Találatok a következő kifejezésre: Kb 1 szültem, és (15 db)

Én 55 kg vagyok. Kb 160cm. Nem akarok fogyni nem vagyok kövér csak 1 éve szültem és nagy a hasam. Ez nagyon zavar, hogy tudnék megszabadulni tõle?

Köszönök mindenféle tanácsot!!!

Legjobb válasz: Szia, én 15 hónapja szültem, én is kb 160 cm vagyok és 57 kg. A hasam nekem se a régi már, de nem vészes, annyi ugye, h mivel megnyúlt a bõr, nem tartja olyan feszesen már az alatta lévõ kis hájat.. Sajnos ahogy olvasgattam, egy területrõl nem lehet fogyni, szinte mindenhonnan megy... de vannak a neten cikkek, h milyen dolgokból kell kevesebbet bevinni a szervezetedbe, több vizet kell inni, és vannak videók is hasformálásra... Én mondjuk egy ideig használtam masszírozógépet hasfeszesítõkrémmel, úgy néz ki valamennyit azért ért.

Szia, én 15 hónapja szültem, én is kb 160 cm vagyok és 57 kg. A hasam nekem se a régi már, de nem vészes, annyi ugye, h mivel megnyúlt a bõr, nem tartja olyan feszesen már az alatta lévõ kis hájat.. Sajnos ahogy olvasgattam, egy területrõl nem lehet fogyni, szinte mindenhonnan megy... de vannak a neten cikkek, h milyen dolgokból kell kevesebbet bevinni a szervezetedbe, több vizet kell inni, és vannak videók is hasformálásra... Én mondjuk egy ideig használtam masszírozógépet hasfeszesítõkrémmel, úgy néz ki valamennyit azért ért.

Hajhullással volt hasonló gondotok? A szülés után hullott, majd rendeződött, most kb.1 éve szültem és rettentően hullik újra, szinte csomókban.

Éjjel még eszik 2-szer a babám, lehet a kiemrültségt?l, stresszt?l a hajhullásom? A laborom rendben van, nincs gyulladás a szervezetemben.

Legjobb válasz: Én 6 hónapja szültem, nekem is hullott a hajam, de már kezd megint dús lenni. Gyógyszertárban ajánlották többféle Sampont. Valószínüleg a stressztõl is lehet. Kérj tanácsot a Gyógyszertárban ill Orvosodnál.

Én 6 hónapja szültem, nekem is hullott a hajam, de már kezd megint dús lenni. Gyógyszertárban ajánlották többféle Sampont. Valószínüleg a stressztõl is lehet. Kérj tanácsot a Gyógyszertárban ill Orvosodnál.
A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy csak 3 hónapig szopizott a babám. A doki azt mondja, hogy sokmindentõl lehet.
Jajj én is így voltam. az elsõ gyerek után olyan szûk egy év alatt rendezõdött, de egyik hónapról a másikra szinte fényesedett is. Most meg több mint 1, 5 éve szültem, nekem is félelmetesen csomókban hullott a hajm, vágattam, már olyan rövid, kentem mindenfélével, semmi nem volt rá hatással. Most ott tartok, hogy hullik, de már nem csomókban. De azért ha vizesen megfogom annyi jön ki amennyit végigsimítok. Azon csodálkozom hogy még van hajam :( Szóval nem vagy egyedül :( Kitratást nekünk, remélem rendezõdik hamarosan :(
nem vagy vérszegény? nekem vasat kell szednem. Azért is hullhat a hajad.
Szia! A pajzsmirigy rendellenességtõl is hullhat a haj! Nem mindig nézik a vérképen! Nézd meg a labor papirodon, hogy a TSH rajta van-e, ha igen és jó, akkor az is kizáró ok!
Én még nem tartok itt..nekem egyébként is vékonyszálú, zsírosodásra hajlamos a hajam és nemrég elkezdtem bojtorján nevû samponnal mosni.bojtorján fõzetet is készíthetsz otthon és azzal is moshatsz hajat, de vannak már kész samponok és õszintén megmondom talán pár szál hajam hullik, ha végigsimítom a kezem a hajamon.nem használok hozzá balzsamot, csak a sampon.
A kérdező hozzászólása: Teljes vérképet csináltak, szóval a vasam is rendben, a pajzsmirígyem is rendben (tsh, ft3, ft4 is). Én már évek óta a Bánfi samnpont használom, nekem ez vált be, ez meg hajhullást csökkentõ, a többitõl zsírosodott a hajam, meg elektromos volt.
Szia! Nekem is hullott nagyon és lecithint kezdtem el szedni, teljesen megszûnt a hajhullás!
Én épp most vagyok nagyon hullós idõszakban. Olyannyira elkeserítõ, hogy csak kétnaponta merek fésülködni. Terhesség alatt egy szál sem jött ki jóformán. Utána szintén semmi különösebb hajhullás, egészen szülés után másfél évig. Most már 2 hónapja nagyon hullik. Használtam a Bánfit, voltam bõrgyógyásznál, aki írt fel spec.sampont és valami fejszeszt. Aztán a nõgyógyásznál s jártam és megállapította, hogy a PCOS-emmel lehet összefüggésben, mivel vannak más tüneteim is. Kaptam rá gyógyszert, 1 hete szedem és várom az eredményt.

1 hónapja szültem, kb 1 hete mindig morgok a párommal, Miért? Igazából már maga a jelenléte is idegesít, minden bajom, és elég ingerültem szólok mindig hozzá.

Erre ? is lehurrog akkor meg a sírás kerülget. Mással nem érzem ezt csak vele. Mi lehet ez? Voltatok ti is így?

Legjobb válasz: Én is éreztem így, mi sokat veszekedtünk a szülés után. De idõvel jobb lett minden. Neked még sok pihenésre van szükséged, és arra, hogy hozzászokj az új életedhez. A párodnak pedig türelmesnek kell lennie, még akkor is ha ez nehéz számára. A hormonok "szórakoznak" velünk elég sokáig szülés után. Nekem azt mondta egy doki,hogy kb. egy év, mire visszaáll a hormonháztartás.... jó,mi? Kitartás!!

Én is éreztem így, mi sokat veszekedtünk a szülés után. De idõvel jobb lett minden. Neked még sok pihenésre van szükséged, és arra, hogy hozzászokj az új életedhez. A párodnak pedig türelmesnek kell lennie, még akkor is ha ez nehéz számára. A hormonok "szórakoznak" velünk elég sokáig szülés után. Nekem azt mondta egy doki, hogy kb. egy év, mire visszaáll a hormonháztartás.... jó, mi? Kitartás!!
Én is folyton oktoskodtam, piszkáltam. De tudom hogy milyen nehéz az elején, kevés a plusz türelem, ezt a férfiak nem hinném hogy pontosan értenék... Én tudatosan erõt vettem magamon, kényszeritettem magam hogy kétszer gondoljam meg, mit mondok, mivel bántom meg, aztán ez is elmúlt és oké lett minden. Ne aggódj, megoldódik, de irányitsd tudatosan, hisz szereted, csak néha kis idegesitõ hapik tudnak lenni:)
Jaj nálunk is így van. De én sajnos nem tudok erõt venni magamon, ami a szívemen a számon. És ez nem jó, tudom. De nem bírom ki. Minden idegesít amit Õ tesz, vagy nem tesz. Kedvem sincs vele lenni, még akkor sem, ha néha a nagyi besegít és lenne idõnk egymásra. Inkább aludnék helyette, vagy magamban lennék, vagy a testvéremmel beszélgetnék, vagy akár takarítanék. Borzasztó ez, de sajnos ez van. Ha nem múlik nem tudom mi lesz, lehet, hogy itt a végünk... :-((


6 hónapja szültem és kb.1 hete iszonyatosan fáj a derekam, csípőm. Sokszor már a könnyeim folynak. Mitől lehet? 163 cm és 61 kg vagyok, kb.6-7 kg van még rajtam.

Legjobb válasz: Rossz testtartás, ahogy görnyedsz a babával, mozgáshiány. Próbálj tornázni, mozogni. Esetleg úszni, futni. Bármi, ami jól átmozgat.

Rossz testtartás, ahogy görnyedsz a babával, mozgáshiány. Próbálj tornázni, mozogni. Esetleg úszni, futni. Bármi, ami jól átmozgat.
Ugyanez volt nálam is, minden lépésnél belenyilallt. Kerestem egy masszõrt, majd néhány alkalom után elkezdtem tornázni járni. Azóta sokkal jobb, pedig már csak havonta egyszer masszíroztatok és az elmúlt hónapokban tornázni sem tudtam menni.

1 éve szültem és ennyi idõ alatt a fél. Szedett 30kg feleslegbõl kb 5kg sikerült le adni azt is úgy hogy nem ettem! Most el kezdtem. Konditerembe járni mit csináljak hogy fõleg a hasam ami megereszkedett eltûnjön?

Legalább 10kg kellene amit le szeretnék dolgozni étrend is érdekel illetve gyakorlatok hogy a meg nyúlt bõr eltûnjön

Legjobb válasz: Nagyon sokat lehetne most neked írni, mert a teljes alapismereti anyagra szükséged volna. Szerencsére már megtette helyettünk más; így nincs más dolgod, mint elolvasni a Sárga Kapszula címû (ingyen letölthetõ) könyvet. Az majd elindít edzés, étrend, és sok minden más terén is.

Nagyon sokat lehetne most neked írni, mert a teljes alapismereti anyagra szükséged volna. Szerencsére már megtette helyettünk más; így nincs más dolgod, mint elolvasni a Sárga Kapszula címû (ingyen letölthetõ) könyvet. Az majd elindít edzés, étrend, és sok minden más terén is.
baromira nem fér a fejembe, hogy egy 3 kilós gyerkõc kihordásához minek kell 30 kilót felszedni... 30 kiló az 10 újszülöttre is elég... most meg megy a sírásrívás, hogy hogy add le. edz, diétázz. Edzõvel, dietetikussal. a lógó bõrt meg szedesd le plasztikai sebésszel.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó mekkora egy b...p... Vagy! Képzeld könnyen aki élvezi terhességet és nem azzal foglalkozik mennyit egyén stb az könnyen fel szedi! 45kgval kezdtem most kb 65kg körül vagyok ami nem sok és nem is zavar a súlyom! És nem is sírok csak ötleteket várnék hogy tüntessem.el a hasam! Ami nem nagy vagy ilyesmi de mivel képzeld kihordtam egy közel 4kg gyereket eléggé megnyult a bõröm! Azt szeretném tüntetni! Hihetetlen emberek.vannak:-)
A kérdező hozzászólása: Mármint 55kg bocs félre írtam annyival kezdtem amikor terhes lettem 75kg val szültem most kb 65 kg vagyok!
Dolgoztam a szülészeten egy ideig, láttam már 4 kilós-jó húsos-gyerkõcöt. Mindenképpen gratula hozzá :D
élvezi a terhességet, agyis magadbatömtél minden szart, hogy neked lehet, mert kettõ helyett ehetsz. hagyjuk most, hogy baromira egészségtelen, pont várandósan, és nemcsak magadat szennyezed a kajával, hanem a saját gyerekedet is... szerinted ha nem császároznak meg, akkor meg tudtad volna szülni? ha meg nem vágtak, akkor mi a kifogásod, hogy nem sikerült a fogyás? Élvezed az életet? nincs ezzel semmi probléma. csak ne sírj, hogy van rajtad 25 plussz.
A kérdező hozzászólása: De ki sír?! Nekem nem probléma a súlyom mert elég pihent ágyú vagy ha azt gondolod 65kg an egy nõ túlsúlyos és igen meg szültem És nem vágtak! Sõt strandra is járok! Mert nem szégyellem.ahogy kinézek és nem.sírok! Csak szeretnék lapos hasat szóval még mindig arra vagyok kíváncsi milyen gyakorlatokkal tudom ezt el érni :-)
2-es válaszoló a hízásba nem csak az újszülött súlyát kell beleszámolni, plusz magzatvíz, megnövekedett méh súlya, emellett a szervezet raktározásba kezd, ha akarjuk ha nem. Én szerencsés vagyok mert nem voltam kívánós, sportoltam amíg bírtam, így is feljött 12 kg. Amit gond nélkül le tudtam adni utána. Kérdezõ! Töltsd le a Sárga Kapszulát, ahogy az egyes válaszoló írta, minden benne van amit tudnod kell! Ha a bõr nem húzódik vissza, azon tényleg csak plasztikai sebész segíthet, de azt majd a kívánt alak elérése után fogod látni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm meg fogom nézni. Húzódik vissza azért is szeretnék még pluszban rá dolgozni! Hallottam már hogy 1-2 évig is el tarthat kb 2hete járok kondi terembe látszik cm Ben a változás már most! Köszönöm

1 hónapja szültem, és jogosult leszek a tgyásra és a gyedre. Minimálbérre voltam bejelentve, a terhességem kb.8 hetétől táppénzen voltam. Jár valami ebben az esetben?

Házastársam nincs, viszont a gyermek apja hivatalosan elismerte az apaságot. A gyermek megszületése előtt milyen juttatások jártak volna, adókedvezmény vagy valami más egyéb? Utólag mit lehet érvényesíteni?

Legjobb válasz: Ha van élõ munkaviszonyod és az elmúlt 2 évben dolgoztál minimum 365 napot akkor igen. Attól, hogy nincs házastársad de az apával élsz nem vagy jogilag egyedülálló. Bár ha az vagy akkor is csak 1000Ft-tal több családi jár semmi más. Adókedvezmény is jár havi 10 ezer.

Ha van élõ munkaviszonyod és az elmúlt 2 évben dolgoztál minimum 365 napot akkor igen. Attól, hogy nincs házastársad de az apával élsz nem vagy jogilag egyedülálló. Bár ha az vagy akkor is csak 1000Ft-tal több családi jár semmi más. Adókedvezmény is jár havi 10 ezer.
Mivel van fent álló munkaviszonyod, így a családi adókedvezményre a terhesség 91. napjától vagy jogosult. Ha ezt nem kérted, akkor jövõre a terhesség 91. napjától visszaigényelheted adóbevalláskor. Ha a pároddal együtt élsz, akkor nem vagy egyedülálló, a gyerek születése után õ is kérheti az adókedvezményt, vagy te is. Ha nem élsz együtt a pároddal, akkor csak te kérheted a kedvezményt. Táppénz alatt is kérhetted volna az adókedvezményt. Terhesség alatt csak az adókedvezmény járt volna, ezt utólag vissza tudod igényelni, mint már írtam. Vagy te, vagy az apa. Azt nem írtad, hogy együtt élsz-e a gyerek apjával vagy nem. Mert ha együtt éltek, akkor az apa is visszaigényelheti. Ha nem éltek együtt, akkor csak te kérheted. A kedvezmény 1 gyerek után havi 10 ezer forint. Ha tõled vonnak vagy a táppénz alatt vontak 10 ezer Ft adót, akkor ezt az összeget visszakapod, ha csak pl. 8 ezer adót vontak, vagy vonnak, akkor 8 ezret kapsz vissza. Annak érdemesebb visszakérni vagy igényelni, akinek magasabb a keresete.

Kb 1 hónapja szültem, és szeretném kihasználni azt az időt amig itthon vagyok a babával és tanulni szeretnék. Milyen lehetőségek vannak?

Milyen támogatásokat lehet igényelni? És fóiskola jobb vagy inkább egy 2 éves képzés? Hogy lehet összeegyeztetni?

Legjobb válasz: www.felvi.hu itt nézz utána!

http://www.felvi.hu itt nézz utána!

3 hónapja szültem hüvelyi úton, és az utóbbi kb. 1 hónapban fehér, szagtalan folyásom van. Mitől lehet folyásom?

Nem fáj semmim, és nem is viszketek. Mit?l lehet ez? Ez még a szülés miatt van, vagy ezzel már menjek dokihoz? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: szia! szerintem ez nem a szülés miatt van!! ez álltalában minden nõnél van!!azelõtt hogy nem voltál terhes ilyen nem folyásod gondolom volt? azért kérdezem mert nekem is szokott lenni ilyen és akár hányszor elmentem a dokihoz semmi fertõzést nem talált!!ha viszont ilyen büdös viszketõ zöldes lenne vagy lesz akkor irány az orvos mert akkor már más a gond!! grat a babához!

szia! szerintem ez nem a szülés miatt van!! ez álltalában minden nõnél van!!azelõtt hogy nem voltál terhes ilyen nem folyásod gondolom volt? azért kérdezem mert nekem is szokott lenni ilyen és akár hányszor elmentem a dokihoz semmi fertõzést nem talált!!ha viszont ilyen büdös viszketõ zöldes lenne vagy lesz akkor irány az orvos mert akkor már más a gond!! grat a babához!

6 hete szültem, és kb 2 hete annyi tejem van, hogy szopi után 1 órával már úgy érzem, hogy szétdurrannak a melleim. A babám egyébként 3-4 óránként eszik, és elég sokat, mert nagyon szépen gyarapodik. Mikor fog beállni a tej mennyisége?

Legjobb válasz: Szia!Én is így voltam rengeteg tejem volt örülj neki,hogy sok van.Fagyazd le anyatejgyûjtõ tasakba ,mert szükséged lehet rá.Képzeld el nekem 5hónap után egyik napról a másik napra elapadt a tejem és volt mihez nyúlni.Írd rá a dátumot,hogy mikor fagyasztottad le.Viszont ha nem akarod tartogatni szólj a védõnõdnek,hogy van feleslegbe anyatejed és biztosan talál olyan babát akinek szüksége van rá én is adtam.

Szia!Én is így voltam rengeteg tejem volt örülj neki, hogy sok van.Fagyazd le anyatejgyûjtõ tasakba , mert szükséged lehet rá.Képzeld el nekem 5hónap után egyik napról a másik napra elapadt a tejem és volt mihez nyúlni.Írd rá a dátumot, hogy mikor fagyasztottad le.Viszont ha nem akarod tartogatni szólj a védõnõdnek, hogy van feleslegbe anyatejed és biztosan talál olyan babát akinek szüksége van rá én is adtam.
Ha sok a tejed lefejheted és leadhatod anyatej gyûtõbe ahol más olyan anyukán tudsz segíteni akik rászorulnak és nincs tejük szoptatni. Õk ezt ingyen megkapják te viszont literenként 1800 forintot kapsz érte. Házhoz ki is mennek a tejért. Elõször szólnod kell hogy szeretnél leadni tejet és megvizsgálják, ha jó akkor semmi gond leadhatod minden nap. fejésnél figyelni kell hogy a mellszívó ki legyen sterilizálva és ne legyen párás nedves mert baktériumok szaporodhatnak el benne és fertõtõtt lesz a tej. Ezt õk ki tudják sterilizálni viszont azt hihetik hogy neked van valami bajod és gyógyszert ajánlanak. Ezt azért mondtam el mert barátnõm igy járt. " Pécsen ez így mûködik" Üdv: 31 hetes kismami
Szia.Az elõzõ válaszoló nagyon jókat írt, de ez attól függ hol laksz.Meg millió papír kell hozzá hgy elfogadják a tejedet.Pl: aids teszt, tüdõszûrõ stb.A legjobb az egészben hogy míg szopiztatsz nem engedik a tüdõszûrõt.Baján legalábbis nem engedték.A másik hogy nagyon kevés anyatejgyüjtõ állomás van és 40km-t már nem mennek a tejért.Bács-kiskunban, csak Kecskeméten van.Szóval ha sok a tejed fagyaszd le, még jól jöhet fõzelékhez vagy ha esetleg elkell menned otthonról .Én a lefagyasztott tejemet a bátyám kisfiának adtam aki 6 hónapig azt ette, így megúszta a tápszert.Igaz én 7és fél hóig fejtem, mert rengeteg volt a tejcsim, és a lányom 2 évig cicizett.

Hülyeség azon aggódni, hogy 1 hónapja szültem, és kb csak +4-5 kiló van rajtam?

Már eszembe jutott, hogy mi van, ha nem tudok hízni, mert esetleg valami nagy bajom van... :-(

Legjobb válasz: Ha már szültél, miért kéne híznod? Vagy nem értem...

Ha már szültél, miért kéne híznod? Vagy nem értem...
nem értem, az a problémád, hogy csak 4-5 kg maradt rajtad szülés után..?? Örülj neki!!
tipikus ha nincs problémám, csinálok magamnak. örülj neki! hogy érted, h "nem tudsz hízni"? van még 4-5 kg felesleg rajtad, pontosan miért szeretnél még többet?
Miért lenne bajod? Vannak ilyen alkatú emberek. De hogy mondjak egy "jó" példát: én is így voltam szülés után. Mire 1, 5 éves lett a lányom, már 80kg voltam. Egy kínszenvedés volt leadni. Örülj neki és persze a babádnak :-)
A kérdező hozzászólása: Oké. Lehet, hogy tényleg a "nincs-problémám-gyártok-magamnak" bajom van csak. Legalábbis remélem.
8 kilót szedtem fel terhesen, szülés után 1 hónappal -10 kiló volt rajtam. Aggódás helyett egy dolog járt a fejemben, hogy de jó nekem. :) Nem is értem min agyalsz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!