Találatok a következő kifejezésre: Kb 2 amikor (439 db)

Tényleg igaz hogy 65óránál többet dolgoznak a játékprogramozok? Amikor "hajtos" hét van. és a hajtás (51%) ez normális ebben az "üzleti életben". és kb 2% amikor lazsálhatnak, ekkor a 46 órás munkahét is elég.

akkor nem is éri meg. azért annyira nem fizetik túl?ket ahogy hallottam. vagy mégis?

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm 25 évesen, pályakezdõként, budapesten 450ezret kap kézhez programozóként (tehát már minden járulékot adót levontak, úgy kap kézhez 450et).

Egyik ismerõsöm 25 évesen, pályakezdõként, budapesten 450ezret kap kézhez programozóként (tehát már minden járulékot adót levontak, úgy kap kézhez 450et).
A kérdező hozzászólása: de milyen programozó? játék vagy vlmi üzleti szoftver? vagy webprogramozó?
A kérdező hozzászólása: bár ha ennyit kell dolgozni akkor fizessék is meg.
A pályakezdõ programozói fizetések az ismeretségi körömben nettó 100 ezer és 3 millió között mozognak. A programozás hagyományosan hajtós szakma.
Játék!
A kérdező hozzászólása: bár azért elég nehéz szakma, szóval akinek vlhogy sikerül bekerülnie egy céghez az nagyon megbecsülheti. nézgettem ezeket a játékállás hirdetéseket elég durva követelményeket írtak fel. szinte lehetetlen is mindent tudni. na azért elküldöm a CV-met 1pár céghez aztán meg majd meglátom.
Hajtós még szép, itt nincsen , , 4 órakor megyek haza", hanem lehet még este 11-kor is fejlesztel. Nem hiába fizetik meg a fejlesztõket, meg IT-sokat.

Abit nf8 series alaplapba, kb mennyiért kaphatok valami jó processzort, kb 2.8 GHZ-t, és valami olcsobb fajtából? És mien processzort? AMD sempron 3100+ van jelenleg benne, ami nem túl erős.

Legjobb válasz: Athlon 64: http://hardverapro.hu/apro/amd_athlon64_3200_11/hsz_1-50.html Bár nem biztos, hogy csak a procit adja... Bár sztem nincs nagyon 2.8 GHz-es... Esetleg eg Mobile Athlon 64 4000+ bár ahhoz tuti lehetetlen hozzájutni... Meg itt még egy 3400+ : http://www.amazon.co.uk/AMD-Athlon-3400-2-4-processor/dp/B00.. Szóval nincs nagyon erõsebb, ebbe az alaplapba, mert ugye Socket 754-es, az meg elég régi technológia... Inkább vegyél valami újabb alaplapot.

Athlon 64: http://hardverapro.hu/apro/amd_athlon64_3200_11/hsz_1-50.html Bár nem biztos, hogy csak a procit adja... Bár sztem nincs nagyon 2.8 GHz-es... Esetleg eg Mobile Athlon 64 4000+ bár ahhoz tuti lehetetlen hozzájutni... Meg itt még egy 3400+ : http://www.amazon.co.uk/AMD-Athlon-3400-2-4-processor/dp/B00.. Szóval nincs nagyon erõsebb, ebbe az alaplapba, mert ugye Socket 754-es, az meg elég régi technológia... Inkább vegyél valami újabb alaplapot.
Egyénként itt http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Athlon_64_microproc.. van az összes, ami jó bele, csak olyat keress, ami mellé oda van írva, hogy 'Socket 754'. Ja és az árat majdnem elfelejtettem: Szerintem kb 4000 ft környékén kapsz ebbe processzort, de találni nehéz, szóval ha találsz az lehet, hogy 6000-7000 között lesz.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat!

Elég kényes a kérdés? Kb 1 hete megfáztam borzasztóan köhögtem.2 napja a combom belsö felén az intim rész határán jött egy csomó ami iszonyatosan fáj piros és kemény kb 2 babszemnyi a mérete.

Felette 2-3 cm re a bikinivonalnál véraláfuásos is és kb a csomo elött ott is fájt. Mi lehet? Netán sérv?

Legjobb válasz: Ez lehet a baj: http://www.zatik-nogyogyasz.hu/bartholini-mirigy.htm

A kérdező hozzászólása: Hétfön este meg is operálták helyi érzéstelenitéssel azt mondta a doki aki iszonyat rendes és jó fej volt hogy fekély volt . Volt volt most gyógyulgatok. Tényleg köszönöm a válaszokat.
Most a háziorvos ellen beszélek, de szerintem fogadd meg! Sebészeten dolgozom, ezért merem írni, hogy ne szurkálja meg, hanem menj el sebészetre. Az ilyen megtelõdött, begyulladt(akkor fájdalmas, amikor gyulladt) zsír vagy faggyúmirigy felszúrástól nem fog meggyógyulni.Elõször a gyulladást kell lehúzni, azután ha megmarad a csomó, tokjával együtt kimetszeni. Ha nem így teszik, akkor egy idõ után ismét megtelõdik, esetleg újra begyullad.
A kérdező hozzászólása: Hát az van hogy kimentem a háziorvoshoz össze vissza nyomkodta.. majd kijelentette "mütünk" egy begyulladt zsir mirigy . No de nem ma majd szerdán meg szurkálja tûvel. Aztán ha nem sikerül akkor majd mennyek a sebészetre ott kiszedik. No ez volt délelött... azóta a duplájára nött még fájdalmasabb nem sokára visznek a sürgösségire . Remélem már tényleg megszabaditanak ettöl. S mégegyszer köszönöm a válaszokat.
Szerintem nem sérv, de azért mutasd meg orvosnak. A sérvet úgy szokták ellenõrizni, hogy ráteszed a kezed, és ha köhögsz, akkor megkeményedik. Egy új, nem túl nagy sérv pedig reggelre legtöbbször szinte teljesen visszahúzódik. És nem a combon van, hanem a hasfalon.
Jobb lenne bõrgyógyásznak megmutatni.
Ne nyomkodd !!!!Én egyébként nyirokcsomóra tippelek , az a legjobb ha minél hamarabb orvoshoz mész . Nyugi :-) Reméljük valami banális oka van ;-) .
A kérdező hozzászólása: Probáltam nyomni hátha mert már a nyakamon volt begyulladt zsirmirigy.. nem sikerült, akkor gondoltam egy szörtüszö kicsipkedtem ami volt benne mondhatom orditani tudtam volna de ettöl sem lett jobb...tényleg marad a háziorvos.
Nem Bartholini-cysta. A Bartholini-cysta a kisajkakon a hüvelybemenetnél jelenik meg nem a comb és az intim terület határán. De nem is tûnik sérvnek, inkább egy ott található nyirokcsomó gyulladt be, vagy egy faggyúmirigy tömõdött el és gyulladt be. Menj el orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Nem a nagyajkamon van hanem a combomon a fene essen bele :(
Jobbulást!


A hőm kb.2.5 hete 37.1-37.3 között van és kb.3 napja késik. Semmilyen terhességre utaló jelet nem érzek, csak nagyon bő fehérszínű folyást ( amit eddig sohasem)! Lehetek terhes?

Coraxxal teszteltem kb1 hete.Még az 1 csík is nagyon halvány volt. Nekem nagyon furcsa volt az a teszt. Valaki használta már?

Legjobb válasz: Ha 3 napja késik,és a hõd ilyen magas,akkor szerintem holnap reggeli vizeletbõl csinálj másik tesztet. A terhesség nem mindig jár tünettel! - eddig 4 terhességembõl 4 volt tünetmentes igaz,ebbõl 2 el is ment- Holnap csinálj másik tesztet,aztán írd meg mi lett!

Ha 3 napja késik, és a hõd ilyen magas, akkor szerintem holnap reggeli vizeletbõl csinálj másik tesztet. A terhesség nem mindig jár tünettel! - eddig 4 terhességembõl 4 volt tünetmentes igaz, ebbõl 2 el is ment- Holnap csinálj másik tesztet, aztán írd meg mi lett!
Az elsõ terhességemnél semmi tünetem nem volt, csak bõ folyás. Mivel nem volt tervezett terhesség, elõször nem is gondoltam rá, majd több nap késésnél leesett a tantusz. :) Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindenkinek aki válaszolt, de csináltam du egy Gabriel tesztet és negatív lett. Úgyhogy sajnos szerintem valamikor biztosan megjön!

A barátom arcán megjelent egy zsírcsomó (kozmetikus nevezte így), ami kb.2 cm átmérőjű. Bőrgyógyász kb. mennyiért szedi ki?

A kozmetikus mondta neki hogy b?rgyógyászhoz menjen vele, kapott nevet is hozzá. Kb. mennyibe kerülhet ha leszedi? És fájdalmas lesz neki? Mikorra gyógyul be? Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: szia páromnak már 4et leszedtek az arcáról bár õt a sebészetre irányították vele. Nem fájt neki, kis vágás lett az arcán amit aztán egy hétre leragasztottak, Mindegyik után varrtak a legnagyobban 3 öltéssel. A hegek látszanak de nem vészesek viszont amit 1 éve csináltak neki még az sem tûnt el(nem mintha csúnya lenne de látszik)

szia páromnak már 4et leszedtek az arcáról bár õt a sebészetre irányították vele. Nem fájt neki, kis vágás lett az arcán amit aztán egy hétre leragasztottak, Mindegyik után varrtak a legnagyobban 3 öltéssel. A hegek látszanak de nem vészesek viszont amit 1 éve csináltak neki még az sem tûnt el(nem mintha csúnya lenne de látszik)
Szia! nekem a nyakamon volt ilyen, sebészeten vették ki, és ingyenes volt.

Miért van az, hogy a 2GB-os netem ha nem érem el adatforgalmat akkor sokat fogyaszt (kb.10 perc alatt akár 300MB-ot is) az arányból, ha pedig már elértem utána pedig lelassul és kb 2 óra alatt fogyaszt annyit mint amikor gyors?

Legjobb válasz: Azért , mert amikor túlléped a keretet lekorlátozzák a net sebességét és kisebb sebességen több idõ kell ugyanannyi adatmennyiségnek.

Azért , mert amikor túlléped a keretet lekorlátozzák a net sebességét és kisebb sebességen több idõ kell ugyanannyi adatmennyiségnek.

Van egy 2 hónapos kiskutyám. Kb 2 hete van nálunk, és pár napja elkezdett ránk morogni amikor felvesszük és néha meg is akar minket harapni, és nem olyan játékos ugatás. Van amikor akkor is morog ránk amikor megsimogatjuk. Miért csinálhatja ezt?

Legjobb válasz: Vagy fáj valamije,ha ez kizárható,akkor egyszerûen már most elkezdte kiskakasnak érezni magát a szemétdombon:) És ha van kedve,hozzá nyúlhattok,ha nincs nem. Errõl gyorsan szoktassátok le,ha morog oldalba bököd és eréylesen rászólsz.

Vagy fáj valamije, ha ez kizárható, akkor egyszerûen már most elkezdte kiskakasnak érezni magát a szemétdombon:) És ha van kedve, hozzá nyúlhattok, ha nincs nem. Errõl gyorsan szoktassátok le, ha morog oldalba bököd és eréylesen rászólsz.
Na, azért nem kellett volna 2 hónapos kora elõtt elhozni. Ilyenkor nagyon sok kommunikációs dolgot tanulna az anyukájától, testvéreitõl. Picit cibáld meg a nyakánál a bõrt, le kell szoktatni róla minél elöbb.

Ha megjelenik a tojásfehérje szerű folyás/nyák, akkor kb. mennyi idő múlva következik/következhet be az ovuláció? Kb.2-3 napra rá, amikor elmúlik ez a nyákos folyás?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A tojásfehérjés váladékozás alatt van pé. A pontos napot úgy tudhatod meg,hogy vagy veszel ovu tesztet,vagy ébredési hõt mérsz- ezt a ciklusod elsõ napjától kell mérni,feljegyezni. Amikor a legalacsonyabb,akkor van pé.

A tojásfehérjés váladékozás alatt van pé. A pontos napot úgy tudhatod meg, hogy vagy veszel ovu tesztet, vagy ébredési hõt mérsz- ezt a ciklusod elsõ napjától kell mérni, feljegyezni. Amikor a legalacsonyabb, akkor van pé.

Kislányommal gyeden voltam 2 éves koráig, azóta gyest kapok. Tervezzük a második babát. A kérdésem az hogy ha akkor szülök kb mint amikor betölti a "nagy" a 3-at, akkor mit fogok kapni? Gyedet, gyest? És kb mennyit?

A munkaviszonyom nem sz?nt meg.

Legjobb válasz: A gyest le kell mondani, ha a kicsi megszületett, és a nagy még nem lett 3 éves, mert az csak addig jár, és utána ugyanazokat kaphatod, mint amiket a nagy után kaptál annak idején, + a kicsi után is kapsz családi pótlékot. Ha a nagy betölti a 3 évet, akkor nem tudom, de gondolom a munkahelyel meg lehet beszélni, hogy szabit veszel ki, vagy bemégy valamennyit dolgozni, és utána indítják a terhességi gyermekágyit, ha megszültél.

A gyest le kell mondani, ha a kicsi megszületett, és a nagy még nem lett 3 éves, mert az csak addig jár, és utána ugyanazokat kaphatod, mint amiket a nagy után kaptál annak idején, + a kicsi után is kapsz családi pótlékot. Ha a nagy betölti a 3 évet, akkor nem tudom, de gondolom a munkahelyel meg lehet beszélni, hogy szabit veszel ki, vagy bemégy valamennyit dolgozni, és utána indítják a terhességi gyermekágyit, ha megszültél.
Igen, ugyanúgy jogosult vagy a tgyás-ra és a gyed-re, mint az elsõ babával, csak annyi a különbség, hogy ha nem lesz a két gyerkõc között 180 bérezett napod, akkor a tgyásnak is lesz maximuma (a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet maximum.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

ZTE BLADE III-as mobiltelefon 2 hetet volt használva, tehát még új. Az aksi kb 2 óráig bírja, van amikor telefonálás közben is kikapcsol. Ez mitõl van, hol lehet állítani rajta hogy akár ne minden nap kelljen tölteni?

Legjobb válasz: Ezt nem lehet állítani, egyszerûen az akksi ennyit bír és kész! Az okostelefonok amúgy is több energiát igényelnek, mint a sima mobilok, így minden okostelefonnál szinte normális dolog, hogy 1 napnál többet nem igazán bír ki, és így naponta kell tölteni! Sõt, ha állandóan nyomatod (telefonálás, sms, facebook stb.) akkor még 1 napot se! A ZTE Blade III-nak 1600 mAh-es akksija van, ami pedig nem túl nagy kapacitás, totál átlagos, szóval ne csodálkozz a napi töltésen...

Ezt nem lehet állítani, egyszerûen az akksi ennyit bír és kész! Az okostelefonok amúgy is több energiát igényelnek, mint a sima mobilok, így minden okostelefonnál szinte normális dolog, hogy 1 napnál többet nem igazán bír ki, és így naponta kell tölteni! Sõt, ha állandóan nyomatod (telefonálás, sms, facebook stb.) akkor még 1 napot se! A ZTE Blade III-nak 1600 mAh-es akksija van, ami pedig nem túl nagy kapacitás, totál átlagos, szóval ne csodálkozz a napi töltésen...
A kérdező hozzászólása: És akkor mi van amikor fel van töltve az aksi és mégis kikapcsol?
Az valószínüleg szoftverhiba! Ha új, akkor viszont van rá garancia, a kijelölt helyen ingyen megjavítják vagy kicserélik.
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!