Találatok a következő kifejezésre: Karos lehet babamnak ha mindig (3 db)

Karos lehet a babamnak ha mindig a olembe teszem a laptopot es ugy netezem?

Nagyon erdekelne mert szinte tobb oran keresztul a gep nagyon kozel van a hasamhoz!

Legjobb válasz: Én ugyan ezt csináltam aztán leszoktam róla... nem is egészséges a tartásodnak, nameg a baba is "túlmelegszik" :)

Én ugyan ezt csináltam aztán leszoktam róla... nem is egészséges a tartásodnak, nameg a baba is "túlmelegszik" :)
szia nekem a combomon van.szerintem nincs olyan közel a babához:S
Én is így szoktam a kanapén törökülésben ülve, de én is gondoltam már rá, hogy nem túl egészséges. de 36 hetesen egészségesen még egyben vagyunk:-)
Rádiós (wifi) ? Mert akkor azért pár méterre a babától kéne elkövetni. Egyébként tényleg a túlmelegedésre, meg a helyes tartásra vigyázz. De ne rakd a babát a kifújt levegõbe se, mert az se egészséges (por).
Èn ezt az elözö választ nem igazán értem. próbáld meg, hogy egy székre teszed, vagy aztalra.Én úgy használtam a miénket.A tartásodra ügyelj, hogy egyenesen legyen a hátad. Szerintem szokjál arról le, hogy a hasadhoz tedd a laptpot.
Én is a combomra szoktam rakin néha, és mindig elkezd rugdosni, de akkor nagyon, biztos érzi a laptop zúgását.
szia, én is igy csináltam, aztán alá tettem egy jo vastag plédet.37 hetes kismama.

Ha a kenguru és a bébikomp olyan káros a babáknak, akkor miért lehet még mindig kapni őket minden bababoltban? + külföldi dokumentumfilmekben a legkisebb gyerek mindig bébikompban mászkál.

Ott nem terjedt el ez a "nézet", hogy ez káros? Hogy is van ez?

Legjobb válasz: Pont ez a lényeg. Amíg kapható, amíg az egyik orvos azt mondja, hogy nem káros, amíg a másik, hogy igen tehát nincs egységes nézet, addig a saját döntésed. Mint minden a gyereknevelésben. Soha nem tudhatjuk, hogy melyik elv a helyes és az mit fog kiváltani 15-20 év múlva.

6. vagyok. Még azt akartam írni, csak lemaradt, hogy nem tudják bizonyítani ezen dolgok káros hatásait, mert a gondok gyakran csak késõbb jelentkeznek (pl. ha a komp használatával kimarad a mászás, akkor a tanulási nehézségek csak iskolás korban jelentkeznek; a gerinc- és csípõproblémák is megjelenhetnek évekkel késõbb, és senki nem fogja megmondani, hogy az a kenguru miatt van, egyrészt mert a szülõ azt mond, amit akar, a gyerek nem emlékszik rá, és más is okozhatta a gondokat).
A cigis hasonlat szerintem nagyon rossz, mivel a cigirõl mindenki elismeri, hogy káros, rá van írva a dobozára hatalmas betûkkel. A kengurunk dobozán viszont ilyesmit nem találtam. A mi orvosunk is kifejezetten ajánlotta a kengurut, kifele fordított hordozással IS! Szerintem a kengurura nem igazán lehet kijelenteni, hogy káros, mivel nincs róla egységes vélemény. Kering néhány városi legenda arról, hogy nem jó a csípõjének és a gerincének, de sok orvostól meg direkt az ellenkezõjét hallani. Én bébikompot nem vennék, de szerintem az sem ilyen egyértelmû dolog. Ha nem viszik túlzásba a használatát, akkor szerintem nagy bajt nem okozhat. De azért a kompról az orvosok is általában elismerik, hogy nem éppen jó dolog.
Pont ez a lényeg. Amíg kapható, amíg az egyik orvos azt mondja, hogy nem káros, amíg a másik, hogy igen tehát nincs egységes nézet, addig a saját döntésed. Mint minden a gyereknevelésben. Soha nem tudhatjuk, hogy melyik elv a helyes és az mit fog kiváltani 15-20 év múlva.
Ennek több oka is van, de leginkább a pénz. A BabyBjörn ugye a legnagyobb kenguru-gyártó cég, elvégre õk találták ki. Namármost, ha beszüntetnék a kengurut, a BB teljesen csõdbe menne, mert a kenguru a fõprofiljuk, pihenõszékek eladásából nem élnének meg. Fizetnek egy-két ortopéd orvosnak, aki adja a nevét a kenguruhoz, hogy mennyire egészséges, és kész. Emiatt az emberek megveszek, és amíg van rá igény gyártják. A bébikomp már kicsit más tészta, mert arról már szinte az összes orvos egyetért, hogy egészségtelen, viszont ezt is azért gyártják, mert igény van rá. "külföldi dokumentumfilmekben a legkisebb gyerek mindig bébikompban mászkál." Na azért ez attól is függ, hogy melyik országról van szó. Mert pl. Kanadában betiltották. Másrészt a dokumentumfilmben szereplõk nem feltétlenül tudják ezt, ahogy Magyarországon is ismerek olyat, aki még sosem hallott a bébikomp káros hatásairól, és beleteszi a gyereket, mert valahol látta.
hm? attól, hogy káros, miért ne lehetne kapni? cigit, alkoholt is legálisan vehetsz, nem? amúgy ez a kenguru dolog elég új nekem, mikor a fiam 3 éve született, kifejezetten ajánlották az orvosaink, pár hete olvastam itt, hogy az milyen káros, nem tudom honnan jött ez
5. válaszolónak: A hajam égnek áll, ha valaki azzal jön, hogy "nekik sem lett semmi bajuk". Nekem is az ismerõseim legtöbbje használt bébikompot, mikor pici volt, és nagyon sokuknak van gerinc problémája, diszlexiája és rossz egyensúlyérzéke. Persze ezt nem lehet egyenesen a bébikompra visszavezetni, de okozhatta az is.
Mindig mindenki mást mond egyik sem káros ha nem viszik túlzásba, arról nem is beszélve, hogy egy ülõ, járó gyereknek semmi baja nem lesz a komptól.
Szerintem annyiból lehet káros mindkettõ, hogy a lábakat széttartja a csontfejlõds alatt, és komoly O-lába lehet a gyereknek, ha rendszeresen abban vannak. Ez leginkább a cipelõs kengurura igaz, de a mászkálós komp szerintem lehet olyan, ami nem csinál O-lábat. Kialakítástól függ.
Hülyeség h káros. Több baba nõtt fel a környezetemben akik kompot használtak, az ég világon semmi bajuk nincs. Én is most készülök fiamnak venni. Mellesleg kengurut is használtunk, nekünk is ajánlotta az orvosunk.
A kérdező hozzászólása: Kedves 6-os! Egyetértek veled. A külföldi dokumentumfilmet pl. Angliára értettem, reality adókon látom folyton hogy a kisgyerek a kompban van szinte állandóan.
Angliában a kengurut javasolják, ráadásul úgy, hogy minél elõbb legyen kifelé fordítva a baba. Nálunk inkább a mei tai és a hordozókendõ javasolt. Nekünk van kenguru, abban leugrunk a boltba, a cicáért a kertbe vagy pár percre sétálni, de baba-mama tornára, úgynevezett Maminbabára mei tai-típusút használunk, sokkal kényelmesebb mindkettõnknek és ebben torna közben is jókat alszik a kislányom, míg a kenguruban nyûglödik, ha már fárad. Máshogy is áll benne a lába, nekem természetesebbnek tûnik, mert olyan, mint amikor ölben fogjuk. Bébikompunk nincs, de azt tudom, hogy túlzott használatával kimaradhat miatta a mászós korszak, aminek diszlexia lehet a vége. Szerencsére ma már hamar észreveszik ezt, itt a városban sok volt kompozó 7-8 évessel foglalkoznak diszlexia miatt, azzal kezdik, hogy megtanítják õket mászni, mert bár hihettlen, de nem tudnak.
"De azért a kompról az orvosok is általában elismerik, hogy nem éppen jó dolog." Mit mondtak az orvosok, miért nem jó a bébikomp? Szerintem ha kérdezõt nem akarjuk elküldeni száz orvosi véleményt összegyûjtani személyesen, akkor gyûjtsük mi össze a pozitív, és negatív tulajdonságokat. Kezdem a sort a bébikomppal kapcsolatosan: - szerintem többek között balesetveszélyes lehet, ha a gyerek gyorsan hajtja, és a kerék elakad egy tárgyban, vagy küszöbben. Ilyen szempontból biztoságosabb a játszószék (olyan, mint egy etetõszék, de a tálca tele van rakva készségfejlesztõ játékokkal)

Tényleg nagy baj, ha a babám főzelékébe, gyümölcspüréjébe teszek egy kis cukrot? Mivel lehet édesíteni a baba ételeit, ami nem olyan káros, mint a cukor?

Mindenki azzal jön, hogy nem szabad, mert nem egészséges. Viszont a 6 hónapos babám szinte semmit nem akar enélkül megenni. El?ször azt hittem, hogy én nem tudok finomat csinálni neki, ezért vettem néhány babaételt. Azok viszont még az enyémeknél is savanyúbbak voltak, és szabályosan kiköpte. Végül tettem bele egy kis cukrot, és láss csodát, sokkal szívesebben ette.

Legjobb válasz: Ha nem teszel olyan nagy mennyiséget bele ugyan miért ártana??? De azért a védõnõdet,vagy háziorvosodat megkérdezhetnéd arról,hogy nincsen e babáknak valami édesítõszer... Én pl a kávéba nem tûröm az édesítõt,csak a cukrot,nekem másabb tõle. Lehet a te babád is észrevenné...

Ha nem teszel olyan nagy mennyiséget bele ugyan miért ártana??? De azért a védõnõdet, vagy háziorvosodat megkérdezhetnéd arról, hogy nincsen e babáknak valami édesítõszer... Én pl a kávéba nem tûröm az édesítõt, csak a cukrot, nekem másabb tõle. Lehet a te babád is észrevenné...
gyogyszertár nádcukor
én ugy csinálom hogy nem cukrot, hanem amit a cukorbetegeknek is szabad, gyümölcscukrot, fruktózt teszek bele, nincs nagy különbség, néha még én se veszem észre, és az nem egészségtelen
A kérdező hozzászólása: Azt én értem, hogy a szervezetnek felesleges, de ha egyszer cukor nélkül nem hajlandó semmit sem megenni??? Csak akkor nyugszik meg, ha tápszert kap. Sajnos csak négy és fél hónapos koráig tudtam igazán szoptatni, onnantól kezdve a szopizás nálunk csak megnyugtatásul szolgál sajnos. Megkostoltam a tápszert, az is nagyon édes. Ezek után nehéz megértetnem egy fél éves gyerekkel, hogy igenis jó a savanyú bébiétel is :-) Lányok, köszönöm a segítségeteket. Gyümölcscukrom pont van is itthon, kipróbáltam és úgy tûnik bevált.
na most ellenben a sok tévhittel.a kicsiknek igenis szükségük is van cukorra amig picik.nagyon minimälisan de tehetsz bele.de keveset!vegyél egy babaételt..kostold meg .jo ize van?tessék..abban is hasznàlnak cukrot hidd el.nagyon keveset de hasznàlnak.söt aromät is..
nem a cukor a baj, hanem hogy nagyon ászokik az édesre. nekem a védõnõ azt tanácsolta, hogy a fõzelékhez tegyek barackot, banánt, úgy is édes, de mégis gyümölcs. aztán lehet fokozatosan csökkenteni a gyümölcsöt benne, és megszokja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!