyik cicát,akkor ? elkezdi karmolászni és fúj rá.

Legjobb válasz: Maguktól szerintem nem fognak összeszokni. Nekem még régebbrõl van egy olyan emlékem,hogy a nagyszüleim úgy szoktatták egymáshoz a kutyát,és a cicát,hogy megfogták mindkettõt,elõször kb 1,5 méterre egymástól,aztán egyre közelebb engedték õket,és végül az orruk szinte összeért.Ezt megcsinálták minden nap.Egy hét után a 2 állat egymással játszott. Sok sikert!(akármivel is próbálkozol:))

Maguktól szerintem nem fognak összeszokni. Nekem még régebbrõl van egy olyan emlékem, hogy a nagyszüleim úgy szoktatták egymáshoz a kutyát, és a cicát, hogy megfogták mindkettõt, elõször kb 1, 5 méterre egymástól, aztán egyre közelebb engedték õket, és végül az orruk szinte összeért.Ezt megcsinálták minden nap.Egy hét után a 2 állat egymással játszott. Sok sikert!(akármivel is próbálkozol:) )
igen , meg fogját szokni 1-2 nap allatt egymást .a kutyus csak haverkodik a cica meg ugye fél töle de meg fogják szokni egymást csak ne hagyd a cicának hogy bele kapjon a kutyusba mert abol baj lehet.amugy pár nap és már játszani fognak :D sok sikert
Ja és azt elfelejtettem, hogy ha a cica fúj a kutyára, akkor nagyon gyengén meg kell ütögetni a fejét, de csak úgy, hogy ne fájjon neki.A kutyának meg-szintén gyengén-az orrára kell koppintani, ha ugat.
Ja, és ami még bevált trükk: dörzsölgesd át a macskákat a kutya pokrócával, hogy olyan szaguk legyen, mint neki, illetve én azt is csinálom, hogy két pokrócot cserélgetek kettõjük között, így mindkettõnek megszokottá válik a másik szaga.
kend be a mAcsakát csilível hidd el a tacskó meg nyalni sem fogja XD
Inkább a macskát szoktasd a kutyához. Láthatóan a kutyád nem támadja, a cica viszont fúj rá. Majd megszokja.
Nálam épp két hete volt aktuális ez a "probléma". Mi nem szórakoztunk sokat. Kutya ez a macska, macska ez a kutya, ha tetszik, ha nem együtt fogtok lakni. Persze ott voltunk, a kutya minden rezzenését figyeltük, de nem aggódtuk túl. A macska volt inkább problémás, mert fújt mint egy idióta, de mára már teljesen jól elvannak, a kutya arra sem moccan ha evés közben a macska belepofátlankodik a táljába. Úgyhogy szerintem a tacsitok ha akarta volna már kicsinálta volna a két macskát, úgyhogy innentõl már csak idõ kérdése, és nagy pajtik lesznek.
Nálam úgy történt, hogy mondtam a tacsinak: picike, vigyázz rá, mamáé.Kész.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! remélem sikerülni fog!

Találtam egy kb.2-3 hónapos kiscicát. Kb.4 napja van nálunk. Hogyan kezeljem?

Olyan gyönge volt, amikor rátaláltam, hogy lábra se tudott állni. Az összes csontja kilátszott és a szőre is hullott. Tele van betegséggel: csipás, rühös a füle, nagy barna bogarak vannak benne és bolhás. A szemét langyos kamillaborogatással kezelem mindennap. A fülére kértem a kisállatboltban valami szert és kaptam ilyen Panzi fülcseppet. Azt mondták, hogy fültisztító pálcikával óvatosan pucolgassam, de nem vagyok biztos abban, hogy teljesen sikerülni fog kitisztítani, szóval muszáj leszek állatorvoshoz vinni. (Jól tűri, annak ellenére, hogy a fülét piszkálom belülről. Még dorombol is a lelkem. :) Egy idő után persze unja, de utána kiengesztelem.) Addig - amíg a dokihoz eljutunk - tudtok valamit javasolni? Bele szabad cseppenteni úgy, hogy még van benne rüh és zsír? Nem fogja úgy feloldani, hogy beljebb folyjon a hallójáratba? Sajnos tapasztaltuk, hogy rosszul hall a drága, de ma meglehetősen sok mocskot kiszedtem a füléből és már a csettintésre reagál valamit, de nem "antennázik" a fülével, mint a többi macska. Eddig nem mertem a cseppel tisztítani, csak kamillateával. Azt javasolták, hogy WU2-vel fürdessem meg és attól is rendbe jön. Van itthon 100%-ban gyógynövényes sampon. Az jobb lehet neki? Milyen gyakran fürdethetem? Nem fogja túlenni magát? Félek, hogy a hirtelen sok kaja megárt neki, mivel - mint mondtam - elég gebe volt, amikor hazahoztam. Egyébként már kezd jobban kinézni. Van egy jó nagy pocija, de a csontjai még mindig kilátszanak. A széklete rendben van, olyan macskás, tehát ilyen problémája aligha van. Azért nem tudom most állatorvoshoz vinni, mert az drága és csak hónap végén kapok fizetést, de nem fogom tétlenül nézni ezt a kis jószágot. Fogok előleget kérni, de az még legalább 1 hét... Még hagy jegyezzem meg, hogy egész nap csak eszik, alszik és néha mosdik, de nem túl tiszta ettől függetlenül. A válaszokat előre is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Nagyon sok gondja van szegénynek. Jobb lenne minél hamarabb orvos, õ tudna válaszolna a kérdéseidre. Esetleg felhívhatod, hogy õ milyen készítményeket javasol. A rühekkel majd az orvos foglalkozik, azt otthon nem hiszem, hogy lehet kezelni. Féreghajtót vegyél neki patikában, nem drága, de nagyon fontos. Azért van felfúvódva és a férgek miatt nem tud hízni sem. Csipás lehet macskanátha miatt is, azt is a doki intézi. Vegyél neki bolha és élõsködõ elleni spray-t/port és sampont. A gyógynöényessel felesleges megfürdetni, a bolhák nem fognak elmenni tõle. Etesd elõször többször kevesebbel, majd térj rá a napi kétszeri etetésre. Sok sikert a cicához, remélem meggyógyul és jó társad lesz. :)

Nagyon sok gondja van szegénynek. Jobb lenne minél hamarabb orvos, õ tudna válaszolna a kérdéseidre. Esetleg felhívhatod, hogy õ milyen készítményeket javasol. A rühekkel majd az orvos foglalkozik, azt otthon nem hiszem, hogy lehet kezelni. Féreghajtót vegyél neki patikában, nem drága, de nagyon fontos. Azért van felfúvódva és a férgek miatt nem tud hízni sem. Csipás lehet macskanátha miatt is, azt is a doki intézi. Vegyél neki bolha és élõsködõ elleni spray-t/port és sampont. A gyógynöényessel felesleges megfürdetni, a bolhák nem fognak elmenni tõle. Etesd elõször többször kevesebbel, majd térj rá a napi kétszeri etetésre. Sok sikert a cicához, remélem meggyógyul és jó társad lesz. :)
A kérdező hozzászólása: Félreértés ne essék. A bogarak nem benne, hanem a bundájában van.
A Frontline-nak a felét rácsepetettheted. Én is ezt tettem a két és fél hónapos cicáimmal, bár õk egészségesek.
A kérdező hozzászólása: Még szerintem nincs 1 kiló és a Frontline használati utasítása azt írja, hogy csak az ennél nehezebb állatoknál lehet használni. Veszek valami jó kis sampont neki és ma délután nekilátunk a tisztulási folyamatnak. :)
A bolhák 40 fokot is kibírnak csak a nagyon forró öli meg õket, házban pl gõztisztító, de azzal nem mosunk macskát és forróval sem.és ne adj neki semmit ilyen korban, nem is biztos hogy annyi idõs mint amit írtál, dokihoz vidd el, õ jobban tudja.
Szia! A megoldás az 1800 ft-os Frontline Spot On cat! Úgy kell használni, hogy levágod a pici tubus tetejét és a tarkójára csepegteted, de úgy, hogy oda, ahol nem tudja megnyalni magát és közvetlen a bõrre, széthúzod a szõrét. Elsõ nap az élõsködõk kb 90%-át öli meg, utána meg a környezetre is hat, illetve felszívódik és a szõrében marad. Kb 5 hétig bolhamentes lesz! Ugyanilyen cipõben jártam. A kiscicák is sokat esznek, tegyél ki nyugodtan, nem fogja túlenni magát, beosztja, vagy ha negyon mohó, akkor büfög, de késõbb visszamegy enni majd. Fürdetés is fontos ilyenkor, de a csepp elõtt, mert 27 fokos hõ felett alapból megdöglenek a bolhák meg ilyesmik. A kismacseszok ezt tûrik simán, csak határozott (nem erõszakos) legyél vele fürdetés közben. Na meg porszívózz ki minden nap.
fürdetheted, nem eszi túl magát, kiscicák még nem annyira alaposan mosakodóak :) a cseppentést nem tudom! Nagyon rendes vagy! :)
Gratulálok, még sok ilyen embert kívánok a világnak !! :)
A kérdező hozzászólása: Igyekszem. :)
a sampon tuti jó, azt használhatja! Mikor viszed orvoshoz? Majd írj mi volt! :)

Most 3 hetesek, kb 1 hetesen kinyílt a szemük. Kb 2 hete az anyjuk a lépcső alá vitte őket, ahol teljesen sötét van. Ha néha kihozzuk őket a fényre, olyan, mintha nem látnának. Vakok a kiscicáim?

Közelítjük a szemük felé az ujjunkat és nem is reagálnak. Nem csípásak, szép kék a szemük. Nem látnak,vagy csak nem olyan élesek még a reflexeik? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: sztem még nem fejlõdött ki a látásuk, meg a reflexeik :) szal sztem nem kell aggódni :D sztem nem vakok :P remélem tudtam valamennyit segíteni :D:D:D:D

sztem még nem fejlõdött ki a látásuk, meg a reflexeik :) szal sztem nem kell aggódni :D sztem nem vakok :P remélem tudtam valamennyit segíteni :D:D:D:D
Nem hinném hogy vakok, lehet hogy csak kicsit bambák még. Játszani szoktak már? Akár kis madzagot ha elhuzigálsz elõttük arra oda szoktak figyelni. Akkor kiderül hogy jól látnak:)
Sztem látnak! Nekem most voltak kb. 2 hónaposak a cicáim, és olyan 2 hétig még õk sem láttak igazán. Próbáltam játszani velük, de nem nagyon érzékelték még õk sem, h most mutatok nekik vagy sem. Lehet, h hozzászoktak a sötéthez, és azért ilyenek. Sztem semmi komoly nincsen, 1-2 hét múlva már játszani is fognak.
Nem, ne bántsd õket. Gonosz vagy :(
Miért vennéd el tõle a kicsiket? A macskafélék (akár kis házikedvencek, akár oroszlánok, stb. stb. nagyobbacska macskák) ösztönbõl költöztetik a kicsiket esetenként mindig más és más helyre. Ugyanis a kicsik "bent végzik el a dolgukat", ami miatt elég hamar erõs illatok lesznek, elkerülendõ, hogy ragadozók rájuk találjanak, viszik a kicsiket újabb helyre. Ez van az ösztönükbe kódolva! Majd amikor a mama-cica elég nagynak ítéli a kicsiket, elõhozza õket és megmutatja nektek! Addig nem árt, ha kilesed, hova bújtatja õket, hogy tudd figyelni, de ne bántsd, ha a mama-cica szépen ellátja a kicsiket!
A kérdező hozzászólása: nem vagyok gonosz csak én imádok a macskákat fõleg a kiscicákat és én szeretem a kezembe fogni õket+ simogatni és az anyuk már párszor elvitte félti tõlem! és csak jót akarok nekik!
A kérdező hozzászólása: tudom hogy hova vitte mert amikor felfialt a padlásra utána elvitte a csirkeóli padlásra és onnan vettük le és leraktuk õket kosárba mindig ezt csináljuk de az anya macska az nagyon hülye sose szerette az embereket csak ha ugy szolnak hozzá ugyhogy várok még egy picit hát ha enged de most meg a mûhelybe vette be ahol éles dolgok vannak és félek h a kiscicáknak vmi baja lesz!

Mit adjak a kb.2 hetes árva kiscicának, ha a tejpótló tápszerhez csak holnap jutok hozzá?

Tehéntejet nem lehet, kecsketej nincs...

Legjobb válasz: Tehéntejet lehet, lehetõleg házit. Ha nincs házi akkor langyos, cukros tej...

Tehéntejet lehet, lehetõleg házit. Ha nincs házi akkor langyos, cukros tej...
Laktózmentes tejet. Nagyobb áruházakban és drogériákban kapható. Vagy csecsemõnek való tejpótló tápszert, azt bármikor vehetsz az ügyeletes patikában.

Kb.2-3 hete kapott a kiscicám egy ilyen csepegtetős, pár ml-es oldatot bolhák ellen. Hát nem tűntek el, inkább még több lett. Most vettünk neki egy jobbat, Effiprot, beadhatjuk-e neki vagy várjunk még egy kis időt?

Legjobb válasz: Az a gond, hogy a bolhák 95%-ban a környezetében vannak jelen pete formájában és kifejlett alakban, szóval a lakást/ahol van azt is kezelni kéne bolhaporral vagy valami macskáknak is jó bolhairtóval.

Az a gond, hogy a bolhák 95%-ban a környezetében vannak jelen pete formájában és kifejlett alakban, szóval a lakást/ahol van azt is kezelni kéne bolhaporral vagy valami macskáknak is jó bolhairtóval.
Menjetek el állat orvoshoz, majd õ ad neki olyat ami tuti jó és nem is drága.
A kérdező hozzászólása: Nem is az a gond, nincs bolhaiszonyom vagy akármi, csak mivel 3 hónapos kismacsról van szó, nem tudom, mennyire reagálna jól a kétszeri dózisra...:s sajnos az elsõ adag nevére nem emlékszem, azt nem dobozzal együtt kaptam. :s De olcsóbb volt jóval 790 körül.
Az olcsó szerek nem mindíg hatásosak. Ráadásúl ha a környezetét, nem fertõtleníted folyamatosan vissza fertõzik a kikelõ bolhák.

Kb. : 2 honapos kiscicamnak megy a hasa délutan ota, 3 napja folyamatosan Házi tejet ivott, szerintetek attol, vagy esetleg más?

Legjobb válasz: A cicának nem szabad házi tejet adni (vagyis tehén tejet biztosan nem), mert attól elpusztulhat. Hogy ez okozza-e a problémát, azt nem tudom, de nincs kizárva.

A cicának nem szabad házi tejet adni (vagyis tehén tejet biztosan nem), mert attól elpusztulhat. Hogy ez okozza-e a problémát, azt nem tudom, de nincs kizárva.
Könnyen elõfordulhat, hogy a tejtõl van, ne adj neki többet. A cicák nem tudják lebontani a tejben lévõ tejcukrot, ami könnyen hasmenéshez vezethet. Figyelj nagyon oda rá, hogy elég vizet igyon, nehogy kiszáradjon, és adj neki fõtt csirkét rizzsel diétaként. Ha rendbe jön, akkor az lenne a legjobb, ha junior táppal etetnéd.
A kérdező hozzászólása: azota megy a hasa es rengeteget fogyott :(
Akkor nagyon sürgõsen vidd el állatorvoshoz! Ne hagyd, hogy szegény teljesen kiszáradjon, infúzióra van szüksége!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!